Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Azonnali fáradt gőzös kérdések órája (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#29551) pjen válasza sutszi (#29548) üzenetére


pjen
félisten

Néha azért kell enni valami finom szart is.Tudod:nem iszom,nem dohányzom,nem kávézom,nem nőzök.100 évig élek ,de minek.Ez persze túlzás,de szerintem,ha nem vagy kifejezetten beteg mindent lehet enni amit szeretsz.Én például a túrót nem szeretem,nem is eszem.A füstölt csülköt annál inkább.

[ Szerkesztve ]

(#29552) krizmo_ válasza pjen (#29551) üzenetére


krizmo_
addikt

Nem arról van szó, hogy semmit sem lehet enni, de nyilván, ha valami bajod van, akkor meg kell szorítani az étkezést, hogy ne legyél rosszabbul.
Nem mindegy, hogy éled le az életed, a magyarok nagy része 60 éves korára már teljesen le van amortizálva, sőt sok fiatal nem is tervez annál tovább élni... És a nem megfelelő táplálkozás melléhatása az elhízás, ami szintén rengeteg egészségügyi bajjal jár, és a magyarok ebben is az élen járnak, nagyon sok elhízott ember van, már a gyerek között is...

Otthon is el lehet készíteni minden finomságnak az egészségesebb verzióját. ;) Nem muszáj a moslékot enni, amit teleraknak adalékanyaggal, hogy finom legyen. De mondjuk vannak olyan helyek, ahol már figyelnek erre, persze ezek valamivel költségesebbek...

":nem iszom,nem dohányzom,nem kávézom,nem nőzök"

Tipikus magyar szemlélet, csak ezeknek van élvezeti értéke? Van olyan, akinek nem büntetés ezeket elhagyni.
Amúgy, a kávé nem egészségtelen, csak költséges.

#29549 enginev3.0
Remélhetőleg hamarosan kiderül mi a baj, és akkor már tudni fogod hogyan tovább, mit lehet és mit nem. :)

[ Szerkesztve ]

(#29553) Eastman válasza carl18 (#29474) üzenetére


Eastman
őstag

Tesód így levesz? Legalább azt mondd meg neki, hogy a napi kajádat állja, arra ne legyen gondod. Nyilván az utazásra sem lesz, annak költsége kvázi a zsebedben maradhat.

Vakon irok 80-90 szó percenként meg van, sebbességgel gond nem volna.

Helyesírásod jó? Tökéletes? Vállalhatnál pl. Skype-on keresztül otthoni begépelést a (gyengén fizető) melód mellett. Valaki élőben mondja neked az agyszüleményeit, Te meg begépeled, aztán elküldöd neki a fájlt. Mit gondolsz? Hirdesd magad aztán online gépelj óránként 1500-ért, vagy karakterenként 1 forintért...

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#29554) Vakegérke válasza Eastman (#29553) üzenetére


Vakegérke
veterán

"Helyesírásod jó? Tökéletes?"

Olvastad azt, amire válaszolsz. Szerinted jó a helyesírása? Szerintem nem.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#29555) EmberXY válasza Vakegérke (#29554) üzenetére


EmberXY
addikt

De vakon ír, ahhoz képest egész jó... ;]

Up the Irons!

(#29556) inf3rno válasza LilProphet90 (#29540) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Engem a torma szokott kinyírni, ritkán a nyers hagyma, kicsit talán a bors is, de a gyömbér, mustár, erős paprika nem gond. Hasnyálmiriggyel szokott gondom lenni, ha túlzásba viszem a hagymázást.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#29557) inf3rno válasza sutszi (#29544) üzenetére


inf3rno
nagyúr

"Pl. Hiába tudod, hogy gyros nem oké, ha kb 8-10 dolog van benne..." - Nem egészen, mert meg tudod kérdezni, vagy látod, hogy mi van benne, ha tényleg nem oké, és nem kérdezősködsz minden étteremben vaktában. Utána kiderül, hogy a görög saláta sem oké, aztán máris rájössz, hogy vagy a paradicsom vagy a nyers hagyma lehet a gond. Ha alapanyagokat meg összetevőket kell naplózni az 10x annyi idő alsó hangon, hacsak nem írsz rá programot.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#29558) inf3rno válasza enginev3.0 (#29549) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szerintem feleslegesen szopatod magad azzal, hogy mindent elhagysz. Egyáltalán nem biztos, hogy gyökeres életmód meg étrend váltásra van szükséged. Ha egyik nap rosszabbak a tüneteid, másnap meg tök jól vagy, akkor szinte biztosan olyasmi okozza, amit nem rendszeresen fogyasztasz. Ha állandóan középszarul vagy, akkor van értelme az ilyen rendszeresen fogyasztott ételek elhagyásának.

Buliban hasznos! =]

(#29559) krizmo_ válasza inf3rno (#29556) üzenetére


krizmo_
addikt

Honnan tudod, hogy a hasnyálmirigyeddel van gond és nem az epehólyagoddal?

"Nem egészen, mert meg tudod kérdezni, vagy látod, hogy mi van benne..."
És nagy valószínűséggel majd elmondják neked, hogy nátrium glutamát, meg hidrogénezett növényi zsír stb...van benne...

#29558 inf3rno
Az emésztési gondok ennél jóval összetettebbek, és mivel elég komoly gondjai vannak, ezért nem árt diétáznia, ezt valószínűleg majd el fogják neki mondani, ha nem tették még meg. ;)

(#29560) LilProphet90 válasza inf3rno (#29556) üzenetére


LilProphet90
senior tag

Igen, ez mindenkinek egyéni. Nekem a tej elhagyása után néha erős epefájdalmaim és görcseim voltak, szal igencsak összetett és nehezen kiismerhető a bélrendszer.

De az agy-gyomor kapcsolatát is fontos vizsgálni ilyen esetekben (ahogy volt is szó róla, stressz stb), és nemcsak a vizsgák előtti cifrákra gondolok. Persze ezt mindenkinek tudnia kell, mennyire stresszes vagy szorongós a hétköznapokban.

Zenei alapok, remixek: http://www.reverbnation.com/lilprophetmusic

(#29561) inf3rno válasza krizmo_ (#29559) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Labor teszten magas volt a lipáz és az amiláz plusz sárga széklet, ami hasnyálmirigy gyulladásra utal. Néhány évente jön ki komolyabban, egyébként rendben vagyok.

"Az emésztési gondok ennél jóval összetettebbek, és mivel elég komoly gondjai vannak, ezért nem árt diétáznia, ezt valószínűleg majd el fogják neki mondani, ha nem tették még meg."

A diéta ugyanolyan kezelés, mintha gyógyszert szedne, akkor van értelme felírni, ha tudod, hogy mi baja van, és esetleg hogy mi okozza. Feleslegesen minek szopassa magát az ember vele? Egyelőre az IBS is csak gyanú, igazolni kellene.

Buliban hasznos! =]

(#29562) sutszi válasza inf3rno (#29561) üzenetére


sutszi
veterán

Akkor itt fogalomzavar van. A diéta az nem önmaga szopatása. Ha valaki a szükségleteknek megfelelő mennyiséget eszik egy nap és ezt olyan összetételben amire megalapozottan mondható, hogy az egy egészséges étrend, akkor elérkeztünk az alapvonalohoz. Innen indulva lehet próbálgatni, hogy mi jobb rosszabb. Ha nincs egy normális vonatkoztatási rendszer akkor tesztelni sem lehet.

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#29563) Cs1csó válasza sutszi (#29562) üzenetére


Cs1csó
félisten

Az is baj, hogy sok ember számára a diéta = koplalás, abonet szelet evés vízzel stb. pedig ennél bőven több. Egyetértek azzal kellene kezdeni, hogy kialakítani egy "egészséges" étrendet és étkezési szokást tehát napi 3-5 alkalommal lehetőleg pontosan ugyanabban az időben enni. Ezt csinálni egy fél évig és akkor erre beállna a szervezet és ha még mindig van valami probléma akkor könnyebb megtalálni a forrását - gondolom én -

(#29564) sutszi válasza Cs1csó (#29563) üzenetére


sutszi
veterán

Pontosan így van. :K

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#29565) enginev3.0 válasza Cs1csó (#29563) üzenetére


enginev3.0
félisten

Így eszek
Napi 3-4 alkalom, mindig ugyan akkor
8
Dél / 1
4
8

Ez nálam minden hétköznap így van , de a hétvége sem tér el sokban

Amúgy kaptam időpontot, szeptember 27, a fizetős orvos

[ Szerkesztve ]

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#29566) Cs1csó válasza enginev3.0 (#29565) üzenetére


Cs1csó
félisten

Ezzel sok mindent kizárhatsz persze ha ez társul: fűszeres, túl cukros, túl sós ételek kerülése pl. üres tea fogyasztása stb. Bár alapvetően akármit is lehet enni inkább a MÉRTÉK a fontos, feszes minőségi étrend esetén ha ebéd után lecsúszik egy csoki, vagy egy szelet sütemény még nem lesz gond és persze kevés alkohol ha iszol akkor lehetőleg bor vagy sör legyen a töményeket érdemes kerülni.

(#29567) enginev3.0 válasza Cs1csó (#29566) üzenetére


enginev3.0
félisten

Soha nem iszok :N

Na jó talán ma este a fesztiválon, utána legközelebb nagyjából majd jövő nyáron ballagáson
De hétköznap semmit soha

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#29568) EmberXY válasza enginev3.0 (#29567) üzenetére


EmberXY
addikt

Mindenki így kezdi... ;]

Up the Irons!

(#29569) pjen válasza enginev3.0 (#29567) üzenetére


pjen
félisten

És,ha megpróbálnál például 1 pohár márkás bort,vagy 3 cent jó konyakot?

(#29570) enginev3.0 válasza pjen (#29569) üzenetére


enginev3.0
félisten

Sajnos nem szeretem az alkoholt, egyik félét sem, nem jön be az íze

Egyszer kértem whyskit, a porban végezte, pedig 2 ezer volt egy pohárral

Ha berúgok, akkor megiszom 15-20 pálinkát, szórakozok kicsit, aztán bealszom :D de nálam ez kb 2 évente van
Sört, bort, soha nem iszok, se mást

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#29571) inf3rno válasza sutszi (#29562) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Fogalomzavar nálad van, mert az egészséges étrend és a diéta teljesen eltérő fogalmak. A diéta önmagában étrendet jelent, a hétköznapi szóhasználatban meg azt, ha valamilyen betegség/állapot miatt speciális étrendet követsz, ami az átlagtól (vagy az addigitól) eltérő. Pl az epilepsziásoknak ketogén diétát írnak fel, mert csökkenti a rohamok előfordulását, vagy az epe betegeknek zsírszegény diétát írnak fel, stb... Ezen felül az áltudományos diéták, fogyókúrák, stb. is elég népszerűek, pl pH, paleo, léböjt, stb...

Álomvilágban élsz, ha azt hiszed, hogy az egészséges étrend (bármi is legyen az szerinted) köszönőviszonyban van a normálissal, vagy az "alapvonallal". A többség egészségtelenül étkezik, a normális meg az, amit a többség csinál definíció szerint. Szóval a gyakorlatban tejfölös csirkepaprikás savanyúsággal.

A konkrét esettel kapcsolatban elmondom újra, hogy IBS gyanús, de ez csak gyanú, nem igazolt, ezért egyelőre nincs diagnózisa. Diagnózis nélkül diétára fogni, és megvonni tőle neki fontos dolgokat - mint pl a napi sport szelet - értelmetlen, sőt káros lehet, mert növeli a stresszt, és könnyen lehet, hogy a stressz súlyosbítja a tüneteit. Ha az ételeknek egyáltalán bármi hatása van az állapotára, akkor azt ki lehet szűrni az étrend és a tünetek naplózásával és ha már elég adat összegyűlt, akkor statisztikai módszerek alkalmazásával. Ehhez nincs szükség diagnózisra, ezért ezt javasoltam, amíg az orvos ki nem deríti, hogy mi baja van ténylegesen és diétára fogja. Persze távgyógyászkodhatunk, meg mondhatjuk, hogy próbáld ki ezt vagy azt az étrendet, hátha használ, de értelme tapasztalatom szerint nem sok van sem itt, sem más problémák megoldásánál.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#29572) pjen válasza enginev3.0 (#29570) üzenetére


pjen
félisten

A gyógyszert se szereti az ember,mégis beszedi.

(#29573) sutszi válasza inf3rno (#29571) üzenetére


sutszi
veterán

...diagnózis nélkül diétára fogni, és megvonni tőle neki fontos dolgokat - mint pl a napi sport szelet - értelmetlen, sőt káros lehet, mert növeli a stresszt, ...

Ezen a ponton dőlt el, hogy te másik dimenzióban élsz... Én inkább maradnék a való világban. De köszi a meghívást.

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#29574) inf3rno válasza sutszi (#29573) üzenetére


inf3rno
nagyúr

"Ezen a ponton dőlt el, hogy te másik dimenzióban élsz... Én inkább maradnék a való világban. De köszi a meghívást."

Nem tudom az ilyen megnyilvánulásoknak mi az értelme. Csak magadat minősíted vele.

Buliban hasznos! =]

(#29575) WayneGace


WayneGace
őstag

Ez melyik országnak a zászlója?

BestSecret invitációt privátban adok.

(#29576) updog válasza WayneGace (#29575) üzenetére


updog
senior tag

Rövid (de kicsit komplex) keresés után: [link]

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#29577) WayneGace válasza updog (#29576) üzenetére


WayneGace
őstag

Kösz.

BestSecret invitációt privátban adok.

(#29578) sutszi válasza inf3rno (#29574) üzenetére


sutszi
veterán

Téged minősítettelek. Ne bosszants már fel. Egyszerűen a varázslat kategóriába illik amit írtál...
Itt nem szubjektív igényekről van szó. ...kinek mi ízlik, meg tetszik. Az a lényeg, mi kell a szervezetnek ahhoz, hogy optimálisan működjön... Ahhoz meg nem kell sportszelet. Ha már ezt ragadtad meg... A diétát meg továbbra is félreérted mint a társadalom jelentős része. Különben nem a "megvonás" szót használnád következetesen. Hiszen ez számodra valaminek a nélkülözését elvételét jelenti. Miközben egy átrendezésről és összetételváltásról van szó a helyes mértékek betartásával... Nem írt olyat senki, hogy kenyéren meg vízen éljen hónapokig... Magyarázd már meg nekem, hogy a sportszelet összetételében mi az az elengedhetetlen összetevő ami a bajnokok reggelijévé teszi? Hm? Talán a hidrogénezett növényi zsír? Vagy a 1% kakakó? Aminél én még egy pohár kakaóba is többet teszek mint a gyártó egy egész szelet csokiba... Esetleg talán az egyéb emulgeáló szerek, hogy a szemnek kívánatos textúrája legyen? Hm? Nevetséges, hogy egészségtelen dolgok mellett érvelsz. Olyan vagy mint az akarat gyenge 90%... Mindenkinek minden jár, meg szabad... Nehogy valamit ne egyél meg... Meg lehet nézni a közvetlen eredményt. 10 perc séta alatt a szembejövő emberek jelentős része telesz@rt búvárruha. Te meg jössz itt ilyenekkel, hogy jajj...stresszes lesz mert nem eszi meg a reggeli sport szeletét. Pénzerőt nem akarsz küldeni az egészségerő mellé?

[ Szerkesztve ]

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#29579) inf3rno válasza sutszi (#29578) üzenetére


inf3rno
nagyúr

"Téged minősítettelek. Ne bosszants már fel. Egyszerűen a varázslat kategóriába illik amit írtál..."

Körülbelül azt jelenti, amit írtál, hogy hülye vagy bazdmeg csak kicsit árnyaltan. Ez inkább téged meg a vita stílusodat minősíti, nem engem.

"Különben nem a "megvonás" szót használnád következetesen."

Haha, próbáld ki a ketogén diétát vagy a vegán diétát, aztán mondd, hogy nincs benne megvonás. Legalább 50 féle diéta van, és akkor talán keveset mondtam [link], mégis neked valahogy az összes egyetlen általad "egészséges étrend"-nek titulált dologgá sűrűsödött össze, aminek igazából még neve sincs, hogy rákeressünk. Ez alapján még a témakör alapjaival sem vagy tisztában.

"Nem írt olyat senki, hogy kenyéren meg vízen éljen hónapokig."

Ahogy én sem.

"Magyarázd már meg nekem, hogy a sportszelet összetételében mi az az elengedhetetlen összetevő ami a bajnokok reggelijévé teszi?"

Ilyet sem írtam. A sport szelet egészségtelen.

"Te meg jössz itt ilyenekkel, hogy jajj...stresszes lesz mert nem eszi meg a reggeli sport szeletét."

Veled ellentétben én a betegségén próbálok segíteni, ami miatt két naponta fosik. Amit te javasolsz az meg gyökeres életmód váltás egy "hátha bejön" felkiáltással, ami igenis stresszel jár. Ha meg nem az étrend okozza a betegségét, akkor az étrend váltással járó stressz súlyosbíthatja.

Csak néhány példa, egyik rokon COPD-ben halt meg, és valószínűleg nem élt volna vele még 5 évet, ha abbahagyja a dohányzást, mert a leszokással járó stressz elvitte volna. Amikor diagnosztizálták, akkor már rég túl volt azon a határon, hogy a cigi megvonása megállíthatta volna a betegségét.

Ugyanígy valaki dohányzik napi 1-2 szálat, viszonylag magas a koleszterinje, mellette van egy alkoholista férje, és 150 és 200 között ugrál a vérnyomása. Nem fogom azt mondani neki, hogy szokjon le a cigiről, álljon át zsírszegény diétára 60 év után vagy szedjen sztatinokat a koleszterinjére, mert azt, hogy fel-fel ugrál a vérnyomása ennyire magas értékekre valószínűleg az okozza, hogy állandó stresszben él, mert retteg a férjétől. Ezt a sztori is igazolta, mert azt mondta, hogy két zár van a hálószobája ajtaján plusz tart egy baltát is az ágya mellett. Először a férjétől kell megszabadulni, utána lehet foglalkozni az étrenddel vagy a gyógyszerezéssel, ha már alacsonyabb a stressz szintje és mégsem áll vissza a vérnyomás 140 alá. A közhiedelemmel ellentétben egy étrend váltás nem megy varázsütésre. Nem mindenkinek sikerül, és komoly stresszel járhat, ha az addig megszokott dolgokat fel kell adni.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#29580) philoxenia


philoxenia
MODERÁTOR

A sportszelet nem egészségtelen, csak nem egészséges. Amúgy ugye mindenből a mennyiség a lényeg. Arzénból is van tolerálható mennyiség és vízből is van tolerálhatatlan.
A diéta és az étrend a magyar nyelvben nem ugyanaz. Az angolban, ha jól tudom igen.
Van egészséges (-nek tudott) étrend és vannak megvonásos diéták. Vannak kifejezetten ártalmas élelmianyagok, amiket szeretünk ezért fogyasztjuk őket (pl. alkoholos italok) vannak kifejezetten egészségesnek (hitt, tudott) minősített de sokszor szinte ehetetlen élelmiszerek. Ezekről utólag gyakran kiderül, hogy mégse annyira egészségesek (csukamájolaj).

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#29581) customer114 válasza philoxenia (#29580) üzenetére


customer114
senior tag

Én szeretem a Sport szeletet.

(#29582) EmberXY válasza philoxenia (#29580) üzenetére


EmberXY
addikt

Állítólag napi 1 pohár vörösbor kifejezetten jót tesz, még Zacher Gábor szerint is...

Up the Irons!

(#29583) Inhouse


Inhouse
őstag

Vesekövem volt, kalcium oxalát az anyaga, kaptam hozzá diétás ajánlást. Az első oldalon az A és a B6 vitamin van ajánlva fogyasztásra (tej, tejtermékek), mint megelőzést segítő anyagok. A másodikon kerülendő a tej és a tejtermékek. :))

Ha csak egy sima, egyszerű felfelé nyíló kisajtót szeretnék a konyhába a páraelszívó fölé (195*610), akkor 2 sima kivetőpánt felülre és 2 teleszkóp? Vagy ezeknél spec a kivetőpánt? Nem akarok 6-8-10-32.000Ft-os spec nyílósat, csak meghúzom, felnyílik, fent marad, aztán lehúzom és becsukom.

[ Szerkesztve ]

Üdv Inhouse

(#29584) philoxenia válasza EmberXY (#29582) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Nem igazolt,hogy az alkoholos bor jobb, mint az alkoholmentes....

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#29585) EmberXY válasza philoxenia (#29584) üzenetére


EmberXY
addikt

Alkoholmentes bor?

Up the Irons!

(#29586) Hosssszu válasza EmberXY (#29585) üzenetére


Hosssszu
őstag

Forralt bor, túl sokat hagyva a tűzön. :DDD

(#29587) inf3rno válasza philoxenia (#29580) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Igazából a lényeg szempontjából ezek teljesen mellékesek. A kérdező idejött valami konkrét tünettel, azt se tudjuk mi baja van, diagnózis nincsen, csak tippek, erre beírja, hogy egészséges étrend kell és hagyja el a sportszeletet meg szórja ki a szemét kaját. Mintha ez megoldaná a problémáját. Az is lehet, hogy vastagbél rákos, nem emlékszem volt e már tükrözésen vagy néztek e vért a székletében, de hallod az egészséges étrend azt is tuti meggyógyítja. :D Na jó tényleg hagyjuk... :Y :W

Buliban hasznos! =]

(#29588) inf3rno válasza EmberXY (#29582) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ez bonyolultabb, az alkohol nem tesz jót a májnak hosszú távon függetlenül a mennyiségtől, de van egy csomó más dolog a vörös borban, ami viszont nagyon egészséges. Sarkítva a végén a szívroham helyett a májrák visz el. Nem mintha engem különösebben érdekelne, pár havonta lecsúszik egy üveg késői szüretelésű tokaji vagy pár kupica pálesz. Én is arra jutottam néhány évtized után, hogy mindent lehet csak mértékkel, vagy inkább ritkán. Ami azonnal öl, arra úgyis rá van írva, hogy méreg...

Buliban hasznos! =]

(#29589) inf3rno válasza Inhouse (#29583) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szerintem ne foglalkozz a tejjel, a kalcium miatt írták, de sok értelme nincsen, mert az így is úgy is lesz a szervezetedben. Az oxálsavra kellene koncentrálni, pl spenót, sóska, rebarbara, amikben érezni is a savanyú ízt, annyira sok van benne. Állítólag amarant, cékla, mák, hagyma szár, meg ilyesmikben is sok van, de ahány táblázatot nézek, annyiban írja az egyik valamiről, hogy sok van benne, majd cáfolja meg a másik.

A vasalattal kapcsolatban lövésem sincs. :D

Buliban hasznos! =]

(#29590) krizmo_ válasza inf3rno (#29587) üzenetére


krizmo_
addikt

Nem arról van szó, hogy az meggyógyítja, ha odafigyel az étrendjére, hanem arról, hogy jobban legyen addig, amíg nem derül ki mi is a baja és ellátják. Emésztési gondjai vannak, erre pedig mindig diétát szoktak javasolni. ;)

(#29591) inf3rno válasza krizmo_ (#29590) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Rendben, ezt így el tudom fogadni.

Buliban hasznos! =]

(#29592) philoxenia válasza EmberXY (#29585) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Van olyan ám... :K [link]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#29593) Inhouse válasza inf3rno (#29589) üzenetére


Inhouse
őstag

Köszi, marad a köd. :)
Ahogy látom, vagy sima kivetőpánt és megfelelő hosszúságú teleszkóp, vagy egy helyen írták, hogy teleszkóphoz való pánt, de ránézésre ugyanúgy nézett ki, mint egy sima ráütődő. A gond, hogy a teleszkópoknál a N van feltüntetve, a hossz majdnem mellékes (majdnem hogy csak 241mm-es van)...nekem meg egy rövid kellene, 194mm az ajtó ebben a formában. Az meg, hogy 30-50-80-120N-os kellene-e...valószínűleg a kis erő is elég a kis ajtóhoz...

Üdv Inhouse

(#29594) enginev3.0


enginev3.0
félisten

Új kérdés

Napi hány óra gepezes rontja a szemet? Van erre valami ősi tudomány?

Régen elrontottam a szememet a sok gepezessel, ami mára kb felére csökkent vagy még kevesebbre, így most még időben elmennék lézeres műtétre, de félek hogy újra vissza romlik

Napi 2-3 órát szoktam gép előtt ülni, hétvégén néha többet

Plusz telefon

De ezt a számot tudom csökkenteni ha szükséges

A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3

(#29595) Cs1csó válasza enginev3.0 (#29594) üzenetére


Cs1csó
félisten

Nem ez a gond, tehát nem a "gépezés" hanem a folyamatos FIX FÓKUSZ. Az ami tönkreteszi a szemedet. (20-30 évvel ezelőtt a katódsugárcsöves tévék monitorok esetleg hosszú távon bántották a szemet de ezek a fejlettebb LED tévék, monitorok már nem)

Megoldás:1 vagy 2 óránként csinálj szemtornát. A szemtorna nem bonyolult, felváltva - egyszerre csak egy szemmel a másikat letakarod addig majd váltás - fókuszálsz nagyon távoli, kevésbé távoli és egy közeli pontok között. Közben mondjuk elszámolsz 60-ig majd váltasz szemet.
(Ha beírod a gugliba kiad kismillió találatot kapsz lehet van hatékonyabb gyakorlat is pl. két szemmel is mondjuk magad elé felmutatod az egyik ujjadat rá fókuszálsz majd mögé egy távoli pontra aztán megint az ujj és így tovább)

(#29596) EmberXY válasza inf3rno (#29588) üzenetére


EmberXY
addikt

Májrák? Úgy tudtam, az idült alkoholisták nagy részére inkább a májcirrózis jellemző...

philoxenia: Az alkoholmentes borról eddig még nem hallottam, olyan lehet mint a hidrogénmentes víz vagy a zsírmentes szalonna. ;]

Up the Irons!

(#29597) Inhouse válasza EmberXY (#29596) üzenetére


Inhouse
őstag

Még az hiányzik, hogy kihozzák az alkoholmentes pálinkát...

Üdv Inhouse

(#29598) Cs1csó válasza Inhouse (#29597) üzenetére


Cs1csó
félisten

Meg a zsírmentes zsírt.

(#29599) Essejó válasza Inhouse (#29583) üzenetére


Essejó
veterán

Erre itt hamarabb kapsz tanácsot.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

(#29600) Essejó válasza EmberXY (#29596) üzenetére


Essejó
veterán

Azt mondják, hogy az alkohol mentes sör az első lépés a guminő felé. :D

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Azonnali fáradt gőzös kérdések órája (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.