- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
Új hozzászólás Aktív témák
-
fengsuhi
csendes tag
válasz
NeoPampalini #59197 üzenetére
köszönöm mindenkinek, akkor megtanulok együtt élni vele
-
thomgrande
tag
válasz
fengsuhi #59195 üzenetére
de akkor ezek szerint egyenesnek kellene lennie?
Erre szerintem nincs szabvány hogy mennyi eltérés megengedett a képzeletbeli szimetriatengelytől való eltérésre. A vésőnél az élesség, élszög, éltartás (anyagminőség) a lényeg. Ezzel nem kell foglalkozni.
Szerintem nem reklamáció alap. -
unreg1
tag
Kőris, de nem muszáj abból, jó valami hasonló világos fa is.
Azért Bp, mert kicsi a mennyiség és nem nagyon lenne időm emiatt többször vidékre utazni.szerk: liszi70-nek lett volna válasz.
-
thomgrande
tag
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok, munkára lehet itt keresni/felkérni valakit ? (Esztergályost keresek).
Olyat keresek, aki nem heteket várat, hanem van is kapacitása. -
fengsuhi
csendes tag
Sziasztok,
teljesen kezdő, amatőr barkácsolóként rendeltem 3 Narex vésőt, de nekem kicsit furcsák. A véső fém részének a hátulja, azaz a lapos oldala nem egyenesen fut a nyélből, hanem jól láthatóan lefelé tart.
Fotóztam, így egyértelműbb:
Ide még töltöttem fotókat: [link]
Hangsúlyozom, hogy nem értek, hozzá, de a fém rész aljának nem egyenesen kellene futnia?
Olyan, mintha rosszul rakták volna össze a nyelet és a fém részt. Ráadásul a 3 vésőnek háromféle állása van: egy teljesen vízszintes, egy kicsit konyul le, egy meg nagyon.
Szerintetek rendben van így vagy hibás?
-
Dißnäëß
nagyúr
Most jött velem szembe újra, elnézést mindenkitől..
Nem hagyhatom ki, hogy ne hozzam ide, remélem humor címszóval elfér és nem haragszotok meg érte.Gérvágó.
-
kacsyx
aktív tag
válasz
gaboka75 #59184 üzenetére
Jól van, látom eszerint a leggyengébb papírt rendeltem meg.
Most már nem tudom módosítani a rendelést, majd elhasználom apránként.
Ezt a 3M papírt hirtelen sehol sem találom, de majd körbenézek a helyi boltokban, hátha. Sajnos a szóba jöhető webshopokban nem volt nagy választék, Extol, Makita, Bosch, Milwaukee és kb. ennyi. -
gaboka75
tag
válasz
kacsyx #59177 üzenetére
Hello,
Ha a Makita papír rendelést még le tudod mondani, tedd meg, mert nagyjából bármelyik egyéb gyártó terméke jobb választás. Legjobban 3M Cubitron II korongokkal jársz a legjobban, bár ezeket nálunk nem könnyű beszerezni.
Csiszoló papír teszt: [link]
Én Klingspor-t használok, ugyanolyan géppel, és szerintem egész jók: [link]
-
varsam
őstag
válasz
DopeBob #59178 üzenetére
Előre-hátulra szerintem is jó ötlet amit pacman is mutat, a táblásított anyag, azzal könnyű dolgozni.
Oldalra viszont én valami padlót tennék, azt is úgy, hogy felcsíkozod és táblásítod hogy ne vetemedjen, vagy a kész munkalapot élére állítva ami legalább 40mm vastag.Vasalatnak nézhetsz hasonló sarokösszekötőket:
[link]
[link]
Ezt még megtámogatni valami tessauer anya + csavar kombóval már szerintem nem rossz dolog és könnyen szét lehet szedni. Kérdés, ez cél e?
Ha csapolod, akkor is lehet ragasztás nélkül végülis, de akkor kell a csavar szintén + vastag anyag oldalnak + lábnak. -
pacman_123
tag
válasz
pacman_123 #59179 üzenetére
"Aztán az is lehet hogy van nemcsak 40mm vastag munkapult belőle, hanem mondjuk huszonX mm-es is. "
Tessék, itt pl 20mm vastag táblásított tölgy is kapható. Igaz, jó nagy tábla de el fog az fogyni másra, ha az ágyat sikerül megcsinálni akkor lesz ott még más kívánság is.
Annyi hogy ezt feldolgozni asztali fűrészen .. hát több mint nagy kihívás. Méret, súly .. ezt tologatni nem hobbista asztali fűrészen szokták. Ha nincs sínes merülőfűrészed, illetve ismeretségi körben sincs amit kölcsönkérhetnél, akkor lapszabászat, pontos méretekkel. Ehhez a 20mm-es láb- meg fejrészhez meg már csak csapfészket kellene csinálnod, egy-az-egyben ereszthetnéd bele a lábakba.
-
pacman_123
tag
válasz
DopeBob #59178 üzenetére
"Egyszerűbb szerszámok vannak, gérvágó, asztali körfűrész, gyalu, excenteres csiszoló. "
Majdnem rögtön elkeztdem írni hogy nem látok csapolások elkészítésére (de mondjuk fészekére tuti nem) alkalmas szerszámot, aztán:
"Ezt fatipli+ ragasztással meg lehet oldani? 8-as vagy 10-es tiplivel elég erős lesz?"
Háááttt ... ez egy ágy. Amire a többes szám ("nézegetünk") alapján min. 2 felnőtt feküdne rá, és hogy a fekvésen kívül még mit csinálna, azt nem is kérdezemA jó amikor még 2-3 gyerek is ugrál pluszban rajtuk.
Szóval én nem akarnám megúszni a rendes becsapolást. Fűrész, véső(k), kalapács. Más nem kell ehhez. Ja de, kis gyakorlat meg türelem. De a jó hír hogy ez már nem péntárca kérdése.
Ennek a hintalónak (gazdája öcsém kisfia) az összes csapját és fészkét kézzel csináltam. Jó, nem volt sok - de kézimunka. Előtte lehet gyakorolni tesztdarabon,m "csak úgy" csinálni capot meg fészket.Amúgy azért a fejrésznél még nem csak annyi van, hogy megveszed a gyalult szélezett anyagot. Azt nem ártana táblásítani, de akkor azt meg fel kéne csíkozni,. mert különben hiába táblásítasz .. a gyalult anyag simán megvetemedhet később, ha nem csíkozod fel és táblásítod. Szóval felcsíkoz, ragaszt, és .... táblásító szorító ? Lehet van csak nem írtad.
Egyszerűbbnek vélném ha veszel táblásított tölgyet, akár munkapultnak szánt hossztoldottat, ha az nem akadály esztétikailag. Jó, kicsit túl masszív lenne fej- meg lábrésznek, de nem kell végigszenvedned a táblásítást. Aztán az is lehet hogy van nemcsak 40mm vastag munkapult belőle, hanem mondjuk huszonX mm-es is. Plusz gyalult anyagot veszel ágylábnak, keretnek.
-
DopeBob
addikt
Sziasztok,
tanácsot szeretnék kérni. Pár hete/hónapja már nézegetünk tömörfa ágykereteket, de Mo.-n olyat ami mindkettőnknek tetszik, nem nagyon találunk, vagy ha mégis, az már a 1200€+ kategória.
Igazából semmi extrát nem szeretnénk, de valahogy mégsem találtunk jó áron ilyen ágyat... Pinterest dugig van velük, de azokat nálunk nem lehet kapni sajnos.
Szerintetetek egy ilyen ágyat "első" bútornak be lehet vállalni? Egyszerűbb szerszámok vannak, gérvágó, asztali körfűrész, gyalu, excenteres csiszoló. Ezeket kezelni is tudom. Felső maró nincsen.
Így ránézésre az ágyvég és fejrész egyszerűnek tűnik
Ezt fatipli+ ragasztással meg lehet oldani? 8-as vagy 10-es tiplivel elég erős lesz?
A két oldaldeszkát nem tudom hogy lehetne szépen megoldani, eddig a legjobb amit találtam és szétszedhető lenne az ágy az ez a vasalat: [link]
Illetve ami a legfőbb bajom, hogy hol tudnék normális faanyagot venni, egyedül a szélezett, gyalult jöhet szóba, de neten keresgélve nem nagyon találtam semmit, kb mindig ugyan az az egy webáruház jön szembe ez: [link] itt vannak gyalult tölgy pallók/stafnik amikkel az arányok és a végeredmény talán valami hasonló lehet.
23x150-es és 45x73 (ezt valószínűleg hosszábban vágni kell, ettől kicsit félek is kárhogy gyárilag nincs 45x45-ös) lenne a két méret.
Köszönöm előre is a segítséget.
-
kacsyx
aktív tag
Köszi! Ezt módosítottam is 80-100-120-ra, mert átgondoltam és ahol olyan durva a fa felülete ott inkább lekapom óvatosan sarokcsiszolóval. Végül rendeltem hozzá Makita csiszolókorongot, ez volt a legszimpatikusabb az adott webshopban. Remélem a lyukosztás szabványos és jó lesz a DeWALT-hoz is.
-
válasz
kavalkád #59170 üzenetére
"beírtam a google keresőbe, hogy "szalagfűrész vezető", itt az első 2 találat"
Hát, ez nagyon megalázó, de megérdemlem....Valóban nem kerestem rá, mert túl speciálisnak gondoltam az eszközt, amihez csak a szakma tapasztalata vezethet el.
Köszönöm, felvettem a kapcsolatot a gyártóval.
-
bocsi22
csendes tag
Sziasztok!
Ha esetleg érdekel valakit ?
Eladó egy újszerű Dremel DSM20 kompakt fűrész (DSM20-3/4)
teljes tartozékokkal ! Újszerű álapotban, ami azt jelenti hogy
csak kipróbálva volt.
1 . Dremel DSM20 kompakt fűrész (DSM20-3/4)
2. 3 db DSM500 többfunkciós karbid vágókorong
ebből 1db még nem volt használva !
3 . 3 db DSM510 fém és műanyag vágókorong
még nem volt használva !
4. 1 db DSM600 egy többcélú felsőmaró
karbid vágókorong. még nem volt használva !
A karbidszemcsés ofszet vágókorong
fában és más puha anyagokban történő vágáshoz
(egyenes, merülő, felsőmarás) lett kialakítva.
5. Porszívó-csatlakozó szerelvény
5. Egyenes vonalú vezető
6. 2 x 4 vágási vonalvezető
7. Dremel DSM20 vágási vonalvezető (DSM840)
Ez a tartozék a Dremel DSM20
a szerszámmal végzett vágási lehetőségeket
növeli meg.
Leszabás, minta után vágás, vagy egyenes,
ferde és 45 fokos vágás a falapokban
8. Masszív és tágas tárolódoboz //hordtáska
9. Használati utasítás -
kavalkád
senior tag
válasz
liszi70 #59168 üzenetére
beírtam a google keresőbe, hogy "szalagfűrész vezető", itt az első 2 találat, remélem ilyet kerestél:
https://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/gep/erdeszeti-gepek/szalagfuresz-lapvezeto/h_6601625
https://www.emag.hu/szalagfuresz-lapvezeto-10-mm-szalag10/pd/D8DDB0BBM/
-
kacsyx
aktív tag
Sziasztok!
DEWALT DWE6423 excentercsiszolóhoz milyen márkájú, típusú csiszolópapírt ajánlotok? Elsősorban fenyő csiszolására használnám, ehhez 40-80-120-as papírokat gondoltam beszerezni.
-
York
tag
válasz
oszikapecs #59157 üzenetére
En belterre auro-126-ot hasznaltam (ebbol is van meg 1-1.5l). Az elso "butor" most keszult el, igy hosszutavu tapasztalatok nincsenek vele
. De dolgozni szepen lehet vele. Szerintem maradok nala
.
-
York
tag
válasz
oszikapecs #59155 üzenetére
Az azur baglyos olcsobb mint amit linkeltel, ott ~1l postaval annyi, mint a masik helyen a 0.75l posta nelkul.
Es ez is tiszta tung olaj (allitolag
). Egy darabig elleszek ezzel az egy literrel.
-
ph_5.5
aktív tag
válasz
SPeti1984 #59162 üzenetére
Nekem pár éve ilyenem van. Stanley
710 W, gyorstokmány, a fordulatszám már ezeken csak a bekapcsológomb húzásával szabályzható (korábbi modellen volt limitelő tárcsa). Nincs pl led világítása, de 30 cm-es fűrészlappal a 20 cm-es fenyőgerendát is kényelmesen átvágta. Értelmes felhasználás mellett nekem elég stabilnak tűnik. Öntvénytalpa van, plusz adtak rá egy műanyag csúszótalpat ami nem sérti pl a bútorlapok felületét. A koffer nem annyira erős mint a DeWaltnál, de messze jobb mint pl egy Parkside-é. -
pali923
aktív tag
válasz
SPeti1984 #59162 üzenetére
Volt gyorstokmányos B&D fűrészem, és van kulcsos Makitám. Találd ki, melyiket szerettem jobban.
Porszívót meg lehet kötni ezekre a gépekre, bár én sem szoktam, és nem is hiányzik.
Én sosem foglalkoztam ilyen dolgokkal, de nem vagyunk egyformák, ezek sok embernek fontosak. -
pali923
aktív tag
válasz
SPeti1984 #59160 üzenetére
Ezzel nincs tapasztalatom, de úgy rémlik, hogy a mai legolcsóbb kék Bosch szúrófűrészekről nem annyira jókat olvastam. Én is egy régebbi kék Boscht használok most, amit használtan vettem. Annak még fém mechanikája van, ennek meg talán nem. Szóval lehet, hogy jobb a Makita.
Ami még fontos: a fűrészlap. Abból viszont vegyél Boscht, és ne kísérletezz mondjuk a Lidliben.
A Bosch lapokat is megkapod párszáz Ft-ért, és sokkal jobbak, mint a barkácsok. Érdemes megnézni, hogy melyik jó fára és bútorlapra, íves vágáshoz stb. - nem mindegy.
-
pali923
aktív tag
válasz
SPeti1984 #59158 üzenetére
Vigyázz, mert az a Skil, nem ez a Skil.
Nekem is van 2db 20 éves Skil gépem is, tökéletesek, a harmadikat meg nemrégiben selejteztem le, de azokat még Hollandiában vagy Svájcban gyártották. Azóta a Skil már nem ugyanaz a minőség lett. Egy ideig a Bosch tulajdonában volt, és a zöld Bosch alá került minőségben, meg talán árban is. Igaz, azóta más tulajdonban van, lehet, hogy megint más a színvonala.
A Makita 432x sorozatba több gép is belefér, nekem azt hiszem 4324 van, bármelyiket meg lehet venni, és nem drágábbak a barkácsgépeknél. -
SPeti1984
senior tag
válasz
pali923 #59156 üzenetére
Most már Én is leszűkítettem az általatok ajánlott Makita 4329 illetve a Skil 4530AA , RYOBI RJS750-G-re. A többiről találtam negatív véleményeket. Apumnak van Skil, ami már kb 20 éve tökéletesen működik, igaz tudom annó nem 1-2 évre gyártottak eszközöket. Mivel ajándék lesz, így meglátjuk a keretbe belefér-e a Makita.
-
oszikapecs
újonc
válasz
oszikapecs #59155 üzenetére
Amit asztalos kollégák még nagyon dicsérnek: https://www.orange6.hu/BIOPIN-KEMENYOLAJ-selyemfenyu-minden-fafajra-paraf
-
pali923
aktív tag
válasz
SPeti1984 #59150 üzenetére
Dekopírfűrész ügyben mindenki megtalálja ezeket a hobbista gépelyeket, pedig a Makita 432x sorozata (amit Kiscsőke is ajánlott) sokkal jobb gyakorlatilag ugyanazért a pénzért.
Érdekes, hogy ezek meg nem kerülnek elő az olcsó gépek keresésekor. Ez a kérdés is felmerült itt már többször is. -
oszikapecs
újonc
Itt még olcsóbb ha tiszta tungolajat akarsz csak
:https://nagart.hu/shellac-mugyantak-egyeb-alapanyagok/olajok/tung-olaj
Na megvan ezt is talán érdemes megnézni elolvasni
:https://www.naturillo.hu/termek/tungolaj-standolaj
https://www.naturillo.hu/termek/szikkativ-szarito-adalek
https://www.naturillo.hu/termek/narancshejolaj#termekleiras -
York
tag
válasz
oszikapecs #59153 üzenetére
En a nyaron azur baglyos tung olajat hasznaltam, nem tunt fel a nehez szaradas. Felkenes utan fel oraval visszatoroltem, masnapra teljesen szaraz volt.
-
oszikapecs
újonc
Több helyen is olvastam, hogy a tungolaj magában nagyon lassan szárad hasonlóan mint a lenolaj, ezért javasolt higítani terpentinolajjal vagy narancsolajjal, és so esetben még szikkatívot is adnak hozzá, de már a higítás is gyorsít a száradáson. Nekem szimpatikusabb a narancsolaj mint a terpentin
Mostanában a lenolajhoz is adnak szikkatívot állítólag, de ha régi akkor már nem olyan hatásos, lehet külön is beszerezni, nem olcsó viszont mellékesen fémsókat tartalmaz nekem az nem annyira tetszik. persze lehet akár jó is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Goodyear EfficientGrip Performance 2 205/50 R17 93W méretű nyári gumi
- Kugoo Kirin G1
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest