Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2857) Krynn válasza #24334592 (#2856) üzenetére


Krynn
csendes tag

Április és november között még van egy pár hónap :-) Szerintem is egy itthoni tanfolyammal jársz a legjobban, ha kevés a szabid. Az elmélet meg a medencés gyakorlat megvan Pesten, vagy ahol laksz és a tanfolyamot csinálod, a nyílvízi képzés meg egy hosszú hétvége, tehát max. péntekre kell szabadság.
Ami még előnye az itthoni tanfolyamnak, hogy kevesebből kijön, és utána biztos jobb körülmények között (látótáv-tenger) merülsz. Míg aki tengeren végez, azt erős meglepetés akár stressz is érheti egy itthoni tóban.
A fogfájásról kialakulásának (hogy egy kicsit visszanyúljak korábbi kérdésedre) tudtommal két oka lehet (ez nem azt jelenti, hogy csak ennyi van). Az egyik a hideg levegő belégzése, ha érzékeny rá a fogad, vagy ha lyukas. Mert ugye pl. egy 15 fokos vízben a palackban lévő levegő is ennyire hűl, és erre jön rá a nyomáscsökkenésből adódó lehűlés (mint a szódás patronnál mikor betekered) és ez bánthatja a fogat. A másik pedig ha rosszul tömik be és a tömés meg a fog közé be tud menni a levegő. Ez mindaddig míg lefelé mész vagy szinten maradsz nem gond, csak emelkedésnél, mikor a beszorult levegő tágulni akar, csak nincs neki hely, és ennek a nyomása okoz fájdalmat. Ez elvileg már jóval kellemetlenebb (nekem még nem volt ilyen, pedig van pár tömött fogam), de idővel ez is elmúlik, majd ha lassan távozik a levegő.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.