Hirdetés
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
AIex
tag
válasz
pali923 #59697 üzenetére
Az az egy előnye van, hogy sokkal magasabb fordulattal dolgozik, ez csavarozásnál jól jöhet, illetve ha valaki PZ fejű csavarokat használ akkor kisebb az esélye, hogy kiugrik a bit.
Én ami miatt nem szeretem kisebb munkáknál, mert nics kuplung gépen, amikor sokat kell csavarozni, pl vasalat, én előszerettel használom, mert 1x kell beállítani, és utána csak "szórni kell".
Nagyobb csavaroknál is van amikor az akksis fúrót részesítem előnyben, mert onnantól, hogy az ütvecsavarozónál működésbe lép az "ütőmű", néha egy erős akksis fúróval gyorsabban betudom hajtani a csavart.
Cserébe volt olyan eset, amikor 6X100-as csavart akartam behajtani akksis fúróval (A2-es csavar volt, csak PZ3-as fejjel kaptam, Torx-ot preferálom), és az egyik csavarnál folyamatosan kiugrott a bit, a csavar fejéből, váltottam ütvecsavarozóra, és azzal sikerült behajtani probléma mentesen. Illetve bontottam régi faszerkezetet, amiben berohadt 6x200-as csavarok voltak, PZ fejjel. Ott hálás voltam az ütvecsavarozónak, mert az ütőmű miatt, szép fokozatosan megtudtam indítani a csavart, probléma nélkül. Szerintem az akksis fúróval ez anyázósabb lett volna.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
pali923 #59697 üzenetére
Kinek mi, én se értettem, amíg nem volt és nyugodtan csavaroztam a kis fúrómmal, amíg nem kellett 8x80-as csavarokat betekerni, első körben én is arra vettem. Aztán azt figyeltem meg, hogy sokkal hatékonyabb erre az egy célra, kevésbé akarnak a bitek kiugrálni a csavarokból és amikor kell a nyomaték, akkor sokkal hatékonyabb.
-
pali923
aktív tag
válasz
ph_5.5 #59693 üzenetére
Ezekkel a youtube-os tesztekkel mindig szkeptikus vagyok, a fene tudja, hogy ki csinálja, milyen hátsó üzleti szempontok alapján, milyen gerillamarketinggel. Hacsak nem egy német újság tesztrovata van mögötte. Lehet persze, hogy csak én vagyok nagyon bizalmatlan (vagy a tapasztalat mondatja ezt velem?)
A másik dolog, hogy sosem értettem ezt a nagy felhajtást itt az ütvecsavarozók körül. Nyilván ácsmunkákra vagy kerékcserére én is ilyet vennék. 3 fúró-csavarozóm van itthon, de 90%-ban a legkisebb Boscht használom, ami 70 deka körül van, és 90-es csavarokat is simán be szoktam vele tolni, de legtöbbször max. 50-60-as kell. Igaz, többnyire fenyőbe vagy bútorlapba, de szerintem a legtöbben hasonlóval dolgozunk. Ha meg mégsem, akkor előveszem a nagyobbakat. Sokkal kényelmesebb a kicsivel dolgozni.
-
ph_5.5
aktív tag
Ütvefúró- csavarozó 2021-es teszt.
(YT video)
Sokszor minimális a különbség még itt a "csúcs"kategóriában is. Az hogy egy lyuk 2 sec vagy 2.5 alatt van meg, szvsz nem releváns. -
thomgrande
tag
válasz
thomgrande #59689 üzenetére
-
tfe
tag
Ok, makinak van pár kevésbé sikerült cucca, de na. Ha kimozdulunk a fúró/csavarozó vonalról, akkor azért - hogy is mondjam - a parkside olyan lesz, mint a magyar kőműves, küzd a síkokkal, derékszögekkel meg a párhuzamosokkal.
A termelőeszközre meg az van írva, hogy hilti
-
tfe
tag
válasz
farkasn8 #59678 üzenetére
Lapszabászaton vágasd le. A bútorlapot (lamináltat) élzárni szokás, a rétegeltnek sem feltétlenül szép az éle, illetve az MDF sem a legdrágább a 3 közül (hanem a rétegelt, ha bútorhoz valót veszel, vagy a laminált, ha valami extra frankó cuccot akarsz)
A 21 fokot a legegyszerűbben úgy fogod elérni, ha levágatod a négyzetet a szabászatban, utána pedig merülővel kivágod. De arra készülj fel, hogy az itt javasolt lapok ára pariban van a tábla anyag árával (egy jó freud lap ami ide kell 30k körül van, CMT olcsóbb, Bosch mégolcsóbb, mindegyik jó lehet, de nem ismerjük a felhasználást). A szükséges géppark árából pedig jópár tábla anyagot meg tudsz venni.
Szóval a kérdés, hogy mi lesz ez, milyen igényességi szintre kell, akarsz-e gépekre költeni (illetve milyen géped van hozzá), és persze el kellene dönteni az anyagot is.
Nem olcsó hobbi ez
-
Mr Paris
tag
válasz
thomgrande #59637 üzenetére
hát ha egyre gondolunk akkor az a képek alapján az nem állítható, fix 5mm
-
AIex
tag
válasz
Viperator #59679 üzenetére
Bosch lapokat keresnék. Ár/érték arányban nagyon jók.
Azon belül is a P végződésű lapokat, mivel azok vastagabb szerszámtesttel rendelkeznek.
Álltalános felhasználásra, a T144DP egy kíválló lap, T308BFP jó lehet tiszta vágáshoz laminált felületen, T308BP pedig tiszta vágáshoz tömörfában. -
thomgrande
tag
válasz
farkasn8 #59678 üzenetére
Még mindig nem értem az egészet. Annak ellenére hogy nekem meg van hozzá a szerszámozottságom nem szopatnám magam ilyennel ha nem olyan anyagból kell csinálni ami amúgy is a rendelkezésemre áll. A szabászatnak meg mindegy hogy milyen anyagból dolgozol ha náluk veszed. A fűrésznek sem számít. Kihívást keresel magadnak?
-
farkasn8
csendes tag
válasz
thomgrande #59674 üzenetére
Szia. A faanyaggal nem rendelkezem és több darabot is akarok várhatóan csinálni, ezért is kérdezem szerintetek melyik faanyag/fűrészlap az alkalmasabb a 21 fok vágására. Megnézek pár helyet, hogy mennyiért vágnák méretre/szögre. Köszi.
-
Z0mbi
senior tag
Freud LU3A amit en hasznalok ... megneztem az arat es innentol megjobban fogok ra vigyazni - ehez nem kell elovago. Ha nagyon paranoias vagy akkor maszkolo szalaggal a vagast ragaszd le.
Nagyon pontos vagas: nem olyan nagy az a lap amit vagni akarsz. Szerintem ha gyakorlott vagy asztalin akkor par tizedet megoldod....
El is dicsekszem azzal amikor 23mm es fenolfilmes bukk retegeltet vagtam a kis GTS 10 XC n... 2500x1500...senkinek nem javaslom semilyen korulmenyek kozott! Megeroszakolasa volt a szerszamnak, nekem es szeretteimnek.
Aztan csinaltam a kis kezi makita korfureszemnek egy vezetot... Azzota bodotta! oro bodotta!. -
Viperator
őstag
Makita 4329-ről vélemény?
-
-
farkasn8
csendes tag
Sziasztok! Viszonylag új vagyok az asztalosságban, szeretném a tanácsotokat kérni.
Lenne egy 543mm*185mm*16mm-es anyag, amit ki szeretnék vágni.
Mivel az MDF elég drága, ezért arra gondoltam, hogy vagy bútorlapot, vagy a kicsit olcsóbb plywoodot használnám.
Ezzel kapcsolatban lenne két kérdésem:
1. Asztali körfűrésszel mennyire könnyű ezeket szépen, mérethelyesen levágni? Gondolom pont a bútorlapnál azért nem lenne túl szép, az anyag szálassága miatt...
Ha le lehet, akkor milyen fűrészkorongot ajánlotok?
2. Itt jön az érdekesség: Az egyik oldalba kellene vágnom egy 25 fokos szöget, megint csak azt szeretném kérdezni, hogy a tiszta vágás miatt az MDF-et ajánljátok mindenképpen, vagy egy normális fűrészkoronggal megoldható plywoodból és/vagy bútorlapból is? Ha igen, milyen lappal? Egyéb tippek is jöhetnek, pl maszkoló szalag, etc.Köszi előre is,
Norbi -
AIex
tag
válasz
kavalkád #59648 üzenetére
Teljesen egyet értek veled, én az első okostelefonommal jártam így, és akkor el is döntöttem, hogy csak olyan terméket próbálok venni, aminek a szervízháttere is okés. Plusz felháborító, hogy amikor az ember vesz egy terméket, hivatalos kereskedőtől, akkor azért is fizet, hogy a termékhez biztosított garanciát is igénybe vehesse, amikor pedig erre kényszerül (senkinek sem buli ezzel gar.ügyintézéssel foglalkozni), akkor a viszonteladó előadja a milyen ízű a saját székletem c. darabot.
@pali923
Dewalt gépeket jelenleg a rotel szervizeli, felhasználók írtak már róluk hideget, meleget.
Makitáról pl. felhasználó írt olyat, hogy lejárt a gari, utána egy nappal meghalt a gép, és ennek ellenére megcsinálták térítésmentesen. Később olvastam, hogy elméletileg a Makitánál ez policy, ha 2-3 nappal, a gari lejárta után megy tönkre a gép, de küllemre nem egy lefosott kilóméterkő, akkor méltányosságból javítják, térítésmentesen.
Amiről viszont többen panaszkodnak, főleg az akkus gépeknél, hogy annyira nem moduláris a felépítse, hogy sokszor egy részegység meghibásodása után, nem éri meg javítani a gépet, mert egy új géptest.@kacsyx
Flex gépem még nem volt, Fein van. Igaz nem ugyan az a 2 márka, de a Fein-nek is van némi fogalma a fémipari szerszámgyártásról. Fein után, egy Makita, Dewalt gép, épphogy nem érződik bóvlinak. -
fogtunder
nagyúr
válasz
ph_5.5 #59655 üzenetére
én a 3-ast csak nagyon extrém esetekben használom, szerkezetépítéshez is elég volt eddig nagyrészt a 2-es, könnyebben szabályozható. az 1-es pedig tökéletes finom csavarozáshoz, előfúrt lyukakba, gipszkartonhoz.
néztem most videókat a 850-ről, jó cuccnak néz ki, de azért cserélni nem fogok. a kompakt kivitel az, ami nagyon tetszik, de az esetek többségében már ez is elég rövid. -
szinimini
senior tag
Sziasztok,
beszerzési lehetőséget tudnátok arra mondani, hogy Alu "C "sínt hol tudnék venni elfogadható áron? Ti honnan szoktátok beszerezni? ( Felsőmaró asztalt építenék és ehhez szeretném,de később tolóasztalhoz is jó lenne )
Jó lenne, ha az egyéb leszórítókat,visszarugás gátlókat kiegészítőket is be tudnám szerezni hozzá.
Itthon eddgi csak az uni-max honlapját találtam.Köszi
-
Oldman2
nagyúr
válasz
thomgrande #59663 üzenetére
Annak a 800W-osnak elég jó ára van...
-
kacsyx
aktív tag
válasz
thomgrande #59663 üzenetére
szerszamdoboz volt az első találat, nem néztem át annyira alaposan, de ott jöttek velem szembe 70 ezres 125-ös sarokcsiszolók.
-
thomgrande
tag
válasz
kacsyx #59656 üzenetére
FLEX 800W 2399Ft
FLEX 1700W 93990Ft
Makita 840W 18890Ft
Makita 1400W 57900Ft
Makiban 125-ösben 1400W a legnagyobb. A háromszoros szorzó nem jön ki. -
-
ph_5.5
aktív tag
válasz
ViktorSz #59653 üzenetére
Köszönöm, én csak azt vettem észre hogy egy sima csavar ikon van az 1-es fokozat felett, és a 260-as csavarnál egy pillanat alatt megállt, így váltottam is 3-as fokozatra. Utána 1-es állásban megnéztem mit csinál a pici csavarokkal és finoman dolgozott.
A rendelés előtt 1 nappal belefutottam az új 850-es ütvecsavarozóba. Ez kb 13 cm hosszú, az 10. Ez 205 Nm, az 225. Erre kiderült hogy olyan új hogy itthon nem is kapható, kb 1 hónap lett volna az egyetlen magyar cégnél aki kiírta a terméket- a beszerzés. Inkább lett ez... ez is kíbír nálam sok sok évet remélem.
-
ph_5.5
aktív tag
Az Einhelled eszembe juttatta a 1999-es B&D fúrómat
A mostaniaktól jópár dologban eltér.
- Angliában készült
- Fura kékes- zöld színe van
- 22 év alatt (ebből 15 év intenzív használat) nem halt meg, pedig először fúrtam vele, majd bátorságból már csemperagasztót kevertem... 2001-ben meg már aljazkiegyenlítőt.
Fúrtam vele betont (tudom-tudom..) téglát, fát... Pár éve az akkus cuccok kiváltották a sima fúrásokat, a sds+ gép pedig a betonnal kapcsolatos dolgokat. De emléknek megmarad, és kevereésre még mindig hibátlan.
Következő pár sorban pedig nem dicsekedni szeretnék... csak örömömet szeretném megosztani.
Ebben a hónapban megvettem életem első "körfűrészét".
Igazából merülőfűrész, de a feleségem unta hogy nem tud velem egyenesen vágatni semmit (dekopírral esélytelen művelet még mindig pl 1.5m-t egyben levágni úgy hogy nem hullámos)
És mivel rendelt egy "antik" hatású fenyőasztalt, kénytelen voltam vásárolni.
Első használatnál megállapítottam- ezt kb 10 éve meg kellett volna venni
És mivel szoknom kellett a vágási pontosságot, ráhagytam 2mm-t. De úgy meg nem volt egyforma, csiszolni meg nem akartam, megnéztem tud-e 2mm-t vágni.
Tudott
És mivel ebben a hónapban mindenki akciózott, és az 1 éves DeWalt akkus fúróm bevált,
lecseréltem végre az ütvecsavarozómat is.Ez az ütvecsavarozó vicces összegbe került. Akcióban kofferrel együtt 35e.
205 Nm-t tud, van 3 sebességfokozata, és baromi ötletes a 3 ledes megvilágítás.
Anno amikor megvettem a Parkside ütvecsavarozót (kb 4-5 éve) nagyon könnyen rászoktam a használatára. Mert ugye kíméli a csuklót, erős, nagy fordulat miatt gyorsan lehet vele dolgozni. Úgy voltam vele- nincs szükségem jobbra. Így voltam az ütvefúró-csavarozó akkus Parksiddal is. Mivel azt a feleségemtől kaptam ami leváltotta (DeWalt DCD796) akkor már elindult a vezérhangya ... hogy vajon mennyivel jobb az ütvecsavarozó ebből a márkábólNos ma ahogy megjött, máris "éles bevetésen " vett részt. Eltört egy tchodálatos Ikea kanapénk. Az oldalrész (ami full szögletes) ráülve elfáradt... konkrétan kettétört a benne lévő bútorlap. (szétszedtem, vágtam másik lapot helyette, visszakárpitoztam, összeraktam és erősebb mint valaha)
Szóval akkus ütvecsavarozó. Két dolgot tud- de azt nagyon. 1-es fokozatban nincs ütvecsavarozás. Szándékosan gyenge, és 1000 rpm-re van butítva. Így akár a pár mm-es pici csavarokat is finoman hajtja be. A 2-es fokozattal nem vacakoltam sokat, megnéztem mit tud 3-ban. Nos fenyő oszlopba hosszában 260-as csavart (önbehajtó vagymiféle kb 6mm-es átmérővel) hajtottam be erőlködés nélkül 7sec alatt. Kitekerés ennél is rövidebb idő.. A Parkside 180Nm-t tud a gyári leírás szerint. Fullra töltött akkuval 22sec alatt végzett, közben 4x leállt, mert nem bírta. Utána 1 sec után újra lehetett indítani, de annyira nem volt boldog.
Ami ennél is nagyobb eltérés, az a bit befogás módja. A bit behelyezésekor nem kell semmit húzni-tolni, csak simán egy pillanat alatt betolja az ember és rögzül. Kioldásnál a gyűrűt előre kell húzni, és szó szerint kiköpi. Praktikus- logikus, és jól működő kényelmes megoldás.
A mágneses tartó az oldalán jó ötlet. (a fúrón is pont ilyen a megoldás, fúrószárat, bitet, csavart, egy halom dolgot elbír)
Mivel full hobbysta vagyok, egy időre a vásárlást befejeztemDe ennek a gépparknak most nagyon örülök. A "rendes" munkám része viszont az hogy kellékeket kell építenem... (háttereket, bútornak látszó kellékeket (amire nem ül senki), alapokat ami olyan mint egy asztallap... stb) így ezekkel végre remekül el tudok játszani heti szinten.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- Új ASROCK A520M PG Fèlkonfig - Ne hagyd ki! 0% THM-RE is!
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! R7 5800X3D / RX 7900 XTX 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest