Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaszlaci
addikt
Üdv!
Hogy megy mostanság a pár dolláros dolgok vámkezelése? Jól értem, hogy 799 Ft vámkezelési díj + 27 % ÁFA, átvételkor?
Köszi!■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
szaszlaci
addikt
Hja, áfa, igen. A lényegi gond, hogy egy ezer forintos termékre még egy ezrest kifizettem a posta felé.
Igazából nálam ez az egész ebayesdi lefutott kör, mert az egy dolláros kínai kacatok már több dollárba kerülnek, posta is szórakozik, és ugyan azt a tíz centből előállított cuccot kapom meg, ami jó esetben hasonlít arra, ami a fényképen van.
Lehet, hosszabb távon a postásokat akarja ezzel az egésszel tehermentesíteni a posta.
Pesten a belföldön feladott csomagok kézbesítését rendre kiadják külső, teljesen ismeretlen cégeknek, és nem csak a nagyokat. Na úgy még nem jött rajtuk kereszetül, hogy ne lett volan sérült. Nemrég egy raklap radiátort csaptak úgy oda, hogy a raklap rommá tört...[ Szerkesztve ]
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
szaszlaci
addikt
válasz szaszlaci #84342 üzenetére
Na tehát akkor jött egy pár dolláros levélküldemény, amire kifizettem a vámot, de a posta ismét behajtotta.
Január 19-én megreklamáltam, és tegnap, azaz június 14-én válaszoltak! Ezt értékelem, még ha addig tartott is, amíg Phileas Fogg majdnem kétszer megkerülte volna a Földet.
Leírták, hogy ha a feladó nem, vagy helytelenül küldi meg az elektronikus adatokat, akkor ők jogosultak kiszabni a vámot, és bíznak megértésemben.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
szaszlaci
addikt
Január elején, amikor ez történt, akkor elvileg az volt az álláspont, hogy csak akkor szedik be újra az áfát, ha valamiért nem kapják meg az elektronikus adatok között, hogy ez áfás vásárlás volt.
De igazából semennyire nem az a lényeg, hogy gazdagabb leszek-e újból ezer forinttal, eleve van úgy két vásárlásom az ebayről évente. Hanem a hatalommal való visszaélés, mivel nincs következménye. Legalábbis abban az itt-ott, kisebb-nagyobb sűrűségben fellelhető, begyöpösödött barom ügyintéző világlátásában. Ül a pozíciójában, és azt hiszi, a rendszerváltás előtt vagyunk húsz évvel, amikor ez volt a trendi és az elfogadott. Az a baj, hogy ezek nem halnak ki, átadódik a generációk között, és ha elég megkeseredett lesz, akkor meg is születik a pöffeszkedő, vissza se köszönő, kései szocreál kishivatalnok.
Sőt, még rosszabb. Mert az elkényeztetett tinédzserből metamorfizálódott az aranykalitkájában. Ffúúú...■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
szaszlaci
addikt
válasz szaszlaci #83824 üzenetére
Na volt itt egy eset, hogy a küldeményre a feladó kifizette az áfát, de átvételnél nekem is kellett. Előzetes értesítés sem volt, tehát a készpénzbeszedés díját is fizetnem kellett. Nem egy vagyon, de áfával és postával egy ezer forintos terméknél, még egy ezres erre, jogtalanul, elég pofátlan dolog.
Írtam reklamációt a posta erre alkalmas oldalán, az itt ajánlott űrlapot kitöltve mellékeltem, meg mindent, ami kellhet. Mindent kitöltöttem, és megfogalmaztam a problémát jelen esetre és általánosan is. Létező email és telefonszám megadva, meg persze a cím, ahová a készpénzben kifizetett összeget kértem visszaadni.
Történt ez két és fél hónapja. Eredmény? Semmi, se pénz, se válasz. Hát, anyátok. Vagyis azé az "ügyintézőjét", aki ennyire telibe fossa az egészet.
Légyszi ne akarja senki megmagyarázni, hogy minden rendben, mert baromira nem.
[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
Nem került a mail spambe, azt a mappát minden nap ellenőrzöm. Ahogy az SMS sem.
Kaptam már máskor SMS-t fizetésről, és működött is rendesen. Mellesleg ha ennyire automatizált a rendszer, újfent felmerül a költői kérdés, miért is ilyen magas a vámügynöki sarcolás...
A címkén van jól látható telefonszám a megfelelő formátumban (06201234567), kétszer is. Egyéb telefonszám vagy mail cím nem szerepel a borítékon, így félre is nehezen mehetett.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
szaszlaci
addikt
válasz szaszlaci #83826 üzenetére
Futok egy kört ezzel a nyilatkozattal, mert ezt elvből nem hagyom. Ehhez szeretnék egy kis segítséget.
Honnan tudhatom a feladó adatait, pontosabban hogy kellene értelmezni azt, ami a borítékon van?
Kér egy vámkezelési azonosítót, de nem tudom, az melyik. Kötelező kitölteni.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
szaszlaci
addikt
Értem, köszönöm.
Az egyik a vásárlási azonosító, ebayen követhető.
Illetve a csomagszám a Magyar Posta oldalán.Fantasztikus, hogy állítólag az online vámkezelés elérhető volt, de értesítést nem kaptam.
Ami a borítékot illeti, ott nem volt feltüntetve a tax code, csak a telefonszámom.Nem az összeg a dühítő, hanem a hozzáállás, hogy még a személyes pénzbeszedés díja is rájött, és még egyszer kifizettem a postának a terméket. Mert ha jól értelmezem, az eladó megfizette a vámot.
A reklamálást átgondolom, szerintem benyújtom.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
szaszlaci
addikt
válasz mirci18 #48612 üzenetére
Szerintem nem különösebben bánkódnak emiatt. Valószínű meg is oldják, hisz csak ideérnek átlag 3 – 4 hét alatt. Vajon tényleg jóval többen rendelnek ilyenkor? Szerintem is, de én csak sejthetem, saját rendeléseim száma nem függ ettől.
-
szaszlaci
addikt
válasz mirci18 #48608 üzenetére
Hát figyelj, én már nem is tudom hány éve, de elég régóta vásárolok Kínából. Leszámítva a tavaly vagy tavaly előtti esetet, hogy egy csomó nem érkezett meg másnak sem, nem volt sose gond. Ilyen százból egy vagy kettő, pedig soha, semmit nem hozattam futárral. Azért is nem lenne jó, ha ismétlődne, mert akkor szeptembertől januárig ne rendeljünk?
-
szaszlaci
addikt
válasz kerekfej #48605 üzenetére
Na, úgy néz ki, épp most jött meg az első "eltűnt" csomag. Pedig már az árát is visszakaptam, most küldhetem el megint.
A pecsét rajta: 2014.09.15. Ez így majdnem két hónap alatt ért ide, és vagy fél tucat később rendelt megelőzte. Remélem, a többi is célba ér.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
szaszlaci
addikt
Sziasztok,
egy vagy két éve volt az a remek tendencia, hogy elkezdtek a csomagok eltünedezni, legalább a felük. Ugye nem kezdődik ez megint? Mert vagy baromi sokat késik némelyik, vagy meg se fog érkezni.
tboy93: nem értettem, hol a lába. Aztán leesett, hogy olyan a szoknyája, mintha famintás járólap lenne.
-
-
szaszlaci
addikt
Sziasztok!
Történt, hogy nem azt kaptam, amit rendeltem, de használható volt.
Adtam egy semlegest.
Írt az eladó, hogy oldjuk meg. Abban maradtunk, hogy pénz fele vissza. Kérte, hogy írjak már egy emailt az ebaynek, hogy változtassa az értékelésemet pozitívra.
Viszont ahol módosítanék, azt írja, nem lehet, csak ha az eladó ír egy kérelmet, amit én el tudok fogadni. Ezt meg is írtam az eladónak, de nem érti.
Hogyha tényleg így van, ez a módja, lenne valaki olyan kedves, hogy leírja perfekt angolsággal ezt úgy két mondatban? Vagy ha nekem kellene módosítani, akkor azt, hogy hol lehet.Köszönöm.
-
szaszlaci
addikt
Amilyen pénzszivattyú itt megy, nem hiszem, hogy kormányzati – vagy az őket mozgatók – részéről lett ez kiadva.
Lehet, valamelyik szállítmányozó állhat mögötte. Na de ők meg simán emelhetnének árakat, szóval ez sem jó. Hacsak úgy nem mennének csődbe a verseny miatt.Vagy ha a Magyar Postának lenne elege, nem biztos, hogy népszerű lenne, ha nyíltan drágítana. Így meg? Eltűnik a küldemény? Vegye igénybe az új, nem sokkal drágább biztosított külföldi csomagszolgáltatást! Bár ahhoz meg túl rég tűnnek el a csomagok, hogy ez álljon mögötte.
[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
Látom, gyönyörű. És még ki is tiltják az embert, ha nagyon refundolni merészel. Lassan már az se jó, ha kétszer rendelem meg ugyanazt, mert egyik se ér ide.
Ha ilyen tömegesek lettek hirtelen a problémák, az nagy eséllyel felsőbb utasításnak köszönhető.Nem gond, ott a Vatera, eladó részről biztatóak az esélyek a cigánykodásra. Hardverapró? Ott is csak a személyes átvétel, lehetőleg laborfelszereléssel. Expressz és társai? Haha.
Hazai forgalmazó? Ott legalább lehet asztalt csapkodni, ha nincs aranyból az aranyárú termék.[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
Sziasztok!
Mi a fene van mostanában a Hong Kong postával? Tapasztalataim szerint kb. ez év elején elkezdett lassulni, majd eltünedezni (ilyen régen soha nem volt), mostanra pedig katasztrófa, akár két hónap, mire ideér, ha egyáltalán ideér.. Ez így borzalom, használhatatlan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Szólánc.
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Google Pixel topik
- Path of Exile 2
- Ingatlanos topic!
- Raspberry Pi
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest