Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudikpal
senior tag
válasz
Yushchenko
üzenetére
Tiéd a glória.
Mert én ezt "milyen módot kérjek a postázásra," egyszerűen nem tudtam értelmezni ebben az EBAY topikban. -
Yushchenko
őstag
válasz
qantum
üzenetére
USPS díjszámítás - ajánlom megtekintésre
-
qantum
senior tag
Sziasztok ! Az USA-ból egy kis csomagnak, ami kb egy közepes boríték, mennyi a posta költsége , vagy egyáltalán milyen módot kérjek a postázásra, nem nagy érték, de azért szeretném ha megérkezne ? KÖSZI
-
Dave46
tag
válasz
Fecogame
üzenetére
Tehát ha jól értem, akkor egy Kínából vásárolt termékkel kapcsolatban ír Floridából egy pacák, aki USPS-el akarja kínából (???) elküldeni a csomagot?
Ha Magyarország is fel volt tüntetve, mint szállítási lehetőség, akkor gondolom annak megfelelően fizetted ki a költségeket, tehát Téged, mint a vásárlót további fizetésre nem kötelezhetnek, kivéve ha az külön fel van tüntetve a leírásban. (de semmi ilyen nincsen az általad linkelt termék leírásában)
A legjobb talán az lenne, hogy egyszerűen továbbküldenéd ezt az e-mail-t az eladónak, majd ő megmondja, hogy mi folyik itt.
-
dudikpal
senior tag
-
-
válasz
Dave46
üzenetére
Elvileg már feladta a cuccot, még aznap, amikor rendeltem. (11.02.-én ).
Itt a levél:
Dear ÉN,
Estimated shipping to Hungary via USPS (Postal Service) = 1 shipping lb (pound) quoted / 1 box = HDTV CABLE
Shipping methods to choose:
-USPS Express Mail Int. Box or Env. - 47.84 USD (Transit time: 3-5 Days)
-USPS Air Postal (Priority) Int. Box or Env. – 38.00 USD (Transit time: 6-10 Days)
-USPS Priority Small Flat-Rate Box or Env. – 20.44 USD (Delivery time: 6-10 Days) - IF DIMENSIONALLY FITS sugessted method!
Please also remember that quoted shipping charges are based on information given by you or sellers website. However the estimate can be changed due to the arrival of item/s at UsPACK / GT ALLIANCE LLC Florida warehouse. It can be less, or little more. Usually it is less than quoted. We will be able to charge you exact price of shipment when we receive and prepare product/s for shipping to Hungary. Also we will contact you regarding which shipping method would you like to choose for this shipment and will wait for a payment than release your package, we also will e-mail you a tracking information for status on delivery.
Best Regards,
Robert Piasecki
UsPACK / GT ALLIANCE LLC
999 Cattlemen Rd., Suite G
SARASOTA, FL 34232
Phone: (941)870-2846
Fax: (866)678-6838
E-mail: robert@gt4all.com
Please note: due to the economical hardship and slowdown UsPack/GT ALLIANCE LLC is operating with reduced work schedule. We are open: Monday, Wednesday and Friday, between 8 am – 4 pm until further notice. Please expect some delays.
-
dudikpal
senior tag
-
Van itt egy kis gondom

Rendeltem Kínából egy DVI kábelt, és most kaptam egy mailt, hogy 20$ lesz a kiszállítás

Most akkor hogy is van ez? A cuccot már kifizettem postával együtt. Akkor mégsem postás hozza?

Szerk: Az emberünk gmail-es címről írt. Akkor fake?
-
Tomate
veterán
Megérkezett első ebayes csomagom Kínából. 15nap alatt ért ide.

-
q13579
senior tag
Igen. Most már én is tudom. A 150 euro csak a vámmentességre vonatkozik, nem az ÁFA-mentességre. Ebből következik, hogy 157 dollárnál az ÁFA közel 7800 Ft a posta pedig valamilyen kezelési díjat is felszámol, ami 1400 körül van, így szépen kijön a 9200 körüli összeg... Így lesz egy magáncélra vásárolt terméknek 30 %-al több az ára. Remélem piszok jó helyre megy ez a pénz és biztonságos utakba fektetik, ahol élvezettel használhatom a motort......
Hm. Pedig már beleéltem magam, hogy az USA-ban szúrtak el valamit, de nem jött be. A "hiba" megint kis országunkban volt.
-
válasz
q13579
üzenetére
Ahogy előttem is írták a VÁM kiszámításának a következő folyamata:
A VÁM-nál használt devizaárfolyamok: [link]
A VÁM értékének meghatározása TARIC kód keresés: [link]Nálad a motoralkatrész ha jól emlékszem 3,5-3,7% körül van.
fizetendő összeg = //customs declaration (vámárú nyilatkozaton) feltüntetett érték vagy a paypal számlán feltüntetett érték (mert néha a VÁM nem fogadja el a vámárú nyilatkozatot) + szállítási költség// x VÁM % (lásd fent) = ez kiad egy magyar nettó értéket, és erre jön még rá 25% ÁFA + kb. 700-1400FT/csomag megy a postának, VÁM elé állítási és tárolási költség címen.
195.17-es USD árfolyamon számolunk: (2010.10.13.-10.31.)
/(140+17)*195.17/*1.035=31714FT+ÁFA (25%)= 39642FT+ kb. 700-1400FT/csomag megy a postának, VÁM elé állítási és tárolási költség címen.
A USPS First Class Mail-t csak az USA-n belül követik, onnantól kezdve, hogy elhagyja az USA-t nincs róla semmilyen infó. Magyarországon a posta semmilyen módon nem tartja nyílván ezeket a küldeményeket, még a belső rendszerében sem.
-
horvathd
aktív tag
válasz
q13579
üzenetére
Senki sem szúrt el semmit, az ilyen értékű termékek még vámmentesek, de már a 25%-os ÁFÁ-t meg kell fizetni utánuk.
Ami pedig a postát illeti, azt hiszem vidékies esetén ők intézik a vámkezelést és előlegezik meg a fizetendő vám (ÁFA) összegét, amit az átvételkor egyenlíthetsz ki.
-
q13579
senior tag
Sziasztok. Lenne egy nagy problémám, nem tudom hátha tud valaki segíteni!
Rendeltem két hete USA-ból yamaha alkatrészt 140 $-ért, USPS first class mail international szállítással 17 $-ért, amiért összesen fizettem paypal-lal azonnal 31.000 Ft-ot. Erről minden bizonylatom meg van ebay-en és paypal-on is.
Most telefonáltak otthon, hogy hoztak csomagot, amiért 9200 Ft-ot kellene fizetni. USPS-es csomag, tehát csak ez lehet, mást innen nem rendeltem.
Most ki mit szúrhatott el?? Lehet vámot, vagy adót raktak rá? (ha jól tudom 150 euroig nem szoktak és akkor sem postás szedi be :S. Szóval nem értem.
Az eladó egy store, tehát megbízható.
Azt is furcsáltam, hogy a tracking ID-val nem kaptam infot a feladáson kívül. Nevezetesen:
[link]Tracking ID: LN078786752US
Ha tud valaki kérem dobjon meg ötlettel!
-
-
RexpecT
addikt
Basszus hogy létezik az hogy valamit megvettem és nem látom a Won/Purchased listában
. 
Akárhogy nézem nem látom, és több termék is eltűnt erről a listáról
. -
Speeedfire
félisten
Kár h ezek a dolgok nem legálisak itthon, pedig jó móka lenne.

-
Dave46
tag
válasz
Tomate
üzenetére
Erre a problémára sajnos nem sok megoldás létezik:
1.: írj az eladónak és vázold a helyzetet
2.: ebay-en belül nyitni egy not received dispute-et/ alternatívaként paypal resolution center, de erősen javallom az előbbi használatát!
3.: próbálj meg az item number alapján rákeresni a termékre, hátha kidob valamit
4.: nézz bele a paypal transaction history-ba, hátha akad valami információ
Akkor szoktak általában termékek eltűnni, hogy ha az eladót felfüggesztik, de ebben az esetben ez nem áll fent, hiszen vannak neki termékei fent. Második lehetőségként még akkor szokott az ebay termékeket eltüntetni, ha az illető bóvlit árul.
Azért ellenőrizd le, hátha a won szekció alatt esetleg átállítódott az időtartam 60 napról kevesebbre és ezért nem listázza ki.
-
fradi81
veterán
Hello
Hogy lehet a címemet megváltoztatni Ebayen? Ahova akarom hogy küldjék a cuccot.
-
Tomate
veterán
[link]
Azt írja eltűnt a termék. Paypallen kattintottam rá. Most mit csináljak?
-
Tomate
veterán
Vettem egy eladótól 3cuccot. Egy macro közgyűrűt, egy távirányítót és egy m42 átalakítót. 15$+ postát fizettem. 22$ körül. Össze volt vonva az eladó alá a 3 tétel. Feli is adta már postára mind3-at. Erre ma bejelentkezek, és azt írj eddigi megnyert cuccok 6 helyett 5 és csak a makro közgyűrű van a listában 3$-al, a többi pedig eltűnt. Azt írja total items: 1 Az összes vásárlás ($-ban bal oldalt) is lecsökkent. Mi történt

-
wwhy
veterán
válasz
Pulsar
üzenetére
A tr. nr --t kérd az eladótól
ők írják meg ebayes üzenetben. A nyomkövetést a küldő ország postájának oldalán lehet elkövetni, pl. Hongkong , de ha futárcég hozza, akkor annak az oldalán. De pl. a magyar posta oldalán (jobb oldalt) található nyomkövetővel is lehet egyes külföldi csomagokat követni (nekem most spéci nem hoz semmit a Honkongira, pedig eddigmindkét helyen lehetett látni, hogy mi is az ábra). -
Tomate
veterán
Értem. Köszi mindkettőtöknek.

-
Yushchenko
őstag
válasz
Fecogame
üzenetére
Általában 2 hét alatt szinte minden megjön, de most volt olyan cucc ami 4 hét után jött meg. Karácsonyi hajrá van, és minden lassabb. Illetve sokszor van a vámosoknak technikai problémájuk, néha meg csak simán nem dolgoznak.
Ill. a kínai újévre érdemes még figyelni, mert azon a héten egy ember sem dolgozik Kínában. -
Tomate
veterán
válasz
netseft
üzenetére
Köszi a tippet! Felhívtam és át is állították, meg is tudtam venni. Minden király.

más: Leütés után jóval egy héttel fizettem ezért a cuccért. (pontosan kb 5 perce) Mit válaszoljak erre az e-bayes üzenetre? Konkrétan azt kérdezi eddig miért nem fizettem és esetleg el akarok-e állni?

-
Kínából mennyi ideig tart amíg megkapom a csomagot?

-
Tomate
veterán
Basszus, ma akartam kifizetni e-bayen egy 14.000-es cuccot, de 10.000-es limit van a kártyámon. Ezt a limitet csak a bankfiókban a hölgyek tudják nekem átállítani nemde? Internetes felületen ezt aligha lehet nem? (Raiffesien)
-
Yushchenko
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Azért a hasznon kívül az egyéb felmerülő költségeket is figyelembe kell venni, mert nem kevés költsége van egy cégnek. De nem ellened beszélek, csak megpróbálom elmagyarázni, hogy kerülhet itt ennyibe ott meg annyiba a termék.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Yushchenko
üzenetére
Már megrendelte késő...

Engem az sem zavar ennyi pénzért ha az egyik port nem működik.
Hát jah, mire mindenki rápakolja a maga kis hasznát...
-
Yushchenko
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Nagyon egyszerű. Aki kereskedelmi forgalomba hozza be annak el kell vámolnia. Aztán az importőrnek, nagykernek, kiskernek is van árrése természetesen, és az eladási ár után áfát is fizet. Ha ezeket kiszámolod már nem is annyira irreális. Persze ilyen terméknél elhanyagolható, de itthon kötelesek 1 év garanciát adni a termékre. A másik pedig amit tapasztaltam, hogy azért nem kell top minőséget várni az ilyen pár dolláros termékektől(most nem lebeszélni akarlak róla, én is mindent kínából rendelek).
-
_ATi_1
senior tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
A kinaikanal inkabb azon kell csodalkozni, hogy hogy lehet ilyen olcso a posta

-
tjb007
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Csalóka mert nem egy dollár az ára. Gyakorlatilag a postaköltségnek feltüntettet ár + az az egy dollár a valós eladási ár. Például ma kaptam egy közepes méretű csomagot, a postaköltség (ami a borítékra volt írva) kemény 0,18 yaun volt ami átszámítva 5,5 forint (1 yuan 29,0013 forint).
-
Pompi
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ezt szerintem nem vámolnák le. Ha mégis, akkor jönne rá egy 8% vám és 25% áfa, ami ekkora tételnél nem egy nagy durranás szerintem. Azaz a 6 dollárra, vagyis ~1200 forintra rájönné még ~400 forint.
De már meg is előztek a válasszal

-
tjb007
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Semennyi, bőven az értékhatár alatt van.
-
Speeedfire
félisten
Erre a termékre mennyi lehet a vám/adó? A magyar árakhoz képest eléggé nyomott áron van postával együtt is.
-
Sziasztok!
Egy hülye kérdésem lenne. Kiírja az ebay, vagy a paypal valahova a csomag számot, ha rendeltem valamit? Nem free shippes, és mintha egyszer olvastam volna valamit, hogy a paypal-en talán meg lehet nézni, de lehet hülyeséget írok?!
Köszi
-
<MZ/X>
őstag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Nem erre gondoltam, hanem ha tudnál segíteni akkor valóságosan mennyiért tudnád zack-um-pack behozni?
-
baluka26
veterán
Miután megvetted első utad ide vezessen: Audiopartner, és kérdezd meg, hogy eredeti-e. Csak utána feedbackelj.
-
Dave46
tag
válasz
<MZ/X>
üzenetére
Erre sok lehetőség van. Az egyik leggyakrabban előforduló ok a beragadt árukészlet, aztán a csődbe ment boltok (Angliában biza tönkrement egy pár (ezer) az utóbbi 2 évben). Van olyan is, hogy a dobozon van egy darab karcolás, ami látható ugyan szabad szemmel, de a termék működését sehogy sem befolyásolja, hát csuklóból lefokozzák grade B-re. Esetleg saját boltja van az illetőnek, nincs akkora kereslet a prémium fülesek szegmensében és nem akarja, hogy a pénze benne álljon az árukészletében, - a lista végtelen.
Szerk.: A legjobbat kihagytam. Vannak olyan cégek, akik felvásárolják az elfekvő árut a nagy multiktól (Tesco,Argos,Sainsbury's stb.) fillérekért, majd azt értékesítik jóval a piaci ár alatt. Jómagam is nem egyszer láttam nagyon drága és márkás műszaki holmikat állni a polcon balról kínai ruhák, jobbról pedig plüssállatok között, nem csoda tehát, hogy a nyakukon marad. De még ideális elhelyezés esetén is: A prémium füles szegmens különben is elég szűk, a verseny meg nagy, így rossz árazással simán ottmarad a multi nyakán a termék.
-
Dave46
tag
válasz
<MZ/X>
üzenetére
Megbízható eladónak tűnik. Ha esetleg mégis hamis terméket küldene, természetesen úgy vissza tudod kérni a pénzedet, hiszen a tranzakcióval létrejött "szerződésben" a ráeső részét így nem teljesítette. Szeretném viszont felhívni a figyelmedet, hogy a claim elindítása ideális esetben NEM a paypalon, hanem az ebay-en keresztül indul egy csinos negatív értékelés megírása keretében. Érdemes ilyen esetben előtte azért írni a kedves eladónak, hogy mi a probléma, majd ha az nem reagál, akkor lehet elkezdeni a fentebb leírt módszert.
-
-
RexpecT
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Igaz
.Jut eszembe:
Azóta még gyűlt itthon egy pár fölös CD/DVD, ha egyáltalán még kell a székhez
. -
-
kerobi
senior tag
válasz
<MZ/X>
üzenetére
Te jó ég, mit tud ez a cucc ennyiért? Ennyiért már komplett hifit kapsz.
A vezetéke is elég vékonyka, bárhol megtörhet.
Ennyi eladással már megbizhatsz benne, főleg hogy 100-as a csávó.
Ha hamis a példány akkor még fel is jelentheted, pénzedet nem adja vissza, mert ha hamis, akkor csaló.
Csak azt nem értem, miből jössz rá, hogy hamis? -
<MZ/X>
őstag
Sziasztok!
Szeretnék venni eBay-ről egy Sennheiser IE8 fülhallgatót. Elsősorban ezt néztem ki: [link]. Ez az ember mennyire lehet megbízható, ilyen rövid múlttal? Ha esetleg hamis példányt küld vissza tudom-e szerezni a pénzemet? Most először vásárolnék eBay-ről, remélem Winner_Hun tud majd a tényleges üzletben segíteni. Van még több ajánlat is, amit kihoznának M.O.-ra, de ennek a legkedvezőbb az ára, és a többi se hiper-szuper 'szeller' [link].
Előre is köszönöm!

-
RexpecT
addikt
Az igen:
dear friend
Thank you for your kindly reply ,we will do it to send the tracking number to you ,do not wory about it ,any quesion or problem keep me in touch the best servie the best reply must belong to you ,do not worry about it anything
anymatter ,if it still not arrive you or any quality or mistake we
cause for you ,pelase let me know firstly and directly i MUST do my bes
to helpyou solve it and satisfy you all ,please trust me ,I must do
what I SAY ,really appreciate of your kindly understanding and helping
,so nice of your kindly reply ,I MUST do my best to serve all my best
customer andmust make you satisfy for our transaction and happy to do
business with us again ,keep me in touch anytime if you need my help ,I
MUST do my best to serve you and help you ,trust me ,trust emily ,the
best service the best reply must belong to you ,nice day !
best regards
Emily
-
netseft
aktív tag
válasz
Tomate
üzenetére
Akik nagyban utaznak azoknál ugyanaz a termék megvásárolható több pénznemben is (főleg USD, GBP, esetleg AUD), az eBay pedig átváltja neked USD-be is, lehet ezt látod. Továbbá sokan meghirdetik free shipping-es aukcióként is pluszban, hiszen erre lehet külön szűrni, de az a vicces hogy sokszor a vételár+shipping-es végösszegű aukció kevesebbe kerül mint a free shipping-es.
-
Tomate
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Értem, és miért van az, hogy ugyan annál az eladónál ugyan az a cucc egyszer 1$, aztán 3$ egyszer 1,5$+1$ shipping?
-
Tomate
veterán
Ha én ezt megrendelem [link] 2$ ért és még a shipping is ingyenes, ez hol éri meg a csávókámnak? El fogja küldeni?

-
wwhy
veterán
aki karácsonyra rendelne Hongkongból az igyekezzen
már jönnek a figyelmeztetések:"Normally you’ll receive within 2 weeks if receive fast, but due to Christmas Season is coming, it might delay a little bit. Your package may delay this time. Owning to the coming holidays, the number of shipping package is intensively increasing, which caused the Hong Kong airport’s package amount is overload".
-
Dave46
tag
válasz
RexpecT
üzenetére
Utólag már nem lehet a postán variálni, csak nagyon kevesen és nagyon ritka esetben fogadnak el utólagos módosítást (főleg nagyértékű termékek esetében). Business eladók meg teljesen biztos, hogy nem fognak, köszönhető ez -többek között- az automatizált rendelési/checkout rendszerüknek. (elég csak belegondolni, power-sellerek napi akár több 100 vagy 1000 tranzakciót bonyolítanak le, nem tudnak ilyenekkel foglalkozni.)
Ha mindenáron változtatni akarsz rajta, akkor próbálj írni neki egy üzenetet, hátha hajlandó rá.
-
RexpecT
addikt
Mi a teendő abban az esetben, ha egy rendeléshez tracking numbert akarok kérni?
Ugye a sima szállításban általában nincs ez a szolgáltatás, akkor felszokták tüntetni, hogy 2-3 $ -ért kaphat az ember tacking numbert.Na mármost ha leütök egy ilyen terméket akkor ha fizetek egyből csak a sima levélként való szállítást fizettem meg.Ekkor elég ha külön küldök ez után még 2 usd-t hogy trackelve küldje a csomagot? -
-
kerobi
senior tag
válasz
Dave46
üzenetére
Igen, köszi, valóban a banknál volt a hiba, mégpedig az, hogy a pénzkeretbe éppen nem fért bele a vásárlás. A tranzakciólimitet is megkérdeztem napi 5 lehet.
A paypalra való feltöltés menetét még nem ismerem, de az valóban jó lenne. Minden egyes ügyfélszolgálati teló 3-5 percet vesz az életemből
-
Dave46
tag
válasz
kerobi
üzenetére
Én sokkal inkább a bankodnál szaglásznék a helyedben...majdnem biztos vagyok benne, hogy ők a ludasak. Paypal nem korlátoz pénzmozgást (kivéve fogadás).
Ha sokat és sűrűn vásárolsz, akkor talán érdemesebb lenne egyszerre egy nagyobb összeget utalni a paypal számládra, majd a későbbiekben azt felhasználni.
-
Dave46
tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ha jól emlékszem nem is olyan régen valaki beleírta egy postba, pörgesd végig az utolsó pár oldalt, tuti megtalálod.

Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Apple asztali gépek
- Arc Raiders
- Milyen videókártyát?
- Spórolós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7390 13,3" FHD IPS, i5-i7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4162, 100% Akksi
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

.

V/