- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- hdanesz: 50. Debrecen Nagydíj - nemzetközi salakmotorverseny - életemben másodjára
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. T
újonc
Célár az egymillió van írva a borítójára az újságnak? miben egymillió? forintban? 25 000 dollárt írtak ami 7 millió körül van. Meg lesz ez az ár? érdemes befektetni?
-
csaba951
veterán
Valami mókamester megint elkezdte floodolni a mempool-t. Egyelőre nem sok sikerrel!
-
LámaZ
addikt
-
Kobe
veterán
válasz
Nakivagyok #16093 üzenetére
nah, ez jó tipp volt köszi
Volt bitstampem cska fel kellett élesztenem. Megvolt a verification is, revolutról már úton a lóvéMár csak a bitcoinomat kéne valahogy átraknom bitpandáról ide
-
Kobe
veterán
Hi
Szeretnek BTC t venni, bitpandan van szamlam de tele van a hocipom, egesz egyszeruen lehetetlen magyarorszagrol penzt beutalni ra a frissites ota
Kartya nem megy, no 3D secure ugye..... Revolut a beneficiaryt security okokbol nem engedelyezi (muhaha, revolut ugyanugy arul BTC-), igy revolut sepa kilove, sofort, neteller meg hasonlok szinten nem tamogatott magyar bankokkal
Mivel kezd kva nehezkes lenni, es persze a revolutos csak azutan derult ki hogy mar feltoltottem egy valag penzzel a revolutos szamlam, igy a kerdesem a kovetkezo:
Tudtok ajanlani normalis soteot, ahol tudok revolut kartyaval vagy revolut sepaval fozetni, relative normalis a regisztracios folyamata, es neadjisten a bitpanda walletbe tarolt voinjaimat is at tudom kuldeni utana oda?
Koszi
-
Zsoxx
senior tag
-
csaba951
veterán
Austrian Regulator Freezes Crypto Mining Firm Amid Investigation
Itt a vége az év elején Berki Krisztiánnal (a celeb, nem a tornász!) reklámozott "befektetésnek"! -
sparks
senior tag
Nekem nagyon rég óta van Mistertango kártyám/számlám.
Választható IBAN számlaszám ingyen, olyan mértékben, hogy a mobilszámom az IBAN számom, kicsit kiegészítve. Többször küldtem rá bitcoint, átváltottam euróra és onnan kártyával toltam át ingyen revolutra.
De sokszor simán csak váltóról küldtem tangóra eurót, majd kártyával revolutra (revolut árfolyama verhetetlen). De van havi ingyenes KP felvét is, azt használtam pár alkalommal, nem volt külön díj és ott egész kellemes volt a ráta is. Én nem panaszkodom rájuk, bár pár ezer eurónál nem tartok ott többet. Olyan átfolyatós számlának használom, meg tartaléknak. Mondjuk külföldi nyaralásnál backup kártyának a revolut mellé jól jöhet (ismervén a revolut nem kevés számú leállását).Ja és az igazán ontopic lényeg: saját váltójuk van, ahol nincs váltási díj, viszont van ez helyette: "BTC wallet deposit fee: 1% or 0.0025 BTC (whichever is higher)"
Szóval a váltóra küldés mondhatni borsos... -
LámaZ
addikt
Ezt a Tangó urat próbálta már valaki?
Betolod oda a ฿-t, és EU-n belül ingyen kiutalod a bankszámládra.
Egy litván sufnicég, szerintem, sok rosszat írnak róla (az appjukról is) a felhasználók.Van még ugye a Skrill és a Revolut, csak kicsit sok díjat számítanak fel.
A végére egy poén a korábban kérdező (és sokat értetlenkedő) kollégának:
Jut még eszembe:
Beírod a Google keresőbe: 0.0988 BTC =?
És azonnal mondja az árat Ft-ban stb.
Ez most pl. 195.720,49 Hungarian Forint -
Espla
aktív tag
-
mepet
addikt
válasz
Flashback #16081 üzenetére
Hááát... ...a BTC talán a holnapi futures zárás miatt esik, míg az ETH egy ezt megelőző komolyabb növekedése után korrigál. Nem mellesleg szerintem ez a mostani altcoin (pl ETH) esés is egy bizonyíték arra, hogy nem lesz itt flippening még sokáig, ha para van a BTC körül, azt az altok mégjobban megszívják, mint rendesen.
-
mepet
addikt
Egy telefon csere kapcsán frissítettem a BRD-t. (Ez a régi breadwallet, a legnépszerűbb iOS wallet.) A legújabb iOS BRD-ben van egy idegesítő hiba, én kifeszültem rajta, megosztom, hátha mást megkímélek az idegeskedéstől: mikor recovereled a walletedet, az simán megy. Utána kiírja, hogy syncing. Nem ír sem dátumot (mint korábban), sem hátralévő időt, semmit. Csak annyit, hogy syncing. Ezután ahhoz, hogy a szinkroniozáció sikeres legyen ezt kell tenni: a BRD appot hagyod a teló képernyőjén, nem zárod le a telót, se nem váltasz másik appra. Sok-sok óra után kész a szinkron, minden rendben. Ha átváltasz másik appra, a szinkron nem folytatódik. Ha bezárod a BRD-t, akkor az addig szinkronizált részt elfelejti, és kezdheted előről a sok órás folyamatot.
Állítólag a hiba csak az iOS appot érinti.
Nem mellesleg már támogatja a BRD a köv. coinokat:
-BTC
-BCH
-ETH
-BRD és az összes többi ERC20 token -
Mi most ennek az őrületes zuhanásnak az oka?
-
V911
tag
-
V911
tag
-
Hát honnan férsz hozzá a pénztárcádhoz?
Honnan tudod küldeni a Bitcoin-od? Honnan tudsz indítani utalást?
Először az ATM-en adod meg, hogy mennyi forintot akarsz felvenni, ekkor megmondja az ATM, hogy az ő váltása szerint jelenleg az mennyi Bitcoin, aztán kapsz egy címet, ahova a megadott mennyiséget küldened kell.
Itt az én Bitcoin címem, próbálj meg rá küldeni:
17NaUvZW4yMFesWaCKyidYGhgqB2Mxe2Ui
-
-
-
mis69
tag
Most egy kicsit összezavarodtam. Az ATM gépen állítom be hogy mennyi pénzt akarok és a gépen kell intéznem mindent vagy a pénztárcámban hogy mennyit akarok küldeni amit forintra akarok váltani és a pénztárcámból intézem küldöm a készpénzre váltandó bitcoint? A 6. pontban honnan kell elküldenem a bitcoint a megadott címre a pénztárcámból vagy az ATM gépről?
-
butch3r
senior tag
passz hogy van e wifi. akváriumban pl szerintem igen. ankertben is. de én ittohn nem hazsnáltam még és külfödön is mobil nettel
megoldható hogy átutaljon neked persze. megadod a te publikus címedet és elküldi oda. ugye ennek is lesz már tranzakciós fee-je. (ami manapság nem sok)
tx fee-t nem lehet ilyen pontosan csak hogy normál low vagy high priroty szeretné de coinspacet nem ismerem
-
Árpi001
senior tag
Jöhetne már egy kis komolyabb emelkedés!
-
mis69
tag
válasz
butch3r #16059 üzenetére
Köszönöm
Az megoldható ha az ismerősöm nem boldogul vele hogy átutalja a bitcoint nekem én pénzre váltom és azt visszautalom neki a bankszámlájára igaz? Coinspace-t telepítettem nem sok állítási lehetőséget látok benne.Ilyen precízen be lehet állítani amit írtál az százezred pontosságú? -
butch3r
senior tag
én nem mr.coin automatát használtam de ha nagyobb btc mennyiséget adsz meg mint amid van akkor nem fog teljesülni mert ha kevesebbet utalsz az automata nem fogja kiadni a huf-ot. (várni fogja hogy megérkezzen a teljes beállított összeg. mint ha megigérnéd, hogy 1000ft-ot utalsz, ha csak 900ft-ot utalsz nem fog neked 900ft-ot kiadni hanem várni fogja hogy a megadott számlán 1000ft legyen)
amikor megadod mennyi huf-ért szeretnél eladni btc-t ki fogja írni hogy az mennyi btc. kicsivel lődd be a neked rendelkezésre álló 0,0988 alá, mivel abból még neked utalási fee-t is fizetned kell majd. (ha 0.0988-at állítasz be és elutalsz akkor nem ennyi fog megérkezni hanem némileg kevesebb)
nem vágom milyen wallet-et használsz, van benne valahol fee calculator?
én ez alapján [link] egy 0.00006-0.00007-el kevesebbet állítanék be atm-en összegnek amit el akarsz adni.
(nehéz megmondani mennyi lesz a fee mert sok mindentől függ)igen azzal a qr kóddal tudod, de ki is próbálhatod ha ráböksz meg fog nyílni a qr beolvasás (kamera képét kell látnod)
a walletben usd-ben írja ki az nem jelent semmit. Mármint itt nincs olyan, hogy forint meg usd számla, bitcoin "számlád" van. A wallet-ok meg többnyire default usd-ben írják ki a bitcoinjaid értékét, van amelyikben ez változtatható más valutára van amelyikben nem. ezért az a releváns amit az atm kiír.
amit ír mr coin hogy max fee-vel küld, már ha lehet a walletodban állítani én személy szerint nem értek egyet, sima default utalási fee-vel is meg fog érkezni 1-2 blokkon belül.
-
mepet
addikt
kétféle költség van: váltás díja (trading fee) és a kiutalás díja (withdraw fee)
https://www.binance.com/fees.html -
mis69
tag
Hello
Találtam egy leírást a készpénz felvételről. El tudnátok magyarázni hogy pontosan hogy tudnám felvenni ezt a 0.0988 bitcoin-t teljes mértékben? Az első három lépés világos bár az elsőnél hogyha a teljes összeget akarom akkor magasabb értéket kell beállítani? Mivel ugye nem tudom kiszámolni pontosan mennyi az annyi. Ekkor a pénztárcámban a küldés opciónál kell lennie és az ATM QR kódját a Bitcoin cím melletti QR iconnal tudom beolvasni? Az összeg alatti pénznemek csak az átváltás miatt vannak mert forintot nem találtam de a leírás forintot említ meg nekem is forintszámlám van tehát az kéne? A megerősítéssel elküldöm és ennyi? Mennyit vonhatnak le tranzakciós vagy bármilyen nevű díjként? -
V911
tag
(#16051) mepet
Végül megcsináltam.
Aztnem tudom jól csináltam e.
Először is volt bitcoinom régebbről
Annó a Localbitcoinon vettem. Váltás így nem volt, a krakent kihagytam
Az amúgy jó vagy rossz ár amennyiért ott adják?
Mindenesetre onnan 95 Ft-nyi bitcoinért küldtem be a Binance-be.
vettem 3 bnb-t igy olcsóbb a váltás.
Mi az a withdraw feet?
2 féle FEE van?
És nem értem mi ez maradék coin beragadva? És miért nem ragad be ha van BNB? -
mis69
tag
Az ATM-ből való pénzfelvételhez kell útlevél ha nem abban az országban akarod felvenni ahol születtél?
-
mepet
addikt
Igen.
Azért nem jó 10ezer Ft-tal, mert sok a költség ilyen kis összegnél. Először utalsz gondolom forint számláról SEPA utalással, ez kb 3000Ft lesz. Utána a krakenen kb 0.4% váltási költséged lesz, majd az adott coin kraknes withdraw feeje. Ezután már csak a binanceon kell szem előtt tartanod a váltás díját (fele, ha van BNB-d, és be van állítva) és a withdraw feet (továbbá ha nincs BNB-d, akkor sok maradék coin fog beragadni a váltások eredményeképpen, ez akár több is lehet, mnt a váltás díja.) -
-
V911
tag
Térjünk. Én binancere akarok pénzt küldeni hogy szerencsét próbáljak a mostani minihullámokkal. Hogy a legkedvezőbb díjazású? A pénz amit küldenék jelenleg forintban van.
-
butch3r
senior tag
-
mis69
tag
válasz
Polarstar #16042 üzenetére
Először is áruld el légyszíves melyik bankból lehet 200 forintért küldeni pénzt külföldre mert nekem a minimum 3000 ft volt 100 euro után és más banknál is hasonló összeget láttam. A WU pedig szerintem külföldre utalás szempontjából az egyik legjobb ha banki számláról utalok és nem egy kirendeltségről. 100 euro és pl. 900 euro között nincs különbség 3 euro a küldési díj ami a 3000 ft-hoz képest nagyon jó. Mert ugye a bankból utalásnál a váltás a banki átváltással történik ami az én bankomnál elég jó.
-
Nekem meg ismerőseim küldözgetnek vele pénzt haza ukrajnába és romániába. De a 25% kezelési költség röhelyesen magas. Meg sem fordult soha a fejükbe. Csak 200 forintot akarnak spórolgatni a banki transzferrel. Van valami logikai bukfenc abban és mind a mai napig nem jöttem rá, hogy a 25% mitől jobb, mint a 200-2000 forintos kezelési költség.
-
mepet
addikt
válasz
Polarstar #16039 üzenetére
Vigyázat! A western uniont tapasztalataim szerint csak olyanok használják, akik amerikai öregemberekkel bizniszelnek (egyszerűen fogalmazva ez ilyen amcsi postás hozza a nyugdíjat dolog). Mivel itt nincs ilyenről szó, így nagyon valószínű, hogy scamről, átverésről van szó. Eddig nekem WU-t még csak scammerek ajánlottak.
-
Western Union?? Szuper cég! Feltéve, ha a -20%-al csökkentett árból még rögtön levonunk azonnal -25, vagy -30%-ot.
Ügyes kis üzlet ez is! Olyan tudjukki szintű lenyúlás. -
Romániában is van Bitcoin ATM.
És hogy kapta, milyen formában a Bitcoin-t?
Ne haragudj, nem kikérdezni akarlak, de ha egy hozzá nem értő kap Bitcoin-t, és fogalma sincs mit tudna vele kezdeni, akkor én azért tennék még fel kérdéseket. Honnan tudja pl. hogy rendelkezik-e is a Bitcoin-jai fölött, és nem csak egy ígéretet kapott erről. Volt már neki Bitcoin pénztárcája, vagy kapta azt is? Ha kapta mástól, akkor a fölött a pénztárca fölött az a más is tud rendelkezni, értsd kivenni, betenni.Ha teljesen nem ért hozzá, akkor nem javaslom neki a váltóra történő regisztrálást, mert bonyolult, hosszadalmas, összetett, és személyes adatokat is meg kell adni bizonyos esetekben.
LocalBitcoins.com, ATM, vagy a LocalBitcoins.com-ot megkerülve keresni valakit, aki megveszi készpénzért.
Reméljük ismerősöd rendelkezik is a Bitcoin-jai fölött.
-
A leggyorsabb talán a Bitcoin ATM lehet: odamész az ATM-hez, elküldöd a megadott címre a BTC-t, a gép pedig kiadja az ellenértékét készpénzben. Számolni kell, hogy az ATM nem feltétlen piaci áron számolja be, hanem lesz rajta legalább 10% haszna az ATM-et üzemeltetőnek. Ez az ára a szolgáltatásnak.
Itthon Budapesten az Anker közben van egy ilyen ATM, de mivel külföldi ismerőst írtál, ezért nyilván tudakozódjon, hogy saját országában hol van ilyen.Vagy pedig valamelyik váltóra regisztrálsz, ami támogat SEPA ki/be utalást. Oda elküldöd a BTC-d, átkonvertálod valamilyen fiat pénzre, és azt kiutalod magadnak bankszámlaszámra. Ez kicsit időigényesebb, mert teszt SEPA utalást kell indítanod, ami ha megérkezett, akkor onnantól tudsz csak kikérni, és csak a regisztrált bankszámlaszámra. Itt még előfordulhat, hogy a személyidet is be kell mutatnod.
Van egy harmadik opció is, hogy keresel valakit, aki megvenné a Bitcoin-okat, és készpénzben kifizetné. Ebben segít a LocalBitcoins.com. Összehozza a keresletet a kínálattal.
(Ha nagyon sürgős, akkor én is megveszem piaci ár alatt mondjuk 20%-al)
Tud valamit ismerősöd, ami miatt sürgősen szabadulni Bitcoin-jától? Mert az lehet minket is érdekelne
-
mis69
tag
Sziasztok
Bocs hogy nem olvastam végig de sürgős lenne. Hogyan lehet pénztárcából készpénzre váltani a bitcoint vagy bank számlára átutalni? Nem nekem van egy külföldi nő ismerősnek kéne elmagyarázni. Én sajnos nem tudok róla semmit. -
Zsoxx
senior tag
Na mi van, eddig tartott a rally?
-
Árpi001
senior tag
válasz
Paarthurnax #16025 üzenetére
Nem baj, én is jártam így!
Inkább többször mint egyszer sem. -
Árpi001
senior tag
válasz
Paarthurnax #16022 üzenetére
Ez, egy hónapos hír...
De köszi! -
Reggie0
félisten
válasz
Paarthurnax #16022 üzenetére
Viszont ezert siman betilthatjak itthon, mert soros ugye...
-
Paarthurnax
senior tag
Soros meggondolta magát és mégis beszáll a buliba: https://www.dashforcenews.com/george-soros-fund-has-approved-cryptocurrency-trading/
-
megmozdult 16000 mt. gox btc és bch, lesz pánik, vagy már túl is vagyunk rajta?
-
törölt tag
-
Reggie0
félisten
válasz
lacos001 #16001 üzenetére
A kave fizetes snassz, majd amikor a csoves egy fizetesnel elkunyeral par satoshit a feebol, akkor beszelhetunk arrol, hogy nagyobb, mint az ipari forradalom
(#16008) mepet: Josolni konnyu, mindenki bedob valami vad elkepzelest, aztan aki eltalalja, az majd dongeti a mellet, hogy o mennyire tudta, a tobbi meg csondben hallgat es senki sem emlekszik a tevedesre. Valaki mindig lesz, aki megmondta, de ez csak totozas. Ugyan igy megy, hogy megint bedolt a bitcoin, meg ez az ev a linux desktop eve...
-
-
atus72
őstag
Az ember a tipikus "felbeszélő", bevásárolt kicsit feljebb és most szabadulni szeretne tőle
Méghogy 250.000, miért nem 1M? -
A "mindenki" "senki sem" kifejezésekkel kicsit csinnyán kellene bánni.
Minket még így tanítottak.
-
lacos001
senior tag
Ő valami nagy ember?
"A szakember szerint a most 8930 dollárt érő Bitcoin 250 ezer dollárt fog érni négy éven belül. Úgy véli, szerinte röhögni fognak azokon, akik öt év múlva nem kriptodevizával vesznek kávét. Hozzátette: nem aggódik a kriptodeviza volatilitása miatt sem, szerinte sokkal biztonságosabb a Bitcoinja, mint a Wells Fargónál tárolt pénze. "
"Nagyobb lesz, mint az internet. Nagyobb, mint a vaskor, a reneszánsz. Nagyobb, mint az ipari forradalom. Ez az egész világra hatással lesz és nagyobb és jelentősebb lesz, mint valaha gondolták volna. - – mondta a Manhattan Institute konferenciáján."
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon Fire TV stick/box
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- DJI topic
- BestBuy topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Gamer PC i7 32GB Rtx 3080
- HP Probook 440 G11 (9Y7Q2ET) - ÚJ 14" üzleti notebook - Core U5 , 512SSD
- HP Probook 440 G11 (AA0Y5ES) - ÚJ 14" üzleti notebook - Core U5 , Win11 pro
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max Stílusos erő, Pro kamera rendszerrel! 128GB - 3 hónap gari!
- Lenovo ThinkPad T480, T580, P51s, P52s, T480s belső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest