Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- potyautas: Olyan valóságosnak tűnt
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
maathe
senior tag
Amúgy az eladók többsége miért azzal a Hong Kong postával küldi? Még akkor is ha Kínában laknak.
-
wwhy
veterán
USA-rekord?
29-én postázva, ma megkaptam. -
csabeszz
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
-
wwhy
veterán
válasz
Blackhole13
üzenetére
Persze; pl. lehet, h eladta máshol .
-
Blackhole13
senior tag
Sziasztok,
Most ismerkedek az ebayel. Lehetséges az, hogy ha nincs megadva villámár akkor az eladó az aukció lejárta előtt leveszi a terméket? - Nem akartam elhinni mikor ez ma megtörtént. -
maathe
senior tag
Lenne egy kérdésem: a shipping-et akkor kell kifizetnem amikor megkapom a csomagot vagy előre is ki tudom?
-
csabeszz
csendes tag
Még arról elfelejtettem kérdezni hogy EU-n belül milyen csomagküldő szolgáltatást tudnátok ajánlani ami viszonylag "olcsónak" mondható.Mert úgy tudom magyar posta drágán dolgozik külföldre.
-
wwhy
veterán
válasz
csabeszz
üzenetére
Dombornyomott kártya nem kell, de van egy jópár díj, amire érdemes odafigyelni: (lényegében szinte mindenért fizetni kell: buy it now, fix ár, eladási jutalék stb.)
1. hirdetési díj (ha 7 napra hirdeted 1 fotóval, akkor ingyenes) -- amúgy a hirdetés feladásakor mindenhol írja, h mi mennyi plusz zseton;
2. eladási jutalék
3. ha paypalen keresztül fizetnek,akkor PP díj -
csabeszz
csendes tag
Sziasztok!Tudna valaki adni nekem egy linket amiben bővebben le van írva(jó lenne magyarul) az ebayes eladás.Vagy valaki aki már adott el leírhatná hogy megy ez.Szeretnék eladni pár dolgot de nem tudom bele vágjak-e.Egy bővebb összefoglaló jó lenne.Pl mennyi a jutalék,kell hozzá dombornyomott bankártya... stb.
Előre is köszönöm a segítséget! -
válasz
Karaya
üzenetére
változó.. nagyon a vámtiszt hangulatától függ ahogy elnézem...
volt, hogy vettem amcsiból valamit, jó 5 kilós cucc, 70*40*30-as dobozban, ráírva, hogy 250 dollár, aztán nem vámolták le. De volt, hogy vettem egy órát, alig 50 euró értékben volt, azt meg levámolták.. nem tudok következetességet levonni ezekből
-
KRi2
aktív tag
Hij.
Tudna vki segíteni ebay-es eladásban? Sajna nincsen "seller accountom", csak sima paypal-os hozzáférésem van (bankkártya nélkül), és emiatt nem tudok eladni. Lenne egy portékám (játék), leírása megvan, free a listaára. Siker esetén, paypal-on withdraw-al kifizetne, én meg feladom a cuccost. Aki tudna segíteni, és megtisztel a bizalmával az vegyen fel msn-en (az adataimnál). Köszönöm.Valamint ennek kapcsán kérdezem, hogy lehet-e ebay-en eladni, olyan paypal-os hozzáféréssel, amin ugyan van pénz, de nincsen hozzá bankszámla, hitelkártya kapcsolva? (pénztárbizonylattal van feltöltve)
-
Karaya
tag
Érdekelne, hogy nálatok milyen értéktől szokott a vámra futni a csomag?
Az idei változások óta nekem USA-ból több küldeményt is megvámoltak(áfa) $39 környékén is. Ehhez még a ~2e postakezelési díjak... elég boszzantó. Keletről jobbak az arányok? -
válasz
horzso1234
üzenetére
Telefonszám: 477-6660; 477-6667

-
dudikpal
senior tag
válasz
horzso1234
üzenetére
Lehet hülyeség, de emberi időre tippelek: 8-16ig...?
-
válasz
horzso1234
üzenetére
Visszamész a vámhivatalba, de előtte kinyomtatod a weboldalról a paypal bizonylatot, emellé a netbankodból kinyomtatod a bankkártyás terhelést ahol ugyanezt a paypalon keresztül elküldött pénzt levonják a számládról.
Ha nagyon kell akkor kérdezd meg a bankodat 1-2ezreFT környékén ők is tudnak hiteles számlakivonatot készíteni rajta a paypal terheléseddel, és akkor megkapja a vámos a pecsétes papírját is.
-
horzso1234
csendes tag
Valaki tudna nekem segíteni eddig senki se tudót nekem érdemleges segítséget nyújtani. A kérdésem az volna: Rendeltem Ebay-ről egy Iphone-t Amerikából. Kifizettem (262 Dollár)(Pay-Pal al)A feladó fel is adta,meg is érkezett magyar o.ra.Kaptam is egy vámos levelet hogy vámolni kell és menjek be, be is mentem.Mikor oda értem akkor borzadtam el .1200 dollár után akartam vámoltatni mert a feladó annyit írt rá biztosítási értékként.Én Vittem magammal a Pay-Pal os fizetési bizonylatot ,meg mindent, de nem akarta a vámos elfogadni a pay pal os számlát ,mert hogy nincs lepecsételve, Mit tudok tenni hogy a terméket a valós ár alapján tudjam elvámolni 260 dollár? Mert azt megtehetném hogy vissza küldetem a telót az eladónak és ő ujra elküldi 260 dolláros biztositással de az még sok idő meg plusz pénz.
A választ előre is köszönöm -
Avicularia
veterán
Hongkong-Svédország 21.-én adták fel a cuccot,ma már a postaládában volt.
Nem rossz idő. -
zsoltl
csendes tag
válasz
üzenetére
Hali
Én nem merném bevállalni. Az egyik ismerősöm néhány hónapja vett egy szifont az ebay-en. A csomag meg is érkezett rendben, csak nem az volt benne amit leütött. A seller belerakott egy 40 dolláros kínai gagyifont, ami ráadásul nem is működött.
Próbált reklamálni a paypal-nál meg az ebay-nál is de nem jutott semmire.
kb 300 doli bukó lett a dolog vége.ZS
-
válasz
üzenetére
Nem fogsz ilyen embert találni felesleges ebben a témában irogatni.
1, Az egyik legnépszerűbb mobil a piacon, így mindig licitálnak rá. (nem lehet szerencsével olcsón megvenni)
2, USA-ból kevesen küldenek Magyarországra, és még kevesebben hamisítják meg a vámárú nyilatkozatot.
3, Ha beesik a vámba akkor a postaköltségre+készülék árára rámegy +25% amit te nyílván nem szeretnél kifizetni, meg az sem aki beszerezné neked.
4, 50000FT az kb. 223$ jelenleg (deviza eladási árral fizetsz a neten)A hazai használtpiacon nézz körül 60-70 körül össze lehet már szedni Iphone 3G 8GB verziót.
-
kirkri
addikt
válasz
üzenetére
Ezt így elég rizikós bevállalni. Mi van, ha egy hónap múlva elromlik a drága pénzen vett mobilod? Akkor csak az tudná intézni a garanciát /ha van egyáltalán rá/ aki megvásárolta. És még a vámmal + Áfa nem is számoltál, hiszen semmi garancia nincs rá, hogy nem akad fenn a vámon. Én vettem mobilt az eBay-en, de csak 13k-t adtam érte, drágábbat nem mernék venni, bárhonnan is érkezzen.
-
törölt tag
van 240 dollárom mobilra (~ 50 ezer)!
Aki fentvan ebay és tud ilyet ami Független Iphone 3g 8-16gb mindene működik és küldik magyarországra (sok van) az légyszi írjon egy pü! t mert ha rálicitál és megnyerem max 240 ért postával akkor kap a termékeim közül 10 ezer értékű ajándékot! -
kirkri
addikt
válasz
Pulsar
üzenetére
Avicularia fórumtárs közben elmondta a megoldást. Member User ID History Erről a lehetőségről még nem is hallottam soha. Gyorsan ki is próbáltam a kedvenc eladómnál és kiderült, hogy évente változtat nevet. Ez mondjuk nem túl biztató.
Aztán az sem kizárt, hogy valamilyen adózásos szempontok miatt változtat nevet valaki, mivel az én említett eladómnak soha nem volt rosszabb aránnya 99.5%-tól pár ezer eladással amikor nevet változtatott -
törölt tag
megtudja nekem rendelni ezt valaki akinek el is küldik?:S
vagy max 241 dollárért iphone 3g 8-16 gb white/black iphonét postástul?:S bármelyik országból jó csak független legyen (legalábbis amit magyarországon is tudok használni PL vodafone)
-
törölt tag
valaki tud rendelni az ebay.co.uk ról?

-
kirkri
addikt
válasz
Avicularia
üzenetére
Arra hogy jöttél rá, hogy ez ugyanaz az eladó más néven?
-
Hogy tudok licitet törölni eladóként?
-
Avicularia
veterán
válasz
dudikpal
üzenetére
Én is erre gondoltam,de az a gond ezzel,hogy 2 nappal azután ,hogy leütöttem az árut és kifizettem nevet változtatott és priváttá tette a feedbackjeit,hogy ne lehessen olvasni őket.
Azért ez eléggé kétségessé teszi,hogy valami baleset,vagy rosszabb dolog történt az eladóval.
Nem is értem,miért lehet nevet változtatni? Mi értelme van? -
dudikpal
senior tag
válasz
Avicularia
üzenetére
Ha valóban korrekt eladó volt és ilyen régi(nem tudhatjuk), a hirtelen eltünésnek nem csak rossz szándékú okai lehetnek.
Baleset, vagy még rosszabb pl. -
Avicularia
veterán
-
wwhy
veterán
rövid tapasztalat: nem megfelelő termék, kb. 1 hét levelezés után részleges visszafizetésben megállapodtunk (8USD) vártam---vártam, semmi,, aztán írja, h a főnök mégsem engedélyezi, írjak neki, Írtam, persze semmi. No para, claim indít, és még szombaton (!) kapom a választ, hogy 3 nap múlva jön a refound, amit azóta meg is kaptam Úgy tűnik, hogy a claim jó hatással van .)
-
dudikpal
senior tag
válasz
Avicularia
üzenetére
Ha eltűnik az eladó, az a tapasztalat h visszakapod a pénzed.
4k eladás az megbízhatóság szpjából lufi amúgy. -
Avicularia
veterán
Ma lejárt a 7 nap és a case escalated lett,mivel az eladó a füle botját sem mozgatja,csak kapja a negatívokat.72 órát írt az ebay,hogy addig elbírálják az ügyet.
-
kirkri
addikt
válasz
Melorin
üzenetére
A free shipping az valóban a postaládáig free.

Amit beírtál a hozzászólásodban az azt jelenti, hogy ha vámot, vagy más egyéb "sarcot" kell fizetni a külföldről érkező termék után /jelen esetben Magyarországon/ annak kifzetése a vevő felelőssége, mert a termék ára, illetve a postaköltség ezt nem tartalazza. -
KRi2
aktív tag
Hi-hu.
eBay-en hogyan lehet a "saved search"-t, mentett kereséseket, egy klikk alá összevonni? Teszemazt van 5 portékám, és egy találati listán szeretném megnézni mindegyiknek a találatát. Van ilyenre mód?
Köszi.k2
-
-
Melorin
addikt
Sziasztok.
Csináltam egy accountot ebay-en és paypal-on is. Elvileg most folyamatban van a 400ft leszedése, de nincs a kártyámon annyi lóvé
Ez mekkora baj?A második kérdésem az lenne, hogy nincs valami referencia az adataim kitöltéséhez, nehogy rosszul legyen megadva valami, és rossz helyre küldjék az árut.

3. Van kp-ban eurom itthon, és azon gondolkozok, hogy nem-e lehetne megcsinálni azt, hogy ne morzsolódjon le a pénzem azzal, hogy a bankban átváltom forintra, felteszik a számlámra, aztán amikor fizetek paypalon keresztül, megint vissza euroba, vagy USD-be...
4. ha "free shipping" egy áru, az tényleg a póstaládámig free?

Mert van valami duma a cuccok alatt e-bayon, hogy:
" Import duties, taxes and charges are not included in the item price or shipping charges. These charges are the buyer responsibility"Előre is köszi a válaszokért!
-
wwhy
veterán
válasz
extravaganz4
üzenetére
Fake számla? azt úgy hívják, h (köz)okirat-hamisítás és elég sok napot jelent esetleg rács mögött ...... vidd a rendes számlát, enyje-bejnye, a kínai mást írt, nem tudtam róla stb. Ez most bukta, ki kell pengetni, amit kiszabtak..
-
extravaganz4
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kerdesem lenne, hogy vettem US ebayrol egy telefont ami $100-nak volt bevallva egyebkent $219-ert vettem postakoltseggel egyutt. Ma kaptam a levelet , hogy a vamkezeleshez vigyek be nekik egy szamlat pedig elviekben a felado mellekelte hozza.Felhivtam oket es azt mondtak hogy a paypalos szamlat nyomtassam ki es akkor rendben lesz. Most akkor csinaljak egy fake paypalos szamlat $100-rol vagy a rendes szamlat adjam oda nekik?
Koszi elore is,
Üdv -
válasz
total90
üzenetére
hali!
lehetséges... csak nekünk furcsa az árak végett, mert van olyan ország, ahol normális a posta, és annak díjszabása

igen, pontosan úgy van ahogy írod, nem kell semmit sem fizetni. Én mondjuk szoktam a postásnak adni egy kis pénzt, mert majd minden nap feljön a 4.re (nincs lift), mert nem fér a cucc a postaládába

-
Ma beregisztráltam az eBay-re. A PayPal-os részét még nem csináltam meg... de érdeklen előtte valami. Kinéztem 1-2 dolgot és a shipping, vagy a kiszállítási díjnál elcsodálkoztam. Én Szerbiában élek, de volt egy termék ami 45 dollár és a kiszállítási díj 8 dolcsi. Ezt keveslem... lehetséges ez

Meg, hogy megy ez? Leveszi a számlámról a 45+8 dolcsit, kiszállítsák házhoz és ennyi? Nem kell még személyesen valamit fizetnem? -
OnSeT
őstag
Üdv!
van vmi mód arra hogy újra kiküldessem magamnak az aktiváló e-mailt?
csütörtökön regeltem gmail.com- os címről, de nem érkezett meg. -
-
janos666
nagyúr
Használta már valaki a Nonperforming Seller opciót?
Én két napja nyújtottam be, és még semmi. Ma felléptem a cheat-re, és semmi használhatót nem tudtam kiszedni az ügyfélszolgálatosból, hogy mikorra várható fejlemény, vagy mennyi az esélye, hogy törlik a fennakadt tranzakciót. -
kirkri
addikt
válasz
Pulsar
üzenetére
Ha annyi, akkor annyi.
Csak meglepően rövid ideig jött, szerintem ezzel rekordot döntött.
Nekem általában 10-12 nap alatt jön meg a regisztrált küldemény (mostanában mindegyiket úgy kapom, bár fix eladótól vásárolok és ő szerez be nekem mindent amire szükségem van) a nem regisztrált pedig kb 18-20 nap. -
szpac86
csendes tag
Július 1 -én rendelt cuccom július 13 -án jött meg Hong Kong -ból.

-
csabeszz
csendes tag
Sziasztok!Pár napja írtam német eladóknak mert érdekelt volna mindketőttől egy egy aru. Hogy ha licitálok a termékre és nyerek elküldi-e Magyarországra és ha igen mennyi lenne a költsége.A termékek holnap járnak le és nem tudom merjek licitálni mert nem válaszolnak a levelemre?Az a baj hogy a leírásban nincs benne hogy kiküldik Magyarországra.Mi van ha licitálok és megnyerem nem fogják elküldeni és kész?
-
dudikpal
senior tag
válasz
Avicularia
üzenetére
Ha ebayen nyitottad, pp-al nem kell foglalkoznod.
-
Avicularia
veterán
Ha ebay-en nyitottam egy case-t,hogy nem jött meg az áru,és teljes refound-ot kérek,akkor külön a paypalnál is meg kell nyitnom,vagy majd automatikusan történik a dolog?
-
bubi92
őstag
ha 10-20 napot írnak postára, akkor ugye még véletlenül se legyek optimista, és számítsak 10 napra? azt meg se kérdezem, hogy a hétvégéket beleszámoljam-e

-
janos666
nagyúr
Meguntam a nyaggatást, és benyújtottam a NonPerforming Seller ügyet az eBay-nek.
0:01-kor jött egy levél az üzenetem tartalmával (mert bepipáltam, hogy kérek oda másolatot), majd 0:04-kor egy automatikusnak tűnő válasz (még akkor is gyanús 3 perc, ha sablonból vágták össze élőben...).
Nem mond semmi olyat, hogy "Oké, megnézzük.", viszont valami ilyesmit ír:
Leaving the appropriate Feedback and DSRs for your seller is the best
way to share your experience with the seller with us. Moreover, please
note that action will only be taken based on the seller's Feedback and
detailed seller ratings, so we encourage you to follow through.
Akkor ezek szerint most hagynom kell egy negatív értékelést róla, hogy foglalkozzanak az üggyel? Mert a levélben is írtam, hogy nekem az is megfelel, ha előkerítik nekem az eladót, hogy létrejöhessen végre a tranzakció, nem csak a visszavonás felel meg... -
SSlyTR
senior tag
hello!
Az érdekelne, hogy hogyan lehet átállítani a nyelvet ebayen németről angolra.
Nem a menüt mondom, hanem az automatikus üzeneteket, cím beállítás és hasonlókat.
Azt angol oldalon jelentkeztem be és valakitől kérdeztem valami, és kértem, hogy a kérdésem az én e-mail címemen is jelenjen meg az üzenet. Legnagyobb meglepetésemre NÉMET volt az egész üzenet keretje, csak az volt angol amit én írtam (ahogy írtam). Ezt szeretném átállítani angolra. (keresgettem neten és szerintem ez lehetetlen)
Tud valaki segíteni?köszi előre is
üdv
-
Asifan
tag
Üdv! Vki leírta a fórumba, hogy hogyan lehet javítani valamelyest a fake memória kártyákon. Sajna nem találom a hozzászólást. Vki tud segíteni?
-
Avicularia
veterán
Szerintetek mit csináljak?
Vettem egy órát,az eladó 4K feletti eladással ,több mint 4 éve van ebayen,csomó jót írtak róla.
Miután leütöttem és kifizettem az órát,utána 2 nappal nevet változtatott és priváttá tette a feedbackjeit,szóval olvasni sem lehet miket kap.
Azóta bekapott vagy 12-13 negatívat,de nem lehet megnézni ,hogy miért kapja.
Írtam neki,de nem válaszol a levelekre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 264 - Lenovo ThinkBook 16 (G7 ARP) - AMD Ryzen 5 7535HS, no GPU
- iPhone 17 Pro Max 256GB 100% (3év Garancia) - GARANCIÁBAN CSERÉLT KÉSZÜLÉK - ÚJ!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

nem rossz... múltkor láttam kína GPS-t Mungarian nyelvel 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

V/