Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD Catalyst™ driverek topikja (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#3001) kertsa válasza Thrawn (#3000) üzenetére


kertsa
senior tag

Kössz!

up :DD

(#3002) Skica


Skica
őstag

A monitor:
[link]

ATI 2600XT (Gigabyte) DVI, LG 19” Wide monitor (1440x900 75Hz), Catalyst 7.10, a gond az hogy csak 60Hz-et enged beállítani. Monitor driver is telepítve, de nem engedi csak a 60Hz-te. Kipróbáltam analóg bemenetről is, de a helyzet változatlan. NV 8600GT-vel minden tökéletesen ment, próbáltam az ATI Tools-t is, de azzal sem megy. Ha a direkt frissítésre kapcsolok a driverben, a kép elmegy. Mi a megoldás? :F

[ Szerkesztve ]

.: No Comment Grp:.

(#3003) mikk2000 válasza Skica (#3002) üzenetére


mikk2000
őstag

Valami baja lehet tényleg ennek a catalystnek frissítésügyileg :) Mondjuk vigasztaljon az, hogy a doksijában a 60Hz szerepel mint ajánlott érték. Láttad amúgy 75-el is, volt valami különbség hogy ennyire hiányzik?

(#3004) SteveButabi


SteveButabi
csendes tag

Hi!

Az mitől van, hogy leszedtem a legújabb (7.1-es, ezt a számozást nem értem, mert elvileg a 7.9-nek kéne lennie, de 2007.okt.11-i dátumu a driver) catalyst-t, de az overdrive nem megy. Hibajelenség: Overdrive van, felhuzom, rányomok az appyly-ra vagy test-re, és visszaáll eredetibe az egész!
Sapphire 2600xt-m van!

Köszi!

(#3005) littlelion21


littlelion21
addikt

Üdv!
Lehet, h nem illik ilyen amatőr kérdést feltenni, de mégis felteszem: a jelenlegi 7.9-es drivert szándékozom lecserélni a 7.7-esre. Az ATI oldalán meg is találtam a 7.7-est, de a 3 összetevője van fent, külön-külön letölthetően: a Display Driver,a CCC, és a WDM Driver.
Ezeket egymás után installáljam, v hogy a francba telepítsem?

(#3006) mikk2000 válasza mikk2000 (#3003) üzenetére


mikk2000
őstag

Ejj de kíváncsi lettem volna pedig :)

(#3007) mikk2000 válasza littlelion21 (#3005) üzenetére


mikk2000
őstag

Szia!

Először is ha van fenn ATI driver, akkor uninstalláld, vezérlőpult/programok elt/hoz/Ati
Ezután érdemes lehet (újraindítás után és csökkentett módban) valamilyen kifejezetten vga driver eltávolító segédprogit is lefuttatni, a driver sweeper pl. ingyenes.

Én úgy láttam egyben is ott szokott lenni, de ha csak külön van meg, akkor először felteszed a Display Drivert, utána újraindítod a gépet (ahogy ajánlja is). Az első indulás lassabban fog megtörténni mivel teszteket fog futtatni a driver, tehát ne idegeskedj.
A CCC arra szolgál hogy grafikusan beállíthasd a különböző 3D paramétereket (AA/Aniso stb) ill hogy menedzseld a megjelenítőket (elsődleges/másodlagos/klón mód stb). Erre nagy szükség nincs, ha az adott játékban is be tudod állítani ezeket a jellemzőket, és nem variálsz megjelenítőkkel. Persze felteheted, de sokan nem szeretik mert lassan indul, s emiatt a rendszerindulás is lassabb, és néha nem indul, .Net kell neki, stb :) Én pl régóta mást használok 3D állítgatásra, egyszerűbb az AtiTool, komolyabb és konfortosabb az AtiTrayTools, és vannak mások is.
A WDM driver szerintem akkor kell ha a kártyádnak van video bemenete.

(#3008) BPFeri válasza littlelion21 (#3005) üzenetére


BPFeri
senior tag

Szia ! :C

mikk2000 :R -nek igaza van .. tsak a DisplayDriver -t tedd fel a többi felejtős ( kivéve ha VIVO -s a VGA -d akkor kell a WDM is) , ha tuningolni szeretnél a ATT -t használj !

Üdv, F.

[ Szerkesztve ]

....

(#3009) ollie válasza littlelion21 (#3005) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

ITT megtalálod egyben, akár a CP-s változatát is.

***

(#3010) littlelion21


littlelion21
addikt

mikk2000, BPFeri: köszönöm a felvilágosítást&segítséget!
ollie: milyen az a Cp-változat? :F

[ Szerkesztve ]

(#3011) ollie válasza littlelion21 (#3010) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Nincs CCC, helyette a több éves Control Panel van (nem kell hozzá .NET keretrendszer és nagyon gyors, viszont nem minden funkció érhető el. Viszont ott van cserébe az ATT, ha kell).

***

(#3012) dangerzone


dangerzone
addikt

Sziasztok! A 7.10-es catalyst-tel van olyan gondom, hogy uninstallálom a régi drivereket, felteszem ezt az újat, úgy látszik működik. De mikor el akarok indítani egy játékot, akkor direct x hibát ír ki, meg hogy győződjek meg róla, hogy a gépem megfelel-e a rendszerkövetelményeknek. Namármost a legújabb direct x van a gépre telepítve. .Net 2.0 is van. És ugyanez volt a helyzet a régi 9600-as radeonom meg a mostani x1950 gt esetében...ugyanez a hibaüzenet. Ha valaki tudna vmi értelmeset mondani ez ügyben, annak nagyon hálás lennék! ;)

(#3013) ollie válasza dangerzone (#3012) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Ha máshogy nem megy, Windows újratelepítéssel még próbálkozhatsz.

***

(#3014) Blizzard.9 válasza dangerzone (#3012) üzenetére


Blizzard.9
tag

Hello
Nekem is ugyan ez a problámám a 7.10-el...
Ha felrakom akkor egy game se indul el, mind hibaüzenetet dob.
Leszedtem, most megy minden mint elötte.

(#3015) Balus


Balus
tag

Sziasztok!

Vettem egy AGP-s HD2600 PRO-t, és kisebb problémáim vannak az új catalysttal.

Pontosabban nem ismeri fel a kártyát telepítésnél.

Alapból 7.8-as Catalistot adtak hozzá, azzal nincsen gond. Feltelepül simán, de amikor a 7.10-zel próbálkozok, akkor baj van.

Próbáltam kézzel telepíteni, de akkor fekete halál lesz 3D-s alkalmazások elindításakor,

Driver cleanert már próbáltam de nem működik.

(#3016) ollie válasza Balus (#3015) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Akkor maradj a 7.8-nál.

***

(#3017) Balus válasza ollie (#3016) üzenetére


Balus
tag

Azt csinálom. De ha valakinek van valami ötlete zt is szívesen venném...

(#3018) codec válasza dangerzone (#3012) üzenetére


codec
senior tag

Ha agp-s rendszered van elfelejtheted a 7.7-es catalyst feletti drivereket, ezáltal hiába a jó karid ha új játékkal szeretnél játszani és annak nem elég a régi driver.
Én pont emiatt vagyok kénytelen áttérni nvidiára(nemszívesen), pedig az ati-s kártyák kicsit jobbak, de a driverek...:(
pci-s rendszernél nincs ilyen probléma.

Az intelligencia hiánya gyógyíthatatlan betegség, azonban a tünetei jól kezelhetőek!

(#3019) VaniliásRönk válasza codec (#3018) üzenetére


VaniliásRönk
nagyúr

Ez hülyeség, van AGP-s 2400 és 2600 is, nem szüntetik meg a támogatásukat, hirtelen rákerestem google-lel és első helyen dobta ki hogy a 7.9-ben javítva vannak a 7.8-as AGP-s hibái.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#3020) Balus válasza codec (#3018) üzenetére


Balus
tag

Szerintem sem szűntetik meg a támogatást. Nem is azzal lenne a baj, mert a 7.8-as drivert adták alapból a kártyához. Ami ugye nem a "támogatott" 7.7 :F

(#3021) dangerzone


dangerzone
addikt

Hát én meg remélem hogy nem szüntetik meg a támogatást. Meg sztem tökre hülyeség lenne. Ennyi erővel tök feleslegesen vettem meg az AGP-s x1950 gt-met 32000-ért...
Viszont akkor még mindig nem tudja senki mi a baj a 7.10 es catalystekkel, hogy baszakszik AGP-n?

(#3022) VaniliásRönk válasza dangerzone (#3021) üzenetére


VaniliásRönk
nagyúr

7.9 sem működik?

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#3023) Mackósajt


Mackósajt
senior tag

Belefutottam egy csúnya problémába. Telepítettem a 7.9-es catalystot, de előtte elfelejtettem törölni a 6.3-at. Azóta nem indulnak el a 3D-s játékok, illetve kilépnek abban a pillanatban, amikor megpróbálnak az indítóablakukból teljes képernyőre állni / átvenni a felületet. A Warcraft III pl. unable to initialize DirectX üzenet ad, mások semmit.

Persze letöröltem a 7.9-et az uninstal utilytivel, és kézzel leírtottam a 6.3 fennmaradt fájljait is (bár attól tartok a registryben maradt egy s más), majd újratelepítettem a 7.9-et, de nem segített.

A Windows felügyeleti eszközök közt megnéztem a rendszer eseménynaplót, és kiderült, hogy egy bizonyos ati2mtag ad "CRT invalid display type" hibát valahányszor játékot indítanék.

Egyébként a videokártya felismerésével semmi gond, pedig ez is AGP-s (ezt az alanti hozzászólásokra mondom), és minden rendben lévőnek, és működőnek látszik. Aalapban sehol egy hibaüzenet, stb., csak épp játszani nem lehet... (Legalábbis viszonylag fiatalabb játékokkal. A Planescape Torment elindul.)

Mit lehet itt tenni szerintetek? Már kezd felrémleni előttem, hogy 2,5 éve windowsomat kénytelen leszek leírtani egy ilyen hülyeség miatt... Bár nem világos, hogy a hiba tényleg a letörlés nélküli telepítés miatt lépett fel, vagy a 7.9 alapból hozza.

[ Szerkesztve ]

(#3024) VaniliásRönk válasza Mackósajt (#3023) üzenetére


VaniliásRönk
nagyúr

Uninstallálod az összes ATi drivert (nem kell kézzel matatni), aztán a DriverCleanerrel lepucolod a maradékot. Ha az sem segít akkor marad a Windows reinstall.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#3025) Mackósajt válasza Mackósajt (#3023) üzenetére


Mackósajt
senior tag

Most látom, hogy sok tekintetben hasonló gondjaik másoknak is vannak... Asszem megpróbálkozom azzal, hogy alapos irtás után visszateszek valami tavalyi drivert. A kártyámhoz már úgysem nagyon lehetnek újdonságok.

Azért kiváncsian várom tud e valaki megoldással szolgálni.

Vaniliásrönk

Az uninstal leszedi a régebbi verziók maradványait is? Mert magát az ATI könyvtárat teljesen érintetlenül hagyja, az biztos. Azt várná az ember, hogy egy uninstal tényleg leszedi a cuccot, nem csak a működését szünteti meg...

A CRT invalid diplay type üzenethez mit szólsz? :))

Mindenesetre kipróbálom a módszered.

[ Szerkesztve ]

(#3026) VaniliásRönk válasza Mackósajt (#3025) üzenetére


VaniliásRönk
nagyúr

:F A C:\ATi-ba a telepítőkészlet kerül, azt akár te magad is törölheted egy mozdulattal, de ha ott marad akkor is max. a helyet foglalja.

Egy operációs rendszernek sincs tökéletes csomagkezelése, és szinte egyik programot sem írják meg úgy hogy tökéletesen kipucolja magát uninstallálásnál, ez van, ezért készült az előbb linkelt DriverCleaner, hogy ha szükséges le tud pucolni a drivermaradékokat.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#3027) Mackósajt válasza VaniliásRönk (#3024) üzenetére


Mackósajt
senior tag

Végigcsináltam az irtást a driver cleanerrel, majd újratelepítettem, de nem változott semmi. A eseménynapló szerint az "ati2mtag" továbbra is "CRT invalid display type" hibát jelez játékindításkor (ill. eleve a gép indulásakor is), a játékok nem mennek.

A megoldás asszem az lesz, hogy kukázom az új drivert, és visszatérek egy ilyanhoz, ami működik. (Ha ez sem segít, akkor windows reinstall. :((( )

Érdekes egyébként, hogy valakinek, aki pontosan ezzel a hibaüzenettel találkozott a 7.7 alatt, azt javasolták a HWSW-n, hogy tegye fel a 7.9-et, mert az "tökéletes". :D

[ Szerkesztve ]

(#3028) VaniliásRönk válasza Mackósajt (#3027) üzenetére


VaniliásRönk
nagyúr

X800-ra felesleges ennyire új drivert rakni, nekem 7.8-as van a 9550-emen, de pl. 7.4-gyel és korábbiakkal is ugyanilyen gyors (lassú :D) volt, szóval nyugodtan pakolj rá régit.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#3029) Mackósajt válasza VaniliásRönk (#3028) üzenetére


Mackósajt
senior tag

A legújabb driver volt leginkább kéznél. :B

A 7.6-al minden hibátlan. Ezt most vegyem úgy, hogy 7.7-től nem támogatott a kártyám? Valszeg semmi konkrét hátrány nem ér miatta, de akkor is flusztráló...

(#3030) codec válasza VaniliásRönk (#3019) üzenetére


codec
senior tag

Miért is hülyeség, mert te azt mondod??
Egy szóval nem mondtam hogy megszűnik az agp támogatása.
a 7.7-es kat. felett hibás az AGP kezelése a driverben, emiatt problémák vannak d3d-vel rengeteg játékban.
Olvasgass külföldi fórumotokat, mindenhol panaszkodnak a rossz agp kezelésre.

Az intelligencia hiánya gyógyíthatatlan betegség, azonban a tünetei jól kezelhetőek!

(#3031) VaniliásRönk válasza codec (#3030) üzenetére


VaniliásRönk
nagyúr

Nem azért mert én mondtam, hanem azért mert így van, régi vasakkal már nem foglalkoznak, nem optimalizáljnak rájuk, max. akkor érdemes felrakni egy újabbat ha valami gond van.
Franc se olvas külföldi fórumokat. :D
Mint már írtam a 9550-emen szépen muzsikál a 7.8-as hotfix driver, szóval max. a Rialto chipekkel lehet valami zűr, nem zusammen az összes AGP-s Radeonnal. Meg fogják oldani csak idő kérdése, úgysem kell egy évet várni új driverre mint nVidiáéknál.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#3032) dangerzone


dangerzone
addikt

Srácok...nekem is gondjaim vannak a 7.8-nál nagyobb catalysttekkel. Én újratettem a gépet, minden programot újratelepítettem, de nem lett jobb semmi, ugyanaz a hiba. Szal...inkább várok vmi isteni jelre, vagy egy újabb catalystra, amiben orvosolják a problémákat.

(#3033) ollie válasza dangerzone (#3032) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Ugye AGP-s a kari?
A 7.7-nél újabb drivert ne tegyél fel. És szerintem abban se nagyon reménykedj, hogy kijavítják a hibát az elkövetkezendő driverekben.

***

(#3034) VaniliásRönk válasza ollie (#3033) üzenetére


VaniliásRönk
nagyúr

Miért ne javítanák? :F

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#3035) coulthard

Hi!
Megtudná nekem mondani valaki, h egy Radeon 8500-as kártyához melyik a legideálisabb catalyst?
Előre is kösz!

16 éve a Hardveraprón.

(#3036) VaniliásRönk válasza coulthard (#3035) üzenetére


VaniliásRönk
nagyúr

A 6.11-es az utolsó ami hivatalosan támogatja, jó lesz az hozzá.

[ Szerkesztve ]

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#3037) haxy27


haxy27
aktív tag

:O én ha vista alá fel rakom a 7.10 drivert akkor megszünik müködni az Aero, miota volt egy fagyásom mert kibukot az egyik ram. Ha a vistában lévő drivert használom simán megy az Aeró. lehet vele valamit kezdeni?

A demokrácia azt jelenti, hogy mindenkinek lehetősége van a híd alatt aludni!

(#3038) #67688960 válasza haxy27 (#3037) üzenetére


#67688960
törölt tag

Nekem megy az aero és a 7.10-es van fent a 64bites pistán(ami szerintem jobb mint a 32-es attól függetlenűl, hogy asszem egy picivel több ramot használ).
Talán hülye a kérdés, de élmény frissítést csináltál azóta? Mert az be szokott kavarni rendesen.

[ Szerkesztve ]

(#3039) haxy27 válasza #67688960 (#3038) üzenetére


haxy27
aktív tag

Azthiszem igen. De mostmár inkább arra gondolok hogy nekem ugye ATI 9600XT 256MB ram VIVO van és lehet hogy enek a driverébe nem épiteték be az aero támogatást, mert olvastam hogy az X1550 töl van bele épitve igazán. Igy marad a be épített vistás driver azal megy. majd veszek egy másik karit aztán meglátjuk hogy anál milesz.
Végülis jácani tudok vele igy is.

A demokrácia azt jelenti, hogy mindenkinek lehetősége van a híd alatt aludni!

(#3040) VaniliásRönk válasza haxy27 (#3039) üzenetére


VaniliásRönk
nagyúr

A 9600XT is tud DX9b-t, ez az Aero egyetlen követelménye.

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#3041) t.tomi válasza dangerzone (#3012) üzenetére


t.tomi
tag

LOL ATI suppport...
Nekem 1 régi vidkártyám van.X800 XL.
Eddig a 7.3 volt fent.Semmi gondom nem volt.
Rászántam magam, h frissítem.Bár ne tettem volna!
7.10, 7.9 DX tesztnél lerobban.7.8-nál még jó...
Kicsit megnyugodtam, h másnak is van problémája én nem csak én szívok.Bocs. :R
Itt az ideje 1 rendszerváltásra.No politika! :))

Life begins @ 40! (knots) :)

(#3042) vbbb


vbbb
őstag

No ennél a 7.10-nél megint eb***tak valmit...de kábé úgy szokott kijönni, hogy nekem a páratlan számúak szoktak normálisan futni. :) Pedig mindíg a nagykönyv szerint rakom fel a legújjabb drivereket.
A képernyőm szemetel most ennél a verziónál is :D Driver reinstall és megint jó egy darabig...csodálatos ez a Catalyst...7.7-nél példálul egyszer sem hibázott....
Pedig csak a display drivert+Ati tools van fenn...wdm, ccc, microsoft visual c++ fasságokat már fel se rakom... :K

[ Szerkesztve ]

(#3043) kilyreal


kilyreal
csendes tag

Hy All!
7.6 tökéletesen megy a driver uána nincs 3d!Ez nekem azért jelentkezik mert processzort cseréltem.A 2.2 sempronnal a 7.10 driver megy de a 3.2bartonnal 7.6 után rosszak a driverek(7.7 nem teszteltem).Tehát nem a videokarival(x1650pro) van a gond ez biztos.Úgyhogy az agp támogatás is jó kell hogy legyen az új driverekkell a procikkal vannak itt a gondok.

(#3044) istvansz


istvansz
csendes tag

Üdv!

Nekem is Barton magos procim van AGP-s X1950GT-vel.
Én leteszteltem és a 7.6 verziójú catalyst a legújabb amivel még hajlandó működni a D3D.
Szerintem ez nem normális dolog. Ki kellene javítaniuk ezt a hibát. Napokig szenvedtem mire rájöttem a hiba okára és javítottam. Egyébként az Omega Driverrel is hasonló a helyzet.

:)

(#3045) Rawulf


Rawulf
őstag

Ne beszéljetek már zöldségeket. CRT Invalid probléma pci express-es X850XT-nél is előjön. Nem valószínű, hogy AGP probléma és ha a 7.6-ossal jó, akkor nem is proci.
Inkább olvassatok utána:
[link]

(Kíváncsi vagyok arra, hogy csak nforce-os alaplapoknál jön-e elő...)

[ Szerkesztve ]

"Please state the nature of the medical emergency."

(#3046) kilyreal


kilyreal
csendes tag

Csak akkor miért jó a 2.2sempronnal a 3.2bartonnal meg nem!Már vagy 5x kicseréltem a 2 procit és mindig ugyan az a 2.2-vel jó a 3.2ghz nem.Akkor csak a proci szarakodik ha a másikkal meg jó tehát nem beszélek zöldségeket!

[ Szerkesztve ]

(#3047) dangerzone


dangerzone
addikt

Szóval proci miatt?:O ..mert nekem is 2800-as bartonom van, és ugyanez a hiba..

(#3048) codec


codec
senior tag

1 kis segítség azon AGP kari tulajoknak akiknél az újabb catalyst-ek telepítése után gondok voltak.
probálják ki ezt:
[link]
Radeon Omega Drivers 3.8.421 (Catalyst 7.10)
Akik szerint meg semmi gond az újabb driverek és az AGP-s karik kezelése között olvassák már el mit írnak az új Omega driverről.

Az intelligencia hiánya gyógyíthatatlan betegség, azonban a tünetei jól kezelhetőek!

(#3049) arpi60


arpi60
csendes tag

Úgy látom nem csak én szívok...

Van egy jó kis Radeon 9600 pro kártyám ami remekül működött, eddig.
(MSI K7N2 Delta alaplap, 7.3-as driver, XP pro)
Kavartam a gépeimmel, ezért kiszedtem belőle egy diszket és egy Pinnacle kártyát, egyébként minden maradt.
Teljesen újrahúztam az XP-t (többször, formattal kezdve), és azóta nem működik a 3d gyorsítás (a 7.10, 7.3, 6.9 driverekkel, mert csak ezek vannak)
A dxdiag azonnal hibát ad vissza a direct3d tesztnél (nem tudja létrehozni az eszközt).
Az XP driverrel csont nélkül megy minden.
Ez csak alaplapi beállítások megváltoztatása miatt lehetne, de ilyen nem volt!
Na ezt magyarázzátok meg!

(#3050) bzsg


bzsg
csendes tag

Sziasztok!

Nem tudom, hogy másnak volt-e ilyen nemű problémája, de én most váltottam le a 6.9-es driveremet egy 7.9 ill 7.10-esre és azóta egyszerűen egy 3D-s progi sem hajlandó elnindulni a BF2-n kívül (mindig 3d-vel kapcsoltatos hibaüzi jelenik meg). Amúgy egy ASUS 9600XT-ről van szó XP alatt. Tudna vki segíteni?

Előre is megköszönném!

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD Catalyst™ driverek topikja (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.