Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- DPD tapasztalatok
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exLátóasszonyok & Táltosok topikja
- Egy korszak vége
-
LOGOUT.hu
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
sparks
senior tag
válasz Dißnäëß #22506 üzenetére
Igen, így van. Bár egyszerűbb lementeni és hozzáadni egy 25. szót, ami jelszóként funkcionál (ráadásnak itt nincs szótári megkötés sem) és teljesen új kulcsok jönnek létre általa. Elég így azt megjegyezni. Online formában lehet vele játszani, kisérletezni.
[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
válasz #49155328 #22497 üzenetére
Öööö... lehet kicsit zsibbadt vagyok a délutáni szunyókálás után, de mi nem megy offline? Tárcagenerálás? Szép is lenne, ha nem menne. A legbiztonságosabb papírtárca gyártás pontosan teljesen offline módon történik. Live linux be, papírtárcageneráló elindít, legenerál, kinyomtat (sokszor írtam már korábban, én anno jelszóval védett tárcákat készítettem), kiment kódolt usb drivre, akárhova, publikus címet kiment és kész.
Ha nem erről volt szó, akkor sorry -
sparks
senior tag
válasz nort_on #22471 üzenetére
Igen, szar az az érzés, amikor hetekig vásárolhatnék 30k-n, de inkább nem veszek mert megy az még lejjebb is, "majd 20k bevásárolok"... Aztán 65k körül jön a para, hogy akkor most kimaradok és inkább jól beleveszek, majd az első korrekciónál jön a rémület, hogy minuszba megyek, így azonnal kiszállok - inkább kis bukóval, majd 75k-n ismét vissza és ismét bukóval...
Na, ezeknek az embereknek hálás vagyok, mert a HODL csak és kizárólag miattuk tud nagyon-nagyon kifizetődni -
sparks
senior tag
válasz Plug Life #21387 üzenetére
Ledgerrel van nálam is, a 24 mellé egy 25. is bent van. A 24 szavasnál teljesen más kulcsok generálódnak, mint úgy, ha van passphrase is. Ledgerben beállítható az is, hogy 2 pinkódod legyen, egy a 24 szavashoz, egy pedig a "25"-öshöz. Így már a pinkód meghatározza, hogy melyiket indítod. Így aztán, ha a fejedhez pisztolyt nyomnak, akkor bekapcsolhatod a 24 szavast és ott lehet egy karcsúsított portfólió... És persze passphrase lehet akármi és a 24 szóhoz lehet többféle passphrase is, így minden ilyen jelszóval újabb kulcsok jönnek elő.
-
sparks
senior tag
válasz Plug Life #21380 üzenetére
A 24 varázsszó után rakj be egy 25.-et is (passphrase), azt jegyezd fel máshova, leginkább tartsd észben és hiába nyúlják le a 24-et, a "jelszó" nélkül semmit nem tudnak lenyúlni. Nekem így van lementve keepass-be a 24 szó, ami egy truecrypt konténerben csücsül, a jelszó hozzá másik biztonságos helyen van (a fejemben ). Bónuszként a 24 szavas részen is van némi alamizsna, ha azt megszerezné valaki, akkor annyi a vagyonom, vihetik
-
sparks
senior tag
válasz #68216320 #19615 üzenetére
Offilne megoldás:
Innen leszeded a bip39 toolt, felrakod egy olyan eszközre, amit nem kötsz netre (pl. valamilyen pendrive linux), ott megnyitod, generálsz egy 24 szavas seedet, (ez generál rengeteg féle coinhoz címeket, kulcsokat) kiszeded a neked kellő címeket és kész vagy. A seedet ráadásnak feloszthatod 3 részre, 3 külön helyen eltárolod és csak akkor férsz hozzá, ha a 3 rész megvan (erre van is egy opció: split mnemonic cards). Ha nem akarod 3 részre osztani, akkor jó megoldás a passphrase, így teljesen új kulcsaid lesznek, erről írtam már korábban is. Illetve paranoiásoknak ajánlott a 2 kombinálása Én a seedemet keepassban tárolom, az egy truecrypt konténerben van és ez el van mentve több helyre illetve fent van Mega felhőben (ez alapból titkosítva tárol mindent). Kb. ennyi. Persze ez csak akkor játszik, ha nem akarsz sűrűn hozzányúlni, mert baromi körülményes a privát kulcsokat kiszedni - erre jó a Ledger Nano X (vagy S)... -
sparks
senior tag
válasz devast #19576 üzenetére
Nem keverem. Régen papírtárcát generáltam, azt is lehet jelszóval védeni. De az már régi dolog volt. Ez a klasszikus régi cucc, ezt is le lehet tölteni és offline generálni, így gyártottam '13-ban a tárcáimat a bányászott bitcoinoknak.
De hogy haladjunk a korral, ezért írtam le, hogy manapság mi a módi... -
sparks
senior tag
A "rendszer" onnan fogja tudni, hogy kompatibilis a generált kulccsal (BIP38 jelszó), így pl. ha be akarod hívni a Myceliumba, akkor érzékeli, hogy jelszóval védett és kérni fogja a behíváshoz.
Egyébként itt online elérhető egy ilyen, de használni szigorúan githubról letöltve és offline gépen ajánlott (Ledger 24 szavas seed-et is kezeli, ha beolvasod vele, akkor kijön az összes hozzátartozó legenerálható kulcs).[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
Hovatovább: Ledger Nano X (vagy S)
24 szavas seedet kiírod bármilyen papírra plusz elektronikusan is letárolod és kitalálsz magadnak egy olyan plusz "jelszót" (azért van idézőjelben, mert ez ebben az esetben nem jelszó, hanem egy 25-ik ellenörző kulcs: passphrase)
Így egy teljesen új kulcssorozat generálódik, ez a Ledger Nanokban beállítható, mint egy plusz védelmi réteg. Megadható ideiglenesnek is, vagy állandóra. Utóbbi esetben 2 pinkódot generálsz. Az elsődleges a 24 szavadhoz tartozik, a második pedig a passphrase által generált kulcsokat hozza ki (olyan, mintha 2 Ledgered lenne egyszerre). Így megoldható az is, hogy ha fegyvert fognak a fejedhez és elkérik a Ledger pinkódját, akkor az elsődlegest adod meg, amire mondjuk ráraksz némi aprót és ennyi. Az összes többid csak akkor generálódik le, ha a passphrase is ismert, ami lehet bármilyen karaktersorozat. Na ezt nem szabad elfelejteni
Egyébként a BIP39 generátor ezt is tudja, sőt külön jelszóval védhetők még pluszban a privát kulcsok is... -
sparks
senior tag
Már hogy a búsba ne lehetne a papírtárcára jelszót tenni. Generálásnál lehet megadni szép jelszavas védelmet. Ha beolvasod a privátkulcsot, akkor kérni fog hozzá jelszót is. Én még 2013-2015 között így tároltam a bitcoinjaimat és ha valaki megszerezte volna a papírtárcám, akkor sem ért vele semmit a jelszó hiányában. Ma már persze Ledger Nano S és X, amiket használok, de annó ez tökéletes volt. Sőt a mai multitárcákat is lehet jelszóval védeni simán, egy BIP39 generátor toollal.
-
sparks
senior tag
válasz Sanyi19 #18949 üzenetére
"Olyan kérdésem lenne, hogy szokott-e itt valaki vásárolni bitcoinnal Alzán?
Mennyi idő alatt írják jóvá az átküldött pénzt?"Én mindig litecoinnal fizetek ott. A tranzakciós költség szinte 0, a sebessége is lényegesen jobb, általában 2-3 perc és már igazolva is van. Persze saját ledgerből utalok mindig.
-
sparks
senior tag
válasz zenwalk #18771 üzenetére
Ezt le kell szedni (bip39 tool) egy offline gépre és onnan minden privát kulcs kinyerhető. Akár egy Ledger wallett 24 szavas kódját megadva is az összes támogatott altcoin kulcsa is kezelhető. De lehet vele generálni is kulcsokat. Nagyon hasznos kis tool.
Itt online is kipróbálható, de szigorúan csak kipróbálásra, mert online nem generálunk kulcsokat!
[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
válasz siemenss65 #18701 üzenetére
Hasonló idők voltak akkor is, igaz a mostani bull run kicsit korábban elkezdődött, bízom benne, hogy méretében hasonlatos lesz az eddigiekhez, de hát ezt előre senki nem tudhatja.
-
sparks
senior tag
válasz vismaior04 #18700 üzenetére
"ultimate HODL intézmény"
Ez nagyon tetszik Csak nehogy ők is az akkori dollárértékben akarjanak kártalanítani, volt már ilyenre példa. -
sparks
senior tag
válasz vismaior04 #18684 üzenetére
Remélem nem adtad el te sem azóta Én mostanában tervezem a haszon realizálást...
-
sparks
senior tag
Én amikor kezdtem, akkor gyártottam papírtárcákat, erős jelszóval védve. Évekig azon volt a bányászott pénz. Ma már Ledgereket használok, de a papírtárca semmibe nem kerül. A Revolut egy plusz veszélyforrás, hogy mivel nem a te privátkulcsod, így nem a te BTC-d érvényesül, ez alapszabály. Lehet ott venni, de maximum kicsiben (mondjuk pár százezer Ft), ennél komolyabban semmiképp nem ajánlanám.
-
sparks
senior tag
Revoluton (és Paypalon) nem kapsz igazi BTC-t csak virtuálisan. Nem tudod kiutalni és mondjuk Pistának eladni. A másik: elég magasak a jutalékok, amit levesznek. Komoly dolgokra csak rendes kripto tőzsde ajánlott, az is csak vásárlásig, és hamar kiutalni saját tárcába.
A tőzsdék bármikor dőlhetnek és oda a pénz...[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
Brutkó ez a szint: 12 millió Ft felett a bitcoin Amikor 2013-ban bányászni kezdtem, ez még elég távoli álom volt, most végre Látom a fórum ismét beindult, ezek szerint érkezőben a FOMO is
-
sparks
senior tag
Mennyire meg sem hat már senkit, hogy ATH-k dőlnek 24-25k-nál. Messze még a FOMO
-
sparks
senior tag
válasz tom120514 #18291 üzenetére
Egyéb jövedelem - másképp jelenleg nem lehet (illetve lehet, cégesen, KATA, stb., de az engem akkor nem érintett), mivel nincs semmi konkrét adózási rend a bitcoinnal és bármilyen egyéb kripto devizával kapcsolatban. Így én is ennek alapján adóztam. 30% körüli a bukó, most pontosan nem tudom megmondani, de kb. ilyesmi. Csináltam nyilvántartást az eladásokról egy szép excel táblázatba. Persze, hogy egy ellenőrzésnél ez mennyire lenne elég, azt szerintem kb. senki nem tudná megmondani. A másik topicban volt erről elég sokat szó.
#18292 fireman123 Igen, ez egy hasznos leírás, 27,6% jön ki magánszemélynél számításaim szerint (és ez esetben a teljes eladás után kell adózni, tehát mindegy, hogy mennyiért vettem, ha forintosítom, akkor a teljes összeg 27,4%-a megy adóba - fájó, de most ez a leglegálisabb).
[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
Néhány hónapig működött, de az pont az a kor volt, amikor a rengeteg kiküldött gép miatt a diff akkorákat ugrott, hogy az első napokban volt napi 1 BTC, aztán szépen apadt lefelé, de a gép árát így is visszatermelte és még egy kis pluszt hozott (BTC-ben, természetesen akkori árfolyamon - emlékeim szerint 40 BTC volt a gép), szóval amikor azt elértem vele, akkor öröm volt, hogy végre pluszt termel, de akkor már csak napi tized, majd század BTC volt a bevétel. De necces volt és majdnem ott voltam, hogy elég lett volna simán BTC-t venni és HODL. De abban mi a móka?
#18288 CoF Részemről mindenképp happy end, de remélem az end az még nagyon odébb van
[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
Én '13-ban bányásztam egy Saturn géppel (akkor naponta 1 BTC-t kotort ki a gép) azóta is HODL és marad is HODL (persze diverzifikáltam, nem csak BTC), nyugdíjalap és ennyi (persze a tőkét már jócskán visszavettem, leadóztam). Játékpénznek tekintem, dolgozom ugyanúgy (igaz saját vállalkozásomban, főnököm sosem volt, szeretem a munkám) szóval van ilyen. Persze, ha 100-500k USD/BTC környékére felmegyünk, akkor a nyugdíjalap lehet, hogy aktívvá válik, de ez a jövő zenéje, sok-sok éve tartom, kibírom még pár évig
-
sparks
senior tag
Paypalnál jöhet a bitcoin
Hát, ez most lehet odakúr rendesen, el is indultunk fölfelé. Lehet lesz egy szép kis lufink megint -
sparks
senior tag
válasz Banano #17310 üzenetére
"Nincsen bull market."
Ahogy érzed, de mi a különbség ezen a szép képen a legutóbbi és a mostani bull között? Ja, hogy manipulálják? Szerinted a legutóbbinál (és előtte vagy 2 alkalommal) nem manipulálták? Ameddig ilyen apró a BTC piac, bizony manipulálva lesz. És kell még majd jó pár bull/bear/bull/bear addig, hogy már ne lehessen pár milliárd dollárral az árakat ugráltatni.
Lassan 6 hónapja megy az emelkedés, az utóbbi hetekben pedig kissé megőrült a piac. Jön a korrigálás, az is lehet, hogy visszaesünk és lesz egy szép oldalazás vagy medve... Ezt ki tudja? Jelenleg ez leginkább szerencsejáték kategória. Idővel kinövi magát és stabilabb lesz (az én víziómban, de ez privát).
2012 óta 'hiszek' és vagyok benne... Eddig nem bántam meg, mert amiket akkoriban bányásztam/vettem, az még nagyrészt megvan. -
sparks
senior tag
válasz szildavid90 #17235 üzenetére
Revoluton?? Ott maximum csak úgy néz ki, mintha azt vennél, de köze nincs hozzá. Nincs tárca, BTC-t nem tudsz kiutalni, se be, szóval az felejtős. Spekulációra jó, de azt meg tiltják
Szerk.: én is Krakent ajánlom, megbízható.
Ja és még egy. Ha most kezded: bitcoint ne tárolj váltón, még akkor sem, ha megbízható, mert lutri. Ha hosszú távra veszel, akkor vagy hardver wallet vagy a legegyszerűbb egy papírtárca, az is titkosítva.[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
Ez már nem tréfa. Van egy olyan baljós érzésem, hogy robogunk egy komolyabb korrekció felé.
Mondjuk az elég szép, hogy átléptük a 6 hónapos csúcsot, gyanítom, hogy innen még lesz felfelé egy erős kilövés, aztán jöhet a visszahőkölős pihenés. Popcornt minden esetre bekészítettem[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
válasz Árpi001 #17098 üzenetére
Pont ez a baj a "jó" beszállóval: ha nagyon esik, akkor azt várja az ember, hogy hol lesz az alja és nem mer beszállni. Ha elindul fölfelé, akkor megint kivár az ember, hogy megy-e vissza. Ha pedig ennyire megy fölfelé, mint most, hogy lassan fél éve nagyon egészséges emelkedés van - akkor az ember kezdi érezni a félelmet, hogy kimarad a jóból
Én anno 2015-ben jól ráéreztem az aljára 200 USD körül, amikor 1200-ről mentünk vissza - és szépen bevásároltam, egyszer élünk alapon. Ha most akartam volna vásárolni, akkor kicsivel 3K USD alatt lett volna a lélektani határom, de én manapság nem vásárolok már, az a része régen letudva
Őszintén szólva még én sem várnék igazi nagy emelkedést és szerintem lesz még lejjebb is, de lehet tévedek. Ha 10k fölé megyünk, akkor tényleg beindulhat a következő nagy menet és jön az igazi FOMO, de biztosat csak akkor tudunk, ha már megtörtént
-
sparks
senior tag
Két lehetőség van: vagy érdemes beszállni most, vagy ez egy ordas nagy bull trap és pont arról szól, hogy sokan beszálljanak és utána mehet az igazi alja
Új csúcs szinte biztos lesz, kérdés, hogy mikor. -
sparks
senior tag
Elvben elmehet, de ez azt írja most, hogy ez kb. valahol 10 óra és a végtelenség között lehetséges.
Én nem kockáztatnám, dobj rá 1-2 byte-ot és biztos célba ér. De 7-8 byte-on meg már a következő körben esélyes, az igazán nem lehet nagy összeg egy komolyabb utalásnál sem. -
sparks
senior tag
Na erre kíváncsi leszek
Gondolom nem a jó oldala lesz kidomborítva, de majd kiderül -
sparks
senior tag
Nekem nagyon rég óta van Mistertango kártyám/számlám.
Választható IBAN számlaszám ingyen, olyan mértékben, hogy a mobilszámom az IBAN számom, kicsit kiegészítve. Többször küldtem rá bitcoint, átváltottam euróra és onnan kártyával toltam át ingyen revolutra.
De sokszor simán csak váltóról küldtem tangóra eurót, majd kártyával revolutra (revolut árfolyama verhetetlen). De van havi ingyenes KP felvét is, azt használtam pár alkalommal, nem volt külön díj és ott egész kellemes volt a ráta is. Én nem panaszkodom rájuk, bár pár ezer eurónál nem tartok ott többet. Olyan átfolyatós számlának használom, meg tartaléknak. Mondjuk külföldi nyaralásnál backup kártyának a revolut mellé jól jöhet (ismervén a revolut nem kevés számú leállását).Ja és az igazán ontopic lényeg: saját váltójuk van, ahol nincs váltási díj, viszont van ez helyette: "BTC wallet deposit fee: 1% or 0.0025 BTC (whichever is higher)"
Szóval a váltóra küldés mondhatni borsos...[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
Nahát, akár pár tíz satoshi/byte költséggel is lehet most utalni, ez már kezdi idézni a régi időket. Ha még a LN is teljesen beéled, akkor eljön a kánaán
[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
-
sparks
senior tag
válasz Dexar007 #15202 üzenetére
LOL
Hááá ja... Nem nagyon költöttem belőle, sőt inkább a sokszorosa lett a portfólióm azóta. Igaz ez a mostani lejtmenet pár rózsadombi villa árával kurtította meg a portfóliómat...
De én csak csendesen szemlélődöm azóta is, jobb ez így. Nyugdíjnak jó lesz ez. Igaz már nem akarok sokáig melózni, de majd az lesz, amit a gép dobJa és még a KNC gép is megvan, elraktam emlékbe, ma már sokat nem ér, de hát mégis csak az alapozta meg a mai anyagi helyzetem Elrakom vitrinbe
[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
-
sparks
senior tag
"egy fix, vaskosabb nyaralásnál a hotelt nem ezzel a kártyával fogod fizetni az tuti....mert nem tudod"
Tegyük hozzá, hogy ha prémiumra váltasz évi 82 euróért, ami nem pénz, akkor ilyen nyűgök nincsenek. Lehet szállodát is fizetni, mehet a topup is sok ezer euróval, nekem megéri. Váltóról kiutalom a zsét és legjobb árfolyamon forintosodik vásárláskor. Aki komolyabban benne van a kripto témában, annak ez a kártya még mindig No1. Nekem van Mistertango kártyám is, oda is utalok, de az kicsit rosszabb árfolyammal vált forintra. Euróban az is tuti persze, de sokszor egyszerűen a kártyával áttolom Revolutra és kész. Mondjuk a 15kEUR éves limitem már majdnem betelt és nem szeretném igazolni náluk a jövedelmemet, így kicsit szűkebbre kell majd venni a keretet náluk
Egyszó mint száz, Revolutot nagyon ajánlom mindenkinek. -
sparks
senior tag
válasz Flashback #14979 üzenetére
Ahogy már írták előttem is: nem lehet walletba és belőle kiutalni cryptot. Prémium előfizetés szükséges hozzá (évi 82 euró a díj) és akkor lehet app-on belül venni és eladni, de annyi is a crypto része. Van BTC, ETH és LTC. Szerintem ez így egyelőre komolytalan, majd ha egyszer megoldják, hogy legyen rendes wallet hozzá (saját privát kulccsal), akkor talán...
-
sparks
senior tag
válasz KilgoreTrout #14126 üzenetére
Nem ez a fószer volt a Spectrum tv-ben a Tabu c. műsor függőségekkel foglalkozó részében az egyik alany? Durva... Akkor nem sikerült neki lejönni
Szerk.: dehogynem, ott is a cikk végén...
[ Szerkesztve ]
-
-
sparks
senior tag
válasz Patry0t #11685 üzenetére
2FA nekem mindenhol szigorúan bekapcsolva, anélkül nem is küldök semmit. Én az Authenticator Plus nevű appot használom ehhez (fizetős, megvettem), mert felhőbe azonnal készül titkosított backup, így nem veszíthetem el a kulcsokat. És egy újratelepítésnél sem gond az egész.
Én verifikáltattam magam jópár oldalon, biztonsági kockázata van a dolognak az általad is megírt tényezők miatt, de pl. Krakenről nem tudsz fiat pénzt kiutalni nélküle. Sokan viszont nem tesznek így, hanem anonim módon tolják, ezt el kell dönteni, hogy neked hogy éri meg a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
Szia!
Electron cash 2.92 működik hozzá.
Pár fontos dolog:
Először bekapcsoltam 2FA-t és jelszót is adtam meg, de úgy hibaüzenetet kaptam mindig, amikor küldtem volna ki BCC-t, aztán megtaláltam a neten a megoldást.
Nem kell megadni 2FA-t és jelszót, ezután a behúzott BCC-ket el is tudod küldeni. Sajnos bugos a program.
Első körben kisebb összeggel próbálkozz, ha minden OK, akkor ezen keresztül át tudod küldeni váltóba a pénzt.
És a legfontosabb: mielőtt meg adod neki a privát kulcsodat, mindenképp ürítsd le a BTC-ket arról a walletről, mivel így a privát kulcsodat simán lenyúlhatja az Electron cash készítője (és a rajta levő BTC-ket is) és az ördög nem alszik. Meg hát másolgatni is fogod a gépeden, stb...
De nekem így működött simán. -
sparks
senior tag
válasz pschio #10872 üzenetére
Ha forint számlára kérsz ki pénzt, akkor általában elég szép összeget lenyúl a bank.
Én Transferwise-on regisztráltam most pont ezért, ugyanis:
pár napja indult be az EUR, USD és GBP számla szolgáltatásuk.Annyi a teendő, hogy regisztrálsz, aztán kiválasztod a "Borderless account" opciót, aktiválod a neked kellő számlát. Aktiváláshoz nekem egy SMS ellenőrzés kellett és egy lakcím igazolás. Ez utóbbihoz elég volt egy bankszámla kivonat, lefotózva, amin látszott a nevem és a címem. Este elküldtem, másnap reggel jött az email, hogy aktív a számlám. Így most van egy német banknál (Deutsche Handelsbank) vezetett számlám, ahova tudok fogadni eurót, bünti nélkül. Innen meg át tudom küldeni forintra konvertálva a forintos számlámra.
De lehet így USD és GBP is!Tegnap teszt gyanánt az egyik BTC eurós kártyámmal ráraktam 50 eurót és azt konvertálás után átküldtem a forintos számlámra. 50 euróból így megkapok forintban 15.055,- forintot. Középárfolyamon a váltás pillanatában ez 15.300 körül volt, ez így elég szép. Mégsem sok eurót vontak le, mint pl. a CIB teszi, amikor eurót fogadsz a forintos számládra.
Ráadásnak az első utalásod is ingyen lesz, ha a linkemen regizel. Ha már van TW reged, akkor meg csak aktiválni kell a BA-t.
-
sparks
senior tag
Na végre, ez igazán jó hír, Segwit lett a befutó. Az árfolyam vajon hogy fog reagálni? Vagy már előre beárazódtunk, mint az LTC Segwit sztorinál?
-
sparks
senior tag
válasz Snoop-y #10780 üzenetére
Ez a 200 dolláros vonat éppen 2 éve húzott el messzeföldre. Most néztem, MrCoin-éknál 510eFt 1 BTC
Yeeeeey !
Na de a sok éves tapasztalat azt mondatja velem, hogy kell jönnie komolyabb korrekciónak, kérdés mikor és mekkora... Én nem várom, nekem megfelel ez az árfolyam a padlónak -
sparks
senior tag
válasz deadwing #10770 üzenetére
Én még 180 dolláron vásároltam be Igaz az már éppen 2 éve volt
Szerk.: megnéztem, akkor 54.280,- forintot fizettem/BTC MrCoin-éknak (akkor még talán más volt a nevük).
Az első bitcoinomat meg olyan 1500 forint körül vettem, de azt akkor el is költöttem, fogalmam nem volt róla, hogy valaha ennyit fog érni[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
válasz Mister_X #10671 üzenetére
Szia!
Pl. Poloniex, Bittrex ezek nagyobb váltók, itt lehet kereskedni BTC-vel és altcoinokkal. Tehát BTC az alap és vehetsz értük különböző altokat. Ha jóba nyúlsz öröm van, ha rosszba, akkor szopó ág. Rengeteg az új projekt, de ebben a világban semmi nem biztos.Bitcoint meg vehetsz akár MrCoin oldalán is sima forint átutalással fizetsz és percek/órák alatt a számládon a BTC (én legutóbb mindig itt vettem, igaz akkor még 200 USD volt 1 BTC ). "Törtben" is vehetsz természetesen, tehát vehetsz akár pl. 10 ezer forintért is és annak megfelelő BTC-t kapsz (ami kb. 0.026 BTC)
[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
válasz schawo #10422 üzenetére
Ez egy fórum, ahol emberek beszélgetnek, ötletelnek. Az, ha valaki leírja, hogy szerinte mit kéne csinálni, nem lesz pénzügyi tanácsadás, pláne, hogy a véleményéért itt senki nem fizetett. Szép világ is lenne, ha nem írhatnám le, hogy szerintem mi lesz a bitcoin sorsa. Ez az ő véleménye, ha így érzi, akkor legyen. Én is bitcoinban tartom a pénzem egy igen szép részét, sőt annak a jó részét altcoinokban. De én már többször leírtam évekkel ezelőtt is ebben a fórumban, hogy ezt én nyugdíj kiegészítésnek szánom. Ha bejön (eddig bejött, most 8-9x-esnél tartok) , boldog nyugdíjas leszek, ha nem, akkor így jártam.
(#10427) schawo
Elolvastam. Aki komolyan vesz ilyesmit, az meg is érdemli. De valóban igazad van, hogy így nem kéne fogalmazni vagy csak ideírni olyasmit, amit másolt valahonnan, mint valami tényt.
#10420-as viszont lehet a véleménye simán, nincs azzal baj... Ja és vegyen mindenki bitcoint, mert hamarosan...[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
Coinsbank mindenhol működik. Viszont mivel a kártya EUR alapú, így ha forintért vásárolsz, akkor újabb 3% (nevesített kártya esetén, non name kártyánál ez már 5%!) minuszod lesz, ennyi a váltási költség. De ez egy teljesen hagyományos VISA kártya.
Viszont a 2500 EUR a teljes, amit ilyen esetben elhasználhatsz, tehát nem havi vagy éves, hanem lifetime.
Ennél többnél azonnal fényképes igazolvány kell. Egyelőre én alatta vagyok, így nem küldtem el semmi papírt, csak adtam egy nevet és egy címet. Egy névre azt hiszem 1 alkalommal kérhető ilyen kártya...
Itt megtalálod a költségeket.
Legutóbb Portugáliában használtam és mindenhol működött hibátlanul. 1 alkalommal nem fogadta el egy kis bolti terminál, de másodszorra lehúzva már annál is működött. Itt sikeresen 2x levonták a kártyámról az összeget, amit 3-4 hét után automatikusan jóváírtak, tehát ez sem veszett el.
A supportjuk hibátlan (eddig), ahogy írtam nekik, szinte azonnal válaszoltak és segítettek.[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
Szia!
Nekem 2 ilyenem is van: Coinsbank és Advcash.
A Coinsbank az közvetlenül a beküldött bitcoinból dolgozik, azonnal vált aktuális árfolyamon és kb. 2% költséget vonnak le. Nekem bevált, EUR Visa kártyám van tőlük és nyaralásnál csak ezt használtam Fényképes azonosítás nélkül is talán 2500 EUR használható el, ha ennél több kell, akkor igazolvány kell. A költségeket érdemes előtte megnézni, de nekem nagyon bevált.
Van virtuális kártyájuk is, de arra meg inkább a másik jó, mert ott a költségek arra sokkal barátibbak, neten mindig azzal vásárolok, van EUR is USD virtuális kártyám is az AdvCash-től.[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
válasz Studi22 #10274 üzenetére
Legegyszerubb mrcoin.eu. Atutalod a penzt es 1-2 oran belul megkapod a zset. Sokszor vettem toluk, ok uzemeltetik az Ankeres (azt hiszem) automatat is. (bocs, nincs most HUN billentyum).
Ja persze ez banki munkaidoben mukodik az atutalas miatt. Kernek nemi azonositast is, mert voltak visszaelesek (vateras csalo rajtuk keresztul tevekenykedett), de semmi komoly adat nem kell csak egy foto... -
sparks
senior tag
válasz rayman2006 #10160 üzenetére
Remélhetőleg inkább nőni, hiszen a blokkok után járó BTC lesz lefelezve. Tehát ugyan annyi bányász melóért kevesebb BTC jár, számomra ez inkább drágulást feltételez...
[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
-
sparks
senior tag
válasz kerekfej #9842 üzenetére
Persze, 1 éve meg 450 USD. 2 éve meg robogtunk az 1100 USD felé... Előtte meg 100 és alatta jó ideig, akkor vásároltam be és vettem bányászgépet, ami kitermelte az árát és jócskán hozott is. Ettől függetlenül simán jöhet egy szép nagy zuhanás bármikor, mert a spekulánsok iszonyat pénzeket képesek mozgatni és ők a gyors haszonra utaznak, szemben velem, aki 15-20 éves ciklusban gondolkozom, így nem adom el a meglevőket. 200 dollár alatt is vásároltam, mert az volt a lélektani határ anno. Ha gyors pénzt akarnék, akkor megszabadulnék gyorsan jópár BTC-től, de ez engem szerencsére nem mozgat. Bízom benne, hogy a távolabbi jövőben a mostani árfolyam már csak régi ábrándnak fog tűnni és mindenki azon morgolódik majd, hogy milyen mázlisták azok, akik bevásároltak sok-sok BTC-t, amikor csak 100-200 USD körül volt
-
sparks
senior tag
válasz Overlocker #9839 üzenetére
Kicsit félek, hogy mikor indul el a spekulánsok eladási hulláma... Bár igaz, hogy lassan 1 éves csúcson vagyunk és volt már jó pár kemény megtorpanás, de mindig tovább emelkedett. Én jobban örülnék egy lassabb, stabilabb emelkedésnek. Persze az is igaz, hogy mindez az emelkedés az Európai Bíróság állásfoglalás után indult el, miszerint a Bitcoin egy valuta, így nem lehet rajta áfa. Szóval akár emiatt is lehet egy szép combos korrekció, de ez inkább álom kategória szerintem.
-
sparks
senior tag
Mostanában nem követtem az eseményeket túlzottan, de a mobilomon ott virít, hogy a BTC és az LTC is iszonyat szárnyalásba kezdett. Az érdekes az, hogy az LTC magában is jobban szárnyal, mint a BTC. Nem tudom van-e különösebb oka vagy megint csak egy pénzember rángatja a szálakat?
-
sparks
senior tag
válasz kerekfej #9486 üzenetére
Szeretik a pénzt?
Én a Coinpro féle utalásos vásárlást szoktam használni manapság. Ahogy számoltam az aktuális árfolyamhoz képest 4%-kal dolgoznak magasabban, ennyi a hasznuk és nagyon gyors. Épp ma is vettem némi zsetont náluk és az átutalás után kb. 3 óra múlva már a számlámon is volt a BTC. Volt, hogy hamarabb is, gondolom ahogy odaér a zsé, kb. azonnal küldik ők is. Ja és természetesen magyar számlaszámra kell utalni forintot, ez nekem nagyon megfelelő, mivel CIB-ből ingyen utalok
Ez az oldaluk, nincs semmi közöm hozzájuk, csak számomra bevált.
-
sparks
senior tag
válasz Grave_444 #9310 üzenetére
Ha nagyon combos a géped és mondjuk tud 1200 MH-t, akkor az most havonta fial neked $0,06 ez barátok közt ezen az iszonyatos árfolyamon számolva is 15 jó magyar forint (15 Ft/hó), mindezt 1 havi 24/24-ben 100% teljesítménnyel járatott géppel. Ha ezt akarod, akkor hajrá, de mondjuk egy koldus egy lámpánál odamegy 4-5 autóhoz akkor nagyságrendekkel többet kaszál
-
sparks
senior tag
válasz Grave_444 #9298 üzenetére
Végy egy időgépet, menj vissza jó combos 3 évet és akkor egy sima PC-vel bányászhatsz
Viccet félre téve: mibe akarsz bele vágni? Mert ez kicsit így olyan, mint Vágási Feri az internettel.
Ha csak a BTC-t, mint fizetőeszközt, az nem bonyolult, venni kell belőle és mehet a móka. Ha bányászni, akkor azt felejtsd el, értelmetlen manapság.
Egyébként irány a bitcoin.hu és van szépen leírás kezdőknek, ott érdemes elindulni. -
sparks
senior tag
Hááát igen alacsony az ár, én meg pánikolok Pánikvevő lettem és bevásárolok szépen. Aztán meglátjuk, lehet elbukom az egészet, kicsit szívom majd a fogam, de kockázat nélkül nincs üzlet
-
sparks
senior tag
Én nem régen állítottam le a 290 GH-es gépemet, mert már a villanyszámla alatt kezdett termelni. Nem sokat nézelődöm manapság a BTC és társai világában, így köszi, hogy szóltál, nekem is jó lehetőség egy kicsit még járatni a jól kiszolgált Saturnomat Én egyelőre PayCoint bányászok vele és szépen gyűlik is, csak ma reggel indultam, elvben olyan 1 XPY jön össze naponta, ami úgy 10 USD jelenleg, ez nem rossz pénz, ha azt nézzük, hogy BTC-ből alig több, mint 1 USD lenne a napi termelésem. Egyelőre megkockáztatom, hogy nem váltom át BTC-re, meglátjuk mi sül ki belőle. Pár napnyi áramot megér. Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
válasz janos666 #9150 üzenetére
Neked ami irracionális az nekem jövőkép. Nagyságrendekkel nagyobb összeget tettem félre BTC-ben, mint amiről gondolkodtál néha, szerencsére megtehetem, hogy ne kelljen kivennem és fiatra váltanom. Rizikós befektetés, ha elbukom, akkor nem jött be (sokat nem bukom, bányásztam leginkább 1-2 éve). Ha megmarad, akkor... na szép álom ez
És papír tárcában tárolom, méghozzá kódolt, jelszóval védett papírban, így ha valaki meg is találná, nem tudna vele semmit kezdeni. Nekem így kerek...
Néha persze vásárolok is érte, de nem hajt a tatár, kicsit kivárok az árfolyammal... -
sparks
senior tag
válasz shortcutme #9117 üzenetére
Az nem, de ez annál inkább mutat.
-
sparks
senior tag
válasz beloadjoker #9096 üzenetére
Csak, ha akarsz keresni havi 80-100 forintot
-
sparks
senior tag
válasz maestro87 #8935 üzenetére
Hidd el, hogy a forintunk mögött sincs egy gramm arany fedezet sem. Az értékét kizárólag az adja, hogy elhiszed mennyit ér. A bitcoin ebből a szempontból semmivel nem kevesebb, ellenben sokkal rugalmasabb. Átutalhatod pár forintért akár Ausztráliába is, amit pl. a forinttal nem tudsz rentábilisan megtenni, mert a költségei igen magasak. Teljesen anonim, mint a készpénz, de mégis teljesen publikus. Ha pl. megadod a bitcoin címedet, akkor én láthatom, hogy ott milyen pénzmozgások voltak/vannak. Viszont, ha létrehozol magadnak pár másik címet, akkor azt már senki nem fogja tudni, hogy kihez tartozik, így már anonim lesz ismét.
Pl. ha elterjedne (utópia következik) és mondjuk állami szinten is ezt használnák már, akkor a kormányunk által megadott címeken levő bitcoinok összegét mindenki és bárki megnézhetné és láthatná (pl. az SZJA számlára becsorgó pénzeket), hogy milyen pénzmozgások vannak, ez lenne aztán az igazi üvegzsebNo de visszatérve a fő kérdésre: ameddig nincs olyan dolog, ami valóban megölné a BTC-t, addig no para... Ha ilyesmi kiderül, akkor lehet sokan pánikból azonnal eladnák a készletüket és még akkor is lennének rá vevők nagyon alacsony áron, akik bíznának a jövőben, hogy a helyzet megoldódik kicsit később. Lehet ők járnának jól az értéktelen BTC-vel, mert később a hibák kijavítása után ismét sokat érhetne. Persze a bizalom megrendülése esetén erre várhatnánk akár éveket is. De én most nem gondolok arra, hogy hogyan mehetne tönkre, inkább arra, hogy mitől lesz elterjedtebb, ismertebb, elfogadottabb... A jövő útja számomra, az optimista számára ez
-
sparks
senior tag
Mert pl. egy éve még megérte, én akkor vettem a 290 GH-es gépem, ami még mindig ketyeg és visszahozta az árát bőven, de ez akkor volt. A másik meg azért, mert nem kérdeznek utána, csak azt látják, hogy profitot hoz, beállítod a sarokba és lehet számolni a dollárokat, de nem tudják, hogy ez nem így működik, mert ott a nehézségnövekedés. Ha azt nem néznénk, akkor a számok szépek lennének, 3-4 hónap alatt megtérül és onnan csak gazdagodsz, de ez hazugság, már írtam miért.
Sok a tudatlan ember, akikkel meg lehet vetetni egy olyan gépet, ami alig termel pár száz dollárt mégis kiadnak érte pár ezret is akár... Ez egy ilyen világ. -
sparks
senior tag
válasz maestro87 #8931 üzenetére
Ha úgy nézzük, akkor nincs értelme, mivel "csak" bonyolult matematikai műveletek oldódnak meg értelmetlenül. Ha meg úgy nézzük, hogy ez biztosítja az egész bitcoin hálózat működését, akkor igen sok az értelme. Mivel enélkül nem létezne az egész, így nem mondhatjuk, hogy nincs értelme. Mondjuk szerintem amikor pistike a számítógépén öldösi az ellenfeleit játék gyanánt, na annak tényleg nincs értelme, haszna nem lesz senkinek belőle, ellenben pistike degenerálódik az áram pedig fogy, értelmetlenül. Ehhez képest a bitcoin rendszer fenntartása értelmetlen műveletekkel bizony nagyon is helyénvaló.
Csinálhatsz te is virtuális pénzt, mint ahogy másolják is százával, de mind teljesen értéktelen jóformán. A BTC az egyedüli, ami működik és értelmes. A többi csak spekulációkra jött létre és halnak is el szépen idővel...
Ez meg a másik marhaság: aranyfedezet a pénzünk mögött? Ma már csak városi legenda. A pénzünk értékét nem az adja, hogy arany van mögötte. Kb. GDP-hez viszonyítva van értéke és azért, mert a hentes ad érte húst én meg adok érte bélyegzőket A BTC-nek is éppen ezért van értéke, mert tudok érte vásárolni ma már iszonyatosan sok helyen a világban és a terjedés vírusszerű. Ha nagyon elterjed, akkor sok ember akar hozzájutni, hogy használhassa (már, ha egyszer eljutunk odáig, hogy rájönnek az emberek mennyivel biztonságosabb, kényelmesebb, olcsóbb fizetési mód a BTC-s, mint megadni a hitelkártya számát vagy a bankok zsebét tömni egy másik kontinensre történő utalás miatt).
Eladni nem lehet a BTC-t mindenkinek, hiszen mindig megveszi valaki más. Nincs mögötte egy kibocsátó, aki "visszavásárolná", ha te azt akarnád. Ebben éppen ez a szép, nincs központosítva. Tehát nem adhatja el mindenki, mindig ott lesz valakiknél. Az már más kérdés, hogy elkezdhetik nem elfogadni olyan helyek (mint pl. Overstock.com) ahol lehet érte értelmesen vásárolni. Betilthatják kormányok (mint nemrégiben az oroszok tették majdhogynem), amitől hirtelen zuhanhat az árfolyam. De lenullázódni akkor lenne esélyes az árfolyamnak, ha a bitcoinban akkora biztonsági rést találna valaki, ami ellehetetlenítené a használatát. 5 éve alatt nem nagyon volt ilyesmi, pedig elhiheted, hogy sok ezer hekker ábrándozik ilyesmiről, pláne, amikor 1000 USD felett volt az árfolyam
Ajándékba pedig senki nem ad BTC-t, ha így lenne mennék és tartanám a markom... izé a walletem
[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
Nem fogja. Nem, hogy 8 órában de 24-ben sem.
Mutatok egy példát, itt van ez az Antminer S4
Ennek az ára 1250 USD (3.174 BTC)
Ha 24-ben járatod, akkor kitermel a mostani nehézséggel 0.87 BTC-t 1 hónapban, azaz 344 USD-t.
De ennyit nem termel ki a valóságban, mivel 10-12 naponként nő a nehézségi tényező (bár a legutóbbi csak 1% körül volt, de nem hinném, hogy sokáig ilyen alacsony marad a növekedés), így valójában ennél kevesebb lesz az első hónapban is, a következőkről meg ne is beszéljünk.
De, ha minden így maradna és nem számolod az áramot, akkor is közel 4 hónapra lenne szükség, hogy az árát visszatermelje. A többit te döntsd el.[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
válasz maestro87 #8928 üzenetére
"De ez mégis mire jó? Tök értelmetlen szerintem."
Azért, hogy ne tudjon senki blokkokat hamisítani, ehhez a teljes számítási kapacitás 50% feletti teljesítményére lenne szükség.
Egyébként pénzt senki nem oszt, BTC-t illetve annak töredékeit kapják bányászok (pontosabban minden blokkért 25 BTC jár jelenleg és még hozzá az utalási jutalékok, de egyedül már senki nem bányászik). Ez nem pénz hivatalosan, de értékkel bír, mivel van rá fizetőképes kereslet. Ha nem venné meg senki, akkor az értéke 0 lenne. Ez bármikor bekövetkezhet, mint az is, hogy akár lehet majd valamikor a mostani árának a sokszorosa (nagyon sokszorosa...). De a jövőbe nem lát senki, én sem sajnos[ Szerkesztve ]
-
sparks
senior tag
válasz csaba951 #8915 üzenetére
Pedig veszettül terjed, ez lesz az új selfie őrület
El kéne mindnek küldeni ezt a minőségi dalt[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest