Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-09-04 17:21:16

LOGOUT.hu

Élet az Egyesült Királyságban…

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#31301) instantwater válasza Bubee82 (#31299) üzenetére


instantwater
addikt

Milyen szektorban vagy vállalkozó?

(#31302) Bubee82 válasza Devid_81 (#31300) üzenetére


Bubee82
őstag

Nem tudom mi a foallasod, de ha van kereslet a szolgatatasodra es biztonsagos taptalaj a jovore nezve, akkor szepen lassan erdemes atnyergelni. Ahogy mar emlitettek elottem, egy ido utan valoban koltseghatekonyabb lesz a cegalapitas es termeszetesen sokkal komolyabban neznek az emberre, ha mogotte van egy ltd, nem csak egy sima trading name vagy meg az se.

Amit meg kifelejtettem, az a business insurance. Erre szukseged lesz, foleg ha mar nem csak ismerosoknek dolgozol, hanem a publikumnak. De ha csak ismerosoknek csinalod, akkor is jobb ha van, mert ha nincs es beut valami, akkor csunyan megutheted a bokad, ha nincs mogotted mondjuk public liability vagy barmi, ami vedelmet nyujt, ha jogi utakra terelodne egy case.

Sok sikert!

Instantwater

Mar nem vagyok, de a szolgaltato iparban tevekenykedtem.

[ Szerkesztve ]

(#31303) instantwater válasza Bubee82 (#31302) üzenetére


instantwater
addikt

Csak azért kérdeztem a szektort, hogy képet kapjak, mi az az alacsony forgalom aminél meg lehet élni a vállalkozásból, de nem éri meg LTD formában űzni, habem a Sole Trader az előnyösebb.

Bármennyit olvasok ilyenekről, a végén mindig az jön ki, hogy LTDként jobb.

(#31304) Bubee82 válasza instantwater (#31303) üzenetére


Bubee82
őstag

Szerintem a "maszekozos" szakmunkak ilyenek (persze vannak kivetelek), foleg ha csak egy szemelyes. Kvazi amig at nem ugrik a kovetkezo adosavba a bevetelevel vagy egeszen addig amig a bevetelei fedezik a megnovekedett fenntartasi koltsegeket, amivel egy ceg jar(hat).

Van egy CAD-os ismerosom, aki egy szemelyeben lazan keres akar £7-8000-ot havonta es az o szektoraban eleg gyakori a ceges formaban torteno munkavallalas/bedolgozas. Nyilvan ez a beveteli szinvonal mar egy masik vilag, ahol jocskan benne van az "erdemesebb cegezni" kategoriaban.

[ Szerkesztve ]

(#31305) instantwater válasza Bubee82 (#31304) üzenetére


instantwater
addikt

Én szoftverben és felhőben utazom.
Ebben a szektorban legtöbbször oda jut ki a matek, hogy megéri az LTD, még akkor is, ha van az embernek egy állandó munkahelye.
Elég hamar el lehet érni a 40%-os income tax adókulcsot. :Y

De gondolom a példaként felhozott villanyszerelés területen alacsonyabb a normál fizetés, és így belefér még egy kis Sole Traderkedés anélkül, hogy beütne a magasabb jövedelemadó.

[ Szerkesztve ]

(#31306) zone válasza Devid_81 (#31300) üzenetére


zone
őstag

Saját könyvelésre van egy csomó opció, pl. Xero, FreshBooks, Sage, QuickBooks, stb.

YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

(#31307) instantwater válasza zone (#31306) üzenetére


instantwater
addikt

+1 xero
Persze ezek mellé még ajánlott egy könyvelő is, hogy tuti minden rendben legyen.

(#31308) Devid_81 válasza Bubee82 (#31302) üzenetére


Devid_81
nagyúr

Foallasom karbantartas (building services)
Irodahazakban vagyunk, ott a landlord teruleten mi vagyunk a felelosek a lampa/klima/melegviz/friss levego stb ellatasert.
Ez a tipikus Multi skilled engineering amugy.
Annyi, hogy en villanyszerelo vagyok a csapatban, de van kozottunk viz/gaz, klima szerelo stb is

Business insurance az nagyon jo otlet, epp tegnap tortem el lampat okosan, bar azt tudom potolni, nem fog penzembe se kerulni a csere.
Sajnos az ilyen meloknal tenyleg elofordul neha egy kis rombolas.
Es nem azert mert bena a szerelo, tegnap is egy lampanak a fali felfogatojat tortem el, egesz jo minosegi a lampatest maga, de az egesz base plate-je sz@ros 1pennys froccsontott muanyag, nah huzd meg a csavarokat ugy hogy nem torod el, sok sikert :DDD

...

(#31309) Devid_81 válasza zone (#31306) üzenetére


Devid_81
nagyúr

Koszonom, ezt is eszben tartom akkor! :R

...

(#31310) vbbb


vbbb
őstag

Látszik van még fejetlenség a fuvarozásban. A két legismertebb hazaköltöztetéssel is foglalkozó futárcéget versenyeztettem meg nemrég 250kg összsúlyra. Az egyiknek minden papír kell ami csak létezik: munkáltatótól igazolás a felmondásról, az albérletről. Arról is, hogy 1 éve kint élsz, na meg nem fogod eladni a cuccaidat még fél évig, minden két nyelven. Extra +60 font vámkezelésre. A dobozokat pedig nem zárhatod le, a sofőr mindent ellenőriz. Ja és formanyomtatványukat töltsd ki tételesen mi van a dobozban, ha van mindenhez (is) számla az jó lenne származási országgal persze és értékkel. :DDD

A másik cég azt mondta kézzel elég írni a dobozok körülbelüli tartalmáról két példányt, szóval 1 doboz ruha, 1 doboz konyhaeszköz stb stb és mennyit érnek összesen. Egy példányt beletenni a dobozokba egyet pedig a sofőrnek adni. A dobozok lezárhatók Magyarország irányában. Extra +20 font vámkezelésre.

Árban majdnem ugyan ott vannak olyan 300 font környékén.
Költői kérdés: Vajon melyiket fogom választani? :U

(#31311) Dobi 562 válasza vbbb (#31310) üzenetére


Dobi 562
addikt

Jol megbonyolitottak nem irigyellek!

En egy kisebb csomagot adtam fel Hollandiaba, DHL express szallitotta. 1 nap alatt odaert Amszterdamba ahol a holland vam 3 nap utan engedte tovabb. A DHL pedig 2 ora alatt ki is szallitotta a megadott cimre. Visszafele nem volt gond, feladtak egyik nap, masnap reggel mar hozta is a futar.

A ceg elore fizette a szallitast, nekem csak ki kellett nyomtatnom a cimket amit a dobozra kellett raknom + 3 kulonbozo papirt ami a vamugyintezeshez kellett es minden szerepelt rajta tetelesen (mi van a dobozban, szarmazasi orszag, ertek, milyen celbol kuldom, stb...). Azt sem tudtam eloszor mit csinaljak ezzel a 3 dokumentummal de a DHL drop off helyen levo holgy segitett es mondta, hogy ad egy muanyag tasakot amibe bele fert a 3 papir, azt raragasztottuk meg pluszban a dobozra es nem is volt gond.

(#31312) vbbb válasza Dobi 562 (#31311) üzenetére


vbbb
őstag

Én is DHL-el akartam a kedvező ár miatt, de mivel túl sok mindent küldök vegyesen csomagolva ezért maradnak a futár cégek.

(#31313) fojtviki válasza vbbb (#31310) üzenetére


fojtviki
senior tag

Aki azt mondja, hogy vamkezeltet es ezert penzt ker az egyszeruen hazudik. Tudom, parom is ezt csinalja/ta/. Julius 1-ig a non commercial az vammentes. Egyszer elkezdtek szivozni a hataron vele, bekuldtek Ashfordba a vamra, ott meg egyszeruen elkuldtek, hogy nem kell julius 1-ig. Erdekes volt mert azt mondtak a hataron, ha nem megy be Ashfordba akkor visszafele elveszik a van-t. A dolog vegere ugy rakott pontot, hogy felhivta a HMRC custom line-t es mondtak, hogy semmi valtozas nincs Jul 1-ig.

szerk: A CN23 nyomtatvanyt toltettek paromek is, de egyszer nem kertek. CMR-t felmutattak, beneztek kocsiba es ennyi kb. Inkabb a kisallatokkal voltak bajok, nem a csomagokkal :DDD

[ Szerkesztve ]

(#31314) vbbb válasza fojtviki (#31313) üzenetére


vbbb
őstag

Igen így kéne lennie papíron. Akkor inkább építenék bele az extra költséget a csomag árába, de ne hívják vámkezelési díjnak ami nincs még.

(#31315) Bubee82 válasza Devid_81 (#31308) üzenetére


Bubee82
őstag

Ja, nekunk is volt egy izzados eset, amikor egy viszonylag egyedi uveg (kb. lepkefing minoseg lehet) lampaburat pattintott el a felesegem (kb. £100-£150/db), a legnagyobb ovatossag ellenere, de hala egnek az ugyfelek pont olyan angolok voltak, akik meg minket nyugtatgattak, hogy "no problem, majd megoldjuk valahogy". Meg majdnem az lett, hogy az o biztositasukat vettek elo a kar megteritesere. Hala egnek a business insurance nem az autobiztositas kategoria, ugyhogy egy eleg jo comprehensive csomag sem kerul egetrengeto osszegbe, meg akkor sem ha kezdo vallalkozas (nem ugy, mint friss jogsisoknal :N ).

[ Szerkesztve ]

(#31316) instantwater válasza Bubee82 (#31315) üzenetére


instantwater
addikt

Mitől függ az insurance díja?
Van több különböző típusú biztosítás. Public liability, indemnity, legal, etc.

(#31317) Bubee82 válasza instantwater (#31316) üzenetére


Bubee82
őstag

Passz, ezen en is toprengtem mar. Szerintem a csomag tartalma (ahogy irtad te is), egyes komponensek merteke (public liability-bol van 2, 5 meg azt hiszem 10 millios is, nem akarok hulyeseget mondani, de valami ilyesmire emlekszem). Talan ami leginkabb mervado, a szektor es a szektoron belul az adott foglalkozas/tevekenyseg risk-faktora, de azon belul is hogy a public-ot mennyire veszelyzeteted a tevekenysegeddel. Ez igazabol csak logikai boncolgatas, de szamomra igy lenne ertelme. Arra viszont emlekszem, hogy amikor cegem volt, akkor sem fizettem sokkal tobbet, mint legutobb vallakozokent (£36/ho) a public-ot erosen "veszelyezteto" szolgatatassal. Persze ez visszafele is igaz, mert neked, mint biztositott is lehet baleseted ha sokat maszkalsz utcan vagy ugyfelek ingatlanjaiban stb. (elcsuszol a labtorlon :D ).

Vannak bizonyos szektorok (lehet az osszes szolgaltatas ilyen), ahol a public liability kotelezo, minden mas opcionalis. A sor vegen olyanok vannak, hogy business interruption komponens peldaul, amit te dontesz el, hogy jo -e ha van, de nem teszi senki kotelezove.

[ Szerkesztve ]

(#31318) zone válasza Dobi 562 (#31311) üzenetére


zone
őstag

Mi meg február eleje óta várjuk, hogy Németországból megkapjuk az új céges laptopokat... Nekem is elküldték már egyszer, de a DHL csomagkövetése csak azt mutatta, hogy vámkezelés alatt állt egy hétig, végül vissza a feladónak. Állítólag volt olyan is valakinek, hogy kétszer fordult vissza a csomag, másnak pedig 400-at kellett volna fizetnie, hogy továbbengedjék.

YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

(#31319) Apollyon


Apollyon
Korrektor

Aki nézett minap híreket, láthatta, hogy a brit kormány június végére tervezi visszabillenteni az életet a régi mederbe.
Ti ehhez mennyi reményt fűztök? Optimistaként azt mondom, hogy addigra jók leszünk, racionalistaként azt mondom, egyszer legalább ki fogják tolni a dátumot...

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#31320) sh4d0w válasza Apollyon (#31319) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Nem elképzelhetetlen, 22 millió embert már beoltottak első körben.

https://www.coreinfinity.tech

(#31321) moleculez válasza Apollyon (#31319) üzenetére


moleculez
veterán

Szerintem meg lesz az, jól halad az oltás.

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#31322) Devid_81 válasza fojtviki (#31286) üzenetére


Devid_81
nagyúr

Cica megerkezett egyben szerencsere :K :R

[ Szerkesztve ]

...

(#31323) Vaze válasza Devid_81 (#31322) üzenetére


Vaze
őstag

Gratula :)
Sok boldog eveket kivanok :)
Nalunk egy kutyus es egy Jako papagaj eldegel :)

MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD

(#31324) fojtviki válasza Devid_81 (#31322) üzenetére


fojtviki
senior tag

Akkor rendben, vigyazzatok ra :C

(#31325) Devid_81 válasza fojtviki (#31324) üzenetére


Devid_81
nagyúr

Probaljuk nem kiengedni, vagy kettecsukni az ajtoval :DDD
Koszi! :R

Szerk (#31323) Vaze neked is koszi! :R

[ Szerkesztve ]

...

(#31326) moleculez válasza Devid_81 (#31325) üzenetére


moleculez
veterán

A mi macsekunk eltűnt :( Mondjuk 8 évet élt, kinti macska létére. Halottnak nyilvánítottuk. Sok felesége és gyermekei gyászolják, velünk együtt. Nagy maffia volt az öreg. Nemhogy macskákkal, rókákkal verekedett :DDD

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#31327) Maxxy10


Maxxy10
addikt

Valaki tudna fodrászt ajánlani Londonban akihez lehetne menni házhoz? Április 12 még nagyon messze van, hogy a Barber shopok nyissanak...

(#31328) Devid_81 válasza moleculez (#31326) üzenetére


Devid_81
nagyúr

Oh ezt sajnalom! :((
8 ev alatt azert rendesen hozza tud noni az ember napi eletehez barmilyen haziallat :K

...

(#31329) vbbb


vbbb
őstag

A BT-nél vastagon fog a ceruza, ha felmondásról van szó. Az exit fee 360 font lesz nekünk, fellebbezésnek helye nincs.
Okés, hogy a szerződésben vállalja az ember a következményeket, de azért mégis. Ha ugyan így felmondasz egy gáz, villanyt ott max fizetsz 60 fontot vagy semmit. Nem igazán értem miért engedik ezt ebben a fene nagy nyugati demokráciában.

[ Szerkesztve ]

(#31330) Devid_81 válasza vbbb (#31329) üzenetére


Devid_81
nagyúr

Nezz olyan postcode-ot ahol nincs szolgaltatasuk.
Keves hely lesz, de van olyan, es mondd, hogy oda koltozol, mivel nem tudjak oda kivinni a szolgaltasukat igy sajat maguktol kinaljak fel a lehetoseget, hogy oke akkor cancel.
Anno Magyarorszagon ez volt az egyetlen kibuvo ha ido alatt akartal lelepni.

Nem garantalom, hogy ez itt mukodik, de egy probat meger.

...

(#31331) moleculez válasza Devid_81 (#31330) üzenetére


moleculez
veterán

Ez jó, legközelebb kipróbálom :K
És ha ajánlanak mobilos/hotspots megoldást azt nem vagyok köteles elfogadni?

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#31332) Devid_81 válasza moleculez (#31331) üzenetére


Devid_81
nagyúr

Mondani kell, hogy neked az kell amiert fizetsz, alternativ megoldas nem erdekel mert abban nem bizol es/vagy lassabb lesz. :)

...

(#31333) vbbb válasza Devid_81 (#31330) üzenetére


vbbb
őstag

Már túl vagyunk rajta, én is gondoltam erre de aztán hagytam az egészet a francba.
Amúgy van egy behajtócégnél lévő ismerősöm, ő azt tanácsolta még ha hazaköltözünk akkor is érdemes rendezni az adóságokat. A szokásos eljárás, hogy eladják egy magyar cégnek azok meg mindenáron haszonnal befogják hajtani a kintlévőséget.

(#31334) fojtviki válasza vbbb (#31333) üzenetére


fojtviki
senior tag

No ezt nem hiszem el, hogy Magyar cegnek lehetoseguk van ezeket az adossagokat megvenni. Foleg, hogy mar nem is Unios orszag. Raadasul adatot sem adhatnak ki rolad. Van sajnos egy nagyon "kedves" ismeros, aki £15000 feletti osszeget szedett ossze hitelekbol. Mar 6.-eve Itthon van, de a kutya sem szol hozza. Ha azt nem adtak el, akkor nem hinnem, hogy £360-ot behajtananak rajtad. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy lepj le evvel, mert ugy a tiszta, ha le van tudva minden.

(#31335) Balinov válasza fojtviki (#31334) üzenetére


Balinov
félisten

Pedig de, amerikai vulture fundok vették át az ír szar mortgageket 1-2 éve, volt is felhordules

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#31336) vbbb válasza fojtviki (#31334) üzenetére


vbbb
őstag

Pont az összeg nagysága miatt inkább nyugodtan akarok aludni, ami itt elmegy majd bejön másutt. Ezt meg költsék gyógyszerre. :)

(#31337) Maxxy10


Maxxy10
addikt

Sziasztok!
Ha jól emlékszem vannak itt páran akik a UK-ban végezték el az egyetemet.b Valaki le tudná írni pár sorban mi a menete a jelentkezések milyen papírok kellenek stb.. Vagy esetleg oldalt tudna linkelni ahol össze van szedve minden szükséges információ. Köszönöm :R

(#31338) moleculez válasza Maxxy10 (#31337) üzenetére


moleculez
veterán

Nem végeztem, de én is feleségem is most járunk, első évesek vagyunk, szóval viszonylag friss. Hazamegyek megkérdem asszonyt neki hogy volt, mert Ő rendes unira jár, én online az Open University re, és egész más a folyamat.

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#31339) zone


zone
őstag

Na engem is megtaláltak a rendszerben, hogy évek óta nem fizetek TB-t és nincs munkaviszonyom otthon :D.
Az itt lévő nyomtatvány még használható attól függetlenül, hogy UK már nem EU tag? Vagy valami mást kell keresnem? Van ügyfélkapus regisztrációm, így nem kellene postázással vacakolni.

#31338moleculez
Az OU része engem is érdekelne, én Masters képzést nézegettem és jó lenne diákhitellel elkezdeni.

[ Szerkesztve ]

YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

(#31340) Maxxy10 válasza zone (#31339) üzenetére


Maxxy10
addikt

De most ez pontosan hogyan is működik?
Én három éve csak kijöttem és azon kívül, hogy az TAJ számom visszamondtam, hogy pirosan mutasson a rendszerben mást nem csináltam de nekem akkor azt mondták nem is kell. Most a Brexit miatt ez változott?

(#31341) moleculez


moleculez
veterán

Na szóval normál brick uni (asszony, Greenwich Uni, Adult Nursing): az aktuális egyetmnek és kurzusnak az entry requirements fel van tüntetve, az eltérő. Általában kell bizonyos szintű érettségi (GCSE/ A-Levels). Ha jó az érettségid (és megfelelő tantárgyakból van) akkor hiteles fordítás, és kb annyi, plusz angol nyelvvizsga.
Ha nincs (esetünkben nem volt): irány az access course, ami gyakorlatilag egy felkészítő. Ez is finanszírozható diákhitel által.

Diákhitel: SFE (Student Finance England) intézi, 3-5 év igazolható ittartozkodás, a feltétel, nem emlékszem, meg változott is azóta. Azon kívül semmi extra elvárás. Ha fulltime tanulnátok a maintainence loan is van (évi 6k ról indul, egyedileg változik a körülményeket figyelembe véve, életkor, gyerek, munka etc)

Open Uni (én ezt csinálom, Data Science szak):
Kikeresed a kurzust beregisztrálsz, mint egy facebook fiókra, azt kész, nekem nem kértek semmit, igaz én Bachelort csinálok, Masters-nél lehetnek elvárások. Elintézed hozzá a diákhitelt, azt nyomod. Ha kell írok róla szívesen.

Sum:
Kikeresed a kívánt szakot, és követed az utasításokat :DDD , de semmi feketemágia, meg 22-es csapdája jellegű papírmunka. Javaslom hívd fel a kiszemelt unit, mindig nagyon segítőkészek.

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#31342) ElektrikusDE válasza moleculez (#31341) üzenetére


ElektrikusDE
senior tag

"Ha nincs (esetünkben nem volt): irány az access course, ami gyakorlatilag egy felkészítő. Ez is finanszírozható diákhitel által."

Verem a fejem a falba hogy miért nem mentem ki 2012-ben, már lehetne diplomám. (érettségi nélkül) :W

Az alapom képzetségem megvan hozzá, és technikusi gyakorlatom is kiváló.

Ui:

Meg normális egzisztenciám, családom is.

[ Szerkesztve ]

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

(#31343) instantwater


instantwater
addikt

Köszönöm szépen a segítséget mégegyszer mindenkinek az állampolgársághoz. A certificatet még ősszel megkaptam, és mostanra a passportot is sikerült elintézni.

Viszont elég csúnya és gagyi lett ez a kék útlevél a korábbi verzióhoz képest. :(

(#31344) BÁ Nutrition válasza instantwater (#31343) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

cool :C

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#31345) moleculez válasza ElektrikusDE (#31342) üzenetére


moleculez
veterán

Zavarosan fogalmaztam, érettségink van, csak nem volt elég jó. Nekem meg OU nem is kérték.

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#31346) ElektrikusDE válasza moleculez (#31345) üzenetére


ElektrikusDE
senior tag

Megnyugtattál! :)

Ui:

Nekem csak azért nincs meg mert politikai okokból nem mehettem vizsgázni (az egész országban)!

Később meg már nem foglalkoztam vele. :W

[ Szerkesztve ]

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

(#31347) moleculez válasza ElektrikusDE (#31346) üzenetére


moleculez
veterán

Politikai okokból? :F

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#31348) Snoop-y válasza instantwater (#31343) üzenetére


Snoop-y
veterán

Gratula. Nekem meg piros van amig le nem jar :D

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#31349) sh4d0w válasza instantwater (#31343) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Nagyságrendileg mennyibe kerül ez a móka? Gondolkodom én is rajta...

https://www.coreinfinity.tech

(#31350) zone válasza Maxxy10 (#31340) üzenetére


zone
őstag

Passz, nekem azért jött a levél, mert nem mondtam le, plusz amikor kijöttem még az otthoni munkaviszonyom aktív volt elég sokáig (fizetés nélküli).

#31341 moleculez
Egy éve már nézegettem, be is regisztráltam, csak nem nyomtam végig a jelentkezést, mert úgy rémlik hogy mintha egyből vagy minimális időn belül kérték volna a tandíjat. Mennyi idő, amíg a diákhitel kérelmet elbírálják és azt te kapod meg számlára vagy közvetlenül az egyetem kapja?

#31349 sh4d0w
Naturalisation £1330
Life in the UK Test £50
Biometric information (fingerprints and a photo) taken £19.20

Plusz ugye 5 éve itt kell hogy legyél és 12 hónap settled status.

[ Szerkesztve ]

YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.