- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
ignorant
senior tag
Hihetetlen hogy, hogy terelgetik a csordat.
"Pedig sokkal jobb a bankkártya, mint a készpénz" - LOL
"A bankkártya tulajdonképpen az egyik legfejlettebb fizetési megoldás." - LOL
"Kártyával akár az egész havi fizetésünket is magunknál tarthatjuk, akkor sem kell veszélyben éreznünk, hiszen bármi történik a kártyával, azonnal letilthatjuk." - LOL
"A bankkártyáknak ma már egyre nagyobb az elfogadottsága" - LOL
"Hiszen, ha belegondolunk, egy nemzetközi logós (MasterCard, VISA, American Express) kártyát egy olyan országban is elfogadnak, ahol még soha nem is hallottak az adott bankról, ahol a kártyát igényeltük." - LOL
Persze egy negativuma sem lett ismertetve a cikkben, pedig lehet meg valogatni is kozottuk.
Bitcoin > keszpenz > bankkartya
-
ninjacat
tag
Köszi!
Próbáltam az electrumot, de már az elején elakadtam, mert egy qr kódot adott, amit le kell fotózni okostelóval és azt beírni bootoláskor. Nincs okostelóm, úgyhogy majd telepítek webcamos qr kód olvasót.
Armory sajnos nem indul a 32 bites xp-n.Napok óta nem jön be a bitcoin.hu blogoldal és fórum, nem tudja valaki mi van velük?
-
bolbatiku
tag
válasz ninjacat #4494 üzenetére
Vanity címre példa: 1NiNja1bUmhSoTXozBRBEtR8LeF9TGbZBN
Az első szám utáni pár karaktert szabadon lehet választani, jobban mutat, könnyebb megjegyezni, firstbitsel is barátságosabb.Seed alatt a jelszót értem, ami alapján a kulcspárt generálják ezek a weblapok. A brainwallet.org lapján lévő "secret exponent" is egy seed ha úgy vesszük mert sha256(jelszó).
Azt ellenőrzöm le több weblapon hogy a jelszóból, vagy a sha256(jelszó)ból ugyanazt a kulcspárt kapom-e mindegyik oldalon, és mivel a "secret exponent"-et én adom meg manuálisan, nem kell a weblap random generátorára hagyatkoznom.
Determininistic tárcánál meg azt nézem meg hogy a 144 karakteres sorozatomból ugyanazokat a kulcspárokat generálják-e.
Az armory klienst is nézd meg ha érdekelnek az offline walletek.
http://bitcoinarmory.com/ -
Elbandi
aktív tag
-
ninjacat
tag
válasz bolbatiku #4491 üzenetére
A seed alatt mit kell érteni? Nem vagyok még képben eléggé, hogy pontosan mi az a seed amiből generálni lehet saját kulcspárt.
"Aztán ugyanazt a seedet több különböző címgenerátorban is leellenőrzöm (brainwallet.org weblapja, github, armory, bitadress), hogy ugyanazt a címet generálják-e belőle, így kiderül ha valamelyik nem az én seedem alapján csinálja a kulcspárt hanem mondjuk egy előre generált listából osztja ki. Így már elég kicsi az esélye hogy mind a 4-5 progi és weblap malicious, és hogy ugyanazt a hamis címet dobja ki ugyanarra a seedre."
Jó ötletnek tűnik.
-
addikt
válasz ninjacat #4492 üzenetére
Igen, teljesen egyenértékű vele. Egyébként ha valami miatt mégis csak a nyers privát kulcs kéne, akkor is könnyen ki lehet belőle szedni, itt le van írva a felépítése:
https://en.bitcoin.it/wiki/Private_key
Jól érted az importálást is, de nem kell semmilyen címet beírnod, át fogja scannelni a kliens a blokkláncot miután importálod a privkeyt (pontosabban a base58 enkódolt pakkot), és szépen minden tranzakciód és fogadó címed meg fog jelenni, nomeg az egyenleged is. Ez elsőre ijesztó tud lenni, mert 0-as egyenleget mutat import után, hiszen ekkor még nem tudja hogy mely tranzakciók kapcsolódnak ehhez a privkeyhez.
[ Szerkesztve ]
-
ninjacat
tag
Köszi az infókat mindenkinek!
"- a kapott 51 karakteres stringet egyszerűen kinyomtatod (a közhiedelemmel ellentétben egyébként ez NEM a nyers privát kulcsod, hanem egy base58 enkódolt "csomag", mely tartalmazza a pubkeyt, privkeyt, és némi beépített error-check kódot, szóval jó, kényelmes, érdemes ezt használni)"
De ez akkor totál egyenértékű a privkey-el használhatóság szempontból?
Elfogadja mindegyik kliens, illetve később is a többi bitcoin qt verzió simán privkeynek?Akkor jól értem, hogy ha wallet dat elvész, de megvan az összes címem public és privát kulcsa akár ebben a base58 enkódolt formában, akkor csak egy klienst kell telepíteni, ami létrehoz egy új wallet.dat-ot, a kliensbe beírom a címeimet és a privkeyekkel simán újra rendelkezhetek a számláim felett?
-
bolbatiku
tag
válasz ninjacat #4480 üzenetére
"Honnan tudhatom, hogy a weboldal tulajdonosa nem loggolja a készített paperwallet adatait?. Vagy ha kihúzom a netet, akkor a címgeneráló szkript valóban random címeket generál? Honnan tudható, hogy a weboldal készítője nem egy előre le generált pár ezer címes listából ad nekem választást, és ismeri az összes privkeyt?"
Jó kérdések.
Én a random seed generálást nem bízom a gépre, billentyűzet püföléssel+ hasheléssel csinálom, ügyelve a véletlenszerűségre, így el tudom kerülni a véletlen generátor esetleges hiányosságából fakadó problémákat.Aztán ugyanazt a seedet több különböző címgenerátorban is leellenőrzöm (brainwallet.org weblapja, github, armory, bitadress), hogy ugyanazt a címet generálják-e belőle, így kiderül ha valamelyik nem az én seedem alapján csinálja a kulcspárt hanem mondjuk egy előre generált listából osztja ki. Így már elég kicsi az esélye hogy mind a 4-5 progi és weblap malicious, és hogy ugyanazt a hamis címet dobja ki ugyanarra a seedre.
Egyébként nem címeket generálok hanem determinisztikus tárcákat, azt hiszem 144 karakterben tárolhatok több ezer bitcoin címet.
Külön tárca a bizniszhez, külön a baráti tranzakciókhoz, külön az aprónak, meg a megtakarításnak.A tárcák "Watching only" másolatát a gépen tartom, ha kifogynék a címekből ezzel újat tudok generálni a megfelelő tárcában, és azt is látom hol mennyi pénz van, viszont a tárcához nem lehet hozzáférni vele.
Ha papír tárcáról kell költeni akkor összeszedek pár címet az adott tárca "watch only" másolatából, amiket összeadva kijön az az összeg amennyi éppen kell, aztán vagy beszkennelem az egész determinisztikus tárca karaktersorát és OCR után csak ezeknek a címeknek a privát kulcsát mentem le winyóra, vagy eleve csak azokat a címeket szkennelem be ami kell (minden tárcából ki van nyomtatva az első 100 kulcspár). Mindezt persze Live CD - ről bootolva offline.
Vagy CD-ről másolom be mert CD-re is ki van írva a paperwallet.
Egyébként offline is lehet tranzakciót csinálni electrummal, így a privát kulcs sosem kerül online gépre.Az egész paperwalletes hercehurcát csak egyszer kell végigcsinálni, de akkor érdemes rendesen, biztonságos környezetben, friss op rendszerrel, friss firmware a BIOSban meg a routerben, biztonságos nettel, rendesen átgondolva csinálni.
Elkezdtem leírni a lépéseket de ahhoz hogy egy átlag user is el tudja őket végezni könyvet kéne írni belőle. Ez a szint ami nálam még épp az ésszerűség meg éppeszűség határán belül van, egy átlag user szemében úgyis ultraparanoid.
-
addikt
Sajna a wallet.dat az már egy sokkal felsőbb rétegben működő valami. Egyébként egy széles körben használt adatbázis file (bdb formátum), és rengeteg minden bele van hányva, akár privát kulcsok sokasága is. Gyakorlatilag a kliensben levő minden adatot (kivéve persze a blokkláncot), és a beállításokat is tartalmazza.
A következő szint az általam említett base58 string (wallet import formatnak hivják egyébkén), amit a QT kliens ad mikor privát kulcsot exportálsz belőle, de ez még ugye mindig nem a privát kulcs Maga a priv. key egy 32 byte-ból álló hex szám, a fent említett base58 string szétbontásából nyerhető ki.
Amúgy én is csak onnét tudom ezeket, hogy egyszer egy sérült hdd-ről kellett kibányásznom egy privkeyt disk editorral (hogy tovább fokozódjon az élmény, ez egy Litecoin wallet volt ráadásul). Összesen kb 2 napot basztam el rá, a végén már a hajam hullott, de sikerült Ja, és 5 LTC volt csak rajta, szóval egy idő után inkább a kihívás vitt előre, nem az anyagi haszon
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
Úgy, hogy az addig a kliens által együtt kezelt egyenlegeket külön wallet.dat-ba tehessem, és külön lehessen rendelkezni velük, de akkor parancssorban ez megy, kösz'!
Lehet, ezen a téren nem teljesen sikerült magamévá tenni a tech. leírást, de én úgy emlékszem, minden cimhez külön privkey kellene tartozzon.The only real valuable thing is intuition.
-
addikt
Hogy érted pontosan hogy "külön tárolni"? A QT kliensbe is lehet importálni több privátkulcsot, csak sajnos ennek a kezelése nincs kivezetve a GUI-ra. Gyakorlatilag a hozzájuk tartozó fogadó címeket ömlesztve fogod látni az "addresses" fülön, az egyenlegeket meg összesítve. Természetesen ettől még a kliens tudja, hogy ki-kivel van, és parancssorban szépen le tudod kérdezgetni, illetve exportnál meg tudod adni hogy melyik címhez tartozó privkeyt kéred. Az most hirtelen nem rémlik hogy új cím generálásánál melyik privkeyt használja (pedig néztem egyszer), de talán a defaultot, tehát amit először létrehozott első indításkor.
Némely kliensekben ez ügyesebben meg van oldva, pl az Electrum fejlettebb ilyen téren.
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
Ha már a technikai kérdéseknél tartunk: vajon külön lehet-e választani, mélyebb programozói ismeretek nélkül, a különböző bitcoin címekhez tartozó privát kulcsokat, és külön tárolni? (Tudom, küldjem át másik kliens által létrehozott címre a hozzájuk tartozó BTC-t, ez nyilván egyedül is megy, de ez nem feltétlen a keresett megoldás .)
The only real valuable thing is intuition.
-
addikt
Egyébként annyi még, hogy roppant bizalmatlan tud lenni az ember még önmagával szemben is, mikor paperwalletet készít (mármint hogy technikailag biztosan jó lesz e), ezért aztán érdemes egyet tesztelni. Hozz létre egy walletet, dumpold ki a kulcsot, utalj rá pár uBTC-t, majd próbáld meg akár másik gépen importálni, illetve nézegesd a kliensed különféle wallet, és blockchain lekérdező és debug lehetőségeit ezután (ezek általában parancssorban érhetőek el). Fél óra leforgása alatt sokkal jobban át fogod látni az egészet, és nem csak mások által összehordott tipphalmaz lesz, én is így csináltam az elején
-
addikt
Akkor én már csak a paperwallet részre reflektálok
Ha nem bízol meg a különféle webes wallet szolgáltatókban, paperwallet generátorokban (amit egyébként nagyon jól teszel), akkor egyszerűen készíts teljesen "elemi" módon paperwalletet:
- felteszed az aktuális szűz QT klienst
- nyitsz benne egy konzolt
- dumpprivkey-el lekérdezed a privát kulcsod
- a kapott 51 karakteres stringet egyszerűen kinyomtatod (a közhiedelemmel ellentétben egyébként ez NEM a nyers privát kulcsod, hanem egy base58 enkódolt "csomag", mely tartalmazza a pubkeyt, privkeyt, és némi beépített error-check kódot, szóval jó, kényelmes, érdemes ezt használni)
- opcionálisan lehet csinosítani QR kóddal (hogy később könnyebben visszaolvasható legyen), csinálhatod mindezt virtuális gépben, amit csak erre hozol létre, és aztán törlöd, stb..Ja és egyébként igen, tudsz rá utalni úgy bármikor, hogy offline, és csak a papíron létezik. Természetesen fordított esetben nem megy a dolog, importálni kell egy kliensbe, ha költeni akarsz róla.
[ Szerkesztve ]
-
ignorant
senior tag
Blockchain info-on tudod ellenorizni az egyenleget a cimeiden, nem kell belepni.
Biztonsagi okokbol erdemes VM-en futtatott klienst hasznalni, szuz rendszelnek. Trojaik csak ugy nem telepulnek, mindennek oka van a semmibol nem lesz virusos a geped.
Letöltöttem a bitcoin qt klienst. Elindítottam, és a kábelnetről kerek egy nap alatt hozta le az adatbázist.
Ezert vannak light kliensek is. Nezd meg hany peerhez csatlakozik a kliens, ha 8 vagy kevesebb akkor AV-ban kivetelt, tuzfalat erdemes ellonirzni.
Más hátrányát még ott látom széleskörű elterjedésének, hogy a defláció előrehaladtával egyre inkább tizedes törtekkel kell dolgozni, és ez az átlagembernek nem erőssége.
Ha pl mBTC-re valtasz az eltolja a tizedest jobbra. teheat 0.0001BTC-bol 1mbtc lesz, es igy tovabb.
Mert pont ilyenek ellen van a hagyományos bankolásnál pl. az sms visszaigazolás, de bitcoinnál nincs meg ez a lehetőség.
Senki nem mondta, hogy ez vegeleges termek (verzio szam is meg csak 0.8 korul van, lesz meg ezer feature beepitve, idovel. Lehet hogy par lightwallet fejlettebb a QT-nel, probald azokat ki akar. HA jol remlik van ami tud notificationt.
-
ninjacat
tag
válasz csaba951 #4471 üzenetére
Sziasztok!
Érdekel a bitcoin, jórészt átböngésztem a topikot, de van egy-két dolog amit nem értek.
Pl. készítek paperwalletet a bitaddressen, de ez nem hordoz magában biztonsági kockázatot?
Honnan tudhatom, hogy a weboldal tulajdonosa nem loggolja a készített paperwallet adatait?
Vagy ha kihúzom a netet, akkor a címgeneráló szkript valóban random címeket generál?
Honnan tudható, hogy a weboldal készítője nem egy előre le generált pár ezer címes listából ad nekem választást, és ismeri az összes privkeyt?Egyébként jól értem, hogy egy paperwalleten generált címre akkor is lehet bitcoint küldeni, ha az a kliensben még sohanem szerepelt? De viszont hozzáférni a számlán tartott bitcoinhoz már csak akkor lehet ha telepíti az ember a klienst, megadja a publikus kulcsot és a privát kulccsal tud csak belépni a számlára?
Biztonság: azt értem, hogy lehet olyan címre küldeni amit a hálózat sose látott, de a gyenge pontot inkább ott látom, hogy belép az ember a számlájára, pl. megnézni, vagy éppen utalni szeretne.
Ekkor a gépnek hálózaton kell lenni. Mi van ha jön egy erre specializált szemét trójai és keyloggerrel vagy vágólap mentéssel ellopja a bepötyögött vagy bemásolt privát kulcsot és ellopja a számla hozzáférést?
Mert pont ilyenek ellen van a hagyományos bankolásnál pl. az sms visszaigazolás, de bitcoinnál nincs meg ez a lehetőség.Más. Letöltöttem a bitcoin qt klienst. Elindítottam, és a kábelnetről kerek egy nap alatt hozta le az adatbázist.
Sajnos ez elég nagy hátránynak tűnik az elterjedés szempontjából, mert átlagfelhasználó nem vár ennyit.
Más hátrányát még ott látom széleskörű elterjedésének, hogy a defláció előrehaladtával egyre inkább tizedes törtekkel kell dolgozni, és ez az átlagembernek nem erőssége. -
ignorant
senior tag
Oket meg egy vasarlasom alkalmaval kerdeztem hogy elfogadnanak-e bitcoin-t, es most neztem hogy kiraktak mar a weblapra is.
Szallitanak magyarorszagra angliabol, tehat nincs vam se.
[ Szerkesztve ]
-
default.
őstag
Srácok, bányászatban jártas fórumtag jelentkezését várom pm-ben.
Szeretnék belevágni, de lenne pár kérdésem.
Kérem, aki szánna rám pár percet, írjon egy üzenetet.Előre is nagyon köszönöm!
üdv
-
ignorant
senior tag
https://www.humblebundle.com/weekly
Humble bundle, bitcoinnal is lehet fizetni, te hatarozod meg hogy mennyi menjen donation-kent meg a fejlesztoknek.
-
csaba951
veterán
válasz Overlocker #4468 üzenetére
Csináld te is így! #4275 sparks
-
ignorant
senior tag
válasz Overlocker #4468 üzenetére
En 3 fele megoldast hasznalok.
1.) ut kozben kolteni, utalgatni ide oda - blockchain info android. (nem tartok rajta egyfolytaban BTC-t csak ha kell)
2.) encrypted VM - linux, QT (enc), semmi mas nem fut rajta - ezen van ami koltesre/adakozasra van. Ideiglenesen parkolnak csak rajta btc-k.
3.) Cold wallet (long term savings)
-
Overlocker
veterán
Srácok kicsit 'ON' -abb leszek!
Ti hogy véditek a tárcátokat? Mi a legbiztonságosabb? Ugye van ez a qt-wallet..van ettől jobb?
Van olyan tárca ami fut mobilon? Mennyire védhetjük ezt a mobilon?
-
ignorant
senior tag
válasz Penge_4 #4466 üzenetére
Ettől függetlenül viszont szorgalmasan gyűjtögetek, csak sajnos azóta megtriplázódott az árfolyam és azért 1 bitcoin alatti összegnél személyes találkozós adásvétellel kb. körberöhögnek.
Szerintem mar ebben a topicban talalnal embert aki segitene.
Az hogy nincs kartyad, egyreszt itthon megertem, kulfoldon rengeteg "ingyen" szamla van, nem hiszem hogy magyarorszagon lenne ilyen.
Masreszt ezek nelkul boldogulni nem egyszeru, nem veltlenul olik ki modszeresen a keszpenzt. Ha bank accounttal rendelkezel, az eleted egy nyitott konyv.
Voucherek vasarlasaval egyebkent barmit tudsz venni mar veluk kb barhol, gyft az egyik de van amazon-os is mar (BTC-vel).
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
válasz almafa42 #4457 üzenetére
Nem lesz semmilyen frappáns válaszom, ugyanis ezt csinálom.
(#4458) ignorant:
"csak nem mind1 hogy a minimalis megtakaritasa olyan valutaban van ami gyorsan veszt az ertekebol."
Viszont cserébe a forintot azonnal fel tudom használni, a másik valutát elviszem egy váltóba és átváltom az aktuális árfolyamon, így csak árfolyamkockázat van, ellenben a Bitcoint még a lekötött betétnél is nehezebben tudom mozgósítani, ha valami váratlan kiadás miatt szükségem lenne rá. Mert kiírom a fórumra, hogy eladó x mennyiségű bitcoin és várok. És ki tudja meddig várok, amíg valaki jelentkezik. Lehet, hogy valaki a töredékére jelentkezik, meg az is lehet, hogy valakit jóval több érdekelne és nem fog olyan kicsi mennyiséget venni. Szóval a személyes adás-vétel minden hátrányával együtt.
Dombornyomott kártyám meg bankszámlám ha eddig nem volt hadd ne csináljak már azért, hogy Bitpay-t tudjak használni. Nem véletlenül szimpatizálok a Bitcoinnal. Hányingerem van az egész bankrendszertől és nem szeretem ha más kezeli a pénzem.
"Na ezert erdemlik meg az early adopterek a "rewardot". Te egybol leirod, es reszben igazad is van"
Nem írom le, csak azt mondom, hogy semmi olyasmit nem tudok venni érte, amire napi szinten vagy rendszeres időközönként szükségem lenne. A gép upgrade-nek már ideje lenne, de ott meg a legjobb ár/érték arányt fogom keresni, a bitcoinstore.com-os áraktól pedig majd' infarktust kaptam.
Szóval számomra, (aki nem vesz repülőjegyet, nem jár Angliában sörözni, Manhatanben a Meze Grill étteremben sem, zoknit is a kínaiban vásárol, stb.) egyelőre kizárólag befektetésnek alkalmas, mint egyfajta lekötött betét. De ettől még nem írom le.
(#4464) Chal: Mit hagytam figyelmen kívül és mi nem megy belém? Ignorant is értelmesen leírta nem is egyszer, hogy mindenki csak azt a pénzt fektesse be, amit nem sajnál, ha elveszít. Na én itt vagyok első körben elvágva mindentől. Ettől függetlenül viszont szorgalmasan gyűjtögetek, csak sajnos azóta megtriplázódott az árfolyam és azért 1 bitcoin alatti összegnél személyes találkozós adásvétellel kb. körberöhögnek. De egyszer talán megszánják az embert, de tuti, hogy havonta nem fognak töredék összegekért elmenni. Ja, laptopom nincs, Androidos telefonom nincs, mobilnetem nincs, szóval elég nehezen tudnám leellenőrizni a tranzakció sikerességét, ráadásul a Bitcoin címemet is kézzel kéne bepötyögni, mert nyomtatóm (QR kód) sincs.
-
addikt
Nem, ez arról szól hogy nem kaptál semmit. A Paypalnak bizonyítani fogják hogy ők elküldték, ezáltal nem hiszem hogy foglalkoznának a panaszoddal, illetve ha műszaki gondod van a termékkel, ahhoz már nekik semmi közük, illetve nem fognak belefolyni. De csak tippelek, ettől még meg lehet próbálni megvívni a harcot, de én nem számítanék semmi pozitívra.
-
addikt
válasz bolbatiku #4462 üzenetére
Értem, de nekem meg a hócipőm tele van azzal, hogy felnézek ide, és 2 hetente ugyanez kerül elő, hosszan hömpölygő commentáradatban, a vége az eleje, a közepe pedig mindig ugyanaz, max a szavak mások.
Én azt gondolom, hogy megadtuk az esélyt többszörösen is (Ignorant pláne ), aki itt van régóta az tanúsíthatja. Ez alapján szerintem joggal várhatunk változást, mert egyébként semmi értelme nincs a dolognak, csupán energiaszívás részéről az egész. És itt többnyire(!) nem véleménykülönbségekről van szó, meg egészséges vitáról (ezeket pl imádom, mert rengeteget lehet tanulni belőle), hanem a mi érveink és válaszaink szinte teljes figyelmen kívül hagyásáról. -
addikt
válasz bolbatiku #4459 üzenetére
Oké egy smiley elfért volna, de azért remélem nem vetted véresen komolyan
Másrészt ha visszaolvasol fél évet, azt fogod látni hogy ugyanezt leírtuk neki rengetegszer, folyton ugyanoda jutunk vissza, felesleges szerintem több energiát pazarolni rá. Én magam is leírtam egyszer, kétszer, háromszor, sokszor, de egy idő után elfárad az ember. Van akin nem lehet segíteni (nomeg ugye ne feledjük hogy nem is kérte), illetve nem megy be neki semmilyen információ, ezzel egyszerűen nem lehet mit kezdeni, és lehet hogy nem is kell (mert nem a mi feladatunk).
[ Szerkesztve ]
-
ignorant
senior tag
válasz Penge_4 #4454 üzenetére
távoli reménysugár marad a meggazdagodásra...
Nah ez is egy problema hozzaallas teren.
Aki csóró, annak teljesen mindegy, hogy forint, euró, dollár vagy bitcoin, akkor is csóró marad.
csak nem mind1 hogy a minimalis megtakaritasa olyan valutaban van ami gyorsan veszt az ertekebol.
Nézegettem mit lehet venni Bitcoinért. Hát őszintén szólva nem győzött meg.
Na ezert erdemlik meg az early adopterek a "rewardot". Te egybol leirod, es reszben igazad is van, meg nagyon az elejen van az egesz, es nem magyarorszag lesz az uttoro adoptacioban.
Mivel geek korokben indult, ertelemszeruen ott fog terjedni eloszor. Nagyon sok hasznos dolgot lehet vele venni, a sarki bolt lesz az utolso szektor szerintem ami el fogja fogadni.
-
almafa42
aktív tag
Talan ugy, hogy a panaszkodasra forditott ido helyett dolgoztal volna, es lenne parezer forintod. Nyitnal egy bankszamlat, amihez jar a kartya (par ezres osszeg / ev..), eeeees ennyi.
De nem, inkabb sirankozol a rossz helyzeted miatt. Elmondom, ez nem fog megvaltozni, amig ezt a tipusu viselkedest folytatod.
Es tudom, hogy nem gyozlek meg, es erre is lesz egy "frappans" valaszod. De mar unom az alaptalan negativitast itt a forumon. Ha ervelsz, kerlek ne olyan ervekkel tedd, amit egy 6 eves meg tud cafolni.
-
bolbatiku
tag
Én is örülnék neki ha több helyen el tudnám költeni a coinjaim, meg annak is ha több pénzem lenne.
De nem siránkozok rajta egyfolytában, ez van, siránkozástól nem lesz jobb csak rosszabb, megnézem mit tehetek a cél érdekében, és keresek más utakat.A 30 szaros dollárodat meg megveszem ha még eladó
-
addikt
A továbbiakban aki eteti, azé a katlanszar.
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
válasz ignorant #4445 üzenetére
"Miota itt keseregsz, ha az elejen nem ilyen hozzaallasod lett volna, mar szarnal az egeszre tobb mint 1000x-es profiton ulve."
Pénz nélkül mégis hogyan?
"Ha az esetek tobbsegeben bejonnek a tippjeid akkor most mar egy sajat szigeten kellene elvezned az eletet par szep holgy tarsasagaban"
Ha lett volna elegendő tőkém, akkor valószínűleg így is lenne. De töredék Bitcoint senki nem adott el még személyesen sem. Kártyám nincs, Paypalért meg senki nem vesz. Mégis hogyan máshogy jutottam volna bitcoinhoz?
(#4453) bolbatiku: "Ne csak azt nézd hogy mire nem jó a bitcoin vagy bármi más, hanem azt is hogy mire használhatnád."
De ha az akadályok miatt nem tudom arra használni, amire szeretném? Nézegettem mit lehet venni Bitcoinért. Hát őszintén szólva nem győzött meg. Az árukereső árai még mindig alatta vannak, ráadásul az oldal is sokkal jobban felépített értékelésekkel meg mindennel. Szóval mire lehetne használni? Rengeteg mindenre, nagyjából mint a rendes pénzt vagy a részvényeket. Csak ezek mindegyikéhez kell annyi, amennyit elköltenék x termékre vagy befektetnék x részvényre. Aki csóró, annak teljesen mindegy, hogy forint, euró, dollár vagy bitcoin, akkor is csóró marad. Forintért megveszi a kiló kenyeret a boltban, a Bitcoin meg egy távoli reménysugár marad a meggazdagodásra...
Lehet még nézni a protokolban rejlő lehetőségeket, de az egyelőre a távoli jövő és esetemben szintén irreleváns, mivel olyan embert sem találtam még, aki programozó és lát benne fantáziát és társulna is velem.
-
bolbatiku
tag
válasz Penge_4 #4444 üzenetére
Ha folyton csak az akadályokat és a problémákat keresed valamiben akkor persze hogy csak akadályokat és problémákat találod meg benne. Ne csak azt nézd hogy mire nem jó a bitcoin vagy bármi más, hanem azt is hogy mire használhatnád.
Ha akadályba futsz akkor elég ha konstatálod aztán keress más utat, totál felesleges leragadni és folyton csak átkozni egy falat mert ott van előtted. Mászd át, kerüld ki, csináljál rá ajtót, vagy indulj más irányba de hiába átkozod a falat, meg sajnálod magad hogy a világ tele van akadályokkal, nem érsz el vele változást.
Az igazi akadály a hozzáállásodban van.
-
addikt
válasz ignorant #4451 üzenetére
Egy barátomnak pl. sikerült a BFL-en levernie így a paypalon befizetett összeget, ráadásul annak ellenére, hogy bőven lejárt már a gracetime (fél év telt el a BFL preorder, és a panasz között). Eleinte visszautasították, de aztán azt a fogódzkodót találta a neten, hogy az USA-ban nem árulhat cég terméket preorderrel, ha 2 hónapon belül nem teljesít (egyébként ezt úgy szokták megkerülni, hogy "adományként" fogadják a befizetéseket, lásd kickstarter.com-os cuccok, BFL erre nem figyelt). Végeredmény: a BFL sértette a Paypal és az USA árueladási szabályzatait is, 2-3 további presszionáló levél után a paypal rollbackelte a tranzakciót, és visszakerült az illető kártyájára a 600-700 dollár (egyébként Magyarországról és forintszámláról van szó). True story.
[ Szerkesztve ]
-
ignorant
senior tag
válasz pakriksz #4450 üzenetére
Persze, es akkor nezd meg hanyan panaszkodnak nem fair "resolution" miatt. A rengeteg negativ oldal mellett ez egy kulonosen aggaszto hibaja a paypal/ebay parosnak.
Ha teret hodit a bitcoin, es felfut egy marketplace, nem kell elviselni az ebay/paypal lehuzas szintu fee-ket se.
[ Szerkesztve ]
-
pakriksz
őstag
válasz ignorant #4448 üzenetére
Nem érted. Paypalon nem lehet csak úgy visszavonni. Meg kell indokolni, majd kapcsolatba lép a paypal a másik féllel is, és aztán a paypal dönt hogy indokolt-e a visszavonás vagy sem. Nem olyan egyszerű ez.
[ Szerkesztve ]
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
ignorant
senior tag
válasz ignorant #4448 üzenetére
Mas termeknel a paypal-es eladok ugyan ugy ki vannak teve a scammereknek mint akik kartyakat is elfogadnak. Be is van epitve ez az arakba.
Ez egy nagy problemaja a kereskedelemnek, egy gyors google kereses is sok ezzel foglalkozo cikket eredmenyez.
A bitcoin rendszerben nincs ilyen kockazat (double spendinghez birtokolni kell a halozat 51%-at, de ennek a tamadasnak nincs nagyon ertelme mivel transzparens a halozat is, es penzugyileg sincs sok ertelme).
-
pakriksz
őstag
válasz ignorant #4441 üzenetére
hát ennyi erővel akkor semmilyen paypalos eladó nem épeszű hiszen bármit vissza lehet fordítani, bár csak megfelelő indokkal.
[ Szerkesztve ]
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
ignorant
senior tag
válasz Penge_4 #4444 üzenetére
En szemely szerint nagyon rauntam, hogy mindig ugyan azt a negativ hozzaallast kepviseled itt...Mar hallotuk mindet ezerszer, nem kell folyamatosan ismetelni. Tudjuk, hogy szerinted nem eletkepes/ szar lesz. Nem menti meg a csorokat... (nem is kell neki)
Miota itt keseregsz, ha az elejen nem ilyen hozzaallasod lett volna, mar szarnal az egeszre tobb mint 1000x-es profiton ulve.
Ha az esetek tobbsegeben bejonnek a tippjeid akkor most mar egy sajat szigeten kellene elvezned az eletet par szep holgy tarsasagaban, ahelyett hogy itt betoltod a paranoid android szerepet
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
válasz ignorant #4411 üzenetére
Az a szomorú, hogy az esetek többségében bejönnek a tippjeim...
(#4413) kisscsabi682: Egyrészt már bebizonyosodott, hogy a nyílt forráskód akkor jelent csak védelmet, ha nagy szaktudással rendelkező emberek folyamatosan ellenőrzik a forráskódot és még akkor is elsiklanak felette néha. A security hole-t nem úgy jelölik, hogy ott a kikommentelt részben felette, hogy # This is a security hole
Egyszerűen csak "véletlenül" benne felejtik és senkinek nem tűnik fel jó darabig. Linus Torvalds sem véletlenül perkeleen vittupää-zott pár hónapja. A Linux kernelt meg azért picit többen ellenőrzik és többek érdeke fűződik a biztonságosságához, mint egy olyan pénzhez, amit maximum kényszerből és sírva fogadnak el a mainstream pénzemberek és az állami szervek is, mert nem tudják beszabályozni.
Másik Bitcoint létre lehet hozni, csak arra nem fog egyszerűen menni az átállás. Én lassan fél éve próbálok 30 "szaros" dollárt átváltani Paypalról Bitcoinra nulla sikerrel... Azóta már megduplázhattam volna ezt a pénzt. Szerinted majd egy jól bejáratott kriptopénzről egy ismeretlenre mennyire lesz könnyű a váltás?
Az élelmesek és pénzesek járnak majd jól vele. Ahogy ha kiírnék egy kérdést, hogy aktatasiban van 10 milla és szeretném Bitcoinra váltani, a sötétített üvegű merzsóban találkozunk mondjuk a Keletinél személyesen, akkor jóval előbb találnék ügyfelet a csere lebonyolítására, mint így...
Ahogy ha van 10 millád, a bank is kedvezőbb kamatozású hiteleket ad, mintha odaállítasz párszázezerrel mint valami kisnyugdíjas-betétes.
-
bolbatiku
tag
Én még mindig örülnék egy független pluginnek mondjuk az oscommerce-hez, igaz hogy mostanában nem néztem mi a helyzet ezen a téren, lehet már van.
Szerintem valahogy így kéne:
- a plugin fogad egy előre generált BTC cím listát, ebből oszt majd egy új címet minden egyes vásárlásnál.
- Blockchain.info vagy hasonló API-jával figyeli hogy megérkezett-e rá a megfelelő összeg.
- Boltos látja egy táblázatban hogy mit lett teljesítve, mit kell kiszállítani, mi lett már kiszállítva stb.A címlistát viszont le kéne védeni valahogy, mert ha feltörik az oldalt, a listát kicserélik egy sajátra akkor egy darabig nem fog feltűnni senkinek. A pénz ki lesz fizetve csak nem a boltos címére.
-
ignorant
senior tag
válasz Daneeka #4438 üzenetére
1.) Aki hasznalja currency-kent, annak mind1 az arfolyam.
2.) Aki day trade-el, annak mind1 az arfolyam, csak az ingadozasok szamitanak
3.) Aki long term spekulal, nekik meg vegkepp teljesen mind1 az aktualis arfolyam.
Kinek is szamit? Foleg nooboknak, vagy altalaban azoknak akiknek 1 db bitcoinjuk sincs.
Chal: HW apron van egy hirdetesem mar ezer eve, es nem szolt senki erte.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Van már sok ilyen payment processor, a két legismertebb talán a Bitpay, meg az Mtgox saját merchant tooljai. Persze ettől még nekifuthatsz, de sajnos itt sincsenek már azok a vadnyugati körülmények. Indulásnak a bitcointalkot javaslom, sok BTC alkalmazásfejlesztéssel (is) foglalkozó fejlesztő tömörül ott, illetve jobban képbe kerülhetsz hogy a fenti kettőn kívül milyen hasonló projectek futnak még.
-
pakriksz
őstag
hol lehet úgy bitcoint vásárolni hogy nem kell igazolványt, lakcímigazolást meg ilyesmiket megadnom (fárasztó kitölteni ), persze értelmes árfolyamon. Ha paypallal lehetne vásárolni az még jobb lenne, persze csak akkor ha nem lehúzós.
-
veterán
hmm mint webfejlesztő kezd érdekelni a bitcoin, s elgondolkodtam, hogy lehet meg kéne csinálni a paypal,cib,otp,k&h mintájára a bitcoin fizetési metódust is... Így rögtön tudnék akár még itthoni terjesztésben is segíteni a bitcoinnak
Hol érdemes szerintetek elindulni? Amivel könnyen eladható lehet szerintem az az ingyenes fizetési lehetőség (a többi 2-3,9%-os költsége helyett ...)
-
-
bolbatiku
tag
Meg biztos javítana a helyzeten ha baszogatnánk a shopokat ahol BTC-vel szeretnénk vásárolni.
El is kezdem."Bitcoinnal lehet fizetni?"
Vagy jobb ezt a kérdést valamilyen másik formában feltenni? Pszichológia, marketing?Bitcoinnal tudnék fizetni.
Bitcoinnal is tudnék fizetni.
Bitcoinnal fizetnék.
Van lehetőség bitcoinnal fizetni?
Van már lehetőség bitcoinnal fizetni?Azt hiszem a 2. és az utolsó a legcsábítóbb, de lehet hogy csak számomra.
Vagy egyszerűen váltogatni a kérdéseket azt a végén kiderül melyikre jött a legtöbb visszajelzés, lehet nem is lesz számottevő a különbség. -
ignorant
senior tag
válasz Elbandi #4431 üzenetére
Ez nagyban fugg attol hogy mi erdekel. Konnyen elofordulhat, hogy meg nincs olyan hely ami neked megfelelo dolgokat arul. Lehet hogy ami neked ertelmes az masnak nem, vagy forditva.
Vannak konnyen megtalalhato site-ok ahol lehet keresgelni az elfogado helyek kozott. Sot azt hiszem hogy jol mukodo amazon voucher site is mukodik mar.
En domainokat, internet services-t, pm-eket, jatekokat szoktam venni foleg.
Az elmult idoben egyre no az elfogado helyek szama, de meg hatalmas ut all a BTC elott.
Magyarorszagon kesobb lesznek BTC elfogado helyek mint az orszagok tobbsegeben, foleg azert mert itt a NAV, kb gestapo mintajat kovetve vegzi a dolgat, sajnos ebben is sereghajtoak leszunk.
2 eve volt az hogy nem volt szinte semmi normalis elfogado hely, ahhoz kepest ma mar hatalmas valtozast tapasztalhatunk.
Nem eri meg, hat nem tudom, te hogy vagy vele, de eddig nagyjabol igaz volt, hogy ha szereztel BTC-t a vasarlasi ereje igancsak nott hosszabb tavokon. Szerintem mar az pozitiv, hogy amit vettem 80-120-stb dollarert BTC-t kesobb sokkal tobbet ert, sokkal nagyobb ertekben vehettem vele dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
Elbandi
aktív tag
válasz ignorant #4430 üzenetére
Hat sajna nekem sincs felesleges penzem beruhazni egy normalis mineolo vasra meg fizetni az aramot..
De epp a gondom meg nekem is hogy hol lehet jelenleg ertelmesen elkoltenem a btc-met? mert most van tonnanyi echange meg kaszino site, meg par noname hely es kesz. nincs semmi nagy shop ahol tudnam hasznalni. es itt jon a 22-es csapda: atlagember szamara nem eri meg atvaltani btc-re a penzet, mert nincs hol elkolteni. a cegeknek meg nemerdeke (meg) beepitenie a rendszerukbe ezt a fajta fizetest (pedig mennyivel egyszerubb mint egy banki fizetest implementalni... ), mivel nincs ki fizessen. minerek es a befektetok ugyis csak ulnek a coinjaikon.
-
ignorant
senior tag
+1
Itt egy link kalkulaciokhoz:
http://www.bitcoinx.com/profit/
Mostani diff mellett (ami csak novekedni fog jelentosen) 2db 770M, 0.0002 bitcoin-t termelne naponta - pool fee.
Teljesen ertelmetlen.
Sok newbie-nal megfigyelheto, hogy penzt varnak ettol, de nem ertekelik a bitcoin-t magat. Meg mindig sokan ugy gondoljak hogy bekapcsolnak egy szamitogepet, rosszabb esetben laptopot es omlik a fiat penz, ez regen sem igy mukodott.
21M btc lesz osszesen, ha csak egy kis %-at hodit el a paypal-tol, mar boven 200 folott kell lennie az arfolyamnak. Mining viszont meg nagyobb gamble. Senki sem tudja hogy egy adott eszkoz megterul-e vagy sem, sokkal tobb a valtozo, kiszamithatlan tenyezo.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz beloadjoker #4428 üzenetére
Azért gondold át újra: teljesen szét fogod cseszni a laptopod (az gondolom nem a kollégiumé, hanem a tiéd). Egyáltalán nem arra tervezik ezeket, hogy 24 órában menjenek, 100%-on hajtva.
Kiszámoltad egyáltalán mennyit keresel vele? HA nem változna a nehézségi szint, akkor kb. 1 év alatt keresnél mostani árfolyamon 4000Ft-ot. De mivel változik, ezért szerintem a 2000-et se fogod elérni (0.1 BTC-ről beszélünk).
Azt is kötve hiszem, hogy a laptopod kibírna fél évnél többet, nomeg ugye feltételezzük hogy el sem mozdítod a kollégiumból, ami nekem nem tűnik életszerűnek. Tehát az elvi 0.1 BTC a nehézségi szint növekedése és a laptop hurcolása miatt 1 év múlva lenne jó esetben 0.05 BTC valójában.
Ha ebbe így bele akarnál vágni a fentiek ellenére, azt mondom inkább ne tedd, adok neked 1 BTC-t, te meg odaadod a laptopd, mit szólsz? Idiótaság ez is, de sokkal kisebb
[ Szerkesztve ]
-
beloadjoker
őstag
válasz ignorant #4427 üzenetére
Az áram most nem gond koliban vagyok venni nem szeretnék szóval maradok ennél
hát nekem nvidia kellett szóval ...
ja akkor csak elindítom a qtt és várok, rendben
a progi kérte hogy legyen kivétel hozzá is adtam a tűzfalhoz, remélem annyi elég ezt a részt viszont nem értem :
"exclude-old az antivirus progidban. Miutan syncelt, encrypteld a wallet-ot,"és köszönöm szépen a segítséged !
Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
ignorant
senior tag
válasz beloadjoker #4426 üzenetére
GPU-val mar nem eri meg banyaszni. Tobb aramot fogyasztanak mint amennyit termelnek.
nvidia raadasul klaszisokkal lassabb mint AMD hardware, meg kevesbe hatekonyabb.
Per pillanat, ha erdekel a dolog, okosabb bitcoin-t venni. (ez mondjuk eddig mindig igaz volt)
Bitcoin-qt egy full cliens, meg kell varni amig sync-el a halozattal. ez lehet akar 1 nap is (kb 10GB download).
Csinalj neki kaput a tuzfalban, + exclude-old az antivirus progidban. Miutan syncelt, encrypteld a wallet-ot, es csinalj legalabb 3 vedett masolatot.
Alternativanak, vannak light cliens-ek vagy web walletok, de ezeknek is van hatranya (3rd party risk pl).
[ Szerkesztve ]
-
beloadjoker
őstag
Hali !
Most kezdeném a bányászatot 2 gpu-val gt750m SLI valaki tudna segíteni abban hogy hogy tudnám ezeket beállítani és milyen értéket kellene várnom ? /sebesség/
ezen kívül a Bitcoin address-t meg kéne adnom az oldalon de azt nem tudom hogy honnan, leszedtem a bitcoin qt-t vagy bitcon tárcát ahogy tetszik de azt írja hogy tárca nincs szinkronban legutóbbi tranzakció szintén nincs sz.. az adresses fül alatt pedig nincs semmi.
ja és a guiminert használom a v2012-12-03 van nekem ennél van jobb ? tudtok jobbat javasolni ?Köszi előre is, szép napot mindenkinek !
ja a hw amivel használnám az egy laptop lenovo y510p SLI 750m i7 4700mq 16 gb ram
Oneplus One 64gb S. Black + nokia N900 + Xperia Mini + Lenovo y510p i7 SLI 16Gb 256 ssd 1tb ext. hdd + Lenovo x200 + Nexus 7 grouper 16gb + Nexus 7 flo 32gb
-
sparks
senior tag
válasz ignorant #4423 üzenetére
Jól tükrözi az átlag ember tudatlanságát a cikkíró, aki egyenlőségjelet húzott a SR és a BTC közé. Ő is kb. ennyit tud róla, hogy a BTC az alvilág pénze volt és most, hogy nincs alvilág már instabillá vált az egész. Holott az igazság az, hogy alvilág nagyon is van csak más néven és a BTC marhára nem ettől függ manapság (szvsz).
[ Szerkesztve ]
-
ignorant
senior tag
válasz Overlocker #4422 üzenetére
En sem ertek egyet vele, de mit varunk fizetett berencektol.
Abbol kiindulva hogy a tenyleges szamok alapjan az SR nem volt olyan nagy mint sokan
gondoltakremeltek, ez a cikkiro igen nagy gyoker lehet.[ Szerkesztve ]
-
ignorant
senior tag
Na mar nalunk is feltunnek ilyen story-k mediaban. Megfigyelheto az emberek nagyobb merteku bearamlasa, ilyen publicitas utan. greedy bastards
-
ignorant
senior tag
-
MaxTorque
tag
Üdv! Új vagyok még, tudtok ajánlani jó fauceteket?
-
bazsex
csendes tag
Hello,
Helyhiányban, mivel nem tudom hova normálisan letelepíteni - eladnám két bányászgépemet:
Egy KNC miner Mercury 100-120 GH és egy Butterfly lab Single SC 25-30 GH. Csatoltam egy print screent.15 BTC lenne az ár. Összesen egy hetet mentek csak, ha valakit érdekel szóljon. Sorry ha sértek valami bevett forum etikettet de teljesen új vagyok itt.
-
ignorant
senior tag
-
bolbatiku
tag
Akkor már csak az a kérdés hogy tudsz-e erre megoldást? Létezik-e egyáltalán?
A Bitcoin a kriptopénzek úttörője, de csak egy a sok közül. Tulajdonképpen csak egy Proof of Concept, bizonyítja hogy a rendszer működhet.
Eddig elképzelhetetlen lehetőségeket rejt, de még mindig nem derült ki hogy mik a hátrányai, milyen buktatói vannak, mit kell rajta alakítani hogy jobban megfeleljen egy adott célra.Több tucat kriptopénzt létrehoztak már a mintájára, az elsőnél pont az volt az egyik fő szempont hogy ASIC-al ne lehessen bányászni, mert sokan hátránynak látták ezt ugyanúgy mint te. Úgyhogy alakítottak egy kicsit a Bitcoin kódján és máris megszületett egy másik kriptopénz, a Litecoin.
Majd meglátjuk mire jutnak vele, senki nem tudja előre.Amúgy az sem elképzelhetetlen hogy eljön még az az idő amikor az ASIC-ok is széles körben elérhetővé válnak, és a teljesítményük közt sem lesz nagy különbség, ugyanúgy ahogy a számítógépeknél, volt idő mikor egy C64 is nagy dolognak számított és elérhetetlen volt sok ember számára, most meg bármyilen gépet megvehetsz és nincs köztük milliós különbség.
Szóval lehet csak idő kelll hozzá hogy csak a boltba kelljen menni egy bányászgépért és csak a pénzed határozza meg mennyit vehetsz.De még így is az fogja irányítja a piacot akinek több a pénze, ez mindig is így lesz.
Egyébként attól hogy egy szűk kör kezébe kerül a bányászat még nem tudnak annyi bitcoint létrehozni amennyit akarnak. Double spendnek meg nyoma van a blokkláncban, bárki láthatja. Azt hiszem volt is már olyan bányász pool ami elérhette volna az 51%-os többséget de inkább nem vett fel több bányászt.
Jópár olyan gazdag ember van a világon, a cégekről nem is beszélve, akik gyakorlatilag az összes bitcoint felvásárolhatnák, de enélkül is úgy rángathatják az árfolyamot ahogy akarják. Ez minden kis piacnál így van.
És még ha teljesen a bankrendszer, az állam, vagy valami más szűkebb csoport irányítása alá kerül is a Bitcoin vagy egy másik kriptopénz, még akkor is rengeteg előnye lenne a mai pénzrendszerrel szemben.
Tökéletes rendszerek meg nincsenek egyébként, ed ha mégis akkor az egy másik szempontból nézve biztos hogy tökéletlen.
-
ignorant
senior tag
Portfolio cikk...nem olyan gaz mint amiket regebben kiadtak
-
Penge_4
veterán
"a gépek eladása sokkal nagyobb üzlet, mint maga a bányászat?"
Egy határig. Egy határ (vagyon) után már a hatalom sokkal fontosabb, mint maga a vagyon. És itt jön képbe az, hogy nem poolokba fognak szerveződni, hanem egyszerűen megveszi Pistike kft. néven az egyik, Józsika kft. néven a másik és JohnSmith kft néven a harmadik és így tovább.
Egyenként mindegyik kicsi szeletet fog birtokolni, mondjuk 1-2% körül, nem is éri majd meg foglalkozni vele. Viszont összesítve 50 ilyen kis kft már el fogja érni a 70-80%-os bányászlefedettséget is.
A banki infrastruktúra üzemeltetése még a bányászatnál is sokkal költségesebb és sokkal több piaci szereplő között oszlik el. Szerinted ha egyvalaki ekkora kapacitást birtokol (ismétlem: akár kisebb poolokba rendeződve, teljesen decentralizáltnak tűnően csak éppen még az anyja pincéjében terás hardverekkel bányászó kis nímand is NSA érdekeltségű), akkor nem éri meg neki?
A jövő pénzrendszere feletti teljes uralommal fog rendelkezni. A piaci versenyről pedig már tudjuk, hogy egy bizonyos szint felett inkább korrumpálódik még a versenytárs is, meg kartell, meg oligopólium és társai, mintsem felrúgja az egészet és kiteregesse a szennyest, mint Edward Snowden. Ilyen Winklevoss-félékben te bízol? Persze mint minden birodalom, jellegéből adódóan össze fog omlani, csak addig egy darabig tündökölni fog, majd végül sok ember bukik rajta és kevesek meg éppen haszonélvezői lesznek annak az új rendszernek, ami majd a bitcoint váltja fel.
Persze eddig még hosszú idő van hátra, de mindössze két forgatókönyv lehetséges a Bitcoinnal kapcsolatban, amiből ez a valószínűbb a mostani gazdasági dolgok és a Silkroad lelövése fényében. Ezt nem csak én mondom, ezt már sokan rajtam kívül is megmondták. Két dolog:
1. Mainstreammé válás.
2. Süllyesztő/underground használat.Harmadik opció nincs.
Összeomlani pedig nem úgy fog, hogy a blokkláncot cseszik majd el, hanem úgy, hogy rájön valaki vagy kiteregeti valaki, hogy a szálak összefutnak és az emberek elveszítik bizalmukat a Bitcoinban. Ez lesz a Bitcoin válsága, amikor tömeges eladási hullám következik be.
Erre is írhatod, hogy LOL, de gondolj azért bele. A hatalom jelenlegi birtokosai nem fogják csak úgy beengedni a köztudatba anélkül, hogy előtte meg ne tették volna a szükséges vész-uralmi óvintézkedéseket. A paradox az egészben, hogy végül ez lesz az ő vesztük is, de így működik az ember. Annyi változás van az egészben, hogy a közelmúlt hibáiból mindig tanulnak. Ezért dolgoznak gőzerővel olyanokon, hogy ne tudj adót kerülni és még sok más szükséges lépés, mielőtt az EU elkezdi majd bevezetni a Bitcoint.
Ja, halkan megsúgom, nem szükséges az egész rendszert központi irányítás alá vonni (nem is lehet), bőven elég, ha csak a technikai-analfabéta emberek használnak majd felhős tárcákat meg tartják központi Bitcoin tárcákban a pénzüket és hagyják, hogy központilag könyveljék az egységeket cserébe az ingyenes és azonnali "utalásért". Lásd: inputs.io
Szerinted egy Facebookozó átlagjózsi mit fog belőle látni? Azt, hogy neki ez sokkal jobb, mintha asztali klienst használ, ami neki túl bonyolult meg úgyis vírusos lesz állandóan a gépe.
-
moon73
csendes tag
A befektetői körnek van pénze mindig a legújabb gépekre, ami az aktuális difficultyval lépést tud tartani és nem csak az áramot hozza vissza, de termeli is a btc-t.
Majd amikor elavul meghirdetik eladásra, ilyen gépekkel van tele a net.
Pont ezért eladók, mert már nem éri meg velük bányászni.
A befektetők milliárdokat azért fektetnek be, hogy uralják a rendszert, az árfolyamokat és a bitcoin kibocsátást.
Nem céljuk a rendszer megbuktatása, céljuk mindössze az, hogy az userek náluk hagyják a dollárjaikat, átváltásnál, miközben a már korruptá váló értéktelen bitcoint kapnak helyette.
A rendszer magától omlik össze egy ponton, mint minden tőzsdei csalásban, amikor a piac rájön, hogy a bitcoin mögött nincs meg a biztonság, és a befektetők egyszerre próbálnak kimenekülni bitcoinjaik eladásával, ami béka segge alá küldi az árfolyamot.
Ekkor a bitcoin rendszer urai utánnam az özönvíz jelszóval fogják a dolláros zsákjaikat és felszívódnak, károsultak tízezreit maguk mögött hagyva. -
sparks
senior tag
Mert a befektetői körnek meg fogja érni az áram árát sem kitermelő gépek üzemeltetése? Vagy olyan titkos projektek lesznek, amit a nagyközönség elé nem tárnak, annak ellenére, hogy a gépek eladása sokkal nagyobb üzlet, mint maga a bányászat? Vagy azért fognak milliárdokat befektetni, hogy aztán megbuktassák azt a rendszert, amibe milliárdokat fektettek, hogy gyorsan elértéktelenedjen a BTC és senkinek ne érje meg? Húha... nehezen tudlak követni, de biztos igazad van
-
moon73
csendes tag
Sajnos te ülsz fordítva a lovon.
A számítási teljesítmény felett uralom átvétele nem attól függ, hogy mekkora a számítási kapacitás, hanem attól, hogy a számítási kapacitás 51%-a kinek a kezében van.
Mivel a számítási kapacitásigénye a rendszernek folyamatosan növekszik és ezzel csak gyorsan elavuló költséges célgépekkel lehet lépést tartani, így nyilvánvaló, hogy a számítási kapacitás többségét adó gépek a jövőben egyre szűkülő befektetői kör tulajdonát képezik.
Elég csak belegondolni, hogy viszonylag rövid egy év múlva ki fog itt sikerrel bitcoint bányászni, amikor a jelenlegi trendek alapján már most sem éri meg a plebsnek? -
sparks
senior tag
Fordítva ülsz a lovon. A mai számítási teljesítmény is akkora, hogy egy külön álló cég vagy szervezet sem képes 51%-nyi számítási teljesítményt felhalmozni és ez a szám csak növekszik. És minél nagyobb lesz az összteljesítmény, annál nehezebb lesz "átvenni a hatalmat".
Szép példa erre az Asicminer tündöklése és bukása (persze bukottnak még nem nyilváníthatjuk), de pár hónapja még ez a cég úgy az 1/3-ad részét tette ki a teljes bányászatnak, aztán ahogy nőttek a többiek úgy lettek jelentéktelen szereplők, ma már alig pár százalékkal vesznek részt a bányászatban. Elvben 500 Th-t fognak üzembe helyezni év végéig, de ez a teljesítmény ma már édes kevés az őszkapacitáshoz képest (pláne az év végihez). Lassan a 4 Ph-t súrolja ez az érték és ez hamarosan meg sokszorozódik. Megnézném én azt a céget, aki ennek az 51%-ára ráteszi a kezét -
sparks
senior tag
válasz tome0001 #4398 üzenetére
Igen, éppen a minerek terjedése miatt. A napi kibányászható BTC-k száma nem változik, így minél több bányász és minél nagyobb gépek jelennek meg, annál jobban nő a nehézségi szint éppen azért, hogy ez a szám ne változzon. Ha ez nem lenne, akkor a mai gépekkel akkora mennyiségű BTC kerülne a piacra egy pár hónappal ezelőtti diff szinttel, hogy a BTC értéke hamar a 0-hoz közeledne (éppen úgy, ahogy a bankjegynyomda sem nyomtathat csak úgy pénzt, mivel a mögött nem lenne érték, így a pénz inflálódna).
Tehát a nehézségi szint azért növekszik, hogy az előre meghatározott BTC kibányászási ütem ne változzon.
Ha ennyire nem vagy képben, neked is ajánlom a bitcoin.hu oldalon található leírások olvasgatását, ott szépen össze van foglalva minden.
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Ukrajnai háború
- Synology NAS
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Filmvilág
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Okos Otthon / Smart Home
- Autós topik
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest