Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD Catalyst™ driverek topikja (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#2501) mikk2000 válasza kovi (#2499) üzenetére


mikk2000
őstag

Tehát, ha színház mód aktív, azaz a második kijelzőn csak azt látod ami egy videólejátszó program ablakában látszani kelljen de teljes méretben, és e mellett nem engedi az elsődleges képernyő felbontását tetszés szerint változtatni, az már szerintem is hiba.

Ha most kikapcsolod a Clone módot, akkor engedi beállítani az 1280x1024-et?

(#2502) Attila79 válasza mikk2000 (#2501) üzenetére


Attila79
tag

Persze, hogy engedi, már írta a kollega, de amúgy Vistán nekem is ugyanez a szarság van, csak nem izgatom magam miatta, mert Vista egyenlőre úgyis csak ''kuriózumként'' van fönt.

(#2503) mikk2000 válasza Attila79 (#2502) üzenetére


mikk2000
őstag

A ''kollega'' elég zavarosan fogalmaz, de hadd válaszoljon ő maga.

(#2504) paulus78


paulus78
csendes tag

Catalyst Control Center elindulási gondok
Régi és elégedett Radeon felhasználó vagyok. Nekem is akadtam gondjaim hosszú évek után azzal, hogy nem indul el a Catalyst Control Center.
Itt a fórumon is többen kérdezték és nem találtam normális választ. Utánaolvastam és az információt találtam, hogy engedélyezni kell a CLI.exe-nek a kifelé menő kapcsolatot a tűzfalban, mert más programokkal így kommunikál, még ha ez nekünk nem is logikus....

(#2505) kovi válasza mikk2000 (#2503) üzenetére


kovi
senior tag

Lassan már belefáradok a sok magyarázásban. Nemtudom már egyszerűbben leírni.
Választható clone mód és kiterjesztett mód. A kiterjesztett ugye egy fos, átmegy az egér a másik kijelzőre(tv) ez akkor jó ha két szép TFT van egymás mellé téve illetve áthúzható szépen balról jobbra a program amit futtatsz. Nem ez a lényeg.
De ami az emberek 90%-át érdekli az a clone mód! Ismétlem CLONE !!!
Ennél a módnál a TV-n megjelenik egy külön asztal, amit ha színház módba állítasz akkor a fő monitoron levő media player képe a TV-n teljes képernyősen jelenik meg.
Ekkor az én fő monitorom(TFT) - clone módnál - csak 1024-ben hajlandó működni.

Remélem ez érthető volt már, mert 5éves szinten írtam le... De immáron harmadszor...

Én csak ennyit szeretnék elérni, semmi többet. Annyira bonyolult ez az ATi-nál? Erre kéne nekik gyúrni hogy ezt jól kidolgozzák a sok-sok faszság ami terheli a meghízott contol centert. Tele megannyi szeméttel amit alig használ az átlag felhasználó. Míg az NVidia drivere pont annyit tartalmaz amire szükségünk van. Gyors, nem kell .NET hozzá, s még sorolhatnám az előnyeit.
Elnézést hogy kissé felhúztam magam de amikor egy ekkora cég egy ekkora szart csinál mint az uj CC-s Catalyst szörnyen bosszantó. A felhasználóük szívnak állandóan.
De mostantól NGO driver, azon belül van CP-s verzió.


huhhh

GeForce GTX 295 - The most powerful dual chip graphics card on the planet(!) for gaming and beyond.

(#2506) mikk2000 válasza kovi (#2505) üzenetére


mikk2000
őstag

Érdekes :) Itt a gond pont az, hogy összevissza hadoválsz és nem tudsz értelmesen fogalmazni, ezért is kellett többször konkrétan rékérdeznem arra, hogy most mi is a problémád. Ha látok valakit hogy ennyire értetlenül fogalmaz, azokkal nem szoktam szóba állni, de most éppen úgy volt kedvem.
Na végre kibökted (miután 5 éves gyerek szintjén lassan és tagoltan rákérdeztem :), hogy neked sima színház módnál sem engedi az elsődleges kijelző felbontását feljebb állítani. Na ez tényleg gáz.

Legközelebb ha írsz egy hozzászólást amire választ remélsz, akkor olvasd át többször, és képzeld el magad annak a helyébe, aki olvasni fogja. Ő csak abból tud építkezni, amit te leírsz. Megelőzendő esetleges anyázások kialakulását maradjunk annyiban, hogy lehet hogy az én felfogásom gyengébb az átlagosnál, vagy a te fogalmazó és kifejező készséged gyengébb az elvártnál.

(#2507) ArmanD. válasza kovi (#2505) üzenetére


ArmanD.
őstag

A legyegyszerübb minél jobban leegyszerűsíteni a dolgot. Nem kell a Net + CCC, csak a driver meg az Ati Tray Tools. Ennyi...

Az én prblémámra kicsit lentebb tud vki megoldást? :F

Öreg vagyok már bohócnak!

(#2508) mikk2000 válasza ArmanD. (#2494) üzenetére


mikk2000
őstag

Mivel egyetlenegy játéknál jön csak elő, és keresném a játék fórumait, és kérdeznék :)
Akár a játék hibája is lehet.

Sokat segíteghet ha a google-ba beírod a hibaüzenet egy részét idézőjelekkel hogy egyben legyen, plussz azt hogy COD. Ez általában mindenre. Gondolom ez valami game

Van hogy egy játék megsínyli a driverváltást, első körben alapra kéne hozni a grafikai beállításokat, erre vagy külön programja van, vagy a megfelelő ini-t kell kitöröli (arhiválás után).
vagy lementeni a save-kat, uninstall, delete teljes könyvtár+ini/save könyvtár, install, save vissza. Nem segít ld. feljebb.

(#2509) ArmanD. válasza mikk2000 (#2508) üzenetére


ArmanD.
őstag

Rendben köszi a segítséget. Amúgy most Új win-t installáltam és ha ez nem segít akkor game reinstall is lesz :R

[Szerkesztve]

Öreg vagyok már bohócnak!

(#2510) kovi válasza mikk2000 (#2506) üzenetére


kovi
senior tag

Hát eddig a 4 éves PH-s pályafutásom alatt csak veled van gond. Érdekes...
Na akkor hol a hiba. :((

GeForce GTX 295 - The most powerful dual chip graphics card on the planet(!) for gaming and beyond.

(#2511) kovi válasza ArmanD. (#2509) üzenetére


kovi
senior tag

Armand!

Van olyan driver ami 7.3 Catalyst és Control panel keveréke. NGO driver. Az NGo oldaláról le tudod tölteni. Ez már tetszik.. Próbáld ki!

GeForce GTX 295 - The most powerful dual chip graphics card on the planet(!) for gaming and beyond.

(#2512) Bosco_


Bosco_
csendes tag

32 bites xp-re lehet tenni 64 bites drivert?

(#2513) Bosco_


Bosco_
csendes tag

Melyik catalyst drivert érdemes feltenni 1950XT-hez?

(#2514) ArmanD. válasza Bosco_ (#2513) üzenetére


ArmanD.
őstag

Tedd a legújabb 7.3-ast és ha lehet 32 bites-hez 32 bites drivert :R

Öreg vagyok már bohócnak!

(#2515) kovi válasza Bosco_ (#2513) üzenetére


kovi
senior tag


Szia,
jobb oldalt látod a 7.3 Catalyst + CP (control panel)
[link]
[kép]

Ezt a drivert töltöttem le én is és tökéletes, már jól működik a TV-n is a kép. Ráadásul nem is fogja a gépet, mint a CC.

GeForce GTX 295 - The most powerful dual chip graphics card on the planet(!) for gaming and beyond.

(#2516) mikk2000 válasza kovi (#2510) üzenetére


mikk2000
őstag

Ime, mit írtál először :

sziasztok

Akövetkező problémám van, windows vista oprendszeren az uj (7.3) catalyst driverrel nemtudom beállítani a clone modot a CC-ben. A monitorom Samsung 913N, s ugye 1280x1024-ben használnám, de amint beállítom hogy clone-ozza a képet, átugrik a monitorom 1024x768-ra s nemlehet sehol feljebb állítani.

Komolyan mondom GeForce-nál pikk-pakk és kész, de ha tudom hogy ennyi szopás lesz az AMD szutykával akkor nem veszek x1950-est. Bár szegény kártya nem tehet róla.


A kép klónozása nem egyenlő a színház móddal, erre adtam tippet és erre kérdeztem rá, mivel ebben a hsz-edben pontatlanul és félreérthetően adtad elő a mondandód.
Továbbá ismertettem veled az általad használni kívánt eszközök fizikai paramétereit, nevezetesen a képfelbontást.

Nekem viszont már sokakkal volt konfliktusom (sokakkal ellentétben én nem vagyok a tipikus seggnyaló magyar), sokakat le is hülyéztem, operátort is küldtem már el a picsába, de olyanra nem nagyon emlékszem hogy valaki pontatlanul fogalmazott és emiatt még ő volt felháborodva. Szerintem higgadj le, tekints magadba, és ha úgy gondolod hogy a problémát nem tudod megoldani, akkor sok más okos emberhez hasonlóan ne tököréssz a vista-nak nevezett valamivel, hanem használj XP-t, és akkor állj át, amikor a vista működőképes lesz.

A PH amúgy nem egy szaktanfolyam, tehát az hogy 4 éve itt vagy, az semmit nem jelent, ha valakit meg akarsz győzni akkor idézéssel és érvekkel próbáld. :)

(#2517) kovi válasza mikk2000 (#2516) üzenetére


kovi
senior tag

Te meg ne hidd magad okosnak mert semmi kurva okosságot nem mondtál. csak 10 hsz-en keresztül beszélsz ürességet.
De veled van a baj, mert nehezen értesz meg dolgokat.

GeForce GTX 295 - The most powerful dual chip graphics card on the planet(!) for gaming and beyond.

(#2518) mikk2000 válasza kovi (#2517) üzenetére


mikk2000
őstag

Maradj meg ebben a hitedben ha jólesik. Akik olvassák a topikot majd eldöntik hogy te tudsz rosszul fogalmazni vagy én értek nehezen dolgokat.
Addig is, én élvezem a hibátlanul működő rendszeremet, te pedig mint nagy hozzáértő, szenvedj a hibásan működő sajátoddal.

(#2519) kovi válasza mikk2000 (#2518) üzenetére


kovi
senior tag

Látod, megint nem olvastál figyelmesen. Te melyik topicot olvasod?
#2515 -> Ezt a drivert töltöttem le én is és tökéletes, már jól működik a TV-n is a kép. Ráadásul nem is fogja a gépet, mint a CC.

Te meg mit osztod az észt? Felraksz egy drivert de azt sem tudod mi benne mi. Össze vissza irogálsz ráadásul hozzáértőnek titálod magad. Aztán eszed nulla.

GeForce GTX 295 - The most powerful dual chip graphics card on the planet(!) for gaming and beyond.

(#2520) mikk2000 válasza kovi (#2519) üzenetére


mikk2000
őstag

Te meg mit osztod az észt? Felraksz egy drivert de azt sem tudod mi benne mi. Össze vissza irogálsz ráadásul hozzáértőnek titálod magad. Aztán eszed nulla.

Gratulálok! 4éves Prohardveres pályafutásodnak csúcspontja ez a mondat. Nem az én hozászólásomra reagáltál, ergó ez nem nekem szól. Márpedig ha nem nekem szól, minek olvassam el? Elég feldolgozni azt a szemetet amit nekem írogatsz. Próbálj megnyugodni, és beletörődni abba hogy olyan vagy amilyen. Legközelebb ha gondod van, sem itt, sem máshol ne kérj segítséget, mert rajtad kívül ügye mindenki hülye. Lassan le is állhatsz, mert nem kívánok veled és a stílusoddal foglalkozni, azt hiszem ez érthető :)

(#2521) kovi válasza mikk2000 (#2520) üzenetére


kovi
senior tag

Miért te milyen vagy? itt a PH!-n mit keresel? Kímélj meg minket a mocskos modorodtól.

[Szerkesztve]

GeForce GTX 295 - The most powerful dual chip graphics card on the planet(!) for gaming and beyond.

(#2522) ollie válasza kovi (#2499) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Clone módnál mindkét kijelző felbontásának meg kell egyeznie. Tehát ha az egyik max 1024x768-at bír, akkor a másik is max annyiban fog menni.

***

(#2523) mikk2000 válasza kovi (#2521) üzenetére


mikk2000
őstag

Ne égesd tovább magad, bár hogy a szocik lerombolták az országos pszichiátria intézetet tényleg gondban lehetsz hogy hogyan tovább. :)

(#2524) mikk2000


mikk2000
őstag

Tudja valaki amúgy hogy ez a kovi nevű faszkalap hogy került ide, és mitől lett ilyen nagy a pofája?

(#2525) Attila79 válasza ollie (#2522) üzenetére


Attila79
tag

Nálam 1280x1024-ben megy a monitor, a TV meg 1024x768-ban (ez a max felbontása). Csak így gyakorlatilag nem tudja az egész képet mutatni.

(#2526) ollie válasza Attila79 (#2525) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Igaz, úgy értettem, hogy mindkét desktop felbontásának meg kell egyeznie.

***

(#2527) #67688960


#67688960
törölt tag

a kiterjesztett asztal a második megjelenítő színház módban- beállítás teljesen jó filmnézéshez
csak használjatok classik media playert hozzá ha 16:9-es a másik megjelenítő az szépen rá teszi neki a jelet

(#2528) Attila79


Attila79
tag

Az mitől lehet, hogy az ''and'' jelet nem hajlandó beírni a billentyűzet? Pedig CCC-ben letiltottam a hotkeys-t. Csak azóta van ilyen gondom, mióta Ati kártyám van. Vmelyik másik drivernél is előjött, de amikor letiltottam a hotkeys-t, akkor megoldódott.
Most 7.3 van fönt.

(#2529) bebar válasza Attila79 (#2528) üzenetére


bebar
aktív tag

Ezt jó hogy felhoztad, nálam is dettó ez a helyzet.

(#2530) Skynet258


Skynet258
veterán

Sziasztok! Biztos szeretitek az ilyen idióta kérdéseket, de azért felteszem, mert nem egyértelmű még mindig számomra:

Nemrég még nVidiám volt, szal tom, hogy a Vistás driverek eléggé tré szinten vannak még (játék alatti telj. gondolok). Most viszont újra Radeon-os lettem, és nem tudom, fent kell e tartanom az XP-t játék céljából...igazából váltanék már végérvényesen Vistára.
Tehát összefoglalva: A Catalyst hogy teljesit játékok alatt Vistán? Ha csak pár fps minusz, az nem számit, de az nVidia jóval sz*rabb volt ennél... :DDD

Előre is köszönöm!

https://geekpulse.hu

(#2531) tibigym


tibigym
tag

Sziasztok!

Nekem idáig mindig Nvidia kártyáim voltak, de most váltottam egy Hightech Radeon 9600XT-re 128Mb/128bit. Mivel Radeon téren teljesen szűz vagyok találtam 2 Drivert? amiket felraktam (7-3_XP_DD_43737 7_3_XP_DD_CCC_wdm_enu_43737) A kártya megy hibátlanul csak mikor bekapcsolom a gépet valami MOM.exe hibát észlel és leáll. Ez Nvidiával nem volt. Remélem minden lényegeset leírtam. Amúgy SP2-es XP-t használok.

Válaszotokat előre is köszönöm!

Samsung Galaxy S3

(#2532) Thrawn válasza tibigym (#2531) üzenetére


Thrawn
félisten

Tedd fel a .NET Framework 1+SP-t, .NET 2+SP-t és a .NET 3-at. Kell a Catalyst Control Centernek.

Skynet258: nálam jól futnak a játékok (jelenleg a S.T.A.L.K.E.R), egyes OpenGL-re írtakkal gond lehet. XPSP2 kompatibilitási mód segíthet ezeken.

[Szerkesztve]

Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł

(#2533) tibigym válasza Thrawn (#2532) üzenetére


tibigym
tag

Köszönöm kipróbálom! :R

Samsung Galaxy S3

(#2534) Skynet258 válasza Thrawn (#2532) üzenetére


Skynet258
veterán

Thanks, akkor holnap megejtek pár próbát (reggelig még meló... :((( ), aztán ha minden ok, XP format :DDD

https://geekpulse.hu

(#2535) bebar


bebar
aktív tag

WDM Integrated Driver-t fontos felrakni?

Ill. a Complete Avivo, és HidraVision?

THX!

(#2536) Thrawn válasza bebar (#2535) üzenetére


Thrawn
félisten

WDM kell ha AIW kártyád van
AVIVO is kellhet ha X1xxx sorozatú a kártyád, Hydravision nem létszükséglet szerintem.

Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł

(#2537) bebar válasza Thrawn (#2536) üzenetére


bebar
aktív tag

Jó kérdések..
X1650XT

(#2538) ftc válasza bebar (#2537) üzenetére


ftc
nagyúr

AIW tuti nicnsen mert befejezte az Ati még anno...túl drága volt....

neked max az avivo driver kell

(#2539) Thrawn válasza ftc (#2538) üzenetére


Thrawn
félisten

Érdekes, az R600-on is van Theatre chip :U

Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł

(#2540) ftc válasza Thrawn (#2539) üzenetére


ftc
nagyúr

AIW full mást jelent :U

All in Wonder
pl ez egy olyan kártya ami a képen van:[link]

a Theatre chip a videó feldolgozást teszi lehetővé.... ezt kiegészitve meg kapnád az AIW-t

(#2541) Thrawn válasza ftc (#2540) üzenetére


Thrawn
félisten

Na ja, de Theatre chip nélkül AIW sincs, vagy tévedek? Milyen kiegészítők kellenek még hozzá? Gondolom a TV vevő áramkörök, meg a Video In/OUT csatlakozók.

Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł

(#2542) ftc válasza Thrawn (#2541) üzenetére


ftc
nagyúr

nincs ,de hogy AIW mnősitést kapjon valami az amit oda irtál és még FM rádió és speciális kártya kialakítás az interferenciák kiszűrésére...

X700-n is volt Theater chip... volt is rajta VIVO....kb erre van a chip kódolásra...

de X1650XT-n sztem nincs amiket eddig láttam azon nem volt...

(#2543) Attila79 válasza Attila79 (#2528) üzenetére


Attila79
tag

#2528 vki?

(#2544) bebar válasza Thrawn (#2536) üzenetére


bebar
aktív tag

Úgy néz ki, jobb ez a CP.
Vista alá is van?

Viszont itt hol lehet a színt szabályozni, azt nem találom..

(#2545) PeL


PeL
addikt

Valaki tudna nekem belinkelni CONTROL PANEL-es Catalyst drivereket 7.1-től újabbakat ?
Sürgős lenne, THX

(#2546) Shim válasza PeL (#2545) üzenetére


Shim
őstag

ATI Catalyst 7.3 (CP) [link]

Religion – causing genocides over differing imaginary friends

(#2547) PeL válasza Shim (#2546) üzenetére


PeL
addikt

És ez nem gáz hogy ''haxolt'' driver ? Már abban az értelemben hogy stabilitás meg megbízhatóság szempontjából...

amúgy köszi :R

[Szerkesztve]

(#2548) Shim válasza PeL (#2547) üzenetére


Shim
őstag

Nem lesz gáz. Ha meg mégis problémába futnál, akkor ott van az Omegadriver, mint másik alternatíva. Vagy sima ATI driver + ATI Tray Tools.
A lehetőságek tárháza (közel) végtelen :)

Religion – causing genocides over differing imaginary friends

(#2549) Achill3uS


Achill3uS
veterán

üdv, felraktam a legfrissebb catalyst-et és a dotnet marhaságot amit kért ahhoz h müködjön, erre win inditáskor ez a kép fogad (és továbbra sem jön be): [link]
(a kari egy X1950XTX ha számít) vki járt már így? v ez gyakori? vmi megoldás? :R

[Szerkesztve]

"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)

(#2550) Achill3uS válasza Achill3uS (#2549) üzenetére


Achill3uS
veterán

nah, 3. reinstall megoldotta :D

"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD Catalyst™ driverek topikja (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.