Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2201) deedee válasza Krynn (#2199) üzenetére


deedee
őstag

ÉS MILYEN JÓL MEGY NEKI A LEBEGÉS...... :DDD

(#2202) Füge007 válasza deedee (#2201) üzenetére


Füge007
senior tag

Hihihihihi fasza a ruhája, meg szépen be van sulyozva :C

Füge

(#2203) F-ECT$


F-ECT$
titán

Sapka és hasított uszony. Nem számoltam, de olyan 4-5 képen is rajta vagyok :)

Dive ever, work never.

(#2204) gonger


gonger
senior tag

Vasárnap megjártuk Neufeld-et. Ismét jókat merültünk; mi is szembetalálkoztunk egy kb méteres harcsával és több nagy dög csukával is. Egy kisebb példányról készült szösszenet videó

[ Szerkesztve ]

(#2205) Pety97 válasza gonger (#2204) üzenetére


Pety97
csendes tag

Nagyon jó ez a videó! Nekem tetszik,jól van megcsinálva. Ahogy látom elég jó a látótávolság,ott Neufeldbe.. :D

(#2206) gonger válasza Pety97 (#2205) üzenetére


gonger
senior tag

örülök ha tetszik :-) szokott ennél jobb látó is lenni ebben a tóban, de hétvégén sok búvár látogatja.

(#2207) deedee válasza gonger (#2206) üzenetére


deedee
őstag

mi október elején tudunk csak kijutni krynn-el,ha összejön...

akkor milyen a víz hőfoka?merülhető még?

(#2208) F-ECT$


F-ECT$
titán

Azt néztem ma időjárás jelentésben, hogy az Adria még 27 fokos :Y

Dive ever, work never.

(#2209) gonger válasza deedee (#2207) üzenetére


gonger
senior tag

tavaly október 23-án merültük a tavat, akkor a helyiek szerint 8-10 fokos volt, a mi computerünk a felszínen és 20 méteren is 12 fokot mért. tehát szárazruhások előnyben! (nekünk nem volt)

(#2210) gonger válasza F-ECT$ (#2208) üzenetére


gonger
senior tag

volt egyáltalán valaha 27 fokos??? :-)

(#2211) F-ECT$ válasza gonger (#2210) üzenetére


F-ECT$
titán

Kicsit extrémnek tűnik, de gondolom 40-ig megvan a szokásos 2 hőhatár, tehát úgyis mindegy, hogy a felszínen 25 vagy 27 fokos, ha lent csak 20.

Dive ever, work never.

(#2212) Krynn válasza F-ECT$ (#2211) üzenetére


Krynn
csendes tag

Mikor én voltam kint augusztus elején akkor a 2. hőhatár 16-17C fok volt, a köztesre nem emlékszem.
Megyek szept 28. és okt 2 között, hát kíváncsi leszek milyen lesz akkor.

A hidegebb időkre meg vár vettem jó kis 5-ös kesztyűt. Igaz a kezem nem mozog benne :DD de legalább a hideg az jöhet :))

[ Szerkesztve ]

(#2213) Krynn


Krynn
csendes tag

Tegnap lent voltam Hegyeshalomban. Most voltam először, de azt kell mondanom toronymagasan a legtisztább tavunk, legalább is azok közül amiket ismerek. Viszont az élővilág elég gyéres. Naphalon és sügéren kívűl mi mással nem találkoztunk. Lehet több részen is kellett volna merülni, és akkor talán. Na majd máskor. Viszont legalább vannak szép növényes részei is a tónak, nem egy sivár pusztaság. Meg pár jópofa roncs is van letéve. Bogárhátú vw, hajó, valami dobozos kocsi szerű, meg ilyen farakás, stb. És ugye 30 alatti mélység, ami azért szintén nem minden tavunkra jellemző. Mi 34 méteren voltunk, és ott már csak 8C fok volt a hőmérséklet. Viszont jól vizsgázott az 5-ös kesztyűm, nem fáztam benne kicsit sem, már csak egy neoprén zokni kellett volna és teljes a komfort.
Sajna a tó kicsit mesze van, viszont a pályán másfél óra alatt oda lehet érni. Én még tuti megyek, jó hely.

(#2214) F-ECT$


F-ECT$
titán

Medes túra.

Bevezető
Amíg az agglegények vidám életét éltem, nem volt gond, hogy melyik búvártúrát válasszam, nem kellett kompromisszumot kötni. Idén viszont úgy alakult, hogy anyagi és szabadságbeli megfontolások alapján egy úttal kellett megoldani a feleségemmel a nyaralást és a búvárkodást is. Előre látható volt, hogy ez mindkettőnk részéről bizonyos lemondásokkal fog járni, viszont nem volt alternatíva. Nem ez volt életünk legjobb nyaralása, nem ez volt életem legjobb túrája, viszont összességében egy jól sikerült út van mögöttünk.

Utazás
500 km-nél nagyobb távolság esetén már felmerül az emberben, hogy az autót érdemes repülőre cserélni mind anyagi, mind időbeli megfontolásból. L’Estartit 1833 km-re van Budapesttől, mi mégis autóval mentünk. Persze, így oda és visszafelé is meg tudtunk nézni pár dolgot (autó:repülő = 1:0), viszont sokkal tovább tartott az út (autó:repülő = 1:1). Repülővel Barcelonáig tudtunk volna menni, onnan még 120 km a cél, így ott vagy taxit kellett volna fogni, vagy autót kellett volna bérelni. Mi összefogtunk egy párral, és így 4 felé osztva a költséget az autó olcsóbbra jött ki (autó:repülő = 2:1). (Akik 2-en utaztak csak, ott már a repülő lehet, hogy olcsóbb lett volna, viszont kocsi bérléssel együtt ott is az autó volt a nyerő költség szempontjából.) Emellett autóval sokkal több cuccot lehet vinni, és mivel nekem a búvárcuccom önmagában 22 kg, így nehéz lett volna még mellé egy heti ruhát csomagolni (autó:repülő = 3:1).

Következik: Odaút.

[ Szerkesztve ]

Dive ever, work never.

(#2215) F-ECT$ válasza Krynn (#2212) üzenetére


F-ECT$
titán

Ja igen, az emlékek szépülnek. Az rémlik, hogy 2 hőhatár van, csak az nem, hogy a második alatt nem 20, hanem csak 16 fok van :)

Nekem 2-es kesztyűm van, ebben tök jól ki lehet tapogatni még mindent a felszerelésen. Igaz nem olyan meleg, mint az 5-ös, viszont nekem fontosabb a pontos tapintás, mint egy kis melegérzet. Amúgy is a kézfejed hamar hozzászokik a hideghez, sokkal fontosabb, hogy a fejed, tested és a lábad legyen melegen, előbbi 2 a hőérzet, utóbbi a görcs elkerülése miatt.

Dive ever, work never.

(#2216) Krynn válasza F-ECT$ (#2214) üzenetére


Krynn
csendes tag

"Amíg az agglegények vidám életét éltem" -Gondolom akkor az asszony nincs regelve a fórumra :DD

Mekkora autóval mentetek ti? Mert nálunk 2 búvár simán megtölt egy autót ekkora útra. Egy-egy nagy táska a búvár felszerlés, és egy-egy normál bőrönd a a ruha,stb. Ez már nem fér be a csomagtatóba, éa akkor még a nem búvár két ember cucca sehol nincs. Meg netát kajás szatyor, stb.

A felszerelést kezelő kezemen nekem is 2.5-ös kesztű volt, csak a fázós kezemen volt 5-ös :))

(#2217) F-ECT$ válasza Krynn (#2216) üzenetére


F-ECT$
titán

Nincs, de ha lenne, ez a véleményem akkor sem változna. Huszonkevés évesen, mindenféle felelősségtől mentesen kicsit könnyebb élni, mint párkapcsolatban. Csak nem akarok 50 évesen gyerek nélkül besavanyodva élni, így a gondtalanságot feladtam a családért cserébe.

Kisbusszal mentünk, így volt 5 szék + hátul 1 m^3 hely, amit félig sem töltöttünk meg :)

Egyébként egyszer egy Volvo S80-nal jöttem haza Horvátországból, akkor azt 3 búvár teljesen megtöltötte (ülés + csomagtartó).

Dive ever, work never.

(#2218) F-ECT$ válasza F-ECT$ (#2214) üzenetére


F-ECT$
titán

Odafelé
Az 1833 km-t le lehet tudni 2x8 órában autópályán is, de úgy gondoltuk, hogy ha már ennyit kell autózni, akkor egy pár dolgot nézzünk meg. Odafelé főleg a természeti látnivalókat céloztuk meg, így 3 naposra terveztük az utazást. Első nap sokáig autópályán mentünk. Itt jegyezném meg, hogy a 2 sávos osztrák, német és olasz pályákon lazán csordogálnak 100 km/h-val a belső sávban, és a külsőben még ennél is lassabban. Úgy tűnt, mintha itt nem sietnének az emberek sehova. A 3 sávos részeken nem volt gond, ott lehetett 130-150 km/h-val menni. Az is érdekes volt, hogy mennyi női sofőr van. Egyrészt egyedüli sofőrként is sokat láttunk, másrészt a családi kocsikat is sokszor nők vezették.

Első nap az olaszországi Passo dello Stelvio-t néztük meg. Nehéz ezt leírni, érdemes képeket nézni róla pl: Stelvio. Gyönyörű táj, élvezetes szerpentin, ha jól tudom, ez az út sok motoros álma. Estére Livigno-ban szálltunk meg (ismerős lehet a síelőknek), és ettünk egy finom Lasagne-t.

Második nap a svájci Furkapass volt a fő látnivaló, de előtte az Unesco világörökség részét képző vasútvonal mentén is autókáztunk. Estére érkeztünk meg a franciaországi Chamonix-ba, ahol ismét jót vacsoráztunk, és boroztunk.

Harmadik nap Európa legmagasabb csúcsát a Mont Blanc-t terveztük megnézni. Ehhez 3800 m-re vitt fel minket egy felvonó, pontosabban az Aiguille du Midi csúcsra 3842 m-re. Kép. Tiszta időben innen lehetne látni a Mont Blanc-t, sajnos nekünk ezt nem volt szerencsénk látni, viszont lefelé és oldalirányba messzire el lehetett látni, így ez is egy csodálatos élmény volt. És legalább van miért visszamenni oda.
Bár km-ben nem volt sok 1-1 nap, és a látnivalók között autópályán mentünk, azért eléggé fárasztó volt ez a 3 nap, de sok mindent láttunk, így nem bántuk meg, hogy ezt az utat választottuk.

[ Szerkesztve ]

Dive ever, work never.

(#2219) F-ECT$ válasza F-ECT$ (#2218) üzenetére


F-ECT$
titán

Kis kiegészítés a 3-ik naphoz:
Nagyon durva volt, hogy már 3800 m-en mennyivel ritkább a levegő, mint a a tengerszinten. Volt egy emelet, ahová 20 lépcsőfok vitt fel. Gondoltam felszaladok rá, és mire felértem alig kaptam levegőt. Vagy 2 perc eltelt, mire visszaállt a légzésem és a szívverésem normálra. Tutira nem lennék jó hegymászó :)

Dive ever, work never.

(#2220) F-ECT$ válasza F-ECT$ (#2218) üzenetére


F-ECT$
titán

A következő rész a szállodáról és a merülésekről fog szólni, az utolsó pedig Barcelona és a hazaút. Időpontot nem ígérek, lehet, hogy csak jövő héten fér bele.

Dive ever, work never.

(#2221) Declare


Declare
őstag

Hello búvár (mostmár) Társaim! :)

Most értem haza Horvátországból, ugyan akkora élménylistám nincs mint F-ECT$ nek, de nagyobbnak éltem meg az valószínű, lévén most volt a vizsgamerülésem (első tengeri búvárkodás) + 3 hajós merülés.
Röviden tömören eszméletlen, überbrutál jó :DDD :))

A tenger valóban annyi amennyit írtatok (volt) 26-27 fokos volt pénteken este. Mi sem hittük el...
Szombaton első merülés a búvárbázis közelében, besúlyoztuk magunkat, jöttünk mentünk, gyakoroltuk a lebegést stb...már is nagyon jó volt, főleg a tóhoz képest :)

Délután kimentünk hajóval, egy nagy sziklafalnál merültünk, kis szoroson úsztunk át, kergettünk polipot stbstb....eszméletlen volt

Másnap még 2 merülés, megnéztünk egy cseppkő barlangot (kicsit para volt az elején :) , de megérte, minden rendben volt és eszméletlen klassz) + délutáni merülésen lecsúsztunk 22 méterig :)

Röviden tömören ennyi, minden klassz minden szuper volt, nagyon szép dolog ez a búvárkodás. :))

(#2222) Füge007 válasza Declare (#2221) üzenetére


Füge007
senior tag

Üdv a csapatban. Látom elkapott a gépszíj :D

Ó bár csak én írhatnék már egy beszámolót, mondjuk egy egyiptomi szafaritúráról.

Füge

(#2223) Krynn válasza Declare (#2221) üzenetére


Krynn
csendes tag

Hali!

Gratula a sikeres vizsgához, és a lelkesedéshez! Ez a legfontosabb. Mert nem mindenki jön meg így a tanfolyamról, ugye DeeDee :DD De azóta már ő is az :P

Szerdán megyek Pagra, vasárnap jövök. Ha utána még kedvet érzel kicsit hűvös vízben, de már jobb látással merülni, akkor gyere velünk nyugodtan.
Egyébként 20 méter körül menni volt a hőfok? Csak, hogy kell-e shorty vagy nem.

(#2224) Declare válasza Krynn (#2223) üzenetére


Declare
őstag

Hello!

Füge007: Köszi :) , elkapott rendesen :K . Ami késik nem múlik, egy egyiptomot egyszer én is nagyon meglesnék.

Krynn:
Köszi! :)) Én 5 ös ruhában voltam csuklyával, nem fáztam. A víz nagyon jó volt, huszonegy-két fokra emlékszem 20m en, azt mondták akik computerrel merültek.

Azzal azért számolj, hogy most a Bora keményen dolgozott amikor jöttünk Pagról és sajna érezhetően hűti vissza a tengert. Szerintem vigyél shortyt. Jó merülést ;)

Most egy kicsit pihentetem a búvárkodást, nem lehet mindig csak hobbyzni :) . Felszerelésem is szinte minden bérlős volt, ruhát be szeretnék szerezni sajátot mindenképp a jövő szezonra, ahhoz meg ugye pénzre van szükség :) . Meghívást köszi, majd figyelgetem a fórumot úgyis és lecsapok a merülési alkalmakra ha lesznek és nekem is lesz lehetőségem :R

(#2225) F-ECT$ válasza Declare (#2224) üzenetére


F-ECT$
titán

Hogyhogy lecsúsztál 22 m-ig, hát nem félted az életed??? :Y :W Neked 18 m-nél be van betonozva a tenger, irgum-burgum!!!! :))

Viccet félretéve 5-ös ruhában csak azért nem fáztál, mert ez volt az első merüléseid egyike, de jön még kutyára dér :D

Hogyhogy nem volt rajtad computer? A UEF-nél ez alapfelszerelés már a tanfolyamon is, és azt hittem, hogy a többi szervezetnél is ráébredtek már arra, hogy a táblázat felejtős, és nem 1970-et írunk.

Dive ever, work never.

(#2226) deedee válasza F-ECT$ (#2225) üzenetére


deedee
őstag

én éppen most nyögöm a nitrox táblázatokat és a számolásokat.... :(((
lassan vizsgázni kellene már..... :B

(#2227) F-ECT$ válasza deedee (#2226) üzenetére


F-ECT$
titán

Persze, tanfolyamon mutassák meg, tanulj meg velük számolni, de ennyi.

A nitrox is olyan, hogy megméred a gázt, beírod a computerbe az értéket, és máris írja a max mélységet, a nodeco-t meg eddig is a computer számolta, ezután is az fogja. Táblázatos embert még nem láttam a hobbi búvárok között. (És a technikaiak is valamilyen progival számolnak már, nem kézzel.)

Dive ever, work never.

(#2228) busman


busman
addikt

[link]
:(

I'm not talented, I'm skilled.PS5

(#2229) Füge007 válasza busman (#2228) üzenetére


Füge007
senior tag

Szomorú hír. Viszont lehet a haláleset nem is a merülés következménye. Nem engednek oda olyat aki nem tudja azt a szintet ami oda kell, mind tudásban, mind felszerelésben.

Füge

(#2230) Pompi válasza F-ECT$ (#2102) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

F-ECT$: milyen zokni használsz a csizma alá? Novemberre kinéz egy Deadalus-Elphinstone szafari, és már többször gondolkoztam ezen a zokni témát, de most mindenképp beszereznék valamilyet.

Én hirtelen ezeket találtam, nem tudom melyik lenne megfelelő: [link] és [link]
Nem tudom eldönteni, hogy melyik ami csizma alá való és melyik, amelyik önnáló viselet, amire már nem nagyon lehet majd felhúzni a csizmát.

Feel Good Inc.

(#2231) F-ECT$ válasza Pompi (#2230) üzenetére


F-ECT$
titán

Nekem ilyenem van, ilyesmi csizmával. (A csizmám Seac Sub, de ugyanilyen vastagtalpú.) Szerintem a linkelt zokni minden csizmában elfér. A ruhát felhúzni is könnyebb vele, mint sima lábra.

Btw a kesztyűm ilyen, igaz nem olyan meleg, viszont sokkal jobban érzem benne a műszereket, kapcsokat, csatokat, stb tapintással, mint pl egy 5-ös kesztyűben.

[ Szerkesztve ]

Dive ever, work never.

(#2232) Declare válasza F-ECT$ (#2225) üzenetére


Declare
őstag

Mennék én lejjebb is :)) , majd az AOWD vel....mondjuk olyan mind1 volt most, 5 m is élveztem volna :)

A merülésvezetőnkön volt computer, együtt mentünk, Ő mondta a mélységeket, időket stb...nekem csak a levegős, mélységmérős mutatós kis eszközöm volt :B

(#2233) deedee válasza Declare (#2232) üzenetére


deedee
őstag

én tengeren kezdtem és aztán mentem tóba....
háááát....majdnem sírtam.... ;]
de azért a csuka,harcsa érdekes volt :R

(#2234) F-ECT$ válasza Declare (#2232) üzenetére


F-ECT$
titán

Legközelebb mindenképp bérelj computert is, sokkal jobb ha te is látod a dolgokat + pontosan a te profilodat méri, mintha csak a párodon van!

Dive ever, work never.

(#2235) Pompi válasza F-ECT$ (#2231) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

Köszi! Valamiért fel sem merült, hogy náluk is van zokni ;) Attila nem promotálta még nekem, pedig tudja, hogy fázós vagyok :DDD Valamikor beszaladok és megvizslatom.

Feel Good Inc.

(#2236) F-ECT$


F-ECT$
titán

A túlélés törvényeiben volt egy módszer, ami jól jöhet búvárkodás közben. Ha nincs rajtad maszk, akkor ugye nem látsz rendesen a víz alatt, viszont ekkor, ha a szemed fölé teszed a tenyered úgy, hogy érintkezzen az arcoddal, és kifújod a levegőt, akkor légbuborék képződik a szemed előtt, és így tisztán láthatsz pár másodpercig.

Más: jön majd egyszer a túraélmény folytatása is, de egyelőre nem érzem magamban az erőt hozzá.

Dive ever, work never.

(#2237) F-ECT$ válasza Pompi (#2235) üzenetére


F-ECT$
titán

Senkinek sem szokta promótálni, nem tudom, hogy miért. Mert az, hogy a hasított uszonyt nem ajánlja, abban (szerintem) az is benne van, hogy ők nem árulnak ilyet.

Viszont ilyet árulnak, és összesen még emberről tudok, aki szintén vett, és ő is meg van vele elégedve. Attila egyébként pont fázós, nem is értem, hogy magának miért nem vesz. (Mondjuk mostanában szárazruhában tolja, ahhoz nem ilyen kell.)

Dive ever, work never.

(#2238) Pompi válasza F-ECT$ (#2237) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

Majd mondom is neki, mert egyébként megy nála a marketing :D
És igen, ő is fázós, mondjuk amióta szárazban nyomja valóban nem. Múltkor majd megfagytam, mire kijövetelem után közölte, hogy neki 30 perc után fel kellett jönnie, annyira melege volt, szóval legközelebb kevésbé öltözik alá ;]

Feel Good Inc.

(#2239) F-ECT$


F-ECT$
titán

Kis reklám, de talán valakinek hasznos: az Aquanautánál nagy [leárazások] kezdődtek. (Gondolom a többi bolt is lassan elkezd akciózni.)

Pl teljes felszerelés 200e:
Légzőautomata: Apeks US4/AT20 szett 64.450 Ft helyett______56.000Ft
Nyomásmérő: Divemarine nyomásmérő 17.500 Ft helyett_____14.000 Ft
Búvárruha: Bare Sport 5mm 45.000 Ft helyett_______________35.000 Ft
Mellény: Cressi Aquaride 136.400 Ft helyett_________________62.000 Ft
Uszony: Cressi Pro-Light uszony 16.100 Ft helyett____________11.000 Ft
Maszk: Cressi Perla: 5.600 Ft helyett _______________________4.800 Ft
Légzőcső: Cressi Mexico:1.800 Ft helyett ___________________1.300 Ft
Csizma: Bare Basic 6.800 Ft helyett _______________________4.890 Ft
Táska: Bare Duffel táska 12.990 Ft helyett _________________11.000 Ft

Ehhez még vesz az ember egy computert (pl Suunto Zoop 60e), egy lámpát (Ikelite), és 300e alatt megvan minden, ami a hobbi búvárkodáshoz kell.

Dive ever, work never.

(#2240) bcslaci válasza F-ECT$ (#2239) üzenetére


bcslaci
csendes tag

Helló!
Én kb. egy hónapja vettem meg ezt az összeállítást egy kisebb módosítással, Nekem XXL-es ruha kellett, a csizma helyett egy másik típust választottam (ami benne van az egy sima neo csizma, nincs rajta sehol megerősítés, kopóréteg) és egy csuklya is belekerült a csomagba így lett 210e a vége.
Sajnos csak egyet sikerült merülni azóta, de bejött a cucc (teljesen kezdőként :D)

(#2241) F-ECT$ válasza bcslaci (#2240) üzenetére


F-ECT$
titán

Persze: cserélgetni lehet 1-1 cuccot, de összességében eléggé kedvező az ár.

Ha azt számoljuk, hogy 300e Ft a vége (ebbe már a computer, egy elemes lámpa és 1-2 apróság is belefér), akkor ez már reális alternatíva lehet a bérléssel szemben egy teljesen hobbi szintű búvárnak is.

Teljes cucc bérlés lámpával lassan eléri, sőt szerintem néhol már meg is haladja az 5e Ft/nap-ot (főleg lámpával). Így 60 nap alatt térül meg a befektetés, ami kb 5-6 év alatt megvan, és ennyi idő és használat mellett nem megy tönkre semmi.

Dive ever, work never.

(#2242) F-ECT$


F-ECT$
titán

Ez nem gyenge.

Dive ever, work never.

(#2243) Pety97 válasza F-ECT$ (#2242) üzenetére


Pety97
csendes tag

Az ilyen emberek erősítenek meg,és gondolkoztatnak el azon,hogy milyen kitartásra vagyunk képesek,ha kell! Vagy ha egy álmot akarunk elérni!

(#2244) deedee


deedee
őstag

üdv

megvan a mély,hajós,éjszakai,nitrox és az aowd.....
már csak a kártyákat várom :C

(#2245) Pompi válasza deedee (#2244) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

Látom elragadt ez a kártyamánia :( tehát kártyázni már tudsz ...

Bocs, de nekem ez nem szimpi. Ne vedd feltétlenül magadra, nem ismerlek, nem tudom, hogy merülsz meg ilyesmi, de így távolról nekem ez nem pálya.

Én közel másfél évig merültem _tengeren_ (nem nézek most utána, de 50-60 merülés felett voltam), mielőtt elmentem a _haladó_ (advanced) tanfolyamra. Ott megtanultuk a barlangi úszástechnikát, a tájoló használatát, volt éjszakai merülés, bólyát lőttünk fel, volt tárgykeresés és kiemelés, meg vízfelszínen 800 méter úszás felszerelésben. Gyakoroltuk a lebegést orvérzésig különböző feladatokkal, volt stresszhelyzet elkerülő gyakorlat, _teljes_ felszerelés levétel víz alatt és társai.
Igaz nincs hajós, meg éjszakai, meg zodiákból merülő, meg zodiákra kimászó, meg partról beúszó, meg sunset diver meg kitudja milyen kártyám, de nem is vágyom rá... nekem nem ez a fontos.

[ Szerkesztve ]

Feel Good Inc.

(#2246) busman válasza deedee (#2244) üzenetére


busman
addikt

Akkor ez neked nem kevésbe fájt...?
A mélyvízi mit takar?Nekem csak haladó kártyám van de roncsmerülésnél inkább a merülésszámot nézzték....nem azt hogy mennyi zsugád van.
Amúgy gratula hozzá!

I'm not talented, I'm skilled.PS5

(#2247) deedee


deedee
őstag

ha az ssi rendszere megkövetel specialitásokat,akkor megkövetel...
én az ssi-nél kezdtem és az ő minősítőrendszerének a lépcsőfokait fogadtam el,tehát követem és papírforma szerint járok el...
ha papírhajó hajtogatást kérne,akkor azt csinálnám....
most volt lehetőségem,időm és pénzem foglalkozni a dologgal....
nem vagyok öngyilkos típus,nem a kártyákat szorongatva fogok merülni a jövőben....

tehát kicsit rosszul esik ez a negatív véleményezés

nem dicsekvésből vagy jópofizásból írtam a topikba,hanem mert szerettem volna megosztani a virtuális búvártársaimmal a búvárkodás körében velem történt eseményeket....

kis toldás még:korlátozott látási viszonyok között nem egyszer volt szerencsém merülni /lásd doroh pl/

mélymerüléseket is csináltam /oktatás után/ és nem csak a papírt,azaz a plasztik kártyát fizettem ki

11-szer merültem hajóról...

stb

négy specialitás kell az aowd-hez és én ezt a négyet választottam....ennyi...

[ Szerkesztve ]

(#2248) Pompi válasza deedee (#2247) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

Én értem, hogy az SSI rendszere ezt követeli meg, nekem ettől ez még nem szimpatikus. Meg nem értem, hogy mire ez a nagy rohanás, szerintem merülésekkel jön a tapasztalat, a tapasztalattal meg aztán jöhetnek a minősítések. Láttam búvárt aki OWD max. AOWD vizsgával nagyon jól merült, és láttam olyat aki kártyagyűjteménnyel a táskájában végig szerencsétlenkedett - de nem ragozom tovább ezt a témát.

Mindettől függetlenül természetesen gratulálok a vizsgákhoz és jó merülésket kívánok! :R

Ha már a búvárkodás közbeni eseményekről szeretnél írni, akkor azon kívül, hogy megvannak a kártyák dióhéjban le tudnád írni, hogy miből áltak ezek a specialitás tanfolyamok és az aowd?

Feel Good Inc.

(#2249) Füge007


Füge007
senior tag

A pénzről szól a dolog, akárhogy is mi nam azt nézzük. Minden rendszer egy üzlet a tulajdonosnak, sajna de ez van. Nekem sincs sok kártyám, de engem is szekáltak vele. Mára már abbahagyták :D , látták enegem nem az érdekel.

A lényeg, élvezzük a merüléseket. Sajna nekem ez az év nagy nulla lesz, hacsak nem nerek a lottón :(

Itt a jó cuccosom, merülésre meg nem tudok kiszakítani mert másra kell, most épp a kocsim emésztett fel 2 egyiptomi túra árát.

Grat a minősítésekhez!!!!

Füge

(#2250) Peetry válasza Pompi (#2248) üzenetére


Peetry
senior tag

az SSI-t nem ismerem, nekem PADI AOWD kártyám van, ott is hasonló volt a megszerzés menete. 5 specialitásból kellett választani, de ez nem azt jelenti hogy megszerzem az 5 specialitást, hanem mindegyiknek az alapjaival megismerkedem, elméletben és gyakorlatban, meg mindegyikre csinálok egy merülést. Pl én válaszottam a roncsmerülést, ami annyit jelentett, hogy átbeszéltük mire kell figyelni, milyen felszerelés kell (pl köteleket kihagytuk), és megnéztünk egy roncsot kívülről. Ez nem jelenti hogy van roncsmerülő specem, és nem is csinálhatok behatolásos roncsmerülést, gyakorlatilag annyi hogy OWD-ként 18 feletti roncsokat nézegethettem kívülről mostmár a 18 alattiakat is. A mély is annyi, hogy csináltunk egy 33 méteres merülést, kicsit beszélgettünk a gázmérgezésekről meg a dekós merülésről, de nem csinálhatok dekós merülést. Szóval ez kb annyira jó, hogy kicsit több elmélet mint az OWD, kicsit több gyakorlat, de alényeg hogy amit eddig is tudtam azt jobban alkalmazzam. Lebegést mi is sokat gyakoroltuk, meg volt tájolás is.
Alapvetően én is úgy gondolom hogy AOWD-t azért kellő (tengeri) merülésszám után érdemes.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.