Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Azonnali fáradt gőzös kérdések órája (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#29901) Nikaré


Nikaré
őstag

Sziasztok!
Lehetett kapni Aldi, Lidl -ben elektromos fűrész ágvágót. Ezekhez valami speciális bio olaj van csomagolva. Hol lehet ilyen lánc olajzó folyadékot venni?

(#29902) #73959936 válasza Nikaré (#29901) üzenetére


#73959936
törölt tag

-

[ Szerkesztve ]

(#29903) Essejó válasza jozsi252 (#29849) üzenetére


Essejó
veterán

Elmész egy mol kutra és megkérdezed, hogy vane kiürült flakonjuk kidobva és leszeded, ennyi.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#29904) carl18 válasza EmberXY (#29900) üzenetére


carl18
addikt

Oké köszönöm, igen én is épp attól tartok hogy beájulok esetleg valami komolyabb bajom lesz. Sajnos netto 150E a havi fizetés, szóval tény nem fizetnek annyit hogy megérje.

Sajnos az a baj hogy Abádszalókon más lehetőség nincs, körbe vagyunk véve ilyen rabszolga gyárakkal. Eaglee Ottawa, Samsung....
Igen már a gyár fele több mint ukrán, és csak ők vállalják ezt a munkát. Múlt héten 5 új ember jött a raktárba mind leszámolt. De rengeteg ukrán is ott hagyja, szóval ők se nagyon birják ezt a hajtást. Még az a mázlis szivos vagyok, de sajnos az én testemnek is van egy hattára.

[ Szerkesztve ]

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

(#29905) Cs1csó válasza carl18 (#29904) üzenetére


Cs1csó
félisten

Sajnos akkor költözés. Ennyi pénzért nem is éri meg ott maradni. Ha találnál valami jobb helyen mondjuk 2x ennyiért (nyugati országrészre gondoltam) akkor még ha ugyanott is vagy mert a fele elmegy lakhatásra legalább kevesebbet utazol, és a lehet a munka is jobb.

(megjegyzem "otthon" maradni akkor jó, ha közel a munka és a kereseted azon részét amit bérleti díjra dobnál ki leteszed, de ilyen kevés pénzért ha közben folyton hulla vagy nem éri meg csinálni)

[ Szerkesztve ]

(#29906) inf3rno válasza carl18 (#29904) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Lehet elmész helyben valami boltba árufeltöltőnek és ugyanott vagy pénzben. Nézz körül, bár gondolom elég nehéz, ha még aludni sincs időd. Én azt csinálnám, hogy kivennék 1-2 nap szabit, hogy körülnézzek állásajánlatokkal kapcsolatban. Ha nem jön össze, akkor is legalább kialudtad magad. Vérnyomást érdemes lenne mérni, mert a folyamatos stressz általában megdobja, vagy ingadozni szokott tőle, és érezni nem nagyon érzi az ember.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#29907) EmberXY válasza carl18 (#29904) üzenetére


EmberXY
addikt

Ismerős a sztori sajnos, én is dolgoztam hasonló körülmények között, annyi különbséggel, hogy élelmiszeripari cégnél. Ott minden nap 12 órás volt a műszak, 2 hét nappal, 2 hét éjszaka, jó esetben csak heti 5 nap, néha még hétvégén is, ha nagyon muszáj volt, papíron persze 8 órás bejelentéssel.. Utaznom nem sokat kellett, ennyi volt a jó benne, de így is csak másfél évet bírtam, aztán megfogadtam, hogy jó lecke volt, de ilyen fajta rabszolga többet nem leszek (csak ha megfizetik valahol, de ettől nem kell félni egyhamar).

Az ukránokra visszatérve, ők sem bírják persze, de itt annyiban más a helyzet, hogy őket munkaerő közvetítő cégek mozgatják, nem a gyárnak kell szívni a munkaerő állandó mozgatásával, pótlásával. Sajnos ezt is testközelből tapasztalom, mert a munkahelyem szomszédságában pont egy ilyen közvetítő cég dolgozik, kb 5 ügyintézőre jut 400 munkás, akik állandóan cserélődnek. Van olyan nap, amikor még este 9-10-kor is bent dolgoznak, hogy minden rendben legyen (orvosi vizsgálatok, munkaügyi papírok, bevándorlási papírok, szállás, stb, és mindezt úgy, hogy sokszor mire a végére érnek, a dolgozó már régen lelépett). A gyárakat ez nem érdekli, őket csak az érdekli, hogy kell X munkás holnap reggel 6-kor a szalag mellé ide és ide...
Szóval ne hagyd, hogy kihasználjanak, persze könnyű ezt mondani, de az egészséged legyen az első, mert ha az nincs, semmi nincs.

Up the Irons!

(#29908) carl18 válasza EmberXY (#29907) üzenetére


carl18
addikt

Persze én nem is szoktam hagyni hogy kihasználjanak. Csak Sajnos nincs jelenleg más lehetőségem, ezért vagyok itt. Szivos vagyok és kitartó, ennek hála birom de azért az alvás hiány még is megmutatkozik. Ne Aggodj pár éve én is megfogadtam nem leszek ilyen rabszolga. Az a vicc nem csak a ukrán vannak közvetitő cégen keresztül hanem szinte minden új dolgozó is, köztük én is.

A legnagyobb baj például hogyha beraknam mellém egy kezdőt, aki még ráadásul troger is és alig akar dolgozni akkor majd nem hogy 2 ember munkáját csinálom néha. De valamelyik nap is volt hogy 2 ember csinálta 4 ember munkáját, és a vezetőséget nem érdekli csak az hogy meglegyen a munka. Én Raktári pozicióban vagyok csomagolni, de azért vannak keményebb napok. Figyelni kell a váltásokra, a tévék tipusára. Rakni a raklapot a szalagra, arra rárakni a szivacsot, becsipogni utána az megfelelő élvédővel csomagolni. Ha élvédőt hoznak nekem is kell kipakolni, akkár csak a csomagolásra használt fóliát (40kg). Ha a gépnek baja van nekem kell megoldani, már szinte mindenért rajtunk csattan az ostor. Néha-néha nekem is van nap hogy úgy érzem feladom, de másnap megint megyek.

Eredetileg amúgy is targoncásnak jöttem ide, de ide raktak raktárba és úgy látszik innen nem akarnak elrakni. Magyarok amúgy már nem igazán vállalják ezt a munkát, megfizetni nem nagyon akarják. És annak ellenére igen kemény, ember próbáló munkák vannak. Talán jövőre még egyszer megpróbálom külföldöt, vagy majd tovább képzem magam.
Pont ez a baj hogy az ehhez hasonló gyári munkák csak kikészitik az embert, nem nagyon birják az emberek hosszú távon csinálni. Legalább ha megfizetnék, de sajnos pénzügyileg se egy áldás :U

[ Szerkesztve ]

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

(#29909) #33253120 válasza bugizozi (#29892) üzenetére


#33253120
törölt tag

Egyedi jegyzői határozatok vonatkozhatnak az adott településekre vonatkozólag, ezért sok esetben a lakcím szerint illetékes okmányirodába fognak átirányítani, ha mondjuk nem a te neveden van az ingatlan.

(#29910) #33253120 válasza krizmo_ (#29897) üzenetére


#33253120
törölt tag

Nálunk a visszaélések miatt, két tanús nyilatkozat kell a szállásadó részéről, amin mindenki minden adata rajta van.

(#29911) F34R válasza carl18 (#29908) üzenetére


F34R
nagyúr

Heves Megyeben is ugyanez a helyzet.. az elozo munkahelyemet pont azert hagytam ott. Kiegtem.

(#29912) Akula válasza carl18 (#29908) üzenetére


Akula
őstag

figyu már! ez melyik samsung?
a gödi? én most akarok oda jelentkezni. de amiket leírtál... hááát akkor inkább GE

"Akula Sub, ready for the deep!"

(#29913) Cs1csó válasza F34R (#29911) üzenetére


Cs1csó
félisten

Homályzóna, kb. mint Bordod, Békés, Szabolcs, és talán Hajdú

Akula

Mint ha a Jászfényszarun lévő gyárra gondolt volna, Abádszalókon lakik.

(#29914) Akula válasza Cs1csó (#29913) üzenetére


Akula
őstag

yep :R

"Akula Sub, ready for the deep!"

(#29916) LanyUs válasza carl18 (#29876) üzenetére


LanyUs
senior tag

Levezetem Neked példával 2019.10.hónapra vonatkozóan:

Munkaidőkeret esetén a munkanapok egyenlőtlenül is beoszthatóak. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a szombat-vasárnap ugyanolyan, mintha hétköznap dolgoznál. Az is előfordulhat, hogy beosztanak akár 10 nap egymás után, de utána meg kell kapnod azt pihenőidőben.

10.23. Munkaszüneti nap: erre a napra függetlenül attól, hogy be vagy-e osztva vagy nem 8 órára járó napi bér illet meg ( alapja a távolléti díj ). Ha ezen a napon dolgozol, akkor az alapbér +100% munkaszüneti pótlék + rendkívüli munkavégzés ellenértéke is jár, tehát előfordulhat, hogy arra a napra 300% bért kapsz.

2019.10.hó Ledolgozandó óraszám 22 nap x 8 = 176 óra.

1 havi munkaidő keretben max. 176 óra + 4x8óra = 208 óra lehet a ledolgozott. 176 óra alapbérrel és 32 óra túlóra 150%-al, ha nem kapsz helyette pihenőt.

Munkaszerződés vagy tájékoztató biztosan rendelkezik hány havi keretben vagytok. Ha esetleg 6 havi, akkor az is elképzelhető, hogy több heti rabszolgamunka után több hétig pihentek.

A fenti esetben is figyelemmel kell lenni, hogy a munka befejezése és a köv. kezdés között legalább 8 óra pihenő meglegyen és a 2 egymást követő napon meg kell legyen a 22 óra pihenő. Fontos, hogy 1 vasárnap is szabad kell legyen 1 hónapban. Ha samsung tevékenysége megszakítás nélküli, akkor vasárnapi pótlék sem kötelező.
A munkaidőkeret elszámolás végén kell csak kifizetni a túlóra pótlékot, akkor válik ténylegesen is túlórává.

(#29917) carl18 válasza LanyUs (#29916) üzenetére


carl18
addikt

Oké köszönöm a válaszokat, ez a Jászfényszarui Samsung. Mindennap átmegyünk Hevesen, szóval heves megye is köpésre van. Abádszalókról járunk be busszal mindennap Jászfényszarúra. Csak sajnos az a baj hogy más munka lehetőség nincs a közelbe, esetleg hasonló sintér cégek mint mondjuk Jászplasztik, Eaglee Ottawa.

Többször átgondoltam a dolgot, és hát ezeket a gyári munkákat az embere 80-90%-a nem birja. Megy a hajtás ezerrel, nem is a célem itt megöregedni csak kellet átmenetileg valami.

Most a héten úgy vagyunk hogy hétfőtől-szombatig munka, ebből kedd-csütörtök 12 órás müszak. Szóval 56 óra munka papiron meg mellé a utazás, legjobban az zavar ez miatt gyakorlatilag semmi magán életem nincsen. Igy párkapcsolatot nem lehet fenntartani, családtagokkal ismerösökkel se tudok találkozni max hétvégén.

Persze már nagyon elgondolkoztam hogy tovább képzem magam, mindenkép az informatika felé hajlok. Talán a programozásra gondoltam amit be akarok tanulni, mindenkép akarok változtatni mert még fiatal vagyok.

Ja még amit hozzá akartam irni, minket is munkaközvetitő cégen keresztül vettek fel. Szinte csak azon keresztül veszik fel az embereket, most itt a Samsungba szezon van. Azaz Szeptembertől végétől Decemberig termelés, utána ha jön a január vágják kifele az embereket.

A fizetés első hónapomba 12 nap munkára 72E forint volt, hát húztam is a számat miatta. Legnagyobb baj hogy a teljesitmény/jelenléti bonusz dob valamilyen téren a béren. A munkaidő keret 12 órára visszatérve, ha 12 órázunk akkor csak csak 3000 ft-ot dob a béren alkalmanként. Mikor Szezonbe volt haverom tavaly azt mondtam 10-20E forintot dob a túlóra a fizetésen. 160E megvan ha sokat túlóráznak, 150E túlóra nélkül.

3 éve voltam itt elsőnek jelentkezni, de netto 100E forintot ajánlottak fizetésnek targoncásként akkor persze nemet mondtam. De most úgy hozta a sors el kellet vállalnom. :S

[ Szerkesztve ]

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

(#29918) Hosssszu válasza carl18 (#29917) üzenetére


Hosssszu
őstag

"160E megvan ha sokat túlóráznak, 150E túlóra nélkül."
Ebből vagy munkahelyváltás, vagy költözés lesz olyan helyre ahol normálisan fizetnek.
Ennyi pénzért kb. nincs értelme bejárni. Szerintem jobban jársz ha gyorsan körbenézel valamelyik álláskereső portálon olyan állás után ahol akár a szállást is állják/biztosítanak. Mivel azt írtad hogy kb. magánéletre sincs időd, így azt nem bukod, de legalább több időd és pénzed marad.

(#29919) carl18 válasza Hosssszu (#29918) üzenetére


carl18
addikt

Igen persze, én se csinálnám ezt hosszú távon. Most az a helyzet hogy 10-én kapjuk a fizetést. A túlóráim lejegyeztem és akkor tudok számolni mit hogyan számolnak, rengetegen hagyják ott. Tört hónapba a bér meg még rosszabb, 1 hiányzás és nincs jelenléti bonusz.

Targoncára kértem át magam, mert arra van jogositványom. 1 hete volt a incidens, de azóta se történt semmi. Mai nap lesz a kemény reggel 6-tól este 18:20-ig vagyunk, de néha-néha beszolnak hogy marad az összes szalag 7 óráig este. :DDD Lehet akkor iratok egy szabadságot mai napra, és inkább bujom az álláshirdetéseket.

Szerintem is a netto 200 az már mindenkép kéne, ha pénzt akar az ember keresni.

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

(#29920) customer114 válasza carl18 (#29919) üzenetére


customer114
senior tag

Kíváncsiságból kérdezem, mert a környéken dolgozom és követem a hozzászólásaid.

Tudnál 3 pozitív dolgot is mondani a gyárról?

[ Szerkesztve ]

(#29921) carl18 válasza customer114 (#29920) üzenetére


carl18
addikt

Talán hogy van egy étkezés amit állnak, de a bérpapir szerint levonásra kerül :( a fizetésből. Hát ha helybe lenne talán tudnám csinálni, de a utazás ami elrontja a dolgokat.

Hát a pozitiv dolgokat megpróbálom össze szedni. - Be vagyunk jelentve ez a egyik.
Csoportvezetőim - Munkatársaim jófejek rendesen. Még nem basztak le egyszer se a két hónap alatt. Hát van saját öltöző szekrény hozzá kulcs, meg Karácsonyra ha kibirják az emberek a szezont nincs igazolatlan hiányzás, vagy több mint 3 nap táppénz tévét vagy 90E forintot kapnak.

Hát úgy ennyi ami eszembe jutott pozitiv tényező. De már itt is úgy kell lasszóval befogni az embereket, mert maguktól nem nagyon találnak embert. A gyár fele ukrán, de sokak szerint lassan a teljes gyár ukrán lesz.

Szerintem a legnagyobb baj a bérezés, mert 175 Bruttóval vettek fel. Erre még rámegy a bonusz és akkor ha nincs gebasz meg van a 150 netto. Alföldön jó, de jövő épitéshez komolyabb célokra kevés.

[ Szerkesztve ]

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

(#29922) Ateszpapa válasza carl18 (#29921) üzenetére


Ateszpapa
addikt

Annál még a meki is sokkal jobb melóhely. Párom ott dolgozik, anno én is dolgoztam állandó éjszakásként ott.

(#29923) LanyUs válasza carl18 (#29917) üzenetére


LanyUs
senior tag

Azért alkalmaznak munkaerő közvetítőt, mert kevesebb adminisztrációval jár. Kifizetik számla költségként és kalap-kabát. Az én álláspontom: van munkaerő. Azért kell vadászni az embereket a munkáltatóknak, mert nem fizetnek eleget. Kevés bérért persze, hogy nem akarnak dolgozni. A helyes álláspont az, hogy ennyi bérért nincs munkaerő... Hogy nem akar többet fizetni, mert akkor több a bérköltség -> kisebb az eredmény? Kevesebb az osztalék vagy esetleg kevesebbet lehet az anyavállalat felé kimenteni? Mentem előveszek egy csomag zsebkendőt és elpotyogtatom a multikért...

Hány havi munkaidőkeret van?

(#29924) carl18 válasza LanyUs (#29923) üzenetére


carl18
addikt

3 havi a munka idő keret. Hát igen a bérezés ha jobb volna az inspirálna.

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

(#29925) pjen válasza carl18 (#29924) üzenetére


pjen
félisten

Sajnos biztos azért ilyen a bér,mert a környéken nincs jobb.

(#29926) LanyUs válasza carl18 (#29924) üzenetére


LanyUs
senior tag

Extrém példa: 31 naptári napos hónap 31. napja vasárnap -> 3 havi keret esetén szabályos lenne az is ha 1-30. között minden egyes nap be lenne osztva a munkavállaló, 31-e vasárnap kötelező pihenő, majd a köv. hónapban lenne pótolva a hetente megjáró 2 nap pihenő.

(#29927) Hosssszu válasza LanyUs (#29926) üzenetére


Hosssszu
őstag

Na ez lenne az igazán "munkaerő hívogató" beosztás! :Y :W

(#29928) carl18 válasza LanyUs (#29926) üzenetére


carl18
addikt

Na nézzem, az kemény. Csak legyen ember aki birja és vállalja is, mert megfizetve nem lenne XD. Akkor már minek élni ha úgy is ott töltöd az életed.....Már haza se éri menni.

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

(#29929) LanyUs válasza carl18 (#29928) üzenetére


LanyUs
senior tag

"Modern rabszolgaság"

(#29930) F34R válasza carl18 (#29921) üzenetére


F34R
nagyúr

Amiota az ukranok ott vannak, meg tudjak hogy kevesebbert is elvalaljak... En is dolgoztam egyutt egy magyar-ukran sraccal, nalunk 30k-nak megfelelo fizetesek vannak jobb esetben. itt meg 6x annyit keres. Igaz, hogy itt elszorakozzak meg elisszak stb.

(#29931) Golden9 válasza carl18 (#29878) üzenetére


Golden9
addikt

"de mivel most jön a Szezon (Samsung gyár) Szeptember végétől Novemberig."

Most kell sztrájkolni. ilyenkor nagyobb az esély, hogy teljesítik a követeléseket :K . De ha nem is jön össze a dolog, akkor is legalább a szakszervezet vezetők kapnak egy kis kenőpénzt a gyártól, hogy visszaküldjenek titeket dolgozni ;] .

[ Szerkesztve ]

[ Szeretkezve ]

(#29932) carl18 válasza LanyUs (#29929) üzenetére


carl18
addikt

Igen, én is ezt a jelzőt agasztom rá. Csak kicsit körül nézz a ember, munkanélküli nem akar lenni se közmunkás. De persze csak kényszerből vállalja az ember mert nincs más. Sajnos ez a baj hogy ha nincs más kénytelen az ember ezt csinálni.

De erre van egy tökéletes kis videó, boldogság valóban ez volna?

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

(#29933) inf3rno válasza carl18 (#29921) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Az ukrán alatt mit értesz? Kárpátaljai magyar, vagy még magyarul sem beszélnek?

Buliban hasznos! =]

(#29934) inf3rno válasza LanyUs (#29923) üzenetére


inf3rno
nagyúr

+1, ugyanígy gondolom. Munkaerőhiány van. Vagy mennek a süllyesztőbe, vagy emeljenek bért...

Buliban hasznos! =]

(#29935) carl18 válasza inf3rno (#29933) üzenetére


carl18
addikt

Hát van aki beszél magyarul, van aki egy kukkot se tud. Ukrán alatt úgy értettem aki nem beszéli a nyelvünket se.

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

(#29936) carl18


carl18
addikt

Hétfőn ezen jót nevettem, néha jók ezek a feszültségoldos mémek.

[ Szerkesztve ]

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

(#29937) pjen válasza inf3rno (#29934) üzenetére


pjen
félisten

Dehogy van munkaerő hiány,legyél csak 50 éven felül.Majd meglátod,leadod az önéletrajzot,nem is válaszolnak.

(#29938) Cs1csó válasza pjen (#29937) üzenetére


Cs1csó
félisten

Először is STRUKTURÁLIS munkanélküliség van, tehát a jól fizető, könnyebb munkákra nincs ember hiány. A nehéz, monoton, fárasztó, több műszakos, alacsony bérezésű sokszor világvége helyen lévő gyárakban (ez a Samu gyár is hasonló "Jászfényszaru" (?) ) van.

(vagy az extra tudást igénylő pl. az informatika csúcsán lévő helyekre, ami jóval több mint egy rendszergizda tudása)

[ Szerkesztve ]

(#29939) pjen válasza Cs1csó (#29938) üzenetére


pjen
félisten

Másodsorban abszolút értelemben is van.A keleti részeken,Hajdú-bihar,Szabolcs.Esetleg Soműgy és Baranya megye.Tiszaujvárosba éhbérért ukránokat hoznak,egész konténer város épül.

(#29940) Cs1csó válasza pjen (#29939) üzenetére


Cs1csó
félisten

Igen mert az is egy "gyár" és sokan nem akarnak műszakos 12 órás munkarendben dolgozni. Annyi pénzért.

(#29941) pjen válasza Cs1csó (#29940) üzenetére


pjen
félisten

Éhen halni jobb.Az Aldi kiváló béreket hírdet 8 órában,de csak 4-6 órában vesz fel dolgozókat.Kérdezzél meg egy biztonsági őrt hány órát melózik,mennyit kap,és mennyivel van bejelentve.Amit a KSH kihoz átlagbért abban a nemzet gázszerelője és barátainak bére is benne van.

(#29942) Cs1csó válasza pjen (#29941) üzenetére


Cs1csó
félisten

:K az külön vicc, hogy a stat hivatal átlagbérébe nem számítják bele a 10 főnél kevesebbet foglalkoztatókat. Vicc az egész most hallottam elvileg a "medián bér" 130k ez az a bér aminél ugyanannyian keresnek többet mint kevesebbet. Tehát a munkavállalók több mint fele kb. 150k alatt keres.

(#29943) pjen


pjen
félisten

Igen kb.Fórumtárs bére se lenne olyan rossz,ha nem lakna olyan messze.Erről viszont nem a munka adó tehet.

(#29944) Golden9 válasza carl18 (#29921) üzenetére


Golden9
addikt

"De már itt is úgy kell lasszóval befogni az embereket, mert maguktól nem nagyon találnak embert."

Dehogyis :N , nem lasszóval fogják őket. Ott van a gyárral szemben a gumiborítással komfortosított fotocellás parasztcsapda. Jön a jóember a bicikliúton, az hókon nyomja, a portás meg bevonszolja a gyárba.

De komolyan , mi a bánat az ott? :F

[ Szeretkezve ]

(#29945) carl18 válasza Golden9 (#29944) üzenetére


carl18
addikt

(#29943) pjen Hát nem lenne olyan rossz, de szeptemberen 3 nap táppénre kellet menjek mert megfáztam a jelenléti bonusz már is ugrot ha valaki megbetegszik.
Holnap majd megirom mit kaptam szeptemberre, és akkor lehet mondani hogy mi a jó vagy rossz.

Én ezt sorompónak nézzem, vagy nem tudom mi már ez de ahhoz hasonlit.

Igen beadom pár közelebbi helyre a biztonság kedvéért a jelentkezésem. És ha közelebb találok valami már jó volna Amúgy szerintem manapság a netto 200 kéne fizetésnek már a vidéken is. Főleg hogy az ember még túlórák sokaságával se kap 200E nettoba. Azért személyes tapasztalat nélkül könnyü valamire ráagatni nem olyan rossz.

Én megmondom ősszintén hogy már abból van elegem az ember hiába dolgozik sehol se akarják megfizenti. Múlt héten 52, ezen a héten 56 órát dolgozzok, a hónapban lazán 216 órát dolgozunk, és hogy kifizetik-e a túlórát vagy ahol mesélték szabadnapba kiadják jó kérdés. Szimplán azzal van hogy ilyen apropénzekért az ember hajtsa magát halálra.

2 éve voltam Eagle Ottawában, kezdőként teli hónapba 3 müszakra kaptam netto 105E forintot. Na ilyenkor is fogtam a fejem, hogy 1 hónap teli munkáért hiányzás se volt, ennyi kapjak készhez... Ez valami vicc? Már ebből van elegem hogy ilyen lóxar bérek vannak itt mindenhol. Az ember dolgozik keményen, és a végén kiszurják a szemem ennyivel. Nagyon inluzió romboló az egész, Itt a Samsung átmenetileg ez is jó főleg ha valaki jó helyet fog ki. Az a baj oké a munka szar, de a fő baj hogy megfizetve sincsen.

Targoncára meg azért nem vesznek át sehova mert nincs gyakorlatom.

[ Szerkesztve ]

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

(#29946) Cs1csó válasza carl18 (#29945) üzenetére


Cs1csó
félisten

Sajnos tanácsokat már kaptál: el kell menni abból a homályzónából. HA :
- kevesebb és jobb munkával kevesebb utazással és ha a lakhatásodra el is megy némi pénz megmarad a korábbi nettód akkor már jól jártál.

(#29947) Golden9 válasza carl18 (#29945) üzenetére


Golden9
addikt

Nem úgy néz ki mint ami képes lenne sorompóként funkcionálni, én inkább fémhulladékból készült kortárs műalkotásra tippelnék.

Más:
Szemétnek hitte a kortárs műalkotást a takarítónő. :C

[ Szeretkezve ]

(#29948) Cs1csó válasza Golden9 (#29947) üzenetére


Cs1csó
félisten

Ez egyértelműen az adott helyet - ahol a takarítónő takarítana - üzemeltető személy felelőssége. Egy irodában, vagy gyárban is meg van beszélve a takarító személyzettel (férfiak és nők is lehetnek takarítók) hogy, mikor és mit lehet mivel takarítani.
Konkrétan egy gyárban láttam, hogy milyen pontos menetrend van, hogy mikor és mit takarítanak és mivel, hogyan.
Szólni kellett volna neki, hogy most van egy kiállítás és adott részen ne takarítson.

(#29949) Krogoth válasza Golden9 (#29947) üzenetére


Krogoth
senior tag

Nem kéne minden szarra rámondani, hogy műalkotás... :U :K

(#29950) carl18 válasza Cs1csó (#29946) üzenetére


carl18
addikt

Esetleg még a közelbe keresek valamit, köszönöm a tanácsokat. Még egy Darabig próbálok kiartani. Tesco-Tiszafüreden van ami csak 25 km, olyan 30 km-en belül remélem csak találok valamit. Ma 2 órakor fizetés XD Kiváncsi vagyok

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Azonnali fáradt gőzös kérdések órája (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.