Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#59601) pacman_123 válasza szinimini (#59596) üzenetére


pacman_123
tag

Szia,

1. Nekem ilyen lapom volt elsőre, IGM Fachmann FRT-2 -es maróbetét. Szerintem árához képest egy jó kis lap, igaz én nem Bosch-t tettem alá hanem egy nagy Triton marót. De ha azt kiszolgálta, akkor a POF 1400-nak is jó lesz. Amúgy volt nekem is Bosch maróm, a "kistesója" az 1400-asnak, a POF 1200. Évekig jól szolgált. Aztán csapágygyanús lett, nekem nem volt kedvem vele foglalkozni odaajándékoztam egy fórumtársnak (happy end: nem volt csapágyas). Tervek beépítésre? Inkább nézegess videókat, jobban jársz :) Persze lesz ahol videók leírásában még akár terveket is találhatsz.

Bosch POF router lift
DIY router table

... stb, minden fent van csak egy kis időt kell rászánni hogy megnézz párat. Olyat keress, ami a maró emeléséről is szól, met a POF 1400-nak nincs felülre kivezethető maróemelése (nem sok ilyen maró van amúgy, Triton, Makita néhány modellje, stb)

Easy router lift

Tessék egy konkrét példa, autóemelővel oldja meg. Nem biztos hogy vetekszik egy Jessem router betét meg lift precizitásával, de mondjuk abba ezt a Boscht amúgy sem tudnád beépíteni plusz a költség is töredéke.

Amit motivációnak még ajánlhatok, azok Árvai Zoli hobbiasztalos fórumtársunk videói. Neki sok-sok éven át egy POF 1400 szolgált maróasztalba építve. Tán egy ötös vaslap a betét. Ha nem 100 kisszék meg egyéb sokminden készült vele, akkor semmi. Amikor ezt a beépített szekrényt csinálta, vagy 6 éve akkor vágta csapágyasra, mert túl sokat akart (olyan plattolómarót olyan fogással, ami nem ehhez való). De aztán egy fórumtárs megcsapágyazta neki és utána is vígan dolgozott (dolgozik? van neki is egy nagy Tritonja). Sokan szidják a zöldbosch-t ...én sosem értettem miért. Nemcsak maróm volt ilyen kategória, de többféle csiszológép, körfűrész (kézi és asztali is), fúrógép .. még soem állt meg egyik sem a kezem alatt.

Egyébként a fenti Fachmann betét egy jó ideje semmit nem csinál csak fekszik kicsit letört sarokkal (én csesztem el, ennyire nem gyenge az anyag), és a Triton egy ideje egy INCRA maróbetét alatt csüng. Az egy nagyon jó maróbetét, persze az ára sem annyi mint a Fachmanné.

2. Én most olyat ajánlok, ami fáj megvenni, de csak egyszer. A Starrett kombiderékszöge. Mindegy hogy a 150-est vagy a 300-ast veszed (nekem az utóbbi van, de én még 120 EUR-ért vettem). Van még ugyanebből a shopból ECE derékszögek, meg a kicsi, 100-as Starrett. Amik még tapasztalatom szerint jók és olcsóbbak, azok a SOLA derékszögei.

Ceruza? Én durva feljelölésekre (mondjuk deszkát hosszra vágáskor) egyszerű ácsceruzát, finomabb vonalahoz meg "rotring" cerkát használok, 0.5-set. Nem a nagyoneredetit, fémházast, csak a "gagyibb" műa. házast. Ilyesmit.

Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

(#59602) kavalkád válasza szinimini (#59596) üzenetére


kavalkád
aktív tag

csak a második ponthoz tudok hozzászólni, SOLA és BAHCO derékszögeket ajánlani tudom, ceruzából meg bármelyik, a legpuhább grafittal, ha fával dolgozol.

(#59603) #03969024 válasza Irmscher 353 (#59597) üzenetére


#03969024
törölt tag

Én egy DeWalt 621-el fogtam bele a dobozépítésbe. Egész jól működik 8-as szárakkal, akár 30 mm munkahosszban is. Arra figyelj, hogy keresztélű nútmarókat vegyél! Ami még nagyon fontos, hogy a lapszabászat kifogástalan munkát végezzen, rengeteg szívástól kíméled meg magad!

(#59604) szinimini válasza kavalkád (#59602) üzenetére


szinimini
senior tag

Köszi, megnezem őket, webshopot mit javasolsz?

(#59605) szinimini válasza pacman_123 (#59601) üzenetére


szinimini
senior tag

Ooo ezbrengeteg :)
Közben néztem videokat is azért.
Meg lesz az esti olvasmány :D
Hamarason jelentlezek, most megyek fürdetni :)

(#59607) szinimini válasza pacman_123 (#59601) üzenetére


szinimini
senior tag

Hello,

na most neki állok mégegszer a válasznak,mert elveszett.

Köszi szépen a bő leírást, ajánlásokat.
Közben azért átnéztem a videókat. Van bőven szerencsére, ahonnan lehet ötleteket meríteni.
Ez a legszimpibb ,de ezt majd akkor ha meglesz a körfűrész.
Most ennek fogok inkább neki állni. El is kezdem, hogy miket kell hozzá beszereznem.
Gyakolásnak, tesznek tökéletes lesz.

Incra cuccok majd később jönnek. :)

Zoli videóját jó volt nézni, szép, alapos munkát végez.

A derékszöget most kihagyom és a @kavalkád által linkelt sima derékszögeket fogok beszerezni,m az még nincs normális.
Ceruzára témára közben meg rájöttem és azt fogom tenni, amit te is írtál.

Majd ha kész vagyok vele egyszer teszek fel egy képet, h milyen lett.

(#59608) szinimini válasza kavalkád (#59606) üzenetére


szinimini
senior tag

Köszönöm, átnézem a linkeket és webshopot is.

(#59609) Z0mbi


Z0mbi
senior tag

Sziasztok,
Egy gyik kerdes: (nincs hulladek anyagom amin probalhatom :D)
12mm es masolo maro (Freud, csapagyas) szerintetek 30mm vastag tolgy ellen es egy triton tra001 porgetne 12mm es szarral, van eselyem egy fogasra?
Mindig tobb fogasra csinalok szinte mindent (paras vagyok) viszont itt most nincs tobb fogas...(se melysegre se szelessegre)
Extra kerdes, igy nem mennek 3as sebessegnel jobban neki de ha van javaslat megkoszonom azt is :)
Koszi
Udv
Z

(#59610) mdk01 válasza Z0mbi (#59609) üzenetére


mdk01
addikt

Teljesen felesleges, a marókést, a csapágyat a gépet és magadat gyilkolni az egy fogással és még felesleges forgácsot is termelsz.
Nagyold körbe dekopírral és a maradék 1-3mm-t mard egy fogásra. A sebességet meg majd érzed, hogy mennyire állítsd, de nyugodtan foroghat 20e körül.

(#59611) Z0mbi válasza mdk01 (#59610) üzenetére


Z0mbi
senior tag

Na pont ez a gondom hogy 12 x kene ismetelni ugyan azt :) ezert gondoltam ezt. (Az elsor dekopirral toltam)
koszi

(#59612) indianjoe23


indianjoe23
csendes tag

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Nagymamától maradt, nem szabályos kör alakú asztalt szeretném felújítani, a kopott furnér réteget lecsiszoltam róla, és arra gondoltam, hogy 3 mm-es rétegelt lemezt ragasztok rá. A képen látszik, hogy körben egy díszél van rárögzítve, ennek a vonalát kellene követnem, de nem tudom, hogy lenne célszerű.


Ennek a díszélnek a vízszintes részét, ami változóan néhány milliméter, takarnia kellene a rétegelt lemeznek.
Hogy szokták ezt csinálni?

(#59613) Mr Paris


Mr Paris
tag

Sziasztok,
Esetleg ilyen pánthely fúró cuccot [link] használ(t) valaki? Tapasztalat? Érdemes megvenni?
vagy ilyet ? [link]
Köszi előre is.

''Minden ellenállás hasztalan'' vagy mégsem?

(#59614) thomgrande válasza Mr Paris (#59613) üzenetére


thomgrande
tag

Nekem a második van. Ehez képest féláron vettem egy akcióban régebben. Ha jól beállítod megkönnyíti a munkát. Ami fúrót adnak hozzá nem egy világmárka de elmegy. Egy köszörülés megtáltosítja. Az első az praktikusabbnak néz ki de drágább is.

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#59615) York válasza Z0mbi (#59609) üzenetére


York
tag

A sebesseget a maroszerszam atmerohoz kell igzitani, nezd meg a triton gepkonyveben mi a megfelelo hozza.

(#59616) mdk01 válasza indianjoe23 (#59612) üzenetére


mdk01
addikt

Normál esetbe ezen legalább két furnérnak kellett lennie. Alul egy blind furnér ami az alap fa hordozó hibáit viszi el és mivel keresztbe van ráragasztva egyben merevíti is azt, illetve előkészít a színfurnérnak egy normális alapot. Ez kb.1-1,5mm vastagságot jelent.
A 3mm-es rétegeltlemezt kicsit erősnek érzem, mert ha emlékem nem csal akkor 3db 1mm-es rétegből épül fel és a holker felett nem lesz szép, mivel egyrészt nagyon látszódnak majd a rétegek, másrészt nem lesz szép a holker rétegeltlemez kapcsolata. Úgy nézhet ki valahogy, ha kialakítasz egy egységes 2mm széles platnit körbe a holker és rétegeltlemez között.
Ez a platni és/vagy a rétegeltlemez körbemarása a legnehezebb feladat, és mivel nem szabályos kör, az asztal külső kontúrját kell alapul venned ugyanis a nyújtott rádiusz marást és a holker marást is onnan alakították ki.

(#59617) mdk01 válasza York (#59615) üzenetére


mdk01
addikt

Igen, de leginkább az előtoláshoz.
Hiába kicsi az átmérő, ha lassú az előtolás csak melegíti az anyag a marókést és kiveszi az élét.

(#59618) Z0mbi válasza York (#59615) üzenetére


Z0mbi
senior tag

az vagasi :) koszi mindenkinek. Ugycsinalom ahogy az elsot, dekopir, majd a maradek lesz csak maroval. (egyemkent osszesen kb 50-60mm ert kellene tolni az anyagba)

(#59619) Z0mbi válasza indianjoe23 (#59612) üzenetére


Z0mbi
senior tag

eletemben nem dolgoztam furnerral se svartnival. Viszont amit lattam masoktol, ez inkabb egy vastagabb svartni (~4mm) kellene legyen mint retegeltlemez.

(#59620) Z0mbi


Z0mbi
senior tag

Joreggelt,
atporgettem kicsit a temat es nem nagyon talaltam ajanlast egy szerszamra amit eleg sokat hasznalok: furogep (oszlopos/allvanyos)
Van valami aranykozep ut? Ami fontos hogy tudjak sebesseget allitani (szijj atrakas is OK nekem) tudom 90fokos tengely a munkaasztalra nem letezik (mivel a derekszog egy fogalom ;) ) de legalabb konvergaljon afele. Nem artana ha egy 140mm hosszu szar vege nem utne 5mm t a vegen. Ero sem art, egyre tobbet dolgozok kemenyfaval es jo lenne ha nagyobb forstner bitet vinne...
(kis kiegeszito asztalt sinekkel/befogokkal majd megoldom en)
Amivel volt dolgom az a TE-BD 750E ill a most hasznalatban levo 20000ft os borzalom :)
Barmilyen segitseget szivessen fogadok :)
Koszi

(#59621) York válasza Z0mbi (#59620) üzenetére


York
tag

Ha van 3f akkor regi bekebeli asztali furo, vagy bosch pbd 40.

(#59622) Z0mbi válasza York (#59621) üzenetére


Z0mbi
senior tag

lehet a 3f szakzsargont nem ertem :) Dunavecsei felujitottakat nezegettem, normalisabbat tudnek 100k ert venni. Egy pdb40 ugyan ennyi lenne... ha ketto kozul lehetne valasztani?
(mondjuk helyem nem sok van igy a bosch kicsit jobb dontes lenne ebbol a szempontbol)

(#59623) fogtunder válasza Z0mbi (#59622) üzenetére


fogtunder
nagyúr

három fázis.

ha sokat használnád fémhez, vagy nagy marásokhoz, forstner fejekhez, akkor valszeg jobb egy felújított régi gép. viszont azok nagyok, nehezek, a Boscht meg fogod és elrakod az asztal alá, ha éppen nem kell, a kijelző is tud hasznos lenni, bár lehet élni nélküle.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#59624) Z0mbi válasza fogtunder (#59623) üzenetére


Z0mbi
senior tag

jah, sajna nincs csak 1f :)
koszi meg +1 a bosch ra.
Z

(#59625) fogtunder válasza Z0mbi (#59624) üzenetére


fogtunder
nagyúr

illetve néha ki lehet fogni a Scheppach/Parkside klónját 30-40K körül, annyival nem rosszabb, mint amennyivel olcsóbb, lehet azzal is dolgozni, bár tény, hogy a Bosch egy finomabb gép.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#59626) Z0mbi válasza fogtunder (#59625) üzenetére


Z0mbi
senior tag

neztem azokat is... kicsit fazok a tengely kotyogasatol.... parkside ra hallottam panaszt. Gude/scheppach ra meg nem nagyon szoktam rakattintani de lehet akkor utananezek ezeknek is.
Koszi

(#59627) fogtunder válasza Z0mbi (#59626) üzenetére


fogtunder
nagyúr

én vettem egy Scheppacht a múltkor 30-ért, az az adott darab nem kotyog, a karnak van egy pici, kb fél cm-es holtjátéka az elején, de ezt ennyiért megszoktam és igazából a pontosságát nem befolyásolja, annyira meg nem használom sokat, hogy megérte volna 3x annyit adni a Boschért.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#59628) Donki Hóte válasza kavalkád (#59606) üzenetére


Donki Hóte
veterán

WTF :F :Y

[ Szerkesztve ]

Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

(#59629) thomgrande válasza Z0mbi (#59626) üzenetére


thomgrande
tag

A mostani gépek a spórolás jegyében készülnek, nem az örökkévalóságnak. Neked kell eldönteni mi a legoptimálisabb az igényeidnek. Javítások vagy tuningok ki minek nevezi. Tokmánycsere, és jobb lett.
Csapágycsere és jobb lett.
Ezzel a tokmánnyal is lehet javítani a pontosságon de itt minden mérethez külön patron kell.
A régi öntöttvas gépek inkább készültek az örökkévalóságnak.

[ Szerkesztve ]

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#59630) generatoros válasza Z0mbi (#59626) üzenetére


generatoros
tag

nekem van egy olcsó kinai . az ami 20-25 ezer körül vagy 30 éve már kapható. nos én felfűrészeltem az öntvényt a tengely irányban m8 csavarokkal kicsit összébb húztam és eltűnt a tengely kotyogása. 0.6 mm-es fúrót is tudok használni törés nélkül.

(#59631) pacman_123 válasza Z0mbi (#59624) üzenetére


pacman_123
tag

"koszi meg +1 a bosch ra."

Nekem is megvan a masina, már vagy 5 (6?) éve. A gépépítéseknél sokat használtam, volt időnként fémmunka is vele. 20mm átmérőjű, edzett felületű lineáris tengely teljesen átfúrva, lánckerék 6-7 cm (? nem emlékszem fejből az átmérőre) agya teljesen átfúrva, stb.

[kép] [kép] [kép] [kép]

Annyi a titka, hogy mivel nem egy békebeli tank, nem kell csimpaszkodni bele mint a "meszes". Nomeg a jó (!) és éles (!!!!!) fémfúró. Sz*r fúrószárral cseszheti az ember a békebeli tankokkal is.

Persze ha a fémmunka túlsúlyban van és gyakori, jobban jársz egy tankkal, ahogy York is írta.

Ereje megvan ahhoz amihez neked kell. Kefésmotoros felvett 700W hivatalosan, közben a konstans elektronika teszi a dolgát. Keményfát írtál, időnként nagyobb forstnerral: pipa. 40-45-50-es forstnerral többször is másztam bele keményfába, ledurvább eddig a "bíborfa" volt, de leküzdi. Nyilván itt sem teljes testsúllyal húzod a kereket. Ahogy egy nagyobb átmérőt kap amihez több nyomaték kell, szépen utánaadagolja a delejt, vagynemtom mit. A fordulatszám egy pillanatra esik le, aztán megy a beállított. Egyszer kipróbáltam 100-as körkivágóval 18-as rétegeltbe, megette azt is.

Előnye az is ami egyben a hátránya. "Könnyű". Többször dobtam már be a kocsiba, mikor öcsém házfelújátásánál segédkeztem. Meg odábbhajítod amikor kell. Cserébe .. hát az oszlopát ha csak 1mm-rel vastagabb csőből csinálták volna, már sokat számítana. Meg a másik hátránya (ami vicces módon bizonyos szempontból megint előny, ld konstans elektronika, azt aszinkron mocihoz annyira nem (olcsó) megcsinálni ...) hogy kefés motoros, hangos. És kefés mivoltából adódóan sokat járatni folyamatosan nem lehet -> mondjuk ebbe a hátrányába még nem futottam bele, így hobbiszinten.

Nagyjából ennyi a tapasztalatom vele.

[ Szerkesztve ]

Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

(#59632) thomgrande válasza Z0mbi (#59626) üzenetére


thomgrande
tag

Az is egy megoldás ha van egy jó fúrógéped és innen választasz egy állványt, ezzel is megoldható minden. Ez sem olcsó.

[ Szerkesztve ]

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#59633) Z0mbi válasza thomgrande (#59632) üzenetére


Z0mbi
senior tag

Koszonom mindenkinek a segitseget. Nem tudtam hogy ilyen komoly allvanyok is vannak... miert is ne lennenek :)
Lehet az is hogy a meglevo gepemet elviszem a gepesz csapatnak es feladom nekik a lecket hogy csinaljanak belole furogepet :D (indukcios asszinkron mocit bele fordulatszam szabalyzassal ) De lehet elhajtanak a busba...
Tisztelem a dunavecsei gyartosorrol lejott gepeket de azok nem arrol szolnak amire nekem kell. (kozepsuliban ott alltunk mellette es az ertelmetlenebbnel ertelmetlenebb projekteket csinaltuk na ott is ezek a gepek forogtak. kb 10 orat egy nap :D)
Sokat agyaltam azon is amit JSK-koubou epitett 2-3 eve... [link] amit azota tokelyre fejlesztett... fene tudja. Az o projekjei mind olyanok akiket imadok nezni de nem latom benne a megteruleset a befektetett energianak.
Elkepzelheto hogy nezek egy komolyabb allvanyt ahogy thomgrande ajanlotta es bele egy gepet...
koszi megegyszer

(#59634) pali923 válasza thomgrande (#59632) üzenetére


pali923
tag

Én fúrógépes állvánnyal próbálkozom, és egészen eddig nem is volt ezzel nagy bajom, amíg fával dolgoztam. Mostanában viszont elég combos alumíniumokat kellett furkálnom, amihez nem kell nagy sebesség, de nagy nyomaték igen - mondták nekem a szakemberek. Az állványban egy régi B&D van, ami elég izmos gép amúgy, de kis fordulaton nem tud nagy nyomatékot, akármit csinálok. Keresgéltem olyan fúrót, amin van konstans elektronika (mint a Bosch PBD-ben), de olyat csak nagyon sok pénzért találtam. Az állványom Wolfcraft, annyira nem rossz, de nagyon precíz fémipari munkáknál elértem a határait, ezt is most tapasztaltam meg.
Szóval drága állvány és drága fúrógép kell, ha valaki komolyan gondolja, nem biztos, hogy jó befektetés. Akkor már inkább a PBD.

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#59635) Mr Paris válasza thomgrande (#59614) üzenetére


Mr Paris
tag

köszi, fúróm van csak állvány nélkül múltkor amikor pánthelyeket fúrtam nem lett a legtökéletesebb ezért gondoltam valamelyikre.
Az elsőnek nekem a felfogatása kicsit bizonytalannak tűnik, nem tudom mennyire lehet biztos hosszú távra, akkor már inkább a második.

''Minden ellenállás hasztalan'' vagy mégsem?

(#59636) thomgrande válasza pali923 (#59634) üzenetére


thomgrande
tag

Nekem egy ilyen fúróm van (régebbi változat) kb 20 éves mechanikus 2 sebesség konstans elektronika. Ha időben megtaláltam volna a Wabeco állványt nem vettem volna PBD40-et.

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#59637) thomgrande válasza Mr Paris (#59635) üzenetére


thomgrande
tag

Nem bizonytalan az a felfogatás. Nekem az nem világos ott hogy állítod a széltől való távolságot?

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#59638) indianjoe23 válasza mdk01 (#59616) üzenetére


indianjoe23
csendes tag

Köszönöm az instrukciókat. A 3 mm-es rétegelt lemezt azért választottam, mert az van itthon elfekvőben. Valóban látszana a három réteg, de sötét színűre gondoltam festeni, ami talán takarna valamit. Amúgy a készterméket a kertben terveztem felállítani, ahol kicsi hibával rendelkezvén is, nem lenne olyan szembetűnő. Most még az sem látom tisztán, hogy egy kétmilliméteres platnit hogyan tudnék kialakítani, illetve az asztal külső kontúrját meg kell vizsgálnom, mennyire egyenletes, mennyire lehet a marót megvezettetni általa.

[ Szerkesztve ]

(#59639) Z0mbi válasza thomgrande (#59636) üzenetére


Z0mbi
senior tag

feladtatok a lecket... a kosarban nezegetem a BF1240-et (500/350mm) ez 150EUR+26 szallitas lenne. Ha ebbe vennek egy Bosch GSB 21-2 RCT -t -ami pottyet overkill mert az utvefurasra semmi szuksegem-de van benne konstans elektronika es azert nyomatekos joszag ez 68000ft ert. A ketto egyutt hunyoritva a pbd lenne...

(#59640) thomgrande válasza Z0mbi (#59639) üzenetére


thomgrande
tag

Neked kell dönteni Te vagy legjobban tisztába a követelményeiddel.

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#59641) AIex válasza Z0mbi (#59639) üzenetére


AIex
tag

Ez esetleg lehet alternatíva 21-2 RCT-re. Ha pedig tényleg azt érzed, hogy megtaláltad azt, amit keresel, vehetsz bele akár egy "rendes" ipari márkát. Nekem amúgy van egy PBD40-em, és fára tűrhető, de amint fémet akarok vele fúrni, meghalt a tudomány. Én pont egy dunavecseit vadászok mellé, csak már nem igazán lehet olyat kifogni, amit nem laktak le egyszer, majd festették le trináttal, hogy felújítottként hivatkozzanak rá.

(#59642) Z0mbi válasza AIex (#59641) üzenetére


Z0mbi
senior tag

Koszi, ezeket kerestem de nem talaltam (konstans sebesseg ill az allitoja a tetejen legyen)
Ami a dunavecsei t illeti sajnos valonan megpocsekolva a multjat vannak telibefujt egyedek felujitottkent hivatkozva rajuk :( (par napja en is nezegetem oket)

(#59643) kavalkád válasza AIex (#59641) üzenetére


kavalkád
aktív tag

Eihell-t inkább ne, a szervizesek kifejezetten gusztustalanul állnak a dolgokhoz, volt velük szerencsém.

(#59644) AIex válasza Z0mbi (#59642) üzenetére


AIex
tag

Van fent egy német videó youtube-on, konstans elektronikával rendelkezik, sebesség szabályozható a tetején, 4-5 fokozatban talán. 20-30mm furatot készítettek vele fában, szépen tartotta a sebességet.
Dunavecseinél a kedvencem, amikor szép megkímélt állapotúként hirdetik, aztán ha az ember belenagyít a képekbe, látszik, hogy ecsettel sikerült belehúzni az adattábla szélébe, annyira igényesen történt a "restaurálás".

@kavalkád
Szomorú ezt hallani, mert a visszajelzések alapján az expert termékvonal egész jó, de én sem vásárolok szívesen olyan terméket, aminek a szervízhálózata véleményes, ezt egyszer már megtapasztaltam.

(#59645) Z0mbi válasza kavalkád (#59643) üzenetére


Z0mbi
senior tag

majd ha erkezesem lesz lefotozom, anno 5000ft ert vettem egy einhellt... anno meg sarga szinu volt :D
Nos abban a gepben az a fura hogy 20 eve hasznalatban van. Allt mar bele betonba, kapott mindent amit egy furo kaphat. A mai napig mukodik... Azt nem mondom hogy elpusztithatatlan de ...fenetudja. Pont most keszulok belole 'faesztergat' csiholni.
Ezzel csak azt akarom mondani hogy mindenbol letezik hetfoi model ;) Ez nem az volt.

(#59646) fogtunder válasza Z0mbi (#59645) üzenetére


fogtunder
nagyúr

sok márkával történt meg az, hogy a régi szép időben gyártottak minőségi cuccokat a kontinensen, aztán leszállógába kerültek és újrapozicionálták őket, mint kínai tucatdesignra nyomtatott logó. ilyen a Güde, az Einhell is. a régi még simán lehet, hogy egy masszívan túltervezett cucc volt, a mostani az már nem ez a kategória.

I hate morning people. And mornings. And People.

(#59647) kavalkád válasza Z0mbi (#59645) üzenetére


kavalkád
aktív tag

félreértettél, nem a termékeiről mondtam véleményt, hanem a szervízzel történt tapasztalatom alapján minősítettem a céget.
nekem is van Einhell ami működik rendben, de amikor belefutottam egy termékhibába akkor onnantól már nem én voltam a kedves vevő, hanem valaki aki szándékosan tönkretette a terméket.
nekem nem fáj mennyi Einhell terméket veszel, én átadtam az infót.

(#59648) kavalkád válasza AIex (#59644) üzenetére


kavalkád
aktív tag

én is jópár cuccot vettem tőlük, mert szimpatikus volt és sok gondom nem is volt vele amig nem kellett a szervízt igénybe vennem. nincs azzal gondom ha valami elromlik, elkerülhetetlen néha, a gond az az ha ilyenkor jön a kimagyarázás, vevő hibáztatása, meg a - elnézést a szóhasználatért - cigánykodás.
na onnantól soha többet, ami volt tőlük termék azt szétosztogattam, egyedül az excenter csiszolót tartottam meg.

[ Szerkesztve ]

(#59649) Z0mbi válasza kavalkád (#59648) üzenetére


Z0mbi
senior tag

biztos lehetsz szerintem abba is hogy ezt itthon eljatszak de fejlettebb nem balkan orszagban nem :) :D
Egyebkent meg koszi a korrekciot :)

(#59650) pali923 válasza kavalkád (#59648) üzenetére


pali923
tag

Azt mesélték nekem a kedvenc szerszámboltomban, hogy egy időben nem szerettek Makita termékeket árulni, mert a Makita szerviz több esetben is azt akarta bebizonyítani a garanciális javításoknál, hogy a felhasználó rosszul használta a gépet. A vevővel meg a boltosok hadakoztak, nem a központi szerviz. Pedig az a Makita, nem egy gagyi termék. Egyébként nincsenek jó véleménnyel a DW és a Millwaukee szervizről sem. Végül is ott is magyarok dolgoznak. ;] :U

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.