Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave46
tag
Ezzel azért így ebben a formában nem értek egyet. Persze vegye meg ami kell neki, de ne csak úgy hűbelebalázs módjára. Hamisítványok is lehetnek meglepően jó minőségűek és ugyan lehet, hogy senki nem mondja meg a különbséget, de te tudni fogod, és ez valahogy el is cseszi a dolog lényegét. Persze pár dolláros dolog esetében hullamindegy, de drágább termékek esetében már nagyon körültekintőnek kell lenni, körbe kell e-mailezni eladókat, sokszor engednek az árból, tanúsítványok stb. Úgyértem, ha veszel mondjuk egy Omega Seamaster-t 400.000 ft-ért, akkor ott ne legyen már meg a "kinyitom oszt majd lesz valami" faktor.
-
Stanley-B.
őstag
DHL-en keresztül jött? Az biztos, hogy a DHL nagyon gyors és rugalmas, cserébe viszont a vámolásnál rohadék az összes (főleg mióta lecsukták a magyarországi főnököt nagy vizsgálódások vannak).
A "megsemmisített" dolgok pedig biztos különösen boldog új tulajdonosokra tesznek szert.
Az a bajuk, hogy a telefon olyan alakú, hogy az mintaoltalmat sért és ha így van, meg fogják semmisíteni a csomag egész tartalmát (olyan szomorúan közölték ezt velem, mintha bizony ők vesztenének 300-at helyettem). Mikor megkérdeztem őket, azt mondták, hogy csak mm pontos egyezés esetén van ez. Ez azért is érdekes, mert pl. az egyik típusú telefon (10db volt belőle) kb. fele akkora, mint amihez hasonlítani akarják, tehát gyakorlatilag diktatúra van.
Szerinted van törvényes útja a dolognak? Mert szerintem ha a "hatalmas" szakértő (némi zsebbe csúsztatott összegért akár) azt mondja amit akarnak, akkor az a szentírás.
Az ilyen dolgokat már meg sem semlítem amúgy, hogy a $28 értékű csomagomra (postával ennyi) DHL kiszabott nekem korrekt 5800Ft fizetendőt. biztos a "szakértők" úgy gondolták, hogy drágább az annál, aztán hasraütésre ők állapították meg az értéket, ezért már fel sem hívtam őket. Mindenesetre nekem DHL soha az életbe nem fog csomagot szállítani ezentúl.
-
Bocsek
aktív tag
h2testw a legjobb!
Hamis memóriakártyákról és pendrive-okról megosztom veletek a tapasztalatom:
Én csak abban az esetben indítottam claim-et, ha közben az eladó törölte magát az ebay-ről. A többi esetben megpróbáltam megegyezni az eladóval, illetve kicsit fenyegető hangnemű leveleket írtam. Claim-mel , negatív feedback-kel és a fakeflash oldalakra küldött jelentéssel "fenyegettem" őket, az eladók nagy része (főleg a frissen regisztráltak, illetve a kevés feedback-kel bírók) a teljes összeget szó nélkül visszafizették, még sírtak is hogy pozitív feedbacket hagyjak. A régebbi árusok mind azt kérték hogy küldd vissza, és akkor visszafizetik a teljes árát. Ezt azért nem tettem egyetlen esetben sem, mert annyiba került volna visszaküldeni ajánlottan (hogy tudd bizonyítani hogy tényleg feladtad) mint amennyiért a memóriakártyákat/pendriveokat vettem. Ezesetben részleges visszafizetésben (partial refund) sikerült megegyeznem az eladókkal. Persze ekkor is kellett alkudozni. Így volt pár ingyen kártyám, valamint pár nagyon olcsó.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azért nem nyitottam claim-et (illetve még amikor rutintalan voltam, persze azzal kezdtem én is), mert ha azért nyitsz claim-et mert az eladó nem azt küldte amit vártál, akkor az lesz az első lépés, hogy a paypal szépen megkér téged hogy küldd vissza az eladónak. És ha nem ajánlottan teszed, vagyis nincs ragszámod, akkor cseszheted, hiába adtad fel. Hongkongba meg nem olcsó visszaküldeni semmit, főleg ajánlottan. Éppen ezért nem szerettem claim-et nyitni, mert ott alapból "hátrányból" indulsz, valamint nem te diktálsz, hanem a paypal. Az eladó pedig addig mossa a kezét míg a claim-be be nem írod a ragszámot. És épp ezért vigyázni kell, mert ha a claim ideje lejár, és nem történt semmi, akkor soha többé nem látod vissza a pénzed.
Én is 16GB-osnak árult termékekbe futottam bele, melyek 2GB-osak voltak eredetileg, jobb esetben 4GB. Az a rossz ezekben hogy felírni fel tudsz rájuk 16GB-ot, de visszaolvasni már nem. Ha valaki nem teszteli le ezeket a h2testw progival, és mondjuk kipróbálás nélkül elviszi a nyaralásra, vagy céges dolgokat másol a pendrivera, akkor nagyot nézhet mikor vissza akarja nézni a képeket, vagy a bizalmas infókat visszaolvasni.Az ilyen memkártyák/pendriveok használhatóvá tétele:
1.) h2testw-vel Write+verify és All available space beállításokkal le kell ellenőrizni
2.) kiírja hogy hány MB-ot tudott visszaolvasni, ezt a számot megjegyezzük
3.) kell egy linuxos! rendszer
- ha nincs akkor töltsd le például az ubuntu-t innen: http://ubuntu.hu/letoltes
- kiírod egy újraírható lemezre (vagy írhatóra, ahogy jólesik)
- no para, nem kell installálni, anélkül lehet cd-ről indítani hogy fel kellene telepíteni
(aki eltántorodik a linux szó hallatán, annak megjegyezném hogy az ubuntu grafikus felületét az is tudja kezelni, aki xp-ben elboldogul egy kicsit is)
4.) keressünk egy partícionáló progit, mondjuk a GParted-et, ez teljesen úgy néz ki mint a beépített windows-os partícionáló
5.) töröljünk minden partíciót
6.) hozzunk létre egy elsődleges partíciót akkora mérettel amit a 2. pontban feljegyeztünk
7.) még itt, linux alatt formázzuk le ezt a partyciót fat32-re
8.) vissza windows-ba, és futtassuk le a h2testw-t az 1. pontban leírtak szerint
És voilá! Van egy használható, igaz nem 16GB-os memkártyánk, pendrive-unk!
Eddig nem járt nálam olyan fake pendrive/memkari amit ezzel a módszerrel ne tudtam volna használhatóvá tenni!(ez csak 1 példa volt, természetesen más linux disztribúciókkal és más linuxos partícionálókkal is megoldható, a lényeg hogy ne windows alól próbáljuk megpartícionálni)
Én egyébként már annyira paranoiás vagyok a memóriakártyákkal és pendriveokkal kapcsolatban, hogy még amit itthon biztos forrásból, boltból veszek márkásat, arra is lefuttatom a h2testw-t.

-
Ybron
senior tag
Igen, bizonyos dolgok nagyon megérik, én isazért rendelek onnan, mert ez a fnyképezőt is, mivel itthon 220e ft ott meg ugyan az 150e ft.
Kaptam egy ilyen mailt tőle:
"We did declare 165.99 USD and mark it as a GIFT on invoice and shipping label."Igy már kevesebb az esélye hogy elvámolják.
-
ludsimon
veterán
Akkor nekem tuti nem jött semmi, akkor el se megyek, mivel boríték nagyságú, és simán belefér a postaládába.
Én amúgy nagyon jól ismerem a postást, aki hordja a csomagjaimat, nagyon jó fej, és nagyon korrekt.
Szerintem itt az eladó próbál csak lehúzni..
Sajnos sikerült, mert elhittem neki, hogy újrapostázta, és azóta se semmi.
-
hunjah13
csendes tag
ja, és sok embernek fingja nincs miért nem müködik, csak az hogy nem jó, de nem tudja miért nem, és csak azt irja értékelésbe hogy hibás
tessék itt össze van gyüjtva tőle az összes negativ, nézd meg hányan panaszkodnak kártyára vagy pendrivre
van 1haverom aki ezekre a hibásokra vadászik itthon, megveszi pár száz forintért leformatálja a progival és van mondjuk 400ft bol 2gb os pendrive
ja, ha simán formázod akkor nem lesz jó
kell hozzá 1 progi, melo helyemen meg van, holnap megirom a nevét ha be mek, de most elég roszul vagyok, alig látok a náthátol ezért néha mellé is ütök, amugy nem irok enyire hülyén
-
hunjah13
csendes tag
hogy lehet ide feltölteni filet?
nem találom ahonnan letöltöttem
van 1petició, amiben kérik az ebayt, hogy ne engedjen ilyen termékeket feltölteni
ott van 1lista melyikek kamuk, és hogy kik árulnak ilyeneket, meg az a pár negativ értékelés, miért lenne ha nem hamis lenne
azért csak ilyen kevés a negativ, mert ha valamit megkap legtöbb ember azonal értékeli, de fasza köszi aztán jön a bukta, mondom mi is megszivtuk meg rajtunk kivül több ezer ember, és sztem azért itthon ha üzletbe veszed drágább, ha vaterán akkor meg ugyan ezt veszed, csak az nyer1kicsi rajta aki feltette -
8nemesis8
veterán
-
<NewL>
addikt
te vágod az ilyen rendelést,meg nem is laksz messze

ha kiválasztom a cuccokat mennyiért rendelnéd meg nekem?
a dollárt milyen árfolyamon kell számolni? perpil
egyébként ez a bedugós tok ratyi,láttam jobbat is,de még szijjelnézek

még amúgy ez a ház is jobb mint nokiáéknál 18ért
-
De ő nem vásárol, hanem elad (legalábbis ebben az esetben).
A PayPal egy - Európában is bejegyzett - bank, és minden európai bank köteles leellenőrízni téged a személyes adataid alapján, amennyiben számlát nyitsz náluk (ebben az esetben csak akkor, ha pénzt kapsz a számládra). A PayPal account egyenlő egy bankszámlával. -
dim3nsi0n
tag
A "megerősítés" milyen módon történjen részemről, ha megvettem egy terméket? Ebay üzenet küldést vagy email írást javasoltok?
Pl: Most vettem tőled egy terméket, és légyszíves küldd arra a címre, ami a PP-nál van rögzítve. (vagy tartalmazza a címemet is?).Egyébként köszönöm a segítségeteket, az eladó válaszolt, hogy a PP-ban megadott címre küldik a cuccot, ám ha az nem jó, és megírok egy másikat, akkor arra fogják.
-
Néha előfordul, hogy az ebay hibásan működik. Legközelebb a paypal fizetés után a go to my ebay-re menj mindig.
Annyit tudsz tenni, hogy a legördülő menüben bejelölöd "mark as payment sent" , hogy már fizettél, és írsz egy üzenetet 'contat seller' is az eladónak, hogy kifizetted az adott terméket, csak az ebay valamiért nem jelölte be.
-
-
-
-
cocka
veterán
Ja mindenki ezt hazudja, aki nem tudja értelmezni a szöveget.

Az ez mi a fene lehet.. ezt a szöveget valaki értelmezné nekem stb.. kezdetű kérdések nem arra utalnak, hogy emberünk érti azt, ami le van írva.
Ha érted, akkor nem kérdezel. De mivel nem értetted, jöttél megkérdezni, különben nem jöttél volna.
Ha megy az angol, akkor megkérheted akár az eladót is hogy magyarázza el más szavakkal, hogy a leírtak mit jelentenek, ha nem egyértelmű.
3 helyen szoktam keresni: angol nagyszótár, gazdasági szótár, egy nyelvű szótár és ha még ezután sem világos, akkor wikipédia, ha ott sincs semmi, akkor google vagy jövök kérdezni.

-
cocka
veterán
Tehát nem megy az angol.

Ha több (aukcióra meghirdetett) árura licitálsz (gondolom ugyanezen eladótól van a többi is), akkor csak várj míg valamennyi aukció befejeződik, melyre licitáltál aztán várd meg a legutóbbi checkout-os levelüket. Ez az amiben leírják a végösszeget, az egyes tételek összegét, a postaköltséget (ha van) és esetleg a vevő adatait. Checkout az gyakorlatilag egy fizetési űrlap. Ha ezt kitöltötted és jóváhagytad, további megnyert tételeket már nem tudsz hozzá csatolni. A fizetés végeztével megkezdjük rendelésed feldolgozását és sürgetését? (rush)
-
amdk7
aktív tag
Igen arra gondoltam.

Ráadásul, ha lejár a kártyád érvényessége (majd), és újat kapsz, akkor is át kellessz állítanod a vásárlási limitet! Mert nem az lesz beállítva, amit az előző kártyádnál beállítottál, hanem ami alapból jár.Múltkor nekem is ezért dobta vissza a paypal! Nem is tudom, hogy jutott eszembe a vásárlási limit módosítása.

Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Google Pixel 10 Pro XL Moonstone Super Actua 120 Hz, Pro kamera 5 zoom 256 GB Használt,Gari
- PS4 Pro 1TB + DualShock 4 Controller Játékkonzol
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Dell 13 XPS 9350 WUXGA IPS Nano Ultra5 226V 8mag 16GB 512GB SSD Intel ARC 130V 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Érdemes lett volna előbb megnézni a tracking no-t. Számlát vagy ebay-es print screent vigyél be nekik és levámolják.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

de a paypal már küldte,hogy "Your payment has been refunded" mennyi idő mig megjelenik ez nekem?

V/