- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisscsabi682
csendes tag
válasz kisscsabi682 #4698 üzenetére
És igen...
Már meg is van a hír...
http://www.portfolio.hu/vallalatok/penzugy/osszeesett_a_bitcoin_arfolyama.3.191550.html -
kisscsabi682
csendes tag
Már várom a hírt a potrfolio.hu-n, hogy ismét kidurrant a Bitcoin lufi, mert 390-ről lement 330 ra.
Azt meg majd elfelejtik megírni, hogy mikor erről utoljára írtak, akkor 150 fele volt.
-
bolbatiku
tag
Truecrypt konténer meg a virtuális gép szerintem nem nyújt elég védelmet egy olyan tárcához amit mondjuk megtakarításához használ az ember, legalábbis egy olyan támadással szemben ami szerintem a legvalószínűbb az esetünkben.
A támadási útvonal szinte mindegy, Bitcoin témájú weblapok a böngésző hiányosságait kihasználva, bitcoin alkalmazások widget, ticker, tárca telepítésével nyomhatják fel a gépet.
Ha egyszer fertőzötté válik a rendszer, akkor a rajta futtatott virt géphez is hozzáfér a támadó, ugyanúgy ahogy egy truecrypt konténerhez, a jelszavához, vagy a tartalmához is ha épp nyitva van a konténer.Jobb egy LiveCD-ről esetleg USB-ről bootolni, így mindig tiszta a rendszer, és csak erről használni a truecrypt konténert amiben a priv kulcsok vannak (ezt is lehet az usb-n vagy a CD(DVD)-n tárolni). Így is nyitva marad pár támadási útvonal (rootkit, hardver keylogger, mitm ...), de legalább el van zárva az az út ami egy támadó számára a legjárhatóbb és legegyszerűbb.
De egy ilyen jellegű célzott támadásoknál talán nagyobb veszélyt jelent az a veszteség ami a felhasználó hibájából fakad, elhagyja a tárcát, letörli, felülírja, nem jót fájlt ment le, nem tudja mi az a change address ...
-
ignorant
senior tag
Remelem jol mennek a dolgok, ha pozitiv lesz akkor nem kis mertekben fog noni a az exchange rate
-
nagyúr
Ajj pedig már beleéltem magam, hogy karácsony előtt lesz +100ezrem csak úgy (450dolláros szint)... na mindegy, akkor nem. De ennyiért meg már nem akarom eladni, szerintem megy még ez efölé valamikor
[ Szerkesztve ]
-
bolbatiku
tag
"Ha egy másik platformra/gépre teszek fel egy (másik) tárcát, akkor ezzel a .wallettel tudok belépni ebbe a tárcába?"
A .wallet fájl tartalmazza a tárcádban lévő bitcoin címekhez tartozó privát kulcsokat, tehát mindent ami pénzköltéshez vagy fogadáshoz kell, de nem biztos hogy közvetlenül importálni tudod egy másik tárcakezelőbe, mert különböző formában tárolják az adatokat a fájlban. A Multibit .wallet-jét nem tudod közvetlenül az Armory kliensbe vagy a Blockchain.info-ba importálni., akár kódolt akár kódolatlan a tárca (most próbáltam)"A multibit.wallet-et és a .key-t is el kell dugnom nagyon jól?"
Ha a .wallet fájl kódolt ahogy te csináltad, akkor a jelszó ismerete nélkül nem lehet hozzáférni a tárcádhoz."Illetve a .key-jel „csak” az elfelejtett jelszót tudom pótolni? "
Nem.
A .key fájlban is a tárcád privát kulcsai vannak, exportálhatod jelszóval védve hogy annak ismerete nélkül még ne férjenek hozzá a privát kulcsaidhoz, vagy jelszó nélkül, így viszont biztonságban kell tartani a fájlt mert ha valaki hozzáfér akkor a pénzedet is el tudja költeni.Ha belenézel egy ilyen .key fájlba, az eddig generált bitcoin címeid privát kulcsait találod, egy általánosan elfogadott formában, tehát ezeket könnyebb mozgatni a tárcakezelők közt.
Példa:
Kx58E79y8J5ENgdnU45E4dL5RgCsRXTTGXNzFXz4DXbYF7KLsTqZEz a karaktersor egy privát kulcs, minden benne van ami egy bitcoin címhez kell, ha valaki tudja ezt, bármit tehet az adott címmel tehát nem szabad kiadni senkinek. Ha ez megvan, akkor megkaphatod belőle a bitcoin címet és el is költheted a rajta lévő pénzt, de jobb ha mellé írod a bitcoin címet hogy ne kelljen mindig a privát kulcsot használni.
Itt is tudod ellenőrizni mit tartalmaz a kulcsod és mi a Bitcoin címe, persze nem okos dolog a neten kiadni a privát kulcsodat.
"A .walletet elég egyszer lementenem, vagy azt folyamatosan x időnként ki kell exportálni backupként?"
A Multibit nem determinisztikus tárcát használ, tehát minden új bitcoin cím létrehozásánál le kell menteni az egész tárcát ha azt akarod hogy legyen róla mentésed. (Csináltam egy tárcát, a wallet fájlt átmásoltam, átneveztem, visszamásoltam, így lett két egyforma tárcám, de innentől mindkettő különböző címeket generált)
Determinisztikus tárcánál elég egyszer lementeni a tárcát az elején, és a később generált címekhez is hozzáférhetsz vele.Escrow:
Adásvételnél localbitcoins.com escrow-val, ÁTUTALÁSOKHOZ. Megkötitek az üzletet, az escrow ráül az Eladó bitcoinjaira, te elutalod a pénzt az Eladó bankszámlájára. Eladó jelez hogy megkapta, Escrow továbbítja a coinokat feléd. Eladó át akar verni és azt állítja hogy nem kapta meg az átutalást, de te bemutatsz egy igazolást a banktól, akkor végül mégis megkapod a pénzt mert az escrow neked adja. Ha nem tudod igazolni akkor az eladó visszakapja a bitcoinját
Személyes tranzakcióknál nem szabad escrowt használni mert nem tudod bizonyítani hogy átadtad a pénzt. -
LordRajZoL
aktív tag
Én használok multibitet
A wallet maga pénztárca ebbe vannak a "Key"-ek
Ha lezárod jelszóval a key-t akkor csak azzal tudod oldanni ez nem a Lost-Pass funkció.
Én 2 gépen is használom
A tárca jelszóval van zárva. Simán beolvastattam másik gépen igy most mindkét helyen megvanBelépéskor automatikusan szinkronizál de csak annyi a kérdéses blokokat szedi le nem a teljes láncot
Igy nem kell megvárnom mig leszed 10-15 gigátEgy hibát találtam de nem tudom melyik oldal a gond. Ha Blockchain privát kulcsot hibásan húzz be ha egyszerre többet akarok beolvasni
De multibit exporttal megnéztem hogy néz ki a mentés . S sima Copy-Paste Privát key, s már megy isPlusz biztonságként a tárca alap helye egy True-cryptes meghajtó
[ Szerkesztve ]
zZz
-
addikt
A Multibit key/wallet tárolás/törlésre nem tudom a választ, nem ismerem azt a klienst.
BTC küldés/fogadás: Egy kicsit túlbonyolítod Semmi szükség a blockchain.info-ra, felesleges köztes lépés, ugyanolyan rangú tagja a hálózatnak mint a te Multibit kliensed, utalj abból/annak (mármint az abban lévő címre, és címről). Fogadáskor nem kell online-nak lennie, csak küldéskor. Offline tárca esetén egyébként a blockchain.info (és társai) arra jók, hogy rá tudsz nézni vele könnyen a fogadó címedre, hogy megérkezett e az összeg, egyfajta megnyugvás végett. Ugyanazt csinálja amit a klienesd is (ha elindítanád): a blokkláncban megnézi hogy milyen tranzakciók kapcsolódnak a megadott címhez, és kiírja neked ezeket, valamint a szummájukat (egyenleged).
BTC adás/vétel: itt nem csak köztes provider van, hanem váltó is. A köztes provider nagyjából az amit leírtál, embereket kapcsol össze, egyfajta bolhapiac jelleggel, szóval olyan mint az ebay, de itt csak BTC-t lehet adni/venni. Ilyen szolgáltató a bitcoin.de pl. A váltó hasonlóan működik, csak sokkal robusztusabb/automatizáltabb, közvetetten vannak összekapcsolva a vevők/eladók, nem kell foglalkoznod vele hogy ki van a másik oldalon (nem is tudod, nem látod), az összegek pedig nem az userek, hanem a váltó és az userek között mozognak. Ilyen pl. az mtgox.com
[ Szerkesztve ]
-
bolbatiku
tag
-
neutrino
csendes tag
Sziasztok!
Egy technikai jellegű kérdés: Törlődött a pénztárcám minden adattal együtt. A címemet sem tudom használni ezután - egy új tárcában - vagy csak a pénzem veszett el? (szerencsére csak 1-2 dollárról volt szó)
Fontos lenne bizonyos értelemben,mert a címmel regisztráltam oldalakra és nem akarok újat generálni,ha nem muszáj.Köszönöm.
xenosz2
-
D@reeo
aktív tag
Üdv
Nyitottam egy tárcát a MultiBit applikációval. Jelszót állítottam be (File-Add passwd) Kiexportáltam a private .key-t.
Kérdések:
Ha egy másik platformra/gépre teszek fel egy (másik) tárcát, akkor ezzel a .wallettel tudok belépni ebbe a tárcába?
A multibit.wallet-et és a .key-t is el kell dugnom nagyon jól? Ezzel tudok majd belépni másik környezetben? Illetve a .key-jel „csak” az elfelejtett jelszót tudom pótolni? Ha megvan a .wallet és olyan biztos vagyok a jelszavamban, hogy sose felejtem el (esetleg papíron eltárolom), akkor lényegében a .key felesleges és csak biztonsági kockázatot jelent? Megsemmisíthető?Bányászni nem akarok, csak tárcával rendelkezni. Ebben az esetben az alábbi elképzelés megállja a helyét?:
Telepítek egy linuxot (fizikailag vagy VMWare-segítségével) egy gépre (vagy raspberrypi-re), amit nem engedek ki a netre. Ezen lesz(nek) a tárca(k). Csak akkor indítom el a gépet és engedem netre amikor BTC-t várok vagy küldök. A .key és.wallet(eket) lementem egy másik adathordozóra a tárcák létrehozása után, és elrakom. Így lecsökkentem a tárcalopás lehetősségét.
Kérdések:
A .walletet elég egyszer lementenem, vagy azt folyamatosan x időnként ki kell exportálni backupként?BTC küldés/fogadás
Ha jól veszem ki a dolgot, akkor az a következőképpen menne egy provideren keresztül:
https://blockchain.info/-n új tárcát nyitok, visszaigazolom a mailt, belépek. Kapok egy új címet, erre tudok küldeni és erre tudok kapni is. Ekkor lesz nyoma a tranzakcióknak, azaz biztonságosabb, mintha csak simán pl. a MultiBit-ről küldenék/kapnék BTC-t. Aztán ha akarom, erről a tárcáról díjmentesen továbbíthatom az „offline” tárcába, amiről fentebb írtam.
BTC adás/vétel
Mehet bizalmi alapon:
Elküldik a pénzt számlára/paypalra aztán a BTC-t a megadott címre. Ez ugye nagyon bizalmon alapuló megoldás.
Személyesen:
Egyértelmű.
Provideren keresztül. Erről csak nagyon keveset olvastam, de ha jól vettem ki a lényeget, bizonyos jutalék fejében működik a dolog. Az eladó zárolja az eladni kívánt BTC mennyiséget ennél a szolgáltatónál. A vásárló kifizeti a vételárat (gondolom a szolgáltatón keresztül). Ha a vételár megérkezett, akkor az eladó megerősíti a küldést és vevő megkapja azt. Vagy legalábbis valami ilyesmi. Csak itt számomra kicsit logikátlan a dolog, ha a vevő is ezen a szolgáltatón keresztül fizet, akkor az eladónak minek kell megerősítenie, hogy megkapta a pénzt? Ilyen szolgáltatót tudtok mondani kérlek?És ha már megvannak a válaszok, akkor valaki lenne olyan kedves és gyakorlatban is bemutatná a dolgot? (küld minimális BTC-t, én azt visszaküldöm ha megkaptam. Persze ez is bizalom alapú, de ha azon múlik, akkor kifizetem előre az árát)
Első körben kb ennyi kérdésem lenne. A válaszokat nagyon szépen köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
-
ninjacat
tag
Éjjel fél egykor küldtem el, és délelőtt fél tízkor jött az első visszaigazolás, nem kapkodták el.
-
ninjacat
tag
Tegnap elküldtem első utalásom, de elfelejtettem fee-t beállítani, így 0 feevel küldtem el.
Összevissza ugrál a várakozási idő 1-től 22 óráig.
Ez feevel beállítva is így van? Ilyenkor meddig kell várni?Kiscsabi fentebb belinkelt tranzakciójára meg azt írja a linken, hogy duplikált költés és valszeg soha nem fogja visszaigazolni.
Ilyenkor mi van? -
brd
nagyúr
válasz Penge_4 #4675 üzenetére
Csak annyit, hogy ha mondjuk 100-200 ezerért vesz az ember, mikor 70 dolláron áll és jövőre ilyenkor már 700 dollár lesz, akkor az 10x-es emelkedés. Ha veszek ugyanannyiért 350-en, akkor az csak 2x-es emelkedés.
2.-es pontban lévő kérdés: akkor nem is vásárolsz majd?
A BTC-ben lévő pénzemet meg is dupláztam.
Akkor mi a gond? Örülj neki. A Paypal pedig: hívd vissza számlára a pénzt. BTC-re nehéz lesz átváltani, mert visszahívható, a BTC pedig nem.
Személyes találkozó: fél BTC-ért tényleg nem szívesen mászkál az ember, de annyiból nem is fogsz sokat keresni. Tudom, többre pedig nincs pénz...
Mintha ez olyan egyszerű lenne, de ez már tényleg nagyon off. Egyébként ironikus ilyet kijelenteni pont a Bitcoin topicban. Mert a Bitcoinból gyakorlatilag bárki milliárdos lehetett, ha jókor volt jó helyen.
Nem mondja senki, hogy egyszerű.
0 befektetéssel még akkor sem kereshettél rajta, ha ott voltál, akkor sem biztos, hogy felismerted volna, érdemes, és időt, pénzt (áram) mindenképpen adnod kellett hozzá, vagy megvásárolni BTC-t akkor, amikor még játékpénznek is harmatos volt.A spekuláció az akkor is spekuláció marad, ha bonyolult matematikai modellekbe csomagoljuk.
Írták valahol, hogy nem lesz az, ha tőkeáttéttel csinálod?
The only real valuable thing is intuition.
-
Robcsa
tag
Kiváncsi lennék hogy vajon mi okozza ezt a hatalmas visszaesést
Robcsa
-
Robcsa
tag
Hat ez most nagyon bedőlt -16%
Robcsa
-
Penge_4
veterán
"Én valami olyasmit, hogy most vásárolsz, aztán fél-egy-pár év múlva eladod, vagy elköltöd. Ebben mit számít az, hogy most éppen milyen árfolyama van?"
Csak annyit, hogy ha mondjuk 100-200 ezerért vesz az ember, mikor 70 dolláron áll és jövőre ilyenkor már 700 dollár lesz, akkor az 10x-es emelkedés. Ha veszek ugyanannyiért 350-en, akkor az csak 2x-es emelkedés.
Boldogabban kockáztat az ember (ugyanakkora kockázatot tekintve, mivel a biztonsági rés és minden más árfolyamtól függetlenül ott lebeg kockázatként), ha az a tét, hogy 200 ezerből jövőre 2 milliót csinál, mintha az, hogy 200 ezerből jövőre 400 ezret csinál.
"Egyébként ha nem csak itt siránkoztál volna, már dupláztál volna mondjuk 1 hónappal ezelőtthöz képest, nem?"
A BTC-ben lévő pénzemet meg is dupláztam. De egyelőre azt a rohadt Paypalt nem tudom átváltani, ami 48 dollár jelenleg. Na ez pár hónapja 0.5 BTC-t vagy jobb esetben akár 0.6-ot is ért volna. Ma már csak 0.14-et.
"Mi a baj a személyes találkozóval?"
Az, hogy már a fél BTC is necces, de abba még néha belemennek. De ha nézegeted a fórumokat, 1 BTC alatt nem nagyon szeret egy megbízható tag sem üzletelni. Egy már 50+ sikeres üzleten túllévő, több száz vagy ezer hozzászólással rendelkező törzstag jóval megbízhatóbb, mint mikor egy újonc nyögi be, hogy ő adna el kevesebb BTC-t is személyes találkozóval. Igen, paranoiás vagyok. Mert elképzelhető, hogy tényleg ő is egy szerencsétlen kezdő, aki éppen pénzt akar a BTC-jéből én meg BTC-t a pénzemből. De az is lehet, hogy kirabolni akar.
"Hát tanulj, és szerezz jól fizető szakmát (nyilván nem ehhez, hanem úgy egyáltalán)."
Mintha ez olyan egyszerű lenne, de ez már tényleg nagyon off. Egyébként ironikus ilyet kijelenteni pont a Bitcoin topicban. Mert a Bitcoinból gyakorlatilag bárki milliárdos lehetett, ha jókor volt jó helyen.
"Ha jól használod, olyat is megtehetsz vele, amit nélküle nem (ill. csak több pénzzel)."
A spekuláció az akkor is spekuláció marad, ha bonyolult matematikai modellekbe csomagoljuk. Tudod ez olyasmi, mint a kereskedőrobotos biznisz. Nem kétlem, hogy léteznek olyan kereskedőrobotok, amikkel rengeteg pénzt lehet szakítani. De azokat nem fogják közkinccsé tenni és eladni, mert azzal önkioltóvá válik az alkalmazott matematikai modell. Maximum úgy, mint a bányászgépeket. Amikor jól megszedték belőle magukat, akkor kipréselik még a maradék profitot is.
-
brd
nagyúr
válasz Penge_4 #4671 üzenetére
Én nem eladni akarom, hanem gyűjteni.
Akkor miért nem gyűjtöd? Ne a pillanatnyi árfolyam izgasson, hanem az, hogy a kínálatnál nagyobb-e a kereslet (emelkedik), vagy fordítva (esik). (Konkrétan most pl. nem biztos, hogy érdemes vásárolni, kezd a kereslet lanyhulni). Csak vedd számításba a kockázatait: olyan pénzzel szórakozz, amitől nem leszel nagyon ideges, ha bukod, mert ez is előfordulhat, ilyen ez a popszakma.
Nem tudsz hozzájutni?
1. Igen, ne vegyél ilyen gépet, neked nem opció (bár ezt már többen írták neked itt, úgy emlékszem), ideje lenne elfogadni.
2. Mondom, ha gyűjteni akarod, ne az árfolyam izgasson, hanem gyűjts. Lehet, hogy már nem is esik annyira vissza az árfolyam, amelyen vásárolnál. Akkor egyáltalán nem is vásárolsz majd? Vagy te mit értesz gyűjtés alatt? Én valami olyasmit, hogy most vásárolsz, aztán fél-egy-pár év múlva eladod, vagy elköltöd. Ebben mit számít az, hogy most éppen milyen árfolyama van? Amennyiben érdemes egyáltalán gyűjtögetni, részletkérdés lesz, hogy milyen árfolyamon vásároltad most éppen, mert annyit fogsz keresni rajta. Egyébként ha nem csak itt siránkoztál volna, már dupláztál volna mondjuk 1 hónappal ezelőtthöz képest, nem? Teljesen mindegy, hogy mennyit, de már 2x annyid lehetne... Mi a baj a személyes találkozóval?Vagy most az a bajod, hogy nincs pénzed? Hát tanulj, és szerezz jól fizető szakmát (nyilván nem ehhez, hanem úgy egyáltalán). Ha nincs ehhez megfelelő skill, akkor marad a siránkozás. Hja, kemény az élet. Esetleg próbálkozhatsz drámával.
Mert eddig azt utáltam a legjobban a Forexekben, hogy az előtt elbukhatod a teljes pénzedet, hogy csődbe menne az instrumentum.
A tőkeáttét egy lehetőség, nem kötelezettség. Ha jól használod, olyat is megtehetsz vele, amit nélküle nem (ill. csak több pénzzel). Persze csábító használni, de rengetegen rosszul használják, ezért élik meg negatívumként. Egyébként ha tőkeáttétes a számlád, akkor is tudsz olyan pozíciót nyitni (persze ez brókerfüggő, nem biztos, hogy aprópénzzel is nyithatsz olyan kis egységgel, de ez ilyen piac, tudomásul kell venni, ha belevágsz), amely pont úgy viselkedik, mintha 1:1 lenne a tőkeáttét (azaz mintha nem lenne). De ezek szerint nem sikerült elsajátítanod a fogalmát sem, jobb is, ha nem kereskedsz ott. Nem szemrehányás, tanács.
Ebben az esetben a valutapárok és egyes részvények kiszámíthatóbbak.
Igen, de csak azért, mert nagyobb a piacuk. Itt is emberek kereskednek, közel ugyanazokkal a mozgatórugókkal, csak egy-egy nagyobb szereplőnek nagyobb a piacra gyakorolt hatása is.
A többire: rossz stratégiát követtél (ha volt egyáltalán), a(z) (tegyük fel, egyik, nem mondom, hogy nincs több, de én még nem láttam olyat, ami hosszútávon is az) jó stratégia olyan, hogy ha a pozíciók már kb. harmadában igaza van a kereskedőnek, már jól érezheti magát, ugyanis amikor igaza van, az többet hoz, mint amit elvisz az, amikor nincs. Ez is egy szakma, évekig kell tanulni.
[ Szerkesztve ]
-
csaba951
veterán
Na, úgy nézz ki ennyi volt a party! Mindenki mehet haza!
-
Penge_4
veterán
"Az egyetlen, amit tehetsz, hogy amikor elfogy a tököd (bátorságod), eladod."
Én nem eladni akarom, hanem gyűjteni. Pont attól félek, hogy eladom és annyit emelkedik, hogy utána nem zuhan vissza az eladáskori ártól alacsonyabb árra, így bukom rajta, mert a pénzből, amit az eladásból kaptam már csak kevesebbet tudok venni, mint amennyi az eladás előtt volt.
Viszont mivel kevés van és hozzájutni nem tudok, mert
1. Bányászathoz sok tőke kéne és akkor is nagyot kockáztatnék, hogy az előre kifizetett, előrendelt cuccok megérkeznek-e, épségben-e és addigra elszáll-e a diff. Ha csak bebattyognék egy Tesco-ba és úgy vennék bányászgépet, mint bármilyen más elektronikai cikket, garanciapapírral, vevőszolgálattal, stb. akkor is nyilván lenne diff kockázat meg árfolyamkockázat (befektetett áram, stb.), de ezt vállalnám, amennyiben meg tudnám venni akár spórolt pénzből, akár kamatmentes áruvásárlásira. De így, hogy kétes helyekről előrendelni és több hónapos várólisták... Ez nagyon nagy kockázat.2. Vásárlás nem olcsó és egyre drágább az árfolyam emelkedésével, ráadásul számomra (nincs bankszámla, nincs bankkártya, nincsenek köteg húszezresek aktatáskában sem) max. a személyes vásárlás lenne nyerő.
Ezért gondolkoztam azon, hogy megforgatom, ha már MtGox-on lehet tőkeáttét nélkül is kereskedni. Mert eddig azt utáltam a legjobban a Forexekben, hogy az előtt elbukhatod a teljes pénzedet, hogy csődbe menne az instrumentum.
"nagyjából ez az egyetlen, 100+ éve bizonyítottan működő stratégia az adásvételen keresni óhajtók számára, és talán ezt a legnehezebb megfelelően kivitelezni, - nem megérteni, kivitelezni; van, akinek ezt évekig tart megérteni"
Ebben az esetben a valutapárok és egyes részvények kiszámíthatóbbak. Én duplázni akartam, csak előbb írtam hsz-t, mint gondolkodtam volna. Mert Forexen is akkor voltam sikeres virtuális pénzzel, amikor virtuális pénzként kezeltem. Amikor úgy álltam hozzá, mintha igazi pénz lenne és csak kevesebbet forgattam be a sokezer virtuális dolláromból, akkor jobb esetben csak ráparáztam és hamarabb eladtam, ezzel kemény 70 centes profitot elkönyvelve. Rosszabb esetben túl sokáig tartottam és megfordult az árfolyam és
- Vagy elvesztettem mindet.
- Vagy eladtam és kevés veszteséget realizáltam.
- Vagy hagytam és a hétvégi fenntartási díjak meg a többi túl sokat vont le és jobbnak láttam közepes veszteséget realizálni, látva, hogy a gazdasági események miatt az árfolyam akkorát már úgysem fog emelkedni/zuhanni, amekkora a nullszaldóhoz kéne. -
Penge_4
veterán
válasz csaba951 #4667 üzenetére
"A tömegek meg elfelejtették, hogy a pénzügyi válságot a mértéktelenül mohó pénzügyi szektor robbantotta ki. Most meg bízzuk rájuk az új rendszer is, mert ők értenek hozzá! Na, addig álljanak fél lábon!"
Kár, hogy mi a kisebbségbe tartozunk. A Bitcoin a pénzek Linuxa. Nagyon kevés ember van, aki beleássa magát, átlátja legalább egy részét neki és bele is akarja ásni magát, érdekli is a dolog. És ez még mindig csak a felhasználói szint. Nem a komoly hackerek és kriptográfus programozók, akik sokkal magasabb szinten vannak, de még a Bitcoin alapfogalmaival tisztában lévőktől is jóval kevesebben vannak.
Az átlagember úgy lesz vele, mint eddig mindennel a történelem során. Legyen egyszerű és lehetőleg valaki csináljon meg helyette mindent, neki leginkább meg se kelljen mozdulni, de ha mégis, akkor is a legkevesebbet.
A torrent rossz hasonlat, mert ott is mit csinál az átlagember? Tudja egyáltalán, hogy mi az a DHT, mi az a PEX, mi az a UPnP, UDP, port forwarding, torrent hash, pieces, announce?
Az alapfogalmakkal éppen hogy tisztában van, de sokszor még az alkalmi feltöltők is olyan szarvashibákat vétenek, hogy öröm nézni. És a legtöbb esetben a szabályzat el nem olvasásából erednek ezek a dolgok. Olyan embereknél, akik minimum lelkesedést éreznek arra, hogy feltöltsenek ingyen. A Bitcoin esetében még bizonyos esetekben haszonnal is kecsegtetnek dolgok, ezért ott hatványozottan nagyobb lesz a lelkesedés. De a tanulási kedv már nem biztos.
Hiába forradalmi dolog a Bitcoin, ha azok, akiknek trónra kéne segíteni az új királyt, kollektív tudathasadásban szenvednek, mert azt szeretnék, hogy az új király üljön a trónon, aki valójában ugyanúgy viselkedik, ugyanolyan törvényeket hoz és ugyanúgy áll a népéhez, mint a régi. Vagyis cseréljük le a "skint" vagy más szóval köpönyeget a régi királyon.
Amíg az emberek a saját függetlenségüktől való félelmüket nem küzdik le, addig teljesen mindegy milyen matematikai zsenialitáson fog alapulni az új, digitális pénzrendszerünk, ugyanúgy uralni fogja valaki. A hatalmi struktúrák átrendeződhetnek (sok szegény meggazdagszik és sok gazdag fog lecsúszni), de nagyon azok sem fognak átrendeződni, mert gyanítom, hogy már a Forbes listások jó része vásárolt be belőle vagy ha nem, akkor is árgus szemekkel figyeli a helyzet alakulását.
Viszont a jövő úgyis az lesz, hogy központi blokkláncok, központi szolgáltatók, akik majd "vigyáznak" az ügyfelek pénzére. A jelenlegi rendszerben van bőven annyi tartalék, hogy időben átmenekítse magát az új hajóra.
-
brd
nagyúr
válasz Penge_4 #4650 üzenetére
Teljesen felesleges ezen gondolkodni, mert erre nincs (pontos) válasz (ha valakit érdekel, kifejtem). Az egyetlen, amit tehetsz, hogy amikor elfogy a tököd (bátorságod), eladod. Ha most valaki azt mondja, hogy még 5 napig emelkedik, akkor 5 napig tartod? Mi van, ha téved, és csak 4 napig emelkedik? Vagy mi van, ha többé egyáltalán nem esik $350 alá, mert ez a kínai vásárlás győz(ött) meg mindenkit, hogy ténylegesen kezelhető pénzként? Sőt, mi van, ha 2 hét múlva megáll a hálózat, mert valakik sebezhetőséget találnak a titkosítási algoritmusban (jó, erre kicsi az esély, ha eddig nem sikerült)? Neked kell eldönteni, hogy a saját pénzedet mennyire mered kockáztatni. Amit ilyenkor tenni kellene, ha rövidtávon nyerni akarsz, az az, hogy az ún. trendet figyeled (nagyjából ez az egyetlen, 100+ éve bizonyítottan működő stratégia az adásvételen keresni óhajtók számára, és talán ezt a legnehezebb megfelelően kivitelezni, - nem megérteni, kivitelezni; van, akinek ezt évekig tart megérteni), és az amikor véget ér, akkor adsz el. Ha hosszútávon akarsz nyerni, akkor szépen lassan vásárolgass (mondjuk havonta mindig annyit, amennyinek az elvesztése nem siratna meg), és csak arra kell figyelj, hogy mindig magasabb árfolyamon vásárolj. Aztán néha, amikor úgy érzed, már nem bírod a feszültséget, adj el a feszültségtűrési határig.
-
csaba951
veterán
válasz ninjacat #4665 üzenetére
"A Bitcoin nem lesz mindenki által elfogadott deviza kormányzati beavatkozás nélkül, mert a BTC-hálózat átláthatatlan és sérülékeny."
Gondolom ugyanúgy nem fog elterjedni kormányzati segítség nélkül mint pl. a torrentezés!
"De a Bitcoin egy olyan figyelemreméltó konceptuális technológiai vívmány, amelyet a pénzintézetek (saját Bitcoin kibocsátásával) és az államok is használhatnának."
Szóval, a jelenlegi formájában egy rakás *ar az egész. Viszont ha pénzintézetek befolyása alá vonják akkor hirtelen figyelemreméltó konceptuális technológiai vívmány lesz belőle, amit akár az államok is használhatnának. Ügyes!
Ja, hogyne! A tömegek meg elfelejtették, hogy a pénzügyi válságot a mértéktelenül mohó pénzügyi szektor robbantotta ki. Most meg bízzuk rájuk az új rendszer is, mert ők értenek hozzá! Na, addig álljanak fél lábon!
Engem mindenesetre örömmel tölt el, hogyha befut majd egyszer a BTC, akkor Francois R. Velde is munkanélküli lesz. A többi FED fejessel együtt!
[ Szerkesztve ]
-
ninjacat
tag
Zsákolják a Bitcoint, amelyet már a Fed is komolyan vesz
"A chicagói Fed egyik vezető közgazdásza, Francois R. Velde a központi bank kiadványában publikált esszéjében a Bitcoinról értekezik. A virtuális pénz részletes bemutatása és elemzése után pedig a következő konklúziókat vonja le:
- A Bitcoin, mint elszámolási egység használata eddig korlátozottnak tekinthető, főleg ha az illegális használatát nem számítjuk ide. Eddig többnyire a hagyományos, szabályozott csatornák megkerülésére szolgált.
- A Bitcoin spekulatív befektetési formaként is funkcionál: azok veszik, akik szerint idővel teljes értékű deviza lesz.
- A Bitcoin néhány tulajdonsága miatt a vele való fizetés kényelmetlenebb, mint a már kiépített fizetési rendszerek használata.
- A Bitcoin nem lesz mindenki által elfogadott deviza kormányzati beavatkozás nélkül, mert a BTC-hálózat átláthatatlan és sérülékeny.
- De a Bitcoin egy olyan figyelemreméltó konceptuális technológiai vívmány, amelyet a pénzintézetek (saját Bitcoin kibocsátásával) és az államok is használhatnának. ""Saját bitcoin kibocsátásával?
Itt most vagy nincs tisztában a bitcoin alapjaival, vagy be szeretné paszírozni a jelenlegi pénzügyi keretek közé, ami pont a bitcoin lényegének vesztéséhez vezetne, vagy indítani szeretnének egy a pénzügyi világ által hype-olt altcoint, melyet saját szájízük szerint módosítanának. -
addikt
válasz kisscsabi682 #4662 üzenetére
Bányászás.
-
kisscsabi682
csendes tag
Az adózási kérdésed azért sem egyszerű mert nem mindegy, hogy árfolyamnyereség vagy bányászás eredminye, ha jól értem.
-
addikt
Erősen gondolkodom rajta, hogy a btc megtakarításomból valamennyit forintosítanék. Adózás kapcsán sokszor elhangzott már itt az "egyéb önálló tevékenység" besorolás, és vele együtt a 16%.
Utánaolvastam most kicsit a NAV-nál, de totál káosz számomra az egész, értelmezésem szerint lehet, hogy még eho-t is kéne fizetni, illetve egyéb járulékokat. Ráadásul felső határról nem is találtam infót (gondolom nem lehet így bármekkora összeget leadózni). Van valaki aki jobban képben van ilyen téren? Jöhetne egy kis ész…[ Szerkesztve ]
-
ignorant
senior tag
válasz kisscsabi682 #4659 üzenetére
0 fee...elvileg "be lehet elozni" egy fee-s tranzakcioval de nem volt ilyenre meg szuksegem, szoval nem tudom hogy megy pontosan.
-
kisscsabi682
csendes tag
https://blockchain.info/tx/337443273de449efa997775f0108cdca96dc424d81c259bf21c1e18d664cc047?show_adv=true
És akkor lehet, hogy ez most itt végtelen ideig fog lebegni?
Vagy vissza lehet hívni?
Vagy mit lehet vele kezdeni? -
kisscsabi682
csendes tag
1.27 BTC de már vagy egy órája indítottam...
-
LordRajZoL
aktív tag
válasz kisscsabi682 #4655 üzenetére
https://blockchain.info/tx/27f6bb7b0e87eba286df0961d4670874fb19c1f4a617c1285d01ff1c33b4f99a
Csak próbaképp rányomtam egy tranzakcióra
Itt 20 órát irzZz
-
ignorant
senior tag
válasz kisscsabi682 #4655 üzenetére
mekkora osszeg? fee-t fizettel?
-
kisscsabi682
csendes tag
Mi a teendő akkor, ha elindítottam egy utalást és nem jönnek a megerősítések?
A túloldal is észleli, hogy elindítottam, de valahogy nem jönnek a konfirmációk.
-
Robcsa
tag
Hat most szépen megindult lefelé :/
Robcsa
-
ninjacat
tag
Amikor az árfolyam közelít a duplájához, sokan szeretnék a nyereséget kicsatolni, tömeges eladásba kezdenek, ez még stabil kereslet mellett is okozhat árfolyam stagnálást, visszaesést.
-
ignorant
senior tag
válasz Penge_4 #4650 üzenetére
Kinai piac most 2-szer akkora mint a legnagyobb amerikai. most is 402-nel van folyamatos trading mellett...szerintem meg lesz ebbol magasabb is.
Sot most meg tobb ember var "zuhanast" hogy lejjebb bevasarlojon....eleg ugyesnek kell lenned hogy ezt ki tudd hasnzalni. good luck
senki sem tudja, ha sikerul is csak szerencsen mulik az egesz ;-)
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
Szerintetek meddig fog még emelkedni? Azon gondolkozom (a korábbi 270-es és az az utáni 150 körüli csúcsból kiindulva), hogy lassan el kéne adni, hogy mikor újra meredeken zuhanni kezd, akkor majd azért a pénzért többet tudjak venni.
Csak nem szeretném, hogy még ezt a kicsit is bukjam, mert ha most eladok és megy még föl 500-ig, majd visszazuhan 400-ra, akkor megszívtam.
Szóval mik a kilátások jelenleg?
-
brd
nagyúr
válasz timotiyong #4648 üzenetére
Azt azért ne felejtsd el, hogy "kaszálni" valójában majd akkor fogsz, amikor visszaváltod, vagy valamilyen terméket veszel rajta.
-
timotiyong
újonc
Mivel Kína felfedezte a bitcoint, ezért az árfolyam jelentősen megugrott és ez még csak a kezdet. Állítólag még 2013-ban akár az 500 dolcsit is elérheti, a határ pedig a csillagos ég (2-3 ezer dollár is lehet előbb utóbb). Én akkor vettem bitcoint amikor még csak 30 dolcsiba került, kár hogy akkor nem elég sokat mert akkor még többet kaszáltam volna
-
addikt
válasz butch3r #4643 üzenetére
1 - Nem hiszem hogy az Armoryval bármi gond lenne, de mégiscsak 3rd party, akkor már inkább a vanila "gyári" kliens, azaz a Bitcoin-QT. Ha úgysem használod, csak a wallet generáláshoz kell, akkor tökmindegy.
2 - Ha hosszú távú offline megtakarítást szeretnél, akkor exportáld ki a kliensből a privátkulcsot (egy számsort kapsz), és nyomtasd ki egy papírra, vagy többre, ezeket tedd el biztonságos helyre, jobb mint a pendrive-ok.
A fogadó címed (tehát nem a privát kulcsod!) egyenlegét lekérdezheted bármikor pl a https://blockchain.info -n, akár el is mentheted a keresés URL-jét bookmarkba, és bármikor rá tudsz nézni. Ha változás van a számlán, akkor itt mindig látni fogod.3 - Igen, nincs más teendőd. Ha nem a wallet.dat-ot mented le, hanem a privát kulcsot, akkor persze másolás helyett egy import-ot kell nyomnod a kliens konzolon, illetve bepötyögni a kinyomtatott stringet.
A kliens első telepítéséről, és wallet generálásról, illetve ezek cicomázásról (virtuális gép, szűz oprendszer, cold wallet, stb..), nem írnék inkább, olvassa vissza, sok infó van a fórumban erről.
-
butch3r
senior tag
Sziasztok,
Bitcoin walletet szeretnék létrehozni és érdekelne a véleményetek valamint kérdésem is volna.
1. Bitcoin armory walletra gondoltam, létrehozom az accoutnom - tárcámat majd a wallet.dat fájlt több, titkosított pendrivera kimentem és a programot törlöm. Ez így járható, biztonságos út e vagy jobb lenne ezt a( kicsit macerásabb) megoldást választanom? ([link])?
2. miután létrehoztam a tárcámat, tudok rá küldeni bc-t ha szeretnék, azonban költeni csak a wallet.dat fájl segítségével tudok. Ez tiszta. Azonban meg tudod valahogy nézni a tárcám egyenlegét ? Magyarul tudom ellenőrizni, hogy valóban az én tárcámon még mindig x bc van? EZ csak a magam megnyugtatástára kéne, a fizikai pénztárcámba is bele nézek időnként, Hogy valóban annyi van e még benne mint amennyire emlékszem
3. Ha elszeretném költeni, újra feltelepítem a wallet programot, bemásolom a wallet.dat fájlt és kész vagy van más teendőm is?
esetleg van e bármi más javaslatotok, tanácsotok tippetek?
-
Gborka
csendes tag
Sziasztok! Szerintetek erdemes lehet meg a sved sracoktol 5000 dollarert Jupitert rendelni, ha november vegere igerik a kiszallitast?
-
Sotho
őstag
339 dodó egy btc? Mi történt?
Sexcoin-t a népnek
[ Szerkesztve ]
-
ninjacat
tag
Skacok egy bitcoin utaláshoz közleményt mellékelni lehet valamilyen módon, ami a fogadó félnél (is) megjelenik?
-
nancybotwin
csendes tag
válasz ignorant #4629 üzenetére
Jogos, hiszen amit behashel az ember az lesz a jelszava a brainwallethez.
A részletet úgy gondoltam hogy egy puff bele egy szó közepébe, onnantól több oldalt kijelölni egy másik szó közepéig, és ezt hashelni.
Még ha valaki tudja is hogy a bibliával csináltam ilyet, akkor sem fogja visszafejteni, de jobb ha minél jobban meg van variálva
Linux parancssor is tudja alapból:
$ echo -n randomszövegmindenfélekarakterreltöbbsoronkeresztül | sha256sumAmi ad egy hex privát kulcsot:
054cd374e8b9be79659606c442e89bc13921d17ff857a4794d258246e395690dA BIP0038-at meg nem tudom már igazán felfogni, de az a része amiről itt beszéltek egyszerűen bekódolja a privát kulcsot, gyk ugyanaz mintha egy másik programmal pl( PGP-vel) bekódolnád kulcsot.
Előnye hogy maga a kódolási eljárás nagyon fejlett, nehezen bruteforceolható algót használ, a kódolt szöveg nem lesz sokkal hosszabb mint az eredeti, és pár kliens (blockchain.info) be tudja importálni tehát nem kell import előtt kikódolni a saját progival.
Ha a jelszó alkotásnál kihasználja valaki az összes lehetséges Unicode karaktert már egy 3-4 karakteres jelszó is elég biztonságos tud lenni lásd (ezt a címet, megadták hozzá a kódolt privát kulcsot, aki megfejti a 3 karakteres jelszót viheti róla a pénzt)
Ez meg a 3 karakteres jelszóval védett cím:
https://blockchain.info/address/1KmMbhS2hSmLFDNXTYH3okE4k84gwZaiwV -
ignorant
senior tag
-
ninjacat
tag
-
Overlocker
veterán
válasz Overlocker #4630 üzenetére
Már nem is merek a chartra nézni..
-
ninjacat
tag
Mit jelent a blockchain infon a Furcsa tranzakciók, amiknek nem lehet visszafejteni a címzettjét.
Miért nem lehet visszafejteni a címzettjét? -
ignorant
senior tag
válasz nancybotwin #4628 üzenetére
Egyébként nincs szükség a véletlen generátorra, egyszerűen fogsz valami karaktersorozatot, fájlrészt, szövegrészt, vagy bepötyögsz pár karaktert és hasheled a SHA256 algoritmussal, és kaptál egy privát kulcsot.
Nagyjabol jokat irtal, de ova intek mindenkit attol, hogy (nepszeru) konyvreszlet alapjan tegye ezt.
Standard szovegeket, konyveket stb mellozni kell.
Mellesleg all-time-high jo reggelt mindenkinek
[ Szerkesztve ]
-
nancybotwin
csendes tag
válasz Penge_4 #4627 üzenetére
Volt már erről szó, csak túl kicsik vagyunk hozzá hogy felérjünk ésszel ilyen nagy számokat
"1. Mi van, ha valami bug van a randomgenerátorban, ami akkor derül ki, amikor majd importálnám a privát kulcsomat, hogy hozzáférjek a pénzemhez, mert a publikus kulcsra elmegy a pénz."
Ez nagyjából olyan mintha a készpénzre mondanád hogy: "mi van ha elhagyom a pénzem, akkor hogy költöm el? Vagy ha rosszul nyomtatták és csak nálam derül ki?"
Amúgy is teljesen más kapcsolat van a random generátor, a bitcoin cím (~publikus kulcs) meg a privát kulcs közt.
Random generátor csinálja neked a véletlenszerű privát kulcsot, a privát kulcsból kapod meg pár algoritmus után a bitcoin címet de itt már nem játszik szerepet a random generátor, tehát a privát kulcsodból mindig ugyanazt a bitcoin címet kapod meg.
Ha bugos a random generátor, akkor a privát kulcs nem lesz teljesen véletlenszerű, hanem mondjuk a harmadik számjegye mindig 4 lesz, így egy fokkal nagyobb az esélye hogy valaki ugyanazt a címet generálja vele. Nem 2^160 számú címet lehet generálni vele, hanem csak 2^150 darabot.
Egyébként nincs szükség a véletlen generátorra, egyszerűen fogsz valami karaktersorozatot, fájlrészt, szövegrészt, vagy bepötyögsz pár karaktert és hasheled a SHA256 algoritmussal, és kaptál egy privát kulcsot.
Vagy kidobod kockával, valahol most írtak pont róla. Persze erre mondhatod hogy mi van ha a kocka bugos, és nagyobb valószínűséggel esik mindig az egyik oldalára mint a többire.Egyébként mihez kell a TCP/IP lekérés? Blokklánc ott van letöltve, kiszűrni minden címet amin van pénz, és összevetni azzal amit generáltam. De lehet már nem értem miről van szó.
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
"Az esély egyébként pontosan 1:2ˆ128-hoz, ami köszönőviszonyban sincs sem a lottó 5-össel, se a 7 millárd emberrel Jelenleg ekkora esélyek tartják életben a bitcoint, és a crypto algoritmusok jelentős részét."
Vagyis elméletben* mekkora hashkapacitás kellene ahhoz, hogy jobban megérje privát kulcsokat generálni, mint bányászni? 1 petahash vagy 1 exahash elég lenne már? Vagy 1 yottahash sem?
* Azért elméletben, mert még ha tegyük fel, létrejönne is egy kvantumszámítógép, brute-force technika esetén akkor is a szűk keresztmetszet a hálózat lenne, a generált kulcsonkénti TCP/IP kérések.
-
addikt
Valahol olvastam egyébként egy elemzést a pirvát kulcsok ütközéséről (tehát hogy mennyi eséllyel lehet kitalálni használatban levő privát kulcsot). Abban a topicban arra jutottak, hogy a naprendszer becsült hátralevő ideje kevés lenne ehhez
-
addikt
válasz Penge_4 #4624 üzenetére
Az esélye éppen annyi amennyi a bitcoin működéséhez kell. Az elméleted teljesen független a paperwalletes példától. Ha meg tudnád azt csinálni, hogy random generálgatnál privkeyeket (ezt lehet az említett site-tól függetlenül is), hátha beletrafálsz, és ennek bármi értelme lenne, akkor már rég nem létezne a bitcoin.
Az esély egyébként pontosan 1:2ˆ128-hoz, ami köszönőviszonyban sincs sem a lottó 5-össel, se a 7 millárd emberrel Jelenleg ekkora esélyek tartják életben a bitcoint, és a crypto algoritmusok jelentős részét.
Egyébként az eredeti felvetésre visszatérve: nem muszáj az említett oldalt használni, elég ha az ötleted felhasználod, és valamilyen általad kitalált módszerrel veted papírra a privátkulcsot. Akár egy idézetbe is el lehet kódolni, vagy egy könyv "lapjai közé rejteni"
[ Szerkesztve ]
-
Penge_4
veterán
Ez már túlzás. És ekkor is ott van az a két eshetőség, hogy
1. Mi van, ha valami bug van a randomgenerátorban, ami akkor derül ki, amikor majd importálnám a privát kulcsomat, hogy hozzáférjek a pénzemhez, mert a publikus kulcsra elmegy a pénz.
2. Mi van, ha valaki véletlenül ugyanazt a kulcsot generálja le, amin nagy összeget tárolok. Oké, ennek kisebb az esélye, mint a lottó ötösnek, de azt is megnyeri valaki. Az 1-a sokmillióhoz/milliárdhoz dolog akkor állja meg a helyét, ha abból a szemszögből nézed, hogy neked mennyi az esélyed ugyanazt generálni kétszer vagy olyat, ami már használatban van. De ha vesszük a 7 milliárd embernek csak a felét (tekintve, hogy ha nem is ismeri mindenki, de aki ismeri mindjárt megszorozhatjuk olyan 10-zel, mert annyi címet generál, ki többet, ki kevesebbet), már exponenciálisan nő a lehetősége. És az engem már nem érdekel, hogy melyik kontinens melyik lakója generálja le ugyanazt a kulcsot, aminek az egyenlegén hirtelen megjelenik egy rakás BTC, mert azzal a lendülettel én valószínűleg elbuktam.A második pontot lehet csökkenteni azzal, hogy mondjuk 1000 BTC-t szétosztunk 10x100 vagy 20x50-es "adagokban".
De az elsővel az a baj, hogy az csak akkor derül ki, amikor az ember szeretné elkölteni a pénzét. Mert ott lesz a megérkezett BTC a publikus kulcson, csak éppen a privát kulcsnál kap infarktust, hogy nem tudja importálni, mert nem passzol a publikussal.
Persze ehhez a részéhez teljesen hülye vagyok, mert nem értek a kriptográfiához és a matematikához se nagyon, de elvileg a CPU is hibázik néha. Meg hallottam valami olyat is, hogy tökéletes randomgenerátor sem létezik. Szóval ennek mennyi az esélye?
-
sparks
senior tag
Ahogy elnézem 1 nap alatt sem sikerült egy 3 karakteres jelszót visszafejteni a redditen senkinek.
A trükk az, hogy unicode karaktereket használhatunk, ahogy olvastam ebből van úgy 95000 Csak ne felejtsük el őket, mert akkor tőlünk is örökre biztonságban lesz a pénzünk -
sparks
senior tag
Mekkora jó dolgot olvastam a redditen:
Kódolt papírtárca
1. töltsd le a gépedre a bitaddress.org oldal egy másolatát
2. kapcsolódj le a netről (vagy ha nagyon biztonságosan akarod, akkor egy olyan gépen futtasd ezt a másolatot, ami nem csatlakozott sosem a netre és nem is fog)
3. Paper Wallet fület nyisd meg
4. Generálj magadnak papír tárcákat, de állíts be hozzá BIP38 kódolást és adj egy jó erős jelszót
5. Nyomtasd ki, mentsd el akár pdf-ben és azt titkosított fájlban tároldKapsz egy olyan privát kulcsot, ami kódolva van és, ha elég erős a jelszavad, akkor duplán biztonságban van a pénzed. Ha le akarod szedni a pénzt, akkor akár a blockchain.info oldalon importálhatod a kódolt priv key-t, bekéri a jelszót és ott is van. Vagy a bitaddress.org oldalon is dekódolhatod a Wallett Details fülön és az így kinyert priv key-t importálhatod a kedvenc walletedbe.
Ez nagyon tetszik, eddig az volt a para, hogy a kinyomtatott paper wallett rossz kezekbe kerülne, akkor annyi neki. Így azzal sem ér semmit a megtalálója.
Király![ Szerkesztve ]
-
ninjacat
tag
Az online tőzsdék bitstamp, mtgox mennyi idő alatt utalnak vissza dollárt és mennyi az átutalási költség?
-
Penge_4
veterán
válasz ignorant #4619 üzenetére
"Hogy lenne belole bit gyemant amikor jelenleg 0.000001 a legkisebb egyseg, es szukseg eseten ez meg lehet kisebb is?"
Úgy, hogy 21 milliótól nem lehet több és aki akkor birtokolni fog párszázezer BTC-t, amikor már 1 satoshi többet fog érni, mint most 100 dollár és új egységek is lesznek bevezetve, ténylegesen isten lesz. Gazdagabb, mint Bill Gates, Warren Buffett, Carlos Slim és Dagobert bácsi együttvéve.
"Ha valami kell minding megnezem hogy be lehet-e szerezni bitcoinnal, mert jobbnak talalom hasznalhatosagban mint barmi mast."
Annyira, hogy még többet is fizetnél valamiért csak azért, hogy bitcoinért vásárolhasd meg?
"Egyreszt ez a csoport jelentektelen, most meg folosleges veluk foglalkozni is."
Annyira jelentéktelen csak, hogy ha nem sikerül felhúzni valahogy a harmadik világot a Facebooknak és társainak, akkor a válság csúnya véget fog érni.
"a bitcoin-ban van ezer fele "incentive""
Az egyetlen az, hogy növekszik az értéke. A többi távoli jövőt érintő fejtegetés, ami mind úgy kezdődik, hogy "ha". Ha elfogadják majd több helyen, ha jogilag rendeződik majd minden országban, ha ismertebb lesz és nem nézik az embert elmebetegnek már az említésekor...
"ulni 0.1 btc-n es arrol almodozni hogy nem koltened el ha tobb lenne teljesen irrealis hozzaallas."
Nyilván ha lenne legalább néhány száz BTC-m, akkor elköltenék belőle mondjuk 5-10-et ilyesmire. Bízom benne, csak nem vakon. Lenne ember, aki befektetne és ha megsokszorozná a pénzét, akkor nem lenne szűkmarkú velem szemben. Viszont ha bukná valamiért, akkor onnantól szívószállal táplálkoznék, ha túlélném.
Más társadalmi osztályba tartozó emberek vagy körberöhögnek az ötletemmel, vagy megkérdezik, hogy most akkor köszi a tippet, de mégis mit vársz tőlem? Kapsz egy vállveregetést, esetleg, de százalékra ne számíts.
"egyszeruen nem ertem, hogy ezt miert nehez felfogni."
Nem felfogni nehéz, csak elfogadni. Tudod, aki nagyon rossz anyagi helyzetben él, az nem szívesen költ olyan valutából, aminek nagy eséllyel növekszik az értéke.
"Egyebkent az emberek tobbsege egyetert abban, hogy a bitcoin nagyon sokaig a mostani penzeket kiegeszitve fog letezni (nincs is mas ut ugyebar). Probalj ne binarisan gondolkodni."
Nem úgy gondolkodom és bízom benne, ha nem így lenne, akkor már rég nem járnék a topicba. Csak óvatos vagyok. Ha jól emlékszem, te mondtad még többször, hogy a befektetés alapszabálya, hogy mindenki annyit fektessen be mármilyen tutinak tűnő üzletbe, amennyit nem sajnál elveszíteni. Na, ez az összeg nálam olyan 1-2000 forint körül van.
És szerinted milyen nézni, hogy gyűjti az ember a pénzt, hogy egyszer végre talán tud majd venni 1 BTC-t, aztán kilő az árfolyam és a gyűjtött pénze annyit ér, amennyit a 2 hónappal ezelőtti mennyiség ért az akkori árfolyamon?
-
ignorant
senior tag
válasz Penge_4 #4617 üzenetére
Hogy lenne belole bit gyemant amikor jelenleg 0.000001 a legkisebb egyseg, es szukseg eseten ez meg lehet kisebb is?
Semmit nem szamit a az aktualis ar. Most kezd befutni, hogy gondolhatna barki is hogy stabil lehetne egybol vagy hogy szepen, nyugodtan emelkedik?
Arrol nem beszelve, hogy meg csak hasonlo dolog sem letezett eddig, jopar ev kell amig lenyugszik a piac.
De tudod az emberek többsége a bankrendszert sem önszántából használja, hanem mert rákényszerül.
Nem is volt eddig alternativa. Ami volt, az mind centralizalt megoldas volt, es a kitalalokat igen hamar bortonbe zartak.
1. Ez még elég messze van. Jelenleg max. illegális dolgok, amiket jobb BTC-vel fizetni.
Es megint felcsillan hogy mennyire tapasztalat nelkul allitasz dolgat. En es sokan masok, mar joideje a BTC -t preferaljuk. Ha valami kell minding megnezem hogy be lehet-e szerezni bitcoinnal, mert jobbnak talalom hasznalhatosagban mint barmi mast.
Ha tehetem BTC-ben intezem a tranzakcioimat.
Persze sokan orulnek ha kajat meg az alap dolgokat meg tudjak venni, a tobbit meg leszarjak, de ezekhez fog legutoljara eljutni, mint annyiszor ki volt emelve, ez meg erosen "beta" dolog mind technikailag mind adopta
cio teren.Az emberek többsége még az adó 1%-ot is leszarja, ami tényleg nem kerül semmibe. Ez kevés az elterjedéshez.
does not compute
de ha valaha próbáltál már elmagyarázni technikai analfabétáknak dolgokat
Egyreszt ez a csoport jelentektelen, most meg folosleges veluk foglalkozni is. szerencsere a generaciok eleg gyorsan valtjak egymast. Most meg a populacio jelentos reszenek egy okostelefon is ordogi eszkoznek minosul, de egy fiatal eletenek mar a szerves resze.
Ahogy no az elfogado helyek, cegek, sozlgaltatasok szama ugy lesz egyre egyszerubb minden. Eddig is tapasztalhato jelentos fejlodes, jelenlegi allas szerint ez nem mostanaban fog megallni.
Olyasmi, mint a Linux használat.
Ezert is kulonleges a btc, szeritnem fel fogja porgetni a nyilt szoftver kozosseget is elobb utobb. Mar van par linux distro aminek a fejlesztoi elfogadnak BTC tamogatast btw.
a bitcoin-ban van ezer fele "incentive", linuxnal nincs egy se. ezert fals az osszehasonlitas.
Bitcoinnal fizetni kp helyett, mert utóbbi veszít az értékéből, a Bitcoin meg értékesebb lesz.
Aki megivott egy kávét vagy egy sört Bitcoinért az ha megtartotta volna, akkor most többszörösét érné az a bitcoinmennyiség.
Szerintem ezt max azert gondolod igy mert nem volt lehetoseged hasznalni. ulni 0.1 btc-n es arrol almodozni hogy nem koltened el ha tobb lenne teljesen irrealis hozzaallas.
Kolteni BTC-t egyenlo azzal hogy adott pilanatban realizalod az erteket egy masik termekre valtva amire szukseged van, egyszeruen nem ertem, hogy ezt miert nehez felfogni.
Egyebkent az emberek tobbsege egyetert abban, hogy a bitcoin nagyon sokaig a mostani penzeket kiegeszitve fog letezni (nincs is mas ut ugyebar). Probalj ne binarisan gondolkodni.
-
ninjacat
tag
Szerintem is az elterjedésének határt szab a viszonylagos bonyolultsága, alapszintű kockaság szükséges a megértéséhez, így a bizalomhoz.
Egy melléütött karakterrel fénysebességgel elküldhető a megtakarítás a virtuális végtelenbe.Attól azért tartok, hogy ha a kínai fejesek rájönnek, hogy a kínai nép így menekíti el a pénzét a hatóságok mozgástere elől, akkor történhetnek visszaesések.
Vagy attól, hogy a nagy menetelést megelégeli a pénzügyi világ és összezárnak a coinok ellen. -
Penge_4
veterán
válasz taranis #4570 üzenetére
"Azért azt vedd számításba, hogy a többség gazdagodni kíván ezzel, tehát USD-t lát a BTC-ben, és teljesen mindegy neki a használat, egyelőre."
Azt vedd még számításba, hogy nem pesszimista vagyok, hanem realista. Soha a történelem során semmi nem futott még be, aminél a következő két pont közül legalább az egyik nem teljesült:
- Az emberek imádták, oda voltak érte és olyan erős közösségi hatás jött létre általa, ami miatt elterjedt és szabvány/általános/mindennapos dolog lett belőle.
- Befolyásos/nagy tőkével rendelkező érdekcsoportok tolták ezerrel, tűzön-vízen keresztül.De igazán sikeres csak az lett, aminél mindkettő teljesült. Viszont a Bitcoinnál egyiket sem látom még teljesülve. Mert bár vannak érdekcsoportok (Winklevossék például) meg van közösségi hatás is, de ahhoz, hogy legalább Mastercard/VISA szintjére jusson, mindkettő kevés, mint mackósajtban a brummogás.
Ha meg így halad az árfolyam, akkor bitgyémánt lesz belőle, nem pedig általános fizetőeszköz.
"Sajnos, sok dolgot nem ert meg. Pl amikor azt mondom hogy az ar nem szamit, hogy ha van utility-d, az a kovetkezot jelenti:"
Ezeket én mindegyiket megértem. De tudod az emberek többsége a bankrendszert sem önszántából használja, hanem mert rákényszerül. A régi munka törvénykönyve szerint nem is kérhetted kp-ban a fizetésedet. Ha fehéren dolgoztál, majdnem mindenhol utalással kaptad. Ez már egy kényszer, hogy valakinek csak ezért legyen bankszámlája és bankkártyája.
1. Ez még elég messze van. Jelenleg max. illegális dolgok, amiket jobb BTC-vel fizetni. A zálogszolgáltatások még nincsenek megoldva normálisan, szóval kevésbé biztonságos is a vásárló szemszögéből.
2. Az emberek többsége még az adó 1%-ot is leszarja, ami tényleg nem kerül semmibe. Ez kevés az elterjedéshez.
3. Pár vállalkozókedvű embernél erre már látok esélyeket, de ha valaha próbáltál már elmagyarázni technikai analfabétáknak dolgokat, akkor tudhatod, hogy bizonyos tűréshatár alatti embertípus egy idő után azt mondja "Figyelj, inkább elküldöm Western Union-on, igaz, hogy drága, de fáraszd az ügyintézőt, akit ezért fizetnek, ne pedig engem, oké?"
4. Ez igaz, egyetértek.
5. Ez is igaz, de sajnos a Bitcoin jelenlegi elterjedtségi szintjén csomó minden nehézkes lesz számára. Olyasmi, mint a Linux használat. Kicsit 22-es csapdája, mert a népszerűtlensége miatt nem túl támogatott, mivel a támogatók arra várnak, hogy legyen előtte népszerű, a többség pedig arra vár, hogy előbb legyen támogatott, aztán majd használni fogják.
"Amit az arkepzesrol osszehozott az meg nonsense, nem hiszem h igenyel reakciot."
Profitmaximalizációról hallottál már? Ezt a BTC sem fogja kiiktatni. Ráadásul a legtöbben ódzkodnak majd Bitcoinnal fizetni kp helyett, mert utóbbi veszít az értékéből, a Bitcoin meg értékesebb lesz.
Aki megivott egy kávét vagy egy sört Bitcoinért az ha megtartotta volna, akkor most többszörösét érné az a bitcoinmennyiség.
(#4587) sparks: Hehehe! Kezdetektől fogva gyűlöltem azt az oldalt.
"a mai árak csak porszemek lesznek az akkoriakhoz képest és lehet, hogy satoshiban fogunk bizniszelni, nem egész BTC egységekben (aki nem tudná mennyi 1 satoshi: 0.000 000 01 BTC )"
És akkor végre én is satoshi-milliomos leszek.
-
ignorant
senior tag
-
csaba951
veterán
válasz nancybotwin #4613 üzenetére
Hát itt aztán írnak mindenfélét!
1) Állítólag ez a cím van a képen:
https://blockchain.info/address/1L7C5WRUNoSJefcq5Aok9X4ZmW5mdtPyFKViszont ezen a tárcán csak nagyon kis összegű befizetések vannak. Ezekből nem jön ki se egy szendvics, se egy kávé.
2) Lehet poén is. Valaki kinyomtatott egy lapot, suttyomban felragasztotta a kirakatba, és kintről lefényképezte. Ha van az embernek segítője, akkor ezt tényleg másodpercek alatt meg lehet csinálni anélkül, hogy rajtakapnának.
3) Állítólag csak Oroszországban.
4) Állítólag csak Pennsylvaniában.
[ Szerkesztve ]
-
nancybotwin
csendes tag
http://www.reddit.com/comments/1q52tt/subway_accepting_bitcoins/
Nem tudom fake vagy sem, de ilyesmit fű alatt is meg tudnánk oldani.
Ha egyszer kicsit felkapottabb lesz a bitcoin, de pl a MOL nem hajlandó elfogadni akkor egy élelmes kutas kitűz magára egy Bitcoin kitűzőt, és ott helyben beváltja forintra, vagyis benzinre meg árura, ha valaki levágja a jelvényből hogy Bitcoinossal van dolga. -
bazsex
csendes tag
válasz csaba951 #4610 üzenetére
Hát igen, van egy kazal.
Én ezt az oldalt néztem, hogy melyik jön fel: http://coinmarketcap.com/ Csak azt nem tudom technikailag bármelyik többet tud-e mint a BTC/LTC vagy csak másolatok amik hamar eltűnhetnek.
Időközben rájöttem, hogy a BTC guild-en bányászok úgyhogy Namecoinom már van.
-
csaba951
veterán
Parancsolj, itt van még egy kazallal. Közös jellemzőjük, hogy nagyon kicsi a market capitalization-ja, így bármilyen eladás/vétel fel tudja borítani az árfolyamot. Gyakorlatilag egyik sem ad plusz hozzáadott értéket a BTC/LTC-hez képest. Ezek már csak pusztán spekulációs okokból jöttek léte. Várhatóan nem fognak elterjedni, jelentős részük nem fogja megélni az 1 évet se.
#4607 Rolly
Ha csak ilyen pár hónapos távon gondolkodsz, akkor úgy 2050-ig hülyeség BTC venned (bármikor). Ha viszont 10-20-30 éves távlatban gondolkodsz, akkor a mostani csúcs árfolyamon ($340 - lol) vásárolva is vastagon nyereséges leszel.[ Szerkesztve ]
-
bazsex
csendes tag
Hello,
Van BTC és LTC-n kívül olyan cryptopénz amiben alakítottatok ki kisebb nagyobb pozíciókat? Én most a Namecoin-t és a PPCoin nézegetem, amik még a két nagyobb mellett eléldegélnek. Most lenne még érdemes valamelyikbe beruházni hátha több befutós lesz ez a cryptopénz dolog.
BTW a KNC bányászgépemet asszem megtartom
-
sparks
senior tag
Hashfast is rendesen késésben van (szerencsére ) a miner szállítással, legújabb ígéretük szerint, ha minden jól megy, akkor december közepe. Cointerra meg eleve január közepére ígérte, de ahogy olvastam, még sehol nem tartanak, ott is jelentős a késés.
Most mutatkozik meg, hogy a KNC mennyire keményen melózhatott azzal, hogy ne csússzanak nagyot az időben. Igaz, ha szeptember eleje-közepe lett volna a szállítás, akkor BTC-ben is simán megtérült volna a befektetés, így, hogy október első napjaira csúszott, talán visszahozza a BTC-ben számolt befektetést is.
Számomra a versenytársak bénázása nagyon szívet melengető, viszont sajnálom azokat, akik rájuk voksoltak és egyre távolabb kerül a megtérülés lehetősége is.
KNC elvben olyan 2-2.5 PH-t tett a hálózatba és azt mondják, hogy november közepén fognak ismét szállítani és az kb. ugyan ekkora mennyiség lesz. Igaz, a mostani összteljesítményhez képest az már nem akkora növekedés, mint az első batch idején.
[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
válasz ignorant #4604 üzenetére
7milliard ember el a foldon, ennek kb 30%-a connected. ha ennek a fele birtokolna egyenlo reszben akkor is csak 0.02 jutna egy emberre.
Ilyen megvilágításban nem is gondoltam még rá, de ha ez pár év (évtized?) múlva valóban bekövetkezik, akkor a mai árak csak porszemek lesznek az akkoriakhoz képest és lehet, hogy satoshiban fogunk bizniszelni, nem egész BTC egységekben (aki nem tudná mennyi 1 satoshi: 0.000 000 01 BTC )
-
ignorant
senior tag
válasz ittakary #4600 üzenetére
Kicsikbol is fel lehet epiteni BTC holdingot, sot kihasznalva skilljeid BTC-ert is lehet dolgozni.
1BTC meg eleg sok bizonyos perspektivabol.
7milliard ember el a foldon, ennek kb 30%-a connected. ha ennek a fele birtokolna egyenlo reszben akkor is csak 0.02 jutna egy emberre.
[ Szerkesztve ]
-
ninjacat
tag
válasz ittakary #4600 üzenetére
Nekem is van fél.
Tegnap vettem, hogy megállítsam az árfolyam növekedést, mert Murphy törvénye szerint amibe befektetek, az rögtön el..szódik. Meg is torpant az árfolyam órákra, de aztán mára tovább emelkedett.
Érthetetlen.
De legalább most már nem idegesít, mert így én is nyerek egy picit. -
ninjacat
tag
Közben a hagyományos tőzsdei megtakarítási formák mélyrepülésben vannak:
"Sokkot kaptak a megtakarítók
Az egy év alatt a harmadára zuhanó itthoni kötvényhozamok miatt a 8 ezermilliárd forintos magyar megtakarításokra több száz milliárd forinttal kevesebb kamatbevétel jut éves szinten. Ehhez képest semmi a néhány tízmilliárdos tranzakciós illeték – mondta Szabó László, a Concorde Alapkezelő igazgatósági elnöke egy budapesti sajtóbeszélgetésen.Egy éve még 9 százalékos hozam mára 3,25 százalék közelébe zuhant; ehhez képest azok a magyarok, akik félre tudtak tenni pénzt, ahhoz vannak szokva, hogy a 6 százalékos hozam már nagyon alacsony. Sokan így érezhetően kevesebb kamatbevételhez jutnak a megtakarításaik, örökségük után. Ez a hatalmas mennyiségű pénz most gyakorlatilag kiesik a gazdaságból (igaz, az adósoknál, például az államnál nyereségként jelenik majd meg)."
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ubuntu Linux
- Villanyszerelés
- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Ukrajnai háború
- Synology NAS
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Filmvilág
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest