- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok.
Szerszámos fiókot szeretnék készíteni satupadba, 3db-ot. 50*50-es alap és egy 10, egy 15 és egy 25cm-es készülne előlap nélkül, a fióksín már megvan, nagy teherbírású darabok.Kérdés hogy miből, mekkora lapokat vágassak? illetve az volna még, hogy hogyan lehet ezt elkészíteni a lehető legolcsóbban legpraktikusabban (otthon) és leg strapabíróbban?
Nem az volna a kérés, hogy a három kritérium mindegyike maximum legyen, hanem egyenlítsék ki egymást.
Bosch oszlopos fúróm van, dekopír fűrészem is, excenter csiszolóm, hőlégfúvóm, multivágóm, satum.Köszönöm a hasznos tanácsokatt
-
AndrewBlase
senior tag
válasz
runner 125 #58994 üzenetére
A tömeget jól számoltad.
Nekem a gyári vitrinen 105×29,5 cm-es, 4 mm vastag üvegajtó van, erre is már 3 pántot raktak.
-
indianjoe23
csendes tag
válasz
Donki Hóte #58977 üzenetére
az az alátétnek látszó valami az nem alátét, csak megszüntetni tudom, és elég kis távolság van az alsó és a felső gyűrű között. Thomgrande ajánlását gondoltam követni, a felső gyűrűt megszüntetem, a tengely végére hegesztek egy alátétet, és a két gyűrű közé applikálom a seprűnyelet.
Köszönöm, hogy foglalkoztál a témámmal -
indianjoe23
csendes tag
válasz
runner 125 #58996 üzenetére
Tegyél négyet.
-
runner 125
nagyúr
válasz
liszi70 #58995 üzenetére
Hm, köszi. Fene vigye el, nem gondoltam erre amikor terveztem a vitrint, csak most számoltam gyorsan utána a tömegnek..
Az a baj, h üvegajtó féltávolságára nem tudom furatni a 3. pánt helyet, mert ütközik az üvegpolctartó tüskével (9cm mély az egész vitrin..). Így a 3. pánthely csak nyilván a felső pánthoz közelebb kerülhetne, az meg üvegajtónál elég hülyén néz ki.
..és ha 4mm vastag üvegből lenne az ajtó? Azzal is tudok spórolni a tömegen. Vagy az nagyon vékony ekkora üvegajtónak? -
válasz
runner 125 #58994 üzenetére
Én biztosan hármat tennék rá.
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
105 x 52cm-es, 5mm vastag üvegajtóra elég a 2 pánt vagy inkább 3? Ha jól számoltam Google üveg tömeg infok alapján ez a szárny kb 6,2kg.
Nincs nyitogatva naponta, egy vitrin lenne. Köszi! -
kicsi kecske
tag
válasz
Ezekiell #58992 üzenetére
Azert csináltam 55nmes garazst hogy beferjen a 2 kocsi meg legyen egy kis hely barkácsolni is 😁 de ha belegondolok h kéne egy darabolo asztal a gervagonak, egy mozgatható asztal ami fa es femipari munkákra is jo, és akkor meg nincs asztali Fűrészem asztalba építve.. 😂 A végén mind a ket kocsi a szabad ég alatt fog lakni 😂😂😂
-
válasz
szszabo #58983 üzenetére
Az általam mutatott megoldásnál az összes fiókot egyszerre ki lehet húzni, ha a zár nyitott állapotban van.
A le-fel csúszó laposvasat természetesen nem kötelező bemélyíteni a bútorlapba. Mehet a felületén is, de akkor a fiókokat tartó síneket kell valamilyen megoldással 3-4 mm-nyire elemelni a bútorlap felszínétől. Erre alkalmas lehet pl. a sín és a bútorlap közé berakott rétegelt lemez (ami természetesen a le-fel mozgó laposvas helyén ki van vágva, ez a kivágás biztosítja a laposvas függőleges megvezetését is).
-
fogtunder
nagyúr
válasz
kicsi kecske #58987 üzenetére
nekem azzal jön folyton, hogy be szeretne állni kocsival a garázsba. mintha az lenne a rendeltetésszerű használat...
-
Viktoár
addikt
válasz
Még az is jobb mint a véső.
Ha felrajzoltad a vasalat helyét akkor a két szélét vágd végig éles sniccerrel vonalzó mellett. Így majd kevésbé szaggatja a széleit a körfütyi.
A körfütyit is érdemes vezető mellett tolni.
-
pali923
aktív tag
válasz
Legrosszabb esetben aláraksz egy megfelelő vastagságú deszkát, csak rögzítsd oda rendesen.
-
kicsi kecske
tag
válasz
Viktoár #58986 üzenetére
Sajna még nem jutottam el odáig, hogy beruházzak ilyenekbe
Feleségem azt mondta előbb legyen kész a garázs és utána jöhetnek a szerszámok.. csak hát az 500ezer helyett 2M lett a faanyag így a keret is így csökkent le tőle. Faternak van egy 10ezer Ftos kínai körfűrésze. Nem tudom, hogy mélységet tudok-e rajta állítani, de mindenesetre egyeneset vág és ebben az árkategóriában már az is nagy szám
-
Viktoár
addikt
válasz
kicsi kecske #58985 üzenetére
Vésővel tényleg érdekes mutatvány lesz.
Kézi körfűrészed nincs?
-
kicsi kecske
tag
válasz
Viktoár #58984 üzenetére
Fényképről én sem látom, hogy miért ne működhetne. Az biztos, hogy a fém sínt bele kell majd marni az oldalfal belső részére, hogy eltérjen rajta a fiókcsúszó. Vagy marad a kézi véső (bútorlapnál kíváncsi leszek mennyire működik) vagy kérnem kell kölcsön egy felsőmarót
-
szszabo
csendes tag
válasz
kicsi kecske #58982 üzenetére
Azt vedd figyelembe, hogy ezzel a megoldással egyszerre csak egy fiók lehet kihúzva.
(Legalábbis én még csak ilyen konténerzárral találkoztam. Ha van másféle, azt remélhetőleg jelzi, aki már sokat látott.) -
kicsi kecske
tag
válasz
Donki Hóte #58981 üzenetére
Ah értem! Köszi a fotókat igy mar minden világos!
-
válasz
kicsi kecske #58980 üzenetére
A fiókos szekrény korpuszának az oldalára van feszerelve egy laposvas, az mozog le és fel (azt mozgatja a zárszerkezet). Erre a laposvasra vannak ráerősitve azok bütykök, amik biztosítják a fiókok zárását.
A fiókok oldalára is rá van erősítve egy-egy bütyök, ami elé becsúszik a laposvas által mozgatott bütyük.
Ha laposvas betolja a záróbütyköt a fiók ellendarabja elé, akkor zárva van a fiók, ha laposvas kiemeli a bütyköket, akkor nyitva van a fiók.
Laposvas a korpuszon a bütykökkel:
Zárónyelvecske a fiók oldalán
(Ezen a képen jól látszik a fiók vezetősínjének az íves kialakítása, ami által "önbehúzó" lesz a fiók
)
-
kicsi kecske
tag
válasz
Donki Hóte #58979 üzenetére
Szuper, köszi! Esetleg ezeknek a központi záraknak a beszerelésével kapcsolatban valami jótanács, howto?
Forest katalógusban megtaláltam őket, de a robbantott ábra alapján nem látom át, hogy hogy is zár, hogy kéne beszerelni
-
válasz
kicsi kecske #58978 üzenetére
Egy zárszerkezettel megoldható a zárás, olyanra keress, hogy központi zár fiókos konténerhez.
-
kicsi kecske
tag
Sziasztok!
Páromnak kellene csinálnom egy műkörmös asztalt amiben beépített elszívó van. 2-3 éve csináltam neki egyet ilyen megmaradt bútorokból, de most valami szebbet jobbat szeretnék.
A koncepció és a méretek megvannak, amit jelenleg nem tudom hogy kéne megoldani az a zárható fiókos rész.
5 csillapítós fiók lenne amit szeretnék 1db zárral zárhatóvá tenni. Ezt milyen szerkezettel lenne célszerű megoldani? Az se baj, ha csak a zár mechanika nem 15+e ft
Nem szeretnék minden fiókfrontra zárat szerelni, ezért kéne valami "központi" megoldás -
válasz
indianjoe23 #58972 üzenetére
A felső alátétet operáld ki a helyéről. Tegyél a tengelyre egy szabadon választott anyagú hengert, gömböt, aminek a közepére fúrsz egy lyukat. A kifúrt fogantyút rátolod a tengelyre, teszel rá egy alátétet, aztán ennek az új alátének a tetejére, (a leszedett régi alátét helyére) tegyél egy megfelelő méretű seeger gyűrűt.
Ha kell, akkor a régi felső alátét hornyát egy fémfűrésszel mélyítsd ki, hogy stabilabban álljon a seeger gyűrű.
-
indianjoe23
csendes tag
válasz
thomgrande #58974 üzenetére
Értem. Köszönöm a tippet.
-
thomgrande
tag
válasz
Fogsz egy söprűnyelet. Levágod a szükséges hosszt. Középen kettéhasítod. A tekerő átmérőjénél fél vagy egy miliméterrel nagyobb fúróval átfúrod a hasítás mentén összeillesztett söprűnyelet. A külső formán még csiszolhatsz ha gondolod. Felrakod és a hasítást összeragasztod. Így elforog a tangelyen.
-
weiss
addikt
válasz
3D nyomtatás nem opció?
-
válasz
kavalkád #58967 üzenetére
A kérdésem arra irányult, hogy ha már megtörtént, hogy egy rétegben kültérre ajánlott lazúrral (Sadolin Extra) lett lekezelve egy bútor, akkor segít-e a szagon, kipárolgáson, ha a második réteg már beltéri, vizes alapú pl. Sadolin Plus. Gondolom rákenhető a már száraz oldószeres rétegre a vizes bázisú réteg, de kérdés, lezárja-e megfelelően, hogy ne legyen szag.
-
válasz
nabubabu #58966 üzenetére
pacman_123 mellé csatlakozva én is a csapolást csinálnám.
De az első észrevételem, hogy nem a lábaknál lévő nyírás a gyenge pontja a szerkezetnek, hanem a keret, mégpedig a kilépő résznél (bár a matrac alá nem látok).
Ha felnőtt (nehezebb) ember is lesz rajta, én ott erősíteném meg, mert a szemem bántja az az 5x5 körüli keresztmetszetet ekkora fesztávon.
-
pacman_123
tag
válasz
nabubabu #58966 üzenetére
Én szolidan belecsapolnám az ágyat a lábakba. Nem kell mélyen, 1.5-2 cm mélyen max. Csak passzos legyen a csapfészek. És akkor nem a csavar tartja az ágyat, az csak a csapban tartást adná, meg persze plusz merevséget adna.
Ja meg persze a felnőtt fogalmát is definiáld, súlyban. Van 70 kilós is, meg tegnap volt Pestről látogatni a főnököm, aki 210 centi és 140 kiló
-
kavalkád
senior tag
válasz
liszi70 #58965 üzenetére
nem írtad melyik Sadolin-ról van szó, de ezt érdemes elolvasni:
https://www.sadolin.hu/faq/hogyan-kell-uj-meg-nem-kezelt-fafeluletet-elokesziteni/
Lazúrozás beltérben:
Beltérben nem szabad aktív hatóanyagot (gombaölő, rovarölő adalék) tartalmazó lazúrokat alkalmazni, mivel a zárt tér levegőjében ezek az anyagok feldúsulhatnak. Ezért zárt térben ne használjunk alapozót, és válasszunk vizes bázisú lazúrt (Sadolin Plus), amely nemcsak, hogy nem tartalmaz aktív hatóanyagot, de nincs kellemetlen oldószerszag sem használata során, és gyorsabban is szárad. -
nabubabu
csendes tag
Sziasztok!
[link] Ezt az ágyat csinálnám, kérdésem, hogy a lábakat ki mivel rögzítené magához az ágyhoz? Én a konfirmátor csavar és az M10 famenetű anya + M10 csavar között vacilálok, csak nem tudom mennyire állnak ellen a nyíróerőnek. Jó lenne ha egy felnőttet is elbírna az ágy. Köszi az ötleteket! -
Egy borovi táblásítottból készült bútor kültéri sadolinnal lett lekenve. Szaga van, mégpedig erős. Kiszellőztetni nemigen van idő, pár nap múlva lakásba kell vinni. Szerintetek megszünteti/csökkenti a kipárolgást és a szagot, ha kap egy szagtalan vizes lazúr-réteget?
-
spacer
aktív tag
válasz
pacman_123 #58962 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Az olajozott akác így kiesett. Nálam is gipszbeton lépcsőre lesz ragasztva, de mindenképp lakkozva lesznek a lépcsők. Úgy látszik ez a fétisem. 😎
@ kavalkád: Rosszul fogalmaztam. -
pacman_123
tag
válasz
spacer #58956 üzenetére
"Lépcsőlapnak szeretném felszabni a Bauhaus-os olajozott akác munkalapot. "
Öcsémnél 3 és fél éve pontosan ezt csináltuk. Baus akác, lépcsőnek. Igaz, az "csak" borítás volt a gipszbeton lépcsőn, így nem volt gond a 28 (?) mm-es vastagság.
De aztán ő nem akarta lakkozni, leginkább azért, mert
- ugye olajos a pult
- és mert a lakkozott felület sokkal jobban csúszik, ami egy lépcsőnél nem előnyNémetországban dolgozó parkettás havertól kapott vmi keményolajat , azzal lett átkenve: eddig még bírja.
"Gondoltam ha csiszolással letudom róla szedni "
Nem fogod. És látod, másnál sem jött be az "olajos lakkozás". Egyszerű a megoldás: ne olajos alapanyagot válassz ha mindenáron ragaszkodsz a lakkozáshoz. Van annyiféle natúr anyag ....
Vagy: ne lakkozz
Én ez utóbbit csak támogatni tudom. Szebb is úgy az anyag, meg ha fel kell újítani, egy lakkozott réteget sztem ezerszer nehezebb mint egy olajost finoman átcsiszolni, aztán kis olajjal megkínálni, X évente.
-
tfe
tag
válasz
thomgrande #58959 üzenetére
Tudom. Nem tudom mekkora a lépcsőd, de ennek a töredéke is elég lesz.
-
thomgrande
tag
-
spacer
aktív tag
Nincs mit felújítani.
Lépcsőlapnak szeretném felszabni a Bauhaus-os olajozott akác munkalapot. Azért őt mert egész tűrhető áron van, de nem akarom olajozni, mert minden helységben lakkozva van a parketta. Gondoltam ha csiszolással letudom róla szedni az olajat róla akkor megveszem. -
volandy
senior tag
válasz
NeoPampalini #58953 üzenetére
Akác ragasztott polclapot vettem, ami csiszolt olajozott felületű. Lekentem Sadolinnal mert azt mondták, hogy azzal kenjem le. Na, az nem akart megszáradni négy nap alatt. Visszamentem a boltba, mondtam nekik, hogy mi történt, de nem szóltak semmit rá. Egyébként odavittem nekik az olajozott polclapot és mondtam nekik, hogy ezt mivel kenjem le, erre ajánlották a Sadolint! Mondtam, hogy konyhába lesz. Olaj az jó benne van.
-
sbeela
csendes tag
Vagy jó lehet a dánolaj. Az már félig lakk, van belőle selyemfényű meg fényes is. legalábbis a Milesi-ben igy van.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
volandy #58950 üzenetére
"Én ráfáztam, lekentem, de nem bírt megszáradni nyáron a kánikulában keddtől szombatig."
Nem tudom, milyen olaj volt ez, de a tanulság az, hogy nem ecseteljük, hanem ronggyal visszük fel, több vékony rétegben, a rétegek felhordása között a felesleget letörölve.
Obis akác munkalap (gyárilag olajozottként, de fene tudja, szerintem csak valami pácféleséggel volt kezelve), kapott 2 réteg Biopin keményolajat, két nap alatt keményre száradt, azóta is jól van.
-
tfe
tag
válasz
volandy #58950 üzenetére
Az olajnak pont az a lényege, hogy beivódjon a fába, majd ott polimerizálódva védi a felületet. A natúr lenolaj egyik legnagyobb baja, hogy baromi sokáig tart, mire kikeményedik (hetek)
A másik kritikus pont, hogy az olajat felkenés után vissza kell törölni, ha ez elmarad, akkor baromi csúnya felületed lesz. Teljesen szárazra kell törölni, minden réteg után.
-
tfe
tag
válasz
spacer #58944 üzenetére
Hogy konstruktív is legyek, miért nem újítod fel az olajozást ?
Enyhe csiszolás után megkened valami jobb olajjal (Auro, Rubio, Tung...) és úgy használod ?Nem tudom mire van használva ez a felület, de ha mondjuk konyhai munkapult, akkor a lakk az nagyon rossz ötlet. Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest