Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD Catalyst™ driverek topikja (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#16001) InfiniteReality válasza street18 (#16000) üzenetére


InfiniteReality
őstag

Igen, de a TV-hez sem fog ártani (függetlenül attól, hogy most jónak érzed a színeket). Vigyázz, kalibrált beállitásoknál, eltűnik a túlkontrasztosság meg az a "nagyon színes kép", egyszerűen csak normálisabb színek lesznek :)

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#16002) gyiku válasza Steelmanus (#15986) üzenetére


gyiku
nagyúr

mi az az ahci, es hol tudnek utanaolvasni?

mod: ez fedi a valosagot? mert akkor nem kukazok tovabb :U

[ Szerkesztve ]

hüllő

(#16003) InfiniteReality válasza gyiku (#16002) üzenetére


InfiniteReality
őstag

A cikk jó, de csak részben fedi a valóságot. Az AHCI egy másfajta vezérlési mód a SATA eszközökhöz. Megfelelő driver és hardverelemek esetén gyorsulást okoz és nem lassulást. Legjobban ott tettenérhető a dolog, hogy a Windows gyorsabban fog bebootolni, illetve hamarabb kattinthatsz mert a dolgok a "háttérben" töltődnek úgy, hogy a nagy winchester aktivitás nem okozza azt, mintha megfagyott volna minden és nem lehet rákattintani...

Nyilván egy ősrégi, SATA1-es HDD-nél alig-alig lesz sebességkülönbség, viszont SATA2-es winchestereknél már észrevehető lesz.

A Win7 kétféle módon tudja az AHCI-t, saját, beépített általános driverrel, vagy az alaplap gyártó által készített meghajtóprogrammal. Ezek közül a W7 általános az, ami szinte alig hoz gyorsulást az IDE módhoz képest, míg a gyártó sajátja látványosan meglódítja a rendszert.

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#16005) _DiEGO_ válasza gyiku (#16002) üzenetére


_DiEGO_
őstag

(#16006) Abu85 válasza ALONSO11 (#15985) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Mert az SP1 nem csak javításokat tartalmaz, hanem újításokat is, amit az új Catalystek kihasználnak.
Nem árul el az AMD erről konkrétumot. Azt írták, hogy az SP1 követelmény lett a jó működéshez. Ennyi.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#16007) _DiEGO_


_DiEGO_
őstag

pl.:

Pack 1 újdonságok

Javított HDMI audió teljesítmény: javításra került az a hiba, amely a felhasználók pár százalékánál jelentkezett és újraindítás után megszakadt a kapcsolat Windows 7-t futtató számítógép és HDMI audió eszköz között.

Javított viselkedés kevert-elrendezésű XPS dokumentumok nyomtatásánál: kijavították az XPS nézegető azon hibáját, hogy ha egy dokumentum egyes részei fektetett, míg más részei álló fekvésűek voltak, akkor az egész dokumentumot egyféleképpen nyomtatta ki (vagy fektetve vagy állítva)

Megváltoztatott viselkedés a „Bejelentkezéskor a korábbi mappaablakok helyreállítása” funkciónál: eddig bejelentkezés után egymás elé helyezte el az ablakokat; ezután az eredeti (bezárás előtti) pozíciójukban fognak elhelyezkedni.

AVX (Advanced Vector Extension) támogatása: támogatás az AVX utasításkészlettel rendelkező processzorokhoz.

Támogatott azonosítások kibővítése IPsec-ben és RRAS-ban: több azonosítási típust adtak hozzá az IKEv2 protokollhoz (pl.: E-mail vagy tanusítvány tárgya).

Kibővített támogatás külső gyártótól származó „azonosító szolgáltatásokhoz” (federation service): hatékonyabb kommunikáció a Windows 7 kliens és a WS-Federation passzív profilt támogató azonosító szolgáltatások között.

A Microsoft a Windows Vista SP1 megjelenésével egy új fájlrendszert vezetett be. Az Extended File Allocation Table (exFAT) a FAT32 fájlrendszer utóda. Az új exFAT bizonyos helyzetekben jobb választás mint az NTFS.

[ Szerkesztve ]

(#16009) _DiEGO_ válasza _DiEGO_ (#16007) üzenetére


_DiEGO_
őstag

(#16011) InfiniteReality válasza ALONSO11 (#16010) üzenetére


InfiniteReality
őstag

Akár van hiba, akár nincs, ÉRDEMES feltenni az SP1-et és a többi win-es frissitést is. Rengeteg hibát javitottak és javitanak, csak idő kérdése míg a géped elkezd megmagyarázhatatlan hibát produkálni valamiféle szoftverkonstelláció miatt, amire épp lehet valamelyik javitócsomag vagy épp az SP1 lenne a megoldás.

Ha egy gép nem frissitett, de elkezd hibákat produkálni, amig a frissitések hiányát nem zárhatjuk ki, addig nem is érdemes elmenni másik irányba.

Persze ritkán előfordul, hogy 1-1 frissitést követően sok rendszeren hibák jönnek elő, de ez nem túl gyakori. És viszonylag gyorsan javitják is ezeket. Általánosságban elmondható, hogy a frissitések 99%-ban pozitiv eredményt hoznak (hibát javitanak, biztonsági rést tömnek be, teljesitményt növelnek stb).

Egy korábbi kérdésedre válaszolva, nem tudom mi okozhatja a hibákat (nem tudom milyen szoftverek vannak fent Nálad, driverek állapota stb,), viszont annyit még elmondhatok hogy a tápod lehet egyféle hibaforrás (nem feltétlenül kevés az az 500W, de lehet hogy az...).

[ Szerkesztve ]

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#16012) gyiku válasza InfiniteReality (#16003) üzenetére


gyiku
nagyúr

sata3 wd faex van rendszernek. biosban atrakom az ide modot ahci-re, felrakom a drivert es kesz?

hüllő

(#16013) lemusz


lemusz
addikt

CCC offolva van, Ati Tray Tools-t használok a videobeállításokhoz. AIDA szerint a GPU clock ide-oda random módon változik, mintha nem ismerné az ATT, hogy éppen 2D vagy 3Dben vagyok-e. Szeretném valahogy fixálni hogy ne ugráljon, mert az az érzésem néha a 2D-s clockkal vagyok a játékban is. Akár nyomógombos változattal, akár ezt az energiamegtakarítási funkciót offolva. Megköszönném, ha valaki leírná hogyan tudom beállítani.

(#16015) Steelmanus válasza gyiku (#16002) üzenetére


Steelmanus
addikt

Bocs' de ma sokat dolgoztam es csak most neztem be ebbe a topikba.
(#16003) InfiniteReality tokeletesen osszefoglalta a lenyeget, igy errol mar en nem irok.
Nekem mind a 3 vincsim NCQ-s ezert meg amikor az SP1-et beleintegraltam a W7 telepitojebe, es ujratelepitettem a rendszert, gondoltam hogy akkor mar kiprobalom az AHCI-t. Termeszetesen a W7 AHCI driveret hasznaltam csak, es nem igazan gyozott meg, igy egy kesobbi ujratelepitesnel visszaallitottam a rendszemet IDE modra.
De regebbi hsz-et olvasva a topikban hackeeeee keltette fel a kivancsisagomat es a W7 topikban meg meg is erositettek hogy egyes vincsiknel (ott Samsung vincsi volt a delikvens) szarnyakni kezd a vincsi ha feltesszuk az AMD AHCI driveret.
Itt pedig vegleg meggyozott (#15972) _DiEGO_ hogy probaljam ki.
Megtettem es valoban nagyon sokat gyorsultak a vincsik, itt javitom is magamat, mert a W7 32 bites WD vincsim is sokat javult, csak kellett neki egy par ujrainditas, vagyis ha egyszerre ment a ketto es atbootoltam mar az elso alkalommal javult majd egyre gyorsabb lett az is.
Viszont a W7 64 bit az a Hitachi-n van na az tenyleg gyorsult, nem is keveset.
Pl amikor bebootolok es az idikator csik futasa utan az Udvozlo kepernyo csak villan egyet es mar az Asztalon is vagyok.

(#16012) gyiku

Nem eloszor meg IDE modban at kell allitani a Registry-ben egy erteket. itt olvashatod mikent kell.
SATA üzemmód váltás AHCI-ra újratelepítés nélkül
Miutan ezzel kesz vagy, ujrainditos a rendszert es egybol mar lepsz is a BIOS-ba
hogy ott at allithasd az IDE-rol AHCI-re az uzemmodot.
Ezutan mented a BIOS-t es inditod a rendszert, betoltodik, kiirja hogy a valtozast, es szepen megvarod hogy a W7 magatol felajanlja az ujrainditast !
Termeszetesen elfogadod, reboot, es ezt kovetoen mar AHCI modban fog uzmelni a rendszered, de meg mindig csak az MS AHCI driveret hasznalod mert a W7 azt telepiti fel.
Ezutan el mesz az AMD oldalara, es letoltod a AHCI for Windows 7 87.9 MB 11.11 11/15/2011 drivert es feltelepited. Ha mar van fent Catalyst, akkor csak egy opciod lesz kivalasztva mert a tobbi mar telepitve van OK, es feltelepszik, majd ker egy rebootot, hiszen lecserelte az MS AHCI-t az AMD-re.
Az elso reboot utan mar eszreveheto a gyorsulas, de ket-harom bekapcsolas utan mar nagyon is latni a kulonbseget.
En mar biztos hogy nem valtok vissza IDE modra, az biztos.

(#16016) Steelmanus válasza ALONSO11 (#16014) üzenetére


Steelmanus
addikt

Nem latni a konfigodnal a procit, de az 1.2 V az szerintem keves. Nekem is alul van feszelve a 3 magos procim de 1.3 V ala nem viszem mert hibazik. Amugyis PhenomMsrTweaker x64-et hasznalok finomhangolasra, itt olvashatsz rola.
AMD Athlon II X4 & X3 topic (Propus,Rana)

[ Szerkesztve ]

(#16017) gyiku válasza Steelmanus (#16015) üzenetére


gyiku
nagyúr

fu, nagyon koszi ezt a reszletes leirast, ki is fogom probalni. ssd-nel is ez a helyzet?

hüllő

(#16018) Steelmanus válasza gyiku (#16017) üzenetére


Steelmanus
addikt

Az SSD-t alapbol AHCI modban kell hasznalni, es fel kell tenni hozza az adott SSD driveret.
Nekem nincs SSD-m csupan egyszer egy ismerosomnek csereltem le a vincsijet SSD-re, de akkor mar eleve atallitottam a BIOS-ban a modot AHCI-re, egy telepitettem az op.rendszert.

(#16019) InfiniteReality válasza gyiku (#16017) üzenetére


InfiniteReality
őstag

SSD-nél eleve AHCI-ra kell kapcsolni a BIOS-t és úgy feltenni a Win7-t, mert különben nem biztos hogy rendesen fogja alignálni a partíciót, továbbá nem biztos hogy rendesen fog menni a TRIM (ezek hiányában pedig az SSD idő előtt fog előregedni).

Egyébként a Win7 SP1, ha AHCI módban telepíted SSD-re, akkor:

- Rendesen fogja alignálni a partíciót (ha a telepitővel hozod létre)
- Használni fogja a TRIM-et, amint az alaplaphoz tartozó AHCI drivert utólag felteszed (addig a szabványos MS AHCI-val települ, de ez elég a telepitéskor neki).
- Kikapcsolja az idle defragmentation-t (amikor épp nem nyúlsz a géphez nem fogja töredezettségmentesíteni - SSD-n amúgyis felesleg).
- Kikapcsol bizonyos performance logolásokat (csökkenti az írást).

Ezen kivül még érdemes az alábbiakat megtenni:
- SWAP file-t lehetőleg áttenni másik eszközre (winchester), ott is fix méretűre állítva (annyira amennyit a beállitó ablakban ajánlottként kiír)
- Érdemes kikapcsolni az NTFS Last Time Access-t (alapból minden létező file-hoz hozzáírja mikor nyitottad meg utoljára - akkoris ha csak olvasásra nyitod meg a file-t, vagy másolod).
- Érdemes az egész userprofile-t áthelyezni egy winchesterre, és akkor a sok tempfile, böngésző cache stb rengeteg írási művelete nem az SSD-t terheli. Ennek legegyszerűbb módja:
1. tegyük fel C:\Users\John a felhasználó, D a winchester, C az SSD.
2. Kilépünk a felhasználónkkal, belépünk adminnal
3. Létrehozunk a D meghajtón egy Users\John mappát
4. Átmozgatjuk a C:\Users\John mappa tartalmát a D:\Users\John mappa alá (a C-ről NEM töröljük le a John mappát).
5. nyitunk egy parancssort és beírjuk:
mklink -j C:\Users\John D:\Users\John

Látszólag nem történik semmi, restartoljuk a rendszert és örülünk. hogy a rengeteg szemét keletkezése nem az SSD-t terheli felesleges írási műveletekkel :)

[ Szerkesztve ]

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#16020) gyiku válasza InfiniteReality (#16019) üzenetére


gyiku
nagyúr

az hogy most jelen pillanatban ahci van, vagy ide, azt csak a biosban tudom megnezni?
azt gyanitom hogy ide-ben van az ssd, 1x probaltam attenni ahcire, de win be sem bootolt.

hüllő

(#16021) InfiniteReality válasza gyiku (#16020) üzenetére


InfiniteReality
őstag

Ments le mindent, állitsd biosban ahci-re és igy tedd fel a windowst. Különben (ha rosszul van alignálva) hamarabb elhasználódik az SSD mint kellene.

Lehetőleg SP1-es Win7-et.

[ Szerkesztve ]

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#16022) belinho válasza Steelmanus (#16015) üzenetére


belinho
senior tag

Amúgy ez az AMD oldaláról letölthető AHCI driver csak AMD chipkészletes alaplapokkal használható,akinek Intel-es lapkészlete van azzal nem kompatibilis ha jól tudom, és ez kimaradt, de javítsatok ki ha tévedek.

(#16023) InfiniteReality válasza belinho (#16022) üzenetére


InfiniteReality
őstag

Nem tévedsz. Minden vezérlőnek saját drivere van.

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#16024) Steelmanus válasza belinho (#16022) üzenetére


Steelmanus
addikt

Igen ezt kihagytam pedig fontos lett volna, de InfiniteReality ki is javitott Koszonet erte. Ezt a valaszt azert irtam, mert hozzam intezted a kerdest.

(#16025) Spoud


Spoud
csendes tag

Üdv

nekem egy Sapphire 4870 512MB videokártyám van és nem jön be az ATI Catalyst illetve van egy crt monitorom ami 140hz-nek kellene lennie 800x600 de a Windows 7 csak 75öt jelez Driver:11-11_vista64_win7_64_dd_ccc_ocl
fent volt a 32bit Windows 7 is azzal is ezt csinálta ugyanez a driver volt az is de az 32bit régebbi drivert is próbáltam azzal sem ment.Amikor rámegyek Catalys-tre csak tölt aztán abba hagyja de tálcán sem jön ki.Előre is köszi segítségetek.Jah bocsi AMD x3 720am van 4.mag feloldva Auto-n feloldotta és 3.2ghz

(#16026) InfiniteReality válasza Spoud (#16025) üzenetére


InfiniteReality
őstag

Annak oka van hogy a Catalyst nem tölt be és nem indítható, valamiféle szoftverkonstelláció okozza, így távolról nehezen megmondható mi az...

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#16027) Spoud válasza InfiniteReality (#16026) üzenetére


Spoud
csendes tag

és ezzért dobhat ki a játékokból is?

(#16028) InfiniteReality válasza Spoud (#16027) üzenetére


InfiniteReality
őstag

Akár... kártyád más gépben is hasonlóan viselkedik?

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#16029) Spoud válasza InfiniteReality (#16028) üzenetére


Spoud
csendes tag

más gépben jó volt nálam nem jó de próbáltam xp 32bit win7 32/64bit gyári szoftverrel és legújabbal is

(#16030) InfiniteReality válasza Spoud (#16029) üzenetére


InfiniteReality
őstag

Akkor csak valami "érdekes" szoftverkonstelláció lesz a ludas, mégpedig Nálad. Jobb ötletem sajnos nincs. Lehet még a videokártya és az alaplap közötti "összeveszés" de az is eléggé ritka. Valószinübb a szoftveres dolog...

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#16031) AtHoS válasza Spoud (#16025) üzenetére


AtHoS
nagyúr

A catalyst, hogy nem jön be szoftveres probléma lesz. .NET keretrendszer megléte szükséges az indulásához

A 75Hz-es dolog pedig valószínű azért lépp fel, mert nincs telepítve "meghajtó" a monitorhoz. Ez igazából nem is meghajtó csak információs fájl, de a lényeg, hogy a win ebből tudja, hogy a monitor milyen technikai paraméterekkel rendelkezik. Na ez hiányzik nálad, így csak biztonsági képfrissítést engedélyez.

Bár már igen régen használtam normális crt-t, de akkoriban az ATI VGA meghajtó nem befolyásolta a választható képfrissítést csak az, hogy a monitor "meghajtó" teleőíve volt-e vagy sem.

read-only mode on the forum

(#16032) InfiniteReality válasza AtHoS (#16031) üzenetére


InfiniteReality
őstag

Ez részben van így. A windows a videokártya driverétől kapja meg mit tud a monitor, a monitor pedig DVI / HDMI / monitorkábel DDC (Display Data Channel) "részében" "megbeszélik" egymás paramétereit. Sokszor ez nem működik rendesen az analóg kábelnél, de DVI / HDMI-nél igen.

Pl nálam a Samsung UE40D5000-re a Windows csak diszkréten annyit ír, hogy Samsung, mégis korrektül működik minden (felbontásokat, frissítéseket lekezeli rendesen).
Egyébként a legtöbb kijelző a maximális frissitését és a maximális felbontását (tévesen) "együtt" reportálja, ebből arra lehet következtetni, hogy pl nálam 1920x1080-ban tudja a 75 Hz-et. De ez nem így van. 75-re téve visszaveszi a felbontást arra, amit már ilyen frissités mellett is le tud kezelni a TV. Maximálisban 60 Hz-et tud.

[ Szerkesztve ]

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#16033) Spoud válasza InfiniteReality (#16032) üzenetére


Spoud
csendes tag

a hertz-et már megoldottam de viszont catalystem nincs rámegyek és csak tölt az összes Framework fent van és utána install de nem jön be:S

(#16034) potyi23


potyi23
senior tag

[link]

Hellotok.BF3 ezzel a hibaval all le mostanaban,nemtudom folytatni.Mi lehet a gond ? friss rendszer,1 hete tettem ujra, eddig ment jol !

[ Szerkesztve ]

(#16035) Steelmanus válasza potyi23 (#16034) üzenetére


Steelmanus
addikt

Feltetted a legfrisebb DirectX 9.29.1974-et?
Teljes meretu:
Webinstaller:

[ Szerkesztve ]

(#16036) Spoud


Spoud
csendes tag

4870-em van egy amd x3 720al és egy satas HDD-el és 4x1GB-ram a tápom pedig Chiftec 400 lehet kicsi a táp? azért nem működik rendesen a driver?

(#16037) InfiniteReality válasza Spoud (#16036) üzenetére


InfiniteReality
őstag

Így első hallásra gyengének tűnik a táp, ráadásul a Chieftec-kel az a probléma, hogy sokféle belsővel gyárták így viszonylag nagy a szórása (még szerencse hogy nem azonos típuson belül).

Spoud (#16033)
Elképzelni sem tudom mitől nem megy a Catalyst. Valami egyéb szoftverrel összeakadhat. Nem hinném h a táp miatt lenne, persze attól még lehet gyenge ehhez a konfighoz...

[ Szerkesztve ]

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#16039) potyi23 válasza Steelmanus (#16035) üzenetére


potyi23
senior tag

Kulon nemszoktam dirct X et feltenni,win7/64bit/sp1 rendszerem van !Melyiket etgyem fel ? teljes meretut ?

(#16040) BIZ0906 válasza potyi23 (#16039) üzenetére


BIZ0906
aktív tag

Igen.

(#16041) Istyu74


Istyu74
aktív tag

Űdv,

Ma vettem egy ONKYO TX-SR 309 erősítőt,annyi gondom lenne hogy ha HDMI-n kersztül kötöm össze a PC vel akkor az erősítő kijelzőjén PCM felirat jelenik meg és csak stereoban szól nem jön ki az 5.1 es hang. Videó kártya egy ATI 6950 es. Ha valaki tud valami megoldást hogy 5.1 ben az szóljon azt kérem ossza meg velem.

Üdv, István.

(#16042) Steelmanus válasza potyi23 (#16039) üzenetére


Steelmanus
addikt

Mar megint keson reagalok de hat ez van, igen szedd le a teljeset es azt telepitsd fel.
Nalam hibazott a webbes installacio, azota inkabb leszedem a teljest es azt teszem fel minden Windows-ra, XP-W7 stb.

(#16043) potyi23 válasza Steelmanus (#16042) üzenetére


potyi23
senior tag

feltettem,de ez sem oldotta meg a problemat.MIkor kezdene indulni a jatek,fogja magat,es kilep a fent linkelt hibaval....

(#16044) Steelmanus válasza potyi23 (#16043) üzenetére


Steelmanus
addikt

Hat amit a kepen latok szoveget azt nem igazan ertem, nem vagom az angolt de leforditva nagyjabol a lenyeg hogy nem erheto el a lapozofajl, 0 Kb.

(#16045) Dictator^ válasza Istyu74 (#16041) üzenetére


Dictator^
veterán

Az erősítőt átállítottad Direct-re?
És olyat játszol le, ami passthroughon viszi az 5.1-et?

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#16046) Istyu74 válasza Dictator^ (#16045) üzenetére


Istyu74
aktív tag

"És olyat játszol le, ami passthroughon viszi az 5.1-et?"
Ezt nem értem pontosan mit is jelent.

Üdv, István.

(#16047) potyi23 válasza Steelmanus (#16044) üzenetére


potyi23
senior tag

mar megjavult...hm,fene tudja mi volt a baja... :F

(#16048) Dictator^ válasza Istyu74 (#16046) üzenetére


Dictator^
veterán

Volt egy leírás annó, szerintem ha rákeresel itt PH-n megtalálod.
Van egy FFDSHOW meg egy AC3 filter (meg gondolom 1000 másik), ezeket feltéve akár media player classicba bekapcsolva külső filterként, be tudod kapcsolni, hogy az ilyen sávokat konkrétan az erősitő "kódolja".

Ha ez megvan, akkor fogod tényleg hallani a DTS-DD meg a többi sávot ténylegsen, nem szoftwaresen keverve.

http://prohardver.hu/tema/hazimozi_erosito_milyet_melyiket/friss.html itt segítenek, ha elakadsz.

[ Szerkesztve ]

És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!

(#16049) E770 válasza Istyu74 (#16041) üzenetére


E770
senior tag

milyen szoftverrel adja a hangot? az biztosan 5.1-et ad ki?
a hang(kártya) beállításoknál tesztelted a különböző frekvenciákat, sávokat?

(#16050) Steelmanus


Steelmanus
addikt

Sziasztok!

Most hasznalok eloszor AMD AHCI drivert, a 11.11-et es hozza a 11.11c grafikus kartya drivert. Eddig mindig Express modban unistallatam a regebbi drivereket, ebben a modban leinstallalja az AHCI drivert is, vagy azt kezzel kell elintezni az Eszkokezelon keresztul?
Most probakeppen leszedtem a 11.11c grafikus drivert Egyeni modban, de nem volt kozte az AHCI driver, majd kiprobalom Express modban is az uninstallalast csak elobb megkerdezem hogy az AHCI drivercserenek mi modja.

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD Catalyst™ driverek topikja (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.