- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Megoldások IBS/IBD-re
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Egy korszak vége
- 20 éve a PH!-n
-
LOGOUT.hu
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mepet
addikt
válasz WiZARD #12388 üzenetére
Igazad van, sőt, szerintem nem is csak félreértem, hanem inkább nem értem a cikket...
"A véleményem az, hogy bármennyire is jó szándék vezérelte a Bitcoin megalkotóit (és vezérli mindazokat, akik a tökéletes pénzrendszeren, a tökéletes okos szerződések létrehozásán dolgoznak), bármennyire is az volt a cél, hogy egy olyan demokratikus pénzrendszert építsenek ki, ahol magánélethez való jog maximálisan megvalósul (tranzakciók anonimitása), nem fog sikerülni."
Innentől szerintem borul minden érvelés. Ez már megvalósult.
Az más kérdés, hogy nem lecserélte a jelenlegi pénzrendszert a bitcoin, hanem csak alternatívaként jelent meg. Ez nem is fog megváltozni, innentől 100% elméleti a kérdés, persze filozofálgatni lehet róla... -
mepet
addikt
válasz WiZARD #12385 üzenetére
Idézet a linkelt véleményből:
"A véleményem az, hogy bármennyire is jó szándék vezérelte a Bitcoin megalkotóit (és vezérli mindazokat, akik a tökéletes pénzrendszeren, a tökéletes okos szerződések létrehozásán dolgoznak), bármennyire is az volt a cél, hogy egy olyan demokratikus pénzrendszert építsenek ki, ahol magánélethez való jog maximálisan megvalósul (tranzakciók anonimitása), nem fog sikerülni. (Ha mégis, úgy vélem az elég nagy baj lesz az emberiség számára, hiszen azt jelentené, hogy valamilyen katasztrófa miatt újjá kell építenie a társadalmát.)"Kissé csapongó az írás, most akkor hogy jöttek ide a jegybankok? Hát, ha választanom kell, akkor inkább a Jihan Wu féle bányászokban bízom, mint Matolcsyban...
A teljes anonimitás egyes coinoknál (pl monero) lényegében megoldott, persze lehet, hogy az NSA még így is vissza tudja hekkelni a hálózati forgalomból, hogy ki és hol indította az adott tranzakciót, de ha így is van, az sem a coinok hibája.
A társadalom újraépítés meg ugye akkor jönne, ha 100%-ban coin alapú pénzrendszerrel működő társadalomról beszélnénk, és ott borulna valami. De ez egyelőre csak utópia, erről szó sincs, nincs olyan ország a világon, ahol az a terv, hogy "holnaptól" betiltjuk a készpénzüket, és csak cryptocoin alapon szabad fizetni. (A J-coin is inkább csak egy teszt valami...) Ilyen nincs, és nem is lesz még nagyon sokáig (több generációig tuti nem), majd az unokáink ráérnek aggódni emiatt.
[szerk] Még egy gondolat: nem ismerem a blogot, de a webcíméből ítélve valami befektetési alapkezeléssel foglalkozó forma írja. Röviden: ő az ellenfél. Ő egy veszélyeztetett faj képviselője. Ha a bitcoin meghódít egy országot, onnan ők bizony elább-utóbb ki fognak halni. Együtt a bankárokkal és a korrupt politikusokkal... Elég nyilvánvaló, hogy ő hivatalból nem népszerűsítheti a konkurrens pénzügyi hálózatot, ami lassan elveszi a munkáját...
[ Szerkesztve ]
-
deadwing
addikt
válasz WiZARD #10191 üzenetére
Nekem is volt egy kis kalandom a raiffeisennel.
Felhívott tőlük valaki, hogy tudom-e, hogy érkezik x eurós összeg a számlámra. Mondom igen. Erre elkezdett faggatni, hogy mi ez a pénz? Eszem megáll. Mi közük hozzá?? Ezek után kiselőadást tartott nekem arról, hogy a bankbiztonság miatt hívott -?????-, meg elkezdett papolni arról, hogy mennyire veszélyes a virtuális pénz... Olyan mintha direkt a Krakenről érkező pénzeket figyelnék, vagy nem tudom. Kicsit para.Valaki nem járt hasonlóan mint én? Holnap visszahívom őket -tegnap kicsit megleptek, így nem tudtam normálisan reagálni-, ezt mégis hogy is képzelik? Mi a fene közük van hozzá, hogy honnan érkezik pénz a számlámra??
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
csaba951
veterán
>feltéve ha lesz még 30-50 év múlva...
Maga technikai lap megvan már ma is. És ez csak napról napra jobb lesz.
A BTC mögött meg valós emberi igények/érdekek állnak. Ezek később se fognak eltűnni, hacsak nem szűnnek meg a kiváltó okok. Erre viszont gyakorlatilag semmi esélyt nem látok.
-
csaba951
veterán
>(van pár BTC-m, amit befektetés jelleggel vettem, 770$ körül
>lennék vele nullában. Őszintén már nem hiszek benne,
>marad a csodavárás...)Szerintem te ezt spekulációs célból vetted, ha most akarsz belőle hasznot látni!
30-50 éves távon gondolkozva nem sok jelentősége van annak, hogy éppen most mennyi is az árfolyam. Ennyi meg szerintem minimum szükséges ahhoz, hogy széles körben elfogadottá váljon. Ekkor viszont már messze többet fog érni a BTC, mintha ugyanezt az kezdőösszeget hagyományos befektetésekbe (kincstárjegy, részvény, ingatlan) fektetted volna. Szerintem.
#9223 mepet
-
Cathfaern
nagyúr
Igazából a BTC tényleges használata esetén a váltók megbízhatósága sokadlagos. Ha nem spekuláció a cél, akkor váltón csak addig van pénzed / BTC-d, amíg át nem váltod az összeget, ami legrosszabb esetben is 1-2 órás művelet. Ha nem csak addig van, az már erősen user error.
-
janos666
nagyúr
Na igen, ezen én is gondolkodtam már, hogy itt sok a hobby-amatőr "tőzsdéző" és valószínűbbnek tűnik, hogy azért működik nagyon jól a 4h MACD, mert majdnem mindenki azt sasolja, és amikor nulla lesz a meredsége, akkor elkezdenek izgalomba jönni és a bátrabb szerencsejátékosok már nekilátnak kereskedni aszerint, hogy érzésre merre indul majd meg, aztán ha metsz is (márpedig metszeni fog, mert mindenki zizi, szóval elindul egy hullám a pillangó szárnycsapásából...), akkor jön a pánik és mindenki ad/vesz esztelenül a grafikon által javasolt irányba, míg lecseng a hév és kicsit normalizálódik. Na meg persze közben betársulnak azok is, akik nem néznek ilyen grafikonokat és ők azok, akik igazán felnagyítják ezt a hatást. Szóval könnyen lehet, hogy az exponenciális görgetett átlag függvény és a pillangók szárnycsapásai mozgatják a crypto piacot és nem fordítva igaz, hogy ez a függvény nagyon szépen tudja követni azt, ami egyébként is történik.
Leszámítva persze azokat a meglepetéseket, mikor valaki eldönti, hogy ő egyedül fogja erőszakkal mozgatni valamerre az árat...[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
ignorant
senior tag
Szerintem aki HW-be és áramba fektet, főleg nagyban, az biztosra megy, és egy biztos van, ha valami "valódi" pénzben minél hamarabb kiveszi.
Ez perspektiva es hely kerdese.
Pont azok tudtak keresni eddig a legtobbet akik nem ezt az utat kovettek.
Amint el is tudod kolteni kozvetlenul, a "valodi" penzre valtas ertelmet veszti.
-
ninjacat
tag
"Szerintem neki van igaza, és a végével teljesen egyetértek"
Szerintem Zsiday nem igazán ismeri a bitcoint, hiszen ha ismerné, tudná, hogy van értéke melyet a technológia képvisel. Az aranyat sem pusztán a hit miatt választották fizetőeszköznek, hanem mert erre alkalmas tulajdonságokkal rendelkezik.
-
ignorant
senior tag
Nagyon jo gondolatok. Bar hozzatennem, hogy egybol magaval vonzza a kerdest, hogy mi is a kormany feladata?
Szerintem nem annak kellene lennie hogy a monopol helyzetet es a status quo-jat erositse minden eszkozzel, hanem hogy az embereket szolgalja, a fejlodest promotalja es segitse.
Eleg abszurd vilagban elunk. A legmegfelelobb szo ra a penzugyi rabszolgasag.
[ Szerkesztve ]
-
GuMipOkE
senior tag
Ez a greenspan eléggé birkának néz mindenkit.
"Egyszerűen nem értem, honnan ered a Bitcoin ereje. Nincs semmilyen fundamentális alapja annak, hogy bárki visszaváltja bármi olyanra (pénzre - szerk), amit mindenki elfogad. Ez szintén belső értéket adhatna a pénznemnek, vagy ilyen a kibocsátóba vetett bizalom, legyen az egy magánszemély vagy egy kormányzat" - véli Greenspan.
Egy magánszemélyben vagy kormányzatban szerintem jóval kisebb bizalma lehet az embernek, mint egy technológiába. Persze mindenben csalódunk, de az emberekben biztosan és a legkorábban. A kormányzatban meg végképp, mert hazugságból "él".
-
ninjacat
tag
Itt olvastam a plus500-ról, nem tűnt valami meggyőzőnek a vélemények alapján, de te tudod.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- "PC: Ryzen 5 5600X, RX 6700 XT, 16GB RAM, 480GB SSD, Corsair Ház Garanciával!"
- Nvidia GTX 1080 Founders Edition
- Asus A15 Gamer Laptop eladó ÁR ALATT!!!Ryzen 7 4800H/16GB RAM/1TB SSD/Gtx 1660Ti/ 144Hz
- Panorámás Gamer PC! Víz!! i7-8700K/Asus Rog Strix GTX 1080 Ti 11GB/16GB RAM/256GB+1TB HDD
- Logitech G413 TKL SE mechanikus billentyűzet garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest