Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-09-04 17:21:16

LOGOUT.hu

Élet az Egyesült Királyságban…

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#30901) zone válasza 6x9=42 (#30900) üzenetére


zone
őstag

Farewell gift. Nálunk whisky a divat. [link]

YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

(#30902) 6x9=42 válasza zone (#30901) üzenetére


6x9=42
friss újonc

Jövök neked egyel! Az életemben nem hallottam ezt a szót...A whisky-vel az a gondom, hogy nem tudom, hogy Dave, iszik-e vagy sem. Ha igen, akkor bingo... De ha nem, akkor egy üveg pezsgő tuti jobban elfogy, mint egy üveg whisky... Arról meg nem is beszélve, hogy az utolsó három üveg amit egy buliban megittunk, négyen, micsoda pusztítást végzett az emberi mivoltunkban.... Jézusom... Annyi szerencsém van, hogy semmire nem emlékszem az egészből.... :DD

(#30903) FeRkE válasza 6x9=42 (#30902) üzenetére


FeRkE
őstag

A Forma-1-ben Moët pezsgőt locsolnak a dobogón, úgyhogy nem hiszem, hogy gagyi lenne :)

(#30904) 6x9=42 válasza FeRkE (#30903) üzenetére


6x9=42
friss újonc

Én is innen ismerem!!! :D Nem azért, mert én ezzel öblítem le a budit.. :DDD De hallottam már MUM pezsgőről is, viszont azt sehol nem látom... Meg akkor még ott van, hogy vörös, vagy száraz, vagy édes, vagy félszáraz rose.... Ez nem az én ársávom... Ezért kérdeztem, mert lehet Ti jobban képben vagytok. Vagy mert van jobb ötletetek. Tényleg "brilliant" volt... Mindig, bármikor, akármikor....

(#30905) 6x9=42


6x9=42
friss újonc

Ja, és akkor még a Veuve Clicquot-ról nem is beszéltünk... És ezt láttam a "morrizonszban"...
Állítólag, Napoleon is ezt itta...Már nem ezt, hanem ilyen márkát...:D

(#30906) moleculez válasza 6x9=42 (#30900) üzenetére


moleculez
veterán

Ha angol, akkor egy card (képeslap) plusz valami. MOET az jó brand, de nézz szét Tescoban ott Clubcarddal jó árak vannak. (az egykori discountok most Clubcardhoz van kötve, de nagyobb mértékű is valamivel).

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#30907) BÁ Nutrition válasza instantwater (#30898) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

szerintem nem atveres
mondjuk 3000(12*250)nel az 5% kamat 150 lenne
de mivel atlagosan csak 1500 fontot raktal be egy evre igy nyilvan ennyivel erdemes szamolni
legalabbis nekem kb hasonloan jott ki mindig es logikus is, miert adnanak arra a penzre kamatot amit be sem raktal :F

[ Szerkesztve ]

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#30908) 6x9=42 válasza moleculez (#30906) üzenetére


6x9=42
friss újonc

Köszönöm!

(#30909) instantwater válasza BÁ Nutrition (#30907) üzenetére


instantwater
addikt

Nem matematikailag átverés, mert kifizetik amit írnak, hanem ott átverés, hogy a jónép meglátja a nagy számot, és már rohan is. De mivel limitált a havonta befizethető összeg így éves szinten nem kapod meg az általad befizetni kívánt teljes összegre a kihirdetett kamatot.

(#30910) BÁ Nutrition válasza instantwater (#30909) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

Nem hinnem h azt irjak ki h 150 fontot fizetnek a 250x12@5%-ra a peldanal maradva. Szinte mindenhol irjak a havonta beteheto max osszeget is. Raadasul ez amugy is csak perselypenz kategoria. Aki magatol nem tud ennyit felrerakni az mondjuk lehet h valamit benez, de en meg kulonosebben inkorrektnek sem tartom. 5%ot adnak es korrektul ugy ahogy le van irva, raadasul mar ado sincs ra. Az oke h mostonaban kb fele ennyi % ami szokott lenne, es legtobb helyen azt is irjak h ez garantalt % vagy nem. Pl santandernel megcsinaljak azt is h idoszak kozepen elvagjak a kamatot..

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#30911) moleculez


moleculez
veterán

Szerintetek a Data Science-nek mi a legjobb magyar fordítása? Ezt tanulom, és ha valaki olyan kérdezi, adatelemzőként fordítom, de az nem túl pontos. Magyarországon az egyetemeken milyen néven fut ez a szak? :F

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#30912) tildy válasza moleculez (#30911) üzenetére


tildy
nagyúr

Adattudós?

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#30913) sh4d0w válasza moleculez (#30911) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Adattudomány?

https://www.coreinfinity.tech

(#30914) moleculez


moleculez
veterán

Az megvan hogy szó szerinti fordításban ezt jelentené, de magyarban ezt így használják?

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#30915) ronson válasza moleculez (#30914) üzenetére


ronson
őstag

Ha valaki nem tudja mi az ha angolul mondod, akkor annak szerintem mondhatod bármilyen nyelven úgy sem érti.

(#30916) moleculez válasza ronson (#30915) üzenetére


moleculez
veterán

:DDD ;] Mondjuk ebben van valami

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#30917) Bubee82 válasza moleculez (#30911) üzenetére


Bubee82
őstag

Adatkutató (mérnök).

A zárójeles rész a feladatkörökben való átfedések miatt (data engineer vs. data scientist). Meg szerintem úgy jobban is hangzik magyarul.

(#30918) BÁ Nutrition válasza Bubee82 (#30917) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

Dicsak egy Bubbi :)
ahoj!!444negy

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#30919) Bubee82 válasza BÁ Nutrition (#30918) üzenetére


Bubee82
őstag

;)

(#30920) moleculez válasza Bubee82 (#30917) üzenetére


moleculez
veterán

Az lesz az :R , nagy vagy!

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#30921) Bubee82 válasza moleculez (#30920) üzenetére


Bubee82
őstag

Tenkjú, novörriz :K

£500 cash megfelel, ha neked is ;]

(#30922) callmeakos


callmeakos
veterán
LOGOUT blog

Tier 4 Londonnak és környékének holnaptól minimum 2 hétre. Ezt mostmár tényleg nem tudom elhinni. Próbálnák megvédeni a "veszélyeztetett" embereket, de ezzel az inkozisztens lockdownokkal gyakorlatilag kinyírnak mindenki mást. Fejben én már nem tudom hol söpörjem össze magam, gyakorlatilag minden ilyen lockdown szabályosan szabotálja nem csak én, se szerintem milliók életét. Johnsonnak eddig nem kívántam semmi rosszat, de mostmár elmehet a búsbüdösbe, ahogyan kezeli ezt a helyzetet.

All→M8

(#30923) tildy válasza callmeakos (#30922) üzenetére


tildy
nagyúr

A veszélyeztetettek már két hónapja védik magukat legalább pont mint én is. Viszont ezzel kvázi kinyírják azt a lehetőséget hogy nyugodtan elmehessek szülni és ne kelljen egyedül. Mert hogy eddig úgy volt hogy a Christmas bubble miatt atjohet sógorom . Hát most bulizhatok be veszélyeztetett terhesként, cukorbetegként pajzsmirigy betegként a városba tök egyedül, ha beindulna a szülés.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#30924) callmeakos válasza tildy (#30923) üzenetére


callmeakos
veterán
LOGOUT blog

Sajnálattal olvasom a helyzeted, és cseppet sem irigyellek. Kitartást.

Azt hangoztatja folyamatosan a PM, hogy vulnerable people így meg úgy, és ez teljesen helytálló, hiszen a legfontosabb hogy ne vesszenek kárba életek, de most már bosszantó, hogy egy mukkot nem szólnak a másik oldalról, azokról az emberekről, akik elvesztették a munkájukat, egyedül élnek, a munkaerőpiac jelenlegi helyzete miatt nem is nagyon tudnak továbblépni, akik mentálisan nem tudják már feldolgozni az isten tudja hanyadik lockdownt. És ezzel nem megtámadva azt, amit jelenleg mondanak és képviselnek, csak bosszantó hogy gyakorlatilag átnéznek azokon az embereken akiknek az élete szépen lassan széthullik a jelenlegi helyzet miatt, mondván, ez a kötelessége mindenki másnak, hogy tűrjön. Akkor is, ha minden szempontból padlón van.
Ezt egyszerűen az ésszerűtlen helyzetkezelésre róvom fel. Ahogyan elcseszték a vírus első hullámát Márciusban, úgy elcseszték most is. A második lockdownnak semmi értelme nem volt abból a szempontból, hogy egy meghatározott ideig volt csak érvényben. Persze értem én hogy az volt a cél, hogy holiday seasonre levigyék a fertőzési rátát, de kérdem én, megért e ez annyit, hogy most 2-3 héttel az egész után még jobban megszivassák emberek millióit, amikor tudták, sőt hangoztatták is hogy idén most más lesz az egész, és azt is tudták hogy erre az egész covidra az egyetlen megoldás a vakcina. Az ésszerű megoldás az lett volna, ha bevezetnek egy egységes, állandóan érvényben lévő és rendesen kidolgozott védelmi stratégiát addig, amíg véget nem ér ez a vész, nem pedig játszadoznak a mindenféle tierekkel meg lockdownokkal lassan heti szinten. Mert ezzel csak azt érték el, hogy az a fegyelmezettség, ami az emberekben megvolt tavaszzal, az mostanra ne legyen meg, és a legtöbb ember lassan fittyet hányva a korlátozásoknak és azt csinál, amit tud és akar. Mert senki nem fogja ellenőrizni a szervektől hogy xy átmegy karácsonykor vagy szilveszterkor másokhoz, akkor pedig a jelenlegi szigorítások csak a falnak adtak egy pofont, meg azoknak akik valóban betartják az egészet, de már a hócipőjük tele van az egésszel, (utóbbi én).

All→M8

(#30925) moleculez válasza callmeakos (#30924) üzenetére


moleculez
veterán

Szerencsére vagy nem, de épp semmit nem veszek észre az egészből, mert Tescoban dolgozom, és amúgy is Open Universityn tanulok. De hihetetlen, hogy globálisan mennyire megy a balfaszkodás minden országban (mert nem tudok egy országról sem, ahol normálisan sikerült ezt kezelni). Az borítékolható, hogy '21 is erről fog szólni, és még el sem kezdődött gazdaságilag a neheze. Még nem érkeztünk meg a gödör aljára. Szomorú világ jön. Bár amíg pub meg fish n' chips van, addig az angolok csendben vannak.
A vakcina meg hát valahogy nem működik? Valamiért nem oltják a népet. :F

[ Szerkesztve ]

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#30926) instantwater válasza moleculez (#30925) üzenetére


instantwater
addikt

Én úgy tudom az időseket elkezdték oltani. A BBC nagy büszkén mutogatta azt az idős nénit aki az első volt.

Mindeközben:
Ezrek menekülnek Londonból: [link]
Jön az új mutáns: [link]

Úgy érzem Londonban elindult a zombiapokalipszis.

Örülök, hogy már egy hete hazajöttem.
Itt csak a TV macira kell hazaérni :DDD , este 8-ra.

Vicces volt, egész európán egy kérdés nélkül átutazni, Hegyeshalomnál pedig mindenkit kifaggattak, honnan jön, hová megy, stb.

Magyarország az utolsó védőbástya a nyugati rothadás ellen.......

[ Szerkesztve ]

(#30927) fojtviki válasza instantwater (#30926) üzenetére


fojtviki
senior tag

Mikor mesz vissza? :) Lehet soha?

(#30928) Apollyon válasza instantwater (#30926) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Amit te utolsó védőbástyának hívsz, az csak látszatintézkedés.
Majd pont ez fog bármit is megállítani, amikor egyébként más területeken ugyanúgy tesznek rá, hogy beteg vagy-e vagy sem.
Ismerős csemegepultban dolgozik egy nagyobb üzletláncnál, szólt, hogy beteg, nem érzi jól magát, mi legyen. Hát jöjjön be dolgozni, mert nincs elég ember... Végül is csak a kaját fogdossa egész nap, mit számít ugye. De tudnék még pár hasonlót, persze ellenoldalról is van példa, de akkor is gáz az egész, ahogy ezt kezelik.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#30929) instantwater válasza fojtviki (#30927) üzenetére


instantwater
addikt

Terv szerint Január közepén, de lehet később, ha Angliában mindenki zombifarkasemberré változik.
Szerencsére tudok innen is dolgozni.

(#30930) instantwater válasza Apollyon (#30928) üzenetére


instantwater
addikt

Ez szarkazmus akart lenni természetesen.

(#30931) Apollyon válasza instantwater (#30930) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Upsz, akkor benéztem, sry :D

Egyébként jah, mi is január közepe-vége felé megyünk vissza, semmi értelme ott ülni, ha ugyanúgy lockdown van, legalább itt lehetünk családdal.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#30932) FeRkE válasza Apollyon (#30931) üzenetére


FeRkE
őstag

Meg egyebkent is jobb elkerulni a no-deal miatti kezdeti kaoszt, bar ez valoszinu honapokig fog tartani. :(((

(#30933) Snoop-y válasza Apollyon (#30931) üzenetére


Snoop-y
veterán

Kollegam hazament kocsival. A magyar hataron elkertek az utlevelet jo utat kivantak neki es annyi. Ha munkabol hazatero (munkaszerzodest lobogtato) utazo vagy akkor az kozismert, hogy nem terjed a fertozes mert oket nem tamadja a virus :D

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#30934) Maxxy10 válasza Snoop-y (#30933) üzenetére


Maxxy10
addikt

Persze, otthon kell elkölteni a pénzt amit kint kemény munkával ( mert a legtöbb ember aki otthon van azt hiszi, hogy itt kint csak osztogatják a pénzt) szereztél.

(#30935) Beaumont


Beaumont
aktív tag

Szendviccsel ne keszuljetek ha kocsival mennetek haza :D

"Erről a brit környezetvédelmi minisztérium most külön informálta a fuvarozókat, gyakorlati példákkal illusztrálva a nemsokára érvényes rendelkezéseket, jóllehet ezek a szabályok mindenkire, a sima turistákra is vonatkoznak."
[link]

[ Szerkesztve ]

"Te mondd, hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb!"

(#30936) instantwater válasza Snoop-y (#30933) üzenetére


instantwater
addikt

Pontosan így jártunk mi is.
Engem a szerződésem PDF-je megóv a halálos vírustól.
A velem egy címel lakó, a gyerekkel otthon levő (ezért szerződése nem lévén), velem 2 napig egy autóban ülő gyerekem anyja ragályos, karanténba vele, de persze az ő családja, ahol letölti a karantént nem kaphatja el tőle.

Kis határátkelőket meg se próbáljátok, visszaküldenek mondván, hogy nem tudnak karanténos papírt adni. Hegyeshalomnál meg elfogadják az angol szerződést.

#gittegylet

[ Szerkesztve ]

(#30937) zone válasza Beaumont (#30935) üzenetére


zone
őstag

Volt erre precedens, hogy egy szendvics állatjárványt okozott volna?

YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

(#30938) instantwater válasza zone (#30937) üzenetére


instantwater
addikt

Gondolj bele, kidobod a romlott szendvicset, amit megeszik egy madár, amit megeszik egy macska, amit megeszik egy ember... :))

(#30939) JóGéza válasza zone (#30937) üzenetére


JóGéza
aktív tag

Volt. Keress rá a sertéspestis és szendvics szavakra. Ráadásul határátlépés is volt a történetben.

:W ;]

(#30940) FeRkE


FeRkE
őstag

(#30941) Ck.


Ck.
addikt

A másik eszement idiótaság ez a qrvanagy esélyegyenlőség és diszkrimináció ellenes fellépés. Kötelező a maszk, de igazából senkinek sem kell viselnie. Légzési nehézségeid vannak? Asztmás vagy? Nem kell maszk! (Holott ezeknek kellene leginkább.)

Autista vagy? Szorongás gyötör? Stresszt okoz a maszk viselése? Kényelmetlen? Nem kell maszk!
Üzletekben, áruházakban, tömegközlekedésen nincs joguk megkérdezni a dolgozóknak, hogy miért nincs maszk az emberen. Nincs joguk leszállítani/kiküldeni őket...Mert személyiségi jogok és diszkrimináció. Mekkora nagy f@szság már ez? Egyedül rendőr kérheti számon, de az meg lesz@rja.
Nincs még egy ilyen idióta ország, aki ennyire szarul kezelné ezt az egész helyzetet. Szánalmas.

[ Szerkesztve ]

(#30942) Beaumont


Beaumont
aktív tag

Minden rendben itt, nem kell aggodni:

https://www.theguardian.com/society/2020/dec/16/unicef-feed-hungry-children-uk-first-time-history

"Te mondd, hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb!"

(#30943) Snoop-y válasza Ck. (#30941) üzenetére


Snoop-y
veterán

Nalunk udvariasan szolnak, hogy vedd fel aztan ha megsem akkor kitessekelnek ha ugy sem akkor up to 10K CHF birsag (na nem a maszk nem viselese miatt hanem vmi engedetlensegi szabalyra hivatkozva) szoval nalunk mindenki hordja :D

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#30944) Yeffy válasza instantwater (#30926) üzenetére


Yeffy
veterán

en haza akartam repulni, de mindenki mondott mindenfelet, h karantenoznia kellett angol munkaszerzodessel, mert nem fogadtak el, van akinek igen, igy nem mertem/akartam megkockaztatni.
:(((

[ Szerkesztve ]

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#30945) instantwater válasza Yeffy (#30944) üzenetére


instantwater
addikt

Repülésre garantált a karantén. Arra más szabályok vonatkoznak.
Meg mondjuk nagyobb is az esélye, hogy elkapod sorban állás közben vagy fenn a gépen.

Közúton nyáron is lazább volt a szabályozás.
Auaztriából jöttél, oké, nem számít, hogy egy nappal előtte még Angliában voltál. Angliából repültél, fúj, leprás vagy :DDD .
Most is kb ez van, csak most, ha bizonyítod egy PDFfel, hogy nem vagy csóró, és pénzt költeni jöttél, akkor hagyják, hadd költsd szabadon.

Ezért jöttünk nyáron is és most is kocsival. Mert, ha valami csillag együttállás folytán mégis megy a gép, akkor a határon tuti inkvizíciónak vetnek alá, vagy ha nem, akkor tuti elkapod :DD .

[ Szerkesztve ]

(#30946) Yeffy válasza instantwater (#30945) üzenetére


Yeffy
veterán

elhiszem, de en biztos, h nem nyomorodnek egy napig kocsiban, mig hazaerek. ha egyedul jonnek/mennek, ha valtva.
igy nalam az sajna nem opcio. :)

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#30947) instantwater válasza Yeffy (#30946) üzenetére


instantwater
addikt

Mi is 2 nap alatt nyomtuk le (Szombat, Vasárnap, így extra szabi sem kellett) 2 sofőrrel, és aludtunk egyet egy kényelmes hotelban Németországban.
Ahol aláírtuk, hogy üzleti úton, vagy halaszthatatlan családi úton vagyunk. És boldogan adták a szobát. Ők is pénzből élnek. 74 euróért egy 4 csillagos hotelben egy double room svédasztalos reggelivel egész baráti ár.

Persze összessségében drágább, mire beleszámolod a benzint, az autópályamatricákat, csalagutat, hotelt, időt, de a repülő nagyon megbízhatatlan amióta kirobbant ez az elmebaj.

Talán olvastad korábban, hogy végül a bank adta vissza a repjegyünk árát, a Ryanair a mai napig ül a pénzen, de már nem érdekel, én visszakaptam, de nem vagyok ingyen hitelintézet milliárdos cégeknek.

Mi egy hónapra jöttünk haza. Egy hétre nem éri meg kocsival.
Én tudok távmunkában dolgozni.

[ Szerkesztve ]

(#30948) Yeffy válasza instantwater (#30947) üzenetére


Yeffy
veterán

nektek megfelelo, az a lenyeg :K
erezzetek jol magatokat!

igen, valami remlik, h irtal a sztorirol.
en atlag 2 hetre szoktam hazalatogatni.

[ Szerkesztve ]

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#30949) instantwater válasza Yeffy (#30948) üzenetére


instantwater
addikt

Köszi.
Nektek pedig kitartást. :(

(#30950) Tajrexi válasza Beaumont (#30942) üzenetére


Tajrexi
tag
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.