Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Asszociációs játék. :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Szólánc.
- Emlékszik erre valaki?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Egy korszak vége
- DPD tapasztalatok
-
LOGOUT.hu
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoory
csendes tag
Sziasztok!
Még tavaly augusztusban rendeltünk pár single SC-t a BFL-től. Eddig még sajnos nem kaptuk meg és bevallom őszintén nem is tudom, hogy mikor fogjuk megkapni. Egyértelmű időpontot sajnos a millió 1 forumból nem tudtam kiolvasni, kb. mindig mondanak valamit, amiről 1-2 hét múlva kiderül hogy marketing bullshit az egész.
A legnagyobb problémám az, hogy most már nem is válaszol a BFL a levelemre, ahol is azt szerettem volna megtudni hogy milyen pénz visszafizetési lehetőség van. Mivel én fizettem és lassan eltelt 1 év és teljesítés nincs mögötte úgy gondolom jogosan kérhetem vissza a vásárlás értékét ( ezzel is lenyelve az ebből származó kamat kiesést....de ezt most hagyjuk). Vagy rosszul gondolom? Illetve felröppentek olyan hírek is Jody-tól, hogy akik zaklatják email-en azokat hátrébb sorolják??? Nah ez már azért vérlázító, ezt nem csinálhatja meg egyetlen 1 cég sem...legalább is úgy gondolom ( hal és a cápa esete ) .
Szóval valakinek van arról infója, hogy mostanában mit kamuznak a single SC-k szállításával kapcsolatban, illetve bármilyen pénz visszafizetési lehetőségről? Bevallom eléggé megnyugodnék, ha legalább a pénzemet visszakapnám...mert abba nem is szeretnék belegondolni hogy a karácsonyfára fogom felakasztani az SC-ket dísznek, mert kb akkorra annyit is fognak érni...
Köszönöm.
-
csaba951
veterán
válasz adorjant #3495 üzenetére
Mt.Gox
"A banki átutalással küldött 120 dollárból ugyanis csak valamivel több, mint 94 dollár érkezett meg a számlára, ami azt jelenti, szép magas jutalékkal dolgozik a tőzsde számlavezetője, a Mizuho Bank. Ezen felül további 2300 forintos díjat számított fel az átutalást elindító bank is, így végül 8000 forint feletti összegbe fájt, hogy betétet helyezhessünk el az MT Gox számlán.
...
Több hétig tartó kivárás után a technikai elemzés eszköztárát segítségül hívva az erős támasznak tűnő 90 dollár körüli árfolyamon, 89,5 dolláron vettünk 1,053374 Bitcoint. Ahhoz, hogy nyereségesbe forduljon a befektetés, legalább 90,8 dollárig kell felkúsznia az árfolyamnak (a kétszer felszámított 0,6 százalékos díj miatt)."Ezt szerintem alaposan elszámolták! Ha fel is megy 90,8 USD-re az árfolyam, akkor sem termelte ki a számlafeltöltés költségét. Plusz ugye ott van még az is, hogy a kivételnek is van költsége...
Csak nekem furcsa, hogy ilyen hibákat követ el egy hivatásos elemző???
(#3497) fsb1000
Rengeteg apró trükköt vett be a PayPal a géped, fiókod/fiókjaid beazonosításához. Szóval az anonimitás inkább csak látszólagos. Nagyon nagyon szívós, és tudatos munkával lehet csak manapság valóban anonim maradni.[ Szerkesztve ]
-
fsb1000
nagyúr
válasz adorjant #3495 üzenetére
Hát nem is tudom... kicsit bénáztak az indexen. Nekem kb 2 napba telt, hogy googlizással és a fórumtársak segítségével kiderítsem miként lehet anonim módon PayPal-al BTC-t vásárolni a BTC-e oldalon.
Az anonimitás egyetlen hátránya, hogy limites a pénzátutalás a PayPal felől. -
adorjant
őstag
-
moonguru
őstag
-
csaba951
veterán
válasz Overlocker #3489 üzenetére
Hivatalosan:
Pl: Mt.Gox?!De jobban jársz, ha keresel olyan magánszemélyt aki éppen el akar adni. Ő nem fog tőled bekérni 1000000 hivatalos dokumentumot. Meg olcsóbban is jössz ki.
-
adorjant
őstag
válasz Overlocker #3489 üzenetére
Szerintem jöhet publikusan is.
-
Penge_4
veterán
válasz csaba951 #3487 üzenetére
Csak azt nem értem, hogy akkor miért a fake accountoktól félnek. Elvégre ha fake regisztrációval küldök pénzt, akkor visszavonáskor nekem kell bizonyítanom, hogy tényleg én vagyok az, aki és én is megszívom, ha nem tudom igazolni magam. Szóval az én oldalamról is necces, mert kétlem, hogy ha a Paypal meglátja, hogy Guy Fawkes visszavont pár dolláros tranzakciót az unverified accountjából, amihez még bankszámlát sem társított, akkor túlzottan készséges lenne.
Viszont, ha én vagyok John Smith New York-ból, vagy Kovács Béla Budapestről, akkor baromi egyszerű dolgom van, mert míg a Paypal szemében van egy verifikált accountom (azaz teljes mellszélességgel kiáll mellettem), addig az átbaszott emberek kezében van egy név és egy e-mail cím, amivel ebben az esetben nem mennek semmire. Ellentétben ha Weiszmüller-Csókáshegyi Poindexter néven anyakönyveztek, akkor tökmindegy, hogy Mucsajröcsögén vagy nagy Budapesten élek, akkor is megtalálnak és betoncsizmával alszok a Duna mélyén, ha túl sok embert vagy akár csak egyetlen nehézfiút baszok is át.
-
csaba951
veterán
válasz NeoExDeath #3484 üzenetére
Örülhetsz, hogy érvényes vízumot nem kérnek bele!
Egyébként szintén a pénzmosás elleni küzdelem jegyében kérik be.
Kisebb tételeknél úgy tudod megkerülni, hogy keresel olyat akinek rendszeresen pénze érkezik WebMoney-ra, és tőle veszel pénzt. Te meg átküldöd neki egy PayPal számlára. Csak ugyebár nem olyan egyszerű megbízni vad idegen emberekben...
-
Stanlee
őstag
válasz csaba951 #3477 üzenetére
A németeknél van noname GeldKarte, igaz csak 200 ojróig lehet feltölteni, de aztán név és személyazonosság ellenőrzése nélkül használhatják többen is. Van a kártyának egy egyszeri díja (ha jól emlékszem talán 10 EUR). A feltöltése ingyenes, csak az elfogadótól vesznek le valamekkora díjat. Arra jó, hogy fizessen az ember vele parkolást, tömegközlekedésre jegyet, meg bevásároljon. Aki megveszi a kártyát, persze kell, hogy személyazonosságot igazoljon.
Eddig én is csak Mastercardot láttam prepaid-ben, Visáról nem is hallottam.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
LLam
senior tag
-
csaba951
veterán
válasz NeoExDeath #3480 üzenetére
Szerintem kis összegekre továbbra sincs ilyen módszer kidolgozva.
Nemrégiben a WebMoney felvette a hivatalos pénzek közé, így már arra is át tudod konvertálni az USD-d vagy EUR-d.
Ennek a költségei:
1) Az a díj amibe neked egy magyarországi MKB vagy Unicredit Bankban vezetett forint számlára való átutalásért kér el a bankod.
2) WebMoney top-up díj (fixen 2 USD vagy 2 EUR).
3) Mivel USD-t vagy EUR-t fogad csak el a WebMoney top-up, viszont csak HUF-ban tudsz utalni, így a pénzváltást ők intézik. A váltási árfolyamuk kb. az OTP Bank aktuális valuta eladási árfolyama körül szokott lenni.
4) WebMoney számlán USD->BTC vagy EUR->BTC konverzió. Fix díj 0,8%.
5) A BTC árfolyama eltér pl. az Mt,Gox-étól. Konkrét példa ebben a hozzászólásomban olvasható.
WebMoney transaction limits with SMS or ENUM-confirmation of transactions enabled:
Passport type: alias and formal
WMZ
Monthly Limit 3000 - USD
Weekly Limit - 1500 USD
Daily Limit - 600 USD
24-hours’ Limit - 600 USDAmire mindenképpen szükséged van a WebMoney ügyintézéshez: érvényes útlevél és mobil telefonszám. Ezek nélkül felesleges elkezdeni a regisztrációt!
Ha WebMoney-val kapcsolatban valamilyen kérdésed van, akkor nyugodtan tedd fel a téma saját fórumában! Persze miután elolvastad a hozzászólásokat! Jelenleg 72 db van, és nagy valószínűséggel már meg van válaszolva amit kérdezni szeretnél.
-
NeoExDeath
aktív tag
Sziasztok,
Régen írtam ide utoljára, bocsánat de nem szeretnék 1000 hozzászólást átolvasni, csak annyira lennék kíváncsi hogy van-e már valamilyen olyan megoldás bitcoin vásárlásra, ahol úgymond kezelési költség nélkül lehet vásárolni? bitcoin.de oldalt ajánlották régen, de ott elég komoly kezelési költséggel jár a külföldi iban-os utalgatás. Ha ennyire tudnátok válaszolni azt megköszönöm -
Overlocker
veterán
Nincs kedvetek, egy PH Bitcoin MeetUp-hoz? Eszmét cserélni, stb-stb..
-
bolbatiku
tag
válasz csaba951 #3477 üzenetére
Nemtudom pontosan milyen és hol de valami olyasmi volt hogy az eredeti számla tulaja több részre oszthatta a saját számláját és külön bankkártyákat rendelt hozzá. A kártyákat eladta, a vevő használhatta úgy mintha sajátja lenne, pénzfelvét, fizetés, pénzfogadás. Persze az eredeti tulaj bármikor lenyúlhatta
-
ignorant
senior tag
válasz bolbatiku #3475 üzenetére
Magyarorszag majdnem minden teruleten sereghajto sajnos, szoval nem meglepo. :S
Nem is a vallakozoi kedvvel van baj, hanem az igen rossz korulmenyekkel, beleertve a szornyu burokraciat, amin "keresztul kell verekednie" magat mindenkinek, minden egyes aprosagert.
[ Szerkesztve ]
-
-
ignorant
senior tag
válasz taranis #3472 üzenetére
Pontosan. minel nagyobb a kilenges annal tobb penzt hozhat. Az mas kerdes, hogy szerencse is kell ha valaki igy akar jatszani.
Az meg tokeletesen ertheto ha felelmet kelt az ingadozas, nem mindenkinek valo ez.
A bitcoin "halalat" mar nagyon sokszor megjosoltak regebben is, tobbek kozott volatilitas miatt is, megis mukodik.
-
fsb1000
nagyúr
válasz taranis #3466 üzenetére
Ez is meg lett/lesz magyarázva...
Egyébként pont ezt értetem az emberi "természeten" - amiről a link mesél.
Más: Aki jótékonykodik (és nem direktbe) az is számol azzal, hogy a pénze / adománya nem 100%-osan jut el a megcélzott területre. És akkor még finoman fogalmaztam. -
taranis
addikt
válasz ignorant #3471 üzenetére
Ha pedig valaki hisz abban, hogy a rendszer hosszú távon is működőképes lesz, akkor az ilyen hírek okozta átmeneti értékcsökkenés is csak egy lehetőség amit meg lehet lovagolni és bódottág van. Most pl örülök hogy 100USD körül eladtam a BTC-m. Megy ez még lejjebb is.
colorizer.net
-
ignorant
senior tag
válasz taranis #3470 üzenetére
Persze, hogyne lenne, de a rendszer mukodo kepesseget nem befolyasolja.
Ugyanez megy minden masnal. xy mond valamit, lenyomjak a forintot, 2 nappal kesobb visszaerosodik. Minden egyes teruleten ez megy, kihasznaljak az emberi termeszetet. Ha eleg embert sikerul megingatni akkor eleg nagy merteku profitra tehetnek szert.
Masik dolog, az a "verseny". Ha nyitsz egy boltot, nem a vasarlok fognak feljelentgetni mindenhol, hanem a versenytarsak. ezert kell regisztralni az osszes, hasznavehetetlen, jelentektelen szamjelre itthon pl. Ha nem teszed valaki felnyom es fizethetsz birsagokat.
Human nature.
-
ignorant
senior tag
https://dagensia.eu/
Europai, elvileg teljesen licence-elt exchange...nem probaltam eddig.
-
ignorant
senior tag
The hoarders, in effect, possess an off switch for Bitcoin....... But the Bitcoin kill switch exists.
Az ilyen meg felettebb nevetseges.
[ Szerkesztve ]
-
ignorant
senior tag
válasz taranis #3466 üzenetére
FUD az en szememben. Ha kicsit szemmel tartod hircsatornakat, iszonyatosan sok negativ hadjarat folyik, es nem csak ismeretlen blogocskakon, hanem pl BBC-nek se volt egyetlen objektiv cikke se bitcoin temarol.
Par analizist ami hasonlot allitott, atnezve, kiderul hogy eleg sok hibas kovetkeztetesre jutnak, sok dolgot figyelmen kivul hagynak.
pelda:
Egyik analizisben sem beszelnek a nagyobb cegek cimeirool, ami ugy tunhet hogy 1 cimen rengeteg BTC van, kozben meg csak egy cimen tarolja a user ek balance-at.
termeszetesen, ha valaki ismerkedik BTC-vel, ez megijeszti - elijeszti, ebbol lesznek kisebb nagyobb panikok.
Az nem segit a dolgon hogy sok ember a donteseit reddit-re meg forumokra alapozza.
[ Szerkesztve ]
-
csaba951
veterán
Új diff van! Most 21,3M.
Viszont a növekedés üteme határozottan lecsökkent. -
csaba951
veterán
válasz #24650752 #3459 üzenetére
lol Még BitForce 500 GH/s Mini Rig SC-ből is több mint 4 db kellene ekkora kapacitáshoz! Mármint ha tényleg létezne.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Neki aztán van kapacitása.
-
Penge_4
veterán
válasz fsb1000 #3456 üzenetére
"Feloldódik... a "nagy" rendszer része lesz, marginalízálódik és vége.
Én így látom."Kérdés, hogy mit értünk vég alatt. Ha az alapelveket, akkor egyetértek. Ha viszont azt, hogy elbukna, akkor nem.
Ha a rendszer irányítói ráteszik a kezüket, akkor nyilván tisztában vannak vele, hogy a kriptopénz egészen addig egy játékszer, amíg nem fogadják el széles körben és nincs kellő bányászkapacitás. Szóval lehet csinálni n+1 altcoint, ahogy most is csinálhatnak az emberek Linux disztrókat, de attól még a Microsoft óriási piaci részesedéssel bír.
Ha az irányítók az asszimiláció mellett döntenek, akkor a Bitcoin beolvad a jelenlegi rendszerbe és +1 fizetési forma lesz a Paypal és a többi mellett és maximum technikai előnyökkel fog bírni a többihez képest.
De az emberek többsége ezt fogja használni pontosan ugyanazért, amiért jelenleg használ papírpénzt meg bankkártyákat. Az elterjedtség, elfogadottság és a marketing miatt.
A világban nagyon ritkán nyer valami azért, mert jobb, mint a többi. A fenti három pontban kell jól teljesítenie, bármilyen áron és akkor nyert, függetlenül attól, hogy jó-e vagy sem. Ha nem az, akkor lehetnek neki kihívói. Ha az, akkor lehet, hogy a jövőben lesz egy még jobb, ami ugyancsak kihívóvá áll elő. A lényeg, hogy a Bitcoin olyat adott a világnak, ami mellett nem mehet el szó nélkül a rendszer. Az ignorálás és negatív reklám, mint taktika nem jött be. Most jön az asszimiláció. És ahogy már a Star Trek óta tudjuk: az ellenállás hasztalan.
-
fsb1000
nagyúr
válasz bolbatiku #3454 üzenetére
Miért kéne nekem bármit is kitalálni?
Itt van ez a Bitcoin. Pontosan azt az utat járja be amit bármi hasonló szofisztikáltan létrehozott eszköz bejárna. Ha nem integrálódik a meglévő pénzügyi rendszerekbe, akkor marad egy szűk embercsoport játékszere vagy reménye, ha meg integrálódik, akkor elveszti azt amiért most érdekesnek vélhetjük.
Szerintem ez utobbi folyamat indult meg, azok nyomására, akik képesek lesznek rövid távon (1-2 év) hasznot húzni ebből a folyamatból. Aztán?
Feloldódik... a "nagy" rendszer része lesz, marginalízálódik és vége.
Én így látom. -
bolbatiku
tag
válasz #68216320 #3452 üzenetére
Arra akartam kilyukadni hogy ha lesz aki névtelenül és szabadon akarja használni a btc-t akkor nehéz lesz tiltani vagy szabályozni.
Attól hogy a fejlesztők változtatnak a rendszeren vagy lesz egy szabályozott coin is vagy netán a bitcoint szabályozzák, attól még a jelenlegi formában is működni fog addig amíg lesz bányász aki hitelesít, meg ember aki elfogadja.
"let variety flourish" ha valaki akar egy szabályozott coint ami követi az inflációt és csak az állam hitelesíthet hát legyen, csak ne legyen rám kényszerítve a használata, tőlem elfér, egyszer lehet még jó is lesz valamire.
Ha a btc nem marad meg a jelen mivoltában mert a bányászok/userek is behódolnak mondjuk az állami szabályozásnak és egy bányász sem marad meg senki nem fogadja el a mai bitcoint akkor bye bye bitcoin. -
bolbatiku
tag
válasz fsb1000 #3453 üzenetére
A kulcsszó : alternatíva
Bitcoint azért használ az ember mert éppen jobban megfelel neki mint a hagyományos fiz eszközök, mert felbukkant mint alternatíva. Ha a bitcoin megváltozik akkor átválthatod valami másra.
Csak egy eszköz a többi lehetőség közt, nem pedig megoldás a világ összes problémájára.
Eddig nem volt p2p fizető eszköz mostmár van. Te döntöd el hogy használod-e, nincs rád kényszerítve mint a bankrendszer, csak egy lehetőség, már ismert vagy még ismeretlen hátrányokkal és előnyökkel.(Amúgy ha tudsz olyan rendszert ami téged és engem is megkérdez és minden ember kérését teljesíti, akkor csináld meg én biztos beszállok (Az aranyhalon és Óz a nagy varázslón kívül)
-
fsb1000
nagyúr
-
bolbatiku
tag
válasz ignorant #3450 üzenetére
Nem hiszem hogy a bitcoin blokkláncát forkolják majd szabályozásképp, mert sok problémát vetne fel és amúgy is egyszerűbb ha a nulláról kezdik.
Amúgy egy hard fork többek közt azzal járna hogy minden addigi BTC megduplázódik mert ugyanazt a coint mindkét ágon el lehet költeni tehát mindenki akinek addig BTCje volt kétszer is elköltheti ugyan azt a pénzt.Persze ha a coinok száma duplázódik azzal az értékük a felére csökken, tehát szám szerint ugyanott tartanánk, de azért megnézném hogy reagál le egy ilyet a piac. Az egyik ágra biztos hogy nagyobb kereslet lenne mint a másikra, pl mert szabadabb, több helyen elfogadják stb, úgyhogy a másik ágon lévő BTC-t is a vonzóbb ágra próbálják majd váltani, de ezt már sajnos alig tudom felfogni.
-
bolbatiku
tag
válasz fsb1000 #3447 üzenetére
Valószínűleg mindig is lesznek olyan lehetőségek meg váltók ahol anonim módon btchez lehet jutni. De amúgy attól hogy hozzám köthető egy BTC vásárlás (mert a váltó a nevemhez köti) még át lehet úgy mosni hogy a kifizetésnél már ne tudják kié az a pénz, mert lehet hogy még mindig az enyém, de az is lehet hogy már másé.
Persze ha csak állami gépek bányászhatnak, amik csak a regisztrált BTC címek közti tranzakciókat hajtják végre akkor ugrott a BTC minden olyan előnye ami amiatt most jó eszköznek tartják az állam és a banki elnyomás ellen.
Viszont azt nagyon nehéz lenne megakadályozniuk hogy új kriptopénzeket hozzanak létre, vagy a most meglévőket is használjuk a beszabályzott mellett, ehhez be kéne szabályozni az internetet, de ez sem lehetetlen. -
ignorant
senior tag
válasz fsb1000 #3447 üzenetére
Jol gondolom, mert tudom hogy az a resze nem anonim, igazabol sohasem volt az. Ha valami nem tetszik a hatalomnak, konnyen rarughattak volna az ajtot MTgox-ra es elvettek volna erovel a user infokat eddig is.
Ettol fuggetlenul ha bitcoinban vasarolsz, ugyanugy megorizheted az anonimitasod.
[ Szerkesztve ]
-
ignorant
senior tag
válasz fsb1000 #3445 üzenetére
Ez semmiben sem valtoztatja a bitcoin rendszer anonimitasat. Persze, ez azoknak nem szamit akik szerint az illegalis tevekenysegek adjak a btc economy nagy reszet.
Szerintem a bunozok, valoszinuleg eddig sem mtgox-ot hasznaltak, hanem valami deepwebes exchange-t, irc csatornakat- forumokat, stb...
[ Szerkesztve ]
-
ignorant
senior tag
válasz fsb1000 #3442 üzenetére
Sot jelenteniuk kell a gyanus tranzakciokat, meg asszem a $10K felettieket.
Minden banknal igy mukodik, magyarorszagon persze joval alacsonyabb a "trigger" limit.
CampBX mar panaszkodott a hatalmas merteku plusz adminisztracio miatt.
Vicces, hogy penzmosas ellen ezek mit sem ernek, max mindenki eletet megnehezitik egy kicsit, barmifele pozitiv eredmeny nelkul.
[ Szerkesztve ]
-
ignorant
senior tag
MTgox megszerezte a szukseges amerikai licence-ket a mukodesehez:
http://online.wsj.com/article/SB10001424127887323873904578574000957464468?mg=reno64-wsj.html?dsk=y
-
fsb1000
nagyúr
Na már megint gyomláltak a kertben. Mondtam már, hogy kell ezt:
"Olvastam valahol egy hírdetést, amelyben egy magyar bányász eladná Blades cuccát, szerintetek megérné 100 BTC-t?
Ilyen képeket közölt róla: KÉP1 KÉP2
És azt állítja hogy azonnal átvehető. Nem akarom linkelni a másik oldalt, de akit érdekel, annak megadom az elérhetőségét magánban."***
Más:
XY iskolában nyugdíjba ment az igazgató. (Ő is bányászkodik, szóval nem OFF topic), a tantestület egyértelműen az ig.helyettest szeretné utódjának. A kollégák jó része azt a tanácsot adta neki pár hónapja, hogy lépjen be a pártba.
Ezt nem egy 50-es évekről szóló filmben láttam.Ezek mind VGA-val bányásztak, aztán áttértek LTC-re, de most már ott is 800 felett van a diff, nagyon csalódottak, de még nem adják el a VGA-jukat.
Szóval a csávó nem lépett be az elit bányásztársaságba. Záró értekezletre időzítették a tantestületi szavazást, mármint hogy Ő legyen a helyi bányászfőnök. Az önki kitaktikázta (ezek biztos BTC dilerek) hogy Ők is pont akkor szavaznak a témában, így nem vehetik figyelembe a helyiek akaratát. De a bányászok rafkósak, és előre hozták a szavazást, hogy a jelen lévő Önki díler telón bemondhassa az eredményt a többi BTC dílernek.
Nade ezeket a dílereket sem ólombányában nevelték, a megfigyelőjüknek utasításba adták, hogy vonuljon vissza mert sürgős bányászni valója van, így aztán a szavazás vége előtt távozott és nem tudhatta meg, hogy a sok VGA-s bányász kit is akar főbányásznak.
A Dilerek meg nyárközepére halasztották a döntést, amikor minden VGA-s bányász szabin van. Indoklás: A tantestületi bányászoktól nem kapták meg az ajánlást.Szóval a BTC sok mindenre megtanít, ha gondolkodik az ember..Csak ésszel kell használni és nyitott szemmel járni.
-
-
bolbatiku
tag
-
ignorant
senior tag
Magyarorszagon meg huf-ban sem lenne mukodo az ilyen kezdemenyezes, de mindenesetre erdekes iras..crowdfunding.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
bitcoin.de
Eddig még nem csalódtam bennük. -
addikt
Egy ismerősömnek szerettem volna segíteni mtgox account létrehozásában, de totál elegem van mér az egészből. A "probléma" az, hogy egy EU-n belüli (de nem magyarországi) céges számlát szeretne az accounthoz kapcsolni, és immár három hete küzdünk a supporttal. Tonnányi papírt kérnek a cégalapító okiratoktól kezdve a székhelyet igazoló cert-ekig mindent. 15-20 dokumentum (számlák, igazolványok, magán és céges okiratok) küldözgetése, után mindig kérnek valami újat, vagy éppen egy meglevőben találnak kivetnivalót.
Magáncélra nekem beváltak egyébként, az indulásuk óta kereskedem náluk, ezért aztán más váltókkal nincs is tapasztalatom (Bter-t, Btc-e-t használtam ugyan, de csak altcoinok váltására).Tud valaki ajánlani olyan váltót az Mtgoxon kívül, akinél EUR-ra tudnánk váltani fájdalom és átverésmentesen BTC-t? Természetesen tapasztalatra alapuló ajánlás kéne, azt én is látom/tudom hogy kiknél lehet váltani, a probléma a bizalommal van.
[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
válasz ignorant #3427 üzenetére
Most már aztán rettenetesen megnőtt a bizalmam hogy egy magán kocsmába is elfogadnak BTC -t, ez még viccnek is rossz hogy ilyen dolgokra kell hivatkozni a BTC létjogosultságának igazolására. Majd ha a Svájci bank is jegyzi akkor meggondolom.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
ignorant
senior tag
Portfolio.hu-n egyre tobb pozitivabb hangvetelu cikk jelenik meg, mar nem is emlitettek SR-t meg hasonlokat.
-
fsb1000
nagyúr
Bocs... máskor nem használok metaforikus mondatokat.
-
fsb1000
nagyúr
válasz radi8tor #3419 üzenetére
"Az én bruttó fizetésemet csak a munkáltatóm szabja meg"
hehe.... és amit este a híradóban nézel azt meg csak a napi események szabják meg.Az országunk kb. 10 éve lejtmenetben van, a fizetések reálértéke is, és ennek oka nem a gazdasági impotencia meg a lusta emberek. És amit most írtam az nem politizálás, hanem tény. Bár nyilván ezt is törölni fogod.
-
Penge_4
veterán
válasz radi8tor #3419 üzenetére
"Én is mondhatnám rátok, hogy mindenben politikát láttok."
Engem egy indexes linkért figyelmeztettél és a hozzászólást is törölted, ellenben te még permanens szakmai topicban is politizálhatsz, ami még csak nem is az a kategória, mint egy ITCafés cikk, aminek a topicja pár hét/hónap múlva úgyis eltűnik a süllyesztőbe.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz atti_2010 #3418 üzenetére
Pontosan.
ittakary: a csőlátás is relatív fogalom. Én is mondhatnám rátok, hogy mindenben politikát láttok.
Az én bruttó fizetésemet csak a munkáltatóm szabja meg, a nettóba bele szólnak egyéb dolgok de ez mindenki más is terhel, viszont van lehetőség olyan számlát is nyitni, ahol nem vonnak le semmit a kp felvétel után (úgy emlékszem ezen borult ki a bili itt).⭐ Stella
-
atti_2010
nagyúr
válasz ittakary #3417 üzenetére
A fizetéseket elsősorban a gazdasági tényezők határozzák meg és nagyon kis mertékben a politika, lehet adni nagyobb fizetést mint amennyit a gazdaság elbír (lásd Görög példa) hogy örüljenek az emberek de sokáig nem tartható.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
nagyúr
válasz radi8tor #3413 üzenetére
A fizetésnek semmi köze a politikához.
Te melyik álomországban élsz kedved Radi? Mi vesz rá hogy ilyen hülyeségeket beszélj? Ennyire csőlátásúak ne legyünk még akkor sem ha moderátor vagy és tudod hogy csak azért írod ezt, mert nem szabad politizálni...
Kvára VAN köze hozzá! De valami olyan elképesztő mértékben ...
[ Szerkesztve ]
-
ignorant
senior tag
válasz radi8tor #3413 üzenetére
A fizeteseknek igen is sok koze van a politikahoz. Ok hatarozzak meg hogy mennyi teher nehezedik a fizukra ,, stb. Ok kotnek megallapodasokat a multikkal, stb sbt.
En se szoktam panaszkodni, csak foloslegesnek tartom az osszeset. (leechers of our society)
[ Módosította: radi8tor ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nem, csupán elfogadom, hogy ezen az informatikai fórumon tilos aktuálpolitikáról beszélni.
Hozzá tenném ez is azért lett megtiltva mert egyesek képtelenek voltak kulturálisan megnyilvánulni és hergelték a többieket.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz ignorant #3412 üzenetére
Nem kell terelni. A fizetésnek semmi köze a politikához. Ti terelitek egyfolytában arra. Az már más téma, hogy xy intézkedésektől pár %-al kevesebb lesz amit kézhez kapsz, de a fizetésed nem változik.
BTC-ben történő fizetés esetén pedig eléggé kiszámíthatatlan lenne mennyi is az annyi.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
ignorant
senior tag
válasz Penge_4 #3411 üzenetére
+1
Milyen kar hogy nem lehet linkelni "semmit" ezen a forumon :SAmugy jo fej vagy radiator, olyan temaba kapcsolodsz, ami ohatatlanul politikat is magaba foglal. Utana meg megy a "figyelmeztetes" kuldozgetes......
Vagy nincs eleg melo es ezzel generalsz magadnak
[ Szerkesztve ]
-
szilard28
aktív tag
válasz Overlocker #3402 üzenetére
mert sokkal jobb a nulla kamat a btc "számlán" mint a 4-5%-os kamat háromnegyede.
Ha értékőrző befektetést akarsz, vegyél pár száz üveg pálinkát.
-
ignorant
senior tag
Nemesfemek kozul nem csak az arany letezik, velemenyem szerint erdemes valamennyit venni, de ezust - platina - palladium harmast se hagynam figyelem nelkul.
-
ignorant
senior tag
Ez olyan dolog, hogy minden hasonlo dolog volatilis, semmi sem 1000%-os.
En barmiert szivesen elfogadok Bitcoin-t,de ez nem azt jelenti hogy esz nelkul mindenem BTC-ben van. Alap szabaly barmi hasnoloval kapcsolatban hogy diverzifikalni kell a "vagyon-t", nem szabad egy lapra mindent feltenni.
A tobb eves bitcoin megtakaritasom, boven tulszarnyalt minden mas befektetest a volatilitas ellenere is. Kozkazat nelkul nincs nyereseg. ;-)
-
atti_2010
nagyúr
válasz radi8tor #3404 üzenetére
Szerintem el kellene terjedjen aztán stabil kellene maradjon és szép lassan évek múlva elnyerheti a bizalmat, ha valóban olyan jó majd megtörténik, én jelenleg sem a fizetésem de még a zsebpénzem se tartanám benne nemhogy a több éves megtakarításom.
[ Szerkesztve ]
-
atti_2010
nagyúr
Hagyjuk a hülyeséget, veszek 1000 BTC -t mi a garancia hogy holnap nem a feléért váltják mert bedől valamiért, semmi.
-
Overlocker
veterán
Lecsap a kormány a megtakarításokra: oda a kamat negyede!
Mennyire megéri bankszámlán hagyni a pénzt... Marad az arany és a BTC
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 8. nap: Ghostrunner 2
- OLED TV topic
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra