Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
p87
senior tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Az fasza, írtam neki, hogy mi van, remélem válaszol.
Nem kaptam értesítőt és paypalon se jelzi, hogy refundolva lenne.
Ebayen a case -re két variáció van, vagy elfogadom a törlést, itt írja csak akkor fogadjam el ha visszakaptam a pénzt, vagy elutasítom.
Egy hetem van utánna az eladó automatikusan törölheti.
Egyenlőre nem csinálok semmit, megvárom a választ, esetleg hátha megjön a termék, ha meg nem válaszol és nem küldi automatikusan vissza a pénzt akkor paypal dispute lesz.Jah a másik, hogy akkor minek hazudik két nappal a case nyitása előtt, hogy feladta?

-
p87
senior tag
Elég érdekes dologba futottam most bele.
Angliából rendeltem cuccot, kifizettem azonnal, írtam az eladónak, hogy küldje minnél hamarabb, ez szerdán volt. Másnap válaszolt, hogy feladta, tegnap bejelölte ebayen, hogy shipped, ma reggel meg kapom az értesítőt, hogy az eladó nyitott egy case-t és törölni akarja a vásárlásom.
Most ez mi? Vagy fel se adta, vagy feladta és csak azért nyitotta, hogy ha vissza akarom küldeni akkor ezt a caset kell elfogadnom? Ugyanis van ilyen termék visszavásárlás rá. -
wwhy
veterán
Az 1. hsz-be is be lehet ne tenni, mint hivatalos közleményt a Posta részéről (Vám, áfa fizetés)
-
zoli03
őstag
Visszaírt, hogy feladta. Érdekes, hogy egyszer bejelöli, máskor meg nem, hogy feladta.
-
MichaelSD
őstag
Csak nekem ilyen az ebay, vagy normális hogy több eredményt dobnak ki a különböző ebay oldalak, mintha csak egy teljes világra vonatkozó keresését indítok?
Pl.: a wordwide searchben nem találta meg amit a ebay.atn igen.
Vagy csak éppen rosszkor kerestem rá:?
UPDATE: rosszkor kerestem rá, most már rendben van. Érdekes...
-
gofry
senior tag
Valóban ezen ne izgulj, van aki bejelöli van aki nem

A magyar posta is megéri a pénzét: Küldemény vám elé állítva / Item presented to customs
szomszéd néni telefonál: jaj arany csillagom átvettem neked egy nagy borítékot majd gyere érte
-
CaNNa3IS
senior tag
válasz
zoli03
üzenetére
2-3 napot várhatsz a válaszra. Annyi idő alatt általában válaszolnak.
Most jött egy termékem amit 10 nap után sem jelölt be elküldöttnek és rákérdeztem, hogy miért nem.
1 nap múlva válasz, hogy elnézést de...... és holnap EMS -sel küldi és 5 nap alatt ide ér. Elfogadom? Hát persze. És tényleg itt volt 5 nap alatt kínából. -
zoli03
őstag
Rendeltem eBay-ről egy erősítőt+hozzávaló tápot két különböző eladótól (egyik 803 értékelés/98,5%, másik 140/99,3%). Mindkét termék adatlapján az van írva, hogy 3 munkanapon belül feladja a csomagot. Mindkettőt 5-én fizettem ki, azóta nem lettek feladva az eBay szerint. A 803/98,5%-os eladótól már rendeltem, akkor 3. munkanapon adta fel. Tegnap reggel írtam nekik, azóta nem válaszoltak, pedig 1 nap alatt válaszolni szoktak az eladók. Meddig várjak még, és ha addig se történik semmi, mit tudok utána csinálni?
-
Twitch
tag
Sziasztok!
USA-ból szeretnék rendelni napszemüveget kb 3000ft lenne szállítással együtt legalábbis az ebay szerint. Tényleg ennyit kell kifizetnem érte, vagy esetleg egyéb költségek is lesznek pl. vám. Milyen érték felett kell vámot fizetni ha amerikából rendelek? És még annyi hogy általában mennyi idő alatt érkezik meg a cucc? Teljesen újonc vagyok a témában szóval ezért a sok kérdés.
-
gofry
senior tag
dupla, de ezt megosztom veletek:
a céges mailemről írtam a posta ügyfélszolg-ra levelet még hétfőn -az orczy téri állomás semmit nem tudott mondani, csak annyit amennyit én is látok neten-
A kp-i ügyfélszolg ma válaszolt :
Az elektronikus nyilvántartásunk szerint a küldemény vámkezelése a mai napon megtörtént, a kézbesítése csütörtökön vagy pénteken várható.
Máskor ha magán mailről írtam nekik levelet: a) nem válaszoltak b) 1 hét is eltelt
Tanulság:
írjunk céges levélről (főleg ha közép eu legnagyobb multija a cég) => 10 percen belül vagy fontos változás beáltakor válaszolnak és meg sem próbálnak hülyének nézni.
Szép... -
gofry
senior tag
Srácok,
rendelt már valaki izraelből vagy hasonló területen fekvő országból? Kb mennyi ideig látta azt, hogy vámkezelés alatt?...9dike óta ezt nézem. Tényleg vicc az egész péntekre/ köv hétfőre örültem volna ha itt van a cucc, de ilyen tempó mellett talán szeptemberre. -
OgreImre
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Kössz.
Fáradt vagyok ahhoz, hogy reagáljak. -
Winner_hun
félisten
válasz
OgreImre
üzenetére
A levelet oda adják fel ahová a csomag címezve van?
A szomszéd településen Józsibácsit fogják értesíteni aki nem ismer téged, hogy jött egy cuccod amcsiból és meg vagyon vámolva.
Ez a kérdés komoly? Erre csak annyti lehet írni hogy hülye kérdésre hülye válasz. Persze hogy a címzettet értesítik.
Levélbe szoktak értesíteni. -
OgreImre
senior tag
Ha veszek az USA-ból 600 dollár értékű cuccot, és sima postával jön (USPS express mail) nem csomagszállítóval, akkor ki fog engem értesíteni a vámolási dolgokról? Hogy értesítenek? Email, telefon, levél? A levelet oda adják fel ahová a csomag címezve van?
Bocs, de kezdő vagyok.Kössz. -
wwhy
veterán
válasz
dvdbackuper
üzenetére
de igen ... de nem vagy köteles elfogadni
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
OgreImre
senior tag
Sziasztok!
Elég régen regeltem a paypal-ra. Most akrnám is használni, de "account limitation" van.
Mindent megtettem amit kértek (jelszó, bizt kérdés, 400 Ft levonás stb), de még nem állt helyre. Mennyi az átfutási ideje ennek kb? -
radi8tor
MODERÁTOR
-
ThorsHUN
őstag
Azt meg tudna valaki mondani mit jelent, hogy muxik a buy it now or best offer kifejezessel ellatott aukcio?
-
RockHaRD
addikt
Azóta meg is kaptam a választ a kérdésemre, és azt írták, hogy csak azt tudom csinálni, hogy letörlöm az accot, és reggelek másikat
de persze az előző emailt már nemtudom használni utána az ebay-hez... -
RockHaRD
addikt
Válaszolt a magyar Ebay, és az volt a probléma, hogy nem volt kiválasztva az, h mivel szeretném fizetni az ebay díjait. De mielőtt ezt megcsinálom, írtam nekik mégegy levelet, hátha meglehet változtatni németről angolra a regisztrációt, mert pl a német nem támogatja a paypalt -.-
-
kovy79
őstag
válasz
OgreImre
üzenetére
Paypal-es fizetéskor tudsz váltani a már definiált címek között, sőt, újat is tudsz hozzáadni (kb, ahogy radi8tor1 is írta). Paypal-es címnek ez számít, nem pedig az, amit regisztrációkor megadtál. Nálam kb 15 van beállítva.
Mod: egy címet nem tudsz megváltoztatni, mégpedig az elsődlegesen regisztrált országodat (tehát csak az országot).
-
radi8tor
MODERÁTOR
International Letter az jó vagy nem?
OgreImre: Én úgy vettem észre, hogy eBay küldi át vásárláskor a címed PayPal-nak.
Amikor megváltoztattam a címet, és vásároltam, akkor arra a címre lett küldve a cucc. -
OgreImre
senior tag
Köszi a válaszokat.
Ha jól értem akkor általában a paypalosra küldik, ami ugye a kártyához/számlához rendelt cím, amit nem lehet megváltoztatni mert a banknál az van hozzárendelve.
-
CaNNa3IS
senior tag
Firefox-al próbálod? Esetleg üritsd ki a cache-t vagy próbáld IE-vel
-
OgreImre
senior tag
Sziasztok,
Az eladók melyik címre küldik "automatikusan" a megvett dolgokat? Ebay-est vagy a paypal-ost nézik? Mert a paypal-on nem talaláltam direkt shipping address megadási lehetőséget, az ebay-en meg igen. A számlázási címem eltér attól ahová az cuccot szeretném megkapni. -
RockHaRD
addikt
A close accountot legalább megtaláltam, de azért megvárom a válaszukat

-
RockHaRD
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
írtam nekik, remélem válaszolnak hamar, mert érdekes probléma...
-
RockHaRD
addikt
2 kérdés:
No1.: Hol lehet ebay accountot törölni mindennel együtt?
No2.: Mennyi idő kb egy új ebay accountot reggelni?
Konkrétan az a problémám, h eredetileg nagyon régen a német ebay-en reggeltem, de egy szót nemtudok németül, és akármi beállításra érnék, mindig a németre dob vissza, és inkább letörölném az egészet, és reggelek egyet az angolra. Sajnálom a kis arany csillagokat a nevem mellett, de nemtudok mást tenni
átreggelni nem lehet, én úgy olvastam régen -
RockHaRD
addikt
Nem kéne vmit beállítanom az ebay accountomon, hogy tudjak eladni? Nem lehet, h ez a probléma?
Eddig csak vásároltam. Régebben átutalással, mostanában pedig csak paypallal, de eladni még soha nem próbáltam. Nem lehet, h ezért nem tudok eladni? 
-
-
wwhy
veterán
válasz
Flashcash
üzenetére
Ezzel teljesen tisztába vagyok, de: csomagolás 0 (csak a kinyomtatott bélyeget ragasztotta rá a gyári dobozra), a postaköltség=bélyeg (itthon is a bélyegre az összköltség kerül), az, hogy autóval stb. viszi szerintem köze nincs a postaköltséghez. Egyeztettünk is, kifejezetten azt mondta, h a "postai költség" 17,75. Mind1, nem érdekes.
-
-A szállítási költség az nem a postai bélyeg költségét jelenti, hanem benne van a csomagolási költség, a postaköltség, meg néha az is amíg eljut a postára pl. autóval az eladó.
-Amennyiben sokallod az előre meghirdetett postaköltséget, akkor előre jelezd vagy ne vásárolj az adott eladótól. Sok esetben az eladók nagyjából állítják be a postaköltséget, hogy kb. minden megjelölt országba fedezze a költségeket, de nem mennek végig egyesével minden egyes potenciális országon.
-
wwhy
veterán
mit tegyek egy olyan eladóval, aki 17,75GBP-t kért szállításnak és a csomagon a bélyeg 7,54GBP? Kvázi lehúzott 10 fonttal

-
CaNNa3IS
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Hát ha 0.99-ről indítod akkor nem fizetsz azért mert felrakod.
Persze ha eladod azután már kell.
fél dollár ha fix áron rakod fel egy db képpel. Persze ha valaki üzletszerűen csinálja biztos kap kedvezményt. -
CaNNa3IS
senior tag
Sziasztok
Már pár dolgot eladtam de a postát standard int'l shipping -re és fix 20$ -ra rakom.
Ez kb fedi mindenhova a postát. eddig 2000-4500-ig volt. Nem tudom van e valami szabály a posta költség nagyságára de érdemes többet kérni és a terméket olcsóbban adni mert a termék eladási ára után fizetsz díjat az ebay-nek.
Nem tudom postát hogyan lehetne a Magyar Posta díjai után beállítani. Ha ezt valaki tudja az érdekelne.
Ha kelendőa terméked inkább fix árra tedd magasabb áron ami persze megint csak nem ingyenes.K
-
RockHaRD
addikt
sziasztok. Van 3db nagyon ritka meccslabdám régebbi foci vb-eb-ről, és szeretném őket eladni ebayen (magyar piacon nincs rá kereslet). Viszont értelemszerüen akkor postázni kéne. Úgy szeretném meghirdetni, h tudjam előre, h mennyi a posta Amerikába, Németországba, Angliába, mert nagy a valószinűsége, h ebből az országból venné meg vki (ha elkel).
Tudnátok mutatni olyan futár céget, ami foglalkozik ilyennel, és olcsó is? Ahol megtudnám nézni konkrétan, h mennyi lesz a posta.
-
Fancy-boy
addikt
Azt szeretném tudni, hogy a Német posta = DHL ?
Vagy van olcsóbb változat is?Mert nyertem egy hibás terméket 2 euróért, erre 15 eurós DHL-el akarja küldeni az eladó.
Esetleg létezik hasonlóan biztonságos, de olcsóbb megoldás? -
Flexy90
senior tag
Sziasztok!
Pendrive vásárlásán gondolkodom, tudtok egy megbízható eladót? Tudom, hogy sok a FAKE, hamisítvány!
Vagy egyáltalán nem ajánlott ebayről pendriveot venni?
Köszi! -
hitman,
őstag
Üdv
Szemüveg lencsét szeretnék rendelni az USA-ból ami postával együtt 7 ezer forint (38 dollár).
Kell számolnom áfával,vámmal szerintetek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Lassan küszöbön a NTE: Neverness to Everness premierje
- Spórolós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Akciófigyelő: jelentős kedvezménnyel nyit a Honor 600
- Samsung kuponkunyeráló
- Fotók, videók mobillal
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Macbook Pro 16" A2485 2021 M1 Pro 16/512 (5)
- Macbook Pro 15" - 2018/2019 6 mag i7, 16GB / 512GB, Radeon 4GB, touchbar - garancia (23)
- ÚRIS10!!! RAMÁRON! LEGION 5 i7-13650HX 32GB RAM 1000GB SSD RTX 5070 8GB
- Szuper Áron! HP Elitebook 850 G8, I7-1185G7, 32 GB, 512 SSD MAGYAR VILÁGÍTÓS BILLENTYŰZET
- Philips Evnia 49M2C8900L Super Ultrawide Monitor!49"/5120x1440/QD-OLED/144hz/Gsync-Freesync/Ambiglow
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7400 / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 256 SSD + 1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.Skill Trident Z RGB 3200Mhz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 2TB Kingston Fury Renegade NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GIGABYTE A520M R5 1400 8GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S3 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

szóval a kérdésemre?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

de persze az előző emailt már nemtudom használni utána az ebay-hez...

V/