- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
-
LOGOUT
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Banyu
csendes tag
válasz
Jackal2 #56846 üzenetére
Az tiszta, hogy általában a vezérlők a gyári kamerát tudják vezérelni, de a gyári makerák meg nem a legszebb képeket hozzák.
Igazából ha kitalálom, hogy mi fér bele és hogy, s úgy döntök, hogy esetleg beruházok valamire, az még lehet egy drónozós videózós dolog kezdete is... -
válasz
_X10Dead_ #56840 üzenetére
Nos, feltúrtam a netet Devo 7 táv moddolás után, de nem találtam eddig egyértelmű infót.
Furcsa, mert rengeteg ilyen táv van embereknél szerte a világon, ugye a walkera a modelljei mellé dobálta mint a fruttit..
quadkopterhez találtam olyan S-Bus vevőegységet ami köthető FC-re:
[link]
Ez épített, avagy nem miniatűr quadhoz jó, ám esetemben a protokoll bővítés lenne az érdekes, úgy lenne 'elérhető' egyéb gyártmányú, épített kész quadkopter, whooper.Ezeknél a multiprotokollos egységeknél nem vagyok teljesen képben hogyan működik..
Pl párhuzamosan megy a rádió jel sugárzás a normál illetve a multirprotokoll által, avagy ilyenkor lekapcsolódik az alap jelkimenet? -
thre
csendes tag
Sziasztok!
Drónt szeretnék venni, főleg fényképezésre esetleg röidebb videókészitésre. Kb 5-10 perceket lenne használva épületek homlokzatát, max egy egy videót csinálni róluk amikor körberepüli.
Stabil legyen, ne törjön össze könnyen (kezdő vagyok), jó kamerája legyen, 10 perces repülési időt birjon ki.
két ársávabn érdekelne a dolog:
60ezer ft-ig
vagy
100ezer ft-igMiket tudnátok ajánlani?
Előre is köszi, üdv
András
-
fape
senior tag
válasz
syler123 #56817 üzenetére
Téglából is vissza lehet hozni. Legrosszabb esetben visszarakod a gyárit. A firmware update mód (kb) mindig elérhető. Sajnos saját káromon tapasztaltam
Valami nem okés a startup trimmel a távomon, de a gyári firmware tökéletesen kezeli. A customban meg nem tudtam tovább jutni a switch/gimbal warning képernyőn, bár amelyikkel eljutottam odáig h legyen bármi is a kijelzőn
A megoldás ez lett: direkt csak nekem csinált qba667 kolléga egy olyan 10ch firmwaret amiben nincs warning képernyő az elején. Utána már működött. Nagyon jól jött a 10ch, minden kapcsolót lehetett használni, sőt még rssi is volt. Azóta cseréltem qx7s-re, ott még több a csatorna és a lehetőség.
-
_X10Dead_
aktív tag
A Devo7 klasszikus "buta-táv", úgy nem okosítható, mint a 6/7E/10/12 mert sem memóriája nincs hozzá, sem a kijelzője nem alkalmas arra, hogy fusson rajta a deviation.
Az általad linkelt modullal ennek ellenére működhet, hiszen az gyk. egy ardunio alapú célgép, a protokolok váltását a tárcsával végzed, így nem kell hozzá menü, illetve standard ppm bemenete is van, elvileg bármivel működik, aminek ilyen kimenete is van. A Devo7-nek van trainer portja, így ez a feltétel pipa.De szerintem itt ilyet senki nem próbált még.
Aki Devo-zik az nem csak a multi-modulra ment, legalább ennyire érdekelte a deviation nyújtotta szabadság és kényelem is. Ez esetben viszont nem kell a tárcsa, nem kell a plusz layer, és van a Devo10-hez olyan modul, ami helyből bepattintható az eredeti CIRF modul helyére. Ezt a modult szokták újabban a 7E-hez is használni, mert kompakt és beleszuszmákolható a távirányító házába is.Ja,igen: a Devo7 antennájának - gyári állapotban - nincs menete, a csavarhúzózást nem úszod meg.
-
Geller72
veterán
válasz
Allien #56837 üzenetére
Ha jól rémlik a B3 gyári akkuja a fém házzal együtt 115mm*36mm*20mm alapméretű volt. Ennek megfelelő jó bele 1:1-ben. Azt hiszem, én 1300-as Tattut tettem akkor bele, azzal súlyban is faja volt. Viszont sokkal rövidebb. A lényeg a 36x20mm kb, a többi a hossza. A tattu nem lógott ki nekem közel annyira sem, mint a gyári. Persze lehet alá pakolni bazi akkukat is, 2200-ast is láttam már videón, de sztem 3s-ben az már sok. Nekd is van/volt gondolom a 2200-as 2s-es akku, annál is már látszik, hogy az még éppen ok neki. Be is fér és el is viszi. Mivel a B6 eleve gyárilag 1300-as 2s akkuval jön és dettó azonos méretű akkutartóval, így ebbe a 3s-es 1300-as akku a legjobb választás. A Gaoneng GNB 1300-as, 3s akkujának a méretei 86x35x21mm, ami méretileg is faja bele. de van egy csomó akku, ami jó. Én nagyobbat nem tennék bele, bár a B3 szvsz nagyobb és talán erősebb is, mint a B6.
-
Tibusz00
tag
Sziasztok!
Segítsetek kérlek!
Amikor armolni akarom a koptert akkor ilyet fütyül, és nem armol.
Előtte jó volt. -
Saccco
nagyúr
válasz
thenameless #56834 üzenetére
Igen így is jó, vagy a komplett projektet. Itt zöld gomb Clone or download.
-
defy456
aktív tag
válasz
Saccco #56829 üzenetére
De hogyan kell lementeni?
Azt a rengeteg kódot kimásolom???(L:/dl/upc/2018-05/08/371389_ekcz16tsmlaifdl1_20180508_192206.jpg)(L:/dl/upc/2018-05/08/371389_ekcz16tsmlaifdl1_20180508_192206.jpg)[kép](/L)(/L) -
Geller72
veterán
válasz
user112 #56826 üzenetére
Nem úgy értettem.
A töltő jó ha van, ha éppen más nincs. A fej, amit a 230-ba dugsz, az nem kell.. A magasabb C érték:
Topic bevezető része: "25C – A névleges kapacitás 25-szeresét képes leadni rövid ideig. 0,7*25=17,5 Amper"Értelem szerűen minél magasabb, annál jobb ez az érték. Hirtelen manővereknél, "leesésnél" nagyobb az esély, hogy kihúzza magát a zuhanásból magasabb C értékű, ugyanolyan kapacitás esetén.
-
Saccco
nagyúr
válasz
defy456 #56825 üzenetére
Azt a hex-et le kell menteni.
De előbb az ST-Link utility kell neked. Csatlakoztatni kell a linkert és úgy a gépre. Ha az megvan akkor az utilityben az option byte-s kell level 0-ra tenni és csak ezek után tudod feltölteni a gépre a hex-et.A videó szépen mutatja végig.
ST Link utility-t innen is le tudod szedni.
(#56821) F1DO:
Devo-ban nem vagyok otthon.(#56828) defy456:
Összekötötted az alaplapot az st linkerrel?
A videó itt mutatja a feloldást. - Level 0 nagyon vigyázz rá, mert ha nem így csinálod, akkor vége. Ezek után csak flashel-és után lesz újra használható a gép. -
Baku
aktív tag
Valahol láttam árral, (valami 150-160$ körül volt), de nem fogott meg.
Nem sokkal többért vettem a H501air pro-t. Megtervezem az útvonalat,
hátradőlök a karosszékben, és végignézem ahogy végrehajtja a repülést.
Kb. Itt kezdődik a DRÓN (nekem) ....
Fotókat gyönyörűeket csinál a beépített kamerával, a gimbal hiányzik az igényes videóhoz,
de ha nagyon szükségem lesz rá, kap egyet a hasa alá egy mini kamerával ..... -
defy456
aktív tag
válasz
Saccco #56803 üzenetére
Kezdődnek a gondok:
Sikerült felforrasztani amit fel kell és itt megállt a tudomány.
Rámegyek a linkekre amit küldtél és ott már nem tudom, hogy mi van...
pl.: rámegyek a e011_default_new.hex-re és csak előjön baromi sok kód...Az st linknél sem tudom, hogy mit kéne letölteni.ez már meglenne, ha küldenék az emailt...
Tudtamén, hogy analfabéta vagyok hozzá és nem kéne nekilátnom... -
-
Geller72
veterán
válasz
SpydeR3412 #56820 üzenetére
Két éve van ilyen 8520-as gépem. Megjárt mindent, vettem mellé egy donort, de soha nem volt rá szükségem. A mai napig megy.
. A QX105 BAT az már más tészta, de az is az én hibám, vasnak vertem, és ott beszorult a váz, megpördült és pont ott tört el, ahol a motortartó van, ergo váz kuka. De azóta vettem arra is új vázat és propvédőt. Ha a régin is lett volna, a mai napig nem lenne baja. Van tiny-m is, az e011-et hekkelgetem, motorokat, boardot már kapott. Kam is van. Akku is, de még akarok hozzá venni. De soha nem lesz olyan fürge, mint egy 95s, főleg, ha minden rajta lesz azon is, kam, akku és ilyenek. A BC motorkkal sem volt semmi extra teljesítményjavulás, de érezhető volt azért. Kell alá a komolyabb board, alapból megpakolva nem olyan nagy durranás. A 95S-nek pont a súlyába nem nagyon tudsz, sokkal jobb lett, mint a régi verziók. Fasza akku kell alá, és akkor megy rendesen. A régi verziókban a 600-as akku felért egy tökönszúrással, nem véletlenül hívta teréz sem ólomverébnek 1S-en.
. De az igaz, hogy egy gyári woopot kipróbálnék.
. Néztem a BC gépet is, meg amit fentebb linkeltetek. Meglátjuk.
. Csinálhatna vmelyik blogger egy 4-5 darabos tiny tesztet.
. Beta, BC, gyári E011, hacked E011 BC motorokkal, tuning FC-vel.
.
-
válasz
Saccco #56809 üzenetére
A lényeg, hogy Walkera Devo7-es távirányítót szeretnék frsky protkollal használni és a multi modul csatlakoztatása ennél könnyebbnek látszik, csak az antenna menetére kell csavarni...
Szerk. Lehet hogy benéztem és ez nem építhető Devo távba csak annak protokollját tudja...
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
Geller72 #56775 üzenetére
Én whoop-ot vennék. Elmondom miért...
A qx95s, egy kib@ jó gép, amennyire lehet, ki van maxolva. Egyedül a súlyába tudok belekötni. De az sem vészes, főleg ha azt nézzük, hogy ez egy bnf/rtf gép. Egy kicsit, még talán jobban is húz, mint a kissebb variációja. De... , ha odavered, akkor mehetsz érte. Míg a whoop-al jó eséllyel repülsz tovább. + a whoop bentre is jó (igazából oda való), valamint kevésbé ön és közveszélyes.
-
syler123
veterán
válasz
syler123 #56817 üzenetére
Előtte firmware update módba teszed a távodat természetesen. Azt a táv menüjében megtalálod.
A cikket megvárhatod, de a frissítés része ennyi -
syler123
veterán
válasz
ezoltan #56814 üzenetére
Amit szimulátorozáshoz kaptál, az nem jó firmware flasheléshez. Az hogy téglázod-e inkább a szerencsén múlik, nem a 3 kattintásos művelet végrehajtásán. Lehet nekünk végig ment a frissítés, a következő emberkének nem, ez mindig benne lesz a pakliban.
Annyi a művelet hogy kibontod a letöltött 1.7.5 mappát. Kitörlöd a fs-i6-swe_updater_01_13_12_05 file-t, arra nincs szükséged.
Indítod a rendszerednek megfelelő exe file-t. Rányomsz a kiválasztott file-ra és kb ennyi. -
Banyu
csendes tag
Pedig az előbb láttam, hogy lesz Bugs 3 Pro, csak nem rják, hogy mennyiért!
Még egy laikus kérdés a Tisztelt Fórumozüknak, ahogy nézem, ebben a ketegóriában szinte minden gépet 2 lapátos properrellel szerelnek, de pl a Bugs 3-hoz is árulnak 3 lapátos propellert. Használati értékben mi a differencia?
-
ezoltan
tag
válasz
Teréz Atya #56770 üzenetére
Öö hogy finoman fogalmazzak,KIB@SZOTTUL várós az iromány. -
Allien
veterán
Jó az a töltő is, de kell hozzá tápegység is.
Ok, "adnak" hozzá, de lehet, olyan is. Nekem Hobby kingről volt ez a típus. Semmi másra nem jó, csak tölteni, de arra tényleg jó. Viszont, csak egy akksit egyszerre... Ha van 3 akksid, arra már "normális" töltő kell, boardal esetleg...
Mivel több akksit akarsz. Figyelni kell a bugs 3 ugye XT30 csatis!!! pl: Amass XT30 Plug Parallel Charging Board ISDT Q6 Plus ami 60 dodó még
De, persze, egy B6 koppincs is jó lehet kezdetnek, ami huszon pár dolcsiból megúszható. ISDT Q6 Plus viszont EU raktárból, tuti vámmentesen jöhet! -
Saccco
nagyúr
Ez nem jobb: [iRangeX IRX4 Plus] ?
A Snapper-ről lesz itt tapasztalat hamarosan (nem tőlem).
Amúgy Sebydocky tesztelte. -
Baku
aktív tag
Szerintem is az lenne a legegyszerűbb és legolcsóbb mód, ha keresnél valakit, akinek van erre alkalmas gépe, és utiköltség és egy ebéd/vacsora fejében megcsinálná ezt Neked.
Erre alkalmas gépet kínából rendelve sem nagyon tudsz venni 50 rugó alatt, és mire megjön, már leszedték a meggyet a fákról..... -
Saccco
nagyúr
válasz
defy456 #56801 üzenetére
Itt van egy
e011_default_new.hex level mode faster tuning
Itt van az NFE verzió, de ehhez kell a Keil a fordításhoz, vagy tudok neked fordítani belőle.
Tutorial videó (angol)
ST link utility - valahol van másik letöltőoldal is. (ez a hivatalos)
szerk.:
A csatlakoztatáshoz: az alaplap alján két pont felirata fel van cserélve, elől jól van jelölve. Nagy jelentősége nincs, ha fordítva kötöd be szimplán nem csinál semmit. -
Banyu
csendes tag
válasz
Misi1979 #56799 üzenetére
Passz, nem tudom így megítélni előre.
Egyelőre még fel kell osztani a területet típusonként "cellákra" azokból ki kell választanom azokat, amik egyáltalán szóba jöhetnek, aztán végigjárni az összest. Még nem mértem fel, hány ilyen terület lesz, de 4000 hektárról beszélünk, amit be kell kategorizálnom műholdfotók alapján. Lehet, hogy 5 lesz, ami alkalmas, lehet, hogy 20, s ezeket kéne rögzítenem, egyelőre még nincs ennyire előrehaladva a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Filmvilág
- ASUS ROG Ally
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch 2
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- PlayStation 5
- sziku69: Szólánc.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Lapierre e-Zesty AM 9.2 Fully carbon Ebike
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁPRILIS MADNESS -30%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest