Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Azonnali fáradt gőzös kérdések órája (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#5001) Tompo92 válasza ToBeY (#4992) üzenetére


Tompo92
senior tag

Ja és ToBeY eszembe jutott mi a neve annak a "kengyel" -nek.
Clipz -nek hívják.

(#5002) dellfanboy


dellfanboy
senior tag

ilyen kabátot akarok venni:[link]
ha vki látott már ilyet vmeik tescoban kérem privátozzon mert én se az arénába se a fogarasi ba nem leltem .és még a dolgozok se tudták hogy van ilyen BP

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#5003) ToBeY


ToBeY
nagyúr

Hello Tud valaki egy jó képeslap küldő oldalt?

(#5004) Damage válasza ToBeY (#5003) üzenetére


Damage
senior tag

Nők Lapja

2005. novemberében
vagy
2005 novemberében

Segítsetek pls!

''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche

(#5005) Psychonaut válasza Damage (#5004) üzenetére


Psychonaut
addikt

2005 novemberében

Pont nélkül. Ha az évszám után oda tudod mondani (gondolatban) a "-nak a", "-nek a" toldalékokat, akkor nincs pont. Így egyszerű megjegyezni.
Ebből következően 2010(-nek az) őszén, 2001(-nek a) nyarán, 2006(-nak a) júniusában.

[ Szerkesztve ]

(#5006) Kloden


Kloden
senior tag

Adott egy bőr bakancs, az a tipikus se nem fényes, se nem hasított, drapp színű. Vízállóvá szeretném tenni.
Próbáltam a Kiwi impregnáló sprayt, próbáltam a cipőkrémet, de csak azt értem el, hogy 2x annyi időt bír átázás nélkül. (~10perc)

Valami ötlet ezeken kívül?... :F

"Ön fél a haláltól?" "Az élettől félek."

(#5007) #65675776 válasza Kloden (#5006) üzenetére


#65675776
törölt tag

Nylonzsák...

Egyébként nekem mindenki a méhviaszos bőrápolókat ajánlja, kifejezetten a Boston nevezetűt. Szép és jó, csak semmifélét nem találni, pláne ilyet nem. Cipőboltokat nem is érdemes nézni, mert azokban gyakorlatilag semmi cipőápolási cucc nem szokott lenni (ami finoman szólva vicc). Mindenhol boxot akarnak adni (és természetesen feketét). A spray-k meg mindenre jók, csak impregnálásra nem.

Két érdekes dolgot említettek még, ami akár be is válhat. Egyiket pont ma egy munkatársam: vaj. Állítólag nem gyenge igénybevétel esetén is legalább egy hétig kitart. (Használata: este bekeni az ember a bőrt aránylag vastagon. Reggelre beszívja, és örül.)

A másik: kézkrém.

(#5008) Winner_hun válasza Kloden (#5006) üzenetére


Winner_hun
félisten

Plasti Dip - Folyékony gumibevonat

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#5009) Kloden válasza #65675776 (#5007) üzenetére


Kloden
senior tag

Hmm, köszi a tippeket, a vajasat kipróbálom az van is itthon. De ezek alapján a zsír is jó lehet, csak az a kérdés a szintetikusat szeretheti vagy a sertést! :D

Winner: köszi, ez nagyon komoly cuccnak néz ki! :Y

"Ön fél a haláltól?" "Az élettől félek."

(#5010) mhorvat


mhorvat
senior tag

Sziasztok,

egy érdekes kérdésem lenne. Kedves barátomnak ellopták egy hipermarketből a véletlen ottfelejtett táskáját. A biztonsági kamera felvétele értékelhető, felismerhető képet készített az elkövetőről. Kérdésem az volna, tudnátok-e ötleteket adni azt illetően, hogy hová lehetne feltölteni a képét, hogy "aki felismeri a személyt, jelentkezzen itt és itt". Természetesen minél nagyobb látogatottságú oldal, annál jobb. Amennyiben anyagi vonzata lenne a dolognak, az sem probléma.

Segítsetek, ha tudtok, nagyon szépen köszönöm.

(#5011) #65675776 válasza Winner_hun (#5008) üzenetére


#65675776
törölt tag

Bőrre ezt még véletlenül se kenném.

(#5012) DeFranco válasza #65675776 (#5007) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Panama Jack boltokban lehet kapni tömény méhviaszt tégelyes kiszerelésben. Azt szivacsra felviszed, és érzésre bekened vele a cipőt. Idő, amíg beissza, de frankón vízállóvá tesz.

A tégely teteje azt hiszem zöld, az alja sárga, vagy átlátszó.

(#5013) Winner_hun válasza #65675776 (#5011) üzenetére


Winner_hun
félisten

Lehet fújni is:P Az átlátszó verziót szinte észre se lehetne venni:)

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#5014) samfishR


samfishR
senior tag

nem vágjátok h mi annak a hídépítős játéknak a neve, amiben miután megépítetted a hidat, kis emberkék tolják át a dobozokat majd később elefántokat? sima flash game :F

(#5015) samfishR válasza samfishR (#5014) üzenetére


samfishR
senior tag

cargo bridge a neve, megtaláltam közben.

(#5016) #65675776 válasza DeFranco (#5012) üzenetére


#65675776
törölt tag

Na ennek utánanézek. Köszönöm a tippet! :R

MOD: Tipp bevált! Köszönöm! :C

Winner_hun: Nem a kenegetés fújás és az észrevehetőség a lényeg. Hanem a szintetikus mivolta. A bőrt én speciel nem gumíroznám semmilyen vékonyan sem. Ennyi erővel már inkább gumicsizmát veszek.

[ Szerkesztve ]

(#5017) DeFranco válasza #65675776 (#5016) üzenetére


DeFranco
nagyúr

3perc alatt utananeztel és ki is probaltad??? :))

(#5018) #65675776 válasza DeFranco (#5017) üzenetére


#65675776
törölt tag

Nem akartam feleslegesen újabb hsz-t írni. Nekem "kicsit" bővebb időm van a szerkesztésre... (Akár úgy is mondhatnám, hogy visszaéltem a jogkörömmel.)

Egyelőre a tipp azon részénél tartok, hogy elmentem a helyi Panama Jack üzletbe, és volt ott méhviasz, amit vettem is. (17:10 körül módosítottam a hsz-t.) A kipróbálás a hétvégére tolódik.

[ Szerkesztve ]

(#5019) qestion


qestion
aktív tag

erdőben sötétetebb vagy világosabb ruha jobb kullancsok, rovarok elkerülésére?

a pálya

(#5020) Winner_hun válasza qestion (#5019) üzenetére


Winner_hun
félisten

Zokniba begyűrt nadrágszár.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#5021) qestion válasza Winner_hun (#5020) üzenetére


qestion
aktív tag

mellékes tipp

melyik szín vonzza jobban a rovarokat, bogarakat?

[ Szerkesztve ]

a pálya

(#5022) Winner_hun válasza qestion (#5021) üzenetére


Winner_hun
félisten

Darazsakat, méheket a sárga. Legyeket a büdös. Musli(n?)cákat a bor:D

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#5023) janos666


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Ha valaki épp unatkozik, és örömét lelné benne, segíthetne "felvilágosodni" egy informatika-technikai kérdésben.

Azt nagyjából kapizsgálom, hogy működik a gép, mikor már programok futnak (még egyszerűbb C++ gyakorló-progikat is hegesztettem már - de csak egy szabadon választható egyetemi tantárgy mérnökkaron; nem vagyok sem programozó vagy mikroelektonikai mérnök ; ).
Egyszer mereven bámultam már egy integrált, ami elvileg leírja a a számoló/számítógépek működését (analízis I mérnökkaron :DDD), és azt hiszem egy pillanatra még fel is fogtam (mára persze már elfelejtettem).
Az is dereng, hogy először BIOS, aztán OS, aztán programok, és a programnyelveket lehet lefelé bontani a gépközeli nyelvekig (vagyis akár pont a "gépnyelvig", de nem akarok nagy hülyeséget mondani azzal, hogy a regiszterekig...)

Egy dolgot nem tudok még elképzelni sem magamtól, és még sehol sem hallottam rá utalást, ahogy senki sem adott rá értékelhető választ, mikor kérdeztem:

- Mitől indul el a gép? (Úgy is mondhatnám: Mitől kel életre?)

Mármint... Ráadjuk a feszültséget az áramkörre, és...?
Mi az az "Isteni szikra", amitől az áram alá helyezett alkatrészben elkezd lefutni a legelső program, hogy aztán BIOS és OS, stb. Mi kézteti arra a legelső pillanatban fennálló állapotot, hogy elkezdjen végrehajtani valamit? (Ne csak fűzsön, mint egy néna Edison izzó?)

Olyan talány ez nekem, mint a "mitől kelt életre Frankenstein szörnye"? Mert lelke az nemigen van neki. Ha mégis lenne, gondolom hallottam már róla, és nem engednék, hogy csak úgy kidobják az elavult hardware-eket a veszélyes hulladékokhoz, újrahasznosítsák, és stb.

Szóval...? Van erre egy korrekt válasz, vagy ez egy nem_nevezetes_örök_talány, mint ahogy a fizikusoknak is mindig kerülközik valami, amit még nem tudnak megmagyarázni, és max tippelgetnek, hogy "Igen! Atom ; ... ; Egybefonódó dimenziók és szuperhúrok!"

Szerintem ha ezt a kérdést megfejtenénk, akkor a valódi mesterséges intelligencia alapkövét is lefektetnénk.

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#5024) janos666 válasza janos666 (#5023) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

És egy másik, hasonló kérdés. Ez egyszerűbb, és talán szégyellnem is kéne magam, hogy nem sikerült egyedül összerakni a puzzle-t, mert ehhez elvileg mindent tudok (hogy a komplexebb folyamat egyes elemei önmagukban hogy viselkednek).

Hogy továbbíthatunk információt analóg jellel? :))
A digitális jelátvitelt értem. Már-már hihetetlen, hogy nem ezt találták fel először (jó, ok... hiányoztak más dolgok, amik még kellenek hozzá :DDD).

Van ugye egy hullámunk, amihez tartozik egy (vagy több diszkrét, de általában véges számú ; a zajt elhanyagolva) frekvencia. (Nem kell leírni, mi az az 1/sec :P).

Meg ha már hullám, kéne hogy legyen amplitúdója (szintén diszkrét pontokhoz tartozó valós számmal leírható érték ; a hibákat és zajt elhagyva).

Azt is okítgatták mérnökkaron, és szórakoztunk is oszcilloszkóppal, hogy mi mindent lehet eljátszani egy hullámgenerátorral.

Egyszer, még kiskoromban mondta nekem valaki (és szerintem ez most a szög a szememben, amitől nem látok rendesen), hogy a hullámhossztól függ a jellel átvihető, egységnyi időtartamra számolt információmennyiség, és ezért szól szebben az FM, mint az AM (persze csak ha a hangkeltő eszközünk -vagy hát bármilyen "vevő"nk képességei elérik, vagy meghaladják a jeltovábbítási technológia korlátait...)

Nos, akkor...

Mégis hogy lesz abból információtartalom, ha egy adott hullámhosszú jelet sugárzunk?
Mi változik a kódolás függvényében? (Mi maga a kódolás?)
- Nyújtogatja az amplitúdót, vagy változik a jel alakja (úgy, hogy a frekvencia fix marad?) De hogy tudná ezt egy analóg vevő dekódolni...? (Mármint egy nem túlbonyolított eszköz, mert gondolom nem a leggazdaságtalanabb vagy műszakilag legrosszabb megoldás volt a cél...)
- Vagy netán a jel erőssége változik (és akkor a dekódolás egy feszültségértéket ad, és az a feszültség (szükség szerint erősítés után) tudja meghajtani az analóg eszközt (mint pl. kilőni az elektront a foszforra, mozgatni a hangszórómembránt, átpöccinteni a kapcsolót, stb...?)

Húha... Ahhoz képest, hogy azt hittem it közelebb állok a felismeréshez, most rájöttem, hogy a közelében sem járok, csak van egy nagy kérdőjelem. (Mondjuk lehet, hogy valamikor jártam már közelebb, csak el is felejtettem, és most kifejezetten rossz logikával álltam hozzá, és fulladtam el...)

Valami viszonylag egyszerűen felfogható magyarázat valakinél?

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#5025) rauschie


rauschie
senior tag

Nem tudja valaki, hánykor lesz az Erdei-Onyango meccs?
Köszi!

(#5026) tototos


tototos
őstag

Sziasztok.

Lehet, hogy hülye kérdés, de most eléggé elgondolkoztam rajta. A laptop gyártók miért nem raknak billentyűzetvilágítást a gépekbe? Thinkpadokon van thinklight meg apple-nél rendes világítás de a többi gyártó valahogy nem foglalkozik ezzel, pedig szerintem az esti használatnál sokan hasznát vennék.

(#5027) R válasza tototos (#5026) üzenetére


R
aktív tag

a monitor bevilágítja

(#5028) tototos válasza R (#5027) üzenetére


tototos
őstag

Hát teljesen sötétben levett fényerővel tuti nem. Ha felveszed a fényerőt akkor meg elég irritáló.

(#5029) runner 125 válasza R (#5027) üzenetére


runner 125
nagyúr

..ez nem így van. :N

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#5030) Psychonaut válasza tototos (#5026) üzenetére


Psychonaut
addikt

Mert drága.

(#5031) ToBeY


ToBeY
nagyúr

Hello
Excelbe hogyan lehet dátum felsorolást csinálni?Tehát ne kelljen egyenként beírni a hónap napjait?!

(#5032) Winner_hun válasza ToBeY (#5031) üzenetére


Winner_hun
félisten

Január 1, január 2, ezeket egymás alá beírod, majd a jobb alsó sarokban lévő vastag pöttyre kattintasz és húzod lefelé.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#5033) nofene


nofene
aktív tag

Sziasztok,

USA-ban van most egy ismerős, szeretnék egy 11,6os Macbook Airt. Mivel hazahozni nem tudja (nemigen fér be a batyuba) ezért postázni kell.
Hogy állnak most a vámtörvények, meg lehet úszni vám és itthoni plusz áfa nélkül? Elég csak "gift"-et ráírni, vagy miként működhet a dolog legolcsóbban?

Köszönöm előre is az infót, vagy iránybamutatást :)

(#5034) Winner_hun válasza nofene (#5033) üzenetére


Winner_hun
félisten

[KLIKK]

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#5035) nofene válasza Winner_hun (#5034) üzenetére


nofene
aktív tag

Köszi a segítséget! :R

(#5036) R válasza runner 125 (#5029) üzenetére


R
aktív tag

kicsit erőltetetni kell a szemet, nem mondom, de megtanulhatna a user vakon gépelni is :D

[ Szerkesztve ]

(#5037) Karma


Karma
félisten

Úgy emlékszem volt korábban egy Firefox (és talán egyéb) addon, ami a PH! fórumát fejlesztgette, és a Logouton volt hozzá egy cikk. Na az istennek se találom...

Történt vele valami?
Vagy ha csak vak vagyok, valaki belinkelné?

Kösz.

“All nothings are not equal.”

(#5038) ABE


ABE
őstag

Ma édesanyám kapott SMS értesítőt, hogy a bankszámláról sikertelen kártyás vásárlás/zárolás történt. Felhívta édesapámat, hogy nem ő volt-e az elkövető, mert gyanús lett neki a dolog (közös bankszámlán vannak, de két kártyával), de ő semmit nem üzérkedett.

Egymást követő pár percen belül 3 sikertelen kísérlet volt, egy pedig sikeres (itt 480 forintot emeltek le, állítólag valami regisztrációs díj). A következő megnevezések voltak: "Click and Buy London, GB" (erről két próbálkozás), "W Warner Construction, US Red Cloud" és "Saddleback Portable X, US".

Persze egyből le lett tiltatva a kártya, az OTP-s biztonsági szolgálat azt mondta, hogy a pontos helyet nem tudják behatárolni, honnan indították az utalást, csak annyi biztos, hogy internetes próbálkozások voltak.

Apum állítása szerint csak a booking.com-on adta meg a kártya adatait, sehol máshol. A kérdés: ez mi a fene volt, hogy történhet ilyen? :F

(#5039) Pocee válasza ABE (#5038) üzenetére


Pocee
senior tag

Hali!

Én ugyanígy jártam,egy külföldi motoros(állítólag biztonságos és elfogadott) oldalon vásároltam fél óra múlva hívott a bankom,hogy ők monitorozzák a vásárlásaimat és miután jártam a motoros oldalon utána rögtön fél órán belül 4szer próbáltak vásárolni vele,nem volt rajta pénz így sikertelenül,de állítólag így is le tudják mínuszolni,hogy nincs rajta pénz.
Szóval nekem is új kártyába került...

Mr.Brightside

(#5040) ABE válasza Pocee (#5039) üzenetére


ABE
őstag

Tehát az egész onnan indult ki, hogy egy helyen megadtad az adatokat, és kész? :F

(#5041) ToBeY


ToBeY
nagyúr

Hogyan kell a fórumba úgy beszúrni képet,hogy kisképet thumbnail látszódik és ha rákattintok kijön nagyba?

(#5042) tomcsi23 válasza ToBeY (#5041) üzenetére


tomcsi23
veterán

Ha magad töltöd fel ide, akkor alul felajánlja, hogy beilleszti. Ilyenkor, ha elfér az eredeti méretben, akkor úgy szúrja be, ha nagyobb a kép, akkor annak egy elférő változatát, majd erre lehet kattintani az eredeti méretért.

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

(#5043) Romvr


Romvr
őstag

Sziasztok!

Lehet nem ide kellene tennem a kérdést, de így hirtelen nem tudom hova illene:

Már egy ideje keresek egy olyan megoldást géphez hogy az itthoni gépemet összekössem a munkahelyivel, de csak fájlmegosztás szintjén. Tehát itthon van 30 gigabájtnyi adatom, amit jó volna ha elérhetnék (áttölthetném, szerkeszthetném, visszatölthetném) a munkahelyemen is. Illetve fordítva. Most ezt a 30 gigát (pár-száz fájl), nem akarnám mind magammal cipelni minden nap és leszinkronizálni a változásokat minden nap. Így marad ez a távelérés. Csak nem találtam még hozzá biztonságos, egyszerű és ingyenes módszert. (FTP le van tiltva a munkahelyemen)

Van valakinek ötlete hogy hogyan lehetne ezt megoldani? Semmilyen internetes tárhelyes hülyeség nem jöhet szóba (30 gigánál főleg), csak olyan érdekelne ami közvetlen és biztonságos kapcsolaton keresztüli elérést tesz lehetővé.

A segítséget előre is köszönöm! :R

"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser

(#5044) ToBeY válasza tomcsi23 (#5042) üzenetére


ToBeY
nagyúr

Nem ide töltöm a képekeket,mert túl nagy felbontásúak és a PH nem támogatja azt

(#5045) tomcsi23 válasza ToBeY (#5044) üzenetére


tomcsi23
veterán

Akkor csinálsz kisebbet, amit beraksz képnek, majd arra a nagy képet rálinkeled.

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

(#5046) jegenye77


jegenye77
addikt

Hali!
Nem tudja valaki honnan lehetne letölteni egy képernyőkímélőt ami az RTLKLUB reggeli műsorában van az lcdtv-n?Szép tűz!Mintha egy kandallóban égnének a fák!

[ Szerkesztve ]

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!

(#5047) Psychonaut válasza jegenye77 (#5046) üzenetére


Psychonaut
addikt

(#5048) Qru válasza Romvr (#5043) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Hamachi esetleg? Neten keresztül kapcsolódsz a saját gépedhez, de a gép LAN kapcsolatként látja. Így eléred a gépeden könnyedén amit megosztasz. Persze ehhez a megoldáshoz menni kell az otthoni gépednek is ugye.
Kérdés tudsz-e installni a melóban a gépre.

#nincsbennetarcsi

(#5049) jegenye77 válasza Psychonaut (#5047) üzenetére


jegenye77
addikt

:R :R :R

Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!

(#5050) rii


rii
nagyúr

bocs, h itt is megkédetem, de fonto volna ... sz'al budapestem hol lehet hungarocell lapot kapni?

2 m X 1m - est

piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Azonnali fáradt gőzös kérdések órája (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.