- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- RIOS Gépház: Terheléses támadás alatt a PROHARDVER! lapcsalád
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ZolaMan: Nincsen bírás! Avagy sérülés a 3. rétegben. Javítsuk meg!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Thome: Dune 2000
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: AdGuard Family Plan: Lifetime Subscription akár 9 eszközre!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KISDUCK: Lamax NoiseComfort ANC párna csere
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Gabonetta #88119 üzenetére
Ha 150 € alatti akkor "vámmentes vámkezeléssel" és az egyéb oknál megjelölni a Vámmentességi rendeletet...
1186/2009/EK tanácsi rendelet 23. cikk (2) bekezdés – elhanyagolható értékű küldemények (behozatal) 150 €-ig
Én így írnám: 1186/2009/EK tanácsi rendelet 23. cikk (2) bekezdés és IOSS eBay IM2760000742A normál eljárás drága és kérhetik az áfát isújból.
-
Gabonetta
aktív tag
-
válasz
Gabonetta #88116 üzenetére
Elméletben nem kérik a vámeljárási költséget ha IOSS rendszerű (150 € alatti) az érték mert akkor csak elektronikus vámolásnak kell menni, hiszen az áfát beszedte az eBay.
Az EU ÁFA szabályai alá nem.... sor nem értelmezhető ha az eBay IOSS-ként dolgozza fel a vásárlást, hiszen arról van szó. Nem biztos hogy nálad is ugyanez lesz. -
válasz
Gabonetta #88112 üzenetére
Ha a szállítólevélen szerepel hogy kifizetted az áfát, akkor nem kell újból fizetned. Az eBay már beszedte, de ha a FEDEX még is kérné akkor kifizeted nekik és visszakéred az eBay-től az általuk beszedett 40,23 USD-t. A 150 € alattiakat is vámolni kell, akkor is ha már ki van fizetve az áfa és ezért kérik az adatokat.
Ha online igényelted akkor 2-3 nap. -
Gabonetta
aktív tag
Sziasztok!
Liciten nyertem három tételt egy japán eladótól összesen 149 USD értékben. A fizetés során felszámolásra került 40,23 USD Héa jogcímen. Most kaptam egy e-mailt a Fedextől arról, hogy vámárum fog érkezni, és vámkezelési megbízás és adatok, illetve iratok megküldését kérik. Nem volt még VPID számom, ezt most igényeltem meg. Az összefoglalót elolvasva úgy értelmeztem, hogy 150 EUR alatt nem kell vámot fizetni, csak az ÁFÁ-át. Viszont azt is olvastam, hogy a fenti e-mail vámfizetésre kötelezett áru esetén jön. Mire számíthatok a vámköltségek tekintetében? A VPID mennyi idő alatt érkezik meg? -
hdtomi
senior tag
válasz
Yodafon #88109 üzenetére
"Magánszemély által nem EU-ból érkező új vagy használt, cégtől vagy magánszemélytől megrendelt, vásárolt dologra
0,1-150 € között vámmentes, de 27% áfa terheli a küldeményt
150,1 € felett kereskedelmi vámtarifa* +27% áfa terheli a küldeményt
Ha ajándékba kapjuk (magánszemélytől magánszemélynek kategória) –nem adtunk érte pénzt és van egy ajándékozási nyilatkozat– akkor 45 €-ig ÁFA és vámmentes." -
Yodafon
őstag
Ha szerintuk a kuldemeny erteke max 7k huf, akkor miert kell az afat kifizetni vamkezelesnel? Nem ugy van hogy 45 euroig vam es afamentes?
-
A hirdetés felrakási felület nem igazán tér el, a logikája megegyezik. A német eBay nyelev az német, a böngésző oldal fordítás meg más.
A hirdetés feladás nem változott azzal hogy kiléptek az EU-ból, ez EU-s eBay aminél elszámolunk, mindegy hogy melyiken adsz fel hirdetést. -
Ijk
nagyúr
EU-s országokba egyszerűség kedvéért szeretnék meghirdetni objektíveket.
Régen az UK-t használtam erre, de most hogy nem EU-s ország már bonyolultabb. A .com ugye USA, a német lenne kézenfekvő, csak bonyolultabb hogy nem tudok németül, de ott a fordító (még nem jöttem rá nyelvet hogy lehet átállítani). Esetleg volt valami aktuálisan érvényes összefoglaló ami alapján meg tudnám hirdetni, ill. a német lenne erre legjobb? -
rednifegnar
senior tag
válasz
vviktor1978 #88105 üzenetére
tegyel egy figyelot es ha felbukkan eu-ban vedd meg azt. plane ha nem olyan sos/fontos.
-
vviktor1978
csendes tag
Tisztában vagyok vele, ahogy olvashattad is már évekkel ezelőtt is fizettem import költségeket. Nem ez a probléma, hanem maga a cucc már ennyit nem biztos, hogy nekem megér! Pláne, hogy 10 dolcsi az ára, ami közel 40 lesz, mire kézbe vehetem.
Igazából, ha kell akkor meg kell vennem, mert itthon biztosan nem lehet beszerezni, de még europa szinten is alig lesz eladó példány ez egészen biztos. Viszont tudom nélkülözni. Szóval most el kell döntenem, hogy kell vagy sem...
-
válasz
vviktor1978 #88103 üzenetére
Nem egészen értem ezt nem éri meg dolgot.
Minden importált dolognál fizetni kell a vámot (ha van) és az áfát, ami nálunksajnos 27%. Ezt nem lehet már kikerülni.
Ha itthon vámolják akkor még rájön a vámkezelés díja. Az említett szállításnál ez utóbbit nem kell fizetni, pl ha posta vámol akkor 150 € érték felett ez már 10500 Ft, alatta meg sávod díjazás van, akkor is ha az eBay már beszedte az áfát. -
vviktor1978
csendes tag
-
válasz
vviktor1978 #88101 üzenetére
Az Összefoglaló 16. Vámügyintézésről néhány gondolat add megfelelő támpontot, illetve más fogalmakról is vannak pontok.
Az eBay International Shipping esetén fizetéskor mindent kifizetsz, az import charges az tartalmazza a vámot, az áfát. Itthon te egy belföldi csomagként kapod meg. Itt már semmi fizetnivalód, az eBay logisztikai cége intéz mindent.
HÉA, hozzáadottérték adó = áfa
-
vviktor1978
csendes tag
Sziasztok!
Lenne valami ebay-en, amit szeretnék megvenni és már jópár éve nem rendeltem, nem vettem semmit. Most mi a szitu? Van itt olyan tétel, hogy "Héa". Ez micsoda pontosan? Ez után még mit akarnak majd rám verni mire ideér a csomag?
Próbáltam utána olvasni, de nem volt egyértelmű mi a "Héa". Ez most az import költség, vám, ÁFA?
Egyesült Államok, Columbia TN lenne a feladó hely és ebay international shipping a szállítás.EU-n kívül 2021 januárban vásároltam utoljára igaz ez Kanada volt. Szintén 21 januárban Angliából is vásároltam és ezekre akkor volt importköltség, amit az ebay-es kifizetéssel rendeztem és ennyi. Az USA vásárlás az még korábban volt.
[kép]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ1A 27 170Hz 1ms IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
- Samsung SyncMaster E1920N Monitor eladó táp és DSUB kábelel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest