Hirdetés
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
csak nekem döglődik a hálózat Debrecenben?
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
-
bambano
titán
válasz Viktor77 #7841 üzenetére
"mert a drága T és társai lefizették akit kellett.": amiről ugye tudjuk, hogy marhaság. az engedélyeket a feltételek teljesülése esetén ki kell adni, nincs mérlegelési jogkör.
akinél nincs ez vagy az, az egyrészt azért szív, mert nem jó helyen lakik, másrészt azért, mert ótvaros (volt) a médiatörvény.
-
bambano
titán
és a #7843-ra is:
tartok tőle, hogy a közös képviselőd továbbra is tartotta volna a t-t, mégis bejutott idővel a digi. a kábeljogi nyilatkozatokat is ki kell adni záros határidőn belül, ha nincs valami nagyon nyomós indok. úgyhogy mégis az látszik, hogy hiába is akarna akárki bárkit lefizetni, nem megy hosszútávon.
#7846: a tapasztalat az, hogy a közgyűlésen résztvevők igen nagy százaléka nem ismeri a vonatkozó jogszabályokat. A közös képviselő meg a számvizsgáló bizottság rendszerint ebbe a halmazba tartozik.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
-
-
bambano
titán
Miért felejtené el azt a szót, hogy betárcsázás? A digis pppoe-s hálózaton pont ugyanúgy megy az ügyfél azonosítása, mint régen, a telefonos modemek idején, pont ugyanolyan chat szkript van, minden ugyanolyan.
Ez bizony betárcsázós net, akármennyire is nem tetszik a fogalom.
-
bambano
titán
csak nekem lassú a digi? topnet, Debrecen.
-
bambano
titán
válasz Insolent #13675 üzenetére
attól, hogy gyakran ugyanazt az ip címet kapod vissza, az még dinamikusnak számít, a kiosztás módja miatt.
Az eredeti kérdéshez: én úgy jártam a digivel, hogy amikor bekötötték, sokáig jó volt, viszont mostanában már nincs meg a sebesség harmada sem. ideköltözhetett a környékre pár torrenthuszár vagy letöltőbajnok.
-
bambano
titán
válasz Insolent #13677 üzenetére
panel. oké, hozzáfűznek egy másikat és mi lesz a gerinccel? 80/25-ös netből 12 előfizető is megborít egy gigás gerincet, szóval húznak új optikát is?
Még nem döntöttem el, hogy akarok-e vitatkozni velük, ha tartósan marad ez a helyzet, akkor valószínűleg igen. Viszont pechjük van, én a másik oldalról jövök, kevés lesz az a kis csillagos rész az ászf-ben
-
bambano
titán
válasz Insolent #13680 üzenetére
14 emeletesben lakom, ez 112 lakás és az upcot már teljesen kiszorította a digi. a tegnaptávosok meg 3 év alatt nem értették még meg, hogy teljesen használhatatlan ajánlataik vannak a digi ellen.
hogy jogászféle vagyok-e? nem vagyok jogász, internet szolgáltatóknál vagyok rendszergarázda, úgyhogy valamilyen szintig jogász*féle* is vagyok, szóval mintha házon belülről jönne a támadás
-
bambano
titán
válasz Insolent #13696 üzenetére
ahol 80/25-ös neteket hajigálnak az emberek után, ott nem lehetnek 100-as switchek.
ha túl sok switch lenne egymás után kötve 100 megán, akkor a másodiktól kezdve már senkinek nem lenne meg soha a sávszélessége, mert nem bírná a drót.mivel évekig nem ez volt a helyzet, azt kell feltételeznünk, hogy azért nem ennyire ostobán van összerakva a net. a gigás switchek pedig több gigabitet képesek hardverből switchelni, tehát ha van kapacitás, a switch bírni fogja. következésképp csak az üveg lehet korlátos, ami bejön a házba.
-
-
bambano
titán
válasz wwenigma #13763 üzenetére
azért gáz, mert egy délutáni, kevésbé terhelt időszakban sem tudják kiadni a szerződés szerinti sávszélességet. eddig ez nem volt jellemző.
köszönöm, meg tudom állapítani, hogy melyik tesztelési módszer mire jó.
-
bambano
titán
válasz wwenigma #13767 üzenetére
nem tagadom, de:
- a szerződésnél van erősebb is
- több éve vagyok digis, nálam is mindig maxon jött a cucc, leszámítva az utóbbi 2-3 hetet. még kap egy kis fórt a digi, hogy ezt korrigálja, ha nem, akkor ráesek és abból hangos műsorszám lesz.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz radi8tor #13774 üzenetére
hogy a gagyi pppoe koncentrátoruk kezdi elhagyni magát.
egyébként nekem nem szokott kiugróan rosszat mérni a speedtest. nyilván nem bitre pontosan ugyanazt méri, mint amit magamnak mérek, de az eltérés nem jelentős.visszatérve az eredeti kérdésre: igen, anno a speedtest modemre meg adsl-re volt optimalizálva. de mikor bejöttek a nagyobb szolgáltatások, updatelték.
-
bambano
titán
válasz Flashget #13782 üzenetére
nem ártana utánaszámolni... ahhoz, hogy kihozzon egy 90 Mbps-es sebességet, annyi adatot tölt le, amit egy modemes kapcsolattal fél napig.
következmény: az a hiedelem, hogy nem tervezték át a nagyobb sebességekre, megalapozatlan.
nekem sokkal inkább úgy tűnik, hogy meghatározott ideig tölt le, és amennyi lejön, lejön. ha valaki igényli és lesz rá időm, meg is tudom mérni.
szerk: "ha töltök le hirtelen nagy sebességgel indít és esik vissza a normál értékre.." ez tipikusan a szokásos sebességkorlátozás eredménye.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz wwenigma #13791 üzenetére
pontosan mit nem értesz?
azt nem érted, hogy valójában miért nem kell címet beállítani?
vagy azt nem érted, hogyha pppoe van, akkor miért nem rakunk dhcp klienst az alatta levő interfészre?ha azt nem értenéd, hogy mit állítunk be pppoe-n, az rendben lenne, mert semmit, hiszen ppp-n kapjuk meg a paramétereket.
-
bambano
titán
-
bambano
titán
vedd már észre, hogy pppoe esetén nem az ethernet kártyára beállított fix ip alapján történik a kommunikáció, hanem a pppoe-ba csomagolt ppp-n megkapott konfig alapján.
Ha te tényleg érted a cisco tananyagot, pláne, ha alkalmazni is tudod, nem csak megtanultad a vizsgakérdésekre a választ, akkor ezt neked tudnod kell.
-
bambano
titán
-
bambano
titán
válasz sparks #26324 üzenetére
nem annyira közismert, de a 100.64-es címtartomány elérhetőség szempontjából ugyanúgy privát hálózatnak számít, mint a 192.168.x.x
Ezt az iana belső gerinchálózati ip címtartománynak rezerválta és a routingja ugyanúgy tilos, mint a 192.168.x.x-nek.
a portok nem zárva vannak, hanem nincsenek dnatolva.tehát ha minden helyesen van konfigurálva, akkor 100.64-es címet nem fogsz elérni kívülről.
-
-
-
bambano
titán
válasz TeeJay #28549 üzenetére
na mégegyszer: az a letöltés, ami 10 MBps hasznos adatot tol, az nem 80Mbps fizikai sebesség, hanem több. a switch attól switch, hogy nem fullad le szimmetrikus vonali sebességtől. A sebességproblémádat az okozza, hogyha tolod kifelé a forgalmat, akkor a letöltéshez szükséges nyugta csomagok várakozni kényszerülnek. És viszont.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Matematika topic
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Fujifilm X
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- OLED TV topic
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- TCL LCD és LED TV-k
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- További aktív témák...
- XBOX ONE S/X HDMI IC csere aznapi elkészüléssel, 3 hó garanciával, üzletben!
- PlayStation 5 / PlayStation 4 Fat/Slim/Pro HDMI IC / csatlakozó szerviz, garanciával, üzletből!
- XBOX Series S/X/One/S/X/360 konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül
- XBOX Series/One/S/X/360 konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül
- PlayStation 4/Slim/Pro konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest