Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
horvathd
senior tag
Én is most vettem először, úgyhogy friss az élmény. Lehet hogy azért olcsó, mert a postázás árának egy része úgyis benne van a termék árában, neked pedig a Magyarországra szállítás többletköltségét számolják fel.
A követés szerintem nagyban függ attól, hogy a szállító cég/posta alapszolgáltatása ez, vagy külön díjat számít fel. Legjobb ha megkérdezed, az eladót, de ahogy a különböző blogokon olvashattuk, a követett csomagok, Magyarországra érve követhetetlenné válnak, és el is tűnhetnek.
Ha "Buy it now"-val leütötted, akkor jön a lehetőség a fizetésre: "Pay now". Ha most fizetsz, akkor átvisz a PayPal oldalára, ahol belépve látod miért és mennyit fizetsz, ha leokézod, már meg is terhelik a kártyádat, és kész is a fizetés.
A címedet pedig az eBay rendszeréből megkapja az eladó, így azt külön meg sem kell adod.
Ami pedig a szállítási költségbeli eltérést illeti, azzal nem tudom mi, lesz az eBay szerintem a 2,4$-t fogja számlázni, a különbözetet pedig nem tudom, hogyan tudod megkapni."The Kid just rages for a while."
-
horvathd
senior tag
válasz Fancy-boy #8078 üzenetére
1. PayPallal történő fizetés esetén az eladó a fizetés után rögtön megkapja a pénzt a számlájára.
2. Erről valószínűleg email értesítést kap, mint ahogy te is, illetve az ebay oldalán a megnyert termékeknél is jelzi egy ikon a fizetést.
3. Az eladó megkapja a címedet, abban nem vagyok biztos, hogy PayPalos fizetésnél a PayPalban megadott címet, vagy az eBayes címet kapja-e meg."The Kid just rages for a while."
-
horvathd
senior tag
válasz dim3nsi0n #8084 üzenetére
Szerintem, azt akarja csak írni, hogy ellenőrizd le, hogy a PayPal-nál is a helyes cím van megadva, mert arra a címre fog postázni, nem az eBay-nek megadottra.
Confirmed address pedig csak az USA-ban lehetséges, így valószínűleg nem is elvárás, mert akkor elég sokaknak problémája lenne vele.[ Szerkesztve ]
"The Kid just rages for a while."
-
horvathd
senior tag
-
horvathd
senior tag
Ha a postai biztosításra gondolsz, akkor azt akkor tudod kiválasztani amikor PayPalal fizetsz. Ekkor az áru alatt lesz egy olyan rész hogy other services, és itt kell egy checkboxot kipipálni, ha az emlékezetem nem csal.
Egyébként biztos olyat akarsz venni? Mert az a kép és a leírás alapján nem egy 12MP-es digitális kamerának, hanem egy 1.3 MP-es digitális webkamerának tűnik.
-
horvathd
senior tag
válasz Fancy-boy #8922 üzenetére
@Fancy-boy:
Azt akarhatja mondani (pár határozószó híján), hogy ha a vásárlás előtt (közben, után (?)) azonnal változtatod meg a címedet, akkor minden rendben lesz. Néha már a vásárlás után, de még a fizetés előtt, 30 másodpercen belül kinyomtatják a megrendelést. Szerinte a te esetedben is ez történhetett. Nagyon sajnálja, de ez nem az ő hibájuk.@mammut1:
110 dollár reális ár lehet. DHL-lel egy haszonló csomag szállítása 45000 Ft-ba kerülne, így egy sima postai csomag kerülhet 110 dollárba.Elvileg majd vámot és áfát kell majd fizetni, az ár és postaköltség összegére (!). Ekkora csomag valószínűleg nem kerüli el a vámosok figyelmét.
A PayPal használatához bankkártyát kell, hozzáadni, nem bankszámlát (de nem baj ha ez is van), kódot majd csak ekkor kapsz. Utalni nem kell, közvetlenül tudják a kártyát terhelni. Ha nincs interneten használható bankkártyád, akkor nem kell kódra várni, a TOP UP menü alatt le van írva hogyan lehet utalni a PayPal egyenlegedre, amit, később használhatsz vásárlásra. További részletek a PayPal topicban.
[ Szerkesztve ]
-
horvathd
senior tag
És miért nem rendeled meg Magyarországról. Rengeteg online parfüméria van, ahol kb. ugyanannyiba kerül, mint az eBayről postaköltséggel.
Pl.: [link], fizetni meg utánvéttel lehet, úgyhogy veszteség nem ér, ha a futár/posta elhagyja.
[ Szerkesztve ]
-
horvathd
senior tag
Máshonnan már rendeltem egy parfümöt ajándékba és azzal nem volt probléma. Egyébként nem látom, hogy ha USA-ban lehet az ajánlott bolt ár feléért nyereséggel valódi terméket eladni, akkor Magyarországon miért ne lehetne.
Azért azt ne felejtsd el, hogy az ilyen online boltok mögött kis cégek/egyéni vállalkozók vannak, így ha hamisított termékekről lenne szó, akkor lehetne a megfelelő fogyasztóvédelmi szervekhez fordulni.
Illetve jogodban áll 8 napon belül indoklás nélkül elállni a vásárlástól, ilyenkor csak a visszajuttatás költségét kell állnod."The Kid just rages for a while."
-
horvathd
senior tag
válasz Winner_hun #8962 üzenetére
Szállítanak magyarországra: [link] és [link]
Nekem úgy tűnik, hogy a kérdéses áru csak $30-os Priority Courier Shippinggel rendelhető.
* * *
A -$30 kedvezmény pedig egy hitelkártya, amit csak USA lakosok igényelhetnek.
-
horvathd
senior tag
válasz Winner_hun #8968 üzenetére
Hát nem tudom, lehet, hogy egyes termékeket nem szállítanak Magyarországra.
Én még nem rendeltem amazonról, de az Index.hu-n nagyon reklámozták, hogy már Magyarországról is megrendelhető az Amazon ebook olvasója. [link]
-
horvathd
senior tag
-
horvathd
senior tag
A kicserélő üzemben nem valószínű, hogy az ügyfélszolgálatos dolgozó, úgyhogy nem valószínű, hogy tájékoztatást tudnak adni a csomagokról.
Azt megkérdezhetnéd az eladótól, hogy volt-e biztosítás a csomagon, és tud-e kártérítést kérni a USPS-től, mert nincs meg. A kap kártérítést, akkor kérd, hogy küldjön egy újat, így neki nincs kára, te meg lehet, hogy kettőt kapsz a végén.
-
horvathd
senior tag
Egy másik terméküknél ezt írják:
We stand behind every product we sell. All of our items are covered by our 30 Day Satisfaction Guarantee. If you're not pleased with your purchase, we'll be happy to make an exchange or refund the product price less S&H within 30 days of your purchase.
Mivel 16-án küldték, eztért még benne vagy a 30 napban, ezért ha megbízol bennük, akkor visszaküldheted nekik, így csak a visszaküldés postai költsége lenne a veszteséged.
-
-
horvathd
senior tag
válasz mazsonpopo #11997 üzenetére
Az áfa az eladási ár és szállítási költség összegének 25%-a.
-
horvathd
senior tag
válasz waki18 #12175 üzenetére
A szükséges összeget el tudod küldeni a PayPal oldalán a Send Money menüpont használatával. Az eladó PayPalos emailcímét pedig a korábbi eseményeknél megtalálod. Ha így elküldted a pénzt akkor ezt írd is meg külön az eladónak, hogy tudjon róla.
-
horvathd
senior tag
válasz q13579 #12279 üzenetére
Senki sem szúrt el semmit, az ilyen értékű termékek még vámmentesek, de már a 25%-os ÁFÁ-t meg kell fizetni utánuk.
Ami pedig a postát illeti, azt hiszem vidékies esetén ők intézik a vámkezelést és előlegezik meg a fizetendő vám (ÁFA) összegét, amit az átvételkor egyenlíthetsz ki.
-
horvathd
senior tag
válasz varga.balazs #12319 üzenetére
Arra azért számíthatsz, hogy töltőt nem kapsz hozzá (lehet, hogy kompatibilis más töltőkkel, nem biztos) és garancia sem lesz.
-
horvathd
senior tag
válasz mhorvat #12445 üzenetére
Gratulálok az új szerzeményekhez. Csak annyit jegyeznék meg, hogy mivel Németországból rendelted, továbbá az EU-belül nincs vám, és az áfát is csak az eladó országában kell kifizetni, így a te eseteben a vámosoknak semmi köze nem volt a csomagjaidhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- DELL LATITUDE 7390 8th generációs I7-es processzor
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest