Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
podcast
tag
válasz
butch3r
üzenetére
Próbálom elhelyezni a deviza/valuta váltást a felsorolt kategóriákban, hogy adózandó tétel e?
(Nem tőkeáttételes, nem forex, hanem mondjuk pénzváltóban. Az szerintem csereügyletnek minősül és kivétel?)Olyan szempontból mellékes, hogyha a btc nem pénzeszköz / fizetőeszköz. (Csak azért érdekelne a fenti is). Egyebként a btc minek minősül?
-
podcast
tag
Magánszemélytől lehet venni BTC-t megbízható módon? (személyesen)
Később el szeretném majd adni.
Tök új vagyok, hol kezdjem az utánaolvasást? -
Ferdzsoo
addikt
Holy F@&#!
Ez azért jó, mert ezzel az adózás része is belekerül a szabályozott tőzsdei ügyletek 15%-ába. -
joe-ker
senior tag
Sziasztok!
Ilyen problémám lenne nekem is.
Tudna valaki segíteni benne,akár privátban is.
Köszi a választ. -
brd
nagyúr
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
He'? A klienst hogyan védi tőlük? A tulaj leül a Skype elé és odaadja az ID-ját/fényképét, és az egyik utolsó (/max. 3 hónapos) utility számláját, amikor kéri??? A másik kérdésem, őket miért kell a klienstől megvédeni? A kliens kockáztat, nem a váltó. Nem szól ez az egész másról, mint hogy az államok
ellop...megkapják az adóbevételeit, ne beszéljünk már félre kérem!
-
Maxximus
őstag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Igen, egyetértek. 10 felett kellene zárni 1-2 napig,talán akkor megindulna. Az a baj, hogy sokan már 10 felett realizáltak,ezért csaphatott hirtelen vissza 9400-ra.
Ti hol tartjátok? Coinbase? Én Revoluton az egyszerűség miatt. Itt máj 25-től felvitték a fee-t 2,5%-ra egy tranzakciónál. -
csaba951
veterán
válasz
Maxximus
üzenetére
3 órával később: "Volt, nincs!"
-
Maxximus
őstag
10.000 felett a BTC ! Végre...
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Elbandi
üzenetére
Tessék pontosan erről beszélek.
-
parkr
őstag
nem hirdetek, de maradt 0.01493 amitől megválnék, ha érdekelne valakit
-
válasz
atok666
üzenetére
Ez a kezdetek óta így van, és nyilván érinti a btc árfolyamát és működését, de csak annyira amennyire most is látod. A legelső percben is adott volt ez a szituáció 2009-ben, és azóta is folyamatosan adott. Ez van, megint nem történt meg a csoda, és megint nem lehet minden szabolcsi Pistikéből Warren Buffett, hanem csak a leeső morzsa jut neki (vagy az se). Szerintem ebben semmi meglepő nincs, a BTC soha nem ígérte, hogy erre megoldást fog kínálni, egyszerűen az ember így működik, és mindennel ezt csinálja, legyen az egy marék homok, arany, vagy akár a bitcoin. Egyébként azt sem gondolnám, hogy globális fizetőeszköz akarna már lenni (pontosabban hogy az emberek erre akarnák használni, a btc semmi nem akar lenni önmagától ugye...). Ennek ellenére nem gondolom, hogy ne lehetne az, vagy hogy ez a jelenség gátolná. Ott a dollár vagy bármi más, aminél ugyanez adott: a készlet jelentős része néhány száz állam, cég, üzletember kezében van. Ráadásul ezek között van olyan entitás aki nyomtatni tudja korlátlanul, ha úgy tartja a kedve, míg a BTC esetében ez lehetetlen.
-
-
htc07
addikt
-
Dißnäëß
nagyúr
Én csak játszadozok fejben, semmi extra. Őszintén: hiába nem vagyok nagy trader, ugyanúgy nem látok benne potenciált, mint aki rohadt nagy trader(nek tartja magát) és aztán ugyanúgy melléfog. Ki tudja, mi lesz itt ... Így elolvasva raklap elemzést meg jövő-jóslatot pl. Tradingview-n, pfűűűh
Persze, senki nem tudja, merre az előre. -
htc07
addikt
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Erre a kérdésre mégis milyen választ vársz?
A múltkori 20k raliról is kiderült, hogy mesterséges pumpa volt, szerintem azért a sok idióta, aki élete megtakarítását öntötte bele önként és dalolva anno, most távol marad. Én nem vizionálok mostanában nagyobb emelkedést, persze csak laikusként. -
Dißnäëß
nagyúr
Jó reggelt, lássuk csak.. ahh, 9600 körül .. küzd, küzd a 10k-s határral.
Ha áttöri, mert elkezd egy vagy több nagyhal fokozatosan beszállni, elkezdenek tapadni rá a kicsik is és igencsak kemény áttörés lehet, jól sejtem ?
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Elbandi
üzenetére
Szvsz azok az exchange-e amik az adott ország pénzügyi felügyelete alatt funkcionálnak ugyanazoknak a követelmények kell megfelelniük mint egy banknak.
Ergo elvileg ugyanolyan előírásoknak kell megfelelniük.
Bőven vannak olyan exchange-ek amiket soha nem törtek még fel. -
Elbandi
aktív tag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
egy banknak megvannak a jogszabalyi kovetelmenyei hogy kell a fenykepeket/adatokat tarolnia, milyen biztonsagot kell a rendszereiben megvalositania. egy exchangenel ez max a hit hogy ok jol csinaltak. a tortenelem azota bizonyitotta hogy ez sajna keves: szinte mar mindegyik exchaget feltoltek (volt ahol csak coint volt ahol adatot loptak). es bar nem kovetelem a darkwebet, de nem volt hir hogy kikerultek volna oda otp/erste/raifaisen bank adatok.
-
htc07
addikt
válasz
Dißnäëß
üzenetére
én ezt két módon tartom valószínűnek, hogy tudnád az állam felé tisztává tenni:
1. az utaláskori hivatalos árfolyamon forintosítják (ez már ugye bukik mert ilyen nincs, nyilván itt valamennyire rugalmasnak kell lenni, mondjuk európai bitcoin tőzsdék középárfolyama)
2. ingatlan értékbecslés
én nem azt mondom, hogy ennek így kell lennie, csak próbálom valahogy elképzelni, hogy a gyakorlatban elmaradt jogrendszer hogyan tudna illeszkedni egy hasonló tranzakció értékének megbecsüléséhez, hogy tudja tartani a markát.
-
szekra
addikt
válasz
muszurkefal
üzenetére
Ha akár jóval olcsóbban adod el, mint a piaci ár, a NAV rögtön jön szépen vizsgálódni, személyes bejárás keretein belül (valós példa a környezetemben). Nem nagyon szeretik ha a vagyonszerzési illetékkel játszol. Gondolom ha krumpliért adod el akkor is...

-
Patry0t
tag
válasz
Dißnäëß
üzenetére
csak az elejére reagálnék. Bár se jogász, se adószakértő nem vagyok, de nekem a józan paraszti ész azt diktálja, hogy BTC alapú adásvételit nem írhatsz. Miért? Mert a BTC jelenleg még nem törvényes fizetőeszköz, ezért az állam szemében ez a szerződés szerintem semmis.
-
atok666
őstag
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
atok666
üzenetére
Hát igen, ez is egy szempont. Szóval én marhára hinnék a BTC-ben, de egy darabig még max spekulációra jó, de amikor elfogy, mi történik ?

Ugyanaz, mint az arany: ha elfogy, megtartja vajon az értékét ? Katapultál az egekbe, és majd kuriózum lesz aranyat tartani, mondván, idenézz öcsém, menô, mi ? Vagy beszakad a fenébe, mert ha elfogyott, nem tudja már a menedék szerepét betölteni, hiszen a gazdaság "nô". Tegyük fel, átállnak az arany helyett az országok, befektetôk, mindenki másra. Platina. Ezüst. Homok. Akármire. Tekintsünk el attól, mennyi aranyfedezet van a dolcsi és a többi mögött. Mi lesz akkor vajon, ha elfogy az újonnan fellelhetô arany ?
Ezt biztos h számításba vette már jópár ember.. Tipp ? Mert hasonló sors várhat a bitcoin-ra is. Lehet a végén pusztán a ritkasága, a cserebere miatt lesz értéke emberek között, mint mondjuk egy darab fának az ókori egyiptomból, aztán lehet adni-venni eBay-en vagy bocs, exchange-eken. Mert értelmes dologra nemigazán lehet majd használni.
Ethereum, többiek ? Van olyan ígéretes coin, ami végtelen, és egyenlô módon bányászható giga farmok és Pistike laptopjával egyaránt ? (Ergo, akkor minek farm).
Esetleg alternatív alternatíva ?
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
csaba951
üzenetére
Ez így tévedés. A bányászok bevétele fokozatosan áttevődik a bányászatról a tranzakciós díjra.
Nem a díjon volt a hangsúly, hanem inkább a tranzakció hitelesítés sebességén.
A Lightning-ra ránézek, mi ez, tegnap Burger King-be benéztünk a szokásos havi 1 körre zasszonnyal, de nem láttam utalást arra h kripto-ból jóllakok. Köszi ! -
atok666
őstag
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Vedd hozzá, hogy az egész BTC állomány lassan 90%-a (18.3m a 21m-bol úgy rémlik) ki van bányászva, amit az emberiség pár ezreleke birtokol. Hogy lehetne ebből globális fizetőeszköz?
Erre van valami terv? Ezt, hogy lehetne megoldani? Vagy jozsika19 a fórumról gazdagabb lesz, mint egesz más országok, mert 10 évvel ezelőtt elindított egy scriptet notebookjan?Atok
-
csaba951
veterán
válasz
Dißnäëß
üzenetére
>Ha egyre nehezebb bányászni, és nő az értéke
Ez így tévedés. A bányászok bevétele fokozatosan áttevődik a bányászatról a tranzakciós díjra.
>vásárlásra úgy, mint ahogy én azt most pénzzel teszem,
>hogy Paypass pitty és megittam egy csésze kávét az autópálya
>melletti étterembenErre az instant fizetésre ott van a Lightning Network használata. Működik. Annyiban visszalépés lesz, hogy visszatérnek a "bankszámlák", szóval a költésre szánt BTC-t harmadik félnél kell tárolni. Jó eséllyel ezzel is majd az Amazon, Google, Microsoft jár majd jól.
>bármit csinálok ezzel, egy részét vagy akár az egészet átmozgatom
>máshova, arra két hetet kell várnom, mire ellenőrizve leszHa 0 díjjal akarod átküldeni, akkor igen. Megfelelő díjjal benne leszel akár a következő blokkban. Ha sokallod, akkor kérdezd meg a bankod, hogy mekkora díjjal hajlandó a pénzed azonnal a Föld bolygó bármely más országában lévő másik bank bakszámlájára 90 (105) percen belül átutalni. Ezt még elméletileg sem tudják megcsinálni.
-
margithid
veterán
Erre lenne jó majd egyszer a digitális identitás, ahol nem tudnának visszaélni az adatokkal.
Ontology és ha jól tudom talán iotex is ilyesmin dolgozik, de, hogy megvalosul e az jó kérdés. -
Dißnäëß
nagyúr
Ez tiszta. Tehát marad az adóoptimalizálás, legális úton, magyarul adószakértő, offshore szakértő, alapítvány és vagyonkezelő szakértő, ázsia, Belize és hasonló szakértőkkel történő konzultáció. Mindaddig, amíg csak a nyereséget terheli adó, a veszteséget negatív előjelű adó nem.

Na és mi van akkor, ha én betolok 10-ezer Ft-ot, 1 év alatt össze-shitcoinozok és agybafőbe mákolok magamnak 100 milka értékű BTC-t, majd írok egy adásvételi szerződést egy 100 milliós lakásra az eladóval, amit BTC-ben határozunk meg, azaz az ingatlan vásárlásakor az ellenérték, amiért én megveszem, X BTC. Ezt írjuk le. De írhatnék Lego-t is. 100 kis Lego darabkáért veszem meg az ingatlant az illetőtől. Egy ilyen sztorira mit lép a kedves szerv ?
(Ingatlanbecslő által megállapított Forintnak megfelelő értékre kalkulál nekem vagyonszerzési illetéket, az eladónak meg SZJA-t ?)
Más: bettettem tegnap, majd kivettem az illetékekkel csökkentettet ma. Azaz vettem volna. Egyrészt a tegnapi BTC vásárlást 15 percen belül megerősítette az első bányász, a mai automata-címre küldött BTC megerősítése 2.5 óra múlva jött meg, amiből másfél órát ott várakoztunk az épület recije előtt, hogy újra Forintot lássak a kezemben. Ez még csak egy dolog. Aztán végül jött az SMS, hogy ollé, na mondom bingo, app check, és valóban, 1 confirm. De jó. Automatához odatartom a korábban megkapott papírt, QR, scan, adatok megadása, zöldgomb hegyek és végül oda jutok, hogy elkezdene pénzt kiadni, de csak zümmög, teker, teker, teker, teker, végül egy piros képernyő, hogy hiba, ez meg ez a tranzakció azonosítóm, hívhatom a sóhivatalt XY számon.
Namost, a nagy kérdéseim így laikusként a hívőkhöz:
1. Az oké, hogy a BTC kicsit mint az arany. Véges. Bányásszuk.2. Pusztán emiatt is emelkedik, lassan, de biztosan, ha éveket nézünk, nem kisebb, pillanatnyi felbontású görbéket.
3. Egyre nehezebb bányászni, illetve pont most feleződött is a jutalom érte a napokban..
4. Ha egyre nehezebb bányászni, és nő az értéke, egyre több tranzakció van generálva a rendszerben, mert egyre többen játszanak a játszótéren és vannak benne ebben a mára már globálissá nőtt buliban, .... Hogy lesz ebből a jövő fizetési alternatívája, ha nemhogy a készpénzfelvétel, hanem - maradva BTC fronton - egyik helyről a másikra küldésnek a validálása 15p és 3 óra között fluktuál ?
(Sehogy).5. Ha beleveszem még a "számítógépek" (inkább chip-ek, csak így mondom) számítási kapacitás növekedését is, ilyennek nagyon nem szabadna történnie. Szóval az instantság, az ügyfélbarátság abszolút nincs meg ebben a rendszerben már most sem, később mi fogja ezt esetleg garantálni ? És most még csak kis játékosok + nagy halak, de alapvetően az élő lakosság nagyon elhanyagolható része nyomkodja a gombokat + 1 rahedli robot, meg script, program, de mi van, amikor 7 milliárdból 6.9 milliárd kezdi el ezt használni fogkefére, fogkrémre, benzinre, akárminek a vételére ? El tudom képzelni, hogy elképesztő módon túlterhelné a rendszert.
6. Ha most Amazonon vagy bárhol, ahol direktben BTC-t elfogadnak, fizetnék nekik, jó eséllyel 15p-3ó között kellene a gép előtt ülnöm, hogy a túloldal elismerje, hogy én megvettem az adott kütyüt ? (Legyen az hifi, vagy bármi egyéb, tökmindegy most). Ez megint nonszensz.
Tehát azt látom, hogy a kezdeti időkben, amikor bányászni is könnyű volt és egy tranzakció megerősítése is szinte instant lezajlott, ennek volt értelme, hogy fizetőeszköz legyen a jövőben, de ma ezt nagyon nem tudnám a BTC-re elmondani. Inkább már csak spekulatív eszköz, shitcoin-okkal szórakozni, ilyesmik, de értelmes vásárlásra úgy, mint ahogy én azt most pénzzel teszem, hogy Paypass pitty és megittam egy csésze kávét az autópálya melletti étteremben, totál alkalmatlan.
Vagy hosszútávú befektetés annak, aki ilyet lát benne.
Ráadásul ha ilyen lassan mennek le a validálások, annyi tranzakció van már a meglévő számítási kapacitásokra, mi lesz itt 10 év múlva ? Elég fura jövő lenne az, ahol 1 BTC értéke mondjuk 100.000 dollár (százezer), miközben ha bármit csinálok ezzel, egy részét vagy akár az egészet átmozgatom máshova, arra két hetet kell várnom, mire ellenőrizve lesz, hmm ? Ez így reális ? (Nem látom, miért ne lenne az).
-
margithid
veterán
válasz
vismaior04
üzenetére
Aha.
Nekem binancen, kucoinon, cexen és krakenen van kyc, de emlékeim szerint sima volt mindegyik.
Több tőzsdére nem is óhajtok regisztrálni... -
vismaior04
tag
válasz
margithid
üzenetére
Bitstamp. 2017-es rally vége felé akartam SEPA kiutalást, gyakorlatilag mindent bekértek, amivel vissza lehetett követni a coinjaim útját mielőtt megérkezett hozzájuk. Tranzakció történetet más tőzsdékről, aláírásokat bizonyos crypto walletekhez, olyan altoknál ahol nem volt ilyen funkció bizonyos összegű kiutalást kértek arról a címről, hogy bizonyítsam az én birtokomban van. Meg még volt pár hasonló kivánalom, de nem emlékszem már minden részletre.
Más tőzsdén is van komolyabb KYC, de ez volt messze a legtolakodóbb ilyen jellegű "élményem".
Javukra legyen mondva viszont, hogy másokkal szemben (*khm* Uphold *khm*) nem simán zárolták a számlámat hetekre és se kiutalás se váltás amíg nincs KYC, hanem csak simán nem voltak hajlandók további fiat tranzakciót végrehajtani amíg nem válaszoltam mindenre amit kérdeztek. -
margithid
veterán
válasz
vismaior04
üzenetére
Hol volt ez és miket kértek pontosan?
-
vismaior04
tag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy ez az alap "küldj személyazonosságot meg lakcímet bizonyító fényképet" nagyjából semmi, nekem volt olyan KYCm ahol cirka csak a prosztatavizsgálattól voltak hajlandók eltekinteni, minden mást bekértek, sőt bele is kérdeztek dolgokba és extra bizonyítékot kértek.
-
Dißnäëß
nagyúr
Tudok vhol ilyen fotófeltöltés meg igazolványosdi meg minden ilyen azonosítós marhaság nélkül venni most online valahol ? (Kártyával). Bittrextől kezdve az összes kéri az azonosítást, ID-t, mindent....
-
margithid
veterán
-
margithid
veterán
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Szerintem a kutya nem nézi ma már azt, ha veszel egy ingatlant, pláne egy autót.
Ismerek olyan figurákat akikről mindenki tudja, hogy nem tisztességes módon szerezték a pénzüket, kozben 10 milliós auto, meg nyaraló stb.
Valaki 10 éve külföldön melózik és vesz itthon egy drága ingatlant, vagy akár külföldi állampolgárok is vásárolnak, őket se nézik
Ez egy ilyen régi beidegződés, vállalkozásokat vizsgálnak, magánszemélyt csak ha nyomós ok van rá. -
muszurkefal
aktív tag
válasz
Walter_White
üzenetére
Adom, amit írsz.

#18031: meg lehet oldani azt is úgy, hogy ne tűnjön fel
De azt, hogy Lölönek honnan lett annyi pénze, miért nem nézi meg senki? -
Ferdzsoo
addikt
válasz
Walter_White
üzenetére
A baj ott van amikor mondjuk tényleg fogtál 50 misit és pl.vennél egy ingatlant.
A nevedre kerül, abban a pillanatban megnézik honnan lett ennyi pénzed, az évi 3 milkás adóbevallásban beadott bevételedből. És kezdődik is a vizsgálat. Neked pedig bizonyítanod tudni kell.
Ugyanez autónál. Stb. Stb.. -
Walter_White
senior tag
válasz
OPiiPO
üzenetére
En pl barmikor vallalom, hogy, a bruttobol leadozott es a nettoban megkeresett penzembol, amivel a 27%-os AFA-t is megfizetem a termekekert(vilagon a legmagasabb) kifizetem a szamlaimat- amire ugyancsak rakerul ilyen-olyan ado. Akkor az ebbol maradt osszegbol amit befektetek az 100%-ban engem illet. Meg akkor is ha 2 millios befektetesbol kivennek 300 misit :) Ennek az egyszeru oka az hogy Mivel: ha veszteseget konyvelek el, akkor mossa kezeit a Nav. Ha pedig nyereseget akkor mar jon tartani a markát :) Hát, hogyne... Amugy is miben segitett nekem mindezt elerni hogy esetleg hozamaim legyenek :).
Ugyhogy tolem pl 1 petakot nem latnak. Okosan meg lehet oldani mindent.
Es mivel adozni max a fiatra valtas utan kell, amugy meg fogalmuk nincs nekem mibol mennyi van, igy tudni sem tudhatjak hogy ma, hnap, vagy 20.an vagy epp 6 ev mulva teszem penzé a kriptot. -
insomnia
csendes tag
Ugy latom megvolt a felezes :-)
-
thoger
csendes tag
Nekem a kraken-es elso befizetesem 5000 forint volt.
-
szabacsik
őstag
Helló. Van lehetőség valahol kissebb (10-15$) összegért bitcoint venni? Coinbase nem fogadja el az személyim, próbáltam coinmamát ott 50$ a min., binance-n se jutok sikerrel, de gondolom ott is magasabb a limit. Csináltam már tárcát az electrum-al, de nem akarok nagyobb összeggel próbálkozni amíg világos nem lesz számomra pár dolog ezért egyenlőre csak ennyivel szeretném feltölteni az electrum számlám.
-
Elbandi
aktív tag
válasz
tom120514
üzenetére
egyik grafikonon se latok osszefuggest: egyik a felezeskor nem kezdett el noni _hirtelen_ (=heteken belul) az arfolyam.
es mar szamtalanszor leirtuk: a nagy kinai farmok olcson/ingyen veszik az aramot, igy nekik a "bekerulesi ar" az 0. nincs kenyszeruk hogy ne adjak el egybol a btc-t. -
thoger
csendes tag
Ha már nagyon trade-témánál vagyunk bedobnék valamit ami nagyon mozgat már egy ideje.
Játszik itt bárki arbitrage-ra? Van gyakorlati tapasztalat a módszerekkel? Mik lehetnek a buktatók? Vannak bizonyos szolgáltatók is ezzel kapcsolatban, kecsegtető service-ekkel havi előfizetéses keretben.
Beszélgethetnénk kicsit az elméletről, a gyakorlati működésről. Számomra hajmeresztő dolgok vannak crypto-párokon. Valahogy azt érzem nem hülyeség havi x %-os profitot realizálni akár manuális akár automatizált módszerrel.
-
tom120514
őstag
válasz
muszurkefal
üzenetére
Azt hogy bekerül újra a hírekbe és többek között az idei őrült korlátlan pénznyomtatás miatt elindul felfelé.
-
Elbandi
aktív tag
válasz
muszurkefal
üzenetére
semmit. nincs osszefugges a ketto kozott.
-
muszurkefal
aktív tag
Sziasztok!
Mostani felezéstől ki mit vár?

-
Elbandi
aktív tag
válasz
Cece04
üzenetére
ezt erdemes atolvasni, ebben vannak a szabalyok. sajna nem vagyok ado szakerto, ha bonyolultan akarod csinalni akkor erdemes felkeresni szakembert. nalam csak a 10%-os koltseghanyados moka mehetett, ott viszonylag egyszeru volt a helyzet: abev javaban egy mezo+pipa, a tobbit kiszamolta a progi.
az a 30-40% ado nem is "veszes", egy fizetesnel tobb elmegy, csak ott ugye eleve meg se kapod a bruttot, igy nem is szivbemarkolo a "lehuzas"...@fireman: igazabol a beutalas/kiutalas a hatarvonal. hogy kozben a valton belul te btc->eur->ltc->usd->akarmi->usd utvonalos kereskedsz az mind1. az kell hogy tudod bizonyitan hogy X penzert vettel valami cryptot. sajna nem tudom hogy amikor kartyaval veszel btc-t akkor a valto (pl coinbase) ad-e valami bizonylatot, ha igen akkor azt fel lehet hasznalni mint koltseg elszamolashoz.
-
fireman123
őstag
válasz
Elbandi
üzenetére
sajnos ez a vicc kategória még mindig, semmi nem változott az elmúlt 3 évben ezügyben
, ....és milyen navnak is megfelelő bizonylattal lehet igazolni pl. a btc vételt majd eladást, ...mert kb. képernyőmentés áll rendelkezésre, az jó lenne a navnak egy ellenőrzéskor?
Tényleg kíváncsi lennék olyan személy tapasztalataira aki már ténylegesen adózott. -
Árpi001
senior tag
A Coinbase Pro, másnál sem megy?Már okés.
-
Dißnäëß
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Windows 11
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED monitor topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- HP ProBook 650 G8 Intel i5-1145G7 15GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Ultimate előfizetés akár 4166 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Használt számítógépek/merevlemezek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost/PostaPont!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3630,100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Azért egy dologra még "számítok" vagy úgy mondom, benne van a pakliban, HA úgy alakul a szcenárió odakint: rebesgetnek második hullámot őszre. HA ebből tényleg lenne valami, az várhatóan ha nem is ugyanakkora mértékben, de ismét megindíthatja lefele ..
A múltkori 20k raliról is kiderült, hogy mesterséges pumpa volt, szerintem azért a sok idióta, aki élete megtakarítását öntötte bele önként és dalolva anno, most távol marad. Én nem vizionálok mostanában nagyobb emelkedést, persze csak laikusként.

De azt, hogy Lölönek honnan lett annyi pénze, miért nem nézi meg senki?
, ....és milyen navnak is megfelelő bizonylattal lehet igazolni pl. a btc vételt majd eladást, ...mert kb. képernyőmentés áll rendelkezésre, az jó lenne a navnak egy ellenőrzéskor?