Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2851) Krynn válasza gonger (#2736) üzenetére


Krynn
csendes tag

Hello Gonger!

Nem tudom választ kaptál-e már a kérdésedre, de ha nem, akkor szívesen válaszolok.

Üdv. Balázs

(#2852) #24334592 válasza Krynn (#2850) üzenetére


#24334592
törölt tag

:R köszönöm Balázs ezt a hosszú gondolatsort.Rengeteg hasznos infót tartalmazott.

Nos ilyen dolgokat nem említett az úr, mikor bent voltam nála.Amit egy picit etikátlannak tartok, elvégre ő a jó ismerője a terepnek, ha jót akar, javasol mást.

Felmerült időközben Sharm, mint lehetséges B. verzió...Az talán egy "fok"kal jobb (bocs a szóviccért) mint az Adria.

én fordítva működöm, ha nyugodt vagyok, lehet bármilyen hideg.Ha idegeskedem, lehet bármilyen meleg, fázom.Kár, h nem gondoltam át én ezt az egészet előre...

(#2853) Sanyabá válasza Krynn (#2848) üzenetére


Sanyabá
senior tag

Miért okozna gondot? Nyilván le kell jól rögziteni,és kész. Ha az autód tele tankolod 50l benzinnel, az veszélyesebb. :D

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#2854) Krynn válasza Sanyabá (#2853) üzenetére


Krynn
csendes tag

Igaz, de ha nem muszáj, nem hatványoznám a veszélyforrást. :Y De ha nem lesz más megoldás, akkor marad ez. :K

(#2855) F-ECT$ válasza #24334592 (#2852) üzenetére


F-ECT$
titán

Én lehet, hogy az ilyen "urat", aki elfelejti említeni a hátrányokat otthagynám, és keresnék mást... :U

Persze nem voltam ott, nem tudom, hogy mit mondott pontosan, de az áprilisi Adria tényleg nagyon hideg, csak szárazruhával ajánlanám, ami meg nem owd szint. Sharm melegebb, viszont ennek meg megint lehúzás szaga van: ha megengedheted, hogy a 10 merülésből 5 a tanfolyamra menjen el, akkor csináld, de szerintem összességében jobban járnál, ha itthon csinálnád meg az owd-t, és utána mennél egy egy hetes teljes értékű túrára akár az Adriára, akár a Vörösre.

Dive ever, work never.

(#2856) #24334592 válasza F-ECT$ (#2855) üzenetére


#24334592
törölt tag

időszűke a szitú, ha választhanék, de nem...április vége - május eleje és max. 2 hét a szabim....ebből kell főzni... :W

novemberben már owd-vel szeretnék szafarizni valami meleg helyen,ezért muszáj, h meglegyen tavasszal az owd...

(#2857) Krynn válasza #24334592 (#2856) üzenetére


Krynn
csendes tag

Április és november között még van egy pár hónap :-) Szerintem is egy itthoni tanfolyammal jársz a legjobban, ha kevés a szabid. Az elmélet meg a medencés gyakorlat megvan Pesten, vagy ahol laksz és a tanfolyamot csinálod, a nyílvízi képzés meg egy hosszú hétvége, tehát max. péntekre kell szabadság.
Ami még előnye az itthoni tanfolyamnak, hogy kevesebből kijön, és utána biztos jobb körülmények között (látótáv-tenger) merülsz. Míg aki tengeren végez, azt erős meglepetés akár stressz is érheti egy itthoni tóban.
A fogfájásról kialakulásának (hogy egy kicsit visszanyúljak korábbi kérdésedre) tudtommal két oka lehet (ez nem azt jelenti, hogy csak ennyi van). Az egyik a hideg levegő belégzése, ha érzékeny rá a fogad, vagy ha lyukas. Mert ugye pl. egy 15 fokos vízben a palackban lévő levegő is ennyire hűl, és erre jön rá a nyomáscsökkenésből adódó lehűlés (mint a szódás patronnál mikor betekered) és ez bánthatja a fogat. A másik pedig ha rosszul tömik be és a tömés meg a fog közé be tud menni a levegő. Ez mindaddig míg lefelé mész vagy szinten maradsz nem gond, csak emelkedésnél, mikor a beszorult levegő tágulni akar, csak nincs neki hely, és ennek a nyomása okoz fájdalmat. Ez elvileg már jóval kellemetlenebb (nekem még nem volt ilyen, pedig van pár tömött fogam), de idővel ez is elmúlik, majd ha lassan távozik a levegő.

(#2858) #24334592 válasza Krynn (#2857) üzenetére


#24334592
törölt tag

Bocs, h felreerthetoen fogalmaztam!...osszesen ez a ket honap all rendelkezesre amikor kivehetem a szabit.Ezert jovok haza kizarolag :) nameg, mert olcsobb mint itt.Kulonben ugy elkerulnem az orszagot, mint a doglott lovat

Akkor marad az otthoni tavi merules, ha mashogy nem adja ki.Mikor nyitnak a tavak?Majus 1?

A fogtomes meg ugy kapcsolodik ide, h azt is otthon privatban, mert kishazanktol nyugatra, minden 5x-10x aron megy.Tehat, remelem jol tomik es nem lesz gond :)

(#2859) Ferdzsoo válasza #24334592 (#2858) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

Fogtöméstől nem kell tartanod. Nekem van vagy 8 tömött fogam és hála istennek még soha nem volt problémám velük. Igaz én max 2 évente felülvizsgáltatom öket,és van amit kicserélnek...
A tavi merüléssel szerintem is jobban jársz jó az ha eleinte csak 2 métert látsz, utána a tengerben sokkal jobban fogod érezni magad. Fordítva viszont tényleg stresszes lesz a környezet...
Erről mindig az éjszakai tavi merülésünk jut eszembe amikor 12m- en 10cm es látótávolságban kellet kitájolni magunkat a partra. Társam kezét fogtam hogy egymást ne veszítsük el, a másikban a lámpa meg a tájoló és így navigáltam ki magunkat, a tájolót csak akkor láttam amikor már majdnem a nyakamnál volt. Kb 5-7m-ert csúsztunk el a céltól a körülményekhez képest nagyon jól sikerült. Stresszbe annyira nem voltam, de azt tudom hogy a stresszintem egy óriásit csökkent azóta. Erre az ilyeenek nagyon jók. Szívesen újracsinálnám. Inkább kihívás volt mint para. :)

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#2860) Krynn válasza Ferdzsoo (#2859) üzenetére


Krynn
csendes tag

Csak nem egy gyékényesi haladó vagy mester tanfolyam éjszakairól írsz ? :-)

(#2861) deedee


deedee
őstag

hegyeshalomban azért sokkal jobb a látótávolság,mint 1-2 méter... ;)

(#2862) Ferdzsoo válasza Krynn (#2860) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

Jaja. Haladó gyékényes szeptember. Éjszakai tájékozódás az iszapdzsungelben... :DDD
5-6m-ig van 2m láttáv csak utána lefelé menve drasztikusan csökken...
Meghát ösz. Tavasszal sokkalsokkal tisztább volt.

[ Szerkesztve ]

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#2863) Sanyabá válasza Ferdzsoo (#2862) üzenetére


Sanyabá
senior tag

Gyere Nyékládházára,vagy Muhi-ba, kavicsos meder, sok hal, jó látó távolság.

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#2864) Krynn válasza Sanyabá (#2863) üzenetére


Krynn
csendes tag

Mi az a Muhi? Nem hallottam róla. Csak a csatáról :))

(#2865) F-ECT$ válasza #24334592 (#2856) üzenetére


F-ECT$
titán

novemberben már owd-vel szeretnék szafarizni

A szafarihoz elvileg aowd és 50 merülés kell, de persze már ezt sem tartják sehol...

Dive ever, work never.

(#2866) Sanyabá válasza Krynn (#2864) üzenetére


Sanyabá
senior tag

A Muhi emlékmű-től 200m-re van egy nagy bánya tó, de ott vannak a nyéki bánya tavak is. :K

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#2867) Ferdzsoo válasza Sanyabá (#2863) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

Csak azért hogy tóba merüljek nem szívesen utaznék 200+km-ert.
Annyira nem vonz a tó. Inkább tengerre megyek.

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#2868) Krynn válasza Ferdzsoo (#2867) üzenetére


Krynn
csendes tag

Sajnos az itthoni tavakért tényleg nem nagyon éri meg annyit utazni, egy-két kivétellel. Viszont Ausztriába van bőven olyan, ami nekem felér egy adriai merüléssel.



Erlaufsee

(#2869) Ferdzsoo válasza Krynn (#2868) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

Hát igen. Ez nem egy gyékényes... Ilyenre én is mennék. Sőt fogok is .... :U

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#2870) F-ECT$ válasza Krynn (#2868) üzenetére


F-ECT$
titán

Hőmérsékletet tekintve mit tudnak ezek a tavak? Kb hány méterig jut le a fény bennük?

Dive ever, work never.

(#2871) Krynn válasza F-ECT$ (#2870) üzenetére


Krynn
csendes tag

Mivel ez a tó majdnem 800 méter magasan van, nyáron sem lesz túl meleg. Már csak azért sem mert táplálja egy a hegyekből érkező patak, ami biztos csak pár fokos. Mikor mi voltunk augusztus közepén, a felső 3 méter olyan 18-19 fokos volt, alatt olyan 10-12. Nem mentünk 10 méter alá, mert ott nem volt annyi látnivaló és a hideg miatt, amúgy a max mélység 28 méter körül van.Rendes fény olyan 5 méterig, de 10 méter körül is látni rendesen. A készült képek egyébként az utolsó kivételével 4 méteren belül készültek.

(#2872) gonger válasza Krynn (#2848) üzenetére


gonger
senior tag

Szia, tavaly voltunk Grüneren. Palackot(12 literesek) itthonról vittük, töltve. Két merülést csináltunk velük a Grünersee-ben. Van a tó partján egy fogadó/étterem/bázis. Ott kell jegyet is venni ill tölteni is tudnak ha kell. De ha nem érkezel korán, akkor beelőznek a helyiek és kevesebb a parkolóhely/szabad placc öltözésre stb.
Ottalvás után érdemes átmenni másnap a Grübl See-hez, szintén van bázis, kompresszorral ill ott is tudnak palackot biztosítani.

Kőbányára már kaptam választ olyan oktatótól akihez még vissza fogok menni további képzésre.
Úgy döntöttem, hogy először wing-re váltok és nyílt vízben kicsit gyakorlok duplával is, Kőbánya megvár:-) a zárt tér egyébként annyira nem vonz.
Persze meghallgatnám a saját tapasztalataidat.

(#2873) Krynn válasza gonger (#2872) üzenetére


Krynn
csendes tag

Hali!

Köszi a választ. Grübl-höz is megyünk, úgy van tervezve a hétvége. Az volt a másik terv, hogy ott kezdünk, mert ott tuti töltenek, és másnap megyünk a Grünnerhez, de akkor szerencsére mindkét helyen megoldható a töltés. Szerinted a május végi időpont, még jó Grünnerhez, vagy addigra nagyon leapad? Bár gondolom ez minden évben más. Függ a leeset hó mennyiségtől és hogy mikor kezd olvadni.

Kőbányáről bemásolok egy korábban ismerősöknek írt élménybeszámolót (nincs most kedvem a lényeget kiszedni ;] ) remélem lesz benne hasznos infó annak akit érdekel.
Bocsi kicsit hosszú lett :Y

"
Négyen mentünk merülni, Szabi-Zsolti kik a fagyos vagyok, száraz-ruhában merülök vonalat erősítették, dupla palackkal-winggel, ahogy azt kell egy zárt-félzárt téri merüléshez. Valamint Gyula meg én a "bármi jöhet" szekció, nedves ruhában, mono 15-ös palacckal. Vezetőnk Miklós Tamás (vagy Tamás Miklós? ajaj... ezt most nem tudom sajnos :-( és egy társa volt, kiknek ha majd egy hónapos késéssel de ezúton is köszönjük az ismertetést és vezetést.
De kezdjük az elején. Hol is van ez a merülőhely? Budapesten a X.ker. Bánya utca végén. (Aki a hely történetéről bővebb információt szeretne, az megtalálja az Aquanauta oldalán, programnaptár nov.24) Az rendben, hogy Pesten van, de mi a Zsolttal valami kietlenebb gyárterületre asszociáltunk mint elhelyezkedés, nem pedig egy lakótelep közvetlen szomszédságában. Azon gondolkodtunk, hogy kinek a bicikli tárolójában fogunk érkezni, ha elnézünk egy kanyart. :-) Már ez a kis meglepetés is dobott a hangulatunkon, hát még mikor nekiálltunk a kinti szabad levegőn öltözni, merthogy bent még hűvösebb lesz. Viszont aki télen megy, azt bent "kellemes meleg" fogad. Tehát már eddig is elmondható, hogy olyan merülés elé néztem, amilyenben még nem volt részem, és ezen különlegességeket erősített a dupla nedves ruhában való kocsivezetés. Ugyanis, innen még egy pár száz métert megtettünk autóval is, de ezt már a bányán belül. Hatalmas és szerteágazó folyosókon mentünk keresztül, ahol nagyon könnyen el lehetett volna tévedni, ha nem azt az egyszerű megoldást javasolják, hogy arra mennyünk amerre a lámpák égnek. Gyulának kifelé menet ennek ellenére sikerült benézni egy kanyart, tehát nem majd átismételnie a haladó tananyagot. A járatok össz hossza olyan 36km körül van, tehát van hol elkavarodni. De az egésznek nagyon jó hangulata van, olyan mintha egy kicsit visszamennék az időben, vagy valami filmbe kerülnék, és annak ellenére, hogy minden nagyon nagy és tágas, egy kicsit mégis nyomasztóan hat, de csak annyira, hogy ez is pozitívumként éli meg az ember.
Rövid kocsikázás után megérkezünk a célunk. Egy járatban vagyunk a sok közül. Több helyen is lehet merülni, de ha jól emlékszem ez az egy, ahova normál felszerelésben és végzettséggel is lehet menni, a többihez zárt téri vizsga és cumó kell. valamint itt a legmelegebb a víz is. Mielőtt mindenki előkapná a 3mm-es ruhát vagy a shortit, itt a meleg olyan 12C fokot jelent.
Beöltözés után, és miután Gyula rájött, hogy már a parkolóban el kattintgatta a fényképezőgépéből az aksit, 2-es csoportokban bementünk a vízbe. Először Szabi és Zsolt ment vezetőjükkel, majd kis idő múlva mi. Egy keskenyebb lépcsős folyosón buktunk alá, és itt mentünk lefelé egész olyan 15 méter mélységég, míg kijutottunk egy tágasabb folyosóra, majd azután egy nagy terembe. A lépcsős résznél végig volt korlát, tehát aki gyengébben lebeg, az is talál kapaszkodót. Ami még nagyon érdekes, és szintén a biztonságérzetet növeli, hogy fix lámpák vannak elhelyezve a nagy termekben, tehát nem vak sötétben merülünk. Azt, hogy ezek a böhöm nagy lámpák, honnan-hogyan kapják az áramot, abba ott a vízben nem akartam belegondolni :-)
Ha már a lápánál és a fénynél tartunk, beszéljünk a látótávról is kicsit. Ez is érdekes volt számomra. Mert a vízben sokszor úszkáltak ilyen apró szemcsék (biztos mi rúgtuk, vagy a buborékok verték le a falról), amitől a nem külső vakuk gépemmel semmi értékelhetőt nem lehetett fotózni, de ez a látótávon érzésem szerint semmit nem rontott. Az mondhatni, hogy addig láttál, ameddig a lámpád világított, vagy a következő falig. Az alját fel lehet rúgni elég könnyen, sok gyakorlást nem igényel, de mivel magas helyek vannak többnyire, ezért a 0 látótáv megalkotása, erős csoportösszefogást igényel. Viszont vezetőink nem voltak restek megvilágítani ha "odapiszkítottál" valahova.
A nagy teremből, lehet még lejjebb menni, azt hiszem két szintnyit. Egy csigalépcső vezet lefelé, alulról szintén megvilágítva, de mi inkább az úszást választottuk. Majd a következő szintre létra is visz, melynek az alja 28 méter körül van, ennél tovább itt nem lehet menni.
Mire ezt bejártuk, valamint még egy folyosón be-és kiúsztunk egy órája voltunk a vízben. Én olyan 40. perc környékén kezdtem fázni, tehát mondanom sem kell, hogy ennyire még nem utáltam a 3 perces biztonsági megállót :-) De egy 40 perces merülés szerintem komolyabb megfagyás nélkül is kivitelezhető nedves ruhában is.
Látnivalókkal persze nem lehet oldalakat teleírni, folyosók, termek, ilyen olyan lépcsők, létrák, vezetékek, üzemen kívüli lápák, elosztószekrények, valami tologatós kocsi (ilyen talicska szerű), meg a Deichmann-terem, ami tele van cipővel.
Szóval nem épp a vörös, de ide nem is azért jön az ember. A hangulata az érzés ami megragad, és teszi izgalmassá, érdekessé az egész merülést. Nem igazán lehet leírni, mint ahogy azt se, hogy mi a jó egy finom ételben. Egyszerűen csak nagyon élvezetes, örömet okoz, stb. Ki kell próbálni, meg kell tapasztalni egyszer, aztán utána mindenki eldönti maga, hogy fog-e repetázni belőle.
"
Balázs

(#2874) Sanyabá válasza Krynn (#2873) üzenetére


Sanyabá
senior tag

Vannak barlangász búvár barátaim, de még nem tudtak rá venni hogy velük menjek. Mikor elő jönnek , rájuk sem ismerek a sártól,latyaktól. Aztán a cúccok tisztításáról még nem is beszéltünk.

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#2875) gonger válasza Krynn (#2873) üzenetére


gonger
senior tag

Szia,

Grünerre jó lehet a május, mi tavaly május végén voltunk, de nehéz kiszámítani a jó időpontot, mert 2012-ben is 1-1,5 hét alatt ~3 métert apadt. Így 8 méteres vízállásnál még merülhető volt, de 10 fölött az igaz, azt mondják.
Aktuális vízállást itt lehet majd figyelni ha olvad.

Én pl Grünernél nem töltettem, mert elég volt az itthonról elvitt töltés 2db 40 perces merülésre. Elsőnél a párom is jött velem, nedvesben, a másodikra pedig csak mi, szárazruhások mentünk vissza és az egyikőnk csúnyán elkezdett beázni, így Ő hamar kijött. Grübl-höz a GPS-re NEM hallgatva Eisenerz felé egy kis murvás hegyi úton mentünk át (google maps mutatja). Rövidebb, de időben kb ugyanannyi, mintha megkerülnéd a hegyet. Viszont csodaszép a táj. A murvától most már utólag nem paráznék. Ha az osztrák zsír új mercik elmennek rajta akkor az én 10 éves Focusomat se sajnálom.(Nincs miért, tényleg vállalható az útminőség)

Grübl-nél nagyon jó kompresszor volt. A társaság nagy része ott töltött, mire kirámoltunk a kocsiból kész is volt. Aztán jól megetettük a pisztrángokat :-)
Májusban nászútra megyünk, jó messzire; de ha hazajöttem és még jó lesz a vízállás, egy hétvégét rááldozok a grüneri túrára.

Köszi a részletes leírást Kőbányáról, így teljesen más a kép; élvezetes volt olvasni. Az nem derül ki egyértelműen, hogy ez a szakasz ahol merültetek valóban végig nyitott-e felülről. Sok szervező így hirdeti, ill mások is mondták, hogy vannak olyan termek; de a leírásod alapján, jórészt zárt térre asszociálok.

(#2874) Sanyabá Kőbányán nem lennél sáros :-)

(#2876) F-ECT$


F-ECT$
titán

Btw ki merre tervez menni túrázni idén?

Dive ever, work never.

(#2877) gonger válasza F-ECT$ (#2876) üzenetére


gonger
senior tag

lehet, hogy zsírosdeszkára kell rászoknom, de Sipadan lesz a cél :-)

[ Szerkesztve ]

(#2878) YikeSS válasza F-ECT$ (#2876) üzenetére


YikeSS
tag

Március, Észak-Tirán szafari... a többi bizonytalan.

mergedes...

(#2879) Krynn válasza gonger (#2875) üzenetére


Krynn
csendes tag

A Grübl ugye nem ilyen olvadt hótól függő vízmennyiségű, hanem rendes tó? A hőfokárol tudsz valamit?

Az első pár méter, míg a lépcsős részen le nem értek 15-17 méterig, addig zárt, utána viszont felül van levegős rész, fel lehet úszni. Ha lementek az alsó 2. szintre, akkor is föl lehet úszni, csak át kell menni két kisebb "ajtón"

Én idén sem jutok egzotikus helyre vagy a vörösre. Egyrészt mert tanfolyamot csinálok, és az az Adrián lesz, másrészt anyagi okok, illetve utálok repülni :Y
Májusban Pag és a már említett Ausztria, Június Kornati (szintén Adria), Júli-aug. Szintén Ausztria (Erlaufsee,traunfall,Copacaban (Graz) és Neufeld. Szeptember Pag. És ha minden jól meg, akkor talán szilveszter Egyiptomban. Valamint rengeteg itthoni merülés.

(#2880) Ferdzsoo válasza F-ECT$ (#2876) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

Mi úgydöntöttünk elmegyünk áprilisban az aquanautás fülöp szigeteki túrára...
Be vagyok már zsongva. De még 2 hónap... :)

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#2881) gonger válasza Krynn (#2879) üzenetére


gonger
senior tag

A Grübl szerintem tuti vízállású! Bár a hegyről leolvadó víz tuti átmegy rajta,mesterséges tó.Egy sípálya alján van egy fennsíkon.úgy tudom ha nincs elég hó a pályán,akkor a tóból csinálnak havat és onnan ágyúzzák.melegebb mint a Grüner.12 fokra számíts.

Milyen tanfolyamot csinálsz?
Pag is nagyon jó lesz,oda is visszamennék.itthon nem szivesen mennék már merülni,annyit csalódtam.a jég alá pedig most se jött össze:-(

[ Szerkesztve ]

(#2882) Krynn


Krynn
csendes tag

Úgy látom itt többen Aquanauta-sok. A két klub est valamelyikén volt valaki? Mert akkor biztos ismerjük egymást. Vagy Cipruson esetleg Pag zárón tavaly?

Az a 12 fok teljesen elfogadható. Legalább akkor biztos a jó látótáv. :DD

[ Szerkesztve ]

(#2883) Krynn válasza gonger (#2881) üzenetére


Krynn
csendes tag

DM tanfolyamot próbálok. Úgyhogy arra rámegy az egész nyár.
A jég alá merülést én is tervezem, de még egyszer sem volt mióta végeztem :( A mostani telek nem kedveznek nekünk, nem lehet előre tervezni.

(#2884) YikeSS válasza Krynn (#2882) üzenetére


YikeSS
tag

Ez első klubesten voltam...

[ Szerkesztve ]

mergedes...

(#2885) Krynn válasza YikeSS (#2884) üzenetére


Krynn
csendes tag

Nem te videódat vetítették le az évzáró bulin?

(#2886) YikeSS válasza Krynn (#2885) üzenetére


YikeSS
tag

de

mergedes...

(#2887) Pompi válasza Krynn (#2882) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

Én is voltam az elsőn. YikeSS mellett.

Feel Good Inc.

(#2888) deedee


deedee
őstag

nekem ugye még helyre kell jönnöm a szemműtét után, de aztán kocsi vétel jön és könyvkiadás,úgyhogy idén csak Hegyeshalmot célzom meg 2-3 heti rendszerességgel

feltéve,hogy lesz lent mindig merülőtárs,vagy csoport,akikhez be tudok társulni :K

de a deepex vagy a győri búvár se bázisai közül csak összejön valami, társat illetően.
majd ott merülök,ahol éppen sikerül

[ Szerkesztve ]

(#2889) F-ECT$ válasza Ferdzsoo (#2880) üzenetére


F-ECT$
titán

Az qrva drága :) Egyébként beszéltem Attilával és érdekes módon pont ezek a "prémium" utak telnek meg a leggyorsabban...

Dive ever, work never.

(#2890) Pompi válasza F-ECT$ (#2889) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

Ezen már nem nagyon kell csodálkozni. A legdrágább és a legolcsóbb cuccok mennek gyakorlatilag mindenből (legyen az termék vagy szolgáltatás). És ez alól már egy búvárszafari sem kivétel. Nade politika off ;)

Feel Good Inc.

(#2891) F-ECT$ válasza YikeSS (#2878) üzenetére


F-ECT$
titán

Az a szafari nekem is piszkálja a csőrömet, de pont akkor lesz vizsgám az egyetemen, amit nem lenne jó eltenni, mert utána diplomát kellene írni. Valami Vöröset tervezek a Cassio/Andro hajó egyikén. Jó lenne eljutni a Ras Mohamed nemzeti parkba is, mert ott még nem jártam. (A mostani túra elvileg megy oda is, de egyszer már voltam olyan túrán, ami elvileg ment volna oda, aztán mégse.)

Az ára is viszonylag jó, szóval lehet be kellene vállalni... Nehéz a döntés.

Dive ever, work never.

(#2892) F-ECT$ válasza Pompi (#2890) üzenetére


F-ECT$
titán

Most ránéztem, és végülis 16 (18) napért a 2.215 USD-nek megfelelő Ft + repülőjegy nem is annyira vészes. Mennyi a repjegy kb?

Dive ever, work never.

(#2893) Pompi válasza F-ECT$ (#2892) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

250-300e forint között lehet szerintem. Tehát egy egyiptomi szafari ára :DDD

Szerk: lehet alá is lőttem, most 1-2 helyen rákerestem és 300e alatt nem volt jegy.

[ Szerkesztve ]

Feel Good Inc.

(#2894) F-ECT$ válasza Pompi (#2893) üzenetére


F-ECT$
titán

Akkor mégse annyira jó. Azt hittem 100-150k körül is ki lehet fogni :U

Dive ever, work never.

(#2895) Sanyabá válasza Pompi (#2893) üzenetére


Sanyabá
senior tag

Ha mindent összerázol, 3 vörös szafari jön ki belőle. ;]
Mondjuk ha nekem ennyi pénzem lenne egyben,akkor a Ausztrália lenne.

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#2896) YikeSS válasza Sanyabá (#2895) üzenetére


YikeSS
tag

Arra meg kevés lenne ennyi pénz :)

mergedes...

(#2897) YikeSS válasza F-ECT$ (#2891) üzenetére


YikeSS
tag

Azért megyek erre a szafarira most, mert időben ez most jó nekem, plusz mindig safaga-brothers-st.johns fele járunk inkább, északra sokkal ritkábban, Tiránig még pl. sosem jutottam :)

mergedes...

(#2898) F-ECT$ válasza YikeSS (#2897) üzenetére


F-ECT$
titán

Én már jártam északi roncstúrán, de a Ras sajnos kimaradt. Amúgy is szeretem a roncsokat, és a felsoroltakból ha jól emlékszem, akkor nem láttam mindet. Szóval a hajó és az úticél jó, az ár kedvező, csak sajnos egyéb elfoglaltságom is lenne, szóval döntenem kell.

Viszont a többi Vörös ajánlat meg nem annyira tetszik, más iskolával meg csak "végső esetben" mennék, mert onnan senkit sem ismerek, innen meg azért hátha akad 1-2 ismerős arc.

Dive ever, work never.

(#2899) F-ECT$


F-ECT$
titán

Tényleg a Cassio és Andro között van különbség? Úgy hallottam, hogy az Andro-val induláskor voltak kisebb gondok, de összességében talán jobb egy picit.

Dive ever, work never.

(#2900) Ferdzsoo válasza F-ECT$ (#2899) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

Nekem azt mondták ott, hogy ugyanaz teljesen mind a kettő...

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.