Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-09-04 17:21:16

LOGOUT.hu

Élet az Egyesült Királyságban…

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#31551) emvy válasza vbbb (#31550) üzenetére


emvy
nagyúr

> PCR teszt kimutatja neked akár ha 3 hónapja voltál tünetmentesen

Nem mutatja ki. Az antitest-teszt esetleg.

while (!sleep) sheep++;

(#31552) vbbb válasza emvy (#31551) üzenetére


vbbb
őstag

Meddig mutatja ki?

(#31553) emvy válasza vbbb (#31552) üzenetére


emvy
nagyúr

A PCR addig mutatja ki, amig van benned virus. Van, akinel csak par hetig, van, akinel akar masfel honapig is. Ha tunetmentes voltal, akkor az antitest tuti nem fogja kimutatni, a PCR meg 3 honap utan szinten teljesen tuti, hogy nem.

while (!sleep) sheep++;

(#31554) kem válasza vbbb (#31550) üzenetére


kem
addikt

Nagyon nehez pozitiv tesztet produkalni, akik covidban hunytak el a csaladban se mind produkaltak pozitiv tesztet. Apukam eseteben is azt mondtak tul keson teszteltek (kb 6-10 nap elso tunetek utan). Az ismeros foorvos azt mondta van akinek 3 teszt utan sikerul csak kimutatni mert olyan melyen van es mar nem is az okozza a gondot, hanem az immunreakcio.

- a PCR 2-10 napig mutatja ki kb a fertozes utan,
- az antigen teszt (szerologiai vizsgalat) par hetig nem, aztan pedig par honapig kimutatja utana megint nem. Aktiv fertozest ez nem mutat, es azt sem valoszinuleg ha tunetmentes voltal.
- a gyorsteszt csak akkor hiheto ha pozitivat mutat, de nem a leg megbizhatobb ezert nem nagyon fogadjak el, csak PCR-ra kuldenek utana ha pozitiv.

A PCR-t meg szoktak ismetelni, es altalaban mar akkor negativ amikor az ember fel sem epult telljesen. Ha 3 honapja voltal beteg akkor nagy valoszinuseggel az osszes teszted negativ lesz a tapasztalataim alapjan.

A nagykovetseg oldalat nezd meg en onnan deritettem ki mindent amikor jonnom kellett.
[link]

Köszi!

(#31555) BÁ Nutrition válasza kem (#31554) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

nalunk a cegnel heti ket gyorsteszt kotelezo, ha valaki fertozott akkor annak a kornyezeteben levok 7 napig minden nap kotelezoen tesztelnek.
nem tudom h ennek hatesara vagy sem de relative tiszta a ceg(utso egy honapban 1 fertozes volt, kb 200-250es letszambol)
mondjuk most orszagosan is elegge visszaesett mar

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#31556) vbbb válasza kem (#31554) üzenetére


vbbb
őstag

Köszi a kimerítő választ és részvétem a családnak!
Gyerek belázasodott és egy hét múlva megyünk haza ugye. Most parázok, hogy ha van valami akkor itt kell az üres házban másfél hétig dekkolni. Hétfőn megyek szerezni rapid tesztet (tudom ez is csak 65%-os) barátoktól akik öregek otthonában takarítanak. Neki van egy dobozzal, mert mindig kell tesztelniük.

(#31557) axioma válasza emvy (#31553) üzenetére


axioma
veterán

En tavaly marciusban lezaras elott voltam beteg [Mo], 6-an kaphattam, persze nem tudtuk es korbefertoztem egy csaladi rendezvenyen mindenkit 8-an, 20-an neztek es lett pozitiv pcr-em. 8 honapra ra, iden januar vegen tobbunket teszteltek, mindenki IgG pozitiv, a 70+ szulom is aki full tunetmentes volt de o nem itt lakik, meg 3 itt lako, influenzanak nezett enyhe-kozepes tunetekkel [veszelyeztetett betegsegu is, o meguszta csak 1 nap hoemelkedessel].
Persze nem mindenkinek ilyen hosszan kimutathato, ez me'g az eredeti virus volt nyilvan, de azert mondom hogy nem feltetlen lesz par honap mulva biztos negativ az antitest-teszt. PCR-t nekem 2 honappal kesobb neztek, az negativ volt, de az varhato is. Az IgM az is eltunik valahogy a betegseg vege utan par hettel - igy tudnak gyorsteszt, igg poz ellenere negativ a betegsegre eredmenyt mondani [igm nekem apr. masodik heteben volt me'g pozitiv].

(#31558) Beaumont


Beaumont
aktív tag

[Het 2 ingyenes otthoni teszt mindenkinek angliaban]

[Ugyanez a BBC hireknel is]

"Te mondd, hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb!"

(#31559) Ck. válasza Snoop-y (#31515) üzenetére


Ck.
addikt

Szerintem sincs semmi baj a jobb kormányos autóval idehaza. Nekem is ez volt a terv sokáig. Eladni pedig majd szintén idekint, aztán uj autóval vissza, szintén innen. Az árkülönbség mellett bőven megéri.

(#31560) instantwater válasza Ck. (#31559) üzenetére


instantwater
addikt

Néhány hónap után magyar rendszámot kell rátenned hivatalosan. Utána pedig magyar rendszámmal angliában eladni elég érdekes, mert vagy visszarendszámozod angolra, vagy lealkudják a hasznot.

(#31561) Ck. válasza instantwater (#31560) üzenetére


Ck.
addikt

Természetesen honosítással együtt gondoltam. Még úgyis bőven megéri. £14k-ért vettem az autót tavaly, ami most otthon 8,5-9 M Ft. Egyszerűen nem tudok ekkora árkülönbséget mosolyogva lenyelni. Ennyit nekem nem ér meg a másik oldalon való kormány.

[ Szerkesztve ]

(#31562) ElektrikusDE válasza Ck. (#31559) üzenetére


ElektrikusDE
senior tag

Egyébként nekem sem volt bajom a jobb kormányos Fiat Duploval, azon kívül hogy a pedálok közel voltak egymáshoz, nekem meg 46-os lábam van.
A bal kézzel történő váltást is hamar megszoktam.

Pedig előtte sose vezetem jobb kormányos autót.

[ Szerkesztve ]

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

(#31563) FeRkE válasza ElektrikusDE (#31562) üzenetére


FeRkE
őstag

Jobb kormanyos autoval hogy elozol teherautot vagy hasonlo nagyobb jarmuvet 2x2-nel kevesebb sav eseten?

(#31564) ElektrikusDE válasza FeRkE (#31563) üzenetére


ElektrikusDE
senior tag

Türelmesen.

Pl. kicsit lemaradok, vagy várok egy jobb vagy bal kanyart.

Ha már belátom a megfelelő területet, akkor meg gyorsan.

Ui:

De már ez csak múlt idő.

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

(#31565) aero. válasza FeRkE (#31563) üzenetére


aero.
veterán
LOGOUT blog

Siman at tudsz hajolni az anyos ulesre is, es onnan latsz, ha nem teljesen a seggeben vagy. Igaz, nem art olyan jarmu, amiben van is tartalek :D

(#31566) FeRkE válasza ElektrikusDE (#31564) üzenetére


FeRkE
őstag

Vegulis jah, ha van eleg power nem gond, nem egy 1.3 szivo benzinnel kell probalkozni :D

(#31567) Balinov válasza FeRkE (#31566) üzenetére


Balinov
félisten

:D nekem anno az 1.27v mk2 puntohoz volt mithfahrer, de még autópályán is meggondoltam sokszor az elozest :))

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#31568) Ck.


Ck.
addikt

Nem biztos, hogy ebben a témában ez a legmegfelelőbb topik, de az utóbbi időben innen is sokan hazaköltöztek/sokakban felmerült ennek gondolata.
Nos, mi lassan 9 éve itt vagyunk és jövőre terveznénk hazajönni, ha minden klappolna. Egyelőre csak ketten vagyunk még és a Mopszi.
Innen is jön az első kérdés: Bukott magyarként visszaköltözve milyen jogaink lennének odahaza, illetve milyen ellátásban részesülnénk? Ha az elején csak én mennék vissza dolgozni és 1-másfél éven belül leszülnénk, akkor semmi gyes/gyed nem járna magyar munkaviszony híján, gyakorlatilag egy fizetésből kellene azt a néhány évet kihúzni, amíg a kicsi bölcsis korú nem lesz?

[ Szerkesztve ]

(#31569) axioma válasza Ck. (#31568) üzenetére


axioma
veterán

Dehogy, az elmult 2 evben 180 napnal tobb tb-biztositasban toltott nap kell (nem az amit magad utan fizetsz az ervenyes tb kartyaert, hanem amit ceg fizet az alkalmazott utan (vagy vallalkozo maga utan), arra jar csak penzbeli ellatas). A merteke mar mas kerdes, hogy mennyire fugg az idotol, 180 nap alatt nincs, ha 2 ev folyamatos akkro tuti a max, ezek kozott nem tudom.

(#31570) Ck. válasza axioma (#31569) üzenetére


Ck.
addikt

De így sajnos ez nem lenne meg, párom is velem együtt közel 9 éve van kint, így neki nem lenne semmi felmutatható az elmúlt 2 évben idehaza. És ha hazaköltözést követően jönne a baba, akkor ezekszerint mégis az lenne, hogy csak az egy fizetésre számíthatnánk, nem?

[ Szerkesztve ]

(#31571) axioma válasza Ck. (#31570) üzenetére


axioma
veterán

Hat gyas-t (mas mar a neve) csak az anya kerhet, gyed-en lehet apuka, a gyerek talan 1 eves kora utan mar melo mellett is. De a gyas az egyetlen ami penzugyileg szamit, a gyed eleve min.ber ketszeresenek 70%-a korul maximalizalt ha jol tudom es me'g mindig ugy van, szamold ki, nem tul jelentos egy normalis fizuhoz kepest.

[ Szerkesztve ]

(#31572) tildy válasza Ck. (#31570) üzenetére


tildy
nagyúr

Nem az a lényeg hogy oda haza legyen hanem hogy összesen. Tehát a kinti jogviszony is beleszámít, viszont azt nem tudom hogy arra mennyit kapna. Csed, gyed és GYES van . Csed mellett nem, gyed és GYES mellett lehet dolgozni is, azt us megkapja az ember . Ha jól tudom amennyiben Angliában megvolt a megfelelő munkaviszony, akkor mind a három jár, viszont a mértékét azt tényleg nem tudom annak utána kell kérdezni TB-s csoportokban

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#31573) instantwater válasza Ck. (#31561) üzenetére


instantwater
addikt

Amikor el akarod adni utána visszaregisztrálod angol rendszámra? Van címed is amire az új V5-t kiállítják?
Értem, hogy nagy a különbség, és én is innen vinnék haza autót, ha hazaköltöznék, de valahogy nem áll össze a kép, hogy később hogyan akarod újra UKban eladni. Persze, ha van ismerősöd aki adja a címét az egész bulihoz, az más.

(#31574) vbbb


vbbb
őstag

Nem tudja valaki, hogy a 'Fit to Fly' PCR tesztet autós utazáshoz is fel lehet-e használni? Mert ha csináltatja az ember akkor lehet elkérik a repülőjegy foglalást, nekem max komp foglalásom van. :) Van külön 'PCR test' is de ki van emelve az nem utazáshoz van és drágább is. WTF

(#31575) vbbb válasza vbbb (#31574) üzenetére


vbbb
őstag

Kompra, csalagútra is jó...

(#31576) Apollyon


Apollyon
Korrektor

Prince Philip has died aged 99, Buckingham Palace announces

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#31577) Snoop-y válasza Apollyon (#31576) üzenetére


Snoop-y
veterán

Erzsi asszony szerintem iden koveti.

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#31578) Apollyon válasza Snoop-y (#31577) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Azért én remélem nem. Bár már eddig se nagyon szólt bele a dolgokba, amikor kellett volna...

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#31579) Maxxy10 válasza Snoop-y (#31577) üzenetére


Maxxy10
addikt

Nem hiszem, egy 10es minimum benne van még.

(#31580) sh4d0w válasza Apollyon (#31578) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Nem tud, a politikai hatalma elég korlátozott.

https://www.coreinfinity.tech

(#31581) Snoop-y válasza Maxxy10 (#31579) üzenetére


Snoop-y
veterán

Azert 60 ev utan elveszteni valakit eleg megrendito tud lenni. Akik meg korulveszik kb bohocok ok az utolso igazi kiralyi csaladtagok.

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#31582) Snoop-y válasza Apollyon (#31578) üzenetére


Snoop-y
veterán

Eddig is csak turistalatvanyossag volt miert gondolod, hogy most kezdene belpolitikaval foglalkozni?

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#31583) kem válasza Ck. (#31568) üzenetére


kem
addikt

Amikor hazakoltoztem 3 evre 2011-ben, kaptam allaskeresesi tamogatast, ami a maximum osszeg volt az angol mekis fizum miatt 3 honapig, aztan meg 70% meg 3 honapig. Ugyan elintezni nem volt gyors, talan 5 honap, de csak a Payslipek meg a P45/P60-ak kellettek.

Szoval az angliaban ledolgozott orak es onnan valo jarulekfizetes is beleszamit. Ha meg hazamesz elkezded fizetni a TB-t magadnak, illetve ha igenyelsz te is "munkanelkulit" akkor az legalabb rendbetesz par dolgot automatikusan, es fizeti a jarulekokat amig munkat talalsz meg megszokod a valtozast. Igy nem torlodik fel fizetnivalo amig kiderititek a dolgokat.

Az ota nem tudom hogyan mukodik pontosan. Egeszen biztos, hogy nem ugy fogtok odaerkezni mint ha eppen megszulettetek volna vagy egy masik kontinensrol jottetek volna.

Kiveve ha itt kezbe kaptatok a fizut vagy self employed-ok voltatok adobevallas nelkul.

Surgos ellatasban mindenki reszesul, a tobbit a TB vagy az NI fedezi. Brexit ota ez valtozhatott de akkor csak be kell fietni a TB-t onnantol, hogy hazaer valamelyikotok.

Köszi!

(#31584) Ck. válasza kem (#31583) üzenetére


Ck.
addikt

Köszönöm szépen, ez tökéletes lesz kiindulópontnak. :R

@instantwater:
Persze, ez a része megoldott lenne.

(#31585) Ck.


Ck.
addikt

Hihetetlen, hogy ezek az angol házak mennyire szarok. Tegnap fel kellett mennem a padlásra, addig zsonglőrködtem a 10 centi széles gerendákon, hogy sikerült kibillenni az egyensúlyomból és mellé lépni. A következő pillanatban már egy szinttel lejjebb, a fürdőszobában találtam magamat. Ekkora egy hitvány foscht se sűrűn látni Európa más részein... :(((

(#31586) Snoop-y válasza Ck. (#31585) üzenetére


Snoop-y
veterán

Hat az valoszinuleg nem egy purpose built resze volt a haznak :D

A gaz az, hogy a bovlira milyen szep kifejezesuk van.

Mint a kertre ami tele volt rakva 60 eves betonkockakkal (kb mint regen az M7) azt irta az ugynok, hogy low maintenance garden...

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#31587) Ck. válasza Snoop-y (#31586) üzenetére


Ck.
addikt

Konkrétan a mennyezet/padlás padló egy 5 centi (se) vastag gipszparton...hihhhetetlen.

(#31588) sh4d0w válasza Snoop-y (#31586) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Nem hazudott... :DDD

https://www.coreinfinity.tech

(#31589) GreenGoblin válasza Ck. (#31585) üzenetére


GreenGoblin
tag

Nekünk jövő hónapban jönnek lepadlózni a loftot és akkor tudunk pakolni oda. De tudnék mesélni én is a minőségről órákig. Az árak sajnos nem tükrözik azt.

.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.

(#31590) Yeffy válasza Ck. (#31585) üzenetére


Yeffy
veterán

ennel mar csak az a szebb, h ertemesebb kornyekeken - de lassan mar szinte mindenhol - milyen elmebeteg arakon mennek ezek a "hazak". elkepeszto.

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#31591) GreenGoblin válasza Yeffy (#31590) üzenetére


GreenGoblin
tag

Valahogy nem tudom elképzelni ezek az új házak olyan időtállóak lesznek mint a régi csak tégla házak. Ha lett volna időnk back in the days akkor régit vettünk volna és feljújíttattuk volna.

.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.

(#31592) zone válasza GreenGoblin (#31591) üzenetére


zone
őstag

Én még nem jártam olyan angol házban/lakásban, ahol ne nyikorgott volna a padló meg a lépcső... itt élek pár éve, de még mindig idegesít. Fémszerkezetes lakóházban meg rendesen a fémgerenda nyikorgott, amikor a felettünk lakó rossz helyre lépett.

YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

(#31593) GreenGoblin válasza zone (#31592) üzenetére


GreenGoblin
tag

Look on the bright side, legalább meghallod ha betörnek.
:DDD

.. ....... .- -- ....... -... .- - -- .- -.

(#31594) Yeffy válasza GreenGoblin (#31591) üzenetére


Yeffy
veterán

nem tudom, az a baj, h azok is szinte mind emeletesek (a halalom), gondolom szigeteles nuku (mar amennyire ezt itt megcsinaljak normalisan), szokasos fa padloval, ami nyikorog meg lengeti a butorokat a sarokban osszevissza, ha maszkalsz rajta (tru' story), a regieknel meg még ott van extra veszelynek egy esetleges jo kis fincsi azbeszt beepitve valahol. :(

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#31595) d3tox1c válasza zone (#31592) üzenetére


d3tox1c
senior tag

Nálunk a fal olyan, hogy a hálóban olyan, mintha a szomszéd oda tolná mellénk az ágyat, es ott beszélgetne közvetlen mellettünk.
Imádom mikor még hajnal 1-kor is sztorizgatnak alvás helyett,nekem meg hajnalban csörög az ébresztő.....
Mondjuk cserébe kapnak tőlem horkolásból ingyen órákat 🤷‍♂️

(#31596) Vaze válasza d3tox1c (#31595) üzenetére


Vaze
őstag

Nalunk is hasonlo a story,csak annyi,hogy szomszed is vissza horkol nekem :D

MSI Raider GE78 HX 13V Intel® Core™ i9-13980HX -- GeForce RTX 4090, GDDR6 16GB -- 32GB, 2TB SSD

(#31597) Snoop-y válasza zone (#31592) üzenetére


Snoop-y
veterán

A mienk nem nyikorog igaz nem is angolok csinaltak a padlot :D

[ Szerkesztve ]

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#31598) moleculez


moleculez
veterán

Én azt bírom, hogy a lefolyók meg csövek simán kívül mennek. Ez most nagyon jól jött, eldugult a lefolyó szétkaptam nem kellett bontani. :DDD

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#31599) sh4d0w válasza moleculez (#31598) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Vagy a szomszédos cím szobájában...

https://www.coreinfinity.tech

(#31600) #72806656 válasza emvy (#31097) üzenetére


#72806656
törölt tag

Irsz par sort, hogy mi lett a tortenet vege?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.