Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:28:18

LOGOUT.hu

A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#57342) kriszbon


kriszbon
őstag

Sziasztok!

Elsősorban talán Teréz Atyát kérdezném, de ha más is tudja a választ az csak jó nekem.
Azért az Atyát mert ő iNAV guru, és talán tudja hogy a legújabb iNAV verziókban mért nem teljesen jó a PosHold és az RTH sem elég jó.

Na most pozíció tartásnál az egyik gépem elkezd körözni, úgy nagyjából 5-8m-es körörökkel, mikor RTH-t kapcsoltam akkor meg alig akarta megtalálni hazafelé az irányt, állandóan kilengett két oldalra hazaúton, a leszállás is elég tré módon sikerült csak neki.

A másik gépem meg pozíciótartásra csak emelkedett egyre magasabbra, nem állt meg egy helyben, a körözés itt csak olyan jó 1m körüli, de mintha egyre nagyobb körök lennének egy kicsi idő után(a másiknál is mintha hasonló lenne).

Mi a fene lehet velük, amiken az Ublox7-es GPS volt/van használva, azok a gépek elfogadhatóan működnek, nagyjából azt csinálják amit kell.
Igaz a hazautat nehezen lövik be azok is, mert eléggé összevissza tekeregnek előtte, de ilyesmit nem csinálnak.

Az utolsó 2 gépemen ez a [GPS] modul van, és külön [Magnetometer] ami ugye HMC5883 lenne, de ezek már nem azok, hanem QMC5883 vagy mi, és ezeket csak az új iNAV ismeri.
Van még itthon [MAG3110] de ezek meg egyáltalán nem akarnak menni, nem ismeri fel az iNAV pedig ott van a listában, még a régi verziókban is.

Mit próbáljak rajtuk hogy jó legyen?
Jut eszembe, az egyik gépnél amit elsőnek írtam, ha rá van kötve a magneto akkor configurátor alatt is rángatózik kicsit, ha lekötöm akkor nem(már új az FC is, másik magneto modullal is volt próba). :F :R

(#57343) Peaceliker :

Na igen ez így van, de a magnetométer miatt kénytelen voltam, mert a régebbi verziók nem ismerik ezt a hamisítványt. :W

[ Szerkesztve ]

Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.