- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
-
LOGOUT
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osiris
őstag
válasz
#24650752 #8525 üzenetére
Aláraktam az xbox tápot, ez bír 175W-ot. Sajnos az error rate nem változott. A lényeg, hogy így is jobban termel, mintha alacsonyabb órajelen menne. Esetleg a későbbiekben még újrapasztázom, de nem hiszem, hogy az bármin változtatna. 5% körül van a hibák aránya.
Elvileg úton van hozzám egy ZeusMiner Thunder X3, ami egy scrypt gép és elvileg elég komoly darab. Remélem azzal nem lesz bajom, mert akkor a kardomba dőlök és az asszonynak sincs kedvem magyarázkodni (még többet) miatta.
Esetleg nincs valami szerver hoszting szolgáltató akihez besuvaszthatnám olcsón ezt a 980w étvágyú dobozt? -
_SPD_
tag
válasz
#24650752 #8360 üzenetére
Jah nem is mondtam még.... reinstall után letöltöttem a walletet, be voltak dugva a minerek, és a multiminer app nem ismert fel 2őt... 50 U2-esből 48-at felismert mondom ránézek már... 2 dolgozott valamin... villogtak a ledek... ilyen anomáliám még sosem volt...
ui.:
Az új U2+ -okon, már gyárilag fel van forraszta a megfelelő ellenálláska vagy mi a tököm, gyárilag tud parancsal 2,8-at...
-
törölt tag
válasz
#24650752 #8082 üzenetére
Az is benne van, hogy most épp valamelyik balkán államban a bitcoint "engedélyezzék" = pozitív értékű szabályozást hozzanak, akkor az például kapásból fellendítené a történetet.
Ha most egy újabb kisebb európai állam negatív irányú döntést hoz semmit nem jelent, nem fog bedőlni tőle a BTC, de ha pozitív irány születne valahol, (nem olyan mint németországba, attól nagyobb) akkor szerintem onnantól megindulna a történet, mert csatlakoznának hozzá többen is.. csak 1 db kellene aki azt mondja hogy " szarjátok le a ferde szeműeket meg a dagadt amcsikat, bitcoinozzatok itt bazzeg"
a másik meg, ha nem történik semmi pozitív, sem negatív szabályozás simán (szerintem) elképzelhető amit írtam hogy a kereskedés miatt fog fellendülni az árfolyama egy 3. hullám formájában
-
törölt tag
válasz
#24650752 #8079 üzenetére
Persze, hogy nem igazolja semmi, ez csak az én gondolatmenetem így kettő fele
Viszont az már önmagában komoly, hogy ilyen intézkedések ellenére (tulajdonképpen minden országban leszavazták) is magabiztosan áll 400$ felett (egyelőre, de az alá még be sem nézett, ami meg ugye a hullám előtti 2-3x ár)
-
MarkusDevil
csendes tag
válasz
#24650752 #7867 üzenetére
Köszi a gyors választ, hasonlóan gondolkodtam.
A komputer általános felhasználásra lesz, meg csak a porci meg az SSD van még belölle, de a többit fizetéskor megoldom. "Deák Feri" ez jó
még erősen gondolkodtam mi az ... Zürichben nem ismert dolog, de valóban 80-100Chf nem sok az Usb egység-re...
Ez a kipróbálom dolog nem azt jelenti hogy barmi áron, gyorsan akarok sokat bányászni hanem mondjuk 1 hónapig ezt csinálja a gép és gyűjt amennyit tud. Közben ha megéri vissza is váltom pénzre. Szóval termelne a gép amennyit tud. Aztán 1 hónap múlva úgyis kiderülne érdemes-e.
-
sparks
senior tag
válasz
#24650752 #7831 üzenetére
Nem kaptam semmi plusz infót, ahhoz képest, ami elérhető az oldalukon. De ahogy elnézem az első batchból lassan mindenki visszalépett, mivel így biztos igen combos 50-60%-os BTC nyereséget lehetett elérni. Bányászással ezt meg sem lehet majd közelíteni. Persze nem kell őket félteni, így is rengetegen várják, hogy kijöjjön a Neptune és ismét csapást mérjenek a most finoman emelkedő nehézségi szintre
-
sparks
senior tag
válasz
#24650752 #7824 üzenetére
Nem, tulajdonképpen éppen, hogy lecsúsztam az első batchról. Amikor eldöntöttem, hogy legyen, aznap reggel kelt el az utolsó darab is. Kicsit bánom, mert BTC-ben fizettem volna, akkor ez 10,3 BTC-mbe került volna, most refundolhattam volna és kaptam volna vissza 16-ot kb.
A gép semmiképp nem kéne, mert nem fogja már az sem nagyon behozni az árát, de a refunddal jól jártam volna... -
GuMipOkE
senior tag
válasz
#24650752 #7418 üzenetére
Úgy értettem, hogy ha elkészülne egy ilyen hatásos gép, és erről bármilyen hírszerző vagy nemzetbiztonsági szerv tudomást szerez, akkor ez a gép nem fog egy betűnyi publicitást sem kapni. Használni fogják, és csak egy igen szűk csoport fog róla tudni, és még szűkebb csoport fogja használni. Ez szerintem borítékolható.
-
ignorant
senior tag
-
butch3r
senior tag
válasz
#24650752 #6463 üzenetére
Anno pár hete Blummer Tamás postolta az alábbi képet, azzal, hogy a bitcoin piaci értéke kb fél éves késéssel követi a rendszer számítási kapacitását.
Kíváncsi leszek, fél évvel ennek a sok batchnek a üzembe helyezése utáni btc árfolyamra. Vajon tényleg követi és (tovább) fenn áll a feltevése, elmélete vagy csak egy véletlen egybeesés...
-
dArk-
tag
válasz
#24650752 #6429 üzenetére
Neeem, csak pár fölös cucc itthonról. A nagy ASIC mániából mi kimaradtunk, mert mire ideérnek már jó ha az árukat visszahozzák. Nemrég szúrtuk ki véletlenül a jelenlegi árfolyamokat, és kiderült, hogy van még 2.2 BTC-nk amit elfelejtettünk eladni, meg 33 LTC amit 2 nap GPU teszteléssel hoztunk össze anno és most az is ér 1.2 BTC-t
Így aztán arra gondoltunk előszedjük a miner gépeket és bányászunk kicsit amíg megjönnek scryptre is a céleszközök, amiből ha minden igaz ezúttal lesz angol gyártású is.
Akkor szeretném egyébként nyakon szúrni magam ha belegondolok, hogy pont egy éve adtunk el 27 BTC-t valami 120e forintért, mai árfolyamon meg ugyanez 5 milla fölött lenne.. Nade mindig tanul az ember valamit, amit most termelünk annak majd csak a 80%-át fogjuk beváltani, a maradékot meg eltesszük későbbre
-
-
butch3r
senior tag
válasz
#24650752 #5633 üzenetére
a legutóbbi közleményük szerint megduplázta a lengyel bankjuk a napi sepa limitet. elvileg ez hamarabbi kifizetést jelentene a részükről amiben sajnos egyelőre kételkedem, de ha kipróbálod vagy valaki más, számoljon be mennyi volt most az utalás
-
amakoi
csendes tag
válasz
#24650752 #5175 üzenetére
Valóban sokan szidják netes berkeknem a pillangó labs-ot. Sok a szállítási idő bajok vannak a termékkel stb stb. Érdekel a bányászat és komolyan elgondolkodóba ejtett, h lehet megérné most nagyot kockáztatni és beruházni bányász gépekbe. Jelen pillanatban a 300gh/s a netes kalkulátorok szerint elég jövedelmező és a délután rámragadt tudás alapján néhány hónapig egészen pofás kis összeget lehetne összekaparni vele. Még sokat kell informálódnom a témában btw.
Am nincs árkategóriám jelen pillanatban 1 fillérem sincs, de ez a bitcoin szerintem most gazdaggá tehet bárkit ha még nem dől össze 1 évig és elég tökös h kockáztasson.
A linkedre nem tudok mit mondaniMiért szabadulna meg bárki is 1 ilyen jószágtól??? Midász király jutott róla eszembe csak árammal táplálkozik
-
törölt tag
válasz
#24650752 #5026 üzenetére
Naná, hogy újra kúszik felfele.
De közben a váltókat nézve, mintha megindult volna a pánikroham.
(#5028) Penge_4: nincs szerencséd, 586 után újra meredeken ível fel. Ismét 700 körül ingadozik. Ettől függetlenül most érvényesülhet rövid ideig az öngerjesztő-mechanizmus, amiről többen beszéltek. Figyeld bőszen az árfolyamot!
-
ignorant
senior tag
válasz
#24650752 #4212 üzenetére
Lattam testkozelbol avalon-t. Nekem arrol barkacs kategoria jott le (forrasztasok, haz, stb).
Kepek alapjan ez pozitivabb benyomast tett, bar azert latszik hogy van mit fejleszteni (PCIe csatik pl).
Arra leszek nagyon kivancsi hogy milyen lesz cointerra, nagyon magasak az elvarasaim veluk szemben.
-
sparks
senior tag
válasz
#24650752 #4177 üzenetére
Igen, bíztam bennünk nagyon és úgy néz ki, hogy meghálálta.
Egyelőre 0.91-es fw van rajta és folyamatosan fejlesztik, gondolom lesz ez még jobb is. Tulajdonképp 1-2 napjuk volt tesztelni és már küldték is, ahogy bejöttek a chipek. Szép teljesítmény, mindenhol azt jósolták, hogy jóesetben november végén szállítanak, de inkább december. Gondolom a tudjuk kikből indultak ki
Na ezek nem olyanok...(#4178) brd:
295 wattot eszik a kicsike. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
#24650752 #4117 üzenetére
Megmondom őszintén annyira nem erőltettem túl a dolgot
cg-vel működnek rendesen, amíg próbálkozok az is csak kiesés a mining időből... szóval hagytam inkább.
ignorant
Nekem is elkezdett most olyat a raspberry-s rendszerem, hogy egyszercsak bemondja az unalmast és nem számol tovább. De ott az egész rendszer lefagy, szóval gyanítom nem az erupterekkel van a gond... sajna pi-nek az usb-s része nem sikerült túl erősre(pedig a 30W-os fogyasztás elég jó... )
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
#24650752 #4096 üzenetére
BFG-ben egyébként kell valamit állítani, hogy usb eruptereket lássa? Miután írtátok hogy jobb, mint a cg, gondoltam kipróbálom, de nem igazán akar összejönni. Linux alól megy a cucc, cgminer tökéletesen viszi őket, bfg viszont semmit nem lát (próbáltam csomagban lévő verziót is, meg saját fordítást is). btc guild féle leírás alapján is próbáltam, úgy is semmi...
-
ignorant
senior tag
válasz
#24650752 #4040 üzenetére
https://bitmine.ch/?page_id=29
Ezekszerint nem updateltek a website-ot. Nem fektettek sok energiat a weblap designba se.
-
ignorant
senior tag
válasz
#24650752 #4002 üzenetére
Mindegy.
Hetfoi siralom:
Kaptam egy levelet ma egy banktol (ceges szamla), lenyege az hogy utolagosan fogjak terhelni a szamlat tranzakcios illetek miatt.
A 2013. jan - apr idoszakban fizetett dij 208%-at utolag, pluszban kell befizetni.
Egyszeruen felhaborito, hogy sok ember azt gondolja hogy ez nem a "kis emeberekre" lesz atharitva.
Remelem eljon az a nap meg az en eletemben amikor lathatom megbukni mind a bankrendszert mind a mostani ertelemben vett politikat (nem az aktualis kormanyra celzok ezzel, objektiven csak gengszter valtasrol beszelhetunk, amig a mostani keretben mukodnek a dolgok)
Fejlodes, vagy elorelepes? persze...
bitcoin FTW (mondjuk tettek nelkul, birka modon varva hogy mi lesz, nem fog sok minden tortenni)
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
#24650752 #3964 üzenetére
Írják a honlapjukon:
Terv szerint december 20-án kezdenek el kiküldeni, minimum 200 darabot, vagy (ha az több, akkor) az össz megrendelések 20%-át. Ezután hetente 20%-ot postáznak. Ha december 25-ig nem tudják elkezdeni a szállítást, akkor bárki visszakérheti a pénzét. Ha pedig a postázástól kezdve 6 héten belül nem küldik ki a rendelésed, akkor is visszakérheted a pénzt. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
#24650752 #3953 üzenetére
Ez az xCrowd egész ígéretesnek tűnik. Azt ígérik, hogy szállítástól kezdve hetente a rendelések 20%-át kitolják, tehát elvileg legkésőbb január végéig mindenképp megkapod a cuccot. Nem is kell teljes összeget fizetni amíg nem szállítanak, illetve nem is közvetlenül nekik fizetsz, hanem 3rd party cégnek, és az xCrowd csak akkor kapja meg a pénzt, ha te visszaigazoltad hogy rendben van minden.
Egyetlen problémám, hogy szállítási költséget nem látok sehol... illetve még a megrendelés elküldése gomb lenyomása előtt is 0$-t ír, de azt elég nehezen tudom elképzelni -
Heinekel
csendes tag
válasz
#24650752 #3949 üzenetére
A Bitfury-hoz elég most rendelni, és elviekben Aug 2.-án már kiszállítás van. A TerraHash DX modelje is jó, bár kicsit csalóka a honlapjuk. A 180GH/s-es 7900$. A doboz + kábelek 1200$ +300$-ért kapsz bele 1 modult, ami 18GH/s-es., utána minden kártya után fizetsz 1500$-t. Annyira nem bejövős nekem. Ez a Bitfury eléggé csalogató, adnak hozzá egy Raspberry Pi B-t is, amin a rendszer fut, már csak a perifériákat kell rádugni, és már zakatolhat is, és plusz előny, hogy 40W-ot eszik
Egyedül amit nem tudok, hogy: Milyen sűrűn van nekik kiszállításuk. Mert szeretném azért tovább fejleszteni, és nem leragadni a 25GH-en. Valakinek van valami érdemi infoja erről? Külföldi fórumokon se nagyon találtam érdemi információt, mert hogy eléggé nagy rápacsálás lenne, hogy most kiszállít, aztán félévig semmi. Nem is értem, hogy miért nincs folyamatos rendelési lehetőség. Biztos mindegyiknél nyáriszüneti leállás van (egy laza 10 hónapos)
Mennék is oda dolgozni
-
ignorant
senior tag
válasz
#24650752 #3936 üzenetére
Na, sikerult mukodesre birni, nem keves kuzdelem aran
A legjobbnak FTDIBUS (v2.8.30.0) driver + bfgminer kombo bizonyult. .
Amikor eloszor indult el BFGminer, felporogtek gyorsan rejectek (hasonloan cgminerhez), 3. ujrainditasnal most ugy nez ki beallt 1.5%-ra.
Masik eszkoz tokeletesen uzemel...
Szerintem 1.5% meg belefer . Kivancsi leszek hogy alakulnak az ertekek holnapra.
koszonom a segitseget
-
-
sparks
senior tag
válasz
#24650752 #3886 üzenetére
BFG-vel a Jala megy azonnal (a zadigos USB-t le kellett cserélnem az eredeti driver-re), az ICA-hoz kell configolni, de legalább megy az egész egyben.
Biztos meg lehet csinálni cgminerrel is, de este 9-kor nem volt kedvem több időt szánni rá. Most pedig inkább nem piszkálom, hadd termeljen csak...Ez a közel 87 millás diff kicsit fájt... Bár most hirtelen minuszos a jóslat a következőhöz, de az még nagyon odébb van és bővel elmegyünk pluszba addig.
-
sparks
senior tag
válasz
#24650752 #3879 üzenetére
Beüzemeltem a helyén. De volt gond rendesen, mivel nálam mennek USB minerek is, azokkal a cgminer meg egy nem akart menni, végül a megoldás az lett, hogy BFGminerre álltam át.
Így most ez lett belőle egyelőre:
Ha lesz hosszabb eredmény, majd posztolom azt is.
(#3881) Penge_4
A BAJ ott a Jalapenot takarta rövidítve, itt most BFL lett belőle. Az ICA pedig nem a háremem, hanem az USB erupterek jele (Icaros vagy hasonló meghajtó rövidítése).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- DOOM - The Dark Ages
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- World of Tanks - MMO
- LED világítás a lakásban
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Brave
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest