- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
-
LOGOUT
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
jocomen
aktív tag
Igazad van, az államot mögé kellett volna írjam, mint stabilizáló tényezőt.
Szóval egy Andorránál nagyobb állam, legalább 10 évre visszatekintő stabil gazdasággal az, aminek a valutája relative megbízhatónak tekinthető. Persze, ha a nagyok is úgy akarják.A BTC pedig, ami mögött csak 1 fiktív személy áll, és az árfolyamát feltehetően pozitívan befolyásolja a vélt anonimitás is, nos ennek, a lánc legális szereplőin keresztüli törvényi úton való kikezdése elég csúnya dolgot művelhet az árfolyammal. Vagy akár megpecsételheti a sorsát is.
Igaz, ideig el lehet bújni a székhelyekkel olyan országokba, ahol nincs kiadatás, vagy nem ér el a törvény keze, de kinek kell olyan valuta, amit csak feketén lehet elkölteni, Új-Zélandi szervereken keresztül...Lám, van, akit onnan is előszedtek, mert valakinek az érdekeit sértette...
-
Centre
tag
válasz
jocomen #7697 üzenetére
Sehogy, ezek az intervenciók csak a sokkhatások tompítására elegendőek. Sem a Fednek sem más központi banknak nincs annyi deviza/valuta/arany tartaléka, hogy egy fundamentális leértékelődést valutapiaci intervenciókkal tartósan ellensúlyozni tudjon.
A dollár értékét az adja, hogy "az embereknek kell" mert likvid valuta, s likvid valuta mert az embereknek kell. Ha az amerikai állam (s nem a jegybank) nem forgatná az amerikai gazdaság által termelt és fogyasztott dollárt a hatalmas folyó fizetési-mérleghiányával, akkor a dollár is jóval kevésbé értékelt valuta lenne szemben mondjuk az euróval vagy a CNY-nal.
Ebben a történetben a FED csak szépítő gólokat tud lőni, az ő igazi terepe az infláció igazgatása.
A ínai valutái nem szabadon lebegő árfolyam, hanem egy mesterségesen lefolytott valuta. Amit a kínai sajátos politikai helyzetéből fakadóan tud megoldani s ami miatt többször citálták már a WTO elé.
Visszatérve a BTC-re. A Bitcoin értékét két dolog adja, hogy sajátos tulajdonságai miatt egyesek szeretnének ilyen pénzzel rendelkezni másrészről pedig a lufi.
Az előbbit nem szabad leírni.
-
jocomen
aktív tag
Milyen eszközökkel "igyekszik stabilan tartani" ?
Megkéri szépen a piaci résztvevőket, h legyenek szívesek nem bántani az árfolyamát, és ne borítsák rá 1x-re a piacra az összes dollárt és dollár alapú állampapírt?
vagy
Fel is vásárol belőle, ha szükséges, ezzel bizonyítva, h eladható, stabil valuta. -
HSM
félisten
válasz
szab.tam #7694 üzenetére
Pedig ez csak egy lehetőség. Ahogyan ma is járkálhatsz butykossal, aranyérmével, van is aki abban látja a biztos megtakarítást, ez egyéni preferencia kérdése.
Persze, minden témára igaz, így a Bitcoinra is, hogy egyesek belebolondulnak, és elvakult fanokká lesznek, ezzel nem tudsz mit csinálni.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
jocomen #7691 üzenetére
olvastam az ottani pár hsz-dat.
szemléletesek voltak a hasonlatok.***
más:
próbálok tájékozódni a témában.de egyszerűen elborzaszt az egész.
az emberiség igen jelentős része egyre jobban leborul minden előtt, csak nehogy fizikálisan érzékelhető legyen.
ha minél virtuálisabb, annál jobb.
ez nemcsak a fizetőeszközökre igaz, hanem szinte már mindenre.korrektebb, de legalább is normálisabb volt a helyzet, amikor a butykosból fizettek. aranyérmével.
habár néztem a törtélemi változásait a shékelnek is. eléggé relatíven bántak azzal is...
és az is igaz, ha becsapódott volna egy pár ezer tonnás aranybolygó, akkor összeomlott volna annak az értéke is.*****
de ez a bitcoin és társai?
számomnra totál kész.
ez már szinte vallási kérdés is... -
-
-
csaba951
veterán
válasz
Flashback #7689 üzenetére
Százalékban számolva volt már ennél durvább hónap is!
Egyébként az is járható út, hogy rögtön BTC-t veszel, és ezzel megúszod a bányászat bizonytalan megtérülését. 5-10 évig megtartva szerintem nagyon jól fogsz járni!
-
Calculator:
Difficulty Increase / Month 75%
Ez azért durva. Ezzel számolva nem éri meg semmit sem venni...
-
GIJoe
addikt
-
Bitcoint szeretnék venni. Hol tudok legolcsóbban? Hirdessek a fórumon? Valami pénzváltó?
-
mepet
addikt
A scrypt-es csodáktól függetlenül a cpu-mining-re kihegyezett coinok már régóta élnek és virulnak. Ráadásul rendszerint kevésbé veszélyes árfolyamingadozásokkal, mint a scrypt algo alapú coinok esetében.
Lásd btctalk topic, XPM ph topic (aki még nem tette meg tényleg lessen rá az árfolyamokra!)
Természetesen CPU ONLY coinokat bányászni SEMMIFÉLEKÉPPEN SEM éri meg, hacsak nem vagy rendszergazda és tudsz lopni magadnak sok-sok atomerős szerverprocit és hozzá áramot is ingyen...
A CPU only miningel kapcsolatos téma folytatásának helye: XPM ph topic -
htc07
addikt
Azt tudom, hogy a kis usb-s 70 kh/s scrypt (+pár gh/s sha256) minerek már jönnek kifele, 100 dollár körüli áron.
+ 2,5 hónap múlva szándékszanak szállítani a vipereket, amik 5 MH/s-t hoznak 1350 gbp (~2300 dollárért , legyen 500e ft).
Az kb. 4 db 290-es (legyen 5, mert olcsón jut hozzá az elméleti személy).
azzal az 5 kártyával nem hozza le az 5 MH/s-t, és többet is fogyaszt. (Ennek 100 w alattira mondják a fogyasztását)
Persze az is lehet, hogy kacsa az egész, ezzel is tisztában vagyok.
-
default.
őstag
válasz
partytime25 #7677 üzenetére
kérdésedre itt fogsz választ találni
-
htc07
addikt
válasz
A_Jeges #7678 üzenetére
Ez nem feltétlenül igaz, ha elkezdenek ömleni a scrypt asicok, akkor a GPU-sok szerintem továbbállnak egy másik algoritmuson alapuló coinra, pl. scrypt-adaptive, vagy SHA3 Keccak, mindkettő mostanság kezdett elterjedni, hogy jönnek a rémhírek a scrypt asicokról. Én még nem temetném a GPU bányászatot egy ideig
De lehet én tévedek, remélem nem
-
A_Jeges
csendes tag
-
partytime25
tag
Sziasztok.
Esetleg valaki tudja pontosan ha pl van USD m paypal accon ami ugye bankkártyámmal össze van kötve és le szeretném hivni. Vegyünk alapul mondjuk 20USD-t. MEnnyi számol fel a paypal? Összegtől függ? Van e valami limit ha mondjuk hetente érkezik az a 20USD én meg mindig lekérem egyszercsak azt mondja ennyi volt az éves fogadott összeg vagy fogadni és számlára lehivni lehet korlátlanul?....
Köszi
-
htc07
addikt
-
A_Jeges
csendes tag
Nahh első körben kiváncsiság képpen elidítottam 2 szervert XPM-re.
Eredmény.: Ki kellett őket húzni a helyükről és leszerelni a fedeleket.
Fingom nincs ez milyen algoritmusokat futtat ezeken de nem bírják a coolerek és
folyamatos owerheat alarmom volt. Uzemben ilyet soha nem tud produkálni.
Így szétszedve 76C-on megálltak a proci hőmérsékletek.
És a jövedelmezőség.: közel 2millió forint értékű hardwert járatok veszélyes hőmérsékleten.
A profit pedig előzetes számítások szerint akár a napi 1500ft-ot is meghatadhatja
Gazdag leszek
Van valakinek jobb ötlete bányászatra ? -
csaba951
veterán
válasz
partytime25 #7658 üzenetére
A magas költségek miatt ne nagyon gondolj a pénzkivételre amíg nem jön össze legalább $100. A legtöbb helyen 5-10 €/$ a minimum kezelési költség. Én 5,5%-ért találtam olyat aki PayPal-ra teszi a pénzt (minimum összeg amivel foglalkozik $20).
-
partytime25
tag
Sziasztok...
Létezik olyan váltó - bank ami btc-t vált valutára majd azt paypalra is küldi ... (kicsit hátha olcsóbb lenne a dij ott tárolnám hátha meg lehetne kerülni a magas banki lehivás dijat)
-
csaba951
veterán
válasz
A_Jeges #7670 üzenetére
>Ennek az oka az hogy a többi miner is megveszi az eszközt
>és elveszítem a teljesítmény előnyömetKis naiv! Igazából soha nincs meg az az előnyöd ezekkel az eszközökkel, amire te gondolsz! Az eszközök gyártói használják őket ugyanis. Aztán amikor megvan nekik az újabb, nagyobb teljesítményű generáció és/vagy már lehet sejteni, hogy a jelenlegi már csak pár hónapig üzemeltethető gazdaságosan, na akkor fogják csak neked eladni a cuccot!
Tehát amit meg tudsz venni az mind olyan, ami kis szerencsével pont behozza az árát addigra amikor már nem érdemes használni. Vagy nem.
Tehát aki megrendeli az baromira hisz benne, hogy a végén még ki tudja hozni nullszaldóra.
>De egy ilyen eszköz csak korlátozott ideig használható ?
Technikai szempontból simán elképzelhető, hogy egy IBM XP-t ma is be tudsz kapcsolni. Csak hát ugye milyen mai program fut el rajta, vagy pl. tudsz rajta FB-ni?
Na ez is ilyen. Az algoritmus nem változik, tehát a gépek elvileg akár évekig is üzemeltethetőek. Viszont olyan mennyiségben/gyorsasággal gyártják őket, hogy a meglévő gépekkel pár hónap múlva már nem érdemes foglalkozni. Minek üzemeltetnél egy olyan gépet amivel naponta keresel 0,00000002 forintot?
Gyakorlatilag neked az altcoin bányászatba (litecoin és társai) érdemes belevágni. Ez teljesen jól megy speciális célhardverek nélkül is, "egyszerű" PC alkatrészek beszerzésével. 600000-700000 forint elköltésével egész jó "bányát" tudsz már nyitni. Főleg ha a napelemekből ki tudsz nyelni 2,5-3 kWatt-ot. Akkor várhatóan 5-6 hónap alatt visszahozza az árát. Ha nincs ingyen áram, akkor ennek kb. a duplája kell. Ja, és mivel jön a nyár, vagy kell "ingyen" légkondi is vagy vissza kell venni a sebességből (ez hosszabb megtérülési időt jelent).
Több olyan pool is van ahol az éppen hypolt/divatos altcoint bányásszák, viszont rögtön át is váltják "értékálló" bitcoinra. Ez a neked való bányászat!
További infokért menj át a Litecoin (LTC) és egyéb scrypt altcoinok fórumba. Olvasd el az elején lévő Téma összefoglaló írást!
-
ignorant
senior tag
válasz
A_Jeges #7670 üzenetére
De egy ilyen eszköz csak korlátozott ideig használható ?
Addig hasznalhatod amig akarod.
Ennek az oka az hogy a többi miner is megveszi az eszközt és elveszítem a teljesítmény előnyömet vagy pedig az hogy változnak az algoritmusok és a régebbi gépek ez által válnak gazdaságtalanná ?
Az algoritmus nem valtozik, ahogy no a halozat, ugy jut egyre kevesebb resz a rewardbol neked.
Csak az nem világos hogy forumokat olvasva látom hogy még bányásznak gpu-val 7-800Mh/s -el miközben egy ilyen 400usd be kerülő eszköz teljesen gazdaságosan tud 10 Gh/s-t ...
Ezt nagyon nem értem.....A GPU bitcoin banyaszat az ASIC gepek megjelenesevel lealdozott.
Csak az hasznal GPU-t akir nem olvasott utana. Joval tobbet fogyasztanak a GPU minerek mint amennyit termelnek.
-
A_Jeges
csendes tag
De egy ilyen eszköz csak korlátozott ideig használható ? Ennek az oka az hogy a többi miner is megveszi az eszközt és elveszítem a teljesítmény előnyömet vagy pedig az hogy változnak az algoritmusok és a régebbi gépek ez által válnak gazdaságtalanná ?
Csak az nem világos hogy forumokat olvasva látom hogy még bányásznak gpu-val 7-800Mh/s -el miközben egy ilyen 400usd be kerülő eszköz teljesen gazdaságosan tud 10 Gh/s-t ...
Ezt nagyon nem értem..... -
A_Jeges
csendes tag
Rendben utána nézek ennek is. De szerintem maradok a bitcoinnál... Lehet hogy nem fogalmaztam egyértelműen, egyenlőre nem akarok pénzt keresni csak az a célom hogy ne bukjak sokat de annyim legyen hogy ki tudjak próbálni néhány dolgot. Szóval akkor bitcoinra mit tudsz ajánlani ?
-
D@reeo
aktív tag
válasz
A_Jeges #7666 üzenetére
Én azt mondanám ebben az esetben, hogy kezd az altcoinokkal. Ahogy előttem htc07 írta, a szerverrel esetleg XPM-et vagy valami mást. (Elég sok féle altcoin létezik már)
A pár száz ezer forintos tőkével meg talán Litecoin rig-et érdemes építeni pár db ati 270-es vagy 290-es kártyából. A Litecoin topicban nagyon sokat tudnak és szívesen fognak segíteni, ha az alapokkal már tisztában leszel és úgy kérdezel, hogy azért már kb. van róla fogalmad a protokoll működéséről (wiki, google, első hsz).
Pár napja voltak is számítások, milyen rig mennyiből jön ki kb. És ezeket az eszközöket valamennyire el is lehet adni a későbbiekben. Az ingyen áram meg csak dob az egészen. Ilyen körülmények közt én belevágnék, de mindenképpen olvasnék amennyit csak bírok.butterfly azért nem jó, mert ha újonnan veszed, akkor előfordulhatnak késések a szállításban amivel kemény pénzeket vesztes, ha meg használtan akkor beszerezni, akkor csak elavult gépeket találsz csillagászati áron (ebay, vatera, fórumok, stb)
-
A_Jeges
csendes tag
Átolvasom köszönöm.
A szerverhez momentán nincs bérelt vonalam de ez még változhat ha látok benne fantáziát.
Hogy mennyi pénzt fektetnék bele ?
Én a cél eszközöket tartom momentán rizikós befektetésnek abba pár százezer forintnál többet nem.
Informatikai eszközökbe amik később ha arról van szó könnyen értékesíthetőek lényegesen többet.
De egyenlőre az lenne a célom hogy elindítsak valamit. keressek coint ,váltsam át,értékesítsem,vásároljak vele, stb. Ezek után el tudom dönteni hogy érdemes e nagyban gondolkodnom.
Szóval egy ilyen butterfly+pc kombó igy indulásra sem felel meg ?
Egyébként ingyen áramom van, solar rendszerem van és a démász momentán elég szarul veszi az áramot szoval mondhatni ingyen van.... -
D@reeo
aktív tag
válasz
A_Jeges #7663 üzenetére
Bár ezt a kérdést a bányászatban jártasabb kollégák fogják megválaszolni pontosan, én azt tudom elmondani, hogy
-butterfly-t felejtsd el
-Az ASIC Miner-ek általában kb. plug n' play működésűek, ha mégse, nem kell erős vas nekik, elég egy Raspberry Pi is akár
-A szerverrel talán altcoint még érdemes bányászni, (bár azt se nagyon szvsz), BTC-t nem, de ha magát a BTC kezdeményezést akarod támogatni, akkor a szervert üzemeltetheted teljes értékű node-ként (ha amúgy is üzemben van)
- írd meg a kb anyagi kereted, amit bányászhw-ba szeretnél fektetni+ van-e "ingyen" áramod -
A_Jeges
csendes tag
Sziasztok !
Utána olvastam a bitcoinnak és az egész rendszert érdekesnek találom.
Úgy döntöttem hogy kezdésnek belekóstolok picit a bányászatba.
De a hardveres háttérrel kapcsolatban rengeteg kérdés merült fel bennem.
Ha átolvasnék 2-3000 hozzászólást utána lehet egy részét megérteném de azért annyi dőm nincs.
Ezért legyetek szívesek segíteni elindulni.
Azzal kezdeném hogy az anyagi forrásaim nincsenek bekorlátozva de ettől függetlenül kezdésnek nem tolnék bele 2-3mill ft-ot.
Arra gondoltam hogy veszek egy butterfly-tól egy 10Gh/s miner modult.
Az a kérdés hogy ez alá milyen vas illik ?
Most értem ugy hogy ez a modul a számítások nagy részét elvégzi és elég alá egy htpc vagy
ugyanúgy nagy proci és vga.
Másik alternatíva hogy pihen itt egy hp szerverem 3ghz 12mag 24 szál 24gb ram és beleraknék egy
nagy radeon vga-t + ugye a butterfly modul.
Hogyan jönnék ki a legjobban ?Előre is köszönöm a segítséget.
És ha valaki van itt Szegedről szívesen meghívnám egy kávéra -
ignorant
senior tag
válasz
Mindreader #7657 üzenetére
Vard ki a veget. Nem sok esely van ra, de lehet hogy viszont latod.
Lementetted a trade history-t?
-
partytime25
tag
Köszönöm válaszod... Ha PayPalra küldeném? Ott tárolnám akkor nem lenne akkora költség... Igazából csak próbaképpen szerettem volna kiutalni hogy kézzel fogható legyen mielött beleugrik jobban az ember...
A kraken is SEPA utalást csinál mint mindegyik? Kraken is csak BTC vált Valutára esetleg Doge-LTC? vagy olyan nem létezik?Asszem Bitstamp is valami 0,9EUR min 10USD t irt... csak kérdés mennyi idő mire megérkezik a pénz...
-
válasz
partytime25 #7658 üzenetére
kraken szerintem jobb (0.9 euro-ért lehet kiutalni EUR-t - viszont a banki fogadásnál még lehet + költség) 10USD-nél tuti nem éri meg kiutalni, mert a bank elviszi a költségek miatt ...
-
partytime25
tag
Sziasztok
Nemrég vágtam bele magam a bányászatba igaz hobbi szinten... 1 kérdésem lenne kb összejött 10USD
ami nem sok csak megpróbálnám lekérni bitstampen keresztül... most nézem ott azonosítani kell magamat... olvastam vannak akik használják... mennyire megbízhatóak? Kb mennyi idő mire a számlára megy a pénz? Díja? Paypalra is küldhetem? ... Igazából ez természetes hogy kérnek azonosítást csak félek nehogy visszaéljenek vele valahogy lehet csak túlparázom....
Előre is köszönöm a választ....
Ha esetleg van valakinek más javallata ami jobb lehet számomra kis tranzakciókra BTC - Számlárautalásra szívesen fogadom,,, (esetleg WebMoney? elvileg az is erre van gondolom ott is kell azonosítani)Köszi szépen
-
Mindreader
tag
Most akkor ami az mtgox-os számlámon volt bitcoin, annak reszeltek?
-
Kozmonauta
tag
Hát amennyire utálják a bankok a bitcoint nem egy életbiztosítás feltárni hogy kik csinálták a bitcoint, biztos nem egy ember csinálta!
-
DigitXT
félisten
tagadta a vádakat
Mégis mivel "vádolták meg" szerencsétlent, LOL... -
ignorant
senior tag
-
ignorant
senior tag
válasz
PumpkinSeed #7650 üzenetére
idezet 4 hozzaszolassal korabban (rolly):
lassan már altcoinnal se éri meg
-
PumpkinSeed
addikt
Bitcoin bányászatbe kezdenék. Ha a gépem 2000W-ot fogyasztana és ennek megfelelő hardveres támogatás lenne főleg GPU és havi 53.000 Ft-ba kerülne a fent tartása, akkor megérné-e ezt csinálni? Vissza-e hozná az árát? Bányásztársasághoz csatlakoznék.
-
Manson
csendes tag
szerintem most újra felpörög a dolog... főleg, hogy kiesett 500m $
Végülis ha úgy nézzük, hogy olyan mintha a pénzt elégették volna... akkor nem olyan rossz a helyzet.
-
Penge_4
veterán
REPORT: BITCOIN INVENTOR HAS BEEN FOUND
Eléggé kacsának tűnik...
-
sparks
senior tag
válasz
Flashback #7643 üzenetére
Nincs értelme bitcoint bányászni VGA-val, egyéb altcoinokat lehet esetleg.
-
-
Dexar007
veterán
Bitcoinert vettek urutazast Origo..cimoldal..pozitiv hir.Mi a fene?
-
Ahogy néztem ár/ghs érték arányba egyenlőre ő a nyerő:
Antminer S1 -
Kozmonauta
tag
válasz
Overlocker #7637 üzenetére
Az oroszok most el vannak foglalva ukrajnával majd utána foglalkoznak vele is.
-
mepet
addikt
válasz
Flashback #7635 üzenetére
Számolás menete: Utánakeserel a bányászcuccra jellemző hashrate-nek, és a fogyasztásnak. Utána megnézed, hogy hogyan változott a difficulty a múltban, erről következtetsz a jövőbeli változásra. Ezután a korrigált difficulty értéket is felhasználva egy "bitcoin mining profitability calculator"-ral kiszámolod, hogy mennyit keresel. Ezután ha fizetsz az áramért, akkor levonod a villanyszámlát (vagy ha átváltod dollárba, egyből beütheted a kalkulátorba is).
Ja és azt vedd számításba, hogy amelyik cucc USB-s, amellett egy PC (de legalább egy raspberry) is kell fusson 7/24.A fenti módon hamar kiszámolod majd, hogy a 333-1600MH/s-es USB-s cuccokkal sosem térülne meg a befektetésed.
-
csaba951
veterán
válasz
Flashback #7632 üzenetére
BTC-ben erősen 5000 EUR feletti tartományban érdemes gondolkozni!
Azzal az USB-s cuccal amit linkeltél, simán (instant) kidobod a pénzed 2/3-3/4 részét. A többit talán hónapok alatt visszatermeli. Ezeket ennyiért eladni érdemes, nem megvenni!
Egyébként menj is át rögtön a Litecoin (LTC) és egyéb scrypt altcoinok fórumba! A Téma összefoglaló elolvasása után olvasd el az utolsó 3-4 nap hozzászólásait!
-
-
-
Sziasztok
A következő hónapban gondolkodom egy bányász gép felállításán.
I5, és 600W táp, 2VGA hely.
A két VGA kérdéses, beszerzés előtt állok.
Olvastam hogy AMD kell. Kezdésnek egy R9 270X-re gondoltam. Szerintetek?De mindenek előtt ki szeretném próbálni hogy hogy működik az egész hogy átlássam.
Bányászat első lépései érdekelnének. Mi érdemes most bányászni? Hol érdemes walletet létrehozni? -
Dexar007
veterán
En dogecoint adtam el anno paypalon keresztul,es 20 esetbol 1 nel volt csak problema,de annal 50 ezret "buktam"..volna.
A vasarlo szinte rogton atutalas utan visszakerte a penzet,paypal pedig gondolkodas nelkul atutalta neki.Meg reagalni sem volt idom,rogton befagyasztottak az osszeget.A vicc pedig az,hogy en minden atutalas utan,tovabbutalom egy masik paypal szamlara,es onnan azonnal kerem ki a sima folyoszamlamra.Igy most az eredeti paypal szamlam minuszban van,es koveteleik tolem azt a penzt,amit ok buktak el a sajat hulyeseguk miatt. -
csaba951
veterán
Jut eszembe! Oroszországban annyira nagyon be van tiltva a BTC, hogy mind a mai napig szabadon váltható, utalható az egyik legnépszerűbb orosz székhelyű online fizetési rendszerben, a WebMoney-n! És persze gond nélkül működik a külső címre utalás is!
Ezzel szemben PayPal-on bezzeg nem lehet utalni, váltani BTC-t!
WebMoney nagyjából a PayPal-nak felel meg elterjedtségben "keleten".
-
csaba951
veterán
Újabb Bitcoin-kereskedő dőlt be
Na, ezért érdemes csak a váltás idejére benntartani a pénzt! Amint végeztünk, azonnal kell kérni a kiutalást! -
mepet
addikt
válasz
Overlocker #7622 üzenetére
Micsoda a gox 100ezer saját és 750ezer felhasználói BTC-t veszített? Ezt így konkrétan még nem is olvastam. Tehát alaphangon 50 millió dollár saját tőkéjük volt. No már nem sajnálom őket, aki egyszer már összeharácsolt már 1 milliárd forintot, az holnap ismét megteszi...
Remek hiánypótló írás, jól összefoglalja a közelmúlt legfontosabb eseményeit chartokkal megtámasztva!ignorant: ebayjel kapcs: azért ennyire ne húzzuk le őket, én hetente többször vásárolok ebay-ről, és 250 esetből 3-szor volt probléma, de mindhárom esetben megoldódott a szitu veszteség nélkül. Körültekintőnek kell lenni (főleg eladóként). Nagyon. De a topicban ezt a témát ne erőltessük, mert bitcoint nem adunk el paypal lóvéért, ezt jobb még 100x leírni.
-
Kozmonauta
tag
válasz
Overlocker #7622 üzenetére
Várható volt az erősödés! Kivéve a bitcoin ellenes terroristákat!
-
Overlocker
veterán
-
ignorant
senior tag
Ebay mar evek ota hasznalhatatlan. Nem csak a bitcoin scamek miatt.
Utolso alkalommal amikor hasznaltam, feltettem 3 dologot eladni.
DSLR, alaplap, CPU.
A DSLR-t es az alaplapot nigeriai scammer utotte le.
Payment complete fake emailekkel akart atverni amiket konnyen azonositottam, semmi gond gondoltam....
Kovetkezo lepes, jelentgetni, supportot kontaktolni, stb.
Mivel a rendszerben sikeres tradenek elkonyvelte, igy az ebay jarulekokat ra is terhelte az accountomra.
Vicces modon, ~150e Ft veszteseget szenvedtem csak azert mert balfasz az ebay, es nem erdekli/erdekelte oket h scammer volt a delikvens.
5szor probaltam visszakerni toluk a penzt sikertelenul.
-
mepet
addikt
néhány gondolat tőlem a bérbányászat jelenlegi helyzetéről az ebay-en
Lényeg: vásárlóként jól járni kb. lehetetlen, mivel az eladók célja nem a kockázat áthárítása, hanem a bitcoin-hype-ből adódó tudatlan vásárlók seregének megvezetése (esetleg meglopása, lásd: saját eset)... -
ЯΞNΞGΔT
aktív tag
Sziasztok!
Nem nagyon találtam ehhez hasonló hibát itt a fórum(ok)ban ezért teszem fel a kérdést:
Tegnap délelőtt electrumban készült egy kiutalás, ami pending státuszban van azóta is (0 confirmed). Azóta már rájöttem, hogy korábban nézegettem a beállításokat electrumban és a fee-t kitöröltem (arra gondoltam, hogy csak opcionális) aztán mikor utaltam akkor kiírta, hogy a minimum fee az 0.0002 meg is adtam, de úgy néz ki, hogy kevés lett...
Van valami megoldás arra, hogy hogyan tudnám kitörölni vagy visszavonni ezt a kiutalást és normális fee-vel újrakezdeni, hogy confirmálva is legyen blockchainben?Légyszi aki tud az segítsen.
Danke!
-
mepet
addikt
Aki hozzám hasonlóan valamiféleképpen érdekelt a bérbányászat terén annak ez fontos lehet:
FAKE hirdetőbe botlottam.
FAKE weboldal: http://guruvix.co/ (bár ez kb a 4. cím és dizájn...)
FAKE ebay seller: nardog14Hála égnek az ebay/paypal buyer protection keretei között visszaszereztem a kicsalt összeget, de bő másfél hónapig nem voltam pénzemnél...
-
default.
őstag
válasz
GuMipOkE #7610 üzenetére
ez világos, de hát tök mindegy, hogy apránként vesztek/nyerek rajta, vagy 2 év alatt duplázom meg / vesztem el az egészet. ez nyilván rizikó, de ilyen szempontból nem látom a különbséget a daytrade meg a hosszú távú befektetés közt. egyébként hosszú távra vettem a BTCt, csak hát nem lenne rossz ha több lenne anélkül, hogy pénzt fektetnék bele.
* mi az a fiat ?
-
default.
őstag
válasz
zzoltan2014 #7609 üzenetére
oké. értem én a viccet, de remélem te is érted, hogy mi volt a kérdés lényege. nem vagyok alapgyökér, csak mert nincs tapasztalatom ilyen téren.
mpet: köszi, alapból erre voltam kíváncsi.
-
GuMipOkE
senior tag
válasz
default. #7604 üzenetére
Megpróbálom példákkal illusztrálni.
A daytrade során kihasználod a kis mozgásokat és olcsóbban veszel, drágábban eladsz. A fee fölötti különbözet hoz neked ideális esetben napi pár % nyereséget. Ez egészen addig bitang jó üzlet, amíg nem jön egy rossz hír, és míg te BTC-vel csücsülsz magasabb eladási pozícióban, alattad beszakad az árfolyam. Ha a mostani árfolyam alatt 150 dodóval nyugszik meg, akkor te veszítettél 23%-ot, és 1-2 hét munkádat. Persze ha épp nincs BTC-d, akkor persze örülsz, de ha veszel, és tovább esik, akkor meg megint ugyanez a helyzet.
Ezt a scenáriót arra értem, ha fiat-ra gyúrsz. Szóval eltöltesz heti XX órát vele, és nem kerestél semmit, sőt.Ha hosszútávon BTC-re gyúrsz, mert ebben látod a jövőt, akkor nem sokkal, de kicsit más a helyzet. Ez esetben nem érdekel, hogy mennyi dodót ér a BTC-d, a daytrade csak a BTC gyarapításra megy. Ekkor csak a szükséges időre válsz meg a BTC-től, mert nem akarod a ralikat kihagyni. Csak azt fogod nézni, hogy mikor lehet nagy biztonsággal esésre számítani, mert akkor eladod a btc-t, és az alacsonyabb áron újból bezsákolsz. Ezzel is hasonló a helyzet, hogy amikor megválsz a BTC-től - mert a technikai elemzés során épp esésre lehet számítani - akkor jön egy jó hír, vagy egy masszívan bevásárló Dagobertbácsi, és te meg ott maradtál BTC nélkül, az árfolyam meg 2 emelettel fölötted. Van olyan, hogy nincs reagálási időd, mert egyben vesz vagy elad valaki 2-3-5e BTC-t, és áttörhetetlennek tűnő falakat nyal el.
Ja, és ha jön a Joker, akkor csődbe megy az exchange oldal. Te elbuktad a rengeteg munkádat, meg a szép kis BTC állományodat.
Egyébként lehet vele keresni, de a kockázatot tényleg a pókerhez lehet hasonlítani.
-
default.
őstag
válasz
almafa42 #7601 üzenetére
1.) miért rizikós? mármint onnantól kezdve rizikós az egész, hogy BTC-t veszel nem ?
2.) azt honnan lehet tudni, hogy éppen mennyi eladó BTC van, vagy mennyi igény van rá? úgy értem, hogy én bármikor veszek vagy eladok, mindig lesz annyi kínálat vagy kereslet, amennyi "nekem kell" ...
köszönöm szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Autóhifi
- Milyen egeret válasszak?
- BestBuy topik
- Házimozi haladó szinten
- Automata kávégépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Marcona Socket AM5-ös deszka érkezik a Maxsun gondozásában
- További aktív témák...
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- ThinkPad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U GeForce MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csapj le az új MSI MPG B550 GAMING PLUS-ra most! 0% THM-RE is!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest