A DIR nem egységes rendszer, a lényege talán az új utak keresése!
Sajnos itt is mint minden rendszerben megy az adok kapok, de azt hiszem ez nem újdonság. Megy a harc, kinek a felszerelése jobb, ki a tökösebb! Sajnos a saját berkeimben is látom az ellentéteket, aminek nagyon nem örülök. Én nem mondom, hogy aki 20 m merül az nem jó búvár, ha valakinek valamelyik hozzászólásom úgy jött le attól most itt bocsánatot kérek!
Hidd el a normális DIR-es ilyet nem mond, az más kérdés, hogy nagyon mérges ha olyat lát ami veszélyes, és ennek ellenére tojnak rá. Én alapvetően DIR rendszerben merülök, a cuccom is az, viszont merülök sima búvárokkal is, és semmi gond nincs ezekkel a merülésekkel sem. Viszont nekem a roncsok a kedvenceim, és ezekhez sajnos mélyebbre kell merülnöm az átlagosnál, sajnos a sekély vízben lévő roncsokat kifosztják gyorsan, ezért tetszenek a mélyebb roncsok, mivel oda kevesen jutnak el, és jobban megőrzik az idő azon szeletjét amikor elsüllyedt.
A lényegét csak akkor fogod megérteni, ha merülsz DIR-es búvárokkal, illetve olyan felszerelést használsz. Nem a búvárokat hordják le hanem a rendszereket akik az 1960-as években kifejlesztett módszereket oktatják, a táblázatok amiket a sima oktatásban használnak azok is elavultak. A búvárkodás is fejlődik, és az oktatási rendszerek ezt valamiért nem akarják követni.
Sajnos a merülés üzlet, aki ebből él annak pénz, így ne lepődjünk meg, ha az iskolák is szidják egymást. Az Index Tec búvár topic-ját pont ezért hanyagolom, utálom mikor egymásnak mennek teljesen feleslegesen.
Füge