Hirdetés
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- DPD tapasztalatok
- Asszociációs játék. :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- exLátóasszonyok & Táltosok topikja
- Egy korszak vége
-
LOGOUT.hu
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
nort_on
senior tag
Én is azt gondolom, hogy egészséges lenne egy visszateszt, de itt leginkább az a baj, hogy mindenki erre vár, hogy a kimaradt boltos Márika néni is beszálljon. M1 híradóban is Bitcoin volt, lol. Hohó, 90k vagy több is tud lenni, 100-150, vegyük meg a kövi nagy esést! Szerintem nem fog adni még egy lehetőséget a későn érkezőknek.
Plusz szépen veszik a dip-eket, nem igazán tud esni, elég nagy VOL-lal felzabálják.
Stock ma full piros volt, BTC meg tart.
De ha mégis lenne valami gebasz, akkor kicsi BTC megy át ETH-ba.
Decemberi UNRATE lesz érdekes (ok, infla is), ott ha jön egy 4.0% vagy 3.9, akkor moon.
Olyan momentum-hatás van, hogy itt nagy risk kiszállni. Pl holnap jó lesz az infla, és nyom hirtelen megint egy hétfőt.
[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
No' meg is van, megszavazták a majomházban az EU-s elvárásokat túlteljesítő szabályozást. Lásd 11-es §: "...felügyeleti díj...", tehát hizlalniuk kell a magyar szolgáltatónak egy ingyenélő, semmilyen feladatot (a hülyeségek nyilatkozgatásán kívül) nem végző zsírdisznót, hasonlóan, mint a vállalkozóknak.
The only real valuable thing is intuition.
-
BaLee
addikt
Tényleg, most nézem...
Akkor én a Revolutot tudom ajánlani. Crypto.com app sem rossz amúgy de bonyolultabb, és sok a buktató főleg kis coinoknál (app-ban eladva olyan sz*r a váltási árfolyam, hogy bődületes). Ott is akkor járhatsz jobban, ha az Exchange-re regisztrálsz és oda átküldöd a kriptot és ott adsz el vagy veszel.
#24147 tomszli11: pár 100 ezerrel simán, millió felett már inkább pihenjen saját walleten aztán ha el akarod adni vagy kereskedni vele akkor beküldöd egy tőzsdére
-
Reggie0
félisten
Latom kezded erteni, de nem egeszen: a technika sokat megenged, pont egy kritikus kerdes, hogy minden resztvevo racionalis es moho algoritmus szerint mukodik-e, mert ha nem, akkor technikailag mas eredmenyeket is ki lehet hozni, mint amit az economical majority-bol levezetsz.
#19198 brd: Hogy irjam le, amikor jelenleg nem tudunk olyan jovobeni valtoztatas terverol, amivel a banyaszok rosszabbul jarnanak. Kitalalni lehet ilyeneket, mint pl. ha a feevel varialnak, stb., de azt kitalalhatod magadnak is.
Jol latod, kis bazisu forkot nincs ertelme banyaszni. Ezert is ilyesminek inkabb a regi allapot megtartasara van nagyobb eselye, ugyanis az uj kodot kene mindenkinek letoltenie es atternie ra, ami lassan is megy, sok a hezitalo/lusta/erdektelen resztvevo. A valtozas elleneben konnyebb hatni.
A valtokat nem kopasztasarol itt nincs szo, felreerteted ezt is. A valto normalisan tud mukodni, csak a tamadast vegrehajto banyaszokon kivul nem tudnanak masok btc-t kuldeni/fogadni. De ettol a valton belul meg lehet kereskedni.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Nem kell kerdezni toled, mert sajnos nem vagy kepben.
Sajnos eleg rovidlatoan latod a gazdasagossagot, marpedig a rovidtavu veszteseg boven belefer a hosszutavu extra nyereseg miatt. Ezeket a jelensegeket a normal gazdasagban is megtalalod, mint pl. egy kereskedo ar alatt arul, hogy leverje az arakat es ezzel a kevesbe tokeeros versenytarsakat ellehetetlenitse, mert o tovabb birja ki vesztesegesen. Sajnos te nem tudod elkepzelni, hogy egy forknal lehetnek ilyen megfontolasok is.
Az a baj, hogy amiket te olvasgattal wikiken csak korai elmeletek a lehetseges mechanizmusokrol. (Ne aggodj, ezeket en is olvastam legalabb 6-8 eve.) Mint minden korai elmelet altalaban bugos, mert a model amin felallitottak szinten eleg egyszeru. Ez eleg jellemzo a gazdasagi tudomanyokra, nehez jo modelt alkotni. Arrol nem is beszelve, hogy ezek bizonyitatlan elmeletek.A peldadhoz csak annyit fuznek, hogy ha nehany banya a forkolt coin mellett teszi le a voksat, akkor nem kell rogton atmenni azt banyaszni. A tamadott coin blokklanca folott ha at tudjak venni az iranyitast es nem engednek be mas tranzakciot, csak a sajatjukat. Igy ki tudjak porgetni a valtokon a coinokat, mikozben mas szamara hasznalhatatlanna valik.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
A linken levo fogalom elbagatelizalja a banyaszok szerepet es egyszeruen nem foglalkozik azzal, hogy nagyon fontos szerepet toltenek be a biztonsagban, igy kozvetetten,de igenis komoly hatasuk van.
Latom, hogy neked ez nem vilagos teljesen, vagy csak nem vetted eszre ezt az apro kulonbseget a ket allitas kozott?
Az pedig elegge leegyszerusitett allaspont, hogy azt banyasszak ami jobban megeri nekik.
Tisztan latszodik, hogy a confirmation time szerepet sem erted, ugyanis annak a megbizhatosaghoz es a biztonsaghoz van koze. Ha nagyon nagyokat tud kilengeni a hashrate, akkor novelni kell, mert konnyen lehet 51%-os tamadast is inditani, tehat tobb ido kell az elfogadashogy, hogy a tamadas koltseget(ertsd az idejet) megnoveljek.
Igy hiaba van economic majority, ha nincs meg a banyaszokbol is a tobbseg, akkor tamadhato lesz a coin. Marpedig, ha pl. a juzerekbol,valtokbol es szolgaltatokbol atall 100%, de a banyaszokbol csak 40%, akkor ott reszeltek a coinnak, azt hulyere lehet abuzalni.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Jol hangzik, de azert ennel arnyaltabb a kep. Ellenpelda ETH forknal az uj ETH maradt a nepszeru az ETC meg halodik. A felhasznalok tobbsege amugy is kenyszerul valtani, a banyaszoknak es a valtoknak van igazan nagy sulyuk. Ha az infrastruktura megy a coinnal akkor a felhasznalok hiaba kapaloznak.
Amugy meg miert ne valtozna, a banyaszoknak pont az a jo, ha tovabb lehet banyaszni.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Garancia nincs, csak a valoszinusege alacsony. De a BTC-nel semmi sem garantalja, hogy konszenzus alapjan nem modositanak a banyaszas ratajan es a maximalis mennyisegen, szoval a BTC sem atombiztos ha ilyen extrem szempontokat is figyelembe veszunk. Raadasul a BTC szabalyainak modositasa 1-2 honap alatt lezavarhato, egy aszteroida vagy aranybanya meg evekben merheto, szoval az arany meg jobb is ilyen szempontbol.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
" Az értékmegőrzést úgy kell érteni, hogy a forgalomban lévő mennyiségét senki nem tudja váratlanul megnövelni, ezzel elértéktelenítve a már forgalomban lévő darabokat is (infláció), ez nem igaz semmi másra jelenleg a Földön tudtommal (ide értve az összes fiat-ot, aranyat, tulipánhagymát, emberi hülyeséget)."
Hat, mondjuk az aranyat sem lehet hirtelen megnovelni.
-
geckowize
őstag
Szia,
Köszi a választ!
1. Nem a programtól vártam a szabályozást, csak a programban látom, hogy az automatikusan hagyott fan speed nem nőtt. Magától a videokártyától vártam, hogy felemelje, a programot csak a fan speed ellenőrzésére használom ilyenkor.
2. Ha eddig terhelés alatt 70+ °C volt a kártya és van memory OC is, azt gondoltam, ahhoz, hogy 60°C-on tartsa, meg kell emelnie a fan speedet, tehát én is ugyanúgy azt gondolom, hogy a hőmérséklet alapján vezérli a ventit.
3. Viszont ha valóban igaz az, amit írtál a Temp Limitről, akkor igazából tiszta a dolog, de a default Temp Limit 83°C, amit nem tudom, hogy az Afterburner egy univerzális defaultként használ, vagy egy GPU-függő érték.
Így, hogy a temp limit igazából nem azt adja meg, hogy hány °C-on kell tartani a kártyát, aki hasonlóan nem külön mining rig-et használ BTC miningra hanem az asztali "gamer" gépét, az kizárólag úgy oldja akkor meg a a magas hőmérséklet okozta potenciális amortizációt, hogy szimplán beruház jobb házba, hűtésbe, így 60-70 °C között tartja?
-
devast
addikt
Szerintem az összes ilyen technikai analízis kuka. Rövidtávon biztos. Nyilván alap okosságok vannak, hogy minél többet ment fel annál nagyobb az esélye, hogy esni fog, meg fordítva is, de ezt sem tudod megjósolni, hogy hol van a fordulópont. Csak utólag látod, hogy hol volt. Ha 55-60%-os sikerességgel el tudnád találni, hogy mi lesz akkor majdnem végtelen mennyiségű pénzt tudnál vele keresni.
@Agyrák666 : Vagy az, vagy nem az. Fogalmad sincs csak találgatsz Te is.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
törölt tag
[ Szerkesztve ]
-
csaba951
veterán
Az a nap maga lesz a kripto apokalipszis. Az USDT nem egy a sok közül, hanem egy különleges termék. Ez biztosítja a likviditást. Ebben lehet gyorsan, olcsón váltani egyik coin-ról a másikra, meg exchange-re utalni. Ha ez kiesik, akkor borul az egész piac. Január 11-én ebből kaptunk egy kis ízelítőt, hogy milyen is az ha eltűnik a likviditás. 38e USD-ről 30e USD-re esett az árfolyam, 1 napon belül. És ez simán csak azért volt, mert az elején valaki a napi megszokottnál több (valódi) pénzt vett ki a piacról.
Olvasd el The shock és The panic részeket, az árákkal együtt!
-
Dißnäëß
nagyúr
Az a baj, hogy a demokrácia tökéletes találmány. Addig gyönyörű csilivili az elv, hogy a nép akarata. Demos, ugye.. De amikor azt mondjuk, hogy mi jellemző a tömegre, mint olyanra ? Buta és irányítható.. - hát .. ebbe kevesen gondolnak bele. És nem mondom, hogy szívesebben élnék egy vad keleten egy cáratyuska árnyékában, de valljuk be, ismétcsak suxx az egész.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
addikt
Értem.
Akkor itt mindenki vett régebben és tartja, vagy vár a beszakadásra és akkor beszáll? Vagy a főnöke BTCben fizet a munkájáért, vagy szimplán csak drogdíler?Hogyan lehet ebből értelmes pénzt csinálni?
Betenni a fiatot a bankba, és még én fizetek annak nincs értelme, ezért fordulnak sokan más felé, crypto, ingatlan, stb.
Tudjuk, hogy az ingatlan évtizedes távlatokban felfelé megy, vagy ha a Király osztja a pénzt, akkor ez az ország a világ csodáját produkálja ingatlan árnövekedésben, de a BTC-t nem irányítja Vitya.
Mik az általános javaslatok?
Venni, és tartani évekig, vagy az túl kockázatos, és inkább érdemes meglovagolni az ingadozásokat és gyakran realizálni a hasznot fiatban? -
Ferdzsoo
addikt
Én meg 1-2 évet írnék. Simán lehet valakinek 8-10- hónapig szerencséje, utána jön egy megváltozott piac és minden megy a kukába.
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
őstag
Magyarúl hígitasz. Szoktam én is ha edzeni akarom az idegeimet...
Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE*** i14 Pro +watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e
-
őstag
Persze, a legtöbb dolog és arra az igény erősen relatív, kivéve az élet fenntartásához és minimális és egyszerű élvezetéhez szükséges fizikai javak (kaja, innivaló, szex), ezeknek mindig lesz egy minimum árfolyama.
Látom szakemberrel van dolgomMás.
Hamarosan az ALTcoinokra is lehet figyelni. Véleményem szerint az ETH-ban is nagy potenciál van. Az XRP-be is lehet érdemes minimális, próba/cseresznyét be tenni, ha talpra áll, gyorsan fog 2-3 szorosát érni. Ha nem, tartok tőle, hogy az Összes Cryptora hatással lesz,mégha egy ideig is.[ Szerkesztve ]
Fold 4,Note20 U+Watch Active 4+Tab S7 FE*** i14 Pro +watch 7 SS**iPad PRO 12,9 ,Mac Air M1 **VIDEO:DJI Osmo Pocket&Mobile 3**DRON: Mavic AIR FMC,**ZENE:FIIO M11+FH5,Sharling M1,DragonFly Cobalt**FEJES.:AKG545,845BT,BOSEQC25,Audeze LCD2,Sony WH1000XM3,Focal s.Clas,Grado SR80e
-
Dißnäëß
nagyúr
-
Ferdzsoo
addikt
Én igazából ezt még egyszerűbben látom. Minden annyit ér amennyiért megveszik. Nem kell semmilyen mögöttes értéket vagy bármit keresni benne. Annyi (számomra) értéktelen és értelmetlen dolog létezik a világban amiért mások vagyonokat képesek adni. Mindenkinek más a fontos, az érték, a sok, a kevés, a drága és az olcsó. Ebben az univerzumban minden csak viszonyítás kérdése.
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
zerodot
aktív tag
"minden küldés után (is) menteni kell a privát kulcsokat, mert ha egy címről nem mindent küldenél el, akkor a maradék is egy új címre küldődik!"
Pont emiatt egyszerűbb és biztonságosabb a seed-et elmenteni. És ugye offline (vagy offline is) kellene tárolni a mentést, a privát kulcsok hosszú karaktersorait pedig nem nagyon reális folyamatosan kézzel papírra másolgatni, aztán meg szükség esetén vissza. A 12 vagy 24 angol szavas seed pont ezt a probélmát hivatott elkerülni/megoldani. Kézzel is könnyű hibamentesen leírni, ill. csak egyszer kell backupolni, wallet létrehozáskor.
[ Szerkesztve ]
-
Ferdzsoo
addikt
Én ritkán nézek D1-nél kisebb időtávú gyertyát. Az már viszonylag ritkán jelez hibásan, persze itt is bőven bele lehet szaladni. De az oldalazás most egyértelműen látszik. 21-es napos EMA szépen megtartja eddig úgy tűnik.
Szerintem kísértetiesen hasonlít ez a szept.3-ai zuhéra, csak természetesen nagyobb volumennel. Szép nagy kanócok lefele, de kint nem tud zárni...[ Szerkesztve ]
-
-
sparks
senior tag
Néhány hónapig működött, de az pont az a kor volt, amikor a rengeteg kiküldött gép miatt a diff akkorákat ugrott, hogy az első napokban volt napi 1 BTC, aztán szépen apadt lefelé, de a gép árát így is visszatermelte és még egy kis pluszt hozott (BTC-ben, természetesen akkori árfolyamon - emlékeim szerint 40 BTC volt a gép), szóval amikor azt elértem vele, akkor öröm volt, hogy végre pluszt termel, de akkor már csak napi tized, majd század BTC volt a bevétel. De necces volt és majdnem ott voltam, hogy elég lett volna simán BTC-t venni és HODL. De abban mi a móka?
#18288 CoF Részemről mindenképp happy end, de remélem az end az még nagyon odébb van
[ Szerkesztve ]
-
-
sparks
senior tag
Én '13-ban bányásztam egy Saturn géppel (akkor naponta 1 BTC-t kotort ki a gép) azóta is HODL és marad is HODL (persze diverzifikáltam, nem csak BTC), nyugdíjalap és ennyi (persze a tőkét már jócskán visszavettem, leadóztam). Játékpénznek tekintem, dolgozom ugyanúgy (igaz saját vállalkozásomban, főnököm sosem volt, szeretem a munkám) szóval van ilyen. Persze, ha 100-500k USD/BTC környékére felmegyünk, akkor a nyugdíjalap lehet, hogy aktívvá válik, de ez a jövő zenéje, sok-sok éve tartom, kibírom még pár évig
-
cof
veterán
Pusztán csak spekuláció. Jelenleg igen, 2x-es a szorzó, ha együtt mozognak, de az ETH volt már 1K a BTC még nem vot 30K. Fogalmunk sincs, hogy mi fog történni 20K BTC ár fölött.
Mondjuk azt nem írta, hogy hol vette az ETH-t mert nem mindegy, hogy most 400-on vagy még valahol 200 netán márciusban 100$ környékén.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
MikeWazowski
veterán
-
Reggie0
félisten
Ez kb. olyan, hogy ha rairsz a kepeslapra "Vaci utca 12908245235."-et, attol az meg nem letezik, pedig elfer. Aztan odatamasztjak egy szomszedos postaladara, ahogy szokas.
Azt pedig nem ellenorzik a programok, hogy letezhet-e hozza a cim, hiszen ahhoz bruteforceolni kene a hasht. Azt nezik, hogy a hash-bol kepzett base58-as kodolas az elejen 1-essel vagy 3-massal kiegeszitve megfelel-e a base58 kodolasi szabalyoknak. Tehat ha en keszitek egy olyan adatrol ripemd160-as hasht amint base58-al kodolom es biztosan allithatom rola, hogy az adat nem egy ecdsa kulcs(kiegeszitesekkel), mert mondjuk csak annyi volt az adat, hogy "12345", akkor biztosan allithatom, hogy a kapott cim nem ervenyes bitcoin cim. Ettol csak egy kivetel eseten terhet el, ha ehhez a bemeno adathoz tartozik egy masik adat amivel utkozik a ripemd160 hash.
[ Szerkesztve ]
-
Verticoin
junior tag
-
YASKATIR
senior tag
Ne haragodj, de en meg nem hiszem el, hogy van olyan BTC wallet-ed, amihez 4,5 eve nem nyultal hozza. Ez kb olyan keptelenseg, mintha lenne 1 kg aranyad, az arany ara felmenne 1000%-al, te pedig egy grammot sem adnal el belole, sot meg csak a trezort sem nyitnad ki, hogy megnezd az aranyat, esetleg atrakd egy biztonsagosabb helyre
[ Szerkesztve ]
-
Verticoin
junior tag
Ha a jog felől nézzük meg, könnyen megeshet, hogy bármelyik bitcoin fiók jogilag szabad préda.
hasonló, mint a méhkaptárlopás.
A közelmúltban a közterületre kihelyezett méhkaptárok ellopása nem lopásnak számított hanem megtalálásnak.
Azóta hoztak erre egy törvényt s ma már ez jogilag lopás,
Ugyanígy kérdés, a bitcoin helyileg hol van és minek számít az ellopása?Nevezhetjük joghézagnak azt, ha ellopja.
Kivéve ha olyan országban történik a lopás, ahol van már erre törvény.
Nehezíti a kérdést, hogy melyik ország joga legyen rá érvényes, mi alapján döntjük el, melyik országban lopunk virtuálisan?
És ha mindezt sikerülne akkor még mindig ott van a gyakorlati kérdése, hogyan bizonyítjuk, hogy ellopta, de az más kérdés.Van még egy másik kérdés, az erkölcs.
Csakhogy ez fennáll más okok miatt is. A bányászattal elhasznált energiamennyiség is felvet erkölcsi kérdéseket, valamint a nyerészkedéssel szerzett pénz is felvet erkölcsi kérdéseket, szóval nem ez az egyetlen erkölcsi kérdés.
Felfogható az összes bitcoin cím megszerzése ugyanúgy aki kapja marja módnak is, ahogyan az is, hogy eladjuk a bitcoint mikor magas az ára, majd visszavásároljuk mikor alacsony. Ha az egyik erkölcsös a másik nem az, akkor ki dönti el melyik az s melyik nem az? A törvényes hatalom nem, hisz most nem a törvényről van szó, ami vagy le van írva vagy nem, hanem a vita íratlan szabályokról szól, aminek más cikkelyei azokra is vonatkozhatnának akik ép vitatkoznak. -
titán
A coinbase vault-ja technikailag nem a tiéd, hanem a coinbase-é.
Így van. Mint egy bank esetén. Egy ígérvény, hogy visszaadom. Ha nem fosztanak ki, nem lopom el én magam, vagy nem megyek csődbe. De egy bank esetén vannak bizonyos garanciák mögötte (az állam is ad egy ígérvényt, hogy az általunk ellenőrzött, és jóváhagyott pénzintézetben tárolt pénzek egy részéért mi is jót állunk), egy coinbase esetén tényleg csak az ígérvény létezik.[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
YASKATIR
senior tag
Hat en orulnek neki, ha lemenne 12500 eurora ismet, mert en eladtam mindent a csucson. Jol jonne a kozel 2000 euros shortolas
(#13144) Verticoin : Baromi regen nincs aranyfedezet egyetlen valuta mogott sem, de ne zavartasd magad. Minden valuta mogott az adott orszag gazdasaga all
[ Szerkesztve ]
-
mepet
addikt
Én sem értem, honnan jön ez, hogy sok az arany a bányászgép alaplapokban? A mai alaplapokban is alig van már, ez már nem az a korszak... Ráadásul a bányászgépeken csatlakozó alig van, azokon kívül meg kb már nem is használnak aranyat.
Egy ilyenben nagyságrendekkel több arany van (illetve volt):
Mint egy ilyenben:
Nincs asicom, nem tudom, hogy azok a kis fehér műanyagban lévő tüskék aranyozottak-e. Ha nem, akkor pl ezen a lapon egyáltalán nincs arany! (Ha pedig aranyozott, akkor is maximum mg nagyságrendű rajta az arany.)[ Szerkesztve ]
-
Verticoin
junior tag
"Ereszd már el ezt a butaságot kérlek! Melyik bányászhoz mehetek oda, hogy adja oda a BTC-m helyett a bányagépé(ben lévő aranya)t?"
Miért talán a dollár mögötti aranyfedezetért oda lehetett menni bárhová?
de Gaulle volt az egyetlen aki megpróbálta, lett is belőle nagy balhé.
Megint az van, hogy olyan gondolat van ami az eredeti esetben sem igaz... -
titán
Ahhoz, hogy használhatóan ellássa a tranzakciós funkciós feladatát, legalább 60 és 600k közé kell kerülnie. Természetesen ha tőle szempontból rendesen használható lesz tranzakciós szolgáltatásokra, akkor tovább fog emelkedni az árfolyam, mert szükség lesz rá. Én már most is szoktam fizetésre használni a bitcoint, ahol lehetséges, ahogy nálunk is lehet bitcoinnal fizetni, van céges bitcoin nyilvántartásunk, és egyere gyakrabban szokták is használni.
Két éve, 300 dollár körül 5 év múlvára jósoltam a 10.000 dollárt. Év elején 1000 dollár körül 3-5 éven belül vártam a 60-600k közötti árfolyamot. Sosem voltam elég optimista. Most 1-2 évre korrigálom a 60-600k várakozásomat. De a btc mindig rám tud cáfolni.
A negatív oldalon nálam az a várakozás, hogy előfordulhat, hogy valamikor jön a komoly korrekció. Akkor akár 2000 dollár is lehet az alsó határ. Ha ez megtörténik, akkor az pár évet elhalaszthatja a 60-600k sávot. Persze, mivel nem vagyok orákulum, tévedhetek, akárcsak mások.
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
kem
addikt
Ehhez eleg megerteni az egyik leg alapvetobb tulajtonsagat a Bitcoinnak (BTC es BCH egyarant).
A Bitcoinnak fix szamu kibocsatasra keruli coinja van, ez az osszeg 21 millio. Ennel tobb nem lesz, es az utolso 2140-re van tervezve. Ezt biztositando van a difficulty adjustment, ami mindig ugy hangolja a banyasz tomeget, hogy 6 Coin-t termeljenek ki orankent.
Mivel a fele haladunk, hogy a forgalomba kerulo coinmennyiseg egyre inkabb a vegehez kozeledik, az inflacio ellentettje, a deflacio ervenyesul. Minel tobb Coin van aktivan a rendszerben, annal nehezebb a kovetkezoket kibanyaszni, es annal ertekesebbek lesznek.
Ehhez hozza jon a technologia elterjedese, es a piacba vezetett toke (capital) mennyisege.Köszi!
-
Szabaka
tag
Szerintem lassan a csapból is ez folyik... Index, HVG, portfólió, pénzcentrum.
A kevésbbé tájékozottaknak is feltűnik, hogy év elejéhez mekkorát ugrott az "értéke"... szerintem a 10x ennyi érdeklődő még nem is sok... (szerintem)szerk: nem használni, birtokolni szeretnének ennyien a nyereség reményében
Három ismerősöm vett az elmúlt hónapokban 30-100eFt értékben. Ez nem nagy befektetés, de nemgáz, ha elbukják... aztán majd látja az ember
[ Szerkesztve ]
Ami nem oldódik meg magától, azzal nem érdemes foglalkozni.
-
törölt tag
Jelenleg hányan birtokolnak BTC-t? A teljes lakossághoz képest még elég kevesen... Ha kimész az utcára és elkezdenéd kérdezgetni az embereket, akkor páran esetleg azt mondanák, hogy hallottak már a Bitcoinról, de nagyon kevés lenne az olyan, akinek van is belőle. Ehhez képest a 10-es szorzó még nem is túl sok, ekkor még mindig sokkal kevesebben használnák mint a fiat pénzeket (Ft, EUR, USD, stb). Egész konkrétan 30 millió alatt van a használatban lévő BTC addressek száma, ami a világ népességének kevesebb mint 0.5%-a...
(És akkor még tegyük hozzá, hogy egy emberhez több address is tartozhat, mint ahogy sok esetben ez így is van.)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest