Hirdetés

2021. január 19., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3451) YikeSS válasza t72killer (#3450) üzenetére


YikeSS
tag

Nem kell félni a maldív driftektől. Igaz ugyan, hogy brutális áramlatok tudnak lenni, de mindig tudják a doniban, hogy kb, hol jösz fel, akkor is, amikor lent tök reménytelennek érzed ezt, mert annyit sodródtál :)

Szóval meg lehet szokni simán... még az asszony is megszokta :)

mergedes...

(#3452) gonger válasza YikeSS (#3451) üzenetére


gonger
senior tag

egyetértek Maldívval kapcsolatban! Jó kis merülések azok :)
ja és a cápák garantáltak!!!

(#3453) F-ECT$ válasza YikeSS (#3451) üzenetére


F-ECT$
félisten

+ a normális helyeken kapsz vészhelyzeti jeladót.

Dive ever, work never.

(#3454) t72killer válasza F-ECT$ (#3453) üzenetére


t72killer
titán

Akkor Maldív is felkerül a listára, Nehéz dönteni...

Eddig a kosárban, nagyjából egy árban:

Similan
Curacao
Maldív

Begyűjtök még pár infót és árajánlatot:K

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#3455) gonger válasza t72killer (#3454) üzenetére


gonger
senior tag

Ha Maldív lesz, oda vigyél kampót; beakasztod és nyugiban mozizhatsz :)

(#3456) t72killer válasza gonger (#3455) üzenetére


t72killer
titán

Thai-Burmai út tűnik legvalószínűbbnek, de kampót sztem oda is viszek.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#3457) Sanyabá válasza t72killer (#3456) üzenetére


Sanyabá
senior tag

Ajaj, még hallani is rossz, hát még részt venni benne .Hallottam egy pár sztorit , de egy porcikám se kívánja.

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#3458) t72killer válasza Sanyabá (#3457) üzenetére


t72killer
titán

Mi a gond vele? lenyúlják a kalózok a felszerelést/sz&r a kaja? Esetleg a látnivaló kevesebb a napi 3 kisodort döglött folyami ráknál 1m láthatóság mellett? A scubaboard fórumon elég jókat olvastam - bár ott háttérből operál pár búvárboltos is. A kikötő (Ranong) mondjuk elég szakadtnak tűnik, ez igaz.

Konkrétan ezt néztem ki egyelőre.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#3459) t72killer válasza Sanyabá (#3457) üzenetére


t72killer
titán

Egy dolog aggaszt, ezek a barbárok még mindíg robbantással halásznak. Emellett 3. világbeli elehelyezkedés miatt nem tudom, mi a helyzet a műanyag szeméttel? A probléma valós kiterjedéséről persze a túraszervezők által dominált fórumokon nemigen lehet infót szerezni:(

Nézegettem Maldívot, de a túrák, amiket eddig láttam az Andamán árak duplájánál jártak, nem mondom, hogy ez a fő szempont, de vhol büdzsében is meg kell húzni a határt.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#3460) Sanyabá válasza t72killer (#3458) üzenetére


Sanyabá
senior tag

Mondjuk én konkrétan az áramlásos merülésre reflektáltam volna. A kampós segédeszközre, amivel meg tudsz kapaszkodni a kiálló sziklákban. Sokunk ugye még nem is látott ilyet, s a használatáról , alkalmazásáról még nem is beszéltünk.
Nekem egy barátom részt vett egy ilyen túrán, több száz merüléssel a háta mögött, de még így is voltak életveszélyes helyzetek. Volt pedig előtte egy kis helyzetre való felkészülés, de a gyakorlatban lent, 70%-a bepánikolt mikor a látótávolság lecsökkent egy pár méterre, és óriás erővel el kezdte az áramlat sodorni, és sehol senki a közelben aki esetleg segíteni tudna.

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#3461) t72killer válasza Sanyabá (#3460) üzenetére


t72killer
titán

Ja, az más:) Egyiptomban volt "szerencsém" durva, de ledolgozható áramláshoz, alig bírtunk haladni. Mondjuk ezt tankönyv szerint, áramlással szembemenve, fenékre lapulva úsztuk végig, visszafelé pedig élveztük a mozit. Különben ja, nem szeretem, ha a víz mozog - főleg, hogy szeretek fotózni. Az meg nem pálya, hogy komponálás közben kivisz a víz a nyílt tengerre:Y. Megaztán a nagy áramlásosdi nem tesz jót a láthatóságnak sem.

Ja, még1 sztori volt, jó is hogy mondod, mert emiatt rendelném is a nagyobb palackot: horváto-ban a sok evickélésben leszívtam a 15L-est és az utolsó pillanatban fogyott ki a lég. Ha nincs az embernek normális társa (szingli túrán mitől lenne...:(), akkor ez elég kellemetlen tud lenni, akár övdobásig is fajulhatnak a dolgok.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#3462) F-ECT$ válasza t72killer (#3461) üzenetére


F-ECT$
félisten

Az nem nagy áramlás, amit le tudsz győzni uszonnyal.

A palack leszívása elég amatőr hiba, ha 5-10 méterre 50 barral érkezel, akkor az még elég 20 percre.

Dive ever, work never.

(#3463) t72killer válasza F-ECT$ (#3462) üzenetére


t72killer
titán

"Az nem nagy áramlás, amit le tudsz győzni uszonnyal." - jaja, tartottam tőle, hogy Maldívon meg ahol oda is írják, h áramlás van, durvább a helyzet. A csónak meg vagy észrevesz, hogy 1km-re kalimpálok, vagy nem... Ha be is szerzek egy rádiót, korántse biztos, hogy a csónakon is van, igaz, a hajón kéne lennie és nem illik kint hagyniuk az embert.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#3464) gonger válasza F-ECT$ (#3462) üzenetére


gonger
senior tag

"Megaztán a nagy áramlásosdi nem tesz jót a láthatóságnak sem"
de az áramlat viszi a kaját, tehát jó eséllyel lesznek nagy vadak is.
Maldívon ezért volt minden merülésen cápa. És a manták ill cetcápa is ott voltak ahol kerestük őket :)
Persze el lehet veszni, de azért ahhoz tenned is kell. Nem tudom hány merüléssel mennél, mi nem vittünk kampót, csak vékony kesztyűt, azzal is elvoltunk, de tény, hogy kampóval jóval kényelmesebb.

[ Szerkesztve ]

(#3465) gonger


gonger
senior tag

talán már volt, de úgy érzem most időszerű újra.
nem propagandának szánom, de nekem is jól esik megnézni :) idén januárban készültek a Maldívon
egy rövidebb videó
és egy hosszabb

[ Szerkesztve ]

(#3466) t72killer válasza gonger (#3464) üzenetére


t72killer
titán

150 körül járok, nem vagyok már teljesen zöldfülű - bár folyóban/nálamnál erősebb áramlatban nem voltam még.

Nagyon agyalok a célponton, úgy nézem látnivalóban Indonézia (Komodo) jobb lenne, viszont Februárban ott esik. Északabbra Fülöpék érdekesek még, ott viszont elég drágák a hajók. Maldívon (ahol ideális lenne az időjárás) detto - bár ott talán vmelyik szigeten bázisról is ki lehet menni naponta.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#3467) t72killer válasza gonger (#3465) üzenetére


t72killer
titán

Mindenképp rajta van a listán:R Asszem fotózásról áttérek videóra, sokkal jobban átjön a hangulat, ha mozognak a lények:)

színszűrőt vagy fényeket használtál a színek belövéséhez? Goprónál egyelőre saját fabrikálású narancs szűrőt használok, de vhogy nem az igazi. A fényem meg m@rha nehéz (2x100w Hartenberger cucc), ráadásul nappal nincs sok haszna.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#3468) gonger válasza t72killer (#3467) üzenetére


gonger
senior tag

Ezek nem az én felvételeim, de vörös szűrőt és lámpát is használtak a srácok.saját gopromon csak vörös szűrőt használtam gazdasági okokból, de 15 méter alatt nagyon jó ha van lámpád...nappal is.

(#3469) gonger válasza t72killer (#3466) üzenetére


gonger
senior tag

Én Maldívra csak hajóval mennék. Nagyon nagy távokat tettünk meg az egy hetes túra során, a szigetekől biztos van speedboat, de akkor is korlátozottabbak a lehetőségek. Esténként itt-ott megáll a hajó, legalább kétszer kivisznek a szigetekre is, ha azt épp nem szállodának tartják fenn.

(#3470) F-ECT$ válasza gonger (#3464) üzenetére


F-ECT$
félisten

Ezt nem nekem akartad írni, ugye? :)

Maldív jó hely, csak q drága.

A selfibot már a víz alatt is divat? :(

Dive ever, work never.

(#3471) t72killer válasza gonger (#3469) üzenetére


t72killer
titán

Értem, akkor nem valószínű, h most lesz a Maldív. A szabi már +-1 nap szintjén fix, így nemigazán lehet hajót találni, ez nem St John's:)

#3470: Jah. végtelen tárcával lenne csónak, csakhát 1 hétért 3k dodó + repjegy + anyámkínja meredek - pláne, h 2hetet szeretnék merülni:Y. Pénzügyileg egyiptom-szudán lenne nyerő, de ahhoz február korán van. Megnézem, terem-e babér vhol Indonéziában v Bonaire-en (KLM járat van Amszterdamból:))), aztán ha nem, akkor marad Burma.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#3472) YikeSS válasza t72killer (#3467) üzenetére


YikeSS
tag

A hosszabb video-t én vettem fel, de nem én vágtam össze. Egy Sony RX100 III-al készült, vörös szűrővel, lámpák nélkül (kivéve az éjszakai).

Teljesen más felfogást igényel ez a fajta áramlatos merülés. Itt esélyed sincs az áramlattal szemben közlekedni, de nem is kell. Mindent mindig úgy terveznek meg, hogy erre ne legyen szükség (kivéve mikor elszúrják :), de ilyenkor kb. annyi is a merülésnek, mert mint mondtam nem lehet szembe menni vele, csak kb. kijönni...).
Gyakorlatilag arról szól az egész, hogy adott pontra le kell menni, ez általában egy csatorna bejárata két reef között, ott lekampózni/lekapaszkodni, és a brutál áramlásban nézelődni 1 helyben. A cápák meg csak mászkálnak fel-alá. Az egész csapat ott van 1 helyben és nézelődik.
Aztán, ha fogyóban a no-deko idő, mert mindig ez fogy el hamarabb, nem a levegő, mert ugye mozgás sincs, akkor jelzés, és a merülőpárok kettesével, de van hogy az egész banda együtt kiakasztja a kampót és hess a picsába az áramlattal :)
Közben még lehet kicsit nézelődni, közben szép lassan menni felfele... Aztán közben csak sodródsz, csak sodródsz... olyan sebességgel, hogy először valóban rémisztő, és azt gondolod, hogy sose találnak meg :)
De mire felérsz ott köröz szinte melletted a doni.
Persze fentiek miatt az ilyen csatorna merülések miatt állandóan bólyázni kell, úgyhogy az ember már azt is vakon és rutinból nyomja a végére...
Meg lehet szokni és nincs vele gond. Volt amikor olyan áramlat volt szemben, ahogy le voltunk kampózva, hogy benyomta a reduktoron a gombot :)
Szokott rezegni a szánkban a cucc rendesen :)
Ezek a csatorna merülések. Ami nem ilyen, hanem az atollokon belüli merülés, az sokkal kevésbé áramlatos, cserébe nincsenek is nagy élőlények (kivéve talán a tisztítóállomások/manta-point-ok).
A janiári túrán most rohadt sok cápa volt. A manták pedig 1 órán át köröztek fölöttünk, konkrétan már valóban eluntuk... Csináltam olyan felvételt, hogy 25perc 1ben, ahogy köröz a manta, csak azért állítottam le és indítottam újra, hogy ne legyen túl hosszú a felvétel :)

[ Szerkesztve ]

mergedes...

(#3473) Sanyabá válasza t72killer (#3461) üzenetére


Sanyabá
senior tag

Nekem is volt szerencsém fenékre lapulva evickélni, de meg mondom őszintén , nem élveztem.

Én is csak mozizni szeretek, nem erőlködni hogy meg maradjak egy adott mélységben.

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#3474) t72killer válasza Sanyabá (#3473) üzenetére


t72killer
titán

A mélységgel nem volt gond (vízszintes volt az áramlás) - az még slusszpoén, ha le vagy felfelé is cibál, ezekszt a Komodói mosógépben ilyen is van.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#3475) YikeSS válasza t72killer (#3474) üzenetére


YikeSS
tag

Jó hát olyan volt nekünk is Maldívon 1x, hogy a "felfújt" bója alattunk pörgött egy washing machine-ban, de az ritka :)

mergedes...

(#3476) t72killer válasza YikeSS (#3475) üzenetére


t72killer
titán

Anyá.. Vigyek héliumot a bójába ;]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#3477) YikeSS válasza t72killer (#3476) üzenetére


YikeSS
tag

Hát az van, hogy ez tud 5-10m-t dobálni fel/le, ilyenkor szépen csipognak a computerek :) de elég kicsi az átmérője, így könnyű kiúszni belőle, ha vizszintesen a közepétől kifele úszik egy kicsit az ember.

mergedes...

(#3478) t72killer válasza YikeSS (#3477) üzenetére


t72killer
titán

komoly. Levegőben találtam ilyet anno vitorlázógéppel, tarlótűz felett ;] Inkább valami centrifugás program.

Visszatérve: vörösön (dél-Egyiptom) járt esetleg valaki Februárban, milyen az időjárás olyankor? Idén Áprilisban a víz jó volt, csak a szél volt kicsit csípős. A drágább túrákat lehet akkorra hagynám, ha végleg összeáll a fotó-videó harmónia a cuccaim közt.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#3479) YikeSS válasza t72killer (#3478) üzenetére


YikeSS
tag

Mivel fotó-video-harmóniázol? :)

mergedes...

(#3480) F-ECT$ válasza YikeSS (#3472) üzenetére


F-ECT$
félisten

Ki volt ott az Aquanautától?

Roncsok nincsenek arrafelé, vagy csak nem merültétek őket?

Dive ever, work never.

(#3481) t72killer válasza YikeSS (#3479) üzenetére


t72killer
titán

Fotó: nagybumszli Olympus E-PL5, dupla vakuval és béna kanócokkal -> ezt nagyon áramvonalasítani kell (leginkább kivágni a francba, ha találok egy kisebb összeállítást, ami műxik), macera vele merülni. A videója (szárazon is) béna.

Videó: piciaranyos Hero 4 black wide előtétlencsével - ezt imádom! (nem, nem Michelle Wild, hanem ez) - ezt meg tartani kéne rendesen megtanulni - LCD nélkül jól belőni a látószöget + a színszűrőzésen dolgozni még egy kicsit. Jelenleg a házban lakik egy mélynarancs szűrő, viszont ezen a legkisebb légypiszok meglátszik.

Egyelőre elvagyok ezekkel, a gopro egyszerűsége nagyon megfogott, a legutóbbi Egyiptom-túrán szinte kizárólag csak ezt vittem víz alá. Végre nem "fotós" voltam, hanem búvár.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#3482) YikeSS válasza F-ECT$ (#3480) üzenetére


YikeSS
tag

Ki volt ott az Aquanautától? Ez hogy érted? Soroljak fel mindenkit? :) Vagy az Attilára gondoltál?

Roncsok nem nagyon vannak, csak mesterségesen elsüllyesztett kissebb hajók, hogy legyen mit merülni.

[ Szerkesztve ]

mergedes...

(#3483) YikeSS válasza t72killer (#3481) üzenetére


YikeSS
tag

Nekünk ez az RX100m3 jött be, mert kicsi, nagyon jó videóra és fotóra is.

mergedes...

(#3484) t72killer válasza YikeSS (#3483) üzenetére


t72killer
titán

Ha kiöregszik az Olym, én is kompaktra váltok. A nagyérzékelős kompaktok (mint az RX) simán jók, látószög-módosításra meg ott vannak az előtétlencsék.

Más: Burma ebben az évszázadban kimarad az életemből, kis híján bedőltem a marketingnek, a hétvégén már foglalni akartam. - Ill frissebb infó, szépen lebombázzák a gyerekeik megélhetését a helyi halászok:(

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#3485) F-ECT$ válasza YikeSS (#3482) üzenetére


F-ECT$
félisten

Csak a DM-ekre vagyok kíváncsi, akik kísérték a túrát.

Dive ever, work never.

(#3486) YikeSS válasza F-ECT$ (#3485) üzenetére


YikeSS
tag

Ez a túra két csapatból állt össze. A fele vember volt Aquanautás, Attila volt ott velünk, a másik fele a Dani csapata volt.

mergedes...

(#3487) t72killer


t72killer
titán

Navégre megtaláltam a bing cache-ben az infóoldalt, amiből régen a vörösről csipegettem hasznos tudnivalókat. Sajna az oldal eredetiben nem elérhető:(

Szóval a szélstatisztika nem tűnik vészesnek Februárra, a windfinder se ilyesztett el, úgyh jövőre a családi kassza asszem megússza a nagyobb kifosztást.:))

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#3488) Sanyabá válasza t72killer (#3474) üzenetére


Sanyabá
senior tag

Ezeket inkább kihagyom, én víz alá szórakozni megyek nem " szenvedni".
Múlt hétvégi merülés, partra úszás.

[ Szerkesztve ]

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#3489) t72killer válasza Sanyabá (#3488) üzenetére


t72killer
titán

Szenvedni mondjuk a szomjúsággal szenvednék 1-2 nap hányattatás után az óceán közepén, miután elsodort egy ilyesmi. Ha le van horgonyozva az ember gondolom nem jelent különösebb macerát, csakhát nem az a tipikus tankönyvi eset, amikor oda úszunk, ahova akarunk...

Szép nyugis kép, a tenger is tud ilyen sima lenni:)

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#3490) Sanyabá válasza t72killer (#3489) üzenetére


Sanyabá
senior tag

Több bánya tó, mint tenger ! :D
Áramlat itt biztos hogy nincs, hacsak amit a beömlő karszt víz okoz. De sokk azért itt is érhet, hideg sokk. :)

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#3491) YikeSS válasza Sanyabá (#3490) üzenetére


YikeSS
tag

Hamár a szórakozás... ebben amúgy mi a jó? Mármint a bányatóban merülésben? Én még csak Gyékényesen merültem tóban, de semmi értelme nem volt, semmi élvezetet nem találtam benne :) (az oktatáson kívül)

mergedes...

(#3492) Sanyabá válasza YikeSS (#3491) üzenetére


Sanyabá
senior tag

Hamár a szórakozás... hát mint ahogy írod SZÓRAKOZÁS :DD Mert ugye ez szabad idős tevékenység ( én nem ebből élek) és ez nekem tényleg szórakozás. De komolyra fordítva a szót, baráti viszony ápolás, mert akivel az ember többször is merül, azzal idővel barátságba is kerül.
Kikapcsolódás, ha csak egy napra is, aztán maga a merülés. Igaz, nem sok látnivaló van, de már egy-két halacskának is tudunk örülni.

Aztán tényleg a gyakorlás, van mikor 1 m a látótávolság, de a társunkat így is szemmel tartjuk. 10 m alatt meg már tényleg sötét van, tehát éjszakai merülésnek is betudható,amit egy kis emelkedéssel kiköszöbűlhetsz lámpa nélkül is.
Nyáron meg merülés után strandolhatsz is.
Ha van időd hetente, kéthetente merülhetsz, nem kell tengerre menned.

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#3493) t72killer


t72killer
titán

Olvasnivaló, ha valaki nem akar elaludni:)

(nyugi, mese:)))

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#3494) t72killer


t72killer
titán

Egy kis reklám- ha valaki tud olaszul...

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#3495) Sanyabá válasza t72killer (#3494) üzenetére


Sanyabá
senior tag

Azért egy kis pénzmag sem árt, ha van! :K

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#3496) YikeSS


YikeSS
tag

EZ volt múlt héten kb. 90%-ban az én videoimból vágta össze Attila.

mergedes...

(#3497) Sanyabá válasza YikeSS (#3496) üzenetére


Sanyabá
senior tag

Szuper! :C

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#3498) t72killer


t72killer
titán

Közben jó nagyot sz&rt a világpolitika az egyiptomi utaknak, bár hiszti ide vagy oda, lehet bepróbálkozom egy déli úttal - kellemes árakon mérik a repjegyeket (már ami még repül). A magyar szervezésű túrák (ha egyáltalán lehet erről többesszámban beszélni...) mennek rendesen?

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#3499) gonger válasza t72killer (#3498) üzenetére


gonger
senior tag

Hurghada irányába van még charter!

(#3500) t72killer válasza gonger (#3499) üzenetére


t72killer
titán

A Marsa Alam-i gép is megy, amit eredetileg kinéztem - az közelebb van, remélhetőleg marad, ill nem pottyan le...

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.