- Fórumok
- Gazdaság, jog
- eBay
- (kiemelt téma)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-03 22:44 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
V/
Topikgazda
A neked ingyenes az pénzbe kerül az eladónak és a csomag adatoknál ez az összeg fel van tüntetve és akkor áfa alap lesz, egy vásárló egy számla, több névre szóló számla nem létezik, de ha kapnál is ilyet semmit nem lehet vele csinálni, mert könyvelés ügyileg nem osztható több felé.
Értem a szavak értelmét, de szerintem kivitelezhetetlen, bár a termékek külön tételek és a szállítási díj is külön tétel egy számlán.
Nem tudom ki fogja itt kézbesíteni, de azért úgy van hogy ha egy csomagban vannak a dolgok akkor a termékek ára összeadódnak, egyben veszik figyelembe -
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
No nem egészen jól értelmezed.
Eredetileg az volt hogy UK és EU közt nincs vám, de van néhány termék ahol csak van, de nem nagy mértékű.
Akkor itt az nincs.
Az áfa az adott országban felszámolt és az ottani költségvetésbe beszedett adó, más országnak semmi köze hozzá.
Ha a termék elhagyja az országot akkor nem lehetne felszámolni, nettó áron jönne ki. Feltéve ha az eladó azt vissza tudja igényelni, de akkor neked nettó árat kell fizetni.
Ha te kifizeted az ottani bruttó árat az eBay-en, mert úgy van a hirdetett termék árában, az az áfa ott marad, te nem tudod visszaigényelni.Mivel EU-ba importálsz így itt fizetni kell az import áfát, itt nem számít hogy új vagy használt, magánszemély vagy cég az eladó.
Nincs olyan hogy az beszerzési helyen fizetett áfa, ami annak az országnak a bevétele és a fogadó országban fizetendő import áfa, ami ennek az országnak lesz a bevétele az egybe számítható valahogy.
Ez nem különbözetes téma, mert olyan nem létezik.
Az alap képlet amit írtam, UK -> export nettó áfa nélküli áron, EU -> import, import áfával
A fizetendő áfa képlete: (termék ára + vám értéke, ha van + szállítási költség) * az adott ország áfa mértéke (NL 21%, HU 27%) értelemszerűen az adott ország devizájára átfordítva a vásárlási deviza összege.150 €, kb 130 GBP (holland bruttó 181,5 €) értékig az eBay van kötelezve az import áfa beszedésre, de ez annál több, így ők nem teszik ezt meg.
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
Annak az országnak az áfáját kell fizetni, de ezt az eBay a fizetéskor beszedi, (bár GBP a deviza a 150 €-ot ahhoz kell átszámolni) azután ha az eldó a feladáskor ezt fel is viszi a küldeményadatok közé akkor csak az adott országban meghatározott kezelési díjat (már ha van olyan) kell fizetni. Ha Royal Mail-el küldik ott a feladási felületen megadható az eBay IOSS téma, míg ha futárral akkor ott is van rá lehetőség.
-
V/
Topikgazda
Ott a gyártók és nagykereskedők adnak el, létezik normális vásárlói védelem, nincs különösebb javaslat. Nem jellemző a kis szériás eladás és az ingyenes szállítás és futáros a jellemző. Nettó áras az eladás, majd itthon kell a vámolásnál fizetni az áfát és ha van a vámot, meg a vámkezelési díjat. Ha nem EU-s a raktár vagy nem EU-ból küldik akkor USD-ben fizess.
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
rednifegnar
senior tag
vettem egy cuccot japanbol is. gyorsan ideert, hetfon adtak fel, tegnap mar ferihegyen volt, bekertek az elszamolast, bekuldtem, ma megvolt a vam, elvileg holnap kezbesitik.
nade ez egy agyfax amit muvelnek, eddig 32 db ertesitot kaptam a nyomkovetesre. komolyan kimegy a futar retyora arrol is jon egy ertesito.
ezek mellett kuldozgetnek sms-eket is. amik raadasul tartalmilag nem teljesen azonosak az emailokkal, mert pl. ott lehetett volna atiranyitast kerni, azt emailban nem adtak opcionak. persze jo ez hogy tudod mi tortenik, merre jar a cucc, de ez mar a lo tuloldala. -
rednifegnar
senior tag
kozben megoldodott a dolog bar kicsit furan alakult. adott az egyik tetelre egy offert, de osszesegeben nem lett olcsobb mert amennyivel alacsonyabb lett a tetel, annyival magasabb lett a szallitas.
igy aztan nem tudtam mi a jobb elfogadni kulon ezt az offert es attol fuggetlenul megvenni a ket tetelt pluszban, vagy egybol mind a 3-at egyben megvenni az offer nelkul.
vegul ezt tettem es alul mar kiirta, hogy egy szallitas dijaval alacsonyabb lett a vegso ar.
kifizettem igy, majd egy ora mulva jovairt meg egy szallitasnyi dijat. bar nem teljesen annyit, de nagyjabol most 1 szallitast fizetek a 3 helyett. cserebe az afat egy szalitasra pluszba kifizettem es az valoszinuleg igy is mard. szerencsere ez nem sok penz, foleg az egeszhez kepest.
nem mondom, hogy ez igy idealis volt, meg fura is, de vegul megse 3 fuvart fizettem. az az opcio ami regen volt, hogy lehetet teljes szamlat kerni az teljesen jo volt, nem tudom most miert nincsen. -
rednifegnar
senior tag
-
V/
Topikgazda
-
5leteseN
őstag
-
V/
Topikgazda
Nem fog kapni és náluk sem úgy megy a dolog hogy áfa különbözet elszámolható.
Egyszerű az ok a német áfa a német adóhatósághoz fut be, nem fogja továbbadni
Ami kimegy az adott országból az nettó áras, mert az áfa az mindig belső adó, az adott országon belüli fogyasztási adó..
Értsd ha a német vevőnek a német eladónál áfát kell fizetni, ha egy olyan terméket elad külföldre akkor nem számolhat fel német áfát mert azt nem ott kerül a piacra, exportálja a terméket, így nem áfás.
Vagy nettó árat kell fizetni, vagy ha be van jelentkezve az angol adóhatósághoz akkor az angol áfát számolja fel és kéri el, de egyszerűbb a nettó áron eladás, mert olyan feltételeket adott meg az angol vámhatóság amit nehéz teljesíteni.
Aki megveszi annak a saját országában kell fizetni áfát.
De az Egyesült Királyságban 20% az áfa, míg Németországban 19%, de ez nem számít import esetén.
Nem fizet dupla áfát az angol vevő, mert vagy beszedi az eBay az angol import áfát, vagy a szállító cég fogja kézbesítéskor (vámolás keretében) beszedni az angol áfát. -
V/
Topikgazda
EU-n belül az áfa benne az árban, a felújított termékek esetén van amikor még a céges eladó is áfamentesen adhatja el. Ha ad az eladó számlát akkor azon látható hogy miként van elszámolva, nem az eBay vásárlási információk a döntőek.
Az Egyesült Királyságban élő EU-n belülről importál, így neki fizetni kell az ottani áfát akár új, akár használt a termék náluk a vámmentes határ 134 GBP, ha ennél több akkor a náluk előírt vám (ha van az adott termékre, de számítástechnikai alkatrészre náluk is 0%) még hozzáadódik az áfa alaphoz.
Ha a fizetési összesítő oldalon írja az eBay az angol VAT-ot akkor beszedik és Angliában nem kell fizetni, egyéb esetben meg majd a kézbesítő cég keresi az illetőt vámolás, fizetés témában. -
V/
Topikgazda
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Ott igen, csak "On hold 257,3EUR"
Akkor csak meg kell várni amíg átveszi a jóember. :S Csak ott meg az az állapot van amit fent másoltam. Mármint nyomkövetésben. Plusz frissíteni akartam a trackinget royal mailra és kitörölte az egész nyomkövetést valamiért az ebay. "Tracking number: ---" viszont ha rámegyek újra az addra akkor ott kitöltve látom amit előzőleg beírtam. Csávó meg nem reagál az üzenetekre. :S
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
Saját ország, saját deviza. Ezt nem értem. Magyarország esetén az elszámolás EUR alapú, a fizetési lehetőség meg az eBay oldaltól függően USD az Ebay.com-on, GBP az eBay.uk és EUR az eBay.de esetén. Nem tudok HUF-os elszámolásról és fizetési lehetőségről.
eBay felső menüsor Help & Contact
lejjebb a
Need more help?
Contact usFees and billing
Selling feesContact us Chat with our automated assistant
Quickly get the help you need or we'll connect you to an agent -
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
5leteseN
őstag
Közben kiderült, hogy azért nem lehetett módosítani, mert még érvényes volt egy ajánlat az érdeklődők felé. Miután ez lejárt, lehetett módosítani.
Kérdésem van: Közben viszont felmerült egy olyan problémám, hogy az eladott tétel "Rendelési bevétel" és az "eBay számla"-ra utalt összeg között bő 10% különbség van, és nem jött értesítés, hogy valami miatt levonnának!
Hol tudok ez ügyben kérdést feltenni az eBay felé?Még mindig előre is :
-ve !
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
4. Nem találtad el. Mert másként van.
Az eBay-en meg kell adnod - lehetőleg EUR - bankszámlaszámot, jelölnöd kell hogy napi vagy heti kiutalást kérsz.
Ha eladsz valamit és még kezdő vagy akkor miután kézhez kapja a vevő és úgy értékeli hogy rendben van a megvett dolog anit kézhez kapott azután fog történni a kiutalás, viszont a megvétellel előjegyzik a jutalékot és a számlázási rend szerint majd vonják is a neked függőben lévő pénzből.
Később, ha már megbízható eladó vagy (sok pozitív értékeléses eladás) akkor hamarabb megkapod a pénzt, akár a megvétel után, ahogy rendelkeztél a kifizetésről. Mivel közvetlen terhelési megbízást adsz a a bankszámládra az eBay-nek, ezért probléma esetén le tudják emelni a vevőnek visszaadandó pénzt. Az azért nem működik hogy ha nincs pénz a számlán akkor leshetik.
Ha üzleti fiók (céges adatok, egyéni vállalkozó kereskedésre) akkor máshogy működik a kifizetési rend, főleg ha előfizetéses a fiók.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Gazdaság, jog
- eBay
- (kiemelt téma)
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- 1TB és 2TB 7.2k 3.5" SAS HDD-k, több darab, HDSentinel 100/100
- Asus Zenbook 14X OLED AMD Ryzen 9 5900HX 16 GB LPDDR4X 4266 MHz RAM 1 TB SSD
- Magyar ! DELL LATITUDE 7420 2-in-1 14"iPS TOUCH / i7-1165G7, 16GB/512GB NVMe / irisXE TB4 +SZLA GAR
- Samsung Galaxy S24+ Plus 12/256GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- ÚJ AKKU! ThinkPad X13 YOGA - 13.3" iPS érintős, i5-10310, 16 / 256SSD, WiFi6, TB3, uj.olv +SZLA GARi
- HP Elitebook 840 G3,FHD,14",i5-6300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4409
- BESZÁMÍTÁS! Asrock Z790 i9 13900K 64GB DDR5 1TB SSD RTX4080 16GB Aerocool P500B Digi ARGB ADATA 850W
- 27% GIGABYTE Z790 AORUS ELITE AX Alaplap bontatlan új !
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, már rá is biccentett
, utána lehetett beállítani, hogy hogyan indítsa a fizetési folyamatot.

-ve !

V/