Hirdetés
-
LOGOUT.hu
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonMaster
addikt
válasz kovacsla #42498 üzenetére
ont-böl kábel lapiba? ugy is 350? ha igen akrko lan driver frissités ráférne.
wifin 750 szép álom jo álom meg minden csak nem kivitelezet még soho eszközökkel .
ha az elsönél ont-böl gépre kábel és emg van a giga akkor a routerben a NAT kivan kapcsolva.
ha a z ont-böl nincs meg a géophez a 350nél több, akkor több eset leeht irj kérlek pontosabb specifikáciot alapirol, mert lehet az a kevés és a router is fasza az ont is csak a lapi kevés neki, nem szabad kizárni ezt sem.mégvalami routeren gyári firm van vagy valmi custom rom van rajta ? utobbinél nincs HW NAT ami miatt meg lehet ez a hiba, ha gyári megnézheted akráé ha van frissebb frisid le bár kétlem hogy ez lenne a hiba de ártani sosem árt.
[ Szerkesztve ]
LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
SoulReaver
veterán
NA át is rakták BRIDGE módba a ZTE cuccot. Most a TP-Linken átraktam PPPOE-re a kapcsolatot, mert előtte a Dinamic IP-vel, már nem ment. Így van net, de még nem teszteltem
-
törölt tag
Most néztem át összefoglalóban, ez a 30-90 napos bekötési idő komoly? Megrendeli az ember, és vár negyed évet?
Mondjuk én még csak másfél hónapja várok, de azért kezd már bosszantó lenni. -
TeeJay
félisten
válasz Attila 1 #42491 üzenetére
szerintem nem poénból kezdték el a Kispesti paneleket fúrni és nem 20év múlva akarnak végezni mivel addig bitang méretű villanyszámlát fognak kifizetni az ELMÜ-nek
szerintem 2év múlva már full FTTH lesz minden most FTTB részMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Attila 1
tag
válasz TeeJay #42504 üzenetére
szerintem 2év múlva már full FTTH lesz minden most FTTB rész.
Ez nagyon rövid határidő !
Mindenhol új gerinc hálózatot kell kihúzni,ez nagyon nagy beruházás nagyon sok pénzbe kerül.Minden lépcsőházba új optikai kábelt kell kiépíteni.Ez is nagyon sok időt vesz igénybe.
[ Szerkesztve ]
“Nem kell ahhoz semmi különleges ok, hogy jól érezd magad – egyszerűen elhatározod, hogy azonnal boldog leszel, egyszerűen csak azért, mert élsz, egyszerűen azért, mert így akarod.” (Anthony Robbins)
-
kovacsla
csendes tag
válasz DonMaster #42501 üzenetére
Szóval a lapiell Latitude E6520, i7 2720, 8gb Ram, Intel 82579LM , Intel AC 7260
Mint írtam csak kábelen sem jön át nekem. De Wifi oldalon minden eszköz tudja, amit kell, mégis csak a fele jön át. Eléggé laikus vagyok a témában, már csak egyre tudok gondolni, hogy valamiért a procinak köze van hozzá, és valljuk be, ez egy kicsit régi típus már. Szóval fogalmam sincs.
A wifi: józan paraszti ésszel azt gondolom, hogy ha adják a kb. 1000-t, a router tud ennyit, a lapiban a vevő tud 750-et, akkor 2m-re a routertől ennek a közelében kellene lenni, nem? Hangsúlyozom:láma vagyok a kérdésben! :-)kovacsla
-
DonMaster
addikt
válasz kovacsla #42507 üzenetére
kábelen router nélkül ppope-t a gép végzi ugy sem több?
cat5e kábel?wiifn a 750 az enm 750 örülsz ha 350 amit ritál emg van.
még ha 1m-re is vagy és ezt komolyan irtam de volt tit nem régiben kifejtve hgoy miért is,routernélkül ha nincs meg a gépen akkor jelensd be hibára.
ha router nélkül emg van akkro a routerben nem nat-ol.
de ettöl függetlenül még a gép is lehet a szükmetszet, bár 350-nél annak a vasnak azért nem kéne elhasalnia.
kell menjen azért 700-at legalább
kábel gépbe router nélkül ha ugyse akkro jelensdbe hibára.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
Flashget
félisten
Hátha valaki nem hallotta..
2017 januártól az internet áfája 18%
2018-tól 5% leszMost 4500Ft-ból 957Ft az ÁFA
Realme GT Master Edition
-
Attila 1
tag
válasz Flashget #42509 üzenetére
Ezt hol hallottad ?
Parlament elfogadta 2017,2018-as áfát ?
2018- as áfa csökkentés parlamenti választás miatt lesz.[ Szerkesztve ]
“Nem kell ahhoz semmi különleges ok, hogy jól érezd magad – egyszerűen elhatározod, hogy azonnal boldog leszel, egyszerűen csak azért, mert élsz, egyszerűen azért, mert így akarod.” (Anthony Robbins)
-
Attila 1
tag
válasz Gyurka6 #42512 üzenetére
Majd az új kormány fogja kitalálni bevezetni az új adót.
[ Szerkesztve ]
-
trec12
addikt
válasz Gyurka6 #42512 üzenetére
Bizony a telekom adó kivezetésének minden telko cég örülne nyilván a Digi is. Elég rendesen megbolondította vele a Matelcsi barátunk a piacot. Aztán meg jött a drágítás mindenhol nyilván mi fizettük meg jó részét. Szerintem a Digi a mobillal is előbbre tartana ha nem lenne telekom adó....
[ Szerkesztve ]
-
Attila 1
tag
válasz trec12 #42514 üzenetére
ÉS a közműadó
Közműadó: érdemben nem csökken, de legalább nem is nő.
A szolgáltatók annak örülhetnek, hogy az új fejlesztéseikre öt évig adómentességet kapnak.2016. évi adótörvény-javaslat szerint új nyomvonalon létesített közművezeték esetén csak az üzembe helyezést követő hatodik év első napjától kell közműadót fizetni. Az adómentesség független a létesítés helyszínétől és a vezeték típusától.
A törvénytervezet elfogadásával azonban más változás is jöhet. A javaslat ugyanis kedvezményt adna a meglévő nyomvonalon végzett hírközlési hálózati fejlesztésekre is, ha azzal a hálózat előfizetői szakaszán lehetővé válna a legalább 100 Mbit/s sebességű adatkapcsolat.
-
trol75
tag
válasz Attila 1 #42505 üzenetére
Szerintem is nagyon rövid az a 2év.
Nálunk (Kiskunhalas) már 2014 tavaszán a Digi romániai anyacége az egész városban kertes, kertvárosi környezetben is kiépítette az optikai kábelt. Fent van az oszlopokon az optika, csak a házakba kellene behúzni. 2014 év végére ígérték, hogy mindenkinek gyors szélessávú internete lesz. Sajnos most 2016-ban még mindig csak a modemes 8Mbps érhető el.
Pedig már nagyon hiányzik a gyors internet. -
haddent
addikt
válasz trol75 #42517 üzenetére
Akkor nem egyedi eset, itt is fenn lógott évek óta. Egyébként ma kiváncsiságból kimentem számolgatni, kertváros 18. kerület, egy GPON -ra nagyon max 6 előfizető jut, de ebből 2 már inkább a másik GPON -hoz és így tovább. Ez tök jó. Bár a gerinchálózat a lényegesebb, nem?
-
rocket
nagyúr
válasz Flashget #42509 üzenetére
Szepen lenyuljak majd a szolgaltatok az AFA csokkentest, indoknak meg ott a sablon, hogy a szinvonal fenttartasahoz muszaj, meg milyen magasak a koltsegeik oruljenek az elofizetok, hogy nem kell pluszba fizetni.
#42514: Telekom adot reges-regen az elofizetok fizetik, mert ervenyesitettek az arakban a szolgaltatok.
Bankado ugyanez.[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Attila 1
tag
válasz haddent #42518 üzenetére
32-es osztást használ a DIGI.
1 dobozra 4 előfizetőt rak.
8 doboz egyenlő egy gpon ággal.“Nem kell ahhoz semmi különleges ok, hogy jól érezd magad – egyszerűen elhatározod, hogy azonnal boldog leszel, egyszerűen csak azért, mert élsz, egyszerűen azért, mert így akarod.” (Anthony Robbins)
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz rocket #42519 üzenetére
Ez nem hús ahol az árak már majdnem visszacsusztak az áfacsökkentés elötti szintre, itt rendes papir van az elötte-utána árról és nem lehet csak ugy emelgetni agyba-főbe. Az áfacsökkentés nem kiesett pénz a szolgáltatóknak és egyszeruen lehet ellenőrizni...
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
bambano
titán
válasz wwenigma #42525 üzenetére
nem teljesen indokolatlan a gondolat, hogy benyelik, mert az árakat mindenhol bruttóban adják meg. tehát ha az ügyfél nem tájékozott, simán fizeti tovább ugyanazt a pénzt, amiből áfa csökkenés után több marad a szolgáltatónak.
az egyetlen komoly akadály az az, hogy az árakat egyrészt le kell jelenteni a hatóságnak, másrészt közzé kell tenni visszamenőleg is. így ha valaki tájékozódni akar, megteheti.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz bambano #42526 üzenetére
Nekem rajta van a szamlan az afa tartalom, szazalekban es forintban is es itt a hatosagi ellenorzes is picit egyszerubb. Husnal annyit mondanak, nott a dizel ara ezert emeltek. Illetve mint korabban is elhangzott, pont a DIGI ervenyesitette a korabbi arcsokkentest is.
De meglatjuk, most hogy lesz viszont szerintem felesleges elore, indokolatlanul barmi ilyesmivel vadolni.
[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
TeeJay
félisten
válasz haddent #42529 üzenetére
sétálj itt a Bókay kert körül, minden utcában ott a zsír új optikai kábel
végig nézel egy utcát és látsz rajta 8-dobozt
mindben egy 4-es splitter tehát annyi fér rá a GPON-ra
mondjuk ha megnézed előfizető 1-2 talán ha van szóval jelen állás szerint az a pár user kapja meg a GPON-t így esélyük nincs kitekerni
bár az is kitalálható hogy sosem lesz meg a 32-es osztás csurig kihasználva mert nem mindenki vált a DIGI-re hiába olcsó és jóMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
zsolt501
nagyúr
válasz TeeJay #42530 üzenetére
A mi lépcsőházunkban már mindenki digis, észre is vehető estefelé a sebességen, de még a TV jelerősségén is, igaz ott nem annyira.
[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
ReFleXx
addikt
100/100-as elofizumat leszeretnem valtani a 100/50-es csomira, ezt meg lehet oldani a digis ügyfelkapun keresztul is vagy mindenkepp fel kell hivni oket esetleg bemenni hozzajuk? Huseg nelküli vagyok.
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
veterán
-
Pharaoh
aktív tag
Hi!
Az optikát hogy szokták behúzni a lakásba? Hugom most kötette be és elég gányul van bekötve. Az optikát csak az előszobáig vitték és a szekrény tetejére tették a modemet, a modem tápja meg a szomszéd szobábol kapja az áramot.
Számomra az lett volna a logikis ha a koax helyére behúzzák az optikát a nappaliig ahol úgyis a tv és számítógép van.Lehet ezért reklamálni hogy rendesen csinálják meg?
-
TeeJay
félisten
válasz Pharaoh #42534 üzenetére
az a baj az optikai szállal hogy nem tudod otthon buzerálni mint az UTP-t vagy KOAX-ot...
én csak a bejárati ajtó mellé húznám be, hegesztenek rá csatlakozót és bedugják az ONT-be
onnan meg menjen az UTP meg KOAX hiszen azokkal ha baj van megoldod az optika szálhoz meg mindig ki kell hívni a szerelőket ami idő meg pénzakinek eddig FTTB volt úgyis az ajtó körül jött be mindkét kábel, na most ott a kettő helyett marad a vékony optikai szál és kész. nem kockáztatnék pláne ott ahol van kutya macska mert ha behúzzák végig a távoli szobába és később megtörik vagy a kutya megrágja akkor szívás lesz főleg hétvégén mivel nem azonnal fognak jönni
én ha saját lakásom lenne ajtó fölé felrakatnám az ONT-t csinálnék oda egy dupla konnektort és lenne áram meg minden, onnan meg elvezetném a szobákba a KOAX-ot a routerhez meg a CAT5e LAN kábelt és pá
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
DonMaster
addikt
válasz Pharaoh #42534 üzenetére
szia
ez a megszokot bekötési mod hgoy ajto vagy ajtotol 1m-ig,
persze ha aki ott van tulaj stb szoval itt a teso-d ha mondta volna hgoy nekem hozátok már ide akkor emg tezsik, gondolom nem tette igy a standerd bekötés let, emelet kellet utp-t is kapjon mivel fix kábelen kell bekössék , olyan nicns hgoy wifin adja , vicces is lenne. ont-töl az elsö pc-ig kelelt kösenek kábelet,
persze ha szolt a tesod érte, mert másrészröl az ont dobozában van 1 db utp kábel ami 1m-es csak hát az gondolom rövid, tehát a bekötésnél pont nem igaz az hogy nem szol szám nem fáj fejem , mert ha nem szolsz hogy hogyan kéred akkor utolag fájhat a fejed hgoy baszus de igy nem jo.
hivd fel öket talán kiküldenek valakit aki megcsinálja kedvedre viszont az már biztos hogy kiszálisi dij-ba lesz minimum..LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
Flashget
félisten
-
TeeJay
félisten
válasz Flashget #42539 üzenetére
szerintem az előszobában az első konnektorig fogják max húzni az optikai szálat utána meg oldd meg UTP-vel meg KOAX kábellel a netet és TV-t
sőt ha a lépcsőházi dobozok kulccsal zárhatóak lennének lakásonként én oda kérném az optikát rakják oda az ONT-t meg a TV átalakítót és onnan behúznám magamhoz a kábelt, bőven jó lenne
persze mivel a lépcsőházi dobozba bárki benyúlhat így az nem játszik
de akkor sem vinném be a lakásba valamelyik szoba sarkába 8méter optikai szállal mert ha megtöri valaki akkor nyekk...Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Flashget
félisten
válasz TeeJay #42540 üzenetére
Voltál nálunk ha emlékszel láttad milyen az előszoba.
Ha a bejárattal szemben állsz bal oldalt mellette van a villanyóra ott mennek a különböző Digis kábelek fel az emeletekre. A fal másik oldalán a lakáson belül ott van egy szekrény meg a hűtő, hozzá sem lehetne férni a konnektorhoz. Ergo el kellene vezetniük min. 6 méterre lévő direkt erre tavaly nyáron kialakított "kütyűs" részhez. Kilenne húzva az UTP ami most ott van helyére menne z optika. leírni tovább tartott mint megcsinálni.
Egyébként anno az UTP-t is a villanyóra szekrényig hozták ott egy toldóra van rátéve ami bejön a lakásba vagy 20 m kábel. Akkor még annyit adtak amennyit kért az user ellenszolgáltatás nélkül. Később vezették be azt ami jelenleg hatályos az ÁSZF szerint.
Mikor itt voltál még minden a nagy szobában volt (router,ZTE,switch), felújítás után kikerültek az eszközök.
Hát a kábeleket eddig sem törte meg senki és ezután sem törné. Nincs se kutya se macska ami megrágná..de előlük is lenne megoldás.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
Simivok
senior tag
Sziasztok
Akinek 1000 megabites netje van, az meg tudná mondani, hogy mekkora volt eddig a legnagyobb le- és feltöltési sebesség (MB/s) amit mért?
Galaxy S23 256GB Cream
-
Simivok
senior tag
Tehát akkor 116mb/s körül jönnek lefele a dolgok?
Galaxy S23 256GB Cream
-
DonMaster
addikt
válasz Simivok #42547 üzenetére
igen ha van elég seed torent nél vagy elég feltöltési sebesség szervernél(weboldalrol letöltés stb ) utobinél pl: linux disztribucio
de mondjuk több letöltés 1idöben akár torent akár nem ugy kijön a 116mb/s
persze proci és ssd mindenn féleképen kell hozzá. vagy valami normális 7200rpm több mint 64mb cache -es hdd sata3-mon.LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest