- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
ignorant
senior tag
QE -el mégis mi volt a probléma?
Az hogy katasztrofahoz vezet, szembe megy a vilagunk realitasaival, es mindig a "kis" emberek fizetik meg az arat. Az egesz masrol sem szol mint rabigaban tartani a plebs-et.
Mondj 3-at.
Tudok tobbet is, ime ami hirtelen eszembe jut:
Chamath Palihapitiya
Dan Kaminsky
Mike Hearn
Richard G Brown
US senatus is eleg pozitivan reagalt, mind elismeri a technologiat, hallgasd meg a hearinget ha meg nem tetted volna.
es meg sok mas..
Ettől függetlenül, én nagyon jól szórakozom, és egész jó kis zsebpénzt keresek a árfolyam ingadozásoknak köszönhetően. Viszont hosszú távú befektetést nem látok benne.
Orulj neki. Ez a szep benne, rengeteg lehetoseg van benne.
-
Overlocker
veterán
19 év alatt nőhetett neki is szemellenző..
Persze hogy sokan ellene vannak és lesznek mikor féltik a hatalmukat.. Én személy szerint nagyon örülök hogy végre valami talán majd kimozdítja a világot a sarka körül és kicsit felborítja az olajra és egyéb korrupcióra épült nagytőkés kört..
"A világ egyik legnagyobb Bitcoin befektetője azonban pozitívan néz a jövőbe. "Ez az első olyan alkalom, amikor Kína vezetheti a világot" - véli egy kínai Bitcoin milliomos, Li Xiaolai, aki a virtuális pénz árfolyam-emelkedésén gazdagodott meg. Jelenleg körülbelül 100 millió dollárnak megfelelő Bitcoinnal rendelkezik, de nem válik meg tőlük - árulta el a The Wall Street Journalnak. A legnagyobb kínai BTC-tőzsdén, a BTC China börzén az elmúlt egy hónapban 64 ezer Bitcoin cserélt gazdát. Így a teljes tőzsdei Bitcoin forgalom harmadát tudhatta magáénak a BTC China."
AAnti: no jah
[ Szerkesztve ]
-
AAntii
őstag
válasz Overlocker #5990 üzenetére
Megnézném én is a személyes portfólióját, aztán ha látnék benne bitcoint egy asic géppel püfölném az okos kis buksiját.
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
Assdak
őstag
válasz ignorant #5994 üzenetére
"Es boven hozzajarult QE meg mas okossagokhoz."
QE -el mégis mi volt a probléma? Tudnál visszamenőleg jobb megoldást javasolni?
"Ennyi erovel a sok mas hires ember aki elismeri a protocol-t miert nem szamit neked?"
Mondj 3-at.
"Kontroverzalis dolog ez. Pont az adosrabszolgasag fenntartoira hallgatni nagyon bolcs"
Nézd, ez olyan dolog, hogy amíg ők irányítják a világ gazdaságát, addig az Ő akaratuk érvényesül, és ez részemről tökéletesen rendben is van. Lehet ezzel szembe menni, csak nem érdemes hosszútávon.
Véleményem szerint a BitCoin addig fog szárnyalni, míg nem zavarja a "nagyok" mozgását.Ettől függetlenül, én nagyon jól szórakozom, és egész jó kis zsebpénzt keresek a árfolyam ingadozásoknak köszönhetően. Viszont hosszú távú befektetést nem látok benne.
-
ignorant
senior tag
Es boven hozzajarult QE meg mas okossagokhoz. Ennyi erovel a sok mas hires ember aki elismeri a protocol-t miert nem szamit neked?
Kontroverzalis dolog ez. Pont az adosrabszolgasag fenntartoira hallgatni nagyon bolcs ;-)
Nem veletlenul keszitettek a bitcoin-t, a mostani rendszer tulkapasai ihlettek.
[ Szerkesztve ]
-
Assdak
őstag
Nyilván egy ostoba ember, aki csak úgy véletlen került a Council of Economic Advisers élére, és volt közel 19 éven keresztül a FED elnöke.
Lehet néha tényleg nem ártana levenni a szemellenzőt. -
félisten
Greenspan mar csak ilyen ostoba, nem jar a Prohardverre tajekozodni
while (!sleep) sheep++;
-
Overlocker
veterán
""Egyszerûen nem értem, honnan ered a Bitcoin ereje. Nincs semmilyen fundamentális alapja annak, hogy bárki visszaváltja bármi olyanra (pénzre - szerk), amit mindenki elfogad. Ez szintén belső értéket adhatna a pénznemnek, vagy ilyen a kibocsátóba vetett bizalom, legyen az egy magánszemély vagy egy kormányzat" - véli Greenspan."
Hát ezen jót röhögtem Vagy ennyire nincs képben és nem nézett utána, vagy csak be akart vásárolni ő is!
-
Penge_4
veterán
válasz ignorant #5911 üzenetére
"Ha szabalyozni akarjak, akkor meg ugyis lesz mar annyi dev akik csinalnak egy fork-ot a tulzottan intruziv valtoztatasok ellen."
Az egyetlen, ami megmentette eddig is attól, hogy legyen 300+ forkja, mint amennyi Linux disztró van az az, hogy a fejlesztők kifejezetten érdekeltek abban, hogy pénzüknél maradjanak, ezért nem nagyon akarják kivívni a felhasználók haragját államhatalomnak kedvező módosításokkal. A szabályozás szerintem olyan szinten fog bekövetkezni, amit már elmondtam korábban. Inputs.io-hoz hasonló, belső blokkláncos megoldások, meg az eredeti BTC-k résztartalékká degradálása.
A siker annak függvénye lesz, hogy hány átlagembert tudnak majd bepalizni. A Facebookot vagy a Google-t sem érdekli, hogy vannak renitens kívülállók, amíg a felhasználóik száma növekszik és hatalmas piaci szeletet birtokolnak. Ahogy a Microsoftot sem zavarják a Linux userek, amíg számuk alacsonyan marad.
Erre pedig megvannak már a jól bevált trükkök. Fizikai bitcoint a "hagyományos" módon csak nehézkesen fogsz majd tudni utalni és mindig emlékeztetni fog a legtöbb rendszer, hogy mekkora dinoszaurusz vagy és hülye is, mert fizeted a tranzakciós fee-t, amikor használhatnál egy sokkal hatékonyabb megoldást, amennyiben regisztrálsz xy szolgáltatásra és a profikra bízod minden BTC-det, majd ők vigyáznak rá.
Már most észrevehető. Hiába bukott meg az Inputs.io, ott a CoinBase (ahol a Paypalhoz hasonlóan az e-mail címed a Bitcoin címed) meg a Flexcoin.
(#5950) GuMipOkE: "Egy magánszemélyben vagy kormányzatban szerintem jóval kisebb bizalma lehet az embernek, mint egy technológiába."
Gondoljuk ezt mi. De sajnos az átlagember másképp gondolkozik. Még a depressziós, politikailag passzív magyarok között is azért 60% elmegy szavazni, eljárnak sokan politikai rendezvényekre és megbíznak rengeteg magánszemélyekben, hiszen még mindig virágzik az MLM, minden negatív megítélése ellenére.
A technológiát viszont nagyon sokan nem tudják hova tenni, mert nem értenek hozzá. És itt jön képbe a magánszemély, akiben megbíznak. Ha ő azt mondja, hogy az tuti, akkor jobban belemennek. Lehet, hogy bebukják, de belemennek. Ha viszont a magánszemély azt mondja, hogy hülyeség, akkor ők is annak tartják. Ezért van az, hogy sok háziorvos bizniszel homeopátiás szerekkel. Ha dr. előjellel a neve mögött mondja, hogy működik, akkor bizony hogyan kérdőjelezhetné meg eme hatalmas szakértelmet Mari néni?
(#5951) ignorant: "Szerintem nem annak kellene lennie hogy a monopol helyzetet es a status quo-jat erositse minden eszkozzel, hanem hogy az embereket szolgalja, a fejlodest promotalja es segitse."
Koncepcionálisan lehetetlen ez a dolog. Ha létrejön egy hatalmi státusz, akkor csak idő kérdése, hogy mikor kerül(nek) olyan(ok) hatalomra, aki(k) korrupcióra hajlamos(ak) lesz(nek).
(#5966) ignorant: "Mond ezt soros gyorgynek"
Lehet, hogy azért zuhant ennyit, mert a Plus500-on shortolta.
(#5987) Chal: "ő aztán nem fogja "megadni a bankkártyáját" meg az adatait a zinternetnet senkinek."
1. Ha nem lenne benne a Paypal náci policy-jében, hogy tejhatalmat kapnak a kártyád révén a bankszámlád felett (ráadásul még dombornyomott is kell nekik, mert ami nem az, azzal csak a szívás van), akkor talán nagyobb lenne az elfogadás. De még váltsak bankszámlacsomagot és igényeljek webkártyát, amin csak 10-20 ezret tárolok, így ha a Paypal gondol egyet, akkor nem ürítheti le a teljes bankszámlámat? Ez annak jó, akik rendszeresen vásárolnának vele. Azért, hogy évente, kétévente talán egyszer vásárol az ember, nincs értelme bankszámlacsomagot váltani és havi + sok ezret fizetni ilyen "prémiumnak" minősülő csomagért, ahol már online is bankolhatsz. Angliában teljesen máshogy van, ott ingyen kapsz dombornyomott kártyát.
2. Ha olyan feltételeket teremtenének a bankok, hogy nem kéne havi 100-150 ezer felett érkeznie bevételnek a kártyádra + havi x vásárlást + x pénzkivétet + x befizetést + x online bankolást és még tököm tudja mit (bankja válogatja) elkövetned ahhoz, hogy jogosult legyél kedvezményekre meg év végén ingyen kapd az új kártyát ne azt is 10000-ért, akkor lehet, hogy többen bankolnának az instabil jövedelemmel rendelkező, szegényebb rétegből is.
Legalábbis a Bitcoin számomra egyik hatalmas előnye az, hogy olyan, mint a készpénz, csak virtuális formában, az meg a bónusz, hogy az árfolyam növekedés révén még "kamatozik" is.
Nem szeretem, mikor a bank belelát a költési szokásaimba. Azt meg főleg nem, mikor rám terhel bizonyos költségeket. Azt meg a legkevésbé sem, hogy bármi miatt perifériára kerülnék a jövőben a törvény szemében, az aktuális hatalmi rezsim letilthatná a fizetésemet és befagyaszthatná a teljes vagyonomat.
Bitcoinnal és független/megbízható escrow-val valószínűleg szívesebben rendelnék a netről. Megkapom a csomagot, kibontom, megnézem, hogy hiánytalanul megvan-e a tartalma, működik-e, ez alapján pedig eldöntöm, hogy
1. Kifizetem.
2. Visszaküldöm.[ Szerkesztve ]
-
ninjacat
tag
Emlékszem amikor vállalkozáshoz vettem egy új nokia 5110-es telót, buszmegállóban álltam tömegben, munka ügyben hívtak, egyesek rögtön megjegyzéseket tettek egymásnak, hogy bunkofon, meg mia f.nak az, fontos embernek képzeli valaki magát...
Négy-öt év múlva állok nagyjából ugyanúgy ugyanott megfáradt öreg 5110-esemmel. Munka ügyben felveszem, nagyjából ugyanaz a kör ismét megjegyzéseket tett, hogy lehetek ilyen szakadt ilyen elavult telóval, és nyomkodták közbe buzgón a saját sokkal újabb telóikat. -
addikt
Csak a paypal egy ezerszer átláthatóbb, egyszerűbb, és mindenki által elfogadott valami
Erről az jut eszembe, amikor 10-12 éve minden neten vásárolni kívánó ismerős engem csesztetett hogy oldjam meg neki, mert ő aztán nem fogja "megadni a bankkártyáját" meg az adatait a zinternetnet senkinek. Arról nem is beszélve hogy a felének bankkártyája se volt, és szerintem a hátam mögött még össze is súgtak hogy "hát ha ez ilyen hülye, az az ő baja, de akkor legalább rendeljen nekünk is már fényképezőgépet/pda-t/gps-t óccsón".
-
ignorant
senior tag
A paypalnak is idobe es sok penzbe kerult eljutni odaig.
Business szempontbol eleg rizikos (en business accounttal jartam ugy h 6 honapig lefoglaltak a penzt ok nelkul - ez a modelljuk resze) bevallani a hasznalata meg bitcoinhoz kepest bonyolult, idegesito.
A bitcoinhoz egyedul hozzajutni nehez...a walletek meg fejlodnek meg.
Blockchain wallet pl mar most tokeletes "on the go"
[ Szerkesztve ]
-
AAntii
őstag
Szerintem előbb-utóbb a paypalon is lehet majd btc-t küldeni és fogadni, onnantól kezdve pedig aki a paypalt használja az minden további nélkül használhatja majd a bitcoint is.
Nekem jelenleg is van olyan ismerősöm, aki szerint a netbank is az ördögtől való, a paypalról nem is beszélve. Őket 10 év múlva sem fogja tudni senki sem meggyőzni arról, hogy fizessen bitcoinnal, mert a lehetősége megvan rá."Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
bazsex
csendes tag
Ez a történet még tényleg nagyon az elején jár. Gondolj bele, hogy a PayPal-t 1998-ban alapították és mire Magyarországra elért eltelt egy kis idő.
A venture capital-ek és silicon valley start-up cégek most kezdenek beszállni az üzletbe. Ami szerintem azt jelenti, hogy pár év még kell mire kijönnek az igazán használható rendszerek...
-
ignorant
senior tag
-
Assdak
őstag
Meglátjuk, legyen így =) Én egyelőre csak azt látom, hogy vannak páran akik mozgatják a piacot és kurva jól keresnek ezzel, emellett van pár ember, akik szintén keresni akarnak valamennyit vele és hosszú távú befektetést látnak a bitcoinba, ezért reménykedik, és hisz abban, kissé elvakultan, hogy ebből lesz valami nagy. Végül van egy szűk réteg, akik tényleg egy kirobbanó technológiai és pénzügyi fejlesztést látnak benne.
Csak ez a világban nem úgy működik, hogy xy kitalálja a tökéletes, minden ember számára jó dolgot, és azt a különböző lobbik hagyják. Ha így lenne, már nem lenne rákos,cukorbeteg stb ember, és nem kellene 500 ért benzint tankolni az autónkba. -
-
Assdak
őstag
De látod, hogy ez még plusz egy nyavalya? Ehhez képest mennyivel egyszerűbb pistabának kiválasztani a csónak, rányomni, hogy buy now, beírni a jelszavát és már készen is van.
Így van, ahogy mondod, hogy ez a hívők játszótere, viszont nagyban egyszerűsödnie kell ahhoz, hogy ez változzon. -
sparks
senior tag
Itt a példa, azaz mindent és bármit.
Senki nem mondta, hogy ez már egy kiforrott rendszer, nem, ez nem az. Egyelőre még erősen a hívők játszótere, de azon az úton járunk, hogy ez évek múlva már ne így fessen. -
freestailo
őstag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy hol juthatnék legkönyebben bitcoinhoz. 0,008 -ra lenne csak szükségem. Köszönöm szépen!
-
Assdak
őstag
válasz ignorant #5971 üzenetére
Kényelmesebb, mint egy kártyát, vagy a telefonod hozzáérinteni egy leolvasóhoz? Ezt azért nem mondanám, maximum nem sokkal bonyolultabb.
Sparks: Egy példát mutass már, hogy mit lehet venni ebayen. Tényleg cska kíváncsiság.
És félre ne értsetek, nem lehúzni akarom a dolgot, én is látok benne fantáziát. Csupán azt mondom, hogy amíg az embereknek forumokat, meg googlet kell olvasgatniuk ahhoz, hogy hogyna lehet hozzájutni, hol lehet használni stb, széles körű elterjedés nem valószínű.
-
sparks
senior tag
"Ahogy én látom, az elfogadó helyek többsége is csupán azért fogadja el, mert arra spekulál hogy egy esetleges értéknövekedés után jól járnak vele, tehát, mint befektetés tekintenek rá."
Mivel az elfogadóhelyek jórészt nem bitcoint kapnak a számlájukra, így ez a feltevés téves.Vásárolhatsz az ebayen, amazonon vagy szinte bárhol, több ilyen oldal van, ahol a váltást megcsinálják neked 2-3%-ért. Én így vettem az utóbbi időben pár dolgot. De ezt már megírtam korábban.
-
ignorant
senior tag
Magyaroszagon erthetoen tobb ido mire elterjednek az elfogado helyek, kulfoldon se egybol lett ami eddig van, foleg nem egyik naprol a masikra.
Bank szinten is evekben merheto a lemaradas mas orszagokhoz kepest, pedig az mogott komoly toke es szervezettseg all.
Ha minden jol megy, kis ido es egy atlag user nem feltetlen tudja majd hogy bitcoin-t kuldozget, kb csak egy balance-ot lat az egeszbol.
Banyaszatrol meg foleg nem kell torodnie egy atlag usernek.
En rengeteg helyen hasznaltam mar, mind fizikai helyen (anglia kocsma pl - blockchain wallettel) mind neten. Sokkal kenyelmesebb mint kartyaval, vagy utalassal bajlodni.
[ Szerkesztve ]
-
Assdak
őstag
válasz ignorant #5969 üzenetére
Persze, el lehet bagatelizálni a dolgokat. De amígy egy átlag embernek, azt is nehéz megérteni, hogy honnan jön, hogy működik, mi az a bányászat addig hiába vizionálunk széleskörű elterjedést. Ehhez hozzájön hogy egy normál valutához képest, egy átlag embernek sokkal nehezebb/macerásabb a hozzájutás.
Az elfogadó helyek száma persze, töretlenül nő, de még így sem számottevő. Jelenleg több Abercrombie & Fitch botl van a világon, mint bitcoin elfogadó hely.
Van a tulajdonomban bitcoin, nézegettem is elég sokat, mire lehetne elkölteni, ha esetleg arról lenne szó, de számomra, mint átlagember számára szinte nulla értelmes opció van. Ahogy én látom, az elfogadó helyek többsége is csupán azért fogadja el, mert arra spekulál hogy egy esetleges értéknövekedés után jól járnak vele, tehát, mint befektetés tekintenek rá. -
ignorant
senior tag
Penzre vagy termekre valtani egyenlo azzal hogy realizalod a bitcoin erteket mas formaban (az aktualis ratan).
Az elfogado helyek szama toretlenul no (remelem ez folytatodni is fog).
Nem csak egy dolgot lehet csinalni a bitcoinjaiddal...ez max azoknak nem evidens akiknek nincs a tulajdonaban.
[ Szerkesztve ]
-
-
ignorant
senior tag
Mond ezt soros gyorgynek
Minden valuta mogott elsosorban hit all. A penz egy eszkoz. A fo celja hogy konnyebbe tegye a kereskedelmet, wealth transfert, stb.
Az hogy ki milyen "eszkozt" hasznal teljesen mindegy. A lenyeg azon van hogy a resztvevo felek elfogadjak egymas kozott.
[ Szerkesztve ]
-
-
ngabor2
nagyúr
válasz ignorant #5962 üzenetére
spórolás = nem adsz pénzt a bankoknak (kezelési költség, kamat, egyéb néven nevezett lehúzás), az államnak (adó, illeték, egyéb néven nevezett lehúzás). tehát ez nekik rossz. hogy a T. állampolgárnak ez jó, az őket rendkívüli módon hidegen hagyja. tehát uszítanak, hogy minél kevesebben menjenek bele, minél többen féljenek tőle. a legalitásába egyelőre nem tudnak közvetlenül belekötni, hiába emlegetik a selyemutat. röviden: fud.
amúgy a btc, amennyire látom, átvette a "nagy közös pénz" szerepét. egyszerű földi halandóknak már nem éri meg bányászni, csak annak, akinek iszonyú mennyiségű célgép van ipari áramra kötve. a kisember meg megy az altcoinok felé, majd átváltja btc-be.
-
ignorant
senior tag
válasz ittakary #5961 üzenetére
Ezt mar csak azert is ketlem (hogy nem kapnak penzt) mert nagyon sokszor megfigyelheto a hitelek, draga payment modok, bankok "hype"-ja anelkul hogy feltuntetnek hogy fizetetett hirdetes. Ezt melysegesen etikatlannak tartom.
Az a vicces, hogy a magyar banking meg joval rosszabb/dragabb osszehasonlitva a tolunk nyugatabbra levo orszagokeval. A bitcoin reven rengeteget lehet sporolni hosszu tavon. Arrol nem is beszelve hogy hany csalad kerul/kerult szorult helyzetbe eladosodas miatt, ennek ellenere megy a propaganda gepezet toretlenul...
Miota bitcoinnal foglalkozom a fekete listamra kerult mediak szama gyorsabban no mint az exchange rate
-
nagyúr
válasz ignorant #5957 üzenetére
Ennek van hírértéke. Nem kapnak pénzt semmiért, csak a szenzációhajhászásra mennek rá... Azt írnak amit sokan olvasnak el, mert arra kapnak sok reklámpénzt. Egy technológiai IT bemutatót alig olvasna valaki, míg egy ilyen 3 milliárd forintos pizzás esetleg összeomlós sztorit meg többezre/tízezren.
-
ignorant
senior tag
válasz Overlocker #5959 üzenetére
+1
A bitcoin az egyetlen eszkozunk.
-
Overlocker
veterán
válasz ignorant #5957 üzenetére
Nem tudom, de valóban érdekes.... Én biztos hogy nem adom el a coinjaim.. A legutóbb elrabolt 96000 bitcoin után is jobban beesett az árfolyam mint most, ugye ami pár napja volt... Na már most sok mindent megél(t) az árfolyam én még mindig bízok a jövőjében, rendületlenül!
ngabor2: Mindig ez van..
[ Szerkesztve ]
-
ignorant
senior tag
válasz butch3r #5954 üzenetére
Es meg az olaj a tuzre:
Osszeomlas...eleg nevetseges...majd ha $0 lesz akkor beszelhetunk rola...
Hihetetlen hogy egy pozitiv irast nem adott kozze az index a bitcoinrol. Pedig lenne mit irni. A techologiai oldalat figyelembe se veszik.
Mennyit kap ezert az index? Mennyit kap azert hogy az eladosodast promotalja lepten nyomon?
Ideje lenne felebredni..
[ Szerkesztve ]
-
ninjacat
tag
"Szerintem neki van igaza, és a végével teljesen egyetértek"
Szerintem Zsiday nem igazán ismeri a bitcoint, hiszen ha ismerné, tudná, hogy van értéke melyet a technológia képvisel. Az aranyat sem pusztán a hit miatt választották fizetőeszköznek, hanem mert erre alkalmas tulajdonságokkal rendelkezik.
-
butch3r
senior tag
válasz ignorant #5953 üzenetére
a szomorú, hogy a kitermelt sok ostoba ember kimondottan azért szurkol (és remélhetőleg csak szurkol nem tesz is érte) hogy a bitcoin network összeolomjon...
lásd itt és más forumokban minden eséskor megjelenő na esik, zuhan összeomlik stb hozzászólásokat, míg a btc-t támogató emberektől érdekes módon nem láttam még olyan hozzászólásokat, hogy "na emelkedik" meg fél év korábban "épp összeomlik a btc" hozzászólásokra reagálni, hogy mégsem omlott össze (és ezzel hergelve a csordát...)
-
ignorant
senior tag
válasz GuMipOkE #5952 üzenetére
Mindig is ugy gondoltam hogy a bitcoin egy tokeletes eszkoz ez ellen. Kerdes hogy vagyunk-e elegen hogy sikerre vigyuk (globalis szinten)?
Az egyetlen buktatot abban latom, hogy ez a rendszer tul sok ostoba embert kitermelt mar. A leszarom magatartas dominal mindennel kapcsolatban, magyaorszagra ez hatvanyozottan igaz.
[ Szerkesztve ]
-
ignorant
senior tag
Nagyon jo gondolatok. Bar hozzatennem, hogy egybol magaval vonzza a kerdest, hogy mi is a kormany feladata?
Szerintem nem annak kellene lennie hogy a monopol helyzetet es a status quo-jat erositse minden eszkozzel, hanem hogy az embereket szolgalja, a fejlodest promotalja es segitse.
Eleg abszurd vilagban elunk. A legmegfelelobb szo ra a penzugyi rabszolgasag.
[ Szerkesztve ]
-
GuMipOkE
senior tag
Ez a greenspan eléggé birkának néz mindenkit.
"Egyszerűen nem értem, honnan ered a Bitcoin ereje. Nincs semmilyen fundamentális alapja annak, hogy bárki visszaváltja bármi olyanra (pénzre - szerk), amit mindenki elfogad. Ez szintén belső értéket adhatna a pénznemnek, vagy ilyen a kibocsátóba vetett bizalom, legyen az egy magánszemély vagy egy kormányzat" - véli Greenspan.
Egy magánszemélyben vagy kormányzatban szerintem jóval kisebb bizalma lehet az embernek, mint egy technológiába. Persze mindenben csalódunk, de az emberekben biztosan és a legkorábban. A kormányzatban meg végképp, mert hazugságból "él".
-
WiZARD
addikt
Greenspan (volt FED elnök) véleménye a BTC-ról
Zsiday Viktor véleménye
Szerintem neki van igaza, és a végével teljesen egyetértekígy tekintek a saját bitcoinomra: lottószelvény, vagy 0 vagy sokezer$, de előre rohadtul nem látni, és bármikor jöhet meglepetés.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
sparks
senior tag
Azta, a goxon hogy rácsapta az olcsó BTC-re... Igazi kis hullámvasút... Aki ráér erre, az most nagyot kaszálhat.
-
csaba951
veterán
válasz ignorant #5936 üzenetére
Ez szerintem a második legpozitívabb döntés ami történhetett.
A legjobb nyilván az lett volna, ha a pénzintézeteket sem tiltják el tőle. Ez viszont azt jelentette volna, hogy Kína bevezeti a BTC-t. Rengeteg olyan ország van a Földön amely nem tud vagy akar (politikai okokból) USD-vel kereskedni. Hivatalos támogatás esetén megtehetnék, hogy Kínával BTC-ben kereskednek. Viszont akkor ez azt jelentené, hogy jelentősen csökkenne a Földön az USD beszerzésére vonatkozó igény. Pedig az USA-nak égető szüksége van rá, hogy vegyék az emberek/országok az USD-t (mert ezt "ingyen" elő tudják állítani korlátlan mennyiségben). Tehát egy nyílt Kínai elfogadás azonnal pénzügyi válságot robbantott volna ki az USA-ban.
A második legjobb dolog -ami végül megvalósult- az, hogy az emberek/cégek a saját kockázatukra szabadon használhatják.
A legrosszabb a teljes és azonnal tiltás lett volna. Ez azonnal a padlóra (valahol 50-100 USD környéke) nyomta volna az árfolyamot, mert gyakorlatilag az összes kínai befektető azonnal kivonta volna a pénzét a BTC-ből. Ez nem történt meg, tehát szabadon spekulálhatnak tovább!
-
szurmakotium
tag
[ Szerkesztve ]
-
ignorant
senior tag
válasz daniel31 #5941 üzenetére
Legkonnyebb kis tetelben ha szemelyesen/szmalara befizetve elintezed valakivel szerintem.
Exchange-re beutalni nem jo kis osszeget. Feek miatt, meg vannak minimum osszegek.
D@reeo par hasznos tanacsa:
http://www.bitcoinforum.hu/index.php?topic=27.0[ Szerkesztve ]
-
daniel31
csendes tag
sziasztok!
jatram mar itt parszor, megint feltennek egy mar megunt kerdest, hol tudnak venni viszonylag keves dollar ert btc. proba kent szeretnek venni, hogy hogyan mukodik, esetleg paypalrol is ki tudom fizetni? vagy banszamlarol erdemesebb,
kaptam a mi nap egy e-mail mibenn felkinaltak usb s asic minnert, nem is valaszolok addig mig gondoltam ra kerdezek, hogy miujsagg ezekkel, vagy hogyan mukodik pl. az en gepem kapacitasaval, vagy ha ott kerdezek ra biztos hogy a nekem megfelelo valaszt kapok ezrt gondoltam megkerdezem -
hanki
csendes tag
Csak a pénzitézetek nem hozhatnak létre tőzsdéket? Vagy egy magán ember létrehozhat?Ez a alapján akkor BTC china-nak zárnia kéne nem?
BTC-t vennék! PM!/
-
ignorant
senior tag
Bitcoin is a virtual commodity, not a real currency
People have the freedom to trade bitcoin, but they need to take their own risk
At this stage, financial institutions cannot denominate services and products in bitcoin, cannot trade bitcoin, cannot run bitcoin exchange, cannot provide bitcoin related services, cannot store bitcoin for clients, cannot establish bitcoin trust or fund, etc.
Bitcoin exchanges must be registered, and follow AML and KYC rules
Ezen a ponton,a penzintezetek nem hozhatnak letre szolgaltatasokat bitcoinra epulve, nem kereskedhetnek BTC-vel, nem nyithatnak bitcoin tozsdet, nem tarolhatjak kliensek bitcoinjait ( ), es nem hozhatnak letre bitcoin alapokat.
A bitcoin valtoknak regisztralniuk es AML/KYC szabalyoknak eleget kell tenniuk
folosleges a panik.
forras:
https://bitcointalk.org/index.php?topic=358341.msg3832549#msg3832549http://tech.sina.com.cn/i/2013-12-05/15538979079.shtml
@emvy: A lenyegen nem valtoztat hogy a cegek elfogadhatnak bitcoin-t
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz ignorant #5932 üzenetére
A lenyege a bejelentesnek az, hogy a BTC commodity, nem currency. Tehat adhatod-veheted, mint barmilyen mas arut, de a penzre vonatkozo szabalyok nem vonatkoznak ra (se pozitiv, se negativ ertelemben).
Tehat a vallalkozasok nem adhatnak meg BTC-arat.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
ignorant
senior tag
BTC China most $1030-n van.
Most 983
Ahogy neztem az uj forditasokat, barki hasznalhatja a bitcoin-t kiveve a bankok. Ami azert pozitiv.
[ Szerkesztve ]
-
ignorant
senior tag
-
hanki
csendes tag
Nincsenek benne millióim, de azért megizzasztott
BTC-t vennék! PM!/
-
hanki
csendes tag
Szépen kúszik visszafele, nincs ok a pánikra
BTC-t vennék! PM!/
-
bazsex
csendes tag
Keep calm and mine bitcoin.
-
butch3r
senior tag
-
hanki
csendes tag
Vajon kiheveri ezt az árfolyam 1-2 nap alatt?
BTC-t vennék! PM!/
-
ignorant
senior tag
Kinai official statement nyoman keletkezett panik.
-
hanki
csendes tag
850en megállt, még szerencse hogy nem tudtam instant eladni a coinom miközbe néztem a zuhanást 1030ról...
BTC-t vennék! PM!/
-
ignorant
senior tag
A "haboru" kezd kielesedni, rengeteget hallani bankokrol amik bezarnak accountokat a bitcoin emlitese utan.
Kina is kezd furan nezni a temara....Ideje becsatolni az oveket.
Ha ilyen gyors utemben megy tovabb az akcio tenyleg megerem a bankok bukasat (remelhetoleg)
Sokat gondolkodtam ezen, de most arra hajlok inkabb, hogy ha illegal lesz akkor feljebb mennek az arak, markans beeses utan (magat a rendszert ugyanugy lehet majd hasznalni), max a legalis elfogado helyek szama csokkeni fog, bar ezt ellensulyozza az hogy az alvilag rakattan ezerrel szerintem.
Ha szabalyozni akarjak, akkor meg ugyis lesz mar annyi dev akik csinalnak egy fork-ot a tulzottan intruziv valtoztatasok ellen.
Azt elhataroztam mar regen, hogy "last breath"-ig fogok mineolni
Mit gondoltok?
-
addikt
Azt meg igazán megoszthatod velem, hogy paperwallettel hogy tudok úgy fizetni, hogy nem kell technológia hozzá...
Kirakósról beszélsz, miközben a példáid mellőzik a kirakó egyes darabjait, mégpedig ott, ahol éppen az érvelésedben előnyösebb neked. Gondolok itt arra, hogy a paperwallet kapcsán célozgatsz a tecnológiára (le kell generálni, ki kell nyomtatni, ésatöbbi). Az arany kapcsán a teherhajók, meg a bányák azok csak úgy default vannak…
[ Szerkesztve ]
-
ignorant
senior tag
Ez azert mas helyzet volt. O nem informaciokat vagy eszmecseret keresett, hanem a sajat dontesenek az igazolasat. (mivel elmondasa szerint szert tett profitra is ebbol)
Arrol nem beszelve, hogy emberileg sem tartom korrektnek azok utan, hogy ezt irta a segitokesz pm-jeimre:
te meg privátban odadobtad ilyen stílusban: olvasgassál f*szkalapAmint lejjeb is irtam, ez nem igaz, bizonyitani is tudom, hogy nem viselkedtem ellensegesen / lekezeloen.
Bennem kérdésként az merült fel, hogy aki foglalkozik a bitcoinnal, annak nem érdeke, hogy meggyőzze a másikat a hasznosságáról?
Tapasztalataim szerint, nincs ertelme meggyozni senkit. Sot rossz fenyt vet rank ha ezt tulzasba visszuk. Informaciokat es informacio forrasokat erdemes atadni, semmi mast. Mindenkinek sajat erdeke megerteni hogy mirol szol ez.
Ha valaki csak addig lat hogy leszoljak indexen vagy a forbes-on az egeszet, es nem is erdeklik a reszletek, vagy elore ragaszkodik irrelevans dolgokhoz (pl: greater fool/lufi), nem igazan lehet mit kezdeni..
Az osszes ismerosom aki szkeptikus volt, idovel maguktol kerestek meg hogy segitsek. Ez a lenyeg szerintem.
Habar a beszelgetesek ebben a topicban altalaban kulturaltan alakulnak, maga a tema "nehezsege" miatt is nehez hatekonyan beszelni errol egyetlen topikban.
Meg sokat kell dolgoznunk rajta, de ezert kedtunk bele ebbe: www.bitcoinforum.hu (beta allapot)
szivesen varunk mindenkit, ha valaki atgondolt es faktualisan korrekt irasokkal hozzajarul annak nem marad el nemi LTC/BTC jutalom (az elejen )
@ZollR
ugy pl hogy kinyomtatod es elpostazod....amugy ahogy mondtak masok is, az arany kitermelesehez/feldolgozasahoz szukeges tech-et mellozod, igy en mellozom a nyomtatot/szgep igenyet
(welcome to my ignore list.)
[ Szerkesztve ]
-
ZollR
tag
válasz ignorant #5899 üzenetére
Btw. hogy, hogy nem alszol?
Ahhoz nem kell kipukkadjon, hogy észrevegyem az összefüggést. Egyáltalán nem fals a logikám, csak nem tudod elismerni. Ha fals lenne már megmutattad volna, hogy miért fals.Nem elhatároztam, hanem összeraktam a kirakóst.
Akkor te egy másik földön élsz (szándékosan kisbetűvel) mert csak megsúgom India és Kína aranyban fizet az olajért Iránnak. Az arabok és az oroszok aranyban számolnak el egymás között a fegyverekért. Ez konkrétan azt jelenti, hogy India leszállítja egy hajón az aranyat az országba.
Azt meg igazán megoszthatod velem, hogy paperwallettel hogy tudok úgy fizetni, hogy nem kell technológia hozzá...
[ Szerkesztve ]
Végül, a dollár, az euró és a nyugati imperialista kapitalista hatalmak alkonyában nem marad más, csak 7-1=6 milliárd bitcoin spekuláns, akik autodidakta módon sajátították el az open source közgazdasági tudományokat! By: --Rawlings--
-
addikt
Szerintem a topik indulása óta történt egy-két dolog, szóval aki képben van az társadalmi munkában igazán csinálhatna egy informatív első hozzászólást, a gyakran ismételt kérdésekre adott válaszokkal együtt.
Ez ide már kevés. Ez nem egy videokártya, vagy egy új mobiltelefon, amit 1db topicban le lehet rendezni egy kisokossal az elején. A fejünkre nőt. Nézd meg mennyi hsz van, és utána nézd meg hogy abból mennyi keletkezett az elmúlt fél évben. Elég komoly egy PH-s topichoz képest, és ez csak "rosszabodni" fog. Ráadásul mindezt úgy, hogy lett forkolva LTC topic, ami viszi az összes altcoint, meg a teljes GPU mining témát mostmár.
Bennem kérdésként az merült fel, hogy aki foglalkozik a bitcoinnal, annak nem érdeke, hogy meggyőzze a másikat a hasznosságáról? Nem így lesz egyre elfogadottabb?
Dehogynem, ezzel nincs is baj, az ember zsigerből mesél/ismertet meg barátaival, ismerőseivel egy olyan dolgot, amit jónak tart, vagy amiben hisz. Győzködni viszont nem szeretek senkit (bár láthatóan sajnos megpróbáltam ma is ) Ettől függetlenül aki érdeklődik, és kérdései vannak, annak szívesen segítek, és válaszolok, ha tudok. Továbbá szívesen vitázok (imádok vitázni ), értelmes keretek között. De a "szerintem átverés/piramisjáték/faszság, gyere győzzél meg" féle hozzáállások lekezelését meghagynám az MLM agenteknek, biztosításokkal házalóknak, tényleges ponzi szervezőknek, és hasonlóknak, ők ezt élvezni szokták, én nem
[ Szerkesztve ]
-
AAntii
őstag
Szerintem a topik indulása óta történt egy-két dolog, szóval aki képben van az társadalmi munkában igazán csinálhatna egy informatív első hozzászólást, a gyakran ismételt kérdésekre adott válaszokkal együtt. Hogy ne legyenek egyoldalúak a gyakran ismételt kérdésekre adott válaszok, nyugodtan lehet két válasz is minden kérdésre, egy szkeptikus és egy a "btc az isten" álláspontján lévő fórumozótól.
Minden szakmai topikban vannak standard kérdések, amikre a válaszok (ha nincs egzakt válasz, akkor egy hozzáértő véleménye) az első hozzászólásban is szerepelnek. Ez ebből a topikból hiányzik egyelőre.
Hogyha pedig csak feszülten tudsz reagálni egy sokszor elhangzott kérdésre, akkor lehet, hogy arra kérdésre nem neked kell válaszolni.Megnéztem más fórumban is, hogy milyen mederben folyik a társalgás a bitcoinról, ott is van két tábor, mind a két tábor a saját vélt igazát mantrázza folyamatosan, azzal az eltéréssel, hogy ott már a hangnem eljutott arra a szintre, hogy aki kétkedő és esetleg még kérdéseket is mer megfogalmazni, az egy söpredék proli. Jó lenne, hogyha ez a topik nem jutna el arra a szintre.
Bennem kérdésként az merült fel, hogy aki foglalkozik a bitcoinnal, annak nem érdeke, hogy meggyőzze a másikat a hasznosságáról? Nem így lesz egyre elfogadottabb? Mert ha ez segít fikarcnyit is ebben, akkor aki tényleg elkötelezett a bitcoin mellett, az az övétől különböző vélemény esetén vegye a fáradtságot a meggyőzésre, ne annyival intézze el, hogy akkor nem neked való. Gondoljatok bele, hogy aki már idejött (és nem csak annyit írt be, hogy ez egy rakás szar, vagy csak ez egy piramisjáték hozzászólással elintézte az egészet) valamennyire érdeklődik a dolog iránt és az érdeklődők meggyőzése vezethet el ahhoz, hogy x év múlva azokban a boltokban, ahol jelenleg lehet kártyával fizetni lehessen bitcoinnal is, ha csak azt nézzük, hogy ezzel mennyi banki költséget lehetne nekik megspórolni már kijelenthetjük, hogy ez majdnem mindenki érdeke.
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
LLam
senior tag
válasz ignorant #5899 üzenetére
ignorant, csalódtam benned! csak tovább eteted kééérlekszépen ne tedd. ott van a pont, hogy ő eldöntötte, ki mit mikor miért FOG tenni, ő látja a jövőt!!4!! (erre próbáltam, utalni a kis semmi megjegyzésemmel, hogy tanulja még a gondolatolvasást, jövőlátást..)
Stay hungry!
-
addikt
válasz #13260800 #5901 üzenetére
Semmi gond, azt leszámítva, hogy már 100-szor megbeszéltük
De ez fórum hibája, illetve hogy nincsenek szabályok. A PH a forgalma miatt egyfajta átjáróház, ezért max kérni tudjuk, hogy nézz utána egy 1000+1-szer lerágott csontnak, mielőtt kerekedik belőle egy hömpölygő hozzásszólásfolyam ismét. Elhiszem, hogy téged zavar amikor valaki ezt szóvá teszi, de gondolj bele abba is, hogy másokat meg az zavar, hogy benéz ide napi párszor, és folyton ugyanazt látja. Sokan emiatt egyébként el is mennek.
Ez ellen itt tenni nem tudunk, és nem is akarunk, így van rendjén. Viszont ezért is csinálunk inkább egy saját fórumot (köszönet érte újfent a munkában aktívan résztvevőknek), lehet majd pl. ponzi topicot nyitni ahol mehet a fightclub, akit meg nem érdekel az majd nem klikkel rá.
[ Szerkesztve ]
-
ignorant
senior tag
válasz #13260800 #5901 üzenetére
Azert ez mas volt mint kellemes beszelgetes v eszmecsere. O eldontte az allaspontjat elore, es meg csak nem is gondolt bele semmibe amit irtunk neki.
Azt tartom a legviccesebbnek, hogy eloszor azzal volt baja, hogy nincs szabalyozo hatosag, ami kb white paper elso sorabol kiderul, hogy az feature nem pedig hiba, ez a lenyege az egesznek.
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Synology NAS
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Filmvilág
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Asszociációs játék. :)
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest