Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz VinoRosso #57561 üzenetére
Külön adhatsz meg szállítási költséget különböző "zónákra", országokra és mindig az eladáskor adja hozzá, attól függően, hogy a vevő hova küldeti.
Keress rá, volt már erről szó itt a fórumon, ki milyen költséggel szállít, díj számító oldalak linkjei is vannak. A szállításért a vevő fizet, ha ingyenesre adod meg, te fizeted. -
Topikgazda
válasz VinoRosso #63092 üzenetére
google
De a com oldal információja
Your item's eligibility for the Global Shipping Program:
The item must be physically located in the US.
The item must be listed for sale on eBay.com.
The item must be listed in a category that is supported by the Global Shipping Program.
PayPal must be included as an accepted payment method in the listing.Az UK
Your item's eligibility for the Global Shipping Programme:
The item must be physically located in the UK.
The item must be listed for sale on eBay.co.uk.
The item must be listed in a category that is supported by the Global Shipping Programme.Szóval nem igazán fogod megtalálni mert nincs.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz VinoRosso #64798 üzenetére
1. Nem igaz, hol olvastad?
2. Új szállítási szabályt kell felvenni a hirdetésnél. Keress rá a fórumon, többször írtam.Miről kérdezted őket? A szállítás módnál nem tudom megadni ezt vagy azt az nem ügyfélszolgálat és a hirdetési szabály -policy- tartalmazza a kérdésedre a választ.
A szállítási help az eBay oldalán[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz VinoRosso #64824 üzenetére
Nézd én szintén a com készítettem a képeket, Firefox alatt, számítógépen és nem a gyorstalpalós hirdetés feladás résznél.
És én Magyarországról küldöm az árút.
A Flate Rate Freight biztos nem jó, keresd azt ami a mintaképen van és nem lehet igaz, hogy ha 2 terméket küldesz, akkor dupla a postaköltség, a súly szerinti díjszabás esetén 1-2 kategóriát ugrik és az Each additional-hoz az alap és a következő kategória különbsége írandó, nem 22.De lejjebb mit adtál meg az Item location-nál?
Egyébként az Offer additional service-vel lehet megadni újabb szállítást.
SELL YOUR ITEM
Start a new listing beírom a termék nevét pl. Acer 9999 laptop a Get started
Kiválasztom a kategóriát, ennél
Computers/Tablets & Networking
Laptops & Netbooks > PC Laptops & Netbooks
Continue-re katt
Ha ilyet ír Continue listing without using our catalog akkor erre is katt
és jön a teljes hirdetési oldal ezekkel a főrészekkel:
Describe your item
Add item specifics
Details
Choose a format and price
Select how you'll be paid
Add shipping details
Add other detailsHa neked ez nem jelenik meg, akkor nem tudom, hogy mi az eltérés oka.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz VinoRosso #64871 üzenetére
Éppen nem látom az Item location-t, de tegyük fel oda Mo-t adtál meg és az eBay címed is magyarországi
Privátba elküldhetnéd a hirdetés oldalának felépítését, mert egyszerűen nem értem, hogy miért a *U.S shipping van ott, amikor nem annak kell lennie.
Akárhány hirdetést akarok készíteni, mindenhol felvehetek új szállítási, fizetési, visszaküldési és garanciás szabályokat. nem értem, hogy nálad miért nem.
Az Összefoglalóban a nálam látható részek Az eBay (USA) hirdetésnél magyar szállítás megadása. Segédlet-ben vannak.
Ha azokat a lépéseket megcsinálod amit az előző hsz-ben írtam, akkor is ugyanez jelenik meg?
Próbaként csinálj egy új hirdetést, a Save later-l elmented, nem kell publikálni és utána törölhető.
Ilyened van?És ha beírod a termék nevét és kategória választás után ezzel mész tovább a sok hasonló hirdetés felsorolása alatt? Continue with your listing.
Mert akkor ezen a linken lévő videóban látható felületnek kell megjelenni.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz VinoRosso #64874 üzenetére
Az igaz, de amit képeket be tettem a leírásba az látható lejebb. De ksézítek egy másikat.
Ha új a hirdetés, nem a listából választasz a hirdetési kategória után, akkor nem lehet USA fixen a szállítás.
Nem tudnál úgy képet feétenni hogy az egész szállítás látszódjon, mert a kizárandó országok az egyformának tűnnek.
De inkább innen privátba folytassuk.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz VinoRosso #65696 üzenetére
Ha eladsz valamit fizetsz 10% jutalékot az eBay-nek ezt fogja majd, ha decemberben adtad el februárban (esetleg március) levonni a januárban készült számla alapján a PayPal-ról levonni.
A PayPal jutalékát ami a vásárló országától függően 3,4-5 % lehet a PayPal-ra érkező pénzből az érkezéskor levonja a PayPal és az ezzel csökkentett pénzt lesz elérhető. -
-
Topikgazda
válasz VinoRosso #66025 üzenetére
Hányszor kértél már limit emelést? Ha ez az első, akkor talán ezért kérik. De benne van a üzletszabályzatban hogy mikor kérnek ilyet és mi lesz vele.
Honnan tudná egy "phisinges" hogy épp most kértél limit emelést és már rögtön le is csap rád?Jók a linkek egyébként.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz VinoRosso #66030 üzenetére
Ne vezesd félre. Csak ajándékként kapott dologra érvényes.
Itt a pontos meghatározás: Magánszemélytől magánszemélynek érkező küldemény (térítésmentesen kapott)
0-45 euró között vámmentes/vámeljárás alá nem tartozó küldemény
Ami rá vonatkozik az pedig ez:
Magánszemély által megrendelt áru (vásárolt áru)
0-22 euró között vámmentes/vámeljárás alá nem tartozó küldemény[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz VinoRosso #66044 üzenetére
Mindegy mit olvasol, a Vámkódex és a törvénye azt tartalmazza amit írtam. EU-n kívülről jövő kereskedelmi termék, amiért fizetett az illető, akkor 22 € a vámmentes határ
Ez hülyeség: Vagyis ha nincs számla és garancialevél mellékelve akkor 45 euró alatt nem kell érte fizetni semmit.
Az eBay-n arásítok túlnyomó része nem ad ilyen papírokat.
De segíthet elolvasod azokat jogszabályi helyeket amelyek a 2017 évre vonatkozó vám értékhatároknál van le írva.
Szerencséd volt vagy EU-n belül vásároltál ha nem kellett fizetned.
És frissítsd az ismereteidet a Posta Vámos oldalán ez az érvényes tájékoztató[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz VinoRosso #66048 üzenetére
Ha nem akarod az anyagot elolvasni akkor csak ennyi:
A vámkezeléshez szükséges dolgok:
Ajándék küldemény (magánszemélytől-magánszemélynek térítésmentesen) esetén:
-A nyilatkozathoz formanyomtatvány nincs rendszeresítve, ezt az alábbi adatokkal szükséges elkészíteni: /Feladó és címzett adatai (név és Cím); küldemény postai azonosítószáma, küldemény pontos tartalma, értéke, mennyisége, ajándék/ -
Topikgazda
válasz VinoRosso #75494 üzenetére
Szállítási szabályaidnál kell megadnod, kell az alap költség és azután a mennyiségtől függően hogy mennyivel lesz több. Pl az alap 9 $ 1 db, ha vesz még egyet akkor a szállítási költség 10 $ lenne, úgy adod meg ha 2 dbarabot vesz akkor az alap 1 $-al nő.
De ezt az Összefoglalóban lévő szállítási beállítása leírásba is megtalálod, ilyet kell keresni: Each additional
8.a Az eBay-en történő eladásról néhány gondolat, Az eBay (USA) hirdetésnél magyar szállítás megadása. Segédlet[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz VinoRosso #75499 üzenetére
Ez van, ha nem felel meg készítesz "csomag" hirdetést 1 db, 2 db, 3 db, 5 db, 10 db-os tételek.
Valójában a levélküldemény esetén 6 súly szerinti kategória van 50 g-ig, 100, 250, 500, 1000, 1500, 2000g-ig de az adott termék több darabos mennyisége esetleg csak 2-3 kategóriát vált. Nem kell fillérezni a szállítási költségnél, főleg úgy hogy a csomagolási költség külön nem számolható, ha van kategória szállítási maximum azt is figyelned kell, de egyébként senki sem lobogtatja az eBay részéről a MP árlistáját, meg egyébként is rugalmasan kerekítünk.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz VinoRosso #75502 üzenetére
Ha ennyire tisztában vagy a dolgokkal akkor minek kérdezel? Ha te súlyhatár nélkül küldöd akkor nem mindegy hogy mennyi 3 db-nak a postaköltsége?
Egyáltalán nem említettél postakész borítékot, de akkor is igaz amit írtam a levélküldeménynek van súly szerinti kategória, a te borítékod ugye nem ide tartozik, azt a posta így említi külön, az általam írttól: postakész termékcsalád. Az más
Miért kell a másikat hülyének nézni?
Minden EU-kívülre menő küldeménynek ami eladott terméket tartalmaz kell vámárúnyiklatkozat, az itteni export vámolás és a célország import vámolása miatt.
Az értékkel bíró postai küldemények kiviteli vámkezeléséhez elegendő a CN23 vagy CN22 jelű postai formanyomtatvány kitöltése. CN22 nyomtatvány kizárólag levélpostai küldeményekhez, CN23 nyomtatvány pedig valamennyi postai küldeményhez kitölthető.
Ennek van jogszabályi háttere is.
Minden országnak vannak vámtörvényei, így az hogy nem foglalkoznak vele az nem egészen állja meg a helyét.
A vámhatóságok nem kéregetnek le semmit sem, mert egységesen minden országban van egy-két Postai Nemzetközi Kicserélő Központ és ott a postások-vámosok együtt végzik a postai küldemények ki-be vámolását.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz VinoRosso #82350 üzenetére
Ha a biztonságos csomagolást meg tudod oldani, akkor elküldheted, egy üvegre vám nincs, de jövedéki termék, ezért ott lesz vámeljárás (a díját nem tudom) és fizetni kell a címzettnek az áfát, ami egy palack esetén 35.47 Fülöp-szigeteki peso, ha 14% alatti az alkoholfoka, ha ennél több akkor 70.20 peso és hiába ajándék, kell az ottani vámosoknak a CN22 vámárúnyilatkozat a csomagon. Lehet hogy több egy kicsit az érték pár peso-val, nincs 2021-es információm.
[ Szerkesztve ]
-
GameKeeper
lelkes újonc
válasz VinoRosso #82350 üzenetére
Szia!
Én egy hasonló, akkor elsőre teljesen egyszerűnek tűnő ajándékozáson véreztem el kis híján...
Karácsonyra két üveg hungarikum bort szerettem volna küldeni egy kedves angol eladónak meglepetésként az ünnepekre. A vér is megfagyott bennem, amikor megláttam a szállítási árakat - már amelyik cég egyáltalán vállalta volna a szállítást -. Egyrészt alkohol, másrészt törékeny, ezért eléggé szűkülnek a keretek. Esetemben az lett a megoldás, hogy egy angliai magyar webshop-ban vásároltam meg azt amit szerettem volna (kicsit drágábban mint itthon) de a szállítás ott sokkal olcsóbb és gyorsabb volt (angol DPD). A címzett örült az ajándéknak, így aztán én is
Ezek alapján szerintem valami is valami ilyesmiben kellene gondolkodnod.
Üdv;
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- PayPal
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Opel topik
- Milyen autót vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Külpolitika
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- EA Sports WRC '23
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Mobil Felvásárlás!! Samsung,Iphone!! NAPI LEGMAGASABB ÁRBAN! ORSZÁGSZERTE!
- Macbook Pro 2023 M2 Pro 16/512
- új állapotú Panasonic laptop: Intel Core i5 / 512Gb m.2 SSD / 8Gb Ram / Windows 11
- Eladó HP 250 G6 832A notebook 15,6" FHD/Core i5-7200M/8GB DDR4/ 256GB SSD/HUN bill
- Nintendo Switch Lite 256GB + tok , Dual Boot (Eredeti SW vagy CFW) 19.0.1 Atmosphere, 3 hónap gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest