Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Azonnali fáradt gőzös kérdések órája (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#30751) ph2012 válasza Jorus (#30750) üzenetére


ph2012
senior tag

Okés, köszi.

(#30752) fluidpwn válasza Predator2 (#30743) üzenetére


fluidpwn
tag

Lehet meglep, de a karácsonyi időszakban extra magas a túlterheltség minden szereplőnél az e-kereskedelemben (nagyker, logisztikai partner, webáruház stb.). Ezzel számolni kell és megérteni, ha ilyen történik. Gondolom nem halsz bele, ha két ünnep között vagy után kapod meg a terméket.

(#30753) pjen válasza fluidpwn (#30752) üzenetére


pjen
félisten

Persze lehet extra nagy a tulterheltség,csak ehhez a vásárlónak semmi köze.

(#30754) Borisz76 válasza pjen (#30753) üzenetére


Borisz76
veterán

Miért ne lenne köze ?

Pont a sok vásárló , sok vásárolt termék miatt nagy a túlterheltség...

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#30755) pjen válasza Borisz76 (#30754) üzenetére


pjen
félisten

Az eladó és a vásárló köt egy szerződést.A vevő fizet az eladó szállít.Semmilyen előre nem látható esemény nem jött közbe.

(#30756) Borisz76 válasza pjen (#30755) üzenetére


Borisz76
veterán

Így leírva egyszerű.

De mondjuk az átlagos NAPI 1000 termék felugrik 4-5-6 ezer termékre.
Oké, hogy van szerződés....
Attól még nem lesz gyorsabb egy dolgozó sem , nem lesz gyorsabb a rendszer amivel dolgoznak....

És a karácsony időpontja sem sokat változott mostanában :) tehát látható előre , hogy igen is lesz fennakadás.
Mint mindig.

Ha valamit online veszek karácsonyra , akkor azt már október végén megrendelem vagy legkésőbb november elején. Pont az ilyen jellegű késlekedés miatt.

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#30757) pjen válasza Borisz76 (#30756) üzenetére


pjen
félisten

Ha előre látható,hogy lesz fennakadás,azt előre látással meg lehet akadályozni.Például fel lehet venni+ dolgozót,megemelt túlóra pénzt fizetni.Esetleg csak annyi megrendelést befogadni,amekkora a kapacitás.Persze ha a szerződésben szerepel,hogy a megnövekedett forgalom miatt több hetes csúszás lehetséges akkor nem szóltam.

(#30758) Borisz76 válasza pjen (#30757) üzenetére


Borisz76
veterán

Látod ebben igazad van...lehetne felvenni + dolgozókat stb...

Csak sajnos a cégek nem arról híresek, hogy kiadásba verjék magukat.
De ez már egy másik történet.

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#30759) BiP válasza Borisz76 (#30754) üzenetére


BiP
nagyúr

Úgy érti, nem a vevő dolga (lenne). A boltnak kell(ene) tudnia lekezelni a növekedett terhelést.

(#30760) B.i.L válasza pjen (#30757) üzenetére


B.i.L
senior tag

Igen,ezek a teóriák sajnos nem helytállóak...
Sajnos akinek nincsen rálátása,az nem is fogja megérteni,mekkora a nyomás ilyenkor.Évközben elmegy,alkalmakkor megugrik,ritkán besokall.
Most olyan történik,hogy az évközbeni munka a minimum 10-szeresére nőtte ki a karácsony alkalmából+bf akciókkal dúsított tempót.
Ez kezelhetetlen,és körülményes.Ha felvennének robotakat,akiket ugye nem kell betanítani,és járulékos ktgs sincs utánuk,és többek közt a munkavégzésük is 24/7,akkor lehetne elkerülni azt a káoszt,amit tapasztalunk...de tudjuk,hogy ez lehetetlen jelenleg :R nembeszélve az evvel járó anyagi,horrorisztikus kiadásokkal,amit a vásárlónak kellene megfizetnie(nekem,meg neked).
A kereskedelem,meghatározott számú aparáttal,humánerőforrással kell gazdálkodjon! Ezek bevált un.:utasításkészletek.Mégha fel is vennének,akár tanulókat is,akkor se lennének sokkal előrébb,az emberi mulasztások miatt,sajnos.

Horgászni mentem...B.i.L

(#30761) Cs1csó válasza BiP (#30759) üzenetére


Cs1csó
félisten

Gazdaságilag nem kifizetődő, hogy egy évi 1-2 hetes ciklusra vegyen fel még x embert olyan pozíciókba ami azért bizalmi alapú is betanulást igényel.

A NEPTUN rendszer is elüzemel évközben X db szerver segítségével és nem fognak 4x annyit beállítani a tárgyfelvételre vagy a vizsgaidőszakra egyszerűen nem éri meg.
Persze egy ilyen IT problémára lehetne arra a rövid időre kapacitás többletet venni de nem jellemző.

(#30762) pjen válasza B.i.L (#30760) üzenetére


pjen
félisten

Miért is?A tesco és minden más lánc feltud venni egy hónapra 30 embert,aztán év elején kirúgja.Azért már voltak próbálkozások.Nyuggereket kerestek "hosszú távra" 200K nettóval.Ezek a hirdetések eltűntek.Amiket írsz az mind kibúvó keresés.Nekem semmi közöm mint megrendelő,a szállító problémáihoz.Kötöttünk egy szerződést,oldja meg vagy ne válalja.

(#30763) Cs1csó válasza pjen (#30762) üzenetére


Cs1csó
félisten

Jelenleg ez gazdasági trend is, pl. hogy nincs egyik boltnak sem árukészlete bármit amit rendelsz azt akkor fogják a nagykerből beszerezni, és mindegyik bolt ezt csinálja. Kedvencem amikor vettem egy terméket utolsó darabot írták kb. minden boltban és miután megvettem az összes boltnál a termék jelölése átváltott arra, hogy nincs készleten.

A "komolyabb" boltok is ezt csinálják. A magyar piac extrém költségérzékeny ezért kb. a maguk alól kieszik ami odapottyan egy valós stratégia. Hangsúlyozom ez nem innovatív költségoptimalizálás.

(#30764) pjen válasza Cs1csó (#30763) üzenetére


pjen
félisten

Sajnos ez igaz,de a vásárlónak ehhez sincs köze.Ha nem nyugodna mündenki bele,lehet picit emelkednének az árak,de változnának a viszonyok.

(#30765) Vakegérke válasza pjen (#30764) üzenetére


Vakegérke
veterán

Hátha alapon itt is megkérdezem.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#30766) Jorus válasza Vakegérke (#30765) üzenetére


Jorus
nagyúr

Parancsolj.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#30767) Vakegérke válasza Jorus (#30766) üzenetére


Vakegérke
veterán

Köszönöm szépen. :)

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#30768) BiP válasza Cs1csó (#30763) üzenetére


BiP
nagyúr

Persze, csak ha a megnövekedett forgalom miatt jól jön az extra bevétel, akkor a feldolgozás oldalon is invesztálhatnának. Nyilván nem lehet a csúcsterhelésre tervezni a rendszert, de ez egy kb. 2 hónapos, előre ismert időszak. Némi kapacitásnövelés beleférhetne, és akkor a vevő is elégedettebb, nem kell hümmögni-hámogni a vevő felé, hogy hogy áll a rendelés.
Tiszta balatoni vendéglátás szindróma. 1 szezon alatt akar mindenki gazdag lenni, de költeni, befektetni az istenért nem akar.

(#30769) Cs1csó válasza BiP (#30768) üzenetére


Cs1csó
félisten

:K várj még egy: :K
Ennyi, jól látod, miért költene ha az EGÉSZ profit az ővé lehet és nem kell még abból is leadni X plusz embernek vagy X plusz cégnek a plusz technikai támogatásért.
A Balaton pedig Magyarország "állatorvosi lova" de ugyanezt csinálja a sok fesztivál is.

Ha a boltban 200-300Ft egy sör akkor egy szórakozóhely adja 400-500-ért azt mondom okés, egy ilyen rendezvényen lehetne adni mondjuk 600-ért de nem mert KAPZSIK és elkérnek 1000-1500-at.
A szigeten is a hetijegyesek között már alig van magyar ember, én már rég elzavartam volna a sziget rendezvényt 50-100km-rel arréb ki a pusztába, hogy ne zavarjon senkit.

Ahol én lakom van egy kocsma ami egyben sörföző cég is, van saját sörük de drágábban adják mint azt a sört amit több száz km-ről logisztikával kell szállítani. Nevetséges ez is. Pedig annyira nem jó, átlagos minőség, sima ipari megoldással készítve csak kisebb üzemméretben.

[ Szerkesztve ]

(#30770) fluidpwn válasza pjen (#30755) üzenetére


fluidpwn
tag

Persze, lehet ebbe kapaszkodni, de, ha egy kicsit is intelligens az ember, akkor megérti a problémát, elfogadja és nem vergődik. Külső szemlélőként, zéró tapasztalattal nyilván mindenki tök okos és jobban tudja a dolgokat.

(#30771) pjen válasza fluidpwn (#30770) üzenetére


pjen
félisten

Nincs itt kapaszkodás,pár évet lehúztam a kereskedelemben.Tudok jó példát,három hete rendeltem a Két Kőr KFT től.Két napon belül itt volt.Aztán sajnos nem volt jó,egy szó nélkül vissza vették.kiváncsi lennék,ha utólagos fizetéssel rendelsz,de mert a bankban sokan vannak csak két hét múlva utalsz.(tudom nincs ilyen.)Egyébként érhet anyagi kár üs a késedelmes szállításból.Mindegy,nincs mit megmagyarázni,a szerződés az szerződés.A legnagyobb baj,hogy tisztelet a kivételnek a legtöbb web árúház egy mail címből és 0 tőkéből áll.

[ Szerkesztve ]

(#30772) DrojDtroll


DrojDtroll
addikt

Sziasztok!

[link] -youtube link

az elején milyen hangszer hallható szerintetek?

(#30773) Cs1csó válasza DrojDtroll (#30772) üzenetére


Cs1csó
félisten

A legelején szerintem szintetizátor.

(#30774) DrojDtroll válasza Cs1csó (#30773) üzenetére


DrojDtroll
addikt

12mp-től.

(#30775) #33253120 válasza DrojDtroll (#30774) üzenetére


#33253120
törölt tag

Szerintem a gyerek xylophone (xilofon) ami fémlapos ad majdnem ilyen hangot ki. A felnőtt, fa lapos változat nem cseng ennyire, tompább.
De a Holdviola, mint project jellemzően elektromos zenei megoldásokat használ, így szerintem ez egy midi billentyűzet gyerek xilofon hangszínben, mert hallani, hogy a hangok máshogy csengenek le, mint az igazi gyerek xilofon esetén.

(#30776) EmberXY válasza #33253120 (#30775) üzenetére


EmberXY
addikt

Az első ütemek eleje annyira gyors, hogy szerintem semmiképpen nem manuális ütőhangszerről lehet szó, nekem a kintornához hasonló lyukszalagos vagy efféle megoldások ugrottak be, vagy akár egy kisebb zenélő doboz vagy ilyesmi. De nyilván valami szoftverrel oldották meg, esetleg egy jól elhangolt templomi orgonán lejátszott Metallica dobszóló lelassítva, 2 oktávval fentebb, Mága Zoltán előadásában, ezt tudom még elképzelni.

Up the Irons!

(#30777) philoxenia válasza EmberXY (#30776) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

A billentyűs áll, ha megnézed.

A Xylophone 10 ellenben elérhető ingyenesen, ott a xylo toys hasonló hang,,,

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#30778) EmberXY válasza philoxenia (#30777) üzenetére


EmberXY
addikt

Igen, ráadásul úgy játszik 2 kézzel, hogy 0:17-nél a haját igazgatja. ;]

Up the Irons!

(#30779) csudri


csudri
őstag

Sziasztok! Leesett a tablet, ilyen lett a képernyő:
Ötlet valakinek?

(#30780) Borisz76 válasza csudri (#30779) üzenetére


Borisz76
veterán

Ha mákod van csak a szalagkábel mozdult el benne.

Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html

(#30781) csudri válasza Borisz76 (#30780) üzenetére


csudri
őstag

Hazilag meg tudom csinalni?

(#30782) Inhouse válasza csudri (#30781) üzenetére


Inhouse
őstag

Szét kell pattintani a burkolatot, majd megkeresni a kijelző szalagkábelét és megigazítani. Legjobb kikapcsolt állapotban. Én is jártam így, annak ennyi baja volt...

Üdv Inhouse

(#30783) csudri válasza Inhouse (#30782) üzenetére


csudri
őstag

Szetkaptam, szerintem a helyén van a kábel. Kézzel nem tudtam mozdítani rajta, osszeraktam, ugyan ugy szar. Csavarozzam le a kabelt, hátha úgy a helyére megy?

(#30784) Inhouse válasza csudri (#30783) üzenetére


Inhouse
őstag

Amit én láttam, ott egy kis műanyag retesz rögzítette a szalagkábelt. Azt kellett kipattintani, a kábelt benyomni a helyére, majd visszapattintani. Tizedmilliméterekről van szó, szemmel nem is biztos, hogy látszik az elmozdulás.

Üdv Inhouse

(#30785) r.levente75 válasza csudri (#30779) üzenetére


r.levente75
addikt

Kamionról? ;]

(#30786) csudri válasza r.levente75 (#30785) üzenetére


csudri
őstag

Unokák alkottak... Anyósom igy adta a kezembe, hogy oldjam meg. :)

(#30787) #93187072


#93187072
törölt tag

Ilyen fejű borotvával lehet fejet borotválni?

Kezdem unni, hogy 1 borotva nagyjából 1 kopaszra borotválásra elég és utána életlen lesz

(#30788) Cs1csó válasza #93187072 (#30787) üzenetére


Cs1csó
félisten

Eddig mit használnál? Nem szoktam kopaszra borotválni a fejem, csak sima hajnyíró gépem van de önélező tehát ahogy kopik az éle úgy felszül egymásnak ha jól tudom és ettől éleződik is.

(#30789) #93187072 válasza Cs1csó (#30788) üzenetére


#93187072
törölt tag

Eddig sima borotvát meg borotvahabot használtam, de elég gazdaságtalan a dolog meg ralatív sokszor meg is vágom vele magam. Ha az ilyen fejűvel lehet fejet is borotválni, akkor beruházok egy PHILIPS S7940/16 Shaver series 7000-re vagy hasonlóra

[ Szerkesztve ]

(#30790) pjen válasza #93187072 (#30789) üzenetére


pjen
félisten

Szerintem inkább egy one blade borotvát vegyél.

(#30791) #93187072 válasza pjen (#30790) üzenetére


#93187072
törölt tag

Néztem azt is, de mivel nekem 2 naponta kell borotválnom a fejem, ezért maximum 2 hónapot (a marketing szerint, szóval legyen inkább 1,5) bír ki egy fej. Az új fej meg 10k

[ Szerkesztve ]

(#30792) pjen válasza #93187072 (#30791) üzenetére


pjen
félisten

10K ért hármat adnak.

(#30793) #93187072 válasza pjen (#30792) üzenetére


#93187072
törölt tag

Oh én ezt hittem egyet. De ez valóban ennyivel jobb választás lenne azzal szemben, amit linkeltem? Személyes tapasztalat?

Csak azért kérdezem, mert amit mutattam annak ugye 3 feje van és mozognak egymástól függetlenül minden irányba, azaz a göcsörtös fejemhez is tudna alkalmazkoni míg ez lényegében egy normál borotvának felelne meg

(#30794) #33253120 válasza pjen (#30790) üzenetére


#33253120
törölt tag

Én értem félre, vagy a one blade, az tényleg a nyeles borotva?
Mint a régi filmeken. Mert pont ilyen kopasz szempont miatt én is tanácstalan vagyok.

(#30795) pjen


pjen
félisten

Üdv.Próbált már valaki ELMÜ számlát bereggelni a díjneten.Szmla kibocsájtó NKM áram.A dínet 12 karakteres szerződéses folyószámla számot kér.Az elmü számlán ez csak 10 karakter és nem enged tovább.Ilyenkor mi a teendő?

(#30796) pjen válasza #93187072 (#30793) üzenetére


pjen
félisten

én használom igaz boroválkozni.Levisz mindent,legjobb a zuhany alatt használni,másként tiszta szőr lesz minden
#30794) T_chris :inkább olyan mint egy cserélhető fejes nullás gép.A nyelében van az aksi.Különböző feltétek is vannak attól függően milyen hosszúra akarod vágni

[ Szerkesztve ]

(#30797) #33253120 válasza pjen (#30795) üzenetére


#33253120
törölt tag

Ha olyan mint az EON, akkor a 10 jegyű az csak az ügyfélazonosító. A szerződésszám az más.

(#30798) pjen válasza #33253120 (#30797) üzenetére


pjen
félisten

A szerződés szám egy dolog,de nem azt kérik hanem a szerződéses folyószámla számot.12 karakterben.Viszont az ELMÜ számlán ez csak 10 karakter

(#30799) #33253120 válasza pjen (#30798) üzenetére


#33253120
törölt tag

Én a régi TITÁSZ területen vagyok, ezért így most ránéztem egy elmü számlamagyarázó pdf-re.
És tényleg. :) Ebből 0640383838* lesz szerintem. :)

*Ha jól jegyeztem meg. :D

(#30800) pjen válasza #33253120 (#30799) üzenetére


pjen
félisten

Kösz,hogy próbáltál segíteni,majd holnap felhívok mindenkit. :R

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Azonnali fáradt gőzös kérdések órája (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.