Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Kozmonauta
üzenetére
-
törölt tag
válasz
vadkinder
üzenetére
Felejtsd el a CG- és a BFGMinert Technobitek alá. A saját szaros programjuk működik a legjobban velük. És ez a legjobb jelző úgy, hogy képes ugyanúgy lehalni a driver, ezért USB kihúz, bedug. Natív Win 7 alatt nem, vagy nem annyiszor, virtualizált és XP alatt többször. Lett ígérve CG alá támogatás, az én gépeim nem érték meg az eljövetelét, viszont kaptál rá egy linket, próba-szerencse.
-
törölt tag
Nagyon drága mulatság a szerverhoszting. Egy alap csomag általában egy 400-500 wattos tápegységet foglal magában 140-150 wattos fogyasztással, 100 mbit belföldi sávszél, fix IP, majdnem egy húszas havonta. Kérhetsz extra teljesítményt kb. egy kilowattig 2000-3000-es felárért havi szinten. És még méretkorlát is szokik lenni. Én a Kozma utcai Systechet és a Victor Hugos Doclert kérdeztem meg, mikor kinőttem az 5 kilowattom, de úgy döntöttem, maradnak itthon a minerek és inkább házátalakítok...
-
törölt tag
Sajnos, volt annyi gép a kezeim között, hogy mindegyiket tákolmánynak hívjam. És ez alól a híres KnC sem kivétel. Ő maximum annyiból különbözik a többiektől, hogy valamennyire jobban tervezte meg és vitelezte ki az egészet, ezért vakok között ő lehet a félszemű kakas a szemétdombon... Úgyhogy ne aggódj a HW-hiba miatt, lesz is, marad is. Legyen minél hűvösebb a környezete és legyen minél jobb táp alárakva, meg nem tuningolod agyon, ennyit tudsz tenni.
-
törölt tag
Ezzel a kérdéssel kellett volna kezdeni.
Folytatni meg egy tanáccsal fogom: aki tényleg komolyan gondolja az ilyen gépek hajtását, az ne gondolkozzon hétköznapi tápokban. Az AX1200-asaim java része 1 éven belül tönkrement, pedig azokat sem nevezném hétköznapinak. Nesze neked bazi jó Flextronics... Akkor vettem a nagyágyúkat.AHF-2DC-2100W - 1
AHF-2DC-2100W - 2Van hangja, de hosszútávú teljesítménye is és 4-5 gépet elvisz.
A szar felvételért meg elnézést, a lányom hibája.
-
törölt tag
válasz
vadkinder
üzenetére
Ha a WiFi jó, akkor beállítod a társulato(ka)t a Status fül -> Miner Configuration menü alatt. Save & Apply után el kéne kezdenie bányászni, ha nem, ellenőrizd, helyesen töltöttél-e ki minden mezőt és indítsd újra a gépet...
(#8361) _SPD_: megmondom őszintén, ilyen kis nyavalyákkal a mai napig nem foglalkoztam élesben.
Hozzáteszem a nagyképűség elkerülése végett, hogy már a nagyokkal sem. Építem lefele a parkomat. -
törölt tag
Kérdezhetsz, max. nem válaszol, vagy a support csapata elhajt a fenébe, ahogyan tették azt másokkal.
Nem tudom, mióta bányászol náluk, de nem új keletűek ezek a leállások. Mondjuk régebben inkább a többször kevesebb elv érvényesült (többször pár perc, fél, vagy 1 óra). Nem tudsz ezekkel mit csinálni, be kell nyelni, vagy fogod magad és átmész máshova kapirgálni. -
törölt tag
válasz
vadallat88
üzenetére
Nem a kliensben, hanem az oldalon kell beállítani a limitet a My account menüpont alatt a Send thresholdnál (minimum 0.01 BTC). Én sokáig náluk bányásztam, de áttértem GHash.IO-ra.
-
törölt tag
válasz
Overlocker
üzenetére
Hasonló hibával?
(#8136) Reggie0: ez a kliens is teljes értékű? Letölti az egész láncot az ősblokktól kezdve?
-
törölt tag
Nálam behányt a Bitcoin Core, avagy a teljes értékű, régi nevén Bitcoin-Qt tárca.
Kilépek a programból, újra elindítom majd azzal az angol szöveggel fogad, hogy nem tudja megnyitni a meglévő (blokklánc) adatbázist, újraépítem? ...Ha adok neki kakaót 125 kapcsolatig, sebtében letölti az egész blokkláncot, utána jól működik pár indításig, majd úgy a harmadiknál, negyediknél megint elszáll.
Merevlemez 100%-os, SSD-re téve is csinálja, teljesen friss programtelepítés után szintúgy. Mióta kijött ez a verzió, azóta használtam eddig tökéletesen.Másnál jelentkezett a probléma, vagy megint sikerült kifognom valamit?
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Azért most nem teljesen magabiztosan, de igen... A minden országbant pedig én átfogalmaznám csak a nagyokra. Pont azokról van szó, akik nem tudják, melyik oldalra álljanak. Egyszer így gondolják, másszor meg úgy. Az európai piac viszont eddig sem vonogatta a vállát. Egy-két nemzet hümmögött, de Németországban nem a negatív kritika oldalára billent a mérleg, aki nem mellesleg egyértelmű húzóerő idehaza.
Bár két erős állammal került szembe így a Bitcoin, én nagyon remélem, nem az agyatlanoktól és a ferdeszeműektől fog függni végül a sorsa. Ha már meg lett mutatva a nagyérdeműnek, hogy van élet az Mt.Gox-on kívül is, bízom benne, nélkülük is lesz pozitív folytatása a történetnek.
-
törölt tag
válasz
Razenhell
üzenetére
Bitcoinba én ekkora számokat nem ölnék már.
Sőt, nagyon az alternatív coinok sem partnerei ennek a kapacitásnak, főleg, ha a villany számodra nem ingyé' van.Két társulatról tudok érdemben nyilatkozni: Slush jó volt, amíg át nem ugrotta a többi és a GHash.IO, ahol már régebb óta vagyok és elvagyok... Slush-t nem akarom így utólag nagyon lehúzni, de ott tróger is volt a support. Nem tudom, hogy az ürge írt-e vissza az üzeneteimre, vagy tényleg van rá egy külön csapata ahogy állítja, de a végén már vissza se írtak és akkor hoztam el tőlük az összes GH-em.
Utóbbi társulatnál van referral program, vannak promo linkek, de még nem vettem igénybe...
S lehet két külön helyről (két külön gépről, két külön IP-ről) egyazon fiók, sőt, egyazon bedolgozó alatt is bányászni, de én javaslom, legalább a bedolgozók legyenek külön regisztráltak az esetleges hibakeresés könnyebbsége miatt. Már ha belekezdesz egyáltalán, de mondom, én már nem tenném. -> [link] -
törölt tag
Akinek van vagy volt már dolga HEX8A1 260-as, Coincraftos TechnoBittel, ahhoz az lenne a kérdésem, hogy ott is csontra fagy ez a nyavalyás és viszi a rendszert is? Nálam kb. egy óra után beáll, mint Dobó Kata a reklámban, de olyan szinten, hogy a Linuxos VM-(Windows)környezetet rántja magával, natív Windowsnál kékhalál 0x000000FE hibakóddal, de még a módosított routert sem lehet elérni böngészőből, ha arra van kötve a drága.
Találkozott már valaki ilyennel, vagy teljesen egyedi hibába futottam?
-
törölt tag
Amennyi témához nem illő hozzászólás született ebben a topikban, hadd férjen bele ennyi részemről is... No, meg mert annyira matekozós kedvében van most a társaság.

(#8002) _SPD_: egyezzünk ki a feszültségben.
Attól is lehet több HW, de inkább én is a melegebb napok miatti dologra hajlok. Nálam is több a hardverhiba, hiába vannak a gépek hűvös helyen, pedig ezeket nem gagyi tápok hajtják és a feszültségingadozás is ki van zárva. Főleg a TechnoBiteken és a BitBurnereken látni. 3 darab 25 gigás TechnoBit pont van itthon mélyteszten, és azokon pláne észrevehető a tuning miatt. -
törölt tag
válasz
MarkusDevil
üzenetére
Minél többen szállnak be a bányászatba, annál jobban nő a nehézségi szint. Így kompenzálja magát a rendszer, hogy tartani tudja az előre meghatározott ütemtervet.
-
törölt tag
Ez a Gridseedes kütyü nálam a megmosolyogtató kategória. Nem erre gondoltam, amikor azt a mondatot írtam, hanem olyanokra, mint amivel az Alpha Technology, a Crypto Industries áll elő (ha előáll egyáltalán), vagy a legújabb számomra, a KnC-féle Titan, tehát több tíz MH felhalmozva "egy tok alatt". No, ha ezek széles körben elérhetők lesznek, akkor hidd el, a VGA-s bányászat megy a levesbe a scrypt terén is, ahogyan anno a Bitcoinnál volt.
-
törölt tag
válasz
MarkusDevil
üzenetére
1. Abszolút nincs szükség a bányászathoz CrossFire-re. Csak beteszed a lapba a kártyákat és kész.
2. Én ha nagyon erőltetni akarnám a videokártyás módszert, akkor is inkább valami scrypt-alapú altcoin felé fordulnék, ami már szintén nem annyira éri meg, főleg ilyen kis teljesítménnyel nem. [link] Bitcoinnál olyan magas a nehézségi szint, hogy kezd ez a VGA-s rendszer úgy kinézni, mint csepp a tengerben.
Videoszerkesztésre vagy SETI-zésre talán jó lenne (két) ilyen erős kártya, de ezzel is vigyáznék, mert ha elárasztják a scryptes célhardverek a piacot, akkor tucatjával árulják majd a Radeonokat potom pénzért. Ekkor vagy nagyot bukhatsz a VGA-(ko)n, vagy a nyakadon marad a készlet, ha mégsem kellene később ekkora teljesítmény.3. Ha ki akarnám próbálni a bányászatot és ha nem akarnék százezreket költeni ASIC-ra, akkor vennék egy kis USB-s nyavalyát. A 330 MH-est már pár ezresért cserébe hozzád vágják, az 1,6-os AntMinereket is 10-20 ezres között vesztegetik (HardverAprón is találsz). Isten ments, hogy turkálni akarjak más pénztárcájában, de aki 290X-ekben gondolkodik, azt szerintem nem küldené padlóra egy erre a célra szánt Deák Feri.
-
törölt tag
válasz
vismaior04
üzenetére
Na, ez a Titan tegnap még nem volt felrakva az oldalukra.

-
törölt tag
Nem tudom, honnan vettem biztosra, hogy Te megrendelted. Azért köszönöm a választ!
Mindenesetre nem sokat tévedtem.
Mondjuk én azt bánom, hogy nem vágtam anno bele, de akkor nyilván nem is volt annyi bitcoinom, amiből ki tudtam volna fizetni, meg nem is kaptam volna meg olcsóbban, nem rendeltem közvetlenül a KnC-től azóta sem.
Akartam kérdezni még, hogy mint regisztrált és volt ügyfél, kaptál-e tőlük az esetleges szállítási idővel kapcsolatban tájékoztató, privát információt (e-mail), de így, hogy nincs előrendelésed rá, tárgytalan. -
törölt tag
-
törölt tag
Ha most kellene bányászgépet vennem, akkor a nagy hangyászokra neveznék be. Bitmain AntMiner S1.
Ezek strapabírók és úgy néz ki, jöttek, láttak, taroltak, ismét Kínából...Amit _SPD_ javasolt, arra több okból sem neveznék be, mert:
1. a Butterfly Labs gyártja,
2. ki tudja, mikor jön ki a végleges forma (a Jalapenokkal is cirka 8 hónapokat késtek, a nagyobb gépeikkel meg volt, hogy még ennél is többet).Mielőtt kérdeznéd, nem tudom, hogy kell rendelni az oldalukról, nekem nincs ilyenem, illetve van egy pár, de mind selejtesen vettem potom pénzért, amiket javarészt sikerült kipofoznom, de maradt nem 100-as is köztük.
700 euróért láttam pár darabot eBayen is. Ha sikerül ennyiért összehalásznod hármat, teljesítményben ugyanott vagy, mint az a nyavalyás Monarch. Igaz, túllépted a 600 kilós határt és fogyasztásban sem állsz az élen, mert mikor a teremben rámértem egy Voltcraft mérővel, bizony húzva kiszippantott az aljzatból 490 wattot.
Vagy továbbmész árban és benevezel egy terahash-es cuccra, ami most jön tőlük: S2. -
törölt tag
válasz
ignorant
üzenetére
Én ezt javaslom: Bitcoin és altcoinok lokálja, avagy a kriptopénzek adok-veszek-beszélgetek offtopikja. Ez pedig kapja a szakmaiság megtartása végett a moderációt.
-
törölt tag
Persze, mivel a többi kriptopénzt leginkább a BTC mozgatja. Ha az változik, rántja magával a többit is. Én csak azt remélem, hogy nem kell fél évnél hosszabb időnek eltelnie ahhoz, hogy visszakússzon az árfolyam a régi közelébe, Mt.Gox ide vagy oda. Lehet, hogy göröngyösebb lesz az út felfele, mint anno a Silk Road bezárásánál, de ha azt túlélte a Bitcoin, ezt is túl fogja (pedig mennyien temették akkor is az egészet).
-
törölt tag
válasz
baloghbalint
üzenetére
Könyörgöm, ez egy fórum... Közel 7500 hozzászólás közül biztosan találnál választ a kérdéseid 80%-ára, és ha felteszed itt a közösben azt a maradék 20-at, akkor jó eséllyel arra is fogsz választ kapni.
-
törölt tag
válasz
Kozmonauta
üzenetére
Ha valaki tényleg előáll egy eredeti, épkézláb kvantumszámítógéppel, amiben lesz is anyag rendesen, azt hiszem, a Bitcoin és rendszere lesz a legkisebb problémánk, amit fel kell készítenünk erre...
-
törölt tag
Attól függ, hol... Bitstampen 530-ig ment le február 10-én, BTC-e-n is volt egy mélyrepülés ugyanekkor, Mt.Goxon meg most is 300 alatt van az árfolyam. Plus500-azni nem szoktam, de ők az Mt.Goxot használták, amíg össze nem csuklott. Azóta a BTC-e árfolyamához viszonyítanak.
-
törölt tag
válasz
Dexar007
üzenetére
Azt mindjárt gondoltam, hogy az éjjeli bagó' altcoinbányászoknak az utolsó mondat ragadja meg a fantáziáját...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#7312) vismaior04: nem a Bitcoinra épül, mert a proof of worköt felváltotta a proof of stake és a miner helyett ezután a forger szót fogjuk használni? Bocs, de nekem ettől még ugyanúgy koppintásszagú az egész annyi különbséggel, hogy próbál elvonatkoztatni és próbálja kiküszöbölni a Bitcoin csorbáit, amik valószínűleg idővel javítva lesznek, mint például a jelenlegi 7 tranzakció/másodperces limit.
-
törölt tag
válasz
Dany007
üzenetére
Pistike átutal Marikának bizonyos ellenszolgáltatásért cserébe (
) egy bitcoint. Ez egy tranzakció. Marika úgy dönt, vesz egy használt laptopot fél bitcoinért a Vakernyán, továbbá megejti a havi nagy bevásárlást 0,35-ért az egyik hipermarketben, a maradékot pedig elteszi szebb időkre. Ez összesen három tranzakció. A rendszer ezeket a tranzakciókat blokkokba foglalja, melyek véletlenszerűen képződnek egy adott csomóponton. S mi, bányászok ezeket a blokkokat bányásszuk, avagy hitelesítjük. Mert Pistike és Marika mindaddig cseszheti a bitcoinját, amíg nincs ki érvényesítse az átutalásokat. Tehát a bányászok valójában validátorok, akik önszorgalomból adják a hálózat gerincét, s akik ezért ajándék érméket kapnak a rendszertől.És most jön a tojás és a tyúk esete: Nakamoto, bárki vagy bármi legyen is a név mögött, mesterségesen létrehozta a lánc legelső szemét, az ősblokkot, amiért megkapta az akkori 50 BTC jutalmat. Ezzel beindította azt a félig öngeneráló motort, ami még ma is működik.
A számítástechnikai kiegészítés pedig annyi, hogy legjobb tudomásom szerint bármelyik számítógép, amelyik teljes értékű klienst (Bitcoin-Qt) használ, az potenciális csomópont a hálózatban. Nem tudom, mi a mai álláspont a butított tárcákkal, de valószínűleg egy bizonyos idő elteltével rajtuk is generálódhat blokk, vagy majd beléjük építik ezt a funkciót. Egy blokk pedig tartalmazhat a fenti példa alapján 3, de akár 300 tranzakciót is utalás mértékétől, gyakoriságától, minden más tényezőtől függetlenül. A vége a dolognak 21 millió bitcoin, ezért hogy ezt időnap előtt ne érjük el, vannak olyan jelenlegi limitek, mint a 7 utalás/másodperc, kb. minden 10. percben generáltat az algoritmus egy új blokkot és minden 2016. blokk után újraellenőrzi az összkapacitást a rendszer, majd a legutóbbi értékhez mérten növeli vagy csökkenti a nehézséget, hogy ezeket a sebességeket tartani tudja.
3. Az a srác valószínűleg valamilyen scrypt-alapú alternatív érmét fog bányászni a 270X-ekkel. Ez az algoritmus távoli rokona a Bitcoin által használt SHA-256-nak. Végül jó eséllyel beváltja valamelyik váltón a kitermelt mennyiséget, tehát bizonyos szempontból igazad van, közvetett módon bitcoint állít elő velük...
1. Milyen fedezet van a bankok és a papír húszezres mögött, amit a kezedben fogsz? Költői kérdés volt részemről, nem kell rá válaszolnod...

Remélem, ezek után csak egy kérdésed maradt: vajon milyen ellenszolgáltatásért cserébe lehet kapni 1 egész bitcoint?
-
törölt tag
válasz
Overlocker
üzenetére
Eladni? Én összetörném, mint a reddites faszi.
-
törölt tag
válasz
Zitus1989
üzenetére
Ha találsz is viszonteladót, az ráteszi még a saját hasznát. A gyorsaság is attól függ, hogy honnan jön a cucc és kivel szállíttat a gyártó vagy a bolt. Például hozzám pár hete érkeztek TechnoBitek Bulgáriából, s a fizetéstől számított 3. napon már jött a csomaggal a DPD futár (kintről valami Speedy-vel küldték). Tehát szerintem ez sem mérvadó a külföldi vásárlásnál.
(#7172) balloonfreak: és a Metabank-féle Bitfury? Képmutató banda!
-
törölt tag
válasz
Zitus1989
üzenetére
Boltfélében? Konkrétan hol szeretnéd megvenni? Mert ezek általában vagy közvetlenül a gyártótól kerülnek a futárhoz a címedre irányítva, vagy valamilyen disztribútortól, de nem fogsz minden sarki számítástechnikai vagy elektronikai boltban kapni bányászgépet. Amelyik viszonteladó erre szerződik, onnan meg szerintem napok alatt elkapkodják a cuccot. Egyedül eddig az európai KnC nem késett számottevően a beígért határidős szállítással.
-
törölt tag
válasz
butch3r
üzenetére
Nem mai történet, de itt is szerepelt.
A férjem védelmében: Season 3, Episode 13
Bitcoin for Dummies -
törölt tag

-
törölt tag
válasz
69Raizen69
üzenetére
A két kliens mentése nem kompatibilis egymással (.dat, .key). Ha exportáltad a Bitcoin-Qt-ból a privát kulcsokat, akkor utána többféle módon tudod importálni a MultiBitbe, amire már kaptál is egy megoldást Chaltól. Továbbá én nem vagyok ezeknek a híve, de ide például ha egy egész tárcát (.dat) ráhúzol, akkor utána MultiBitben a Titkos kulcsok importja fülön a Fájl importálása résznél le bírod tölteni, így importálhatod mindenféle buhera nélkül (*.aes.json).
A Method not found (code -32601) üzenet pedig arra utal, hogy szerintem valamit elgépeltél, elírtál, mert a parancsot nem ismeri fel a kliens.
-
törölt tag
válasz
69Raizen69
üzenetére
Tűzfalakon (router: port forwarding, szoftveres: kivétel hozzáadása) engedd át a TCP 8333-as portot legalább addig, amíg szinkronizál a hálózattal a kliensed. Tűzfal mögül 8 aktív kapcsolatot enged, míg anélkül 125 kapcsolat az alapértelmezett felső limit. Vagy tényleg használj inkább könnyű klienst, ami nem tölti le az egész láncot.
Privát kulcsot így menthetsz ki:
Súgó menü -> Debug ablak -> Konzol:
dumpprivkey "publikus kulcsod, avagy a Bitcoin címed"
Ha készítettél a tárcádhoz jelszót, akkor fel kell oldani a zárat x másodpercre:
walletpassphrase "tárcajelszód" x
dumpprivkey ...(Macskakörmök elhagyhatók.)
Ha ki szeretnéd listáztatni a címe(i)det:
listreceivedbyaddress
De elég, ha lemented biztos helyre a wallet.dat fájlt, az tartalmazza a kulcspárokat.
-
-
törölt tag
válasz
raz0r911
üzenetére
Tárcával nem tudsz bányászni, de ezt már mondták. Használhatsz ún. "könnyű" klienst, mint a MultiBit, az nem tölti le az egész blokkláncot, de ezt is tanácsolták már, ahogyan azt is, hogy VGA-val ne nagyon erőlködj.
Viszont ha mégis a sima tárcánál maradnál (Bitcoin-Qt), akkor áthelyezheted a blokkláncot másik partícióra.
Windows rendszert feltételezve: asztalon lévő parancsikonra jobb klikk és a célnál illessz utána egy -datadir=d:\btc_data sort, ahol az egyenlőség után értelemszerűen az elérési útvonalat adhatod meg.Példa.
C:\Program Files (x86)\Bitcoin\bitcoin-qt.exe -datadir=d:\btc_dataKb. 14 GB alkotja a jelenlegi blokklánc méretét.
-
-
törölt tag
válasz
jones965
üzenetére
Ha Te most érzed úgy, hogy elég jó az árfolyam hozzá, vagy most akarod a hobbid egy részét fedezni belőle, akkor válj meg pár érmédtől, mert tényleg egész kellemes a ráta. Én viszont azért meghagynék valamennyit. De semmiképp nem egy másik fél tárcájában, hanem a sajátoméban. Mellesleg az Mt.Gox nem készpénz most a gyorsaságra. Nézz körül a többi váltónál, ahol jóval gyorsabb a kifizetés!
[ Módosította: crey ]
-
törölt tag
Megvan az ezer.

-
törölt tag
válasz
Overlocker
üzenetére
Nem arról van szó, hogy egy ilyen hírtől (vagy 100 hasonlótól) visszamegy-e 100 dollárra az árfolyam, hanem arról, hogy amíg ennyit ér, addig egyre több boldogtalan akarja meglovagolni a lehetőséget és mi mással érné el, mint a lopással, ha már a bányászatba vagy az érmevásárlásba nem akart vagy nem tudott befektetni. Nyilván, ha egy Mt.Goxot törnének fel sikeresen, visszaesne az értéke, de szerintem akkor sem az említett összegre.
A saját bőrömön tapasztalom: a korábban csomópontra (node) befogott gép jóval több lekérést dolgoz fel és az árfolyam megemelkedése óta bizony rengetegen próbáltak olyan nevekkel és jelszavakkal belépni a szerverbe, mint a bitcoin és a btc. A logok nem hazudnak. Előtte is volt egy-kettő, de ha most látnád, mennyi van naponta...
-
törölt tag
válasz
FELHO76
üzenetére
Ebben maximum az az érdekes, hogy hír lett belőle. Abból is az a fajta, ami vak és sajnos, a közhiedelemben elterjedtebb:
"..., mert egyszerűen lehet vele illegális termékeket vásárolni nagyon népszerű a felhasználók, különösen a web sötétebb bugyraiban tevékenykedők körében..."Amíg ekkora az árfolyam, rengeteg támadás várható világszerte. Nemcsak a pénzváltók, de a csomópontok és a magánpénztárcák sincsenek biztonságban.
-
törölt tag
-
törölt tag

Ez az 5 GH/s már édeskevés ekkora nehézség mellett. Havonta 0,125 BTC-t termelne ki jelen állás szerint. Tegyük fel, stabilizálódik a bitcoin árfolyama 750 dolláron, akkor számold ki az aktuális dollár/forint árfolyamával, hogy mennyit hoz a konyhára... És vedd azt is figyelembe, hogy tizenegykét naponta változik (növekszik) a nehézség. Minél nagyobb a nehézségi szint, annál jobban elértéktelenedik ez a kis készülék és kevesebbet fog termelni.
No, meg a Butterfly Labs, aki gyártja ezeket az eszközöket, nem a legmegbízhatóbb cég. Késnek a szállítással legalább 3 hónapot, a minőségről pedig ne ejtsünk szót. Azt mondom, inkább fontold meg a bitcoin vásárlását, mintsem a bányagépek körüli keresgélést.
-
törölt tag
válasz
ignorant
üzenetére
Én úgy látom, hogy elég nagy hangot kapott világszerte az áprilisi és a mostani árfolyambomba után. Viszont az ilyen portfóliós hírek miatt többnyire nem a jó tulajdonságait jegyzik meg az emberek. Akik látni is akarnak valamit belőle, az általában a hirtelen meggazdagodás. Akik meg konyítanak valamennyit a technikai hátteréhez, azok rögtön a sebezhetőséget keresik benne és a negatívumait sorolgatják a végtelenségig. Egy új fórum sem hozna ebből a szempontból változást, ott is jelen lennének azok, akik most is jelen vannak a már meglévőkön. Ha jól emlékszem, pont mi beszélgettünk korábban erről, vagy egy merőben hasonló témáról.
Jó látni, hogy a lelkesedésed azóta sem apadt, de emlékezz vissza, mi volt a személyes találkozó felvetésénél is. Én még mindig úgy vélem, hogy fölösleges energiabefektetés lenne.Inkább én is OFF-ba teszem.
-
törölt tag
Szinte alig látni valamit a forgalmából.
Hajnali 4:01-kor indítottam újra a CGMinert, itt a mostani állás:
(Slush stratuma, kb. 10 GH/s-mal)
Ahol a 4:4 utáni oszlop az eltelt idő másodpercben, az utolsó oszlop pedig a forgalom megabájtban, kerekítve.
Nyilván, ha baromi nagy kapacitásod van (terahash+), akkor a forgalom ettől nagyobb, de nem számottevő úgy sem.
-
törölt tag
válasz
ignorant
üzenetére
Fölöslegesnek tartom az időt rápazarolni. Oda szerinted nem fognak bejutni azok, akik itt, vagy bármelyik másik fórumon Janinak érzik magukat? Inkább mérsékelten, de szét kellene választani a Bitcoin ágait. Legalábbis a kereskedelmet mindenképp ki kellene szedni innen.
-
törölt tag
Úgy másfél, kéthetente következik be a nehézségi szint változása. Mivel újra digitális aranyláz van, a mostani emelkedésbe (vagy még inkább a következőbe) nyugodtan belekalkulálhatsz extrém százalékot, ugyanis a sok kereskedő mellett rengetegen látnak ilyenkor fantáziát a saját bányászatban. Plusz, nem tudom, mi a helyzet a KnC második hullámával, nem néztem utána, de ugye november közepére ígérték. Lehet, hogy csúsznak vele, de hogy nem fog pozitívan hatni a nehézségre, az biztos. Ilyen feltételek mellett csak tényleg akkor lehet meglovagolni az egész bányászatot, ha az árfolyam megugrik és magas értéken egy ideig stabilizálódni látszik.
-
törölt tag
válasz
Penge_4
üzenetére
Ki volt az?
(#5173) amakoi: A gond ott kezdődik, hogy Butterfly Labs... Erről a cégről szerintem itt senki sem tud jókat nyilatkozni. Inkább nézelődj más gyártóknál, ha mélyebb szinten érdekel a bányászat. Többeknél (vagy jelen pillanatban szinte mindenkinél) van késleltetett szállítás, de én olyanokat néznék meg, mint a KnC, BitFury, ASICMiner, Cointerra, ... Másrészről meg azt is tedd a mérlegre, hogy 300 GH-sel mire mész, ha a nehézségi szint megint megugrik jócskán...
Apropó, BitFury. Ez már nem a Te árkategóriád, amit kiszemeltél, de van ilyen is. [link] Lefordultam a székről, amikor megláttam reggel az értesítőt.
-
törölt tag
válasz
cech19960320
üzenetére
List of all cryptocoins
List of alternative cryptocurrenciesHogy melyik mennyire életképes, azt majd természetesen az idő dönti el. De szerintem ezt a lavinát a Bitcoin indította el és az is fog leérni utoljára a hegy lábához, ha lesz olyan.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Naná, hogy újra kúszik felfele.
De közben a váltókat nézve, mintha megindult volna a pánikroham. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#5028) Penge_4: nincs szerencséd, 586 után újra meredeken ível fel. Ismét 700 körül ingadozik. Ettől függetlenül most érvényesülhet rövid ideig az öngerjesztő-mechanizmus, amiről többen beszéltek. Figyeld bőszen az árfolyamot!
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
ignorant
üzenetére
Uhh.
H81 Pro BTC
Your Bitcoin mining machine. Join the gold rush now!Kíváncsi vagyok, melyik hub-, switch-, routergyártó kezdi el ugyanezeket a szlogeneket ráaggatni a termékeire.

(#4838) deadwing: a BFL szócska láttán vagyok így. Korábban nem tudtam, hogy síró- vagy nevetőgörcsöt kapjak. Mára már egyszerűen csak a hányinger kerülget tőle.
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OpenMediaVault
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Olcsón! LG 34WR55QC-B 100Hz 21:9 UltraWide USB-C PD Machez is! Gari: 2027.áprilisig.
- Liquid Freezer III 360 - használt, garancia: Alza 2031.02.16-ig - ALKUKÉPES.
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Mobil LTE hotspot router TP-Link M7200 V4 4G/LTE 150Mb/s,WiFi 2,4GHz 300M
- Four Connect Stage2 2x10mm2 prémium hangfalkábel Nakamichi banándugókkal
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! SPACE BLACK MacBook Pro 14" M4 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Sőt, nagyon az alternatív coinok sem partnerei ennek a kapacitásnak, főleg, ha a villany számodra nem ingyé' van.