Hirdetés

2024. június 18., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#52451) mdk01 válasza totoka2 (#52447) üzenetére


mdk01
addikt

Csiszoltatni lehet, kérdés melyik üveges vállalja be, hogy a nem saját edzett üvegét megpróbálja megcsiszolni.

(#52452) qqzs válasza #68216320 (#52450) üzenetére


qqzs
őstag

Ikea profin intezi a cseret, kuldik az ujat viszik a hibasat

Eladó: GTS450

(#52453) #68216320 válasza qqzs (#52452) üzenetére


#68216320
törölt tag

Nem a sérülés a probléma, hanem az, hogy nem tart elég erősen az asztallap a súly alatt. Ezért gondoltam egy plusz réteget még alá.

(#52454) Mozso26


Mozso26
senior tag

Lidülben lesz egy elég olcso parkside tartós favédő gél.Tudtok erröl valamit? Megéri ,hogyan kel felvinni a fára? :R

[ Szerkesztve ]

(#52455) ahenobarbus


ahenobarbus
tag

üdv,

Vásárolni fogok egy excenter csiszolót. A paraméterek, legyen olcsó, ne sajnáljam kölcsönadni és ha ellopják se sírjak. Jelenleg úgy néz ki, ebből a háromból lesz az egyik, skil-7471-aa, metabo-fsx-200-intec, ryobi-ros300, sajnos használt ipari most nincs a városban, csak ez a dewalt-dw-423 lenne, de eléggé leharcoltnak néz ki, kockáztassak vele vagy melyik másikat szeressem?

uff, ocs.

(#52456) qqzs válasza Mozso26 (#52454) üzenetére


qqzs
őstag

A gelt nem ismerem , de a multkori vekonylazurja bevallt. En fujtam.

Eladó: GTS450

(#52457) pali923 válasza Mozso26 (#52454) üzenetére


pali923
aktív tag

Pár éve jártam úgy, hogy vettem valamilyen favédő lazúrt, el is használtam. Aztán akartam venni ugyanolyat, de a következő szállítmányban egészen más anyag volt, valami zselés. Pedig szerintem ugyanazt vettem, biztosan nem gél van ráírva. Azóta nem merek venni onnan ilyen kencéket.

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#52458) T J válasza #68216320 (#52450) üzenetére


T J
tag

Léteznek 90-130 cm széles ún. konyhasziget lapok, amik szélessége visszavágható 75cm-re. Picit ez is be fog hajolni, de leszakadni nem. A legjobb megoldás nagy távolság áthidalására a táblásított fa lap, az hajlik be legkevésbé.
Segíthet a problémádon a bútorlapos duplungolás is, ha olcsó megoldás kell. Kopogtatással tudod megbecsülni milyen széles lehet az asztallap szélein a fa mag.

(#52459) #68216320 válasza T J (#52458) üzenetére


#68216320
törölt tag

Köszönöm szépen a segítségedet.

Hirtelen egy olyan ötletem támadt, hogy hosszában a két szélére kap deszkát (2.3x150x12)
Ez talán valami kevéskét merevít, de ezzel a megoldással tudok az asztallap közepéhez 1-1 lábat tenni. Így megtámasztja valamennyire. Ha esetleg nagyon nem válik be és rászánom magam, akkor talán a teljes bútorlapot még megpróbálom, de nem biztos.
Úgy érzem ezért az asztallapért nem érdemes többet erölködnöm. A felülete is beszakadhat egy erősebb behatásnál.

Megpróbálom ezzel valahogy kihúzni, de amint gond lesz vele, hallgatok rád, és táblásított fa lapot fogok használni, de csinálok majd alá valami merevítést és úgy jönnek majd a lábak.

(#52460) qqzs válasza #68216320 (#52459) üzenetére


qqzs
őstag

De hogy erosited a labat a kozepere ahol ureges. Meg barmit hogy rogzitesz ra? Ha van fali gerenda cso kereso nem tudom hogy hivjak magyarul az is segithe megtalalni. Nekem van par ilyen vastagitott feher ikea cuccom pl az a kis kocka asztal negy labbal talan egy kilo az egesz :) szerintem egy par milis hdf a erosites a szelenel belul papir van.

[ Szerkesztve ]

Eladó: GTS450

(#52461) kavalkád válasza #68216320 (#52459) üzenetére


kavalkád
aktív tag

csinálj/csináltass hozzá szögvasból egy merevítő keretet amit beteszel alá.

(#52462) #68216320 válasza qqzs (#52460) üzenetére


#68216320
törölt tag

Rosszul fogalmaztam. A két hosszabb oldalához kap alulról fehér bútorlapból (vagy polclapból) 1500*120*18-as csíkot, a szélén fehér élzáróval.
Erre fogatom fel a 3db lábat. Bal, közép, jobb oldalon. Így nem érintkezik a láb üreges résszel. Az asztallap kvázi 2db polclap csíkon ül. Ez kivitelezésében még szép lehet és olcsó.

(#52463) liszi70


liszi70
nagyúr

Jóbarátomnak kellene segítenem. Van egy nagy szabadtéri fürdődézsája akácból, aminek a tetején körben van egy kb. 40centi széles perem, plusz a lépcső. Ez tavaly óta csúnyán megszürkült. Szétszedjük a peremet és a lépcsőt, és a nagy szalagcsiszolón lecsiszolnám neki, hogy ismét régi fényében pompázzon. :) A kérdésem az lenne, hogy egy időjárásnak ennyire durván kitett, vízzel, víztisztító vegyszerekkel, napfénnyel, uv-val, minden elképzelhető farontó hatással érintkező natúrfa felületet mivel a leghatékonyabb lekezelni? Lakk nem lehet, nyilván valami olaj, de milyen típus lenne az, ami ilyen felhasználásra a legjobb? Pénz nem számít, csak nem szeretné minden évben szétszedni és lecsiszoltatni. (Meg én se nagyon szeretném, mert neki ingyen dolgozok. :D)

(#52464) generatoros válasza liszi70 (#52463) üzenetére


generatoros
tag

A válaszomat lehet tudod használni, lehet nem. Akácból nekem csak szőlő meg paradicsom mellé levert karóim vannak. Az öregeket hiába csiszolnám teljes átmérőben szürkék. A kb. 5 évesek sima lenolajat kaptak és málna mellett vannak, nem szürkültek be 5 év alatt. A maradék 3 darab nem lett olajozva és sötét helyen pihennek és ők sem igazán szürkék. A leírt tapasztalatok alapján, én félek attól, hogy ha egy év alatt már szürkül akkor ez hamar olyan lesz, hogy nem tudod lecsiszolni.Reméljük, hogy sikerül azért a régi fényeket előhozni és akkor talán a tungolaj, ami az itt és más fórumokon olvasottak alapján a legjobb, víznek ellenálló bevonatot adhatja.

[ Szerkesztve ]

(#52465) mokus1


mokus1
addikt

Van egy gipszkartonfalam, amire szeretnék tenni egy lebegőpolcot. Kb 10kg menne rá. A gipszkarton ezt bírni fogja?

(#52466) liszi70 válasza generatoros (#52464) üzenetére


liszi70
nagyúr

Köszönöm a választ!

"Az öregeket hiába csiszolnám teljes átmérőben szürkék."

Az ki van zárva, hogy teljes átmérőben. Nekem is voltak akác szőlőkaróim, oszlopaim, 40-50 évesek, marha öregnek tűntek, de amikor felvágtam tüzelőnek, a belseje tökéletes és csontkemény volt. Az akác baromi jó anyag, és az egyik legtartósabb (ha nem a legtartósabb) hazai fafaj. :)

Az, hogy milyen mélyen szürke, nyilván a gép alatt derül ki pontosan, de úgy tűnik, simán lecsiszolható még.

Ilyenre gondolsz?

"A kb. 5 évesek sima lenolajat kaptak és málna mellett vannak, nem szürkültek be 5 év alatt."

Igen? Legyen sima lenolaj? :F

[ Szerkesztve ]

(#52467) generatoros válasza liszi70 (#52466) üzenetére


generatoros
tag

Én azt mondtam el, hogy nekem milyen tapasztalatom van az akác olajozásával és elszürkülésével kapcsolatban. A tungolajról pedig csak az olvasmányaim alapján tudok nyilatkozni mert idáig csak beltérben használatos bútorokhoz használtam.Tehát amit tudok róla a neten fellelhető írásokból az az, hogy amikor víznek erősen kitett hatásnak van kitéve egy fából készült tárgy ( hajó, dézsa, egyebek) akkor a legjobb vizet át nem engedő réteget a tungolajjal lehet elérni, több réteg (akár 4-5 is) felhordásával és a rétegek között acélgyapot használandó csiszolóvászon helyett. A másik,----- a hamisítást elkerülendő , azt érdemes megvásárolni amit fémdobozban árulnak és nem müa-ban, amit linkeltél az nem fém dobozos, tehát nem erre gondolok. Győri cég árul fémdobozost , talán Nagart a nevük.

(#52468) pacman_123 válasza generatoros (#52467) üzenetére


pacman_123
tag

"A másik,----- a hamisítást elkerülendő , azt érdemes megvásárolni amit fémdobozban árulnak és nem müa-ban, amit linkeltél az nem fém dobozos, tehát nem erre gondolok. Győri cég árul fémdobozost , talán Nagart a nevük"

Mii?? :Y Zoli ezt honnan szedted hogy az azúros nem "eredeti" tungolaj? Ez most ugye nem komoly hogy a műa. doboz a hamisítás jele? A "szlovák" tungolajról, féláron hamarabb elhinném. Bár azt is jó lenne valahogy bevizsgáltatni, pont erről beszéltünk a hobbistán a napokban.

Hidd el, a bagolyos is sűrű, normális, "eredeti" tungolaj. Amúgy nem attól eredeti hogy fémdobozos, hanem hogy adalékanyagtól mentes, tiszta, "food safe". Nem úgy mint pl a dánolaj, amihez kevernek ezt-azt.

Küldenék belőle, de már elfogyott. Amúgy valóban, a Nagart IS árul tungolajat. HOgy az fémdobozban van ... hát istenem :) "Dán" olaj is van fémdobozban is, meg műanyagban is. De az összetevők számítanak, nem hogy milyen dobozban vannak.

Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

(#52469) kavalkád válasza mokus1 (#52465) üzenetére


kavalkád
aktív tag

fischer duopower, itt a terhelhetőségi táblázata.
(Gypsum plasterboard)

[ Szerkesztve ]

(#52470) pacman_123 válasza liszi70 (#52466) üzenetére


pacman_123
tag

"Nekem is voltak akác szőlőkaróim, oszlopaim, 40-50 évesek, marha öregnek tűntek, de amikor felvágtam tüzelőnek, a belseje tökéletes és csontkemény volt."

De nem csiszoltad volna le az életben addig le, hogy világos legyen :) Te meg azt szeretnéd a barátod dézsájával, a peremével, stb: hogy most a szürkületet lecsiszold , majd bevond valamivel ami víztaszító, de (gondolom ez is cél) hagyja az akác erezetét, de ne is szürküljön be, és mindezt a szabad ég alatt, ahogy írod: hónak/esőnek/naspütésnek/UV sugárzásnak/mosószernek - azaz mindennek kitéve.

És ne szürküljön.

Szerintem ez (fedő festés nélkül, de akkor meg minek a fa fürdődézsa) nem fog menni. De majd lehet kijavítnak. Esetleg ha szabadtérben, de fedett helyen lenne.

Nekünk is 30 éves akác kerítésleceink voltak. Ha nem is teljes keresztmetszetükben, de messze nem lecsiszolható vastagságban szürkültek be.

Összefoglalva: az előbb Zoli "ellen" voltam a tungolaj témában, most viszont mellé állnék: főleg a napsütés és a mosószer lesz az ellensége ennek a "nem szürkülésnek".

"Pénz nem számít, csak nem szeretné minden évben szétszedni és lecsiszoltatni."

Nyilván lehet olyan felületkezelés, ami max lassíthatja ezt a szürkülést, de hogy 2-3 évenként nem úszod meg a teljes átcsiszolást - ezt majdnem biztosra mondom.

[ Szerkesztve ]

Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

(#52471) epmd válasza ahenobarbus (#52455) üzenetére


epmd
tag

Mire szeretnéd használni,mert ezek a kisebb gépek nem mindenre jók a teljesítményük és a kis excenter átmérő miatt?

[ Szerkesztve ]

(#52472) generatoros válasza pacman_123 (#52468) üzenetére


generatoros
tag

Szia! nagyon nagyon vigyáztam, hogy bagolyék tungolaját ne vádoljam hamisítással ezért csak az írtam, hogy olvastam ilyet is a neten valahol. Azt mertem remélni, hogy amikor a mondanivalómhoz hozzáteszem, hogy --netes infó-- akkor talán kihallik belőle a kétséges mivolta a véleménynek. Üdv.

(#52473) epmd válasza kavalkád (#52469) üzenetére


epmd
tag

Ez is jó,csak kicsit drága. [link]

(#52474) liszi70 válasza pacman_123 (#52470) üzenetére


liszi70
nagyúr

"40-50 éves szőlőkaró, oszlop.............De nem csiszoltad volna le az életben addig le, hogy világos legyen"
Persze, hogy nem, de nem is ez volt a téma. :D Én arra feleltem a 40-50 éves, belül tökéletes karókkal, hogy az 5 éves karók beszürkültek "teljes átmérőben". Erre reflektáltam. A kérdésem témája és a dézsa 1 éves szürkülése más dolog. :)

Pontosan tudom, hogy csodát elérni nem lehet. Ahogy írtam is, mindennek ki van téve ami a fát roncsolhatja, nincsenek illúzióim. Azt szeretném elérni, hogy ne 1 év alatt szürküljön annyit, hogy csúnya legyen. Ez még nem mély szürkülés, felületinek tűnik, 60-80-as szalaggal simán le tudom tolni. Csak ne kelljen évente. :)

"Nyilván lehet olyan felületkezelés, ami max lassíthatja ezt a szürkülést, de hogy 2-3 évenként nem úszod meg a teljes átcsiszolást"

Itt tapintottál rá a lényegre, a kérdésem is ez volt. Melyik az a felületkezelő anyag szerintetek, amivel a leghatékonyabban lehet megvédeni, és a lehetőségekhez mérten a legtovább lehet újracsiszolás nélkül megúszni a dolgot. :)

Generatoros adott egy jó tippet, ez a tungolaj. Létezhet ennnél jobb, vagy ezzel az anyaggal elérkeztünk eme apró univerzum végső koordinátájához? :D

[ Szerkesztve ]

(#52475) pali923 válasza liszi70 (#52466) üzenetére


pali923
aktív tag

Ez az akác+lenolaj, nem biztos, hogy jól fog működni. Egy barátom kerítése pár év alatt annyira befeketedett az olajozástól, hogy az egészet újra kellett tervezni.

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#52476) liszi70 válasza pali923 (#52475) üzenetére


liszi70
nagyúr

"befeketedett az olajozástól"

Ez az akác/lenolaj-kombó sajátja, vagy más olajtól is előfordulhat? :F (Kerítést mondjuk eszembe sem jutna olajozni. Számomra egyértelműen lazúr.)

[ Szerkesztve ]

(#52477) epmd válasza liszi70 (#52476) üzenetére


epmd
tag

Van a Festoolnak is kültéri olaja,használtam már olyat.

(#52478) Speciali válasza mokus1 (#52465) üzenetére


Speciali
tag

Ha egy db polcra (kb 80-90 cm) megy ekkora súly, akkor nem. Ez még betonfalban is necces, ilyen felfogatssal.Egyeb,nem lebegő polccal nem lenne gond.

(#52479) ahenobarbus válasza epmd (#52471) üzenetére


ahenobarbus
tag

üdv,

Jó kérdés, konkrét felhasználást nem is tudnék kiemelni. Hokedlit lecsiszolni, a házfelújításnál a gerendákat csiszolni, ahova nem férek jól oda a szalagcsiszolóval, ismerkedni milyen egy excenter csiszolót használni.
És ha bejön, idővel veszek jobbat, nagyobbat bár mint kedvtelési famegmunkáló lehet nyúzom addig amíg bírja.

uff, ocs.

(#52480) T J válasza liszi70 (#52463) üzenetére


T J
tag

Gondolom pigmentált bevonat, ami eltakarja a színét, nem jöhet szóba.

(#52481) liszi70 válasza epmd (#52477) üzenetére


liszi70
nagyúr

Erra az adagolósra gondolsz?

(#52482) liszi70 válasza T J (#52480) üzenetére


liszi70
nagyúr

Nem baj, ha pigmentált, csak valami világos, természetes szín legyen, és látsszon alatta a fa. Mire gondolsz konkrétan?

[ Szerkesztve ]

(#52483) epmd válasza liszi70 (#52481) üzenetére


epmd
tag

Igen,ebből úgy tudom van 5 literes kannában is.

(#52484) bbalint01 válasza bbalint01 (#52404) üzenetére


bbalint01
csendes tag

Erre válaszolok, mert sokan írtatok.

A választás végül (talán meglepő módon) a Dewalt DWS774-re esett, leírom, hogy miért, hátha érdekel valakit.

Már majdnem kezdtem elcsábulni a Makita LS0815FL-re, néztem róla videókat, meg minden, de aztán belém hasított a felismerés: valójában jelenleg egyetlen olyan gép sem fér el a garázsban, ami olyan rendszerű, mint a Makita (tehát Metabo, és Bosch sem), akármennyire is hajlandó lennék kifizetni. Teljesen betolva ezek olyan 1 méter mélyek, és jelenleg egy kb 60x120-as munkafelületem van. Persze kivihetném a szabadba dolgozni, de tárolni akkor is kéne.
Van a garázsban most minden: fűnyíró, biciklik, vasbakok, autógumik, stb. A belátható jövőben ami csapolás jellegű feladat lesz, az ács jellegű, azt majd igyekszem a kézi körfűrésszel és kézi szerszámokkal csinálni, ahogy eddig. S ha majd lesz több helyem asztaloskodni, 1-2 év múlva, akkor pedig talán szóba jön egy asztali körfűrész.

Szóval összefoglalva: ha most vennék egy mélységhatárolós gépet, azt a funkciót még sokáig nem tudnám kihasználni, de legalább tárolnom kéne, és a kommentjeitek alapján, mire használni tudnám asztaloskodni, addigra esélyes hogy megszületne az igény egy pontosabb asztali körfűrészre.

Köszi mindenkinek a tippeket, tanácsokat, itt vagy privátban! Wish me luck!

Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint disznóval a sárban hemperegni. Egy-két óra után rájössz, hogy ő ezt élvezi...

(#52485) liszi70 válasza epmd (#52483) üzenetére


liszi70
nagyúr

Igen, van 5 liter, mondjuk az sok. Szerintem 1-1.5 liter elég lenne, persze nem kér enni a maradék. :) Ez jobb lehet, mit a tungolaj? Van hosszútávú kültéri tapasztalatod vele?

[ Szerkesztve ]

(#52486) mokus1 válasza Speciali (#52478) üzenetére


mokus1
addikt

Akkor marad a sima polc. köszi nektek

(#52487) Baaraanz válasza bbalint01 (#52484) üzenetére


Baaraanz
tag

Erről jut eszembe, "pontosabb asztali körfűrészre" még mindig a Bosch GTS 10XC a legjobb ár/érték arányban?

I am little pieces / Pieces that were picked up on the way / Imprinted with a purpose / A purpose that's become quite clear today

(#52488) kavalkád válasza Speciali (#52478) üzenetére


kavalkád
aktív tag

a betonfalra felfogatott lebegő polcok messze vannak a necces kategóriától, nálam ugyanigy vannak a panelban feltéve polcok, amiket a macskáknak tettem fel a falra szaladgálni, meg sem mozdul, pedig ugrálnak rá/rajta intenzíven.
én az EPMD által belinket DuoTec-nek adnék egy lehetőséget, elég erős.

(#52489) T J válasza liszi70 (#52482) üzenetére


T J
tag

Olyasmire gondoltam, ahol a fedőréteg erősen pigmentált, gyakorlatilag festék.
Saját "fejlesztésű" :D recept:
- legolcsóbb motorolajban (ásványi) áztatás
- mosószeres vizes lemosás
- 1x pvac ragasztóval lekenni (minél vízállóbbal)
- 2x sadolin vastaglazúr

A gond ezzel az, hogy a pvac ragasztó ha vízálló is, de víz hatására kicsit kifehéredik átmenetileg. Átlátszó fedőrétegnél ez megijesztheti a vevőt, még ha csak ideiglenes is az elváltozás.
~10 éve csináltam pár padot ezzel a módszerrel, de nekem könnyű dolgom volt, mert barnára kellett. Így megszíneztem a ragasztót és a lazúrt is. Még nem kellett cserélni egy deszkát sem, pedig az első évben úgy összeverték a bevonatot pár helyen, mintha alulétra lábát beleverték volna. Ennek ellenére nem hámlott le a lazúr és nem rohadt szét még egy deszka se.

De nálad az átlátszóság miatt problémás ez a módszer.

[ Szerkesztve ]

(#52490) ViktorSz


ViktorSz
tag

Még lenne egy utolsóutáni kérdésem a pácolással kapcsolatban.
LBA21 alapozólakkhoz be kell szereznem edzőt is? Azt írja a saját papírja, hogy +50% LNB21-el kell edzeni.
Most már teljesen ki vagyok borulva, hogy egy sza.os festéshez minimum 5féle dolgot vagyok kénytelen vásárolni és akkor még nincs LZC-m gyorsítani/lassítani a száradást.
Kész agyrém ez az egész és még bele sem kezdtem a festésbe :))

(#52491) epmd válasza ViktorSz (#52490) üzenetére


epmd
tag

Sajnos ez csak így működik. :)

[ Szerkesztve ]

(#52492) T J válasza ViktorSz (#52490) üzenetére


T J
tag

Igen, kell az edző is. De az megoldható, hogy olyan edzőt és hígítót válassz, ami az alapozóhoz és a fedőhöz is jó. A lassan párolgó hígító előnye, hogy hígan tartja a festéket amíg az egész alkatrészt le nem fújtad, hogy ki tudjon simulni. Főleg a fényes vagy nagyobb felületeknél fontos ez.
Ne borulj ki, csak használd el pár órán belül amit bekeversz, mert megköt. :) És a pisztolyt nap végén mosd át kicsit hígítóval, és hagyj is benne picit.
Ha tudsz, szerezz be előtte gázálarcot, és szerves oldószerhez való aktívszenes betétet.

(#52493) epmd válasza liszi70 (#52485) üzenetére


epmd
tag

Tapasztalat sajnos nincsen. :) Vagy 6-7 éve csináltam egy tojásgrillhez egy fa állványt teraszra tölgyfából,azt kezeltem a Festool olajjal( az olajozó készletben volt),hát elhasználtam rá.De azóta se láttam hogy néz ki miután elvitte,de nem is telefonált,hogy bármi baja lenne vele..Mondta a srác,hogy csináltat rá majd ponyvát is.Mondjuk a Festooltól elvárható a minőség,csak nem adnak sz@rt. :)

(#52494) epmd válasza ahenobarbus (#52479) üzenetére


epmd
tag

Kisegítő gépnek jó lehet a szalagcsiszoló mellé a kisebb is.

[ Szerkesztve ]

(#52495) Armahun válasza T J (#52492) üzenetére


Armahun
addikt

Esélytelen bármilyen lakkozásra alkalmas maszkot kapni mostanában.

Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

(#52496) Speciali válasza kavalkád (#52488) üzenetére


Speciali
tag

A duo tech videoban, nem lebegő polcokat rogzitenek,egy sima fogas, aminek nagy felfekvő felulete van a falra, sokkal több terhet kibir, mint a lebegő polc, az erőkar miatt. Egy gipszkarton falban lehet jó a tipli, de a fal anyaga puha. A macskak nem tudom mekkorak, de talán nem 10 kilósak. 😀

(#52497) Speciali válasza Armahun (#52495) üzenetére


Speciali
tag

Az SCH magyar, és nemzetkozi oldalán is kapható, a 3M 6223M álarc. 23 000 Ft és 54 € árakon. Én is ezt hasznalom, jól használható

(#52498) mdk01 válasza ViktorSz (#52490) üzenetére


mdk01
addikt

A milesi oldalán tájékozódj. A dobozon előfordul, hogy csak ez első számú ajánlott edző/hígító/stb található, de mással is lehet pl. edzeni.
Esetedben az LNB-190 is jó az LBA21-hez.
Az számomra kérdés, miért az LG84-et választottad a fedőlakknak és ehhez miért az LNB-190-et, de van sejtésem. Ennél kicsit költséghatékonyabban is össze lehet állítani az anyagokat. Kérj egy árjegyzéket és nézegesd a különböző anyagokat, ha ezzel komolyabban szeretnél foglalkozni.

(#52499) kavalkád válasza Speciali (#52496) üzenetére


kavalkád
aktív tag

nincs jelentősége annak amit mondasz, a 10 kiló statikus terhelést a gipszkarton minden irányba könnyen elbírja. keress rá a youtube-on, hogy "plasterboard floating shelves" vagy "plasterboard load test".
alábecsülöd a gipszkarton képességeit, vagy túlbecsülöd a 10 kiló jelentőségét. szerintem.

a macska darabonként olyan 5-6 kiló és az nem statikus terhelést jelent, főleg amikor egymás üldözik és fél méter szintkülönbségről ugranak az egyik polcról a másikra. de mint mondtam ez betonba van fúrva, ennek jóval száz kg feletti a terhelhetősége, szóval a "necces"-től nagyon messze van.

(#52500) Lami66


Lami66
őstag

Üdvözlök mindenkit!
Nem vagyok se szakember, se hobbiszaki. Csak egy kicsit belekontárkodtam a fával való időtöltésbe, ha már itthonmaradásra kényszerített a vírushelyzet
Előtte: [kép]
Utána: [kép] [kép]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.