Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI internet (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-05 18:11:35

LOGOUT.hu

DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#74601) 4Grider válasza Brandynew (#74600) üzenetére


4Grider
nagyúr

Lemaradtál. Az eht-t módosították 1-2 éve, pont azért, hogy ilyet a szolgáltatók ne tehessenek. Nem véletlen, hogy mostanában a hűségidő első néhány hónapjára adnak kedvezményt, a hűségidőszak végén már magasabb a hűséges havidíj...

(#74602) Brandynew válasza 4Grider (#74601) üzenetére


Brandynew
őstag

Ez nekem nagyon furcsa, így olyan, mintha a hűségidő örökké tartana. Mi van pl. az inflációval, akár évtizedeken keresztül lenyeli a szolgáltató, mert egyszer régen volt az előfizetőnek 1 év hűsége?

(#74603) M@Db0Y válasza Brandynew (#74600) üzenetére


M@Db0Y
senior tag

Pedig jogszabály szerint nem rakhatnak át és nem növekedhet automatikusan a havidíjad ha lejárt a szerződés.
Persze vannak mindenféle kiskapuk, meg trükkös szabályértelmezések, de a célja alapvetően az volt, hogy ne tudjanak rákényszeríteni a hűségre ha lejárt a szerződésed, azzal az indokkal, hogy magas lesz a havidíjad.

#74602: Nem kötelező szolgáltatnia hűség lejárta után. Ha nem éri meg nekik akkor felmondják.

[ Szerkesztve ]

(#74604) 4Grider válasza Brandynew (#74602) üzenetére


4Grider
nagyúr

Az inflációra külön szabály vonatkozik. A szolgáltatók évente a határozatlan idejű szerződések díjait a fogyasztói kosár árváltozásához kötötten módosíthatják, illetve bizonyos jogszabályi változások miatti költségnövekedésüket még érvényesíthetik.
De ami a lényeg, a hatályos törvényben most szó szerint ez szerepel:
A határozott időtartamú előfizetői szerződés helyébe lépő új, határozatlan idejű szerződésben meghatározott, az előfizetői szolgáltatásra vonatkozó szerződési feltételek nem lehetnek az előfizetőre nézve hátrányosabbak a korábbi határozott idejű szerződésben szereplő szerződési feltételeknél.

(#74605) Brandynew válasza M@Db0Y (#74603) üzenetére


Brandynew
őstag

Szerintem ez baromira nem fair a szolgáltatók szempontjából. A hűségidő azért van, hogy arra az időszakra az elköteleződésért cserébe alacsonyabb havidíjat biztosítson a szolgáltató. Ha már nincs hűséged, akkor miért járna ugyanaz az alacsony havidíj, mint a hűségidő idején?

Ez nem a felhasználók védelme, hanem a szolgáltatók csesztetése.

[ Szerkesztve ]

(#74606) 4Grider válasza Brandynew (#74605) üzenetére


4Grider
nagyúr

Talán azért, mert az előfizető náluk marad/hosszabbít és ez a szolgáltatónak nem kerül külön költségébe?

(#74607) M@Db0Y válasza Brandynew (#74605) üzenetére


M@Db0Y
senior tag

Szerintem meg az nem volt fair, hogy anno invitelnél ha lejárt a hűségem kb 6000Ft-os havidíjról megemelték 25000Ft-os listaárra a szolgáltatást amíg nem kötöttem hűséget. Digi még nem emelte nekem, most járt le júniusban az okoscsoamg de még nem változott a havidíjam.

(#74608) Brandynew válasza 4Grider (#74606) üzenetére


Brandynew
őstag

Náluk marad, de nem kötelezi el magát náluk.

Megértem az ellenérveket, de én ezt máshogy látom. Egyáltalán nem látom aggályosnak, hogy a hűségidő lejárta után listaárat kell, illetve ezek szerint csak kellett fizetni. Ez teljesen természetes dolog, a hűségidő az egy opcionális kedvezmény, amelyet fix időre vesz igénybe az előfizető.

(#74609) 4Grider válasza Brandynew (#74608) üzenetére


4Grider
nagyúr

Az új előfizető a legdrágább, mert az ő rá sokkal nagyobb költség esik, mint egy már év után lévő előfizetőre. Gondolj a marketing árára (a tv-s reklámok és az óriásplakátok nem a meglévő előfizetők márkahűségét hivatottak erősíteni, hanem az előfizetői bázis növekedését próbálják elérni), vagy ott a bekötési kedvezmény (hívjál ki egy bádogost, és forrasztasd meg az ereszcsatornádat, látni fogod, mibe kerül egy-két szaki egy órája).
Ez alapján pedig nem szép dolog a régi előfizetők hátrányos megkülönböztetése magasabb havidíjakkal még akkor sem, ha esetleg évek óta nincs hűségszerződésük.

(#74610) Brandynew válasza 4Grider (#74609) üzenetére


Brandynew
őstag

Jó, én akkor sem érzem azt, hogy ugyanazt az egykori hűségidős díjat kellene fizetniük azoknak, akiknek már lejárt a hűségidejük. Ez nem fair azokkal szemben, akik eleve a listaárat fizetik, és azokkal szemben sem, akiknek még aktív hűségidejük van. A szolgáltatónak sem jó, mert bevételkiesés, ami visszahat az előfizetőkre is.

Lehet más álláspont is, nekem ez a véleményem.

(#74611) sfdrakex válasza Brandynew (#74610) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

2 évig fizetek hűséget. Utána miért gáz ha marad a hűséges ár, úgy, hogy a szolgáltatónak semmi dolga velem. Kötéskor kapok kedvezményt, hogy maradjak 2 évig. Utána ha marad a kedvezmény, nem megyek máshoz, akkor se ha nincs hűség, ha árat emel, lépek máshoz, na az a bevétel kiesés. Nem az, hogy a hűség lejárata után fizetem a hűséges árat.

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#74612) herdsman12 válasza Brandynew (#74605) üzenetére


herdsman12
őstag

Totál értelmetlen arról vitázni, hogy szerintünk mi lenne a jó.
Ez egy konkrét eset, amiben sokan érintettek. Csak a hatályos jogszabályok alapján lehet és kell értelmezni.
Láthatóan nem olvastad az eredeti felvetést (nem is idézem többet), így meg csak a szokásos értelmetlen vitává fajul a történet.

A díj emelés érvényesítésének meg az az elegáns módja, hogy a szolgáltató szabályosan felmondja a lejáró szerződésed, ismerteti az új lehetőségeket és Te döntesz, hogy új szerződés vagy magasabb díj hűség nélkül vagy lelépsz.

[ Szerkesztve ]

(#74614) DonMaster válasza 4Grider (#74599) üzenetére


DonMaster
addikt

szerintem nem érted

ha van x ideig hüséged, akkor x-et fizetsz addig
amitn lejár az x idö
akkor határozatlan szerzödésbe kerülsz.

ha a határozatlan szerzödés ben foglalt csomagok drágábbak a határozott idejötöl az baj.De itt van 1 kiskapu, amit használ a Digi, azt a oktoberi jogszabály nem tiltja, hogy ha az uj csoamg más és többet is ad tehát az elöfizetöre nézve elönyös változás, akkor azért nem kérhet többletárat a szolgáltató,

De az elöfizetönek a kezében a dolog miszerint felmondja a szerzödést, ahogy a szolgáltatonak is hogy felmondja egyoldalúan határozatlanban.

(#74602) Brandynew v

jogszabály szerint ahgoy irtad örökké olcso marad, kivéve ha elönyös az efi-re nézve a váltás, vagy ha megszünt az a listaáras csomag amiben volt határozottban,.
és itt utobbi van megszünt igy nincs lista ára, emiatt került átt uj csomagra, aminek több az ára.

fellehet mondani ha nem tetszik és lehet menni a másik szolgáltatokhoz nagyságrendekkel drágábban.

[ Szerkesztve ]

LG V30-> Iphone 12 Pro Max

(#74615) trec12


trec12
addikt

Nekünk a Vodás hűség tavaly decemberben lejárt ott sem emelték meg a havidíjakat. Havonta hívogatnak mondjak igen 1 év hűségre de semmi nem változna. Semmi előnnyel nem járna akkor meg minek kérdem én? Hááát... háha megszűnik a csomag.... :B Ugyan, ugyan! :N Meg van másik flottás lehetőség is ill. kettő + van már Digi Mobil is. :D

[ Szerkesztve ]

(#74616) 4Grider válasza DonMaster (#74614) üzenetére


4Grider
nagyúr

Te érted is amit leírsz, vagy csak úgy passzióból irkálsz valamit?

(#74617) DonMaster


DonMaster
addikt

#74616) 4Grider
szerintem te nem réted olvasd ezt végig. és írd le mit értesz ebből meg.

Azon Előfizetők, akik DIGINet 100, DIGINet 100 FTTB, DIGINet 100 Pro csomaggal kötöttek határozatlan idejű előfizetői szerződést, vagy határozott idejű szerződésük határozott ideje már lejárt, 2019. március 1-től DIGINet 100 FTTB 2019 csomagnévvel vehetik igénybe a szolgáltatást. Azon Előfizetők, akik határozott idejű szerződéssel rendelkeznek, a határozott idő lejárta után DIGINet 100 FTTB 2019 csomagnévvel vehetik igénybe a szolgáltatást

Azon Előfizetők, akik DIGINet 100, DIGINet 100 FTTH, DIGINet 100 Pro FTTH, DIGINet 200 FTTH, DIGINet 500 FTTH, DIGINet 1000 FTTH csomagra kötöttek határozatlan idejű előfizetői szerződést, vagy határozott idejű szerződésük már lejárt, 2019. március 1-től DIGINet 1000 FTTH 2019 csomagnévvel vehetik igénybe a szolgáltatást. Azon Előfizetők,akik határozott idejű szerződéssel rendelkeznek, a határozott idő lejárta után DIGINet 1000 FTTH 2019 csomagnévvel vehetik igénybe a szolgáltatást.

márc 1. óta . ÁSZF c melléklet 18.oldal.[link]

[ Szerkesztve ]

LG V30-> Iphone 12 Pro Max

(#74618) sfdrakex válasza 4Grider (#74599) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Határozatlan idősre változik hűség lejárta után, nem határozottra.

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#74619) 4Grider válasza DonMaster (#74617) üzenetére


4Grider
nagyúr

Erre írtam, hogy nem felel meg a hatályos jogszabályoknak. Nem tehetnek ki automatizáltan egy lezárt díjcsomagból, csak ha a díjcsomagot kivezetik. Ha pedig kivezetnek egy díjcsomagot, akkor a kivezetéstől számítva senki nem lehet benne, akár hűséges, akár nem.
Szép is lenne, ha az előfizetők csak egy-két évig használhatnának egy adott díjcsomagot és nem lenne lehetőségük a lezárt csomagban még hosszú éveken keresztül határozatlan ideig szóló szerződéssel benne maradni. A lezárt díjcsomagokra anno minimum 5 év fenntartási idő volt benne a jogszabályban pont ezért.

(#74620) herdsman12 válasza DonMaster (#74617) üzenetére


herdsman12
őstag

Ahhha, akkor ez így ok?
Lehetne még bonyolítani...

(#74621) mcfly82 válasza 4Grider (#74619) üzenetére


mcfly82
tag

"Nem tehetnek ki automatizáltan egy lezárt díjcsomagból, csak ha a díjcsomagot kivezetik."

És mégis kiraktak (majdnem) mindenkit idén tavasszal, akinek már nem volt hűsége... (engem is) :W
:F

[ Szerkesztve ]

(#74622) 4Grider válasza mcfly82 (#74621) üzenetére


4Grider
nagyúr

És te mikor fordultál panasszal a felügyeleti hatósághoz?

(#74623) DonMaster válasza herdsman12 (#74620) üzenetére


DonMaster
addikt

okos csomaggal igen.
okos csomag nélkül számla bug.
mert ez az okos csomag lista ára, nem az uj csomag-é tehát bug, emaitt a digit kell felhivni hogy javitsák,
mostanában elég gyakori a számlával kapcsolatos probléma diginél, emiatt nem a hatoságot kell elsöre hivni hogy roszszámlát kaptam hanem a digi-t.

év elején kb 3orányi számlám lett üszf hivásból . elején még szépszoval utána már elgurult az a bizonyos.
és végeredményben megoldodott, vissza számláztak és mgé jováis irtam több honapot.

LG V30-> Iphone 12 Pro Max

(#74624) ROBREGGAE


ROBREGGAE
tag

Továbbra sem értem miért számlázzák a régit okos csomagként feltüntetve szeptemberre ugyanazzal az árral, miközben lejár augusztus 16.-n a hűség. Akkor miért nem szólnak vagy valami hasonló dolog. Amennyiben ezt küldik, ezt fogom fizetni.

(#74625) herdsman12 válasza DonMaster (#74623) üzenetére


herdsman12
őstag

Szimpi, hogy Te mindig, mindent kapásból vágsz, de, mint írtam az eredeti hsz-ban, az ügyfélszolgálattal kezdtem.

(#74624) ROBREGGAE

Majd, ha pár hónap múlva rájönnek, akkor egybe kiszámlázzák.

[ Szerkesztve ]

(#74626) DonMaster válasza herdsman12 (#74625) üzenetére


DonMaster
addikt

tudom hiszen olvastam,
hivd öket ujra, és menj be személyesen is, mivel számla felveszik a panaszodat és 30napon belül választ kapsz, ha ott is rád hátrányosan hat akkor lehet menni a szervekhez, de elöbb ezeket a köröket lekel furni.
én is irtam személyesne panaszt, amiután kaptam 3honap jováirást.

LG V30-> Iphone 12 Pro Max

(#74627) nonsen5e


nonsen5e
addikt

2-3 órája nettó használhatatlan a net, Budapest XI.
Másnak is?

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#74628) herdsman12 válasza DonMaster (#74626) üzenetére


herdsman12
őstag

Majd beírom, ha lesz válasz.

(#74629) sfdrakex válasza nonsen5e (#74627) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Eszközöket újraindítottad?

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#74630) mcfly82 válasza 4Grider (#74622) üzenetére


mcfly82
tag

Semmikor. Mivel csak azt tudtam, hogy a hűségidő után nem emelhetnek árat (és ez így is volt jó pár hónapig amikor lejárt a hűségem), de azt nem, hogy nem tehetnek át másik csomagba. Jött is ugye mindenkinek a levél, hogy új csomag van (-2019 végezetű), abba áttesznek mindenkit, akinek már nincs hűsége.
Tavasszal sokat ment itt a fórumon a témázás erről, akkor nem igazán lett kikiáltva, hogy ez szabálytalan lenne a DIGI részéről.
Viszont, ha valaki írt panaszt ez ügyben, érdekelne, hogy milyen választ kapott.

(#74631) nonsen5e válasza sfdrakex (#74629) üzenetére


nonsen5e
addikt

Első dolgom volt

[ Szerkesztve ]

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#74632) GOTiBI válasza nonsen5e (#74627) üzenetére


GOTiBI
csendes tag

Nem

Üdv GOTiBI

(#74633) mcfly82 válasza 4Grider (#74622) üzenetére


mcfly82
tag

Megtaláltam, amit kerestem. Itt az ÁSZF arról, hogy átdobták az előfizetőket:
[link]

4. oldal: "Azon Előfizetők, akik DIGITV csomaggal kötöttek határozatlan idejű előfizetői szerződést vagy határozott idejű szerződésük határozott ideje már lejárt, FTTB vagy FTTH technológián veszik igénybe a szolgáltatást, 2019. március 1-től DIGITV 2019 csomagnévvel vehetik igénybe a szolgáltatást."

6. oldal: "Azon Előfizetők, akik DIGINet 100, DIGINet 100 FTTH, DIGINet 100 Pro FTTH, DIGINet 200 FTTH, DIGINet 500 FTTH, DIGINet 1000 FTTH csomagra kötöttek határozatlan idejű előfizetői szerződést, vagy határozott idejű szerződésük már lejárt, 2019. március 1-től DIGINet 1000 FTTH 2019 csomagnévvel vehetik igénybe a szolgáltatást. Azon Előfizetők, akik határozott idejű szerződéssel rendelkeznek, a határozott idő lejárta után DIGINet 1000 FTTH 2019 csomagnévvel vehetik igénybe a szolgáltatást."

Akkor szerinted ez az, ami jogtalan? Ha igen, lett belőle valami (pl. jóváírás, kártérítés, büntetés, stb.)??
Gondolom megreklamálta valaki, na erre lennék kíváncsi, hogy milyen választ kapott.

[ Szerkesztve ]

(#74634) GOTiBI válasza nonsen5e (#74627) üzenetére


GOTiBI
csendes tag

Albertfalva

Üdv GOTiBI

(#74635) nonsen5e válasza GOTiBI (#74634) üzenetére


nonsen5e
addikt

Amikor futtatom nekem is mér ennyit, de 5-10-15 percenként teljesen megszűnik a kapcsolat a külvilággal, ip-címek sem válaszolnak az icmp kérésekre, lehet akkor a router döglődik.
Mondjátok, hogy mostanában már adnak valami használhatóbbat a ZTE H298N-nél. :)

D4 klán: HunPH - invért privát rám

(#74636) woodworm válasza GOTiBI (#74634) üzenetére


woodworm
veterán

Az egyoldalú szerződésmódosítás ügyében felesleges a parttalan vita. Meg kell várni, ha volt bejelentés az ügyben, az NMHH döntését.
Ha valaki emlékszik még rá, tavaly tv csatorna megszűnése miatt ment hasonló vita, és ott az volt a konklúzió, hogy a harmadik fél miatti szerződésmódosítás is fel lehet mondani, akár szerződési időn belül is, hiába nem a szolgáltató a módosítás oka. Ott is kettős volt az értelmezés.

(#74637) Attila 1


Attila 1
tag

Azon Előfizetők, akik határozott idejű szerződéssel rendelkeznek, a határozott idő lejárta után DIGITV 2019 csomagnévvel vehetik igénybe a szolgáltatást.

Azon Előfizetők esetében, akik DIGITV csomag mellett DIGINet 500, DIGINet 500 FTTB, DIGINet 1000, DIGINet 1000 FTTB internet csomaggal is rendelkeznek, vagy MODEMES technológián veszik igénybe a szolgáltatást, csomagmódosításra nem kerül sor.

“Nem kell ahhoz semmi különleges ok, hogy jól érezd magad – egyszerűen elhatározod, hogy azonnal boldog leszel, egyszerűen csak azért, mert élsz, egyszerűen azért, mert így akarod.” (Anthony Robbins)

(#74638) DonMaster válasza nonsen5e (#74635) üzenetére


DonMaster
addikt

terület föggü ha zte területen vagy akko zte-t kapsz maj ujabbat. de bridge-és saját router használat.

LG V30-> Iphone 12 Pro Max

(#74639) MDanny válasza DonMaster (#74638) üzenetére


MDanny
senior tag

Huawei és ZTE területen egyaránt adhatnak Fiberhome An5506-02 ONT-t is.

Xiaomi 11 Lite 5G NE 8/128GB EEA (Yettel VoLTE + Vodafone VoLTE), POCO F3 8/256GB EEA (Telekom VoWiFi); DIGI 1000/300 FTTH, Telekom 250/10 ED3 + Telekom TV M, Direct One Plus HD TV

(#74640) DonMaster válasza MDanny (#74639) üzenetére


DonMaster
addikt

ebben nem lennék biztos ,
de szerintem jobat biztos nem kap minta zte, bridge és saját router továbbra is.
nyilván ha beszarik akkor érdemes cserélni máskép semmi értelme.

LG V30-> Iphone 12 Pro Max

(#74641) MDanny válasza DonMaster (#74640) üzenetére


MDanny
senior tag

Félreértés. Én nem kérdeztem, hanem allítottam, hogy mindkét területen adhatnak Fiberhome-ot, úgyhogy felesleges találgatni, biztos lehetsz benne. A bridge minden esetben rendelkezésre áll, ettől függetlenül szerintem kár örökké a router üzemmódban használt ONT-k ellen beszélni, van akinek elég.

Amúgy a Fiberhome pl. annyival praktikusabb a Diginél használatos másik két eszköznél, hogy engedélyezett benne a DDNS.

[ Szerkesztve ]

Xiaomi 11 Lite 5G NE 8/128GB EEA (Yettel VoLTE + Vodafone VoLTE), POCO F3 8/256GB EEA (Telekom VoWiFi); DIGI 1000/300 FTTH, Telekom 250/10 ED3 + Telekom TV M, Direct One Plus HD TV

(#74642) DonMaster válasza MDanny (#74641) üzenetére


DonMaster
addikt

Te ertettel felre nem kerdesnek vettem ettol meg all az hogy nem biztos hogy kap fiberhome ot mert terulet fuggo lehet az ottani raktarban csak zte van igy azt fog kapni vagy van visszavitt zte azt ugyan ugy megkapja . peraze van akinek jo az ont routermod ban de azok nem jarnak ph ra es nem egy mokodo eszkozt akarnak cserelni . mukodes allat ertsd van nett.
Nekem huaweii 21h val is megy a ddns.

[ Szerkesztve ]

LG V30-> Iphone 12 Pro Max

(#74643) Cr00py válasza DonMaster (#74642) üzenetére


Cr00py
senior tag

Nem raktárkészlet függő.

Én fiberhome-t kaptam. Szomszédnál is kötötték, felmentem segíteni, mert ők nem értenek hozzá, a biztonság kedvéért. A szerelők Huawei-t hoztak, de hiába regisztrálták be, nem csatlakozott. Mondtam, hogy én Fiberhome-t kaptam, majd felhívta az üfsz-t ( vagy valami közvetlenebb száámot - ezt nem tudom - ) és ők is mondták, hogy ezen a területen csak a Fiberhome van. Ekkor jött még 2 telefon, gondolom ekkor regisztrálta " ki " a Huawei-t, majd ismét be kellett regisztrálni a Fiberhome-t amit idő közben kicseréltek. Volt az autóban pár. Ez azonnal működött. Bár hozzá 2 szálas sm drop-t húztak be, feketét, ami vastagabb is, így a kábelezés picit "érdekes" lett, mivel az jóval merevebb. Hozzám csak egy vékony fehér pigtale jött be. ( amit mondjuk nem bánok..így egyszerűbb volt elrejteni.

Az mondjuk érdekes, hogy nem azonos kábelt használnak a szerelők.:D

Alvállalkozók jöttek mind2 esetben. Én jobban jártam, egy ~60-as öregúr jött, akivel egész jól elbeszélgettem. Építettem már pár hálózatot, szal egy nyelvet beszéltünk. A szomszédhoz ketten mentek, egy fiatal srác, akinek látszólag gőze sem olt róla, hogy mit csinál, a másik egy elég goromba tag volt, ő is már 50 felett. A tipikus - a lehető leghamarabb összeb*szom, csak menjen - hozzáállással. Mikor mertem szólni a hegesztés miatt, húzta a szemöldökét. 11dB volt hegesztésnél a loss. :D Valami "ősrégi" gépet használt, a száltörés sem ment igazán, a holder eléggé mozgott a gépben. Kihoztam a saját hegesztőmet, azzal raktuk össze.

Az már csak külön érdekesség, hogy a más előre felszerelt digis fehér dobozok az emeleteken kábelkötegelővel vannak odafogatva a folyosókon lévő kábelelvezetőkhöz + elég szarul, mert a kábeleken lóg konkrétan, ami nem a legjobb opció a pigtail kábel esetében, megnyúlhat.

Már jeleztem üfsz-nél, sőt.. a szerelő is szóvá tette aki nálam volt.. anno ezt fel kellett volna fúrni, de csak oda lett b*szva.

Felfúrnám, de nem az én feladatom, majd megoldják.

(#74644) MDanny válasza DonMaster (#74642) üzenetére


MDanny
senior tag

Te azt írtad, hogy nem lennél biztos, én pedig nem vita tárgyának írtam, hanem felesleges találgatni, mert az illető felkészül, hogy pl. a szomszédnál Huawei van, aztán mégis Fiberhome-ot kap vagy fordítva.

Természetesen megy a Huawei és a ZTE eszközökkel is a DDNS, mert nem az eszköz márkájától függ, az arra kötött helyesen beállított eszköz kommunikálja le az IP cím változását. A Fiberhome konfigurációs menüjében megtalálható a DDNS beállítás, így nincs szükség az utána akasztott eszközön megoldani. A korlátozott digis felületen se a ZTE, se a Huawei esetében nem férsz hozzá a konfigurációs menüben a DDNS beállítási fülhöz.

XVI. kerület, új építésű ikerház, egyik oldalon Huawei ONT, másik oldalon Fiberhome ONT lett kihelyezve. Egy barátomnál elromlott Kistarcsán a fekete ZTE, helyette kapott Fiberhome-ot és működik, ennyi. A jelek szerint bárki bármelyiket kaphatja, "AS" szabvány szerint. Persze lehetnek területek, ahol kimondottan nem működik a Fiberhome, mert a OLT nem támogatja, de ezt nem tudhatjuk előre, az előttem szóló beszámolója alapján néha még ők sem tudják. :)

Xiaomi 11 Lite 5G NE 8/128GB EEA (Yettel VoLTE + Vodafone VoLTE), POCO F3 8/256GB EEA (Telekom VoWiFi); DIGI 1000/300 FTTH, Telekom 250/10 ED3 + Telekom TV M, Direct One Plus HD TV

(#74645) Geth válasza MDanny (#74644) üzenetére


Geth
addikt

És a fiberhomeban milyen a ddns support? Berakhatsz olyat amit esetleg alapból nem támogat? IPv6? Több bejegyzés megoldható, pl. belső hostok címét frissíteni?

(#74646) tr00p3r


tr00p3r
őstag

Gödön (FTTH), kb egy órája kötötte be az ember, és FiberHome-ot kaptam....

[ Szerkesztve ]

(#74647) MDanny válasza Geth (#74645) üzenetére


MDanny
senior tag

Úgy emlékszem a NOIP és a DynDNS benne van és talán még egy harmadik is, de egyedi beállításra nem emlékszem. Csak IPv4-re alkalmazható.

Xiaomi 11 Lite 5G NE 8/128GB EEA (Yettel VoLTE + Vodafone VoLTE), POCO F3 8/256GB EEA (Telekom VoWiFi); DIGI 1000/300 FTTH, Telekom 250/10 ED3 + Telekom TV M, Direct One Plus HD TV

(#74648) Intruder2k5 válasza Geth (#74645) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Bár nem láttam még, de ezt kétlem. Nem jellemző a szolgáltatói eszközökre.

(#74649) Zoli_1980 válasza Geth (#74645) üzenetére


Zoli_1980
csendes újonc

Van 3 előre definiált: 3232.org,dyndns.org,no-ip.com
Ezen kívül van egy negyedik, Other opció, amivel plusz paraméterek beállításával elvileg bármilyen szolgáltatót fel tudsz vinni.
IPv6 beállítást csak a firewallnál látok: IPv6 filtering. Ugyanakkor nem látom, hogy a kapnék IPv6 címet, így pedig nem tudom ez mire jó.

(#74650) ToBeY


ToBeY
nagyúr

Másnak se megy a samsung telón az update?mobilneten ok,de wifin nem kapcsolódik a szerverhez.

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI internet (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.