Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-09-04 17:21:16

LOGOUT.hu

Élet az Egyesült Királyságban…

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#30401) Yeffy válasza moleculez (#30400) üzenetére


Yeffy
veterán

Itt szvsz kocsival, telóval, ruhával nem nagyon lehet villogni. Itt egy saját ingatlan, vállalkozás az, hogy fel tudsz mutatni valamit. Új iPhone-t egy mosogató is vehet, árufeltöltő kollégám is 6-os BMW. Nem nagy ügy.

+1 :K

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#30402) #26097408 válasza moleculez (#30400) üzenetére


#26097408
törölt tag

Hidd el a villogas csili-vili draga dolgokkal itt is megy. Meg van az a reteg (es nem is kicsi) akik erre gerjednek es irigykednek milyen jo nekik.
Amugy ez egy nagy elony ha valakinek erre van gyomra, hogy az egesz csalad egy hazban kuporogjon. Nekem ehhez nem lenne gusztusom az biztos. Inkabb elek szerenyebben de a parommal, gyerekemmel, mint hogy felre tudjak tenni tobbet viszont felaldozzam a maganeletem azert.

(#30403) Maxxy10


Maxxy10
addikt

Most hallgattam meg Borist.
Mit gondoltok, lesz ebből még egy Lockdown?

(#30404) Alvin_ti4200 válasza Maxxy10 (#30403) üzenetére


Alvin_ti4200
félisten

Kizárólag az embereken múlik, de nem tartom kizártnak, hogy november környékén megjátsszák. Karácsony lesz igazán érdekes, egy lockdownnal gyakorlatilag kivégezhetik a brick & mortar retaileket, aligha élné túl egy cég, ha elvesztené azt az időszakot, amikor a profit legnagyobb része keletkezik.

(#30405) moleculez válasza #26097408 (#30402) üzenetére


moleculez
veterán

Nálunk úgy jön ki, hogy nagy a család, idegenekkel én sem laknék, max ha egyedül vagyok, se kutyám se macskám, azt csak dolgozom. Feleségem családjával összesen 8-an. (plusz kutya-macska :DDD ) A mi "törzsünk" 4 (én, két kölyök, asszony), meg a többiek. De ezt 5 szobás házban :)

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#30406) moleculez válasza Alvin_ti4200 (#30404) üzenetére


moleculez
veterán

Karácsonyt meg akarják menteni nagyon, gondolom addog sumákolnak a számokkal, aztán kari után lezárás. Addig ilyen látszat intézkedések. Szerintem.

[ Szerkesztve ]

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#30407) instantwater válasza moleculez (#30406) üzenetére


instantwater
addikt

Pontosan. Bár így is lesz vastagon profitkiesés a több törölt karácsonyi vásár miatt.

Otthon is biztosan "kizöldül" újra európa, és mindenki jöhet mindenhonnan. Kell a sok külföldi turista pénze, és a külföldön dolgozó magyarok kell, hogy tudják otthon költeni a pénzt. Jól fog jönni az államkasszának.

Majd Január közepétől újra bevörösödhet mindenki kivéve persze a Magyar Királyságot.

Mi ezért fogunk karácsonyra is kocsival haza menni, mert biztosan random törlik a járatokat, és amit nem, arra aranyárban lesz a jegy.

Úgy tűnik most pár évig autókázunk. Repültünk már eleget.

(#30408) Maxxy10 válasza moleculez (#30406) üzenetére


Maxxy10
addikt

Szerintem is lesz valami karácsony környékén...
Black Friday lesz érdekes.
Bár engem nem érint, az első Lockdown alatt sem zártunk be.
Az emberek meg továbbra se fogják betartani. Egyetlen egyszer láttam Stratfordba a metró bejáratnàl álltak a rendőrök és nem engedték be azt akin nem volt maszk.

(#30409) moleculez válasza instantwater (#30407) üzenetére


moleculez
veterán

Mi csak tervezzük, hogy hazakocsikázzunk, de igazából ilyen EU túra jelleggel, megállni köztes helyeken 1-1 napra. Nagyon macera jobb kormányos kocsival európában? Egyedül ettől tartok. Idén nyáron vezettem először európában kis VW eUP-ot de az is bal kormányos volt. Igaz, kell mellém egy navigátor, mondani mikor hova fordulok. :DDD Itt tanultam vezetni, otthon sosem vezettem.

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#30410) Snoop-y válasza moleculez (#30409) üzenetére


Snoop-y
veterán

Ha forgalmas uton mesz akkor sima liba mert a tobbiek huznak a helyes iranyba. Olyankor kell jobban figyelni ha nincsenek elotted ;)

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#30411) instantwater válasza moleculez (#30409) üzenetére


instantwater
addikt

Az a macera, amikor bal volános autót kell vezetned az út jobb oldalán.

Ha a saját megszokott jobb volános autóddal mész akkor csak arra kell figyelned, hogy melyik oldalon menj.
Ha európai autót vezetsz, és nem a megszokott oldalon ülsz az kicsit zavaró és több odafigyelést igényel.

Mi nyáron voltunk otthon először kocsival - mert akkor is random törlések voltak - de végig autópálya van, ott nem okoz túl nagy különbséget, hogy jobb oldalon ülsz.

Egy éjszakát megszálltunk hazafelé a Németeknél, visszafele a Belgáknál, az autópálya közelében volt a szállás, így nem kellett sokat városban menni, megszokható pár óra alatt.

(#30412) instantwater válasza moleculez (#30409) üzenetére


instantwater
addikt

Arra figyelj, hogy télen téligumi és hólánc kötelező.
Ausztriában biztosan, de lehet, hogy más országban is.

Én a nyárit egy tyre hotelben tervezem tárolni.
Ha minden igaz 15 font egy évre 4 gumira. Az elég baráti. Nem tudom, hol éri meg nekik, mert direkt rákérdeztem, és nem kell náluk cseréltetni vagy venni a gumit.

(#30413) ulmikukac


ulmikukac
tag

Nem regen szuletett meg a kisfiam Angliaban, kinek van tapasztalata azzal kapcsolatban hogy magyarul es angolul is beszeltek a babajuknak es igy ket nyelvet tudott kesobb? Egyelore az a tervem hogy magyarul tudjon es kesobb osszeszedi az angolt.

[ Szerkesztve ]

Pixel 8 Pro bay

(#30414) kraftxld válasza ulmikukac (#30413) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Érdemes otthon csak magyarul tolni mindent, mert amúgy is az inputok 98%-át angolul fogja kapni. Később ez is kevés lesz.
Igaz nem UK, de ugyanúgy angol nyelvterület, nálunk az 5 éves és 8 éves is mindkét nyelvet elég jól tolja.
Plusz mi jópár hónapot eltöltöttünk Mo-on, ahol sokat fejlődtek a gyerekek.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#30415) moleculez válasza ulmikukac (#30413) üzenetére


moleculez
veterán

Ebben jó vagyok, 7-8 éves gyerkőceim vannak, itt nőttek fe, a kisebb itt is született. Sokáig panikoltunk, mert rendesen egyik nyelven sem beszéltek, 4 évesen egy értelmes mondatot nem raktak össze, csak szavakban beszéltek. Aztán bekerültek oviba, ott elkezdtek angolul beszélni, keverve magyarral. Aztán suli miegymás... Long story short: angol lett az első nyelvük, gyönyörű angol akcentussal, néha magyar szavakkal megtűzdelve (de csak itthon, iskolában egy szót nem beszélnek magyarul).90% Velünk is, egymással is angolul beszélnek, filmek, minden angolul kell.
Érdekes, hogy beépült ez a kétnyelvűség a családba, észre sem vesszük, sokszor én meg asszony is angolul csacsogunk :DDD

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#30416) ulmikukac válasza kraftxld (#30414) üzenetére


ulmikukac
tag

En is igy gondolom hogy itthon magyarul beszelunk neki a felesegemmel es majd osszeszedi az angolt kesobb a suliban stb.

moleculez:
Ezt szeretnem valahogy elkerulni hogy velunk is angolul beszeljen, mivel a felesegemmel csak magyarul nyomjuk itthon. Szeretnem ha tudna magyarul beszelni. Neked jol tudnak a gyerkocok magyarul? Megertenek mindent es jol ki tudjak fejezni magukat?

[ Szerkesztve ]

Pixel 8 Pro bay

(#30417) moleculez válasza ulmikukac (#30416) üzenetére


moleculez
veterán

Érteni mindent értenek, csak hunglishül válaszolnak. Itthon mi is magyarul beszélünk, de nekik az angol könnyebbnek bizonyult, hát azt használták. Annyira nem bánom, magyarral úgysem mennek semmire a nagyvilágban, nagyszülőkkel meg megértik magukat, habegy évben egyszer-ketszer M.o-n vagyunk. Amúgy mostanában elkezdték felszedni a magyart a fiaim, egyre több dolgot használnak magyarul.

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#30418) Ck. válasza moleculez (#30417) üzenetére


Ck.
addikt

Szerintem ez nagyon szomorú, de nyilván senki nem kérdezte a véleményem. Ha egyszer eljutunk odáig, hogy gyerek, pontosan ez a szituáció az, amit mindenképp el fogunk kerülni.

(#30419) instantwater válasza Ck. (#30418) üzenetére


instantwater
addikt

Ha magyarul beszélsz hozzá, megtanulja, de amint preschoolba megy ott angol szót fog hallani egész nap.

(#30420) Snoop-y válasza ulmikukac (#30413) üzenetére


Snoop-y
veterán

Ha csak nem vagy nativ angol oxfordi kiejtessel akkor nem javaslom.A fo ok viszont, hogy a gyerekek a nyelvet helyzetekhez de elsosorban szemelyekhez kotik.

A kislanyom 4 nyelvet hall paralell:

Magyar, angol, nemet es francia. Nincs vele semmi problemaja. Nyilvan ha a gyerkocod ott jar majd oviba suliba akkor az angolja ugyis erosebb lesz.

Es ne legyek lusta mint moleculez. Annak az egyik eredmenye a hunglish meg az, hogy nem tanul meg magyarul vagy csak torni fogja. Nekem is konnyebb lenne angolul de en csak magyarul beszelek a gyerekkel.

[ Szerkesztve ]

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#30421) tildy válasza ulmikukac (#30413) üzenetére


tildy
nagyúr

Egy 2.5 éves és egy 5 éves . 3 éves koráig a nagy csak magyar beszédet hallott . Bekerült oviba és azóta mindkét nyelven igen jól beszél . Magyarországon nem hiszik el hogy külföldön élünk, mert annyira jó a magyarja, itt meg nem hiszik el hogy nem natív brit, mert annyira jó az angolja. A kicsi egy éves korától jár bölcsödébe, két és fél évesem elég szépen beszél magyarul, illetve az oviban pedig részben angolul. Itthon kötelező magyarul beszélni . Ha engem kérdés mindkettőnek két anyanyelve van, akcentus nélkül . ( nem hunglish)

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#30422) ronson


ronson
őstag

Van e itt olyan valaki, akinek nem magyar, de nem is angol anyanyelvű párja van és sikerült kivitelezni, hogy a gyermek mindkettőjük anyanyelvét beszéli az angol mellett?

(#30423) emvy válasza tildy (#30421) üzenetére


emvy
nagyúr

Majd elfelejti. (Tenyleg.)

while (!sleep) sheep++;

(#30424) moleculez


moleculez
veterán

Próbálok keresni indokot, hogy miért kéne erőltetnem a magyart náluk, de nem találok. Nem az a fajta vagyok, aki árpádsávos zászlóvak takarózik, gulyáskrémmel mos fogat, és szózatra kel. Nem hat meg, hogy anyanyelv, jóllehet imádom a magyar nyelvet. Angolul beszéljenek minnél jobban. A többi majd jön. Félreértés ne essék, no offenze bárki felé, tiszteletben tartom, hogy mindenkinek más a prioritása, nálunk így működik.

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#30425) rgqjx


rgqjx
aktív tag

Nálunk 5 éves és hasonló a helyzet, mint tildyéknél. Ő másfél évesen már kapott heti 3 nap angolt a brit childmindertől és az ottani kishaveroktól, majd ovi, most a suliban elsős. Az angoljával nincs gond. Amikor nincs más anyanyelvű a társaságban, akkor kizárólag magyarul beszélünk. Sokat jelent az a pár hét, amit Magyarországon töltünk egy évben, így akcentus nélkül beszél. Fontosnak tartjuk a nagyszülők miatt is, meg persze az agyának sem tesz rosszat, ha nyelvet tanul. A hunglist nem támogatjuk, vagy egyik, vagy másik, de ne keverje.

moleculez: Kinek mire van igénye, mit tart fontosnak. Párom is magyar, természetes hogy anyanyelven társalgunk egymással, így a kis lurkó is ezt tanulja itthon. Nekem az lenne a fura, ha itthon az angolt erőltetnénk. Nincs itthon juniondzsekk zászló. ;] Ilyen korban még könnyebben tanulnak a gyerkőcök, nem baj ha használják a fejüket.

(#30426) Snoop-y válasza moleculez (#30424) üzenetére


Snoop-y
veterán

En sem vagyok egyik sem. Minden nyelv ertek. Ez az oroksegenek a resze es tudja mar beszelni normalisan. A fo nyelve ugyis a nemet meg az angol lesz(nalunk).

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#30427) Snoop-y válasza ronson (#30422) üzenetére


Snoop-y
veterán

Csaladban van ilyen. Anyuka nemet/magyar apuka angol.

Anyuka konzisztensen csak nemetul beszel a gyerekekhez apuka angolul. Mindket gyerek anyanyelvi szinten beszeli mindket nyelvet.

A lanyom pl jobban beszel angolul mint magyarul mivel a nap 80%-ban nem hall magyar szot.

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#30428) tildy válasza moleculez (#30424) üzenetére


tildy
nagyúr

Magasabb Iq, ha kétnyelvű , plusz több információ, újabb nyelvek könnyebb tanulása , nem utolsó sorban kommunikáció a család többi tagjával .Nem fog jönni a többi , kényelmesebb lesz neki csak angolul. És akkor is tudnának angolul , ha nem lenne nyomatva ennyire nekik. Hidd el , én sem az árpádsávos nagymagyar vagyok , csak olyan helyről származom Magyarországon belül , amely nép tökéletesen asszimilalodva elvesztette a saját nyelvét teljesen. Én nem örülök neki.

Emvy: ez csak rajtunk múlik . Kb 3 éve beszéltem egy zsidó származású , itt kinn született magyarral, kb 50 körül volt. Teljesen szépen és kifejezőbb beszélt magyarul, apróbb hibákkal . Ha csak ‘ennyire felejt el magyarul , már boldog leszek.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#30429) Tufa_ válasza ronson (#30422) üzenetére


Tufa_
aktív tag

Nekunk ez volt a terv (Angol, hindi/marathi es magyar, utobbi 3 nagyszulok miatt) de NCT azt mondta hogy ha a gyerek 3 vagy tobb nyelvet hall es probal hasznalni, gondok lehetnek a fejlodesben es sokkal kesobb kezdenek el majd beszelni. Az indiai nagyszulok tudnak angolul ugyhogy az nagy segitseg, igy gondolkozunk hogy azt ejtjuk

(#30430) ulmikukac


ulmikukac
tag

Nagyon koszonom a sok hozzaszolast, sokat segitettetek. Ugy csinalom akkor ahogy gondoltam, hogy itthon magyarul azt majd jol megtanulja, kesobb ovodaban vagy iskolaban pedig ugyis felszedi az angolt. Igy tudni fogja a vilag egyik legnehezebb nyelvet es azt amit kb mindenhol beszelnek.

Pixel 8 Pro bay

(#30431) Snoop-y válasza Tufa_ (#30429) üzenetére


Snoop-y
veterán

Gondok lehetnek(a lanyunk is kesobb kezdett beszelni) de most mar le sem lehet loni.
Hetfo szerda pentek nemet nap kedd csutortok angol a suliban. Tobbi nyelv meg omlesztve minden nap :D

Kar erte: az indiai is jo asset tud lenni.

[ Szerkesztve ]

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#30432) moleculez


moleculez
veterán

Megkésett beszédfejlődés nálunk is volt, rengeteg erőfeszítést igényelt, ezért örültünk, hogy végre "megtalálták a nyelvüket", és beszélnek. Aztán most jön fel a magyar, egyelőre Fekete Pákói komolyságú akcentussal, de jön az, meg kifejezetten érdekesnek találják.

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#30433) sh4d0w


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Valaki tudná részletezni a furlough-t felváltó rendszer főbb pontjait? Valószínűleg valami kimaradt nekem, mert akárhogy számolom, nagyon alacsony számok jönnek ki...

https://www.coreinfinity.tech

(#30434) Alvin_ti4200 válasza sh4d0w (#30433) üzenetére


Alvin_ti4200
félisten

How will the Job Support Scheme work?

- Under the scheme, the government will subsidise the pay of employees who are working fewer than normal hours due to lower demand

- It will apply to staff who can work at least a third of their usual hours

- Employers will pay staff for the hours they do work

- For the hours employees can't work, the government and the employer will each cover one third of the lost pay

- The grant will be capped at £697.92 per month

- All small and medium sized businesses will be eligible for the scheme

- Larger business will be eligible if their turnover has fallen during the crisis

- It will be open to employers across the UK even if they have not previously used the furlough scheme

- The scheme will run for six months starting in November

Forrás

(#30435) aswyx válasza sh4d0w (#30433) üzenetére


aswyx
csendes tag

En itt nezem:
https://www.bbc.co.uk/news/business-54280966

Ez alapjan ha jol ertem:
Tegyuk fol, hogy £1800 valakinek a fizetese. Hogy a ceg jogosult legyen a tamogatas igenybevetelere, legalabb a normal munkaido 1/3-at dolgozni kell, az egyszeruseg kedveert 1/3-al szamolok.

A munkas dolgozik 1/3 idot, kap 1/3 fizut, ez £600 neki es £600 koltseg a cegnek.
A maradek ketharmad (nem dolgozott) idore is kap fizut, de nem a teljes £1200-at.
Az £1200-bol 1/3-ot all a ceg es 1/3-ot az allam (£400 - £400). A munkas a nem dolgozott idore kap tehat £800-at.

Osszesen 1/3 ledoglozott idore jar £1400 fizu, amibol a cegnek kell fizetni £1000-et az allam hozzatesz £400-at, es £400 esik ki a normal teljes munkaidohoz kepest.

Az allami hozzajarulas max £697.92 lehet.

Avagy:
https://twitter.com/hmtreasury/status/1309085916678500355

Aki legalabb a normal munkaido 33%-at ledolgozza az a fizetese legalabb 77%-at megkapja.
£1800 * 0.77 = £1386 ~ £1400.

Aki egyatalan nem dolgozik, nem kap semmit. A koncepcio, hogy azok a munkak maradjanak meg, amik meg mindig ernek annyit a cegnek, hogy behivjanak es fizessek a fizud legalabb 55%-at. Es akik ebbe a kategoriaba esnek, ott mindenki hozzatesz valamennyit, a ceg tobbet, az allam es a munkas valamivel kevesebbet. A munkas ugy "tesz hozza", hogy nem teljes fizut kap.

[ Szerkesztve ]

Én vezettem, azt mondd meg, én vezettem?!?

(#30436) sh4d0w


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Köszönöm mindenkinek, így már világos.

https://www.coreinfinity.tech

(#30437) instantwater válasza aswyx (#30435) üzenetére


instantwater
addikt

Tehát akkor most jön a tömeges elbocsátás?
Eddig magyon kényelmes volt a cégeknek, hogy az állam fizette az egész támogatást.

[ Szerkesztve ]

(#30438) Yeffy válasza instantwater (#30437) üzenetére


Yeffy
veterán

semmi sem tart orokke.
sajnos ez varhato volt.

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#30439) instantwater válasza Yeffy (#30438) üzenetére


instantwater
addikt

Persze, várható volt előbb-utóbb.

Szerencsére engem nem érint.

De kiváncsi vagyok, hogy így a Brexit küszöbén egy tömeges munkanélküliségnek milyen hatása lesz.

(#30440) Tajrexi válasza instantwater (#30439) üzenetére


Tajrexi
tag

Ennél jobb időpontjuk nem is lehetett volna a brexitre. Mindent rá lehet kenni a covidra.

Bár amennyi vámos kellesz januártól, lehet minden munkanélküli kap melót. :))

(#30441) Tufa_ válasza Snoop-y (#30431) üzenetére


Tufa_
aktív tag

Nalatok mit jelent a kesobb kezdett beszelni..?
En is hasznosnak talalnam az Indiai nyelveket, valoszinu tobbet er mint a magyar, de eltudom kepzelni hogy 1-1 honap evente ott meghozna az eredmenyet amugy is.
Bosszantana ha a ket csaj itthon titkos nyelvet beszelne egymassal en meg egy kukkot nem ertenek belole :)

(#30442) BÁ Nutrition válasza moleculez (#30400) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

nekem szerencsem van a kocsival mert olcso volt, kenyelmes meg ilyen "apro" termetunek is mint en vagyok, es tetszik is.

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#30443) Snoop-y válasza Tufa_ (#30441) üzenetére


Snoop-y
veterán

Mar majdnem 3 volt. De ugye kapta az aldast. Itthon magyarul oviban angol, nemet, svajci nemet.

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#30444) BÁ Nutrition válasza Tufa_ (#30429) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

anno a Habsburgoknak az osszes birodalmi nyelvet megtanitottak kiskorukban
+gondolom angol, francia legalabb

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#30445) aswyx válasza instantwater (#30437) üzenetére


aswyx
csendes tag

Jon. Akarhogy szamolom, az uj tamogatasi rendszer nem a dolgozokat segiti. 1/3-ad munkaert 55% fizut kellene adni. Ha van valakinek 30 dolgozoja, es a ceg 1/3 kapacitason fut, akkor ha 10 dolgozot megtart akkor a berkoltseg 1/3 a teljes kapacitashoz kepest, ha igenybe veszi a tamogatast akkor meg a berkoltseg tobb mint fele a normalis allapothoz.

Es pont most nem fognak a cegek szivjosagbol tobbet fizetni ugyanannyi munkaert.

Ha a dolgozonak olyan tudasa van, amit a tobbiek nem tudnak potolni, akkor meg ugysem veszitette volna el az allasat.

Talan akkor van ertelme, ha valaki azt hiszi, hogy fel ev mulva minden 100% fog porogni, es dragabb az uj munkaero felvetele, mint fel even keresztul fedezni a magasabb orabert? De van olyan aki azt hiszi, hogy fel ev mulva minden rendben lesz? :F

Persze lehet, hogy valamit kihagyok a szamitasbol. De orulok, hogy nem kell ezzel kapcsolatban dontest hoznom...

Én vezettem, azt mondd meg, én vezettem?!?

(#30446) BÁ Nutrition válasza aswyx (#30445) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

nalunk totalis elhavazas van amiatt h augusztusig nem volt szabi kiadva, +kirugtak egy csomo embert. raasadul nekem meg karantenban kell ucsorognom, hiaba van ket negativ tesztem.

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#30447) instantwater válasza aswyx (#30445) üzenetére


instantwater
addikt

Oh dehogynem fognak többet fizetni.
Mi is kapunk 6 fontot hetente, mert otthonról dolgozunk.

Persze, tudom ez nem sok, és a jellemző általában.
Kis extra zsebpénz :D

(#30448) Alvin_ti4200 válasza instantwater (#30447) üzenetére


Alvin_ti4200
félisten

Nekem nem volt pofám szórakozni ezzel, a többszörösét spórolom meg azzal, hogy nem kell havi 100+ fontot költenem közlekedésre :)

(#30449) instantwater válasza Alvin_ti4200 (#30448) üzenetére


instantwater
addikt

Nálunk adja a cég, nem kellett túl sokat szórakozni ezzel. :)

(#30450) Alvin_ti4200 válasza instantwater (#30449) üzenetére


Alvin_ti4200
félisten

De ezt nem Neked kell kérvényezni az HRMC-nél egy P87-es formot kitöltve? Rákérdezek majd nálunk, hogy van-e élő ember, aki kap ilyesmit :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.