Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD Catalyst™ driverek topikja (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#1001) blueMerle válasza nemcso (#1000) üzenetére


blueMerle
veterán

Thnx :R

Vegre hajlandó volt feltelepulni :)

(#1002) tomcy2


tomcy2
csendes tag

Üdv Mindenki!
Egy kis segitséget kérnék tőletek! Van egy albacompos laptopom és van benne egy ati 9200 mobility. Nos a problémám az hogy nem tudom a drivert frissiteni még mindig az eredeti már vagy 3 éves drivert használom! Szedtem le a honlapról mobility drivert ami volt fenn 1db, de arra azt dobja ki hogy ehhez a karihoz nem telepithető! Tudnátok segiteni ebben az ügyben nekem? Meg még annyit szertnék kérdezni hogy ezeket a mobility karikat lehet e húzni vagy érdemes e, és hogy mivel? :F
Elöre is köszi! :R

Abit IS-7 E, PIV 3.0Ghz @3.75Ghz (Northwood), GlacialTech Turbine 4500, 4*256Mb DDR400, MSI NX6600GT 128Mb (AGP), Samsung 120Gb+Maxtor 80Gb, Pioneer 108D DVD író, Teac 40x CD-Rom, SB Live 5.1 hangkari, 400W Codegen

(#1003) rocket válasza tomcy2 (#1002) üzenetére


rocket
nagyúr

Szia!
6.1 nem tamogatja mar a 9200 mobility radeont,probalj par regebbit:

5.8 win all: [link]
5.9 win2k/xp: [link]
5.12 win2k/xp: [link]

Ha ezek se ismernek akkor pedig ezt probald:
[link]

"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."

(#1004) nemcso válasza blueMerle (#1001) üzenetére


nemcso
senior tag

Ha új ATI drivert tennél fel a jövőben, akkor is ez legyen a munka menete. ;)

[Szerkesztve]

Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"

(#1005) djxp01


djxp01
senior tag

BAsszus, megbolondulok már!! 6.2es catalyst mikor jön meg kb? Nem tudja valaki? Mert állítólag 40% gyorsulást eredménye x 1900 kártyákon pl a fearben...

regisztrált: 2005-07-05

(#1006) djxp01


djxp01
senior tag

Amúgy azért fontos, mivel az 5.1es driver ismeri csak ezt a kártyát ! :(

regisztrált: 2005-07-05

(#1007) zizzenet


zizzenet
csendes tag

Sziasztok!

Segítsetek nekem, legyetek szívesek. Radeon 9800 Pro videókártyám van.Sokáig a 4.12-es Catalystot használtam (előtte még korábbiakat, de problémák voltak, így jutottam el ehhez), ellenben az utóbbi időben (kb. egy éve) már ez sem teljesen kielégítő. Alapvető problémám, hogy szinte minden játékban a füst effekteknél rettenetesen belassul a vetítés, és amúgy is képes kicsit megakadni különböző fényjátékoknál vagy mozgalmasabb szcenikák esetén, jóllehet alapvetően jól működik. Néhány játék azonban kifejezetten örülne valamely 5.x Catalyst drivernek, ellenben az én kártyám, úgy látszik, egyáltalán nem szereti ezt a szériát. Bármelyiket is telepítem föl (5.1-5.12), sok játék elkezd beakadozni, ''laggolni'', némelyik akár hosszú percekre is megáll. Ugyanezek a játékok a 4.12-essel elfelejtik ezt a dilit, de akkor megint előjönnek a füst és az egyebek okozta hátráltató jelenségek. Érdekes azonban, hogy az 5.x driverekkel, ha a játék éppen hajlandó jól futni, ezek a füst és társai okozta beakadások megszűnnek, sőt a kép is valahogy szebbnek tűnik. Vagyis érezhetően praktikus volna ezt a sorozatot alkalmazni.
Nem értem, miért nem férnek össze a kártyám és ezek a driverek. Jelenleg ott tartok, hogy egy-két játékonként más-más driver kellene, bár az 5.x példányok ritkábban tűnnek megfelelőnek, tény ugyanakkor, hogy némely játék kifejezetten igényelné.
Van valami beállítás a driverben, amit alkalmazni kell ahhoz, hogy ezek a problémák nagyrészt megszűnjenek? Általában mindent hagyok ''default'' helyzetben, bár a Catalyst A.I.-t ''normal'' szintre emelem, illetve bekapcsolok némi szűrési optimalizációt is (anizotropikus és még valami varázslatos nevű lehetőség). Ezek okozhatnak efféle gondokat?
Segítsetek, legyetek szívesek, ha tudtok.
Előre is köszönöm.

(#1008) mikk2000 válasza zizzenet (#1007) üzenetére


mikk2000
őstag

Élsimítás főleg (anti-aliasing) és az anizó (éles textúrák) nagyon-nagyon lefogják a kártyát. Első körben ezeket csökkentsd. AI-ról fentebb írta valaki hogy semmi haszna csak lefogja a procit.

(#1009) zizzenet válasza mikk2000 (#1008) üzenetére


zizzenet
csendes tag

Köszi a választ.
Nos, nem ilyen jellegű a problémám. Ha ezeket kikapcsolom, akkor is tapasztalom a fentebb leírtakat. Egyértelműen driver vagy hardware hibára gyanakszom. Az efféle ''felszíni'' beállítások eddig nem segítettek semmit.
Mindazonáltal az AI-t egyszer magasra (high) kapcsoltam, ami érdekes módon az egyik problémás játékban a 4.12-es Catalyst esetében valamit javított a füst effekt rossz hatásain.

(#1010) mikk2000 válasza zizzenet (#1009) üzenetére


mikk2000
őstag

Füst effektet mint olyat most nem is tudom micsoda. Mikor valami füstöl? Égni sok mindent láttam, füstöt kevésbé.
Jó lenne azt tudni, hogy az a ''füst effekt'' támogatott-e hardveresen a 9800Pro-d által. Mert ha nem, akkor érthető a belassulás, hiszen az effektet a driver számolja ki. Szerintem ennek nézz utána. Lehet hogy az újabb sorozatú driver gyorsabban emulálja le ezeket az effekteket.

Ötletem ezen kívül is van...

- Ha túl van húzva a kártyád, akkor próbáld meg alapon.

- AGP beállítások mind oké? Próbáld meg 8x-os 4x-es és ezeket kombinálva fastwrite ON/OFF módban.

- Alaplapod BIOS changelogját olvasgasd, szokott ott lenni ATI kártyák esetén hibajavítás. Ha van, akkor frissítsd (ha nem értessz hozá kérj meg inkább mást mert kinyirhatod a géped).

- Szerezz kölcsönbe egy ugyanilyen kártyát, hogy azzal mit produkál. (Egyértelműsíti ha hardware hiba) Vagy a tiedet próbáljátok más gépben.

- Bár a te esetedben nem annyira jelentős, de az msconfig-ban kapcsolj ki minden nem MS szolgáltatást és aut induló programot (tehát hogy más ne fusson) amig próbálgatsz.

- Dobj fel egy partíciót friss telepítés okán próbálgatni (vagy másik vinyóra), hogy szűzen installált rendszeren is megvan-e a hiba. Ha nincs, akkor a régit próbálhatod megjavítani driver cleaner-el...hátha, vagy új telepítés, tudva hogy a gond megszűnik. Ez egyértelműsíti hogy szoftveres gond.

- Memória. Ha a memóriád kevesebb mint 512, az gáz, ha a füst egy része amulálva van lehet hogy sok memória kell neki. Próbáld ki 1 gigával. AGP aperture size -ot nézegetheted tehát a videókártya RAM-jának 2x -esével pl,

- Alaplapi AGP driver legyen új, ahogyan a chipset driver is.

- Próbáld a kérdéses effekteket úgy is nézni, hogy alatta a vertikális szinkron (vsync) engedett/tiltott legyen.

- OpenGL-es játékoknál is hasonló a hiba...?

- A direct-x is frissül, hogy 2006 februári a legfrissebb, próbáld meg azzal is (bár az előző állapotot visszaállítani körülményes lehet ha rosszabb lesz. Tehát mérlegelj. Mindenesetre egy full reinstall-ra fel lehet készülni).

Ennyi, hirtelen, amig ezeket kipróbálod, az eltart egy ideig... :)

[Szerkesztve]

(#1011) zizzenet válasza mikk2000 (#1010) üzenetére


zizzenet
csendes tag

Uff, köszi a részletes választ, a tippeket. Egy-két dologra én is reagálnék.
A füst effektet nem tudom leírni, inkább mondok néhány példát, hátha ismerős lesz valamelyik:
- Az Imerial Glory játékban a csatamezőn a seregek, ha mozognak, port vernek fel. Ha teljesen ''rázoomolok'', akkor rendesen belassul, feljebb emelkedve megint jó sebességű lesz a vetítés. Hasonló a helyzet a füstölgő ágyúcsövekkel, ha közelről szemlélem azokat.
- Silent Hunter III-ban, ha felszínen vagyok és éppen egy terebélyes füstoszlopot árasztó, égő hajóroncs mellett haladok el, mikor belenézek a füstbe, erőteljesen akadozni kezd a program.
- A Black & White II-ben, vihar esetén, ha épp a forgatagban van a kamera, leesik a képsűrűség, szintúgy, ha füstölgő gomolyagok haladnak el a kamera előtt.
Nem tudom, ezek milyen módszerekkel készülnek, de tény, hogy mind megakasztják az adott program futását.

Az operációs rendszer újratelepítése nem gond, nemrég tettem fel teljesen újra, és ez az 5.x-es mizéria az első pillanattól fogva tapasztalható volt. Továbbra is csak a 4.12-es driver tűnik használhatónak, a maga füstös és fényes hibáival együtt.

1024 MB memóriám van (2x512 Dual-Channel).

A kártyám egyáltalán nincs és nem is volt soha húzva.

A DirectX-szel nem szívesen kísérletezem, jelenleg a 2005 augusztusi van fent, ha jól emlékszem.

Az alaplapi driverem (Intel Chipset 875P) az elérhető legfrissebb.

A többi útmutatásod pedig igyekszem követni. Még egyszer köszönöm.

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#1012) rocket


rocket
nagyúr

Megjelent a 6.2-es catalyst, x1900 tulajok nagy oromere :)
[link]

"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."

(#1013) Xander_T válasza rocket (#1012) üzenetére


Xander_T
tag

És 500 ponton kivül mit hoz még az x1900-en?

(#1014) mikk2000 válasza zizzenet (#1011) üzenetére


mikk2000
őstag

Hali, végülis a cserélgetős tipp a fő, amivel egyértelműen kiderül melyik elem (számítógép vagy a kártya) a problematikus. Ismeretség hiányában talán ez a legnehezebben megoldható, pedig a legcélravezetőbb hibabehatároló. Lehet hogy egy cseretulajban egy fórum fog segíteni :)

(#1015) djxp01 válasza Xander_T (#1013) üzenetére


djxp01
senior tag

Yess, végre. Megyek reggel haza, s tesztelem. Eddig az 5.1es driverrel 10016 pont volt a max 2005ös 3d markban. Remélem jobb lesz valamennyivel :(

regisztrált: 2005-07-05

(#1016) rocket válasza Xander_T (#1013) üzenetére


rocket
nagyúr

Jatekok is gyorsultak x1900 szerian, beta is mar szep eredmenyeket nyomott FEAR alatt pl. :)

[Szerkesztve]

"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."

(#1017) zizzenet válasza mikk2000 (#1014) üzenetére


zizzenet
csendes tag

Na, tegnap este órákon keresztül cserélgettem a drivereket, módosítgattam a beállításokat, és, azt hiszem, sikerült valamit találnom.
Először is feltettem a Catalyst 6.1-et, utána gyorsan az 5.13-at. Elindítottam velük az egyik renitens játékot, a Black & White 2-t. Alig tudom leírni, mi történt. Borzalmas látvány volt. Textúradarabokat dobált szerteszét a képernyőn, összevissza jelentek meg az árnyékok, és kezelhetetlenül beakadt a program. Egy ideig azt hittem, már csak egy reset segíthet. Féltettem a kártyám, ezért gyorsan le is szedtem mindkét drivert. A többivel már nem születtek ennyire szörnyű eremdények.
Nos, az 5.x-es meghajtók esetén észlelt ''laggolás'' megszűnni látszott, ha a driverben kikapcsoltam a
- PCI Write,
- PCI Read és az
- AGP Write opciókat, ez utóbbi volt, úgy tűnik, a kulcsfontosságú beállítás. Sőt mintha kicsit gyorsultak is volna bizonyos játékok ezáltal. Amint az AGP Write opciót bekapcsoltam, az akadozás azonnal megkezdődött. Hangsúlyozom, ez az 5.x-es driverek esetén tűnt problémának - és megoldásnak.
Mivel azonban akadt olyan játék, aminél ez a széria továbbra is lassulást okozott (nem olyat, mint eddig, valamiféle programspecifikus összeférhetetlenség volt), visszatettem szokásos módon egy régi drivert, de most nem a 4.12-est, hanem a 4.11-est, és ott is kikapcsoltam a fenti három opciót. Egyelőre működőképesnek tűnik a dolog, remélem, a sebességek sem romlanak.

Őszintén szólva nem tudom, mire jó az AGP Read és AGP Write opció. Baj, ha az utóbbit kikapcsolom? És miért javíthat ez nálam az 5.x-es driverek teljesítményén sok játék esetében?

Köszönöm a segítséget.

[Szerkesztve]

(#1018) mikk2000 válasza zizzenet (#1017) üzenetére


mikk2000
őstag

Szia, hogy pontosak legyünk én nem mondtam azokat az opciókat, úgyhogy ez a te érdemed. Én csak az alapvető AGP FAST wirte beállítást mondtam.

Hogy mi a READ és WRITE, azt könnyen megtudhatod (pontosan) az alaplapod manuáljából, amit vagy az alaplap CD-jén találsz meg, vagy az alaplapgyártód honlapján. De interneten is van infó (ami kissé általános mivel nem kifejezetten az alaplapod manuálja) pl.

[link]
[link]

Mindkettő azt írja röviden, hogy a teljesítmény javul, ha bekapcsolod, de ha anomáliákat tapasztalsz (mint nálad) akkor kapcsold ki.
Szerintem alapból tiltva voltak ezek, mert a kritikus kapcsolókat kikapcsolják, nem lehet hogy annó te kapcsolgattad be őket? Mondjuk ez egy Load Setup Default-ból kiderülne, csak akkor ügye az összes beállításod elveszne...

Végülis megoldottad :)

(#1019) rocket


rocket
nagyúr

6.1 vs 6.2 teszt X1K csaladon:
[link]

"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."

(#1020) pinnacle válasza mikk2000 (#1018) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Az Omega leírásában,azt olvastam (most pont nem találom,hogy hol :) ) a Fast Write bekapcsolását,feleslegesnek tartja.

(#1021) mikk2000 válasza pinnacle (#1020) üzenetére


mikk2000
őstag

Igen, sokan OFF állást javasolnak, gyengébb minőségű chipseteken ON állásban kék halál is lehet :)

(#1022) pinnacle


pinnacle
nagyúr

Kénytelen voltam visszarakni a Catalyst CCC-t,mert a Richard Burns Rally kifagy a Omega
alatt.Lefoglalt memória 400MB-t az eddigi 280-al szemben.Valószinüleg kipróbálom a Display driver+ATI Tray Tools kombinációt.Megy valakinek különben?

(#1023) pinnacle


pinnacle
nagyúr

Azért az tényleg nevetséges,hogy a Display Driver 11,7 MB,a CCC meg 18,2 MB.
Az Ati Tray Tools meg csak 1MB,bár attól tartok,hogy a CP nélkül nem fog működni. :F

(#1024) tom009 válasza pinnacle (#1023) üzenetére


tom009
csendes tag

Feltétlenül ird meg mire jutottál a Display Driver + ATI Tray tools
kombinációval mivel nekem is hasonló gondom van.

(#1025) pinnacle válasza tom009 (#1024) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Én is arra várok,hogy próbálja ki valaki. :))
Szerintem tuti,hogy nem megy CP nélkül,az meg utoljára az 5.12-es verziónál volt.
Egyébként ez a CCC valami online megfigyelő rendszer?Ha valakinek nincs internet kapcsolata nem is tudja használni?Elég érdekes dolog.

(#1026) pinnacle


pinnacle
nagyúr

Itt a 6.2 Catalyst CP-vel[link].
Valaki kipróbálná? :)

(#1027) pinnacle


pinnacle
nagyúr

Működik a Display Driver + Ati Tray Tools kombináció. :C
Remélem a játékokban sem lesz gond.

(#1028) Savage5 válasza pinnacle (#1027) üzenetére


Savage5
senior tag

Hmmm, thx a linket és az infót! :R

...

(#1029) mikk2000 válasza pinnacle (#1025) üzenetére


mikk2000
őstag

A control panel-nek szerintem nincsenek olyan funkciói, amivel őt vezérelni lehetne (saját API ilyesmi), éppenezért hogy jelen van-e a rendszerben az mindegy, egy normális vezérlő progi a driverhez szól, azt kezeli.

(#1030) AND1


AND1
őstag

Kérdésem az lenne, hogy az miért van, hogy 2 éve amióta ez az xp van a gépemben egy fagyásom sem volt, nagyon stabil a cucc, de pár napja elindítok egy játékot és vagy betöltés után kifagy vagy 2 perc game után. Nem takarítottam a gépet jó ideje, de lehet h már akkora pór van benne h túlmelegedni? Jó ideje nem nyitottam ki a gépet. Cserélgetem a drivereket de ugyan az a szitu.

Egy régi PH-s.

(#1031) mikk2000 válasza AND1 (#1030) üzenetére


mikk2000
őstag

Vagy a hűtő ventillátor egyszerűen nem forog... :) Több játékkal is előjön?

(#1032) csimon válasza pinnacle (#1026) üzenetére


csimon
csendes tag

Az ATI honlapján ez miért nincs meg?

(#1033) AND1 válasza mikk2000 (#1031) üzenetére


AND1
őstag

bazzz, tényleg nem forog!!! Most vettem csak észre...

remélem nem ''égett le'' a venti. Reggel állhatok neki takarítani és imátkozni

[Szerkesztve]

Egy régi PH-s.

(#1034) csimon válasza mikk2000 (#1031) üzenetére


csimon
csendes tag

Ez szép megoldás volt! :C

(#1035) radírfej válasza AND1 (#1033) üzenetére


radírfej
senior tag

az a kisebbik baj ha a venti leégett... reméljük nem égett le semmi fontosabb alkatrész!

Másolat másolatának a másolata, de eredetileg is ilyen volt.

(#1036) AND1 válasza csimon (#1034) üzenetére


AND1
őstag

valószinüleg tapasztalta már Ő is :F


Ilyenkor mennyi az esély, hogy elpatkolt a venti? Annyira megszoktam, hogy stabil a gépem évek óta, hogy csak takarításnál nyitottam ki. Most elég nagy a kosz benne de nem gondoltam volna h leállt. Max 1 hete nem mehet, azóta nem igazán indítottam el komolyabb grafikus teljesítményt igénylő progit/játékot.

Egy régi PH-s.

(#1037) AND1 válasza radírfej (#1035) üzenetére


AND1
őstag

Azt nem hiszem, most is simán megy, semmi gond. Sőt még Caesar 3-aztam is valamelyik nap (jó mondjuk az 98-as game), de akkor nem is indult amit akartam már akkor is (azzal nyugtáztam, hogy biztos rossz install, rossz cd, stb)


Ha vmi komolyabb gond lenne, szerintem win alatt is érezném a hatását...

[Szerkesztve]

Egy régi PH-s.

(#1038) Savage5 válasza AND1 (#1037) üzenetére


Savage5
senior tag

Azért a hűtő helyreállítása után (vagy cseréje után) nem árt 1-2 VGA-fingató benchmarkot lefuttatni a gépen... Biztos, ami biztos. :)

...

(#1039) mikk2000 válasza AND1 (#1036) üzenetére


mikk2000
őstag

Szia, hát a venti nálam se forog a videó kártyán. Viszont nem is fagy. Az ok egyszerű, mielőtt megvettem volna a kártyát előtte utánanéztem milyen passzív hűtés megy rá, és miután megvettem a videókártyát, fel is szereltem rá. Mondjuk már a házat is úgy vettem, hogy majd ha pl a videókártya passzív lesz, legyen egy jó kis légmozgás, tehát a házon elöl hátul 12cm-es venti, ami amellett hogy sok levegőt szállít, hangtalan...
Nagy teljesítményű kártyáknál persze lehet hogy passzív önmagában kevés, de nekem olyanom sosem lesz :) És így sohasem izgulok hogy vajh mikor áll le a venti.
Igazából ami történt nem a te hibád, hanem a primitív videókártya gyártóké.
Ha felteszed a drivert elvárhatnád, hogy tegyen fel magának hőmérséklet ellenőrző cuccot is, és szóljon neked ékes szólóan magyarul ha a hőmérséklet magas, vagy a venti nem forog...nicsak álmodtam? :)

(#1040) csimon válasza csimon (#1032) üzenetére


csimon
csendes tag

Valaki erre a kérdésre válaszolni?

(#1041) mikk2000 válasza csimon (#1040) üzenetére


mikk2000
őstag

Mert nem hivatalos. Már csak a CCC-t fejleszti az ATI.
Hihetetlen hogy egy szir-szar beállítóprogival ennyi gond van. De ők kitartanak.

(#1042) csimon válasza mikk2000 (#1041) üzenetére


csimon
csendes tag

Melyik a legújabb hivatalos CP-s verzió?

(#1043) Savage5 válasza csimon (#1042) üzenetére


Savage5
senior tag

A hivatalos, amit még at ATI adott ki a honlapján, az az 5.12-es verzió (tudtommal). :)

...

(#1044) AND1 válasza Savage5 (#1038) üzenetére


AND1
őstag

Nah megoldottam a problémát úgy tűnik!


Szétszedtem gépep. Tonna por volt benne. Nem is értem, hogy lehet ez, pedig azért szoktam takarítani. Radeon 9500Pro-on nézem ventit és szorult. Kikaptam helyéről, apám elektromos borotvájához való műszer olajjal megkenegettem és most jó. Egyetlen negatívum, hogy a zener gyűrűt elhagytam. Úgy elpattant, hogy nem találom azóta sem. Vissszaraktam, zsír minden, kitakarítottam és most úgy néz ki, hogy minden ok. kopp-kopp

Egy régi PH-s.

(#1045) AND1 válasza AND1 (#1044) üzenetére


AND1
őstag

jóvan, nem fagynak ki a game-ek. Tanulság:

Takarítsd a gépet és olajozd a ventit néha :))

Egy régi PH-s.

(#1046) Savage5


Savage5
senior tag

Jah, néha nem árt a gép hűtőire odafigyelni, főleg akkor, ha valaki évekig nem kukkant bele a belsejébe :)).

...

(#1047) mikk2000 válasza AND1 (#1044) üzenetére


mikk2000
őstag

Ügyes vagy. De az a gyűrű szerintem g-vel van, n-el az dióda, nem?

(#1048) Savage5


Savage5
senior tag

Nah, az új, 6.2-es CP-s Catalyst-tel nem tudom egyáltalán kitenni TV-re a képet, nemtom miért (ASUS 9600 XT). CCC-re nem váltok vissza, számomra felejtős marad a driver...
Megpróbálom a Tray Tools-os mókát, ha ezzel sem jó, max. visszafrissítem a drivert...

...

(#1049) zizzenet válasza mikk2000 (#1018) üzenetére


zizzenet
csendes tag

Időközben további felfedezéseket tettem. Kiderült, hogy az AGP Write nem minden. Az egyik drivernél a korábban leírt változtatások ellenére is hasonló tapasztalataim voltak, mint amiket az első, probléma felvető kérdésemben leírtam.
Végül föltettem a 6.2-es Catalystot, és odáig merészkedtem, hogy visszaállítottam mindent az alapértékekre, vagyis AGP Read/Write, PCI Read/Write és Fast Writes bekapcsolva (utóbbit a dokumentáció szerint támogatja az alaplapom). Ennek ellenére stabilnak és viszonylag jónak mondható a jelenlegi állapot, egy-két apróbb hibától eltekintve, amiket egyelőre tolerálok.
Szóval sokkal inkább úgy néz ki, hogy nem a driver alacsony szintű állítgatása a döntő, hanem, hogy egy pocsék vagy valamivel kevésbé pocsék driver van éppen telepítve.

A BIOS-ban egy időre kikapcsoltam, hogy az AGP-nek foglaljon le IRQ-t. Mikor visszaállítottam, javult a teljesítmény. Ez mit szolgál valójában?

Másik kérdés, ezzel tényleg nem tudok mit kezdeni, sok mindent próbáltam már: mekkora legyen az AGP Aperture Size? Radeon 9800 Pro videókártyám, 1024 MB RAM-om van. Jelenleg 64 MB az említett opció értéke. Érdemes magasabbra vagy alacsonyabbra tenni?

Köszönöm, ha továbbra is segítetek.

(#1050) Savage5 válasza zizzenet (#1049) üzenetére


Savage5
senior tag

Sztem az ilyen Fast Write-okat Enabled-re kell tenni, de kinél, hogyan műxik a dolog, nekem még nem volt vele bajom... Rengeteg múlik a driver-on, mennyire aknázza ki a VGA-ban rejlő lehetőségeket, stb...
Az IRQ-kat és a többi megszakításkérelmeket meg ne piszkáld, az Default úgy, ahogy van :D.
Nálam az Apertura Size 128-ra van állítva (9600 XT, 128 Mb), és 768 Mb rendszermemóriával rendelkezek. Sztem 1 gigánál teheted 128/256-ra...

...

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD Catalyst™ driverek topikja (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.