Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
2. esetben azért az bosszantó, hogy szállítási költséget fizessem ki. Nem tehetek róla, hogy 50 nap alatt nem sikerült kihozni a terméket.
Akkor az a forgatókönyv nem reális, hogy kérek visszatérítést és időközben megérkezhet a termék is és majd visszautalom a pénzt az eladónak?
-
válasz
attiati #84347 üzenetére
1. Újból küldhetik, de kifut a vásárlói védelmed, mert az csak az eredetire érvényes és ha elfogadod ezt, akkor lezárul a problémarendezés és nem lehet másikat indítani. Mert nem biztos hogy megérkezik. 2. Lehet hogy fizetned kell szállítási költséget
A másiknál visszakapod a pénzed. Az eladók inkább ezt preferálják.
-
attiati
veterán
Meg nem érkezett termékre refund-ot indítok. Mi a különbség a két opció között:
1. Továbbra is szeretném megkapni a terméket.
2. Visszatérítést szeretnék kérni. -
válasz
szaszlaci #84344 üzenetére
Ők azt állítják. De közben kiderült hogy az eBay mindig megadja az azonosítót, néha persze előfordul hogy az eladó nem jelzi az angol postánál hogy ez eBay eladás és akkor esetleg nincs összekötve a kettő.
Viszont az is kiderült - és ez a csúsztatás a nem kapták meg dologban, inkább hazugság -, hogy a vámolásra vonatkozó EU-s és magyar jogszabályok előírásai ellenére a vám-árúnyilatkozat nélkül, ami tartalmazza az eBay IOSS azonosítóját megcsinálják a vámolást a postai küldemény adatok alapján amikor az megérkezik, nem várják meg a vám-árúnyilatkozat beérkezését, ami természetesen így jogszabály ellenes. Addig nem lehet vámolni amíg ez az okmány nem áll rendelkezésre és ha a kereskedő nem mellékelné akkor a címzettől kellene bekérniük.
A nem kapták meg az inkább nem várták meg kategória.
Ráadásul előfordult többször hogy 1-2 nap volt csak a "késés", de annak ellenére hogy követő hónap 20-án kell átutalni az áfát, addig náluk van, nem hajlandóak az igazi okmány alapján a hibás vámolást kijavítani, mert ezt is lehetővé teszi a magyar jogszabály.
Egyezik a véleményünk, milyen szolgáltató az ami még mindig állami hivatalt játszik és abból is a legrosszabbat. -
Remekelek28
őstag
Sziasztok
Egy spanyol eladó gyenge dobozban törötten küldte el a terméket amit vettem. Nem volt rá biztositás. Paypalon inditottam részfisszafizetés vitát. Irta h küldjem vissza a terméket. Irtam neki magánlevélként,h elég ha 40 ezret visszautal. Azt irta ok,de töröljem a vitát addig nem. Töröltem. Azota se jött pénz. Ebayen már nem tudok visszaküldést inditani,mondván a paypalon inditottam. Irtam egy negativ visszajelzést,amit a rendszer nem jelenit meg az oldalán.
Szomoru h az ebay is ennyire védi az eladót. Nyilván sok bevételt hoz neki. Elvileg átvizsgálnak minden negativ kommentet.
Reklamálhatok még valahol ez ügyben? -
szaszlaci
addikt
Január elején, amikor ez történt, akkor elvileg az volt az álláspont, hogy csak akkor szedik be újra az áfát, ha valamiért nem kapják meg az elektronikus adatok között, hogy ez áfás vásárlás volt.
De igazából semennyire nem az a lényeg, hogy gazdagabb leszek-e újból ezer forinttal, eleve van úgy két vásárlásom az ebayről évente. Hanem a hatalommal való visszaélés, mivel nincs következménye. Legalábbis abban az itt-ott, kisebb-nagyobb sűrűségben fellelhető, begyöpösödött barom ügyintéző világlátásában. Ül a pozíciójában, és azt hiszi, a rendszerváltás előtt vagyunk húsz évvel, amikor ez volt a trendi és az elfogadott. Az a baj, hogy ezek nem halnak ki, átadódik a generációk között, és ha elég megkeseredett lesz, akkor meg is születik a pöffeszkedő, vissza se köszönő, kései szocreál kishivatalnok.
Sőt, még rosszabb. Mert az elkényeztetett tinédzserből metamorfizálódott az aranykalitkájában. Ffúúú... -
válasz
szaszlaci #84342 üzenetére
Ne haragudj de nem stimmel amit írsz, neked kell fizetni az áfát, nem az eladónak és az eBay be is szedi tőled 150 €-ig, ha szükséges.
Ha az eladó fizet áfát az adott dologra az ottani szabályok szerint, ahhoz semmi közöd és a postának sem. Kérje vissza mivel exportált, persze nem mindenkinek van erre jogosultsága a külföldi országok áfaszabályozása szerint sem.Már úgy egy hónapja az Összefoglalóba is bekerült hogy mit kell csinálni.
17.A. Ha a Magyar Posta újból kérné az áfát egy IOSS-os fizetésnél és ott az első rész a
Az eBay-től történő áfa visszakérés ha a szállító újból beszedné.
Mivel a Magyar Postától nagyon nyögvenyelősen megy a dolog és az is lehet hogy el fogják utasítani és 120-150 napos ügyintézési idejük van, ezért az áfát az eBay-től kérjük vissza. Pl az AliExpress-től mert ott is hasonló a helyzet, 10 napon belül vissza szokott jönni.
Nem foglalkozunk már a béna Postával.
Teljesen jogtalan az eljárásuk, többen minden hivatalos panaszfórumot megjártunk és lényegében sehol nem adtak nekünk igazat, mivel a Posta a reklamációkra csúsztat vagy hazudik. -
szaszlaci
addikt
válasz
szaszlaci #83824 üzenetére
Na volt itt egy eset, hogy a küldeményre a feladó kifizette az áfát, de átvételnél nekem is kellett. Előzetes értesítés sem volt, tehát a készpénzbeszedés díját is fizetnem kellett. Nem egy vagyon, de áfával és postával egy ezer forintos terméknél, még egy ezres erre, jogtalanul, elég pofátlan dolog.
Írtam reklamációt a posta erre alkalmas oldalán, az itt ajánlott űrlapot kitöltve mellékeltem, meg mindent, ami kellhet. Mindent kitöltöttem, és megfogalmaztam a problémát jelen esetre és általánosan is. Létező email és telefonszám megadva, meg persze a cím, ahová a készpénzben kifizetett összeget kértem visszaadni.
Történt ez két és fél hónapja. Eredmény? Semmi, se pénz, se válasz. Hát, anyátok. Vagyis azé az "ügyintézőjét", aki ennyire telibe fossa az egészet.
Légyszi ne akarja senki megmagyarázni, hogy minden rendben, mert baromira nem.
-
Spet
addikt
Na megvan a hiba forrasa.
Kedves OTP 2 db kozponti telefonszamrol kuldi az SMS-t (nem tudom milyen logika alapjan es miert).
Es hala a kezdoertekek mindket telefonszamnal a kuldott SMS-nel hasonloak voltak (es en a datumot nem figyeltem), igy ezert neztem be, hogy mintha tobbet vontak volna le.
Csokoltatom a banki kozponti ertesito SMS kikuldesi procedurajanak kitalalojat
-
cbmfan
senior tag
ismét jött az utóbbi pár napban több üzenet, hogy 4-5 hónapja feladott csomag nem érkezett meg, fizessem vissza azonnal amit vett különben ha nem küldöm el a megadott címre dispute-ot nyit paypalon. 3 hónap után nem látszik az eladás, de ennek nem kell bedőlni. miután elkértem ragszámot és adatait már nem kaptam választ.
-
Nem világos amit írsz ha nem PayPal akkor eleve banki váltás van a kártyánál.
A 65 $ az kb. 22 302 Ft. A bankodba ha ennyi volt az áfás végösszeg akkor ők 65 $- terhelést küldtek. Ellenőrizd már a vásárlás végösszegét a PayPal-on és lépj be a banki felületen nézd meg hogy pontosan mennyi összeg van zárolva mert nem lehet 65K, az sms értesítést ne vedd készpénznek. -
Spet
addikt
Ma 65$ ertekben vasaroltam volna Kinai eladotol (ez saccperkb 23.600 ft). Veletlenul nem figyeltem es nem Paypal opciot valasztottam, hanem kartya terhelest.
Aztan jott a meglepestes. Az ebay 65.000 Ft-al terhelte meg a szamlamat, ami baromira irrelevans. Hogyan tudom visszaigenyelni a kulonbozetet?
-
Itt visszatartott kifizetésről van szó, idézem fordítva magyarra:
"Köszönjük a rendelés elküldését és a nyomkövetési szám feltöltését. Amíg nem tudjuk megerősíteni, hogy a vevő elégedett a rendeléssel, a kifizetését április 7-ig tartjuk."
Plusz levonják az értékesítési jutalékot ami tematika besorolás szerint a vevő által fizetett teljes összeg 10%-a + az Áfát, így szép kis summa levonás jön ki...
-
somnia
senior tag
válasz
Martin2876 #84333 üzenetére
Cseréld meg a vezeték és a keresztnevedet!...engem hetekig szivatott.
-
rednifegnar
senior tag
most jott meg a csomag. termeszetesen kihoztak ertesites nelkul. a dobozon rajta a cn22, azon minden adatom, email es telszam is. innentol meg mindig nem ertem miert nem tudnanak megtalalni. az ebaynal letoltheto ioss lapon is minden ott van elektronikusan.
termeszetesen kartyaval se lehetett fizetni. csak kp. ja es visszadni se tud. de nem is akart mar rakta is zsebre az ezresre kerekitett osszeget. igy mondjuk nem csodalom hogy nem talaljak meg, nem erdekuk, en se akarnam ha dupla penzre meg jattra le lehet huzni a kedves ugyfel madarat -
Martin2876
csendes tag
Üdv, amennyiben a vásárolt termékkel gondom van ugye már csak visszaküldést lehet igényelni aminek a keretén belül jelezhetem hogy másképp szeretném megoldani a dolgot (esetemben a hiányzó elemek postázása vagy részleges visszafizetés) de amennyiben az eladó elfogadja visszaküldési kérelmet már nem lehet ebay-hez fordulni? az ask us to help linkre kattintva csak a visszaküldési jegy letöltése és a visszaküldés lezárása szerepel.
Illetve másik kérdésem: anno angol ebayen regisztráltam, jelenleg az eladói menüben megjelenik egy piros üzenet, hogy erősítsem meg az adataimat. Próbáltam már személyit és jogosítványt is feltölteni de egyiket sem fogadták el, sőt semmilyen válasz üzenetet nem kapok hogy miért nem, egyszerűen csak feltöltés után pár órával ismét megjelenik a piros üzenet. -
attiati
veterán
Még mindig nem érkezett meg febr. 10 óta a németországi ebay csomagom
Tapasztaltatok már ilyet? Egyszerűen nem értem, hogy egy nyomkövetéses csomag hogy tud ennyire elkallódni?
Ha kérek visszatérítést, utána még megérkezhet a csomag? Őszintén szólva inkább a termékre lenne szükségem, mint a pénzre.
-
Hello,
Eladás esetén a szállítási díj hogyan kezelődik az ebayen ha be lett állítva valamekkora összeg?
Olyan mintha azt levonná a leütési árból, vagy ez csak a megjelenítésnél látszódik így?Az is szívás, hogy előzetesen nem ismertetve most olvastam, hogy mert régen nem adtam el az ebayen (csak vásároltam) a pénzt csak a leütés/eladás után 10 nap múlva utalják át.
-
válasz
rednifegnar #84327 üzenetére
Nem találták meg az IOSS azonosítót és azért valamint ha nincs online fizetés a nyomkövetésben akkor az elektronikus elérhetőséged sem került be a küldemény elektronikus adatai közé.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
ferenck #84321 üzenetére
nalam most (tegnap delutani szerint) Szállítás, Továbbítás belföldre statusz van.
es erzem, hogy le fognak huzni 1400-ra meg az afa mellett...
Összérték (áfa alap) 20 251 HUF
Kapcsolódó díjtételek:
Vám 0 HUF
ÁFA 5 468 HUF
Postai szolgáltatási díj online fizetéssel 899 HUF
Postai szolgáltatási díj utánvétes fizetéssel 1 399 HUF -
-
No, kiderült a jelenség oka:
Az ebaynek 2 napba telt a találati listába felvennie az aukciómat. Ennyit a 3 napos limitről (még én gondoltam hogy gyors eladás lesz) amiből 2 nap eltelte után lett 'Neues Angebot'...
Szóval minden rendben volt a hirdetéssel, csak jócskán várni kell mire egyáltalán meg is tudja jeleníteni publikusan a rendszer....
-
válasz
rednifegnar #84316 üzenetére
Nálam tegnap jelent meg a nyomkövetésben a Vámkezelés vége, NPKK Vam bejegyzés. Nem kaptam semmi értesítést. Beírtam az online fizetés részbe a csomagszámot és az iránytószámot, ezt kaptam:
Ma reggel felhívtam a posta vámot a hozzáférési kódért, hogy csak 399-re nyúljon le a posta, de azt mondták, mivel nem volt sem email sem telefon az elektronikus információk között, azonnal átállították utánvétes fizetésre. Azért megadta a hozzáférési kódot, de hiába, nem enged online fizetni.
-
válasz
rednifegnar #84318 üzenetére
A küldeményhez tartozó elektronikus adatokhoz az kerül be amit az eladó megadott az USPS-nek, ha kihagy valamit akkor te hiába adtad meg. 10:59 után 2 órán belül ott szokott lenni az online fizetés ha van elektronikus elérhetőségi adat, mivel még nincs, úgy gondolom hogy utánvétes lesz.
-
rednifegnar
senior tag
hat kb ugyan azt:
22 Mar 2022 10:59 End of customs clearance NPKK Vam HUNGARIAN POST
22 Mar 2022 09:30 Receive item at office of exchange Nemzetközi Posta Kicserélő Központ HUNGARIAN POST
21 Mar 2022 19:48 Departed. Your item departed a transfer airport in FERIHEGY, UDAPEST, HUNGARY on March 21, 2022 at 7:48 pm. The item is currently in transit to the destination.
BUDAPEST, HUNGARY USPS
08 Mar 2022 21:02 Departed NEW YORK, UNITED STATES
....minden adatom meg van adva, benne van a cimzesben az email cimem es a telszamom is, bele van irva az utcaba es a nevembe is.
meg instrukciok is hogy hova csongessen a szerencsetlen ha kihozza mert ezt is mindig benezik (ket lepcsohaza van a haznak es csak az egyiknel probalkozik, az nem zavarja hogy nincs kint a nevunk a masik csengosoron es postaladakon, ugy csinalnak mint aki meg nem latott ilyent...). -
válasz
rednifegnar #84316 üzenetére
Mit ír a nem magyar postai nyomkövetés? De legfeljebb holnap reggel kérdezz rá ha nem lesz újabb bejegyzés. A nyomkövetési számtól is függ hogy mit csinálnak, de ha nincs elektronikus elérhetőséged az adatok közt akkor alapból a 799 Ft-os utánvétes díj van a kézbesítéskor és nem jön értesítés a vámolásról. Az eBay a telefonszámot sem adja ki ha nem kérte az eladó ezt az információt.
-
rednifegnar
senior tag
ilyenkor mi van?
....
2022.03.22. | 09:30 Szállítás, A bejövő küldemény átvétele a kicserélőben, Nemzetközi Posta Kicserélő Központ
2022.03.22. | 10:59 Feldolgozás, Vámkezelés vége, NPKK Vamkellene jonnie emailnak az eljarasi (+afa) dijrol vagy mi van tovabb? eddig semmi.
usps amcsi cucc, valami $5 vat fizeve lett ebaynal, de az alap osszeg kb $100 volt fuvarral egyutt (IOSS-es szamu es a tax lapon ott van hogy $5 = 5% vat).
konyv van benne es az nekem mindig ilyen rejtelyes dolog mert sosem kellett teljes afat fizetnem ra (vagy epp semmit). -
válasz
rednifegnar #84314 üzenetére
Eléggé meg van bonyolítva ez az egész online vétel-eladás környezet, biztos nem csak mi szívünk vele és biztos az sem véletlen hogy nagyon kevés (avagy semennyi) szomszédos országbeli hirdetések vannak (legalábbis az általam nézett IT-s, avagy motoros termék vonalon) - Lengyelországból, Szlovákiából, Csehektől, Horvátoktól...
-
rednifegnar
senior tag
en regebben jartam ugy hogy kerestem dolgokra es nem jelent meg. viszont mikor a megjelentek kozott bongesztem akkor ajanloba felhozott ugyan olyan cuccokat amit kersessel nem adott ki. tobbet nyertem is igy egyeduli licitalokent, nagyon alacsony aron. valoszinuelg azert mert masok sem talaltak ra. nem tudom ez mitol volt, ma mar nagyon ritkan vasarolok, ezert nem kovetem hogy van e meg ilyen jelenseg.
-
Elküldtem privát üzenetben a hirdetésem linkjét.
Egyébként megkaptam a 'your listing is live' email visszajelzést is.És a fő termékelnevezésre keresek mint kulcsszó, úgy hogy egy másik böngészőben nem vagyok bejelentkezve az ebay-re és nem jön fel a hirdetésem, plusz a megtekintések számának is azért már többnek kellene lennie, szerintem eddig csak én nézegettem azokat mutatja...
-
-
Valamelyik EU-s eBay-n teszed fel a hirdetést.
Mindig lenni kell egy alap szállításnak az adott eBay oldal szerint, ebay.com esetén USA szállítás .ebay.co.uk esetén UK szállítás, ebay.de esetén meg DE szállítás és ezután jöhet a nemzetközi szállítás ahol az alap országot nem kizárva tudod variálni a szállítás irányát. -
Sziasztok!
Meghirdettem (volna) egy terméket eladásra az ebay.com-on, de sehogy sem tudtam kikerülni azt hogy USA szerepelt volna a postázási célállomás között.
Van valami módja, beállítása annak hogy csak EU országokba történő postázás?
-
Bikkrom
senior tag
válasz
rednifegnar #84307 üzenetére
El kell olvasni a téma összefoglalót. Visszaküldés alatt lehet az ilyeneket intézni. Valamiért az eBay így csinálta meg. Mikor a visszaküldést kiválasztod lehet az okokat részletezni.
-
Bikkrom
senior tag
Csak bejön a return request részletei, de ott csak a close van. Semmi más. Lehet az a gond, hogy a mailboxde-hez érkezés után 31 nappal nyitottam. Habár még az estimated delivery-hez képest csak 27 napra. Már azelőtt egy héttel írtam az eladónak, hogy gáz van, küldöm szervízbe, de 3-4 naponta reagált... Húzta az időt. Egyezkedtem vele. Elsőre is requestet kellett volna nyitni és nem vele egyezkedni. Bezzeg request nyitásra pár perccel írt is... Máskor meg 3-4 napra.
-
válasz
Bikkrom #84304 üzenetére
Hány nap telt el az indítástól és ha a nagy kék gombra kattintva mit látsz vagy felül a See the request details az nem egy link? Nekem több szöveg volt az e-mailben.
Ez olvasható alapként:
Once you start a return, the seller has 3 business days to resolve your issue. If your problem isn't solved at the end of those 3 days, you can ask us to step in and help.
Erre az indítástól számolt 21 napig van lehetőség
A kérésnél jelenik meg egy új rádió gomb a segítség kéréssel -
válasz
Bikkrom #84302 üzenetére
Letelt az idő amit írtak hogy mikortól él az opció?
Az indításkor kapott e-mail tartalmazza, valami ilyesmi szöveg persze neked idén márciusi dátum:
We're sorry to hear that you didn't receive the item you purchased. Your request is open, and we've asked the seller to respond and resolve your issue by May 7, 2021.
If you don't hear back or can't work something out, you can ask us to step in beginning May 7, 2021. If that happens, we'll review your request, gather any new info we need, and make a decision within 48 hours. -
Bikkrom
senior tag
Hibás terméket kaptam, javíttatni kellett. Csináltam egy return requestet az összefoglaló alapján, de nincs 'ask us to step in' se a honlapon se az emailben. Mi a teenfő? Amint a return requestet megnyitottam 5 percen belül írt privátban, hogy állja a felét... Leírtam neki, hogy hetekig most a termék nélkül maradok, szervizet kellett keresni, egyeztetni, postázni (én álltam) ezért szeretném ha a teljes szervíz díjat állná. Tekintve, hogy mennyi időm elment vele, meg a postákat is én álltam. 3 napja nem ír. Hogy tudom az eBay segítségét kérni?
-
válasz
attiati #84300 üzenetére
Az eladó választja. A feladó felé van elszámolási kötelezettsége a szállító cégnek, hiszen amíg nincs kézbesítve a felad tulajdona, az hogy te kifizeted az eladónak az ide küldés költségét az még nem ad közvetlen kapcsolatot a szállítási folyamathoz. Akkor reklamálhatsz te, ha az eladó lemond a kártérítési jogáról a javadra.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Csere-Beszámítás! HP Omen Gamer laptop! I7 7700HQ / GTX 1050Ti / 32GB DDR4 / 250SSD+1TB HDD
- ThinkPad X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- Slot1 Processzor
- HP ProBook 430 G8, 13,3" FHD IPS, I5-1135GU CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év
- HP ProBook 430 G6, 13,3" FHD IPS, I5-8265U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1 év g
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest