Hirdetés

2021. március 4., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2251) F-ECT$ válasza Pompi (#2245) üzenetére


F-ECT$
félisten

Megértelek, és végülis már nagyjából leírták azt, amire én is gondoltam.

A UEF úgy működik, hogy OWD -> AOWD -> Specialitások. Viszont vannak olyan szervezetek, ahol az AOWD előfeltétele, hogy legyenek specialitásaid. (Igen, és az is vicces, hogy valahol specialtiásnak mondják a hajóról merülést, mikor ennek az alap tanfolyam részét kellene képeznie.)

Szerintem is igazi specialtiás tanfolyamot (ami kártyát is ad), csak az aowd és minimum 20-30 merülés után érdemes csinálni, mert amíg a merülés nem megy "csukott szemmel", addig fölösleges újabb dolgokkal terhelnie magát az embernek.

Dive ever, work never.

(#2252) Paarthurnax


Paarthurnax
senior tag

Az AOW megszerzése után engem is elragadott a hév és megcsináltam rögtön a Nitrox és Deep Diver PADI vizsgákat. A Nitrox fontos volt, a Deep Diver viszont nem annyira, sőt azóta sosem kérdezték van -e ilyen vizsgám.
Az AOW után ami nagyon hasznos volt az a PADI Rescue Diver. Nagyon-nagyon jó tréninget kaptunk, szerencsénk volt az oktatóval is, úgyhogy igazán sokat tanultam. Rescue után mentem Divemaster-re, de sosem dolgoztam mind DM, csak a "kiképzés" érdekelt.
A PADI DM után pedig irány a GUE Fundamentals, ami a tech vonal előfeltétele.

Diablo 3 - BoGyesz#1484

(#2253) gonger


gonger
senior tag

Nem is olyan rég, alkalmunk nyílt Sharm El Sheikben merülni. Az ott készült videóimból raktam össze egy [kisfilmet]. Szeretném veletek is megosztani, remélem szívesen nézitek ebben a zord, hideg időben.

[ Szerkesztve ]

Honda SH150 2018.05. havi eladó

(#2254) F-ECT$ válasza gonger (#2253) üzenetére


F-ECT$
félisten

Jól esett megnézni. A filmezéshez meg majd adnak tanácsot a profi filmesek :)

Dive ever, work never.

(#2255) gonger válasza F-ECT$ (#2254) üzenetére


gonger
senior tag

Minden kritikát szívesen fogadok, amiből lehet tanulni, fejlődni. Nem vagyok videós, sosem tanultam, egy egyszerű kompakttal vettem fel mindent. Vágást is csak magam próbálgattam. Tisztában vagyok vele, hogy nem divecenter-re való profi videó, első körben saját, ill család - barátok szórakoztatására készült; mint ahogyan a többi filmem is.

Honda SH150 2018.05. havi eladó

(#2256) Füge007 válasza gonger (#2255) üzenetére


Füge007
senior tag

Ne szerénykedj, szerintem nagyon jól sikerült! Teljesen rendben van, jó lett a vágás is, van érzéked hozzá, várjuk az újabb felvételeket!

Füge

(#2257) Pety97 válasza gonger (#2253) üzenetére


Pety97
csendes tag

Nekem is nagyon tetszik a videód! Nagyon jó lett! :) (Y) Esetleg a zene címét meg tudnád mondani?

"Vannak ellenségeid? Remek. Ez azt jelenti, hogy legalább egyszer kiálltál magadért az életben." ~ Eminem

(#2258) gonger válasza Pety97 (#2257) üzenetére


gonger
senior tag

örülök, hogy tetszik Nektek:-) ami a merülés alatt megy: Thievery Corporation - From creation.

Honda SH150 2018.05. havi eladó

(#2259) gonger


gonger
senior tag

eladóvá vált Camaro búvár táskám:

Honda SH150 2018.05. havi eladó

(#2260) MaciG


MaciG
addikt

üdv.

Olyan kérdésem volna, hogy a Snorkeling-ezéshez használatos búvárszemüvegek közt lehet-e olyat kapni ami 100% Uv szűrős (mint mondjuk egy normális napszemüveg)?

BANZAII

(#2261) Füge007 válasza MaciG (#2260) üzenetére


Füge007
senior tag

Nincs rá szükség, mivel a víz alatt használod, és maga a víz már szűr. Nem a napot nézed vele, hanem lefelé tekingetsz a búvármaszkodban. Nem az UV szűrés a lényeg ebben az esetben, hanem a jóminőségű maszk kiválasztása!

Füge

(#2262) MaciG válasza Füge007 (#2261) üzenetére


MaciG
addikt

Ez teljesen biztos, hogy víz kiszűri? Nem azért kérdezem, mert zavarna a fény ,de volt egy szemműtétem aminek következtében egy jó ideig az utcára is csak napszemüvegben mehetek ha süt a nap az UV miatt ,és nem akarom, hogy egy ártatlan búvárkodás miatt baj legyen. :B

BANZAII

(#2263) F-ECT$ válasza MaciG (#2262) üzenetére


F-ECT$
félisten

Így már más a helyzet. Az biztos, hogy a víz szűr, de amíg a felszínen vagy, addig nem áratana valamilyen védelem. Javaslom, hogy érdeklődj egy búvárboltban, mert én nem tudok ilyen szűrőről, de ettől még lehet.

Dive ever, work never.

(#2264) MaciG válasza F-ECT$ (#2263) üzenetére


MaciG
addikt

És melyikbe lenne érdemes ilyen ügyben benézni?

BANZAII

(#2265) F-ECT$ válasza MaciG (#2264) üzenetére


F-ECT$
félisten

Ha van ilyen, akkor az Aquanautában tudni fognak róla.

Dive ever, work never.

(#2266) MaciG válasza F-ECT$ (#2265) üzenetére


MaciG
addikt

Megkérdeztem a boltban, és azt mondták, hogy jellemzően nem UV szűrősek, mert a víz alatt nincs rá szükség (ahogy ez egyik fórumtárs is mondta).

Arról esetleg van valahol valami összefoglaló, élménybeszámoló,stb., hogy Snorkeling-elés szempontjából, merre vannak az olyan partok ahol zajlik a víz alatti élet?

BANZAII

(#2267) F-ECT$ válasza MaciG (#2266) üzenetére


F-ECT$
félisten

Ez jellemzően olyan helyen van, ahol a zátony felér majdnem a víz tetejéig, és főlé tudsz úszni. Egyiptomban sok ilyen van, néhány esetben a szálloda előtti strandon is. Konkrét helyet sajnos nem tudok.

Dive ever, work never.

(#2268) MaciG válasza F-ECT$ (#2267) üzenetére


MaciG
addikt

Értem. Egyiptom annyira nem vonz. Főként Görögország, Horvátország , Olaszország, Spanyolország és Portugáli az ahova szívesen elmegyek. (Persze nyilván a Maldív- szigetekre is ,de az másik árkategória)

BANZAII

(#2269) Pompi válasza MaciG (#2268) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

Nem szeretnék ünneprontó lenni, de a felsorolt helyeken még palackos merüléssel elérhető helyeken se zajlik veszettül az élet, nemhogy snorival. Sajnos.

...

(#2270) Peetry válasza MaciG (#2268) üzenetére


Peetry
senior tag

A földközi tenger élővilágára jellemző hogy az igazán érdekes dolgok mélyebben illetve roncsoknál vannak. Persze aki először szemléli a tenger élővilágát, annak ezek is érdekesek és újak, de felszínhez közel színes nyüzsgő élővilágot tipikusan trópusi tengerekben találni, amik közül a legkönnyebben egyiptom érhető el. Az olasz tengerpart homokos, búvárkodni szerintem nem jó, spanyolból a barcelónai parton voltam, az is homokos volt (de az kiépített, nem tudom amúgy jellemzően milyen a part).

(#2271) F-ECT$ válasza Pompi (#2269) üzenetére


F-ECT$
félisten

Igen: Horvátország csalódás a Vörös tenger után. Persze ott is vannak szép helyek, de míg a Vörösön azt se tudod, hogy hova nézz, addig az Adrián sokszor keresni kell a témát.

Görögországról nem sok jót hallottam, talán 1-1 hely akad, Portugália pedig fekete folt nekem, de gondolom nem véletlen, hogy túl sok túra nem indul oda.

Spanyolországban ajánlanám a Medes szigeteket, mivel 25 éve védett terület, így gazdag az élővilága, viszont ott csak palackkal lehet merülni.

[ Szerkesztve ]

Dive ever, work never.

(#2272) MaciG


MaciG
addikt

Köszönöm az infót. Viszont nekem az ilyen amatőr búvárkodásnál 1-1 nyaralás alatt már az is nagy élmény ha látok tengeri csillagot, pár színes halat, rákokat meg esetleg medúzát. :B

BANZAII

(#2273) Füge007 válasza MaciG (#2272) üzenetére


Füge007
senior tag

Na azért ne temessük az Adriát, ha lesz kis időm a pontosan mondok neked Horvátországban olyan helyeket ahol igen is élmény lehet a snorizás is! Mert vannak, persze macáreásabb megközelíteni őket, de egy búvárt ez nem rettenthet el :D

Füge

(#2274) F-ECT$ válasza MaciG (#2272) üzenetére


F-ECT$
félisten

A homokos tengerparton általában semmit sem látsz, így akkor marad Horvátország. Ott azért még partközelben is lehet látni néhány élőlényt. Mondjuk ez az élőlény a legtöbbször a tengeri uborka lesz :DDD

Dive ever, work never.

(#2275) gonger válasza F-ECT$ (#2274) üzenetére


gonger
senior tag

meg a durbincs :-)

Honda SH150 2018.05. havi eladó

(#2276) Füge007


Füge007
senior tag

Áldott Békés Karácsonyt Kívánok!

Minden búvár topiclakónak és annak is aki majd később lesz az :D

Füge

(#2277) deedee válasza Füge007 (#2276) üzenetére


deedee
őstag

:K :C :R

(#2278) F-ECT$ válasza deedee (#2277) üzenetére


F-ECT$
félisten

BUÉK itt is!

Kinek mik az idei tervei?

Dive ever, work never.

(#2279) Pompi válasza F-ECT$ (#2278) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

BUÉK minden vízalatti rajongónak ;)

Nagyon képlékeny még az év búvárkodás szempontjából (is), a terv egy Tirán szafari és / vagy egy Ciprus túra. Utóbbi "családos" túra lenne, azaz jönne a párom is, ez lenne idén _a_ nyaralás is egyben. Szóval ez valószínűbb egyelőre, de jó lenne a Tiránt is valahogy beleszuszakolni a büdzsébe.

...

(#2280) F-ECT$ válasza Pompi (#2279) üzenetére


F-ECT$
félisten

A búvárkodás + nyaralás kombóra javaslom, hogy a párod mellé találj valakit, aki szintén nem merül, mert különben morcos lesz a sok távollét miatt :)

Nekem egyelőre január végéig van melóm, így azt hiszem az idei év is száraz lesz :O Ha meg véletlenül sikerülne új állást találni, akkor sem nagyon lesz időm, mert egyetemre is járok, így max július-augusztusban érek igazán rá, akkor meg "családos" nyaralást kellene beiktatni...

Dive ever, work never.

(#2281) Pompi válasza F-ECT$ (#2280) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

A nyaralásos megoldás úgy lenne, hogy egy baráti párossal mennénk. Fiúk merülnének a lányok nem annyira. Egyébként 10 merülés van a héten, azért az nem olyan sok sajnos / szerencsére - nézőpont kérdése.

...

(#2282) deedee


deedee
őstag

üdv

nálam meglett a gyerkőc,úgyhogy nagyobb nyaralás kiesik,nem megyek egyedül el semerre.
ausztria lesz havonta egyszer és itthon dorog stb ,amennyi belefér....

áprilistol októberig ez a program.
talán egy 4 napos kicsi adriai kiruccanást besűrítek.... :K

ja meg vettem egy házat,azon is van munka,hiába nem régi....át kell alakítani a saját ízlésemre ;) úgyhogy időm se lesz tul sok....

[ Szerkesztve ]

(#2283) Pompi válasza deedee (#2282) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

Gratula a gyerkőchöz és jó egészséget nektek!

...

(#2284) Füge007 válasza deedee (#2282) üzenetére


Füge007
senior tag

Gratulálok a picihez!!!

Részemről most végzek a sulimmal, utána elgondolkozom hogyan merre tovább. Lehet idén nem merülés lesz hanem költözés. Ha itt maradok ebből lassan csak épphogy megélek, nem futja merülésre.

De ha lelépek innen azt is mérlegelni fogom, hogy olyan helyen telepedjek le ahol van tengerpart :D

Füge

(#2285) F-ECT$ válasza Füge007 (#2284) üzenetére


F-ECT$
félisten

A költözés ezek szerint nem országhatáron belül lesz, hanem külföldre? Asszony van, ő is tud róla? :)

Dive ever, work never.

(#2286) Füge007 válasza F-ECT$ (#2285) üzenetére


Füge007
senior tag

Nézd nekem már teli van a hócipőm a dolgokkal itthon, ami itt megy az katasztrófa. Barátnőm szintén ezen a véleményen van. Sok barátunk már évek óta külföldön él, sőt már olyan is van, aki kijelentette végleg ott is marad.

Ha itthon maradok ebből a fizuból még Dorogra sem jutok el merülni, így is a fene megesz ha ránézek a búvárbőröndömre :O

Füge

(#2287) deedee


deedee
őstag

köszönöm a jókívánságokat mindenkinek :R

a válság stb ellenére még egyenlőre vagyok olyan anyagi helyzetben,hogy havi egy neufeld és jósok dorog beleférjen

aztán később majd meglátjuk :K

végülis nincs dohányzás,alkohol,kávé stb....valamire csak költenem kell,nem? ;]

[ Szerkesztve ]

(#2288) gonger válasza deedee (#2287) üzenetére


gonger
senior tag

Havi 1 Neufeldnek én is örülnék csak szárazruhára kéne hozzá váltanom...
Elhatároztam, hogy idén elmegyek egy szárazruhás tanfolyamra és egy használt darabot beszerzek magamnak. Így végre komfortos körülmények között megmerülhetném végre a Grünert is :-)

Honda SH150 2018.05. havi eladó

(#2289) Füge007 válasza deedee (#2287) üzenetére


Füge007
senior tag

Dorog is messze van nekem, így ha oda megyek merülni az is 20 ezer, annyit meg nem ér. Neufeldre beneveznék, hívtak is, de valahogy még soha nem jutottam ki.

Jánosba szívesen merülnék, de oda meg még kevés vagyok sajna, sőt azt sem tudom egyáltalán merülhető mostanában. Rossz helyre születtem sajna, búvárszempontból :D

Füge

(#2290) MaciG


MaciG
addikt

Srácok, mi ez a Dorog? Azon kívül ,hogy egy város. Ott is lehet búvárkodni vagy mifene? :Y

BANZAII

(#2291) F-ECT$ válasza MaciG (#2290) üzenetére


F-ECT$
félisten

Bányató van ott tudtommal.

Dive ever, work never.

(#2292) MaciG válasza F-ECT$ (#2291) üzenetére


MaciG
addikt

És érdemes oda elmenni merülni?

BANZAII

(#2293) F-ECT$ válasza MaciG (#2292) üzenetére


F-ECT$
félisten

Én még nem voltam. Ha más nincs, akkor gondolom a semminél jobb, de sokat ne várj.

Dive ever, work never.

(#2294) Peetry válasza MaciG (#2292) üzenetére


Peetry
senior tag

szerintem bányatónak kicsit sekély. Kiépített bázis van, érdemes megnézni, de célszerű nem nyáron a melegben, amikor sokan vannak, mert elég könnyen kavarják az alját. Én egyszer voltam, 0.5m látótáv, nem volt valami nagy élmény. De van víz alatti kötélpálya, trepnikkel, meg ilyen jóságok. Nekem neufeld azért sokkal jobban bejött, inkább oda járunk, igaz nekünk egyforma messze van.

(#2295) deedee válasza MaciG (#2290) üzenetére


deedee
őstag

vannak méteres harcsák,csukák,nagy pontyok.....
tenger után a ruhát kimosni is jó például....
vagy gyakorolni a felszerelés használatát.....

a semminél jobb,az biztos... :K

(#2296) deedee válasza Peetry (#2294) üzenetére


deedee
őstag

szerinted neufeld mikortol merülhető nedvesben?
tartósan 15 fokot símán kibírok... :B /6,5-ös ruha+2-es titános aláöltöző..../

(#2297) gonger válasza deedee (#2296) üzenetére


gonger
senior tag

szerintem május körül már eléri ezt a hőfokot a felső 10-12 méter. párszor lecsúsztunk 20-22 méterre, egyszer láttunk is velünk szembe úszó harcsát, de egyébként a sekélyebb részeken a parthoz közelebb nagyobb "élet" van.

Honda SH150 2018.05. havi eladó

(#2298) Peetry válasza deedee (#2296) üzenetére


Peetry
senior tag

neufeld hőmérséklete szerintem kb olyan mint az itthoni tavaké, szóval lehet azoknak nézni a hőmérsékletét. szerintem májusban már elérheti a teteje a 15 fokot, de talán van osztrák honlapja is ahol van ilyen infó.

(#2299) gonger válasza Peetry (#2298) üzenetére


gonger
senior tag

van weblapjuk, én indulás előtt a kirakott számon fel is szoktam őket hívni, hogy tutira legyen palack, ólom: Lorenc bázis

Honda SH150 2018.05. havi eladó

(#2300) deedee


deedee
őstag

thx :K

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.